![]() |
ma bucur de prezenta lui becali la televizor pentru ca el este la sufletul oamenilor de rand,al tinerilor,al celor care isi petrec viata pe stadioane iar faptul ca el,care sa recunoastem,este un idol pentru multi,vorbeste de Dumnezeu,de Biserica ortodoxa,de patimi ,de diavol-lucruri care pentru majoritatea au devenit povesti pentru copii,influenteaza pe multi,exact pe aceia care au nevoie de astfel de lucruri.
cred ca becali a avut cea mai mare influenta atunci cand L-a adus pe Dumnezeu in prim plan,cel putin pentru cei fara de Dumnezeu.un preot nu este atat de ascultat cum este becali. desi comportamentul lui lasa de dorit de multe ori,nu cred ca ar trebui sa fim atat de aspri cu el,cum sunt majoritatea pe la tv,pentru ca este doar un mirean care se chinuie cu propriile patimi sa se apropie de Dumnezeu.iar ispitile lui sunt inzecite decat ale noastre. poate nu este un exemplu pentru crestinii in adevaratul sens al cuvantului,dar cu siguranta este un exemplu pentru cei care inca nu L-au cunoscut pe Dumnezeu. pentru mine este o speranta ca si oamenii bogati si oamenii interesati de cele materiale pot gandi crestinste. |
DA dar ma gandesc eu cine il mai baga in seama pe Becali daca nu ar fi bani
Este ca si cum eu as fi un mare bogatas si vin la mine multi Si zic te iubesc Laurentiule esti cel mai tare esti deosebit iar maine sunt un cersetor si trec pe langa mine toti cei pe care i-am cunoscut si nici numa baga in seama Si daca vrei sa stai de vorba cu ei zic Cine este asta ca nici nu il cunosc . De fapt pe cine iubesc oamenii pe om sau pozitia lui sociala. DAca ai avea un prieten adevarat nu te-ar iubi numai cand ai avea bani , si te-ar iubii si atunci cand esti cersetor, altfel nu inseamna ca te-a iubit pe tine si banii tai. |
ai dreptate Laurentiu dar oamenii,fiind fascinati de pozitia lui sociala,il idolatrizeaza intr-un fel sau altul.astfel,ceea ce spune el,ajunge mai repede la urechile oamenilor.ca asta este,lumea se uita la el,si in toate emisiunile face cel mai mare rating.deci cred ca este bine ca prin intermediul unui astfel de om se transmite crestinismul si pentru aceia care muta programul atunci cand apare un preot sau un calugar la televizor
|
Becali nu gindeste deloc crestineste!!!!!
Dar actele lui caritabile (cu sau fara publicitate) ramin ca facute! Poate Dumnezeu nu i le mai socoteste ca si-a luat plata pentru ele aici (prin slava) dar un om necajit se bucura de ajutorul acesta si o sa se roage pentru el. Iar rugaciuna saracului...e mare! |
eu cred ca gandeste crestineste dar nu se comporta crestineste(exceptie fac actele caritabile).
|
Becali are multe calitati, din pacate insa si multe defecte, multe aspecte din comportamentul lui influenteaza negativ oamenii. Sa fim seriosi si sa nu-l ridicam in slavi pe Becali, mai are multe de invatat, e nevoie de mai mult exercitiu crestinesc de aplicare concreta a virtutiilor despre care vorbeste.
Sunt insa si aspecte pozitive, marturisirea lui este foarte curajoasa...curajul nu este totul, insa este inceputul! |
nu inteleg ce urmaresti prin topicul asta... doar asa, sa ne dam cu parerea, ca catzele alea care se aduna la coltul blocului si-si dau cu parerea despre x si despre y? :hmmm:
|
Nu cred ca e bine sa judecam oamenii in lipsa lor.
Este si bine ca promoveaza credinta, evident la nivelul lui. Ceea ce apreciez la el este ca omul vorbeste ce crede. Nu`i regizeaza lui cineva lucrurile despre credinta. Il imbraca altii, il piaptana altii, il indoapa altii cu gramatica, il invata altii codul bunelor maniere dar despre credinta vorbeste liber. Sau asta cred eu. Ia uitati`va la Basescu care vine cu texte expirate la orice ocazie "soborniceasca". Discursul lui Basescu paleste complet in fata lui Becali asa cum despre diversele probleme politice Basescu ii da lectii lui Becali. Si mai uitati-va ca Becali are un curs ascendent de credinta. De la un ortodox cu numele incepe sa devina un practicant. Si nu in ultimul rand, am trecut odata pe langa satul construit de el. Am fost uimit. E singurul politician care a facut asta. Iar eu care ma chinui sa`i dau 1 leu sau 2 lei la un cersetor nu pot zice ceva despre un om care a dat case la 30 de familii. Nu pot. |
ma indoiesc de buna credinta a lui ,ma intristeaza fanii lui....usurinta cu care-si croieste drum pana si-n casa Domnului, unde toti suntem egali sau asa ar trebui sA FIM PRIVITI .. faptele lui bune de asemenea nu stiu cate sunt contabilizate in cer,insa modelul de om pe care-l ofera e jalnic..i-a imbogatit pe tinerii actori care se ofera care mai de care sa-l imite..tot ce face e de un prost gust iesit din comun..e RIDICOL,nu mai cautati sa-l scuzati...sunt copii care vor sa devina GIGI cand vor fi mari.Personal mut programul cand il aud,nu-l urasc dar nici nu reprezinta modelul suprem..un om bolnav.Elevii mei in pauze se joaca de-a Gigi Becali,il imita,vorbesc ca el,imprumuta aroganta lui...numa bine pentru tanara generatie.Bravo!Un personaj grotesc.
|
decat ca un copil sa-si faca idol pe nu stiu ce vedeta numai pentru faptul ca este pasnica si vorbeste frumos dar n-are nici o treaba cu credinta ortodoxa desi afirma ca este credincios/oasa prefer sa il ia ca model pe becali(daca nu se poate pe Iisus) si sa urmeze ceea ce spune el.oricum comportamentul lui becali nu se imita asa usor pentru ca nu oricine are temperamnetul lui.deci ca sa ajungi sa ai tupeul lui cred ca trebuie sa-l ai in sange.
iar ca sa comparam toate persoanle publice,ca sa nu mai zic de politicieni,cred ca becali este cel mai sus din punct de vedere spiritual.macar incearca dupa puterile lui.sa nu uitam ca a fost un bisnitar si un golan.acum mai are pe cap si cateva sute de milioane de dolari ,si faima .deci nu este chiar usor.eu ii zic bravo becali!!!!dintr-un cioban ai ajuns un propovaduitor al credintei crestine.in ziua de azi esti considerat nebun daca vorbesti prea mult despre Dumnezeu. |
Sa nu exageram! Nu a ajuns propovaduitor.
|
chiar si tu esti propovaduitor, krabu. (poate fara binecuvantare :D )
a propovadui inseamna a raspandi conceptii, dogme, canoane etc. |
eu cred ca oricine care vorbeste si impartaseste o credinta celorlalti este propovaduitor.parerea mea.....:)
|
Pe mine sincer m-a impresionat si mi-a placut cum a vorbit despre monahii romani de la muntele Athos si cum s-a hotarit acolo pe loc sa le lase o caruta de bani pentru a reconstrui sfintele lacasuri ale lor, mentionind ca este o rusine nationala sa-i lasam de izbeliste in niste darimaturi si fundaturi in timp ce restul de monahi greci , rusi, sirbi, etc au tot ce le trebuie si comfortul minim dar decent necesar vietuirii monahale.
No fi el super-evlavios dar pina la urma faptele bune conteaza cel mai mult! Ce ziceti de milioanele de euro impartite la bolnavi? parca la Nashu impartea "caramizi" in toate directiile |
o face pentru imagine,faptele bune fara credinta curata=o
|
gestul de a imparti bani este grotesc,ca la nunta ...fara numar doar nu le lipeste cu saliva in frunte bancnotele de verzisori..si gestica lui e caraghioasa:D
|
Iti dau dreptate Urzicuta...:).Inteleg,face omul un bine celor de langa el,dar nu e nevoie sa vada toti cate fapte bune a realizat.Prea mult se discuta pe aceasta tema.
|
Sunt complet socata de ce ati spus. Am mai zis eu pe un topic ca peste cateva sute de ani(cred ca am fost optimista, trebuia sa zic zeci) va ajunge sfant. Trecem peste faptul ca fiecare aparitie a lui la tv este un circ, o mizerie, este evident ca tot ce face o face pentru opinia publica. Mai ridica o casa, mai da bani pt operatie si gata il iubeste poporul. Dumnezeule, si cand se lauda cu mareata si unica sa carte citita Alchimistul, imi vine sa arunc tv-ul pe geam(sau mai usor schimb canalul). Este de cea mai joasa speta. Daca si el e crestin practicant emigrez in congo
|
Citat:
|
daca ar fi fost atat de.....cum spui tu,nu ar mai fi fost atat de laudat si de prieten cu toti preotii,inclusiv cu cei de la athos....care sunt de fapt calugari...adevarati calugari.sau si ei arata gradul de incultura ?
|
Daca suntem crestini adevarati trebuie sa vedem partea buna din om , nu cea rea ,sau daca vedem raul sa nu il criticam atata.
Becali nu a fost instruit si nu stie sa se poarte si faptul ca e credincios e un lucru bun pentru tinerii fani Steaua care macar nu se mai leaga de credinta. In lume e multa necredinta si el poate fi un exemplu pentru tineri sa incerce sa mearga si ei pe acest drum . El se lauda cu milostenia pe care o face ,e adevarat ,dar nu stim ce fapte bune a mai facut si nu stim noi.Este mult mediatizat si de aceea se afla. Cat despre judecata lui Dumnezeu ,nu trebuie sa ne intereseze ce se va intampla cu altii ,acolo noi suntem singuri. |
:hmmm: da bn ca tot el a injurat un reporter de la antena 1 timp de 10 min fara oprire sau repetiti
|
::| merita subiectul asta atata consum d KB? Nu prea cred! pana la urma e problema lui bekli modul lui d viata si actiunile...ne luam la misto unii p altii pt o chestiune total lipsita d importanta... pacat! dak ar vedea nea gigi cata importanta i se acorda si aici probabil i ar sari in piept inima lui d "Razboinic al Luminii"...
|
Ma scuazati ca intervin, dar oare de ce s-a dat numele de "Becali" unui stadion din...Albania? L-am auzit pe Becali la OTV amintind acest lucru.
Apoi, in aceeasi emisiune s-a laudat ca a baut vin cu preotii dupa slujba, in altar. A mai spus, ca i s-a interzis construirea de noi biserici; ca urmare a spus ca tot mai construieste, dar nu de la temelie, ci da bani acolo unde exista deja aprobarea. Acest lucru mie mi-a ridicat un semn de intrebare: de ce vrea cu orice chip sa dea bani la constructia de biserici, chiar daca un mitropolit ii interzice acest lucru? In general lasa de inteles ca domnia sa este cel care este "cu cutitul in mana", adica el "taie si spanzura", cum se spune, independent de opiniile altora. Este suficient a urmari o emisiune cu dl. Becali, pentru a auzi cele relatate de mine mai sus, si altele asemenetoare. Ca are un interes cu toate donatiile, imi este clar, dar nu-mi e clar care e acest interes. Printre interesele vizibile se numara Partidul Noua Generatie si candidatura la presedintie. Dar care sunt interesele invizibile noua? Intreb, caci ma intriga chestia cu Albania si cu finantarea constructiei de biserici, in ciuda interdictiei de a o face. Nu contest ca este om de actiune si ca a ajutat multi oameni. |
Gigi este "bisnitarul, incultul, afaceristul oier machedon, cel care are doar o carte in biblioteca" insa care a adus buldozere si camioane de ciment si nisip ca sa (re)construiasca minastiri, biserici, schituri si spitale prin Balcani. De la Muntele Athos pina in Romania.
Poate acum il recunosti cine este...:) |
In rest nu este mai bun sau mai rau decit alti ctitori, fondatori si carturari care de-a lungul istoriei au contribuit din bogatiile lor citeodata colosale. In general istoria i-a umplut de glorie insa daca stam sa analizam problema indeapreoape multi au fost tortionari, exploatatori, imbogatiti peste noapte,ilegal, curvari , tilhari.
|
pai faptul ca el inca mai doreste sa dea bani bisericilor desi i-a fost interzis de catre preoti,poate ca este dovada ca el o face pentru Dumnezeu.de ce sa te desparta un om de o fapta buna facuta pentru Dumnezeu?si eu as continua sa dau bani pntru casa Domnului.daca un mirean este nevrednic sa dea bani pentru construirea casei lui Dumnezeu,atunci un preot,cum sunt unii in ziua de azi,este de 10 ori mai nevrednic nu sa dea bani,ci nici sa nu intre in acea biserica,pentru pacatele deja cunoscute de toata lumea.
nimeni nu te poate opri de la o fapta buna!!!! |
cozia, faptele se cunosc. Intrebarea se referea la scop.
|
Citat:
|
"Luati aminte ca faptele dreptatii voastre sa nu le faceti inaintea oamenilor ca sa fiti vazuti de ei; altfel nu veti avea plata de la Tatal vostru Cel din ceruri.
Deci, cand faci milostenie, nu trambita inaintea ta, cum fac fatarnicii in sinagogi si pe ulite, ca sa fie slaviti de oameni. Adevarat graiesc voua: Si-au luat plata lor. Tu insa, cand faci milostenie, sa nu stie stanga ta ce face dreapta ta. Ca milostenia ta sa fie intr-ascuns, si Tatal tau, Care vede in ascuns, iti va rasplati tie. Iar cand va rugati, nu fiti ca fatarnicii carora le place, prin sinagogi si prin colturile ulitelor, stand in picioare, sa se roage, ca sa se arate oamenilor. Adevarat graiesc voua: Si-au luat plata lor. Tu insa, cand te rogi, intra in camara ta si, inchizand usa, roaga-te Tatalui tau, Care este in ascuns, si Tatal tau, Care vede in ascuns, iti va rasplati tie." (Matei 6, 1-6) |
Ancah, ca si pentru cei din trecut, boierii si carturarii scopul este "cumpararea" mintuirii, dar nu este pentru noi sa judecam cine, ce si cum, deoarece doar Dumnezeu stie!
|
Da Mirean , de acord, insa noi nu stim despre el mare lucru, nu stim ce face si in ascuns, lucruri care sper ca sunt de toata lauda, da, trimbiteaza mult din virful "turleleor" sau altii pentru el insa crezi ca Stefan cel Mare nu a facut-o la vremea lui? e greu sa fii in fruntea poporului si sa fi modest ca ai pus de 30 de minastiri, de ex.. Momentele acelea sunt ca la interviu pentru posturi babane, nu este timpul sa fi modest, deoarece iti sufla altul locul:)
|
mirean sunt intru totul de acord cu tine ca nu ar trebui sa faca atata tam tam pentru ca este milostiv.dar daca nu am vedea la televizor ca se mai fac si astfel de fapte din partea politicienilor si a oamenilor bogati,oare nu ne-am pierde noi toate sperantele ca cei de sus se mai gandesc si la cei napastuiti si bolnavi?desi cred ca pentru el este un pacat faptul ca isi face actele de milostenie publice,pentru oameni este un exemplu si o readucere aminte ca trebuie sa mai si dam.
si cu atat mai mult,fiindca este considerat un derbedeu ,ar trebui sa gandim ,,pai daca pana si asta face atatea fapte bune,cu atat mai mult ar trebui sa fac eu,,.asta referitor la gandirile de pe aici,oameni care considera ca daca n-ai citit o carte si nu cunosti regulile gramaticale inseamna ca esti mai prejos. |
Alexandra, nu contest faptele. Au inceput sa faca lobby si in strainatate, acolo unde sunt romani. Oare de ce? Tot pentru ca e bun ortodox? Sau au vazut ca romanii de peste hotare sunt numerosi si se aduna si voturile lor. De aceea am intrebat de scopurile invizibile.
|
si hai sa ne mai gandim intr-un fel.daca nu s-ar arata ceea ce este bun in el si s-ar vedea doar raul,cum ar mai putea el sa aibe vreo sansa in politica?el isi doreste sa ajunga presedinte sau sa intre in parlament,asta ca sa faca si mai mult decat a facut.de ce nu s-ar folosi de faptele bune pentru a arata lumii cine este?un badaran cu suflet mare..
de ce credeti ca tanjeste la presedentie?pentru a lua bani de la stat,a avea faima,a fi puternic?le are pe toate.el vrea sa schimbe sistemul asta care ne-a adus tara de rapa,sa-i ajute pe oameni sa traiasca mai bine si sa-i indrepte spre Dumnezeu.ca o da din gafa in gafa,si bush o face...asa ca nu ar fi cea mai mare rusine. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ma intreb, totusi, daca a construit atat de mult (cum spunea cineva...De la Athos pana in Romania)? In rest, cu vremea modestiei...te inteleg perfect. Dar corespunde asta cu morala crestina? |
pentru mirean:
dar oare felul cum a luat banii acel calugar de la athos corespunde moralei crestine?:rolleyes: cu totii avem bune si rele... |
Citat:
Cat despre gafe...mi-a ramas in minte remarca lui de la o emisiune recenta (la Turcescu). Spunea G. Becali: "Daca nu ai bani mirosi a prost...". Si asta-i numa una din gafele care nu rimeaza cu crestinismul. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:16:19. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.