Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Noul Patriarh (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2115)

mihaela_dadp 01.08.2007 09:13:16

Eu imi doresc sa fie PREZENT asa cum a facut-o Papa Ioan Paul al-II-lea printre credinciosii catolici.

wp 01.08.2007 10:06:57

Dacă este ceva ce îmi doresc în mod sigur, este să nu fie ca Papa Ioan Paul al II-lea.

antiecumenism 01.08.2007 10:14:56

Citat:

În prealabil postat de mihaela_dadp
Eu imi doresc sa fie PREZENT asa cum a facut-o Papa Ioan Paul al-II-lea printre credinciosii catolici.

In ce sens prezent ?

Papa Ioan Paul al-II-lea a avut si multe erezii.

http://marturisitorortodox.ablog.ro/2007-05-19/falsificarea-sfintei-scripturi-facuta-de-papa-ioan-paul-al-ii-lea.html

impact 01.08.2007 10:42:44

As prefera sa fie Patriarh mitropolitul Daniel

Cristalin 01.08.2007 10:53:40

Citat:

În prealabil postat de impact
As prefera sa fie Patriarh mitropolitul Daniel

Eu NU.
Il prefer pe IPS Teofan, Mitropolitul Olteniei, pe care il prefera si PF Teoctist. Nu are studii inalte ca IPS Daniel dar are multe alte calitati de adevarat OM, MONAH si IERARH.
Doar Dzeu va randui cine sa ocupe scaunul patriarhal, dar e cert ca nu degeaba PF Teoctist a promovat aceasta noua lege ca de acum in colo patriarhul sa fie ales prin vot secret din randul ierarhilor propusi de Sinod, si sa nu maidevina patriarh Mitropolitul Moldovei.

Cred ca spune multe aceasta hotarare care s-a si aprobat si e legala din 2006.

mihaela_dadp 01.08.2007 10:58:32

Citat:

În prealabil postat de antiecumenism
Citat:

In ce sens prezent ?

Papa Ioan Paul al-II-lea a avut si multe erezii.

http://marturisitorortodox.ablog.ro/2007-05-19/falsificarea-sfintei-scripturi-facuta-de-papa-ioan-paul-al-ii-lea.html

Si oare PF Teohtist nu a avut?
Dar cine suntem noi sa-i judecam?
Stiu ca Biserica Catolica a decis care dintre Scrieri sa fie publicate si oferite maselor pentru a avea un control mai bun asupra fenomenului, deci un control politic si demografic. Deasemenea ca Maria Magdalena nu a fost prostituata, i-a fost atribuita aceasta conditie pentru a-i limita importanta in istorie. Se stie ca Biserica Catolica dorea limitarea puterii femeii, tinea la celibat si din cauze materiale, pentru ca toate averile sa ramana Bisericii caci lipsa unei familii implica lipsa unor pretentii mostenitoare,si multe altele.
............ce vroiam sa spun e ca-mi doresc ca si tineretul sa-si intoarca fata catre credinta nu numai cand da de greu,cand are anumite cumpene in viata,cand sunt marile sarbatori religioase.....vreau sa resusciteze credinta poporului roman s-o readuca in actualitate.

impact 01.08.2007 11:07:13

Inainte sa postati articole impotriva orodocsilor verificati sursa!
Adevaratii crestini nu Critica Sfintii Preoti

antiecumenism 01.08.2007 11:11:48

Citat:

Adevarat este ca pe Sfinti si pe Parintii duhovnici care au o viata duhovniceasca si care sunt impotriva masoneriei si a ecumenismului nu trebuie sa-i criticam ci sa-i respectam,dar despre cei care au doar functii bisericesti dar nu si viata sfanta si care sunt masoni si ecumenisti trebuie sa zicem adevarul.

vsovi 01.08.2007 11:12:01

Eu pe acesta l-as fi ales, dar poate ca nu candideaza:
Arhiepiscop: Inalt Prea Sfintitul PIMEN (ARHIEPISCOPIA SUCEVEI SI RADAUTILOR)

mihaela_dadp 01.08.2007 11:16:00

Citat:

Citat:

Adevarat este ca pe Sfinti si pe Parintii duhovnici care au o viata duhovniceasca si care sunt impotriva masoneriei si a ecumenismului nu trebuie sa-i criticam ci sa-i respectam,dar despre cei care au doar functii bisericesti dar nu si viata sfanta si care sunt masoni si ecumenisti trebuie sa zicem adevarul.

Si eu subscriu pentru aceasta idee

impact 01.08.2007 11:16:13

Citat:

Citat:

Nu ai voie sa zici nimic despre Preoti!
Domnul va randui in asa fel incat sa faca dreptate

impact 01.08.2007 11:18:24

Citat:

Citat:

Citat:

Si eu subscriu pentru aceasta idee

Aduceti argumente concrete nu dupa diferite site-uri si eu va cred!
Atatia Preoti adevarati care s-au dovedit a fi Sfinti au fost prigonit chiar si de mai marii Ortodoxiei!!!

Cristalin 01.08.2007 11:19:30

Citat:

În prealabil postat de vsovi
Eu pe acesta l-as fi ales, dar poate ca nu candideaza:
Arhiepiscop: Inalt Prea Sfintitul PIMEN (ARHIEPISCOPIA SUCEVEI SI RADAUTILOR)

DA.
Pt ca ai pomenit de IPS Pimen vreau sa va spun o intamplare extraordinara.
Acum ceva ani in urma eram intr-o excursie in circuit la manastirile din Moldova cu elevii mei. Cand am ajuns in Suceava ne-am oprit sa ne inchinam la Sf.Ioan cel Nou, dupa ce am iesit din Biserica aproape de usa era un calugar batran, cu barba alba,cu parul ciufulit si maini ce miroseau a balega iar halatul cu care era imbracat era murdar si mirosea a grajd de vaci. Noi am dat sa-l ocolim si sa mergem in treaba noastra dar ghidul care ne condusese pana atunci s-a dus la batran si i-a sarutat mana iar noua ne-a zis sa facem asemeni ca e Episcopul Pimen al Sucevei.
Am incremenit...asa ceva n-am mai vazut niciodata pana atuinci si nici de atunci pana in ziua de azi.

Cristalin 01.08.2007 11:23:34

Citat:

Aduceti argumente concrete nu dupa diferite site-uri si eu va cred!
Atatia Preoti adevarati care s-au dovedit a fi Sfinti au fost prigonit chiar si de mai marii Ortodoxiei!!!

Aici ai dreptate ca adevaratii preoti au fost prigoniti de mai marii ortodoxiei, exact cum mai marele Moldovei IPS Daniel a prigonit pe adevaratii ieromonahi : Calistrat din Barnova, Iustin din Petru-Voda si Antim din Sihastria.
Bine ai spus singur/ a...sau gura pacatosului adevar graieste.

antiecumenism 01.08.2007 11:53:31

Citat:

Citat:

Citat:

De ce sa nu zic nimic despre preotii care sunt masoni si ecumenisti si care s-au lepadat de Hristos (pt ca sunt in Masonerie).

bm 01.08.2007 12:55:25

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

De ce sa nu zic nimic despre preotii care sunt masoni si ecumenisti si care s-au lepadat de Hristos (pt ca sunt in Masonerie).

exista un singur JUDECATOR

antiecumenism 01.08.2007 13:16:38

Citat:

În prealabil postat de bm
Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

exista un singur JUDECATOR

Asa este dar noi toti crestinii trebuie sa cunoastem adevarul si sa ne ferim de eretici si de rataciti.

mihaela_dadp 01.08.2007 13:20:09

uneori nu se vede padurea de atatea uscaturi

impact 01.08.2007 13:30:00

Citat:

uneori nu se vede padurea de atatea uscaturi

Uscaturile se vor taia si se vor arunca in foc!

impact 01.08.2007 13:35:11

Omul are libertatea de a alege. Si noi de fiecare data alegem raul, de aceea traim in ratacire

impact 01.08.2007 13:43:59

Cate crezi? prea putini se vor mantui!
Toti sectanti se cred mioare si toti fariseii

mihaela_dadp 01.08.2007 13:53:56

Citat:

Si n-ai vrea sa-i ajuti?
Hai sa nu mai fim superficiali si ignoranti,hai sa ne unim cu totii si sa le dam adevarata "hrana".

urzicuta 01.08.2007 14:03:38

mi-am propus sa nu mai postez,dar uite ca oi fac din nou; sunt de acord cu antiecumenism,unul dintre candidati e mason,altul bigot ,traditionalist convins,cu idei f.conservatoare,rigid si mare mi-ar fi mirarea sa nu aflu din cine stie ce sursa ca este si el mason.Incercati sa va despartiti de prostul obicei( suparator) de a blama , fiecare are o parere proprie,lasati cliseele si invatati sa ganditi singuri,fara sa repetati la tot pasul vorbele cuiva,sa rastalmaciti.Invatati sa fiti mai liberi chiar daca unii au pareri mai putin ortodoxe.Oricare dintre candidati o sa fie ales,trebuie sa inceapa cu starpirea coruptiei din Biserica.

Cristalin 01.08.2007 14:04:45

Citat:

Si n-ai vrea sa-i ajuti?
Hai sa nu mai fim superficiali si ignoranti,hai sa ne unim cu totii si sa le dam adevarata "hrana".

Doamne feri!!!
Taci ca acum vine antiecumenism cu cateva pagini cu citate acuzandu-te de ecumenism, n-ai ce face facand astfel de propuneri pe un forum "crestin ortodox"?
Noi trebuie sa stam cu arma la piept impotriva tuturor celor ce nu sunt ca noi, si mai ales daca acestia se abtin sa ne urmeze sau doresc sa spuna o rugaciune in prezenta noastra.

Doamne apara, pazeste si fereste!!!

Cristalin 01.08.2007 14:12:04

Citat:

În prealabil postat de urzicuta
altul bigot ,traditionalist convins,cu idei f.conservatoare,rigid si mare mi-ar fi mirarea sa nu aflu din cine stie ce sursa ca este si el mason.

stai linistita ca nu este, iar daca ti se va spune vreodata asta se va face din rea vointa.
am stat prea mult in preajma lui ca sa-mi permit sa te contrazic in tot ce ai spus la adresa lui.Daca as sti ca exista perfectiune pe pamant atunci cu siguranta as spune ca TEOFAN SAVU, MITROPOLITUL OLTENIEI este perfect. Programul sau de canon si rugaciune nu exista sa nu fie facut zilnic terminand cu sf. liturghie iar pt asta se trezeste de la ora 3 dimineata, cand de cele mai multe ori se culca dupa ora 12 datorita problemelor eparhiale pe care le are de rezolvat.
Nu doresc sa-i fac reclama dar daca ajung sa spun tot ce stiu despre acest ierarh cred ca ramaneti inmarmuriti de duhovnicia si calitatea sa umana.

impact 01.08.2007 14:12:26

Citat:

Citat:

Si n-ai vrea sa-i ajuti?

Daca crezi ca ii putem ajuta te ascult!
Nu e vb de ignoranta, din contra...

mihaela_dadp 01.08.2007 14:39:20

mai intai de toate ne trebuie o calauza duhovniceasca.... Patriarhul.......haide-ti sa avem grija sa fie numit cel ce trebuie numit

ancah 01.08.2007 14:48:43

As zice sa ne rezumam la a ura pacatul. Cat despre oameni, Mantuitorul ne spune sa-i iubim, chiar pe dusmani. Sa ne smerim si sa-L lasam pe Dumnezeu sa judece.

impact 01.08.2007 14:50:25

Citat:

mai intai de toate ne trebuie o calauza duhovniceasca.... Patriarhul.......haide-ti sa avem grija sa fie numit cel ce trebuie numit

Eu nu l-am batut in cuie pe Mitr. Daniel

Il ascult cel mai adesea la radio trinitas, de aceea am zis.

Asa il pot numi pe parintele meu duhovnic, care este un preot calugar extraordinar.

urzicuta 01.08.2007 15:12:32

sa dea Dumnezeu sa fie ales Mitropolitul Olteniei pentru calitatea lui umana,desi din cei doi poti face unul cum trebe.:)

mihaela_dadp 01.08.2007 15:22:28

Citat:

mi-am propus sa nu mai postez,dar uite ca oi fac din nou; sunt de acord cu antiecumenism,unul dintre candidati e mason,altul bigot ,traditionalist convins,cu idei f.conservatoare,rigid si mare mi-ar fi mirarea sa nu aflu din cine stie ce sursa ca este si el mason.Incercati sa va despartiti de prostul obicei( suparator) de a blama , fiecare are o parere proprie,lasati cliseele si invatati sa ganditi singuri,fara sa repetati la tot pasul vorbele cuiva,sa rastalmaciti.Invatati sa fiti mai liberi chiar daca unii au pareri mai putin ortodoxe.Oricare dintre candidati o sa fie ales,trebuie sa inceapa cu starpirea coruptiei din Biserica.

starpirea coruptiei din Biserica?............sa inteleg ca vrei raspopiri?
cata naivitate.:p

petrurar 01.08.2007 15:23:19

As vrea ca Patriarh sa fie Preasfintitul Ioan Selejan, episcopul Covasnei si Harghitei.
Este un OM EXTRAORDINAR.

Dar ne baga careva in seama?
Eu sint din Moldova SI NU VREAU CA MITROPOLITUL DANIEL SA FIE NOUL PATRIARH.
Fratilor, cgiar daca gresesc, imi voi sustine aceasta opinie pina la capat.

ancah 01.08.2007 15:29:09

"IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, PS Calinic, Episcopul Argesului, IPS Nifon Mihaita, Arhiepiscopul Tårgovistei, IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei, dar un cuvånt greu de spus il va avea IPS Bartolomeu Anania, Mitropolitul Clujului. Nu este exclus ca alegerile pentru scaunul patriarhal sa aduca in prim- plan un alt ierarh al Bisericii Ortodoxe Romåne."
Gardianul

impact 01.08.2007 15:33:50

Citat:

Citat:

starpirea coruptiei din Biserica?............sa inteleg ca vrei raspopiri?
cata naivitate.:p

subscriu

--nu jigni--

mihaela_dadp 01.08.2007 15:39:15

Nu jignesc dar de cate raspopiri ati auzit?
Daca toti cei 16.000 de preoti + n mii de calugari sunt atat de drepti de ce lucrurile in biserica ortodoxa nu merg cum ar trebui?
A NU SE INTELEGE CA ACUZ PE CINEVA!

impact 01.08.2007 15:40:36

Citat:

Nu jignesc dar de cate raspopiri ati auzit?
Daca toti cei 16.000 de preoti + n mii de calugari sunt atat de drepti de ce lucrurile in biserica ortodoxa nu merg cum ar trebui?
A NU SE INTELEGE CA ACUZ PE CINEVA!

Sa stii ca rugaciunile si nevointele miilor de calugari ne mai tin in viata!
ADEVARATII

Doamne ajuta

mirc 01.08.2007 15:57:10

Am mai citit cate ceva pe forum, dar nu inteleg de unde ura asta interconfesionala? Hai, cu masoneria inteleg, dar nu ura... Credinciosii n-ar trebui sa propovaduiasca ura.

urzicuta 01.08.2007 16:10:16

NU ESTE VORBA DE URA,ESTE VORBA DESPRE ADEVAR.MULTE NU SE STIU SI NU SE VOR STIUTE.NU NE-AR STRICA UN EXERCITIU DE SINCERITATE,NU SE SMINTESTE NIMENI.

mihaela_dadp 01.08.2007 16:11:51

Citat:

NU ESTE VORBA DE URA,ESTE VORBA DESPRE ADEVAR.MULTE NU SE STIU SI NU SE VOR STIUTE.NU NE-AR STRICA UN EXERCITIU DE SINCERITATE,NU SE SMINTESTE NIMENI.

ai putea incepe chiar tu ACUM!

urzicuta 01.08.2007 16:12:30

NU ESTE CAZUL SA DEZVOLT SUNT OAMENI CU URECHI F.FINE..IN SFARSIT NU M-AR MIRA SA-L VRETI PATRIARH PE BECALI

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:53:48.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.