![]() |
Vreau sa ma retrag temporar la o manastire
Buna ziua!
As vrea sa ma retrag temporar la o manastire. Nu vreau sa devin calugar, doar sa locuiesc intr-o manastire timp de 6-12 luni. Trec printr-o perioada dificila si cred ca acest lucru m-ar ajuta. Este posibil acest lucru? Octavian |
Citat:
Să nu mergi la mănăstire dacă ai avut o decepție în legătură cu vreo femeie. |
Citat:
Subscriu la tot ce a postat fratele Iorest. Ce varsta ai? Doamne Ajuta! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ai include chiar ascultarea de staret, ca asta cred ca e printre cele mai grele, sa abandonezi self-controlul. Si mie imi da prin cap, daca tot muncesc remote, de ce nu as sta intr-o manastire. Dar stiu ca reteta in manastire este si munca fizica si ascultarea si pariticparea la slujbe dese , si diferite mici sacrificii . Nu exclud sa ma inham la unele din care pot, dar chestia cu a imi mentine serviciul nu cred ca functrioneaza. Decat eventrual sa imi iau chirie in interiorul manastirii, si sa incerc sa le combin eu cum pot Nu stiui daca accepta frati de manastire cu program mai lejer, caci si-ar pierde sensul. |
Acum nu stiu cum mai este dar nu demult manastirile primeau lucratori fara pretentii imediate de a deveni calugari. Fiind acolo vedea tanarul/batranul ce si cum.
In pozitia asta fiind de muncitor intradevar daca ma gandesc bine nu conteaza ca ai ales o perioada definita sa intri in slujba la ei, munca de jos pe motive de deceptii in dragoste sau orice. Acolo fiind te lamuresti singur ce doresti sa faci, si cat de mult esti dispus sa participi la slujbe. Eu iti recomand sa incerci la Arhiepiscopia Cozia ca punct de plecare in gasirea unui plasament. Ei au o serie de manastiri sub ascultare si pot suna/intreba direct la staretii de acolo ce posibilitati de angajare au in zona/manastirea lor. Iti doresc sa mergi linistit cu Dumnezeu Inainte si sa gasesti ce cauti pentru liniste interioara. Repet, mi se pare o idee extraordinara sa te linistesti prin efort fizic in zonele bio cu adevarat atinse de Duhul Sfant al naturii din Rezervatia naturala Cozia. |
Citat:
In mod sigur daca va participa la viata lor de obste va trebui sa munceasca pentru a asigura bunurile comune. Dar daca ai avea sursele tale proprii de finaitare si ai vrea sa stai acolo , doar ca frate nu ca si calugar, oare ar trebui sa participi la munca? Munca are in primul rand un caracter pedagogic te ajuta la linistire ,la ascultare. |
Citat:
In rest munca prestata: taiat lenme, carat busteni din padure, curatat MUNTI de nuci, curatat cartofi, diverse munci agricole, curatenie generala unde este nevoie vor "plati"cum ar veni pentru chilia pe care o vei ocupa, trei mese pe zi la trapeza sau in afara ei in functie de cum te comporti, asternuturi curate samd. Corect, initial este ca o angajare ca muncitor necalificat, iar de acolo vezi singur ce si cum evolueaza lucrurile, in ce directie, fara presiuni. De asemenea ei isi rezerva dreptul de a te trimite la plimbare daca nu te poti incadra corespunzator in viata de obste manastareasca. |
Dar daca ai vrea pur si simplu sa stai acolo, sa zicem ca nu esti o persoana care a muncit fizic, cum vor fi din ce in ce mai multi de acum cu viata asta sedntara. oare te-ar primi temporar ? Sa zicem platesti o chilie destinata vizitatorilor ,sau chiar langa manastire undeva, si participi la slujbe , cumperi bunuri pentru bucatarie ca sa poti manca si tu cu ei. Oare asa te ar primi ? Nu ca si calugar ci ca si frate,pana vezi ce si cum.
|
Citat:
Unii nimeresc la ascultări mai ușoare, sortatul tămâii, rucodelie bisericească, pictură Bisericească, secretariat șamd, oricum și dacă nu ai face nimic, te-ar rupe programul de slujbe, mai ales dacă e program ca pe Athos, slujbe de la 3 noaptea. E imposibil să fii non-stop la slujbe, plus că e unul însărcinat cu obiectivul să intre prin camere să facă zgomot ca să trezească oamenii să meargă la slujbe, asta mi se pare cea mai amuzantă parte a ascultării respective: Să bați prin uși cu apelativul - Haideți fraților la Sfânta Liturghie, la 6 dimineața. |
Citat:
Problema este ca de cand am intrat in sociatatea asta bestiala, numarul mare de dezaxati mintal, foarte multi psihopati periculosi, drogangii, unii usor, altii extrem de greu de depistat se pot intalni peste tot. Ca urmare fratii monahi trebuie sa fie foarte vigilenti la fenomenele astea. Evident ca cel mai recomandat mod de a te apropia de o manastire si treptat, in timp, de a le castiga increderea vietuitorilor de acolo este acela de a inchiria o locuinta in afara manastirii si de a participa la munca si serviciile obstei in timpul programului de lucru cu publicul. Este ca si cum ai urca cate o treapta pe o scara spre cer. Iar cu timpul singur vei intelege acel "ce si cum..." Semnele si mai ales "semnalele" primite te vor face sa intelegi unde te situezi pe scara de mai sus. |
Citat:
Nici să dai afară pe toată lumea nu poți, doar pe cei care nu vor să se corecteze. Citat:
|
Citat:
Nu stiu despre tine dar eu am fost implicat/ incercat/ Interventii sa ajut prieteni, copiii prietenilor, si nu direct din topor, ci usor, luati prin invaluire, cu multre pregatiri si rugaciuni, masluri, acatiste, si slujbe prin intermediul preotilor, bisericii X si a manastirii Y, si nu numai ca nu s-a putut ci acestia faceau ca toti dracii si au fugit. Ceva, ceva am reusit macar sa le aducem la cunostinta ca ne rugam pentru ei. In anii 80 parca, am fost martor la una din exorcizarile Parintelui Ilarion Argatu, Dumnezeu facand posibil ca eu sa ma aflu intamplator in fata chiliei lui din manastirea Cernica, de fapt in curtea, spatiul verde din fata chiliei. Initial nici nu stiam despre aceste sesiuni care erau in desfasurare. Eu pe bicicleta fiind, ma odihneam muscand dintr-un covrig, cand aud CLAR in spatele meu un nechezat de cal care se tot repeta combinat si de alte sunete si injurii, localizat in interiorul casei/chiliei de unde se rasfira un rand maricel de oameni in asteptare. Mai ca mi-a picat covrigul din mana, si am alergat pe langa toti, copil fiind sa vad cu ochii mei ce se intampla. Parintele era cu o femeie pe care o tinea cumva in cravasa si in brate care necheza toti fiind inconjurati din ce se vedea, de familia acelei femei. https://www.youtube.com/watch?v=vBO9...;t%20available. |
Citat:
Eu prin fiecare parohie cunosc și oameni tineri care au și studiat la facultăți grele și au și familii, deci Dumnezeu ar fi lucrat cu toți și cu cei care stau departe dacă ar fi vrut. Citat:
Deci probabil că e o realitate lunară să vadă cazuri grele pt unele mănăstiri, la un algoritm de mii de oameni apare câte o situație. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:29:40. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.