Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   dragostea exagerata pentru animale de companie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2287)

urzicuta 06.09.2007 21:30:29

....mai intai precizez ca iubesc orice creatura ,iubesc creatia lui Dumnezeu,insectele pasarile animalele...si de multe ori dragostea mea pentru ele ia forma milei,in sensul ca am hranit si eu animale nemancate,le-am facut un adapost ,m-am impotrivit oricarei forme de cruzime...omorarea lor....dar atat.Stiu ca Dumnezeu hraneste toate fapturile Sale.De aceea ateantia mea s-a indreptat mai mult catre oameni si mai putin catre animale.Si de multe oriu nu inteleg defaimarea creatiei,cand animalele sunt dresate,impopotonate cu panglicute,mostenesc averi,in timp ce oameni sarmani mor de foame...Nu inteleg oamenii care se leaga emotional de animale ajungand sa le serveasca ei pe ele.E trist,ridicol si caraghios sa vezi ca un caine a mostenit milioane de dolari,are avocati,bona si piscina:D
O inselare diavoleasca cumplita..omul iubeste cu patima animalul,ajungand sa ii dispretuiasca pe ai sai.Sunt oameni care-si trec animalele in Acatist..atat de departe merg....Concretz:inteleg oamenii care au animale de pe urma carora traiesc..dar sa traiasca un caine bine de pe urma mea ..:sleep:
Acesti oameni,posesorii de caini ca despre ei e vorba,ajung sa se uite ciudat la cei care merg cu copiii in parc,,la oamenii murdari si prost hraniti(cersetirii)refuza sa le dea un ban,ajung insa sa aiba grija de caine,sa-l spele la fund,sa se mandreasc acu meritele lui,cu cate stie sa faca..exista caini pianisti:cool:In parcul in care merg cu copiii cainii au loc amenajat..in timp ce in canalul de alaturi,se inghesuie cate 3-4 aurolaci..cainii au jucarii..isi fac nevoile pretutindeni,fac slalom printre rahatii lor pe strada..adesea se mai supara atunci cand copii vor sa atinga patrupedul.Ajung sa fie obsedati de nevoile animalului.Ce e de facut?O capitala plina de caini de rasa si maidanezi,care ataca din senin,isi fac nevoile pretutindeni..ma simt agresata de prezenta lor..de atitudinea stapanilor lor.....La fiecare trei familii exista moda sa aiba un caine(sau o pisica)..copii mai rar(costurile zic ei ca sunt mai mari..iar de copii se tem ca de necuratul).Acesti oameni au o atitudine sfidatoare,....vor ajunge animalele sa aiba mai multe drepturi decat oamenii......E bine????????????Nu va simtiti deranjati?

GEORGIANA22 06.09.2007 22:02:25

SUNT DE ACORD CU TINE SI AR TREBUI SA SE FACA CEVA IN SENSUL ASTA, AM O PRIETENA CARE A FOST MUSCATA DE CAINI, CUNOSC OAMENI CARE AU CATE 5 CAINI IAR COPIII NU AU NICI UNUL, SI EU IUBESC ANIMALELE SI SUFAR SI ATUNCI CAND UN ANIMAL E IN SUFERINTA DAR TOATE PANA LA A DORMI CU MINE IN PAT. AM VAZUT PE STRADA CAINI CU HAINUTE , ATUNCI DE CE A MAI LASAT DUMNEZEU PAR LA CAINI. A AJUNS CA ANORMALUL SA FIE NORMAL SI INVERS.

cozia 06.09.2007 22:33:41

Indiferent cit de pacatosi suntem, de cite deficiente comportamentale si morale avem stim ca un ciine nu ne va judeca, indiferent de situatie, si evident ca ne convine aceasta situatie din momemt ce nu avem de gind sa ne schimbam sa devenim mai buni si mai drepti. De aici si explozia animalutelor de companie si a uriasei industrii aferente.
Asta este, oricum comparata cu alte aberatii in care am dat in ultima vreme asta este totusi o deviatie minora de pe fix

Annamarria 06.09.2007 22:43:00

Da, mie imi plac animalele in special pentru ca nu ma judeca. As vrea sa fiu si eu ca ele in privinta asta...sa nu judec pe nimeni

cozia 07.09.2007 05:07:04

Da si din acest motiv major ciinii au ajunsa sa tina loc de sot/sotie si in loc copil care "dau multa bataie de cap" cu judecatile lor. Lumea a ajuns sa se lipseasca de familie si copii de frica acestei adevarate "torturi", - obiceiul de a judeca fara sa realizeze ca acest obicei ajuta la indreptarea noastra, insa asa cum nu vrem sa ne indreptam deoarece suntem incapatinati il preferam pe Aricel care se gudura pe la picioare si nu spune nimic de faptul ca suntem bagati in patimi pina peste urechi.

ancah 07.09.2007 10:36:00

Cine a zis despre caine ca e animal de companie se inseala! Cainele e membru de familie cu drepturi depline si chiar mai mult, daca e sa ma iau dupa cateii pe care i-am avut eu.
Trebuie sa va spun, ca am suferit toata viata de frica cainilor. La un moment dat ii ajutam pe copiii mei la impartitul ziarelor ( astfel au invatat cum se castiga un ban) si dintr-o curte a iesit un dulau negru, inalt de un metru (in ochii mei, evident) care m-a facut sa nu ma mai pot misca de frica. Din casa a iesit o fetita de 4 ani, care i-a spus sa intre in curte si atunci am realizat: ce situatie penibila pentru mine, eu avand cu 40 mai mult ca ea!
Dar Dumnezeu a vrut sa ma vindece de aceasta frica fara margini de caini, daruindu-mi un caine "maidanez" fara stapan. Era numai ciciuleti si plin de exema de la pureci. Mi-am luat inima in dinti si l-am spalat. L-am dus la doctor si l-am vindecat de exema. Am devenit prieteni buni, iar cand l-am dus la tuns, am vazut aievea "Povestea porcului": din cainele rapcigos a iesit un "print"; parca era caprioara. Nu-mi venea sa cred ca e acelasi caine. Il chema Lasse si fusese abandonat,caci stapana lui a murit, iar sotul nu a vrut sa se mai ocupe de el. Lasse a bucurat pe toata lumea; iar toata lumea il iubea pe Lasse. Apoi a facut cancer si a murit. Am auzit ca ei iau asupra lor din dragoste pentru stapan bolile pe care acesta le-ar fi avut. Nu stiu daca e adevarat, dar toti cainii mei au avut aceleasi boli ca mine. Cainii au o dragoste infinita pentru stapanii lor. Aici noi nu spunem stapana/stapanul cainelui , ci mama/tatal cainelui, caci intr-adevar aceasta e relatia. Dupa ce a murit Lasee am primit un maltez, pe care l-am numit Bobi. Moartea lui Lasse ne-a durut extrem de tare, caci Lasse nu a suparat pe nimeni, ne-a daruit dragoste, si a lasat un gol mare in urma lui.
Alta data am zis si eu cate ceva despre oamenii care isi adorau cainii, dar dupa ce am trecut prin experienta cu Lasse, am inceput sa ii inteleg.
Avem un prieten, care e maniac cu curatenia in casa si putin cam nervos. L-am dus pe catelul meu in vizita la el, caci sotia lui isi dorea caine. El nu si nu. In final a cedat si a cumparat un maltez, care e acum bucuria casei. Acest prieten si-a recapatat calmul, a devenit alt om. Numai cine nu a avut caine poate spune ceva rau despre caini. Dar cine are caine stie ca are un prieten foarte cald si iubitor, nu se supara niciodata pe tine, indiferent ce i-ai face. Totusi Lasse s-a suparat odata pe sotul meu, pentru ca l-a durut cand i-a taiat unghiile. Doua zile nu l-a bagat in seama pe sotul meu, atata a durat supararea lui. A treia zi, cand a venit sotul meu acasa s-a urcat pe fotoliu si de acolo l-a latrat "cu vorbe", si-a spus tot oful printr-un latrat nuantat, dupa care a sarit si l-a intampinat pe sotul meu, asa cum obisnuia sa faca zilnic. Si acum dupa mai multi ani, inca mai am lacrimi in ochi cand imi amintesc de Lasse.
Acum am un maltez foarte rasfatat. Nu e de mirare, caci maltezului i se spune "bebelus cu blana". In ciuda dimensiunilor mici, este un caine de paza de nadejde. Are pasiunea "cititului" ziarelor si a reclamelor si trebuie sa fiu foarte iute, daca vreau sa mai citesc si eu ceva.
Pe cei, care nu ati avut niciodata caine, VA ROG SA VA LUATI CAINE! Nu stiti ce pierdeti daca nu aveti caine. Traiti viata pe jumatate si va lipsiti de dragoste adevarata: de primit si de dat!
P.S. Urzicuta, iarta.ma te rog ca nu sunt in asentimentul tau, dar cainele e viata mea.

AndreiB 07.09.2007 10:48:53

sint exemple in pateric de sfinti parinti care aveau companie animale salbatice. si chiar conversau cu ele si se pare ca acestea ii intelegeau.
ce poate fi mai frumos decit sa iti tina companie doi lei, timp de zeci de ani?
zi de zi sa fie in preajma ta? sa vorbesti cu ei si sa simti ca Dumnezeu este prezent in acelasi timp si in ei si in tine, tu, om pacatos?

urzicuta 07.09.2007 10:57:49

...te inteleg Anca.in Romania altfel stau lucrurile cei care iubesc animalele in marea lor majoritate nu se ingrijesc de ele, nu le pasa de cei din jur,pierd respectul pentru oameni..nu ies cu maturica si cu punguta asa cum e civilizat ....o lipsa de respect fata de oamenii din jur,strazile sunt pline de fecale.Ma deranjeaza f.tare ca vin acasa si incep sa curat mizeria in care copii au calcat pe strada.
Desi copiii mei iubesc f.tare animalele nu voi ceda sa le cumpar unul mi se pare ciudat cel putin sa locuiesc cu un cAINE in casa..animalul totusi trebuie sa aiba locul lui,in curte sau oriunde altundeva.

Annamarria 07.09.2007 11:06:35

oricum majoritatea traim cu gandaci si insecte in casa, asa ca de ce nu un caine?...:D

Annamarria 07.09.2007 11:10:07

ah, mi-am mai amintit ceva...la unele boli mintale ajuta compania animalelor. E demonstrat ca pentru copiii autisti prezenta unui animal face bine, in special delfinii, dar si cainii. Serios vorbesc, exista terapie cu animale

ancah 07.09.2007 16:33:48

A avea caine nu e numai o bucurie ci si o obligatie: aceea de a-l tine curat, de a-l plimba zilnic, de a-l ingriji si de acutata in urma lui.
Ma intreb cum sa avem dragoste adevarata, daca nu putem iubi un animal? Mai ales pentru ca acesta iti umple viata de bucurie. Am vazut oameni, care nici sa se atinga de un animal nu pot. Gasesc ca e un handicap. Noi, cei care ne-am luat un caine am invatat sa iertam si sa iubim de la caine, care nu conditioneaza iertarea de gesturi deosebite din partea noastra. El doar iubeste si atat.
Da, cainele sas stea in curte cand e caine de curte, dar maltezul de exemplu e de 3-4 kg. Are o blana alba, care trebuie pieptanata zilnic; ce sa faca el in curte, cand fuge de primii stropi de ploaie? Are intr-adevar un glas puternic, dar cine sa se sperie de un caine cat o jucarie?

erzbet 07.09.2007 22:51:30

"Numai cine nu a avut caine poate spune ceva rau despre caini"

Cata dreptate ai! Si cat bine fac animalele oamenilor, cred ca avem ce invata de la ele. Nu degeaba sunt si atatea terapii cu animale. Zambeam cand am citit ce a scris urzicuta(cainele sa stea in curte), uitandu-ma la catelulusa mea ce trona fericita in patul meu si dadea din coada ca ii acordam atentie. Mi-a placut mult cand ai zis ca un caine nu e animal de companie, ci membru cu drepturi depline. Si cred de asemenea ca un caine ajuta mult in dezvoltarea unui copil,il invata sa fie responsabil. Nu am zis sa imbraci un catel in matase sau alte aberatii, acestea sunt exagerari penibile si frecvente la hollywood, mai rar in viata de zi cu zi.(si asta nu presupune dragoste).

erzbet 07.09.2007 22:55:25

Citat:

În prealabil postat de GEORGIANA22
SUNT DE ACORD CU TINE SI AR TREBUI SA SE FACA CEVA IN SENSUL ASTA, AM O PRIETENA CARE A FOST MUSCATA DE CAINI, CUNOSC OAMENI CARE AU CATE 5 CAINI IAR COPIII NU AU NICI UNUL, SI EU IUBESC ANIMALELE SI SUFAR SI ATUNCI CAND UN ANIMAL E IN SUFERINTA DAR TOATE PANA LA A DORMI CU MINE IN PAT. AM VAZUT PE STRADA CAINI CU HAINUTE , ATUNCI DE CE A MAI LASAT DUMNEZEU PAR LA CAINI. A AJUNS CA ANORMALUL SA FIE NORMAL SI INVERS.

Sunt rase de caini mai sensibile....(spre exemplul bichonul); o raceala le poate fi fatala; si catelul meu are haina de iarna, tocmai pentru ca a fost la un pas de moarte dintr-o raceala la plamani. Nu mi se pare nimic anormal. A avea un caine nu este acelasi lucru cu a avea un copil.

urzicuta 07.09.2007 23:23:23

???erzbet,m-am ofilit de tot cand am citit postarea ta..nu merita sa te mai contrazic.Iti spun doar ce zicea Sf.Siluan Athonitul despre care se spune ca iubea si el Creatia lui Dumnezeu"nu trebuie sa vorbim cu animalele caci astfel coboram la treapta lor de necuvantatoare."...daramite sa-si faca culcus cu noi in pat...
Foarte trist sa ne vedem semenii,slujind ei insisi animalelor,dormind cu ele in pat,pieptanandu-le,facandu-se cu voia lor rob animalelor.este ridicol sa vezi domni si doamne altfel cetateni respectabili facand munca de a scoate afara in lesa sau purtat pe brate ca un rege un mic latrator ca sa-si faca nevoile sau programul de miscare..un om in suferinta,un paralizat dintr-un camin de batrani le-ar intoarce stomacul pe dos.
De fapt animalele in cauza sunt numai obiectul patimiial carui subiect e omul si care slujeste patimii sale...prin ea diavolului care a starnit-o si care o intretine.Dragostea pe care omul in mod normal este dator s-o aiba catre aproapele(indiferent cine e),este indreptata catre un animal....acel om e in afara poruncii.
Anca tu spui ca ai invatat sa ierti si sa iubesti de la caine...e un lucru trist ..si grav.imi pare rau daca asa stau lucrurile,te pot intelege,desi nu aprob si stiu ca tu nu ai nevoie de aceasta aprobare ... numai in oameni salasluieste Hristos.Sfantul siluan subliniaza ca in toata viata Sa oamanteasca ,conform Evangheliilor Mantuitorul nu si-a oprit niciodata atentia asupra animalelor,desi iubea cu siguranta toata creatia.Cei care poseda animale se taseaza atat de tare de obiectul patimii lor,incat sufera la pierdereaclui mai mult decat pentru oamenii apropiati..incep sa creada ca numai animalul i-a iubit neconditionat..dar cate cheltuieli a suportat stapanul facand mofturile catelului???

drosida 07.09.2007 23:39:51

draga urzicuta,cind am citit parca am vazut-o pe mama .Toata viata ne-am rugat de ea sa ne de-a voie sa avem un ciine,dar ea...ciinele sa stea in curte!Acum ii dau lacrimile cind (dupa o vacanta)vin sa-mi iau catelul de la ea,si sa stii ca e mai haioasa de cind habiteaza cu catelul meu.il iubesc enorm si el ma iubeste f mult cit am fost plecata afara (citeva luni)s-a imbolnavit de ficat ,daca s-ar intimplaceva cu el...Pt ca e... ca o jucarie vie (are1,50 kg)si te iubeste neconditionat,cind esti trist nu stie ce sa mai faca sa uiti si sa zimbesti din nou.Eu ama suferit enorm ca nu am avut ciine si cum mi-am cistigat independenta financiara mi-am luat ciine,prb e ca trebuie sa faci ciratenie mai des din cauza parului dar...se compenseaza.Sotul meu tot educatie spartana a primit dar intr-o luna au ajuns prieteni pt ca nu poti sa nu-i iubesti desi il enerveaza ca e gelos pe el si sare la el daca vine brusc sa ma ia in brate,i-a aratat"si certificatul de casatorie dar ,tot la muscat"si cu toate astea il iubeste cae un"narod si jumatate".iar iarna il imbracam ca este-i este frig cu flanelute tricotate de mama.deci ce sa-ti spun ii iubesti pt ca nu poti sa nu-i iubesti :thumbsup:

ancah 07.09.2007 23:44:25

Spre deosebire de oameni, animalele nu au liber arbitru. Ele fac ceea ce au fost invatate sa faca. Sunt si ele creatia lui Dumnezeu.
Urzicuta, ceea ce spui tu e teo´rie, caci nu ai simtit cum te iubeste un caine. Incearca si vei vedea cum ti se inmoaie inima. Asa buni si blanzi ne vrea Dumnezeu si pe noi, dara noi din cauza mandriei nu putem fi, dar avem ocazia sa vedem cum ar trebui sa fim, avand un caine.
E ca si cu copiii: poti fi tare la teorie, dar daca nu ai practica, tot nu poti intelege pe deplin.
Iti recomand bichonul maltez. Mergi si-l vezi la magazinul de animale. Te "indragostesti" pe loc. Garantat.

urzicuta 07.09.2007 23:45:11

:Dtot mai sper ca postarile voastre sunt niste glume..ma uit in calendar si nu 1 aprilie...ce e de facut..cred ca maine o sa-mi cumpar si eu vreo doi caini si vreo trei pisici...si neaparat o duzina de gandaci de bucatarie ca-s ieftini

urzicuta 08.09.2007 00:12:46

astept si parerile celor care nu sunt posesori de prieteni cu blana(fulgi,solzi...):cool:

mirelat 08.09.2007 06:34:37

am si eu o pisicuta miniona tricolora, metis de siamez, la care tin foarte mult. noi nu avem copii si pisicuta aceasta este o bucurie pentru noi, este foarte sensibila si are unele gesturi aproape umane, de ex. cand intinde labuta spre clanta ca sa i se deschida o usa inchisa, si altele. Chiar si mama, la care am lasat-o in grija de cateva ori, a ajuns sa o indrageasca chiar daca noi acasa nu am avut niciodata animale de companie si in principiu nu agrea asa ceva.

in ceea ce privesc drepturile, nu cred ca cele ale animalelor le vor intrece vreodata pe cele ale oamenilor. iar in cazurile izolate cand unii oameni bogati prefera sa isi lase "mostenitor" animalul preferat in loc de vreo ruda vanatoare de averi, asta ar trebui sa le dea de gandit celor din urma...

urzicuta, aurolacii vor exista atata timp cat cei in masura sa regularizeze situatia lor nu se ocupa de asta, ci o ignora; nu are legatura cu prezenta cainilor pe strada, fie ei maidanezi sau de rasa. nu ma indoiesc ca exista oameni cu suflet si cu bani, inclusiv din categoria celor posesori de animale de companie, care ar contribui financiar la sustinerea unei campanii de reglementare a situatiei copiilor strazii. insa nu este obligatia lor, ci a statului roman, sa organizeze astfel de campanii.

mirelat 08.09.2007 06:40:26

Citat:

În prealabil postat de cozia
... stim ca un ciine nu ne va judeca, ...De aici si explozia animalutelor de companie si a uriasei industrii aferente.

ma indoiesc ca asta e cauza. animalele sunt un prieten bun pentru cei singuri, mai ales. si pentru sufletele foarte sensibile, ranite poate de multe ori de semenii din rasa umana.

cozia 08.09.2007 07:08:11

Nimeni nu te poate rani daca esti smerit sau macar sa devenim mai putin mindrii si trufasi si o sa vedem cum lumea din jur nu o sa ne mai "deranjeze" iar conflictele se vor reduce si lumjea va putea sa stea impreuna nu singuri asa cum ne vrea vrajmasul.

Multi din noi daca nu eram cum eram "in banca noastra" ingrosam demult rindurile celor singuri si ca sa o spun pe aia dreapta...chiar si asa totul sta atirnat de o ata.
Evident ca cauzele singuratatii oamenilor sunt complexe si multiple insa una din cele mai des intilnite este lipsa de toleranta a aproapelui care izvoraste direct din lipsa de modestie, infrinare, trufie, ingimfare...iar exemple avem multe in jurul nostru si ...chiar si noi daca nu suntem atenti si da patima ingimfarii si a trufiei peste noi , Doamne Fereste, cum ....casniciile se duc pe apa simbetei.

Sf. Parinti insistau sa fie judecati, si nu doreau sa ocoleasca acest subiect inconjurindu-se de fiinte care te iubesc neconditionat. Mai tirziu, veneau animalele salbatice singure la ei, insa asta tine de altceva.

Pina nu demult am avut si eu un Golden Retriever...

cozia 08.09.2007 07:10:23

scuzati cacofonia...din graba:D

mirelat 08.09.2007 07:32:26

da, stiu ca l-a muscat pe baiatul tau si de asta l-ai dat...

ce vrei sa spui ca Sf. Parinti insistau sa fie judecati?! N-am mai auzit asa ceva.

eu zic sa nu cadem in extreme, nu e cazul sa marginalizam animalele si sa pretindem ca astfel "lucram" la lipsa noastra de toleranta fata de semeni. Eu zic sa nu incurcam borcanele si sa le tratam pe fiecare in parte. Una peste alta, nu vad nimic rau in a avea un animal de companie, daca sufletul tau o cere.

PS : am observat mai mult egoism (ca sa nu zic rautate) si intoleranta fata de semeni la cei care nu suporta animalele de companie, decat la cei care le au.

mirelat 08.09.2007 07:58:25

Citat:

În prealabil postat de ancah
Am devenit prieteni buni, iar cand l-am dus la tuns, am vazut aievea "Povestea porcului": din cainele rapcigos a iesit un "print"; parca era caprioara. Nu-mi venea sa cred ca e acelasi caine. Il chema Lasse si fusese abandonat,caci stapana lui a murit, iar sotul nu a vrut sa se mai ocupe de el. Lasse a bucurat pe toata lumea; iar toata lumea il iubea pe Lasse. Apoi a facut cancer si a murit. Am auzit ca ei iau asupra lor din dragoste pentru stapan bolile pe care acesta le-ar fi avut. Nu stiu daca e adevarat, dar toti cainii mei au avut aceleasi boli ca mine. Cainii au o dragoste infinita pentru stapanii lor.

:) foarte frumoasa "povestea porcului" tau, anca.

apropo de cei care iau asupra lor povara bolilor altora. am citit undeva despre o tanara fata, foarte frumoasa, care urma sa se casatoreasca si isi "evalua" pretendentii. unul dintre ei avea un suflet ales, dar din pacate nu era atragator fizic, pentru ca avea o cocoasa. fata i-a spus ca s-ar fi maritat cu el daca nu avea cocoasa. la care se pare ca el a spus atunci ceva care a miscat-o foarte tare pe tanara fata (care s-a si casatorit cu el): si anume ca el i-a cerut lui Dumnezeu sa ii dea lui cocoasa respectiva, care fusese menita de fapt sotiei lui, pentru ca vroia sa duca el aceasta povara grea de purtat pe umerii ei de femeie si sa ii lase ei frumusetea nestirbita.

ancah 08.09.2007 09:44:58

Da, Mirela, m-a impresionat replica cocosatului. De fapt acum stim ca acesti oamni duc in spate pacatele stramosilorsau parintilor, deci sunt intr-un fel de admirat, caci nu sunt pacatele lor. Doar Dumnezeu trebuie ca l-a inspirat sa zica ceva atat de frumos celei pe care si-o dorea ca nevasta. Cred ca erau soriti unul altuia, de vreme ce ea a ascultat si a acceptat cuvintele lui. Frumoasa poveste, chiar daca suntem off topic.

bmd 08.09.2007 09:57:00

Am si eu o intrebare : daca ciinele este asa de important in viata omului Iius nu a stiut treaba asta? Nu putea si el sa ne dea un exemplu ceva o pilda cum ne comportam cu animalelele cit de importante sint ele pentru noi? Nimic! Atit doar ca nu-i bine sa iei piinea de la gura copiilor si sa o dai ciinilor.deci un raport om/animal tot a dat! Nu de alta dar raportul asta nu mai este de mult cel pe care l-a trasat EL.
Ba mai mult Iisus a mincat peste! Deci vegetarienii cei care "iubesc viata" nu au nici argumente religioase. Iar eu vin si spun ca pisica sau ciinele ca animal de companie este o ratacire westica, o inselare de multe ori. La fel de ratacire ca a hindusilor care au vaci sfinte. Mai mult este normal ca chinezii sa aibe ciinele pe cartea de bucate, cum este la fel de normal sa avem noi mielul.
Animalul este pe pamint sa serveasca omul indiferent ce animal este. A servii omul nu inseamna a inlocuii omul (copii/parinti/prieteni/samd)
Iar chestia asta cu animalul nu te judeca cade.Nici piatra nu o face si n-am vazut pe nimeni plimbindu-si bolovanul de companie prin ger, vint , frig, canicula!
In momentul cind plimbi un ciine de 2 ori pe zi indiferent de ce-i afara nu ai dreptul sa lipsesti de la biserica niciodata (oricum nu-l ai) ma refer la utrenie/vecernie pentru ca asta inseamna sa-l iubesti pe Dumnezeu mai putin decit pe ciinele tau sau dorinta ta de a nu aduna excrementele patrupedului de prin sufragerie!
Astept cu interes reactiile "iubitorilor de animale":)

ancah 08.09.2007 10:01:34

cunosc sentimentul tau, urzicuto , si te inteleg.
Nu ne-ai spus unde ai gasit scris despre animale la Cuviosul Siluan Athonitul.
Sa stii ca e mult mai potrivit sa numesti catelul din casa "copilul tau necuvantator" si cand zic asta nu glumesc. La fel trebuie sa-l hranesti, sa-l speli, sa-l plimbi ca si pe copiii tai. In schimb primesti veselie, buna dispozitie, o primire regeasca atunci cand vii acasa. Incearca sa iei un pui de caine cateva zile la tine si vezi cum e . Ne vei multumi! Stii bine ca nu-ti vrem raul, nu?

erzbet 08.09.2007 10:50:56

Doamne, asa cum mi-ati "sarit" mie in cap sa nu imi dau cu parerea ca nu am copii(la topicul cu bataia) asa va zic si eu ca nu stiti cum e sa aveti un caine si vorbiti din auzite :rolleyes:
(Bmd, nici despre epilat nu se vorbeste in biblie si totusi e considerat intr-un fel sau altul pacat...)

cate exemple am sa va dau din proprie experienta ca va inselati...am fost bolnava cateva zile si am stat in pat, catelul meu nu s-a miscat de langa pat, a stat cu mine zi si noapte, pe jos, asteptand sa ma ridic. Cand plang, sunt nervoasa, am o stare proasta, e primul care vine si da din coada si se agita pe langa mine. Cand ajung acasa si nu sare primul sa ma intampine, inseamna ca e bolnav.
Un om batut si chinuit se inraieste...un caine chinuit isi va iubi in continuare stapanul..apropo de iubire neconditionata. Si animalele sunt creatia lui Dumnezeu, nu? Iar noi, ca fiinte superioare, trebuie sa le ingrijim. Si sa le iubim.

urzicuta 08.09.2007 12:48:33

..vezi raspunsul meu pe topicul "sunt sau nu crestine animalele"..despre credinciosia cainelui tau...ce il face sa reactioneze asa fata de stapan

bmd 08.09.2007 14:19:46

Eu am avut nu unul ci 4 ciini, nu o pisica ci 2, porci, vite, oi samd.
Nu stiu cit de in necunostinta de cauza pot vorbii. Cred ca cunosc f. bine cum si de ce reactioneaza un animal cum reactioneaza sau nu.
Ce ma deranjaza este ca oamenii pe linga alti idoli au inceput sa aibe cinele sau pisica drept Dumnezeu. Nu-i deloc o exagerare!
Nu-i pacat sa ai un ciine. E pacat sa-l umanizezi sa-i creezi in mintea ta sentimente, ginduri, raspunsuri de care el saracul nu-i in stare! E pacat sa-l ridici la nivelul omului! Ciinele este tot la nivelul oii atita doar ca din considerente diferite unii nu-l considera pe ciine aliment ca pe oaie!
Un om batut si chinuit se inraieste.. Oare asa a facut Iisus...ca doar ca EL dorim cu totii sa ajungem? Eu unul nu-mi doresc deloc sa ajung ca un ciine nici chiar ca,ciinele tau erzbet si ma doare sa vad ca adesea sint rau ca un ciine. A da! sa stii ca ciinos vine de la ciine...desigur nu de la al tau!

erzbet 08.09.2007 15:01:14

Dar am zis eu ca mi-am facut un idol din cainele meu? In superioritatea noastra, nu putem sa ne plecam si la nivelul unui caine si sa vedem ca are si el sentimente, se ataseaza neconditionat(sunt caini care mor daca sunt luati de langa stapanii lor); ca sa nu mai vorbesc de atatea cazuri in care cainele salveaza viata stapanului, riscandu-si propria viata. Si chiar si oaia, pe care il consider aliment, sufera cand ii este taiat mielul

bmd 08.09.2007 15:49:18

Sentimentul = atitudine emotionala pe care o are omulfata de realitate!
Animalele au instincte.
Nici eu nu vorbesc de animalele care-si sfisie si devoreaza proprii stapini...o fac ziarele mai in fiecare zi!
Iar daca ti-ai facut un idol sau nu din ciinele tau esti doar tu in masura sa judeci.Aparent daca ii pui sentimente,ratiune in comportament....ai facut-o!:)De fapt este instinctul de haita, subordonare fata de animalul alfa. In momentul in care nu mai esti considerata alfa dispare si subordonarea (afectiunea:rolleyes:)
Noi trebuie sa ingrijim animalele, sa nu le chinuim (aici ramine deschisa definitia de chinuit...un experiment care poate salva vieti omenesti facut pe un animal rste chin?)si sa le folosim pe unele la tocana pe altele sa ne apere de hoti,soareci samd.

urzicuta 08.09.2007 19:13:20

lasand gluma la o parte in Bucuresti cainii se inmultesc in mod necontrolat..la fiecare trei familii o pereche e posesoare de caini.foarte frumos...cat despre maidanezi,ei ar trebui euthanasiati,fiindca castrarea si igienizarea lor in adapostruri,asigurarea hranei zilnice:) costa o gramada de bani..bani care ar putea sa asigure o masa calda pe zi unor oameni necajiti.

cozia 08.09.2007 20:16:32

Fratilor, Hristos nu a avut nici o ezitare sa-i trimita pe draci in corpul porcilor iar ei ca urmare a indracirii lor au murit cu totii sarind in prapastie. A considerat ca vindecarea oamenilor este cel mai important lucru nu protectia animalelor.

Si mie mi-este foarte mila de catei si cu riscul ca voi calca pe citiva pe coada vreau sa va intreb ce parere aveti despre mutilarea in masa a milioane de ciini si pisici pe continentele astea civilizate la acest lucru oare v-ati gindit ca poate nu sunt de acord sa-i lasati fara organe de reproducere. Oare asta nu este un pacat urias. Oare organele acelea ciopirtite nu striga din crematorii la Creatorul lor, la Dumnezeu? Oare noi nu suntem aceia ipocriti care cerem si consimtim acest lucru, deoarece nu este o lege ci o cerinta "necesara", "igienica(ca vai pute de la pisica)" a CONSUMATORULUI de tip occidental, deoarece cu totii stim ca altfel in momentul cind ajung la maturitate isi cer drepturile de a "candida" la pozitia de Alfa, perioada dureroasa cind asa cum spunea si Marius(dmb) ataca cu furie copiii din familie si deseori si pe stapini de ii fac ferfelita si nu este gluma.

De ce nu "intrebati" cateii si pisicile si in privinta acestui lucru. Eu unul l-am "intrebat"(s-au mai bine zis m-am intrebat) pe namila de retriever al meu daca in loc de castrare prefera citeva cu ziarul pe spinare din cind in cind si "mi-a raspuns" fara ezitare ca bineinteles ca prefera bataia dar sa fie INTREG nu ciopirtit ca un mameluc fara miros, fara emotii, "sentimente", ci robotel care iubeste, cuminte si in banca lui, insa mai tirziu, dragostea lui s-a tranformat in dominare si ..dezastru.

In toata Asia si Orient catelul sta in curte la botul vacii sau cu oile si caprele, nu au ce cauta in casele oamenilor. Oare aveti puterea de a spune ca ei nu au dragoste in ei si rivna pentru animale, si acesasta trasatura ii fac pe ei animale? Eu unul ii consider ca au o judecata sanatoasa in spiritul scripturilor

erzbet 08.09.2007 21:04:46

Citat:

În prealabil postat de bmd
Sentimentul = atitudine emotionala pe care o are omulfata de realitate!
Animalele au instincte.
Nici eu nu vorbesc de animalele care-si sfisie si devoreaza proprii stapini...o fac ziarele mai in fiecare zi!
Iar daca ti-ai facut un idol sau nu din ciinele tau esti doar tu in masura sa judeci.Aparent daca ii pui sentimente,ratiune in comportament....ai facut-o!:)De fapt este instinctul de haita, subordonare fata de animalul alfa. In momentul in care nu mai esti considerata alfa dispare si subordonarea (afectiunea:rolleyes:)
Noi trebuie sa ingrijim animalele, sa nu le chinuim (aici ramine deschisa definitia de chinuit...un experiment care poate salva vieti omenesti facut pe un animal rste chin?)si sa le folosim pe unele la tocana pe altele sa ne apere de hoti,soareci samd.

Mda, sa numim selectie naturala? Pentru ca suntem mai puternici avem dreptul ca tinem in lant un caine si sa il hranim din cand in cand(cand ne amintim) ca sa latre si sa apere curtea? Sa le folosim numai pentru ca suntem mai puternici? Stii ce inseamna sa ai un idol, sa idolatrizezi ceva/pe cineva? Imi pare rau sa te dezamagesc...cu toate animalele pe care le-ai avut, nu le intelegi si nu le-ai inteles vreodata. Nu cred ca mai are sens discutia in contradictoriu, pentru ca oricum nu o sa ne convingem, daca mai are cineva vreo parere si nu si-a exprimat-o, sunt curioasa.

Pt urzicuta: in tarile mai dezvoltate sunt adaposturi de animale, unde sunt tratate si ingrijite animalele chinuite, abandonate. Si daca nu sunt adoptate in 10 zile, sunt eutanasiate(dar cu seringa, nu cu smoala, cum au fost ucisi cainii la noi)
In Romania nu numai ca nu se vor infiinta astfel de adaposturi, dar nici pentru saraci nu se vor infiinta. Banii vor ajunge tot in burta celor de la putere

cozia 08.09.2007 21:12:44

Citat:

În prealabil postat de mirelat
ce vrei sa spui ca Sf. Parinti insistau sa fie judecati?! N-am mai auzit asa ceva.

Pai la spovedit nu te duci ca la o judecata in vederea iertarii pacatelor?, asta voiam sa spun ca ne-au invatat Sfintii(iar ei o faceau foarte des iar unii chiar in fata intregului popor), iar iertarea se face dupa ce ai fost bine "pedepsit"(canonul) si cu conditia sa nu mai faci, nu?:), nu incerci sa eviti aceste mustrari prin adoptia de NEcuvintatoare care ne iubesc ORICUM am fi noi astfel scapind de judecata(care ne indrepta) a oamenilor, a familiei si a copiilor care ti-o spun de la obraz!:) insa trebui mai intii sa treci prin experienta de a avea copii in aceste vremuri tulburi...insa noi avem in noi un vierme care se numeste constiita vicleana care este mincinoasa si ne tot duce in balarii nu pe drumul mintuirii si de care trebuie sa scapam prin rugaiune si post si cu pretul multor placeri la care ar trebui sa renuntam...:D

cozia 08.09.2007 21:20:49

Citat:

În prealabil postat de erzbet
in tarile mai dezvoltate sunt adaposturi de animale, unde sunt tratate si ingrijite animalele chinuite, abandonate.

Asa cum preciza si dmb eu nu am auzit din Traditia Patristica ca cineva sa se mintuiasca adunind ciinii vagabonzi de pe strazi asa cum o face Brigitte Bardot dupa o vietusca grea si plina de de dezmat, saraca, asa a inteles ea in mintea ei, vai de capul ei si al nostru, sa-si rascumpere greselile. Mie mi se pare foarte curios si intra in categoria actiunilor "umanitare" de gen protestant de care este scris ca trebuie sa ne tinem departe.

erzbet 08.09.2007 21:37:13

Citat:

În prealabil postat de cozia
Citat:

În prealabil postat de erzbet
in tarile mai dezvoltate sunt adaposturi de animale, unde sunt tratate si ingrijite animalele chinuite, abandonate.

Asa cum preciza si dmb eu nu am auzit din Traditia Patristica ca cineva sa se mintuiasca adunind ciinii vagabonzi de pe strazi asa cum o face Brigitte Bardot dupa o vietusca grea si plina de de dezmat, saraca, asa a inteles ea in mintea ei, vai de capul ei si al nostru, sa-si rascumpere greselile. Mie mi se pare foarte curios si intra in categoria actiunilor "umanitare" de gen protestant de care este scris ca trebuie sa ne tinem departe.

Am o intrebare. Presupunem urmatorul caz:
X iubeste animalele si face tot posibilul din umilul lui salariul sa le mai dea de mancare cainilor din jurul blocului. Are in casa vreo 2-3 caini maidanezi aciuati pe acolo, raniti, pe care ii ingrijeste sincer, din tot sufletul
Y are o groaza de bani si face donatii substantiale orfelinatelor, pentru a lasa o impresie buna in societate.

Suntem noi in masura sa spunem cine se mantuieste? E pe puncte, in functie de cum credem noi? Chiar crezi ca tot ceea ce savarseste un om pe aceasta lume o face cu gandul la mantuire? Pai asta nu e egoism pur? Fac o fapta buna ca sa ma mantuiesc?"a, ce mai iau si javra asta sa o ingrijesc, ca nu ma mantuiesc daca fac asta". Eu sunt de parere ca un gest atata timp cat izvoraste din suflet, valoreaza mult mai mult, indiferent cat este de mic

ancah 08.09.2007 21:46:33

Animalele trebuiesc dresate, ca sa faca ceea ce trebuie, din punctul dfe vedere al stapanului si in primul rand sa nu faca rau. Daca un caine musca, e vina stapanului, ca ca nu a stiut sa-si dreseze cainele; nu s-a ocupat indeajuns de el.

ancah 08.09.2007 21:49:23

Cine are ocazia sa ajunga in Lund/Suedia, va putea vedea o biserica foarte frumoasa, ale carei coloane se sprijina pe animale sculptate. Iata deci o ilustrare a faptului ca biserica se sprijina pe animale. In ce fel? Inca nu va pot raspunde, dar poate ne poate spune altcineva care stie.

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:52:53.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.