Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   o stire noua (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2313)

albinuta 10.09.2007 16:28:46

Ecumenismul este impus cu politia la Sibiu

Data: 07.09.2007
Sursa: Claudiu Tarziu

Un fapt desprins din Kafka s-a intimplat astazi dimineata la Sibiu: o studenta a fost retinuta ilegal de politistii din localitate pentru ca distribuia gratuit materiale informative despre ecumenism. Tinara, a carei identitate nu sint abilitat sa o fac publica, se afla cu alte doua colege la catedrala din Sibiu si dadea credinciosilor interesati brosuri cu extrase din scrierile Sfintilor Parinti ai Bisericii despre erezii si schismatici si din mari duhovnici romani despre ecumenism, precum si CD-uri cu un film documentar pe acelasi subiect, film in care apar Pr. Cleopa, Pr. Iustin Parvu, Pr. Arsenie Papacioc, Pr. Arsenie Boca. Scandalul a inceput cind citiva preoti au citit ce scria in brosura si au decis ca este nepotrivita pentru marele moment pe care il traieste "capitala culturala europeana", recte adunarea ecumenica. Ei au incercat sa le alunge pe fete, dar n-au reusit si atunci au chemat politia. Tinerele au aratat ca este un punct de vedere ortodox si nimic mai mult si ca nici o lege din tara asta nu le interzice sa-l faca public, cu atit mai mult cu cit se intemeiaza pe scrierele si spusele unor stilpi ai Bisericii. La care unul dintre preoti (ii voi da si numele dupa o verificare mai amanuntita) a replicat stupefiant: "Ce, sint mai credibili Sfintii Parinti decit mitropolitul nostru (IPS Laurentiu Streza, mitropolitul Ardealului - n. mea)? Ca doar mitropolitul a organizat adunarea ecumenica..." Garcea a pus mina pe una dintre fete si a bagat-o scurt in duba, fara nici un drept, ca pe vremea Securitatii. Timp de 6 - 7 ore, politista Lenuta Neagu a tinut-o ilegal la sediul Politiei Sibiu pe studenta, a anchetat-o, a obligat-o sa dea declaratie scrisa - fara sa beneficieze de asistenta unui avocat -, a amprentat-o. La urma,i-a confiscat, tot fara temei legal, materialele antiecumeniste. Unde e dreptul la opinie si libertatea de exprimare? Cit va mai dura pina va inceta Politia practicile abuzive deprinse in comunism? Faptul ca politia cenzureaza, intr-o tara altfel, vezi bine, democrata, un punct de vedere mi se pare extrem de grav. Ministrul de interne insusi ar trebui sa ordone o ancheta la Sibiu, pentru a stabili cite prevederi legale au incalcat politisti in acest caz si pentru a stabili masuri exemplare. Sper ca aceasta informatie va fi luata in considerare de presa si tratata asa cum se cuvine. In masura posibilului, voi furniza date suplimentare tuturor celor care imi vor solicita.

sofiaiuga 13.09.2007 16:29:02

nun este decit inceputul durerilor ,caci cei care vor sa traiasca conform ortodoziei se zica ca vor fi prigoniti.

moro.d 14.09.2007 22:23:02

pur si simplu ma lasa fara cuvinte persoanele care tin cu barbatie de demnitatea lor... niste copile au umilit "inaltii prelati" ai Bisericii...
si mi se mai pare ciudat ca de cate ori intervine politia in numele/trimisa de BOR se lasa cu astfel de acte de-a dreptul jenante... si inca au scapat ieftin fetele fata de altii... a avut grija Dumnezeu de ele.

Mirean 15.09.2007 09:18:05

Citat:

În prealabil postat de ispita_ta
pur si simplu ma lasa fara cuvinte persoanele care tin cu barbatie de demnitatea lor... niste copile au umilit "inaltii prelati" ai Bisericii...
si mi se mai pare ciudat ca de cate ori intervine politia in numele/trimisa de BOR se lasa cu astfel de acte de-a dreptul jenante... si inca au scapat ieftin fetele fata de altii... a avut grija Dumnezeu de ele.

Ma apuca rasul.... Fetelor, dar de legi ati auzit? Stiati ca pentru o manifestatie de acest gen (raspandirea "manifestelor" antiecumeniste) este nevoie de autorizatie? ca sa nu mai zic de bunul-simt.

Este ca si cum parintii invita niste prieteni la un ceai la ei in casa, apoi iese copchilul din camera si urla la ei ca nu sunt bineveniti!

Ce ai vrut sa zici cu "si inca au scapat ieftin fetele fata de altii"?

Z.Lidia 15.09.2007 09:49:02

Sunt curioasa: ce legi, ce aprobari? De unde? S-ar da aprobare pentru asemenea manifestare? Mai ales ca pozitia BOR inteleg ca e pro ecumenism.
Mirean, daca stii, spune pana la capat.
Sunt curioasa ce grad de libertate a opiniei avem in momentul asta.
Ce parere aveti?

moro.d 15.09.2007 15:28:45

Mirene, fa tu rost de o astfel de autorizatie si pe urma mai vorbim...
si DACA totusi exista o portita... atunci exista numai cu pile si cascaval greu. crede-ma ca stiu ce zic... si pana la urma, oricum ai lua-o, tot trebuie sa incalci legea... pamanteasca.
chiar imi pare rau ca pui legea pamantenilor inaintea celei Ceresti.

flory25 16.09.2007 19:42:33

sincer mi se pare aberant si de necrezut ceea ce se intampla in ultimii ani in BOR.inainte aveam(din punct de vedere personal) o oarecare liniste pentru ca aveam un patriarh aproape perfect.insa cu toata stima...cel nou ales...ma lasa pe ganduri...si mai ales modul in care a fost ales(fiind incalcate regulile BOR).ceea ce e celmai drastic insa e ca acest nou patriarh,este pro ecumenism...oare incotro ne indreptam? mirean,oare chiar trebuie sa ne lasam condusi orbeste fara sa ne punem intrebari daca e bine sau nu? noi de cine trebuie sa ascultam:de oameni mai mult decat de Hristos?

cristiboss56 16.09.2007 22:10:34

Nimeni si nimic nu ne obliga a asculta de ceva sau de cineva. Viata si trairea mea de crestin ortodox decurge intru totul la fel, indiferent de vremea de afara sau mai stiu eu, altceva.

seminaristul 16.09.2007 22:27:49

mirean mie mi-se pare ca tu tot timpul esti pus pe cearta, iar in ceea ce le priviste pe fete, cred ca nu faceau altceva decat sa arate punctul de vedere ortodox cu privire la ecumenism

Ecumenism= Panerezia secolului 20

cozia 16.09.2007 22:51:56

Mirean, legile pamintesti nu mintuiesc ci numai cele ceresti

Mirean 17.09.2007 14:18:33

Citat:

În prealabil postat de Z.Lidia
Sunt curioasa: ce legi, ce aprobari? De unde? S-ar da aprobare pentru asemenea manifestare? Mai ales ca pozitia BOR inteleg ca e pro ecumenism.
Mirean, daca stii, spune pana la capat.
Sunt curioasa ce grad de libertate a opiniei avem in momentul asta.
Ce parere aveti?

Este vorba de o autorizatie care se obtine de la Primarie. Inteleg ca fetele voiau sa raspandeasca fluturasi in Sibiu. Trebuia sa merga in Sibiu, sa spuna ca vor sa raspandeasca respectivele materiale (si in numele cui, ca nu cred ca au scos ele seara brosurele la imprimanta).

Ar fi arata autorizatoia obtinuta politistilor si nu ar fi fost scandal. Ideea este ca intr-un stat, pentru a nu fi anarhie, trebuie, in primul rand, respectate legile....

Mirean 17.09.2007 14:20:12

Citat:

Mirene, fa tu rost de o astfel de autorizatie si pe urma mai vorbim...
si DACA totusi exista o portita... atunci exista numai cu pile si cascaval greu. crede-ma ca stiu ce zic... si pana la urma, oricum ai lua-o, tot trebuie sa incalci legea... pamanteasca.
chiar imi pare rau ca pui legea pamantenilor inaintea celei Ceresti.

Ce vorbesti? Si eu stiu ce zic... Astfel de autorizatie, depusa in timp util, primeste un raspuns (afirmativ sau negativ)...

Mirean 17.09.2007 14:22:54

Citat:

În prealabil postat de flory25
sincer mi se pare aberant si de necrezut ceea ce se intampla in ultimii ani in BOR.inainte aveam(din punct de vedere personal) o oarecare liniste pentru ca aveam un patriarh aproape perfect.insa cu toata stima...cel nou ales...ma lasa pe ganduri...si mai ales modul in care a fost ales(fiind incalcate regulile BOR).ceea ce e celmai drastic insa e ca acest nou patriarh,este pro ecumenism...oare incotro ne indreptam? mirean,oare chiar trebuie sa ne lasam condusi orbeste fara sa ne punem intrebari daca e bine sau nu? noi de cine trebuie sa ascultam:de oameni mai mult decat de Hristos?

Ce reguli ale BOR au fost incalcate in alegerea patriarhului?
Ce a fost "ecumenist" in atitudinea lui de pana acum? Si cand zic "ecumenist" ma astept la ceva rau, ceva ce dauneaza Ortodoxiei!

Sa punem intrebari. Da, sunt de acord! Dar cand aducem acuze unor oameni, indiferent de pozitia lor, sa aducem si dovezi!

Mirean 17.09.2007 14:25:31

Citat:

În prealabil postat de seminaristul
mirean mie mi-se pare ca tu tot timpul esti pus pe cearta, iar in ceea ce le priviste pe fete, cred ca nu faceau altceva decat sa arate punctul de vedere ortodox cu privire la ecumenism

Ecumenism= Panerezia secolului 20

Statul are niste legi...despre asta e vorba.
Ai drepate ti se pare cã sunt pus pe cearta. Incerc sa privest lucrurile obiectiv.... Plus de asta nu incerc sa te conving ca am dreptate...emit doar o parere.

Mirean 17.09.2007 14:26:27

Citat:

În prealabil postat de cozia
Mirean, legile pamintesti nu mintuiesc ci numai cele ceresti

Stiu prietene, dar, deocamdata, traim in lume. ("Da-i Cezarului....") :)

moro.d 17.09.2007 15:37:16

Citat:

În prealabil postat de Mirean
("Da-i Cezarului....") :)

dar cand Cezarul e corupt?

Citat:

Ce vorbesti? Si eu stiu ce zic... Astfel de autorizatie, depusa in timp util, primeste un raspuns (afirmativ sau negativ)...
aha... deci si tu recunosti cumva, poti primi raspuns afirmativ sau negativ...
mai greu sa fie afirmativ in astfel de cazuri... exemple evit sa-ti dau din cauza ca........... pentru ca, fiindca, intrucat, deoarece... ma opresc, nu pot. crezi, bine..... nu crezi... iti respect parerea. dar sa sustii cu tarie ca poti obtine o autorizatie care o incomodeaza pe BOR fara sa fi incercat sau fara sa cunosti cazuri concrete... e un fel de atitudine gica contra.... parerea mea.

Citat:

Ce reguli ale BOR au fost incalcate in alegerea patriarhului?
simplul fapt ca a implicat politicieni.

Citat:

Ce a fost "ecumenist" in atitudinea lui de pana acum? Si cand zic "ecumenist" ma astept la ceva rau, ceva ce dauneaza Ortodoxiei!
ca sa nu-ti dau un exemplu nemediatizat... nu de alta, dar nu m-ai crede, sigur... zic doar atat: a slujit impreuna cu alte confesiuni.... ceea ce este FOARTE DAUNATOR ortodoxiei

Mirean 17.09.2007 16:11:26

"dar cand Cezarul e corupt?"

E vorba de o autorizatie...
Sau crezi ca in perioadsa in care Iisus a spus asta nu era coruptie?

"aha... deci si tu recunosti cumva, poti primi raspuns afirmativ sau negativ...
mai greu sa fie afirmativ in astfel de cazuri... exemple evit sa-ti dau din cauza ca........... pentru ca, fiindca, intrucat, deoarece... ma opresc, nu pot. crezi, bine..... nu crezi... iti respect parerea. dar sa sustii cu tarie ca poti obtine o autorizatie care o incomodeaza pe BOR fara sa fi incercat sau fara sa cunosti cazuri concrete... e un fel de atitudine gica contra.... parerea mea".

Au obtinut autorizatii homosexualii, cei care se opun icoanelor în scoli...de ce nu ar obtine si organizatia in numele careia fetele alea raspandeau "manifeste"?

"simplul fapt ca a implicat politicieni"

Banuiesc ca te referi la CEB... Asta e Statutul (legea) BOR...voteaza si mirenii, ca reprezentanti ai ....mirenilor (laicilor)! Care e problema? Sau daca te referi la ingerinte politice in viata bisericeasca..... Votul a apartinut CEB!

"ca sa nu-ti dau un exemplu nemediatizat... nu de alta, dar nu m-ai crede, sigur... zic doar atat: a slujit impreuna cu alte confesiuni.... ceea ce este FOARTE DAUNATOR ortodoxiei"

Soro, nimeni nu a adus dovedi ale vreunei slujbe comune. Doar rugaciune. Si atunci readuc problema lui "cu - impreuna" si "alãturi de". Rugaciunea comuna...eu o vad ca o marturie a ortodoxiei, nu ca pe o apostazie. sau sunt unii atat de egosisti ca tin Ortodoxia (mantuirea) numai pentru ei? :)

moro.d 17.09.2007 16:56:51

Citat:

Soro, nimeni nu a adus dovedi ale vreunei slujbe comune. Doar rugaciune. Si atunci readuc problema lui "cu - impreuna" si "alãturi de". Rugaciunea comuna...eu o vad ca o marturie a ortodoxiei, nu ca pe o apostazie. sau sunt unii atat de egosisti ca tin Ortodoxia (mantuirea) numai pentru ei? :)

ha... ma faci sa rad... si sa plang... rastalmacesti canonul. il intelegi altfel... pt ca asa il intelegi, pur si simplu, ci pt ca asa vrei, sa il intelegi ALTFEL decat este....
ce-oi fi vrand acum, sa scrie toate cuvintele si expresiile pt a nu lasa loc de alte interpretari?
si daca ar fi sa privim lucrurile din unghiul din care privesti si tu... ce rost are aceasta "slujba in comun"? ce inseamna pt tine slujba? ceva asa.. care se tine la Biserica si la care participam Duminica si de sarbatori?
ca sa-i "atragem" pe ceilalti spre ortodoxie? hai sa fim seriosi... sunt atatea reviste ortodoxe, sunt Biserici, sunt preoti, sunt MISIONARI (de ei ai auzit?)... cate si mai cate... daca cineva cauta sincer Adevarul, nu-l lasa Dumnezeu de izbeliste... am mai spus pe undeva, cunosc un calugar venit din China pt a se calugari...
si hai sa nu exageram ca si copiii aia mici: "daca nu te joci cu mine, inseamna ca imi vrei raul".... cam asa ai spus tu... daca nu tinem slujbe in comun pt ca respectam Legea, inseamna ca nu le dorim mantuirea... au venit la noi in biserica si i-am gonit? cand ne vei vedea in situatia asta, atunci sa-ti permiti sa ne acuzi de egoism, ca tinem ortodoxia numai pt noi. :hmmm:

arhim Arsenie: Si rugatul impreuna nu e o gimnastica, si nu este un program rugaciunea.
Eu am sa ma rog ortodox, ma inchin ortodox, el nici nu se inchina ortodox, n-au nimic...
Nu stiu de ce aceasta invitatie: rugaciune impreuna, ca si cum facem un fel de gimnastica si facem un fel de intarire a muschilor; ce inseamna asta? Rugaciunea e o problema de duh, o problema de traire personala. Nu accept eu rugaciunea impreuna; adica este un interes in practica asta, emanat de cineva.
Ce fel de interes?
arhim Arsenie: Interes pentru unitate, sa zicem ca suntem una; pentru ca, daca accepti sa te rogi impreuna, restul e usor, adica sa acceptam abateri de la adevarul de credinta, de la adevarul mantuitor

Mirean 17.09.2007 17:32:25

Citat:

arhim Arsenie: Si rugatul impreuna nu e o gimnastica, si nu este un program rugaciunea.
Eu am sa ma rog ortodox, ma inchin ortodox, el nici nu se inchina ortodox, n-au nimic...
Nu stiu de ce aceasta invitatie: rugaciune impreuna, ca si cum facem un fel de gimnastica si facem un fel de intarire a muschilor; ce inseamna asta? Rugaciunea e o problema de duh, o problema de traire personala. Nu accept eu rugaciunea impreuna; adica este un interes in practica asta, emanat de cineva.
Ce fel de interes?
arhim Arsenie: Interes pentru unitate, sa zicem ca suntem una; pentru ca, daca accepti sa te rogi impreuna, restul e usor, adica sa acceptam abateri de la adevarul de credinta, de la adevarul mantuitor

Care abateri, arhim. Arsenie? Concret....

Mirean 18.09.2007 13:31:28

Citat:

mirean,iarta-ma in primul rand daca incomodez cu ceva dar din cate am inteles eu normal cel care tine interimatul patriarhului nu are dreptul sa candideze apoi la scaunul patriarhului nu? corectati-ma daca gresesc(am vazut asta de vreo 2-3 ori la stirile protv cand a murit patriarhul si apoi inainte de alegerea noului patriarh)

Ce ai vazut tu la ProTv este inexact. Asta pentru simplul mitiv ca Mitropolitul Banatului s-a grabit sa comunice presei din Romania, fara a consulta Sf. Sinod, ca, in virturea vechimii in hirotonie va asigura interimatul.
Problema este ca, potrivit statutului BOR, neaprobat inca, ar fi putut face acest lucru. Dar cum statutul inca nu era aprobat....se respecta vechea lege.
Astfel, in calitate de "locum tenens" (loctiitor) si primul dupa patriarh (potrivit vechilor reglermentari) a venit la conducere. Mai mult, a doua zi dupa moartea patriarhului Sinodul paermanent a decis ca IPS daniel sa asigure interimatul.
Reglementarile BOR permit celui care asigura interimatul sa candideze la functia de patriarh, cu conditia sa se autosuspende in ziua alegerilor, lucru care s-a si intamplat.
Inca ceva...sursele tale de cunostinte teologice sunt ProTv (eventual internetul)???

Mirean 18.09.2007 13:45:36

Citat:

daca parintele arsenie a scris acele cuvinte oare trebuie sa ne indoim? nu zicsa acceptam tot ce ni se da farasa gandim, dar dupa parerea mea acest parinte stie ce zice...va rog cercetati...sunteti siguri de curatia imaculata a patriarhului? oricum ce a fost a fost nu traim in trecut ci in prezent dar atata timp cat nu duce bor pe calea ereziilor noi ne ruam pt el.
(daca nu ne convine ceva in BOR ne exprimam opiniile si asa cei dinjur pot sa ne lamureasca asta nu inseamna ca cei care nu inteleg ceva trebuie sa ii gonim(de ce sa mergem la rusi sau greci?! ) e ceea ce numim toleranta si intelegere:)

Apoi pr. Arsenie este mai tare ca Sf. Sinod? Sf. Sinod lucreaza sub "obladuirea" Sf. Duh, nu?

Apoi daca patriarhul nu-i ok, nu ti se pare normal ca cei care il acuza sa aduca si dovezi? Zic de el ca vad ca numai de el se leaga lumea...

"Alungarea" la greci si la rusi este legata de afirmatii mai vechi ale "antiecumenistilor". Si ma seaca ca se rastalmacesc vorbele mele.
Pt mine rugaciune nu-i tot una cu slujba. Rugaciunile la care fac referire autorii canoanelr trebuie intelese si in context istoric. In primele secole crestinismul nu era cristalizat, iar pericolul caderii era mult mai mare. Diferentele intre ortodocsi si eretici erau mult mai fine...tineaui de "fineturi" dogmatice pe care majoritatea nu le intelegea. Astazi lucrurile sunt mai simple, diferentele clare, informatia circula, este accesibila, poti mlesne lua la cunostinta ce si cum.
Apoi rugaciunea de care vorbeam este o marturie a credinteo ortodoxe, o apostazie. Ne rugam si pentru cei "bolnavi", nu? Si ne rugam alaturi de ei...

Inca ceva....ma uit ca se da copy/paste de pe un site...eresulcatolic. Atata rautate ca acolo nu am vazut nicaieri. Atata intoleranta, ura, acuze fara dovezi. plus ca majoritatea articolelor nu-s semnate... Ingrijorator este ca, pentru multi, site-ul asta ramane singura sursa de informare...

krabu 18.09.2007 14:58:09

Mirean din BOR.

Ispita ta,

in general tu aduci numai argumente de pe site`uri de stilisti.

Am o intrebar pentru tine: Faci parte din BOR si de dezici de stilisti sau nu faci parte din BOR ci din BORR???

Mirean 18.09.2007 15:48:53

Citat:

În prealabil postat de krabu

Prietene, argumenteaza! Concret!

Mirean 18.09.2007 15:52:40

Citat:

Am o intrebar pentru tine: Faci parte din BOR si de dezici de stilisti sau nu faci parte din BOR ci din BORR???

Fac parte din BOR!
Daca citesti CU ATENTIE vei vedea ca, in postarile anterioare (la diverse topicuri) am contestat BORR, in special organizatiile prin care incearca sa se "infiltreze" in BOR!

Mirean 18.09.2007 15:54:17

Scuze, cred ca am confundat Ispita ta cu Ispita_ta. Krabu, ignora ultimele doua postari! :)

kvlr 18.09.2007 16:41:42

pt ispita ta
cu tot respectul si fara suparare, nu am nimic cu nimeni, dar tu vorbesti numai aiurea.... si citeste cineva si chiar crede? ale sunt greseli ale BOR ? fantastic! :-) nu stiu de unde te informezi dar esti într o totala dezinformare.... mai lasa internetul ... as vrea sa te ajut sa îti dai seama ca gresesti în anumite privinte... de exemplul BOR nu a trecut la calendarul iulian ci si a facut singura un calendar mult mai bun decât cel iulian sau cel gregorian la conferinta panortodoxa de la Constantinopol din 1924... probabil însa pt tine oricum nu conteaza pt ca esti sigura ca ai dreptate.... îti urez o mai buna si corecta informare! Dumnezeu sa ne lumineze!

MARIUS_DANIEL 18.09.2007 16:41:57

Citat:

Scuze, cred ca am confundat Ispita ta cu Ispita_ta. Krabu, ignora ultimele doua postari! :)

Tu in general confunzi lucrurile...pe cei din B.O.R. ii vezi niste sfinti...iar pe patriarh -Dumnezeu pe pamant.Acum sa ne lamurim.Mitropolitul Daniel NU avea nici un drept sa candideze,ok?Nici conform statutului,nici de alt fel,adica fiind mason,iar masoneria fiind afurisita, trebuia caterisit ca si ceilalti ierarhi ecumenisti...dar aici e o problema,cine sa cateriseasca pe cine,majoritatea ierarhilor din Sinod nefiind nici ei "curati".

Mirean 18.09.2007 16:49:03

Citat:

În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
Tu in general confunzi lucrurile...pe cei din B.O.R. ii vezi niste sfinti...iar pe patriarh -Dumnezeu pe pamant.Acum sa ne lamurim.

Din nou ai aratat cine esti prietene.... Ii vad pe cei din BOR asa cum sunt, pentru ca eu sunt din BOR. Dar tu? De unde esti, amice, de nu ii poti vedea?

Mirean 18.09.2007 16:50:11

Citat:

[Mitropolitul Daniel NU avea nici un drept sa candideze,ok?Nici conform statutului,nici de alt fel

Prietene, ai tu vreun statut propriu? Eu zic sa citesti statutul BOR...in forma in care este...

kvlr 18.09.2007 16:51:08

colega e gresit ce spui.... statutul a fost schimbat si prevede ca loctiitorul de patriarh are dreptul de a candida ... asta e clar... în treaba cu masoneria nu ma bag pt ca e parerea ta personala si în plus ma si depaseste ... Dumnezeu sa ne lumineze!

Mirean 18.09.2007 16:51:25

Citat:

,adica fiind mason,iar masoneria fiind afurisita, trebuia caterisit ca si ceilalti ierarhi ecumenisti...dar aici e o problema,cine sa cateriseasca pe cine,majoritatea ierarhilor din Sinod nefiind nici ei "curati".

Aha...dar dovezi, ceva? Ca de calomnii m-am saturat.
Inca ceva...arata-ne care sunt aia "curati"...
:D:D:D

Mirean 18.09.2007 16:52:28

Citat:

În prealabil postat de kvlr
colega e gresit ce spui.... statutul a fost schimbat si prevede ca loctiitorul de patriarh are dreptul de a candida ... asta e clar... în treaba cu masoneria nu ma bag pt ca e parerea ta personala si în plus ma si depaseste ... Dumnezeu sa ne lumineze!

Da...am spus si eu asta (mai sus)....sau nu te refereai la mine? :)

kvlr 18.09.2007 16:57:37

nu la tine ci la marius... scriu de pe mobil si în timp ce scriam tu ai postat... nu aveam cum sa vad.... :-)

moro.d 18.09.2007 19:37:56

Citat:

Ispita ta,

in primul rand nu sunt stilista, ci ortodoxa si fac parte din Biserica Ortodoxa de Rasarit.
daca tot insisti, ti-am raspuns.... dar prevad o mare subiectivitate in mesaje.

in al doilea rand... site-ul http://eresulcatolic.50webs.com/credinta.html nu apartine de noi... daca la acesta te-ai referit.

si DA, acelea sunt greseli ale BOR... le poti contesta? sunt facute la suprafata, ca sa zic asa, le vede toata lumea, le cunoaste toata lumea.
si nu ma documentez numai de pe net... faptul ca va recomand anumite link-uri pt mai multe detalii sau ca sa va lamuriti e altceva...

Citat:

de exemplul BOR nu a trecut la calendarul iulian ci si a facut singura un calendar mult mai bun decât cel iulian
mda... :)
mai ca nici nu-mi vine sa raspund unei afirmatii nefondate si care are rolul numai de a contrazice.
1. BOR nu si-a facut singura un calendar
2. BOR a trecut la calendarul Iulian pt sarbatorile cu data schimbatoare si a ramas la cel "Iulian revizuit" pt sarbatorile cu data fixa... au acceptat acest compromis, chipurile, pt Bisericile surori care inca n-au trecut la noul calendar. de aceea au spus ca data Pastelui se va restabili... cand si celelalte Biserici vor trece si ele la calendarul "Iulian revizuit". (daca vrei, iti trimit dovada. a spus un parinte la o emisiune)
3. astronomii lucreaza si acum cu calendarul Iulian datorita faptului ca e mult mai exact fata de altele. s-au scris si niste articole obiective pe tema calendarelor... daca vrei, caut un link, dar e destul de greu de inteles daca n-ai cunostinte in domeniu...
si chiar si asa... nu exactitatea calendarului este problema principala...
daca nu ma crezi pe mine, crede-i macar pe preotii din BOR caci ei recunosc... vrei dovezi?

iti multumesc pt intentia buna pe care spui ca o ai... dar as vrea sa fiu inteleasa ca nu pot crede pe cineva caruia ii explic prin zeci de randuri DE CE cred asa si nu altfel, si nu-mi aduce argumente convingatoare, ba mai mult ma face eretica... de multe ori am citit ceva de genul "orice ati spune voi, tot sunteti eretici" :hmmm: mda... de ce? ca asa vreti voi? ca asa v-a spus pr Cleopa? iertati-ma, nu-i nicio ironie, dar pur si simplu asa se intelege. dupa ce dau atatea explicatii si dovezi mi se spune "orice ai spune, tot esti eretic" :hmmm:
sau, eventual, vin cu niste pretexte de te dau pe spate (pt ca i-ai mai vorbit o data, de 2 ori, de 3 ori, de n ori despre acel subiect) sau pur si simplu niste afirmatii nefondate.

nu ma cert cu nimeni, e doar impresia voastra... daca cuvantul meu nu-i in concordanta cu al vostru, nu inseamna ca ma cert...
mai scriu niste cuvinte cu litere mari pentru a le accentua, a le sublinia...

krabu 18.09.2007 19:47:49

Ba esti stilista.

Cum iti permiti deci sa ne judeci pe noi????

Lup in haina de oaie ce esti. Rusine tie.

moro.d 18.09.2007 19:51:41

mda... cum spuneam... :hmmm:

ce inseamna pt tine stilist?
si nu te judec... spune-mi unde si cu ce te-am judecat...

krabu 18.09.2007 19:57:46

Pai este IPS Daniel patriarhul vostru de aruncati in el cu noroi?

Rusine sa va fie!

moro.d 18.09.2007 20:05:26

spun Adevarul. tie ti-e rusine cand marturisesti Adevarul in fata unui catolic si ii spui, pe un ton, calm unde greseste si de ce?... daca nu s-ar fi abatut atat de la dreapta credinta, n-as fi avut nimic de comentat.

si nu sunt singura care spune ca greseste... sunt atatia care apartin de BOR si recunosc adevarul. de exemplu, Traditie, antiecumenism sunt doar 2 din ei...

kvlr 18.09.2007 20:47:49

singurul lucru care ma da pe spate e siguranta ta ca esti mai instruita decât altii...
1. nu te am facut eretica
2. în privinta calendarului gresesti amarnic... îti propun sa cercetezi Liturgica generala a Pr. Ene Braniste poate te mai limpezesti...
3. nu stiu ce pr ci vazut tu si la ce emisiune dar ori a gresit ori ai inteles tu gresit...
4. pt informatia ta afla ca BO are alt calendar... si delegatia româna de la Constantinopol a avut un rol foarte mare în realizarea lui... da probabil eu vorbesc prostii ca sa ma aflu în treaba si ca sa te contrazic pe tine de parca asta ar fi scopul meu în viata ... :-)
Dumnezeu sa ne lumineze!

marilena12 18.09.2007 21:05:21

Fratilor, nu va mai certati...chiar daca au fost lansate suspiciuni sau acuzatii la adresa Patriarhului, nu are sens sa-l judecam fara a avea fapte periculoase pentru ortodoxie! Haideti sa ne rugam sa-l intelepteasca Dumnezeu si sa avem credinta si rabdare, ca vom vedea roadele in timp, nu inainte de a fi produse! Nu este nimeni fara de pacat inaintea lui Dumnezeu, nu putea fi multumita toata lumea! Oricum, totul cu voia lui Dumnezeu s-a facut, si El nu doreste moartea pacatosului, ci ca acesta sa fie viu si sa se mantuiasca! Doamne ajuta!

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:47:35.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.