![]() |
Interviu – STEFANE, CE-AI DE GAND? - Stefan Lapadat
STEFAN LAPADAT Am auzit o voce care-mi spunea: „STEFANE, CE-AI DE GAND?”. Am inceput sa plang. Doamne, nu pot sa ma las de tigara, de femei si de bautura. Dar daca Tu ma ajuti, de azi eu ma las. Hristos S-a aplecat in balta si in mizeria vietii mele, m-a scos, m-a dus in „atelierul” Lui, m-a pus pe masa Lui si a lasat ca sangele Lui sa ma spele de orice pata si de orice mizerie si m-a facut fiu de Dumnezeu. Stefan Lapadat s-a nascut intr-o familie de crestini din Lipova, insa la adolescenta a uitat valorile in care a fost crescut si a inceput sa „guste” viata. A fugit peste granita in Iugoslavia, a ajuns in Statele Unite si acolo a continuat cu discoteci, batai, viata de noapte si tot ceea ce credea ca-i aduce fericirea. Dar L-a intalnit pe Cel care i-a dat intr-adevar fericirea, pe Hristos Domnul. Stefan Lapadat: Credeam ca doar la batranete o sa-L inteleg pe Dumnezeu, asa ca m-am dus in lume. Am crezut ca acolo o sa gasesc fericirea, pentru ca placerile acestei lumi erau frumoase si parca pentru o clipa ma satisfaceau. Dar mi-era rusine, deoarece stiam ca mama se ruga pentru noi. Reporter: Ati plecat de acasa la scoala profesionala... Stefan Lapadat: Pentru mine a fost ceva extraordinar sa plec de acasa - abia am apucat. Am mers la Timisoara si am dat de viata de internat, am dat de prieteni si nopti petrecute in chefuri. Credeam ca asta este viata. Am zis ca am ajuns intr-un fel de rai. Reporter: Libertate totala... Stefan Lapadat: Da! Eram asa de bucuros ca am scapat de ai mei si de vocile acelea care ma tocau incontinuu: „Nu-i bine! Nu ti-e rusine? Nu fa asta! Nu cealalta! Nu-i voie aia si aia!”. La internat in sfarsit am zis: „Asta-i viata!”. Reporter: Ce relatie aveti acum cu tata si cu mama? Ei au vrut atunci sa va indrume cu toata dragostea pe calea cea buna. Stefan Lapadat: Tatal meu si mama mea au plecat la Domnul. As vrea sa mai fie astazi in viata, sa le sarut mainile si picioarele. M-am intors la Domnul cand ei erau inca in viata. Mama a fost o mama deosebita, dar cand esti influentat de diavol, nu le poti da parintilor respectul cuvenit. Ei au vrut sa ne dea cea mai mare comoara care exista in lumea aceasta. Poate ca nu au stiut sa ne-o explice asa cum am vrut noi, dar comoara pe care au legat-o de inima mea nu se poate compara cu banii, cu averea, cu nimic. N-am inteles atunci Cuvantul pe care Domnul Iisus il spune: „Ce i-ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul?”. N-ar castiga nimic. In anul 1987 am fugit peste granita in Iugoslavia, impreuna cu fratele meu si cu inca doi prieteni. Am ajuns in lagar si acolo urma un interviu la care se decidea daca plecam mai departe sau ne dadeau inapoi in Romania comunista. Ce-am vazut in lagar a fost groaznic: femei violate, familii despartite si distruse, sotii separate de sotii lor. Veneau gardienii la femei si le spuneau ca daca vor sa treaca mai departe trebuie sa aiba relatii sexuale cu ei. Venea militia noaptea sa-i duca inapoi in Romania, dar oamenii dormeau cu lama in gura - isi scoteau lama si-si taiau burta ca sa curga sange din ei. Era groaznic. Acasa, mama era pe genunchi de 24 de ore. Se ruga. Femeia aceea la interviu a fost foarte, foarte impresionata de ceea ce i-am spus. A deschis fereastra si a zis: „Ii vedeti pe oamenii acestia din curte? Uite-i cum fumeaza si beau. Dar, pentru ca voi ati spus adevarul, sunteti liberi sa iesiti din lagar si sa mergeti la hotel”. La hotel i-am zis fratelui meu: „Ma, ce destepti suntem noi! Ce vocabular bun avem noi! Ce ne-am descurcat noi!”... Pana am sunat in Romania... Cand i-am spus mamei ca am ajuns in Iugoslavia, ea ne-a spus: „Stiu, pentru ca m-am rugat pentru voi toata noaptea! I-am spus Domnului: ‘Doamne, n-am sa ma ridic de pe genunchi pana cand Tu nu-mi vorbesti!’. Am ajuns in America, dar acolo ne-am inhaitat cu niste romani inraiti in bautura si in lucruri de nimic. Am inceput seara de seara cu bauturi, chefuri, femei, cu toate lucrurile scarboase care exista in lumea aceasta. La discoteci le placeau femeilor de noi pentru ca eram frumosi si inalti. Eu eram unul dintre cei mai buni dansatori, dar nu stiam ca dansez pentru diavolul si largesc imparatia lui. Ajungeam acasa de la discoteca imbibati de alcool. Rasarea soarele peste noi dimineata, iar noi transpiram a alcool. Puteam a alcool. Intr-o dimineata, satul de lume si de tot, m-am dus la lucru. Aveam programat sa merg seara din nou la discoteca, dar, in timp ce lucram, mi s-a intamplat ceva extraordinar. Am aprins o tigara si-am inceput sa fumez, dar dintr-o data am auzit o voce, o voce pe care eu nu pot sa o explic. Este imposibil sa descriu acea voce. Era o voce cu o autoritate cum n-am auzit in viata mea la nimeni, oricata scoala ar avea. O voce apasata, o voce care avea o profunzime extraordinara. Dar vocea aceea mi-a vorbit simplu, ca sa pot intelege. Vocea aceea m-a chemat pe nume. Reporter: Unde ati auzit-o? In ureche, in minte, in inima, afara? Stefan Lapadat: Direct inauntrul meu. Ca un fior, ca un curent care intra in tine si te curenteaza la secunda. Intra o caldura extraordinara. Eu cred ca a fost o lucrare a Duhului Sfant. A fost o voce care a rasunat in timpanele mele si mi-a spus: „STEFANE, CE-AI DE GAND?”. Am inceput sa plang. Am luat tigara si am aruncat-o jos. M-am uitat in jurul meu si am zis: „Da’, cine vorbeste cu mine ca nu-i nimeni in jurul meu?”. Am crezut ca am innebunit. Fiind imbibat de alcool, am uitat imediat de vocea respectiva. Am aprins alta tigara si din nou aceeasi voce: „STEFANE, CE-AI DE GAND?”. Atunci am zis: „Doamne, stiu ca Tu esti! Am auzit despre Tine de la mama mea si-am auzit rugaciuni in casa parinteasca. Am vazut oameni vindecati. Doamne, stiu ca Tu ma cercetezi, dar eu nu ma pot lasa de tigara si de droguri!”. Acum, dragul meu cititor, vreau sa-ti spun tie, care citesti aceste randuri: nu veni la Dumnezeu cand scapi de droguri, alcool, tigari, destrabalare sau alte pacate. Nu poti veni la Dumnezeu cand scapi de pacate pentru ca NU poti scapa singur de pacate! Vino la Dumnezeu chiar astazi, chiar acum. Lasa tigara, lasa drogurile si bautura in mana lui Dumnezeu. Dumnezeu te poate scapa! Este o nebunie pentru tine sa te doara toata ziua stomacul sau maseaua, si sa spui: „Nu ma duc la doctor, ci ma duc acasa! Sufar, ca poate imi trece”. Si toata noaptea te zvarcolesti in patul tau, sperand ca pana dimineata sa-ti treaca cumva durerea. Si ABIA APOI te duci la doctor. Eu iti spun sa te duci la doctor ACUM! Vino la Hristos acum! Cu tigara, cu bautura, vino la Hristos chiar astazi. Vino la El. Asa am venit eu la Hristos! Am fost sincer inaintea lui Dumnezeu si-am spus: „Doamne, eu singur nu pot! Nu pot sa ma las de tigara pentru ca de 13 ani fumez 2 pachete pe zi. Nu pot sa ma las de femei. Nu pot sa ma las de bautura. Dar daca Tu ma ajuti, de azi inainte eu ma las. Si Doamne, de astazi ma pun in mana Ta!”. Atunci am fost eliberat de Dumnezeu, prin Duhul Sfant. De atunci m-am lasat de toate acestea. .................................................. ...................................... Eu am vazut puterea lui Dumnezeu. Odata mama era asa de bolnava incat doctorii ne-au spus: „Cumparati sicriul”. Dar ne-am rugat, si mama s-a vindecat. Exista o forta extraordinara. Apoi Dumnezeu l-a vindecat pe prietenul meu, care era paralizat de la genunchi in jos. Ne-am rugat si am vazut cum, la clipeala ochiului, muschiul lui a prins iarasi putere. A sarit din pat, a inceput sa faca genuflexiuni si sa urle in gura mare: „Dumnezeu m-a vindecat! Hristos m-a vindecat!”. Ceea ce n-a putut omul, a putut Dumnezeu, prin Duhul Sfant, pentru ca in IIisus Hristos este putere. .................................................. ...................................... Se spune ca Michelangelo se plimba cu un prieten, iar prietenul lui a calcat intr-o balta. Michelangelo i-a spus: „Nu calca in balta aceea! Uite un inger in balta!”. Prietenul i-a zis: „Dar nu vad nici un inger!”, insa el a continuat: „Ba, da. Este un inger acolo!”. Apoi s-a aplecat si a scos din balta o piatra. Era toata murdara, dar Michelangelo a dus-o in atelierul lui, a spalat-o de murdarie si de noroi si din piatra aceea a sculptat un inger. Asa am umblat eu in lumea aceasta. Diavolul te apasa si simti ca esti intr-o balta, mizerabil, crezi ca toti te-au parasit si ca n-ai nici o valoare, ca sotia sau sotul nu mai da nimic pe tine, ca societatea nu mai da nimic pe tine. Dar Iisus spune: „Stop! Pana aici, diavole! Nu te mai las sa calci pe el! El este copilul meu. El este un inger!”. Asa a facut Hristos cu viata mea. M-a scos din balta si din mizeria in care eram, m-a dus in „atelierul” Lui, m-a pus pe masa Lui si cu Sangele Lui m-a spalat de orice pata si de orice mizerie. M-a facut fiu de Dumnezeu. Dumnezeu te poate scoate si pe tine din mocirla pacatului. Dintr-un om despre se spune: „Nu este bun de nimic. Este un rebut.”, Dumnezeu poate face un inger. Poate sotul, sotia, tata, mama, copiii sau colegii iti spun: „Nu esti bun de nimic!”, dar eu vreau sa-ti spun ca esti foarte important pentru Dumnezeu. Dumnezeu te poate folosi ca sa trezeasca lumea intreaga. Tu eSti o valoare. Tu eSti o comoara. Tu eSti un diamant in mana lui Dumnezeu. Dumnezeu poate sa faca mari minuni prin tine. Chiar daca esti alcoolic, Dumnezeu te poate scoate de acolo si te poate salva. Orice pacat, oricat de mare, Dumnezeu ti-l iarta. Dumnezeu sa-ti mareasca credinta si sa crezi in acest Iisus, pe care eu Il iubesc asa de mult. Este o comoara. Este cel mai minunat dintre toti. Acum as vrea sa ma rog cu tine: „Tata scump din ceruri, in Numele Domnului Iisus Hristos si prin puterea Duhului Sfant, ma rog pentru orice boala, pentru orice duh, pentru orice legatura straina, pentru orice sta impotriva ca oamenii sa vina la Tine. Te rog adu biruinta, Doamne, prin Sangele Fiului Tau, varsat pe cruce. Doamne, pentru cel care vrea sa se predea ACUM in mana Ta, priveste spre el, intinde-Ti mana si salveaza-l Tu, Doamne. Daca n-are pace in inima lui, da-i Tu pace. Acolo unde este dorinta de divort, reuneste-i Tu si nu lasa ca diavolul sa-i dezbine. Pazeste si ocroteste Tu, Doamne. Tu esti Dumnezeu mare, puternic si adevarat. Te laud, Doamne, si-Ti multumesc. Ai mila de orice inima, leag-o de Tine si fa-Ti Numele de slava! Amin”. |
camasa aceluia a fost murdara si s-a curatit
Inima Sfanta al Lui Iisus Hristos fie laudata si slavita acum si pururea! |
Citat:
Dumnezeu sa ne lumineze si sa ne mintuiasca pe toti! |
Sunt interesante postarile acestea. Pentru ca au un fir rosu comun:
Dumnezeu, in mod direct i se descopera intr`un anume fel. Nu e ortodoxa de loc abordarea asta: o voce (vocea Lui Dumnezeu) i`a spus ceva ... Ispita asta care poate sminti este ideea ca te poti mantui, scapa, ridica din noroi tu singur. Tu fara ajutor. Tu doar gandind. Gandind. Pai din nimic omul in sine nu poate crea decat nimic. Vrei sa te ridici, te duci la biserica, vorbesti cu un duhovnic (si daca esti jos, orice duhovnic este bun) si cu el vei pasi si te vei obisnui cu Lumina lui Dumnezeu. I`a vorbit Dumnezeu! Pai Dumnezeu a facut pamantul numai cu Cuvantul. C`am greu sa cred ca a auzit in capul lui Cuvantul (insusi Cuvantul!) Lui Dumnezeu. Fratilor nu cautati mantuirea singuri. Nici singuri adunati. Ci toti impreuna, in trupul Bisericii. Cu impartasanie. Cu spovedanie. Cu iubire adevarata. Dumnezeu sa ne ajute! |
putini sunt cei carora le vorbeste Dumnezeu de obicei e diavolul
|
E povestea fiului risipitor. Vocea este constiinta lui, iar constiinta omului este vocea lui Dumnezeu din om.
Doamne ajuta ! |
D-le Ioan Ciobota, v-am citit povestirile pe care le asezati aici, asa ca va rog sa imi cititi si mie cu atentie marturia pe care o dau.
Povestea cu rockerul ratacit nu m-a impresionat, din cauza multor ambiguitati de acolo. Ce pot eu sa va spun despre mine insumi, nu despre altii, este ca pe sotia mea am cunoscut-o intr-un bar de rockeri, la Petrosani (BAROCK), cand a pus pe patron sa ma dea afara din bar pentru ca eram pe masa in picioare, incaltat cu ciocate mexicane din piele de antilopa intoarsa, cu toc retezat, eram mandru de ele, cantand pe de rost Stairway To Heaven-Zeppelin, binenteles. Acela am fost eu. Si daca reporterul din povestea d-voastra pune intrebarea de OTV...si vroiati sa va taiati venele, cred ca o sa-i scot limba. Nu e crestineste da macar ma scuteste de alte ispite si ramane in viata. De atunci si pana acum schimbarea e mare, fara sa fac caz de ea. Nu mi-a aparut Iisus Hristos in vis, nu m-a umplut de lumina Lui, pentru simplu motiv ca nu merit, ci a fost o intoarcere linistita la dreapta credinta a neamului meu, pe care l-am simtit aproape de suflet. Totdeauna imi place sa strang in brate vreo matuse pe care o mai am pe la tara, de dragul locului crestinesc al satului. Sunt atat de puri ca nu va vine sa credeti. Iar acum suntem in faza in care cel mic doreste sa mergem la manastiri si sa ne inchinam in vreo biserica pe langa care trecem-educatia pe care ma laud ca i-am dat-o, cu ajutorul Mantuitorului , desigur. Dar nu aceasta e marturia. Marturia mea este pentru Sf. Nectarie, pe care va rog sa o cititi chiar daca nu ii cinstiti nici macar pe cei de dinaintea aparitiei cultului d-voastra si pe care ar trebui sa-i cinstiti, pentru ca de acolo v-ati denominat. Cel mic avea o boala de plamani, destul de ingrijoratoare. Nu intru in detalii. Ma puteti aborda personal ca sa vi le dau. Si ne-am chinuit cu medicamente si radiografi destul de multa vreme. In fine am terminat tratamentul si am mers sa facem radiografie din nou, cu mici retineri, dar trebuia. Si surpriza- toate erau foarte bune. Seara ma suna mama mea si-mi zice: de ceva vreme ma rog la Sf. Nectarie pentru copil. Azi noapte am visat ca stateam in pat pe spate si a venit la mine un batran cu parul alb care-l ducea in brate pe copil. Mi-a zis: nu te teme. Copilul e bine acuma. Am scos mult noroi din el, dar acum e bine. Si mi l-a pus in brate si a plecat. Exact in ziua aceea am facut radiografia care arata plamanul fara urma de ce avusese inainte. Ii multumesc pe aceasta cale Sfantului si va spun ca ii iubesc pe sfintii foarte mult, pentru ca ei mijlocesc neputintele noastre in fata Mantuitorului. Ei nu ar putea face nimic fara El, dar si noi avem un mare sprijin in rugaciunile lor. Dumnezeu sa ne ajute si sfintii sa se roage pentru noi. Amin. |
Citat:
Ma bucur din suflet pentru schimbarea din viata d-vs. Slavit sa fie Dumnezeu. De asemenea ma bucur mult de tot pentru vindecarea copilasului d-vs. Si eu am 2 copii si stiu cum sunt bolile... :( Cu mult drag, Nelu Ciobota |
Parintele Cleopa spunea ca in asemenea cazuri cu persoane ce au mai multe patimi si care cunosc crestinismul in forma protestanta-eretica,vine un diavol arhicon, teolog de genul celui care L-a ispitit pe Mantuitorul Hristos si-i alunga pe ceilalti care-l ispitesc pe om cu respectivele patimi. De aceea ai scapat de acele patimi asa de repede si usor, pe cand la noi, ortodocsii trebuie sa ne straduim ceva timp, depinde de nivelul de pocainta si de vointa ce le are fiecare. Din Noul Testament, Pateric si din Vietile Sfintilor Parintele Cleopa ne-a dat exemple si marturii ale faptului ca crestinul chiar daca face toate pacatele dar pana la sfarsitul vietii ramane ortodox si se spovedeste curat, cu pocainta asemenea talharului, are nadejde de mantuire, pe cand un eretic care nu o cinsteste pe Maica Domnului, chiar daca s-a lasat de toate patimile, cu toata credinta lui gresita, nu se mantuieste. Citeste cartea "Insetand dupa Dumnezeu"-De la ratacirile protestante la adevarul ortodoxiei de Matthew Gallatin in care un pastor protestant, dupa ce este dezamagit pe rand de invatatura adventista, penticostala, iehovista, baptista si evanghelista, avand sinceritate in suflet, gaseste cu ajutorul lui Dumnezeu adevarul Ortodoxiei cautand la izvoarele ei, in scrierile parintilor apostolici, adica a ucenicilor directi ai Sfintilor Apostoli. Dumnezeu sa te lumineze.
"Om rational e cel ce ingaduie sa fie indreptat. Iar cel ce nu ingaduie sa fie indreptat e neom caci s-a coborat pe sine in randul dobitoacelor" (Sfantul Antonie cel Mare) |
Nu stiam treaba cu cu smecheria pe care o face arhiconul, adica el prefera sa-i ajute pe oameni de la indepartarea patimilor, dar cu pretul ratacirii si inter[retarii gresite a bibliei, adica inca un suflet castigat pentru el! Inteligenta miscare din partea celui viclean!
|
Dar si mai grav pentru cei eretici este ca nu realizeaza ca insusi credinta lor prost aplicata nu da rezultat! Adica si mai grozav este atunci cand cineva ajunge in iad pentru ca nu a stiut cum sa creada, dandu-se de partea adventistilor, baptistilor sau a oricarei alte secte. Cel putin eu, care fac parte din religia ortodoxa, nu voi fi surprins daca voi ajunge in iad, pentru ca imi cunosc nepasarea si amanarea ce o fac mereu asupra spovedaniei, dar cum oare se va simti un eretic cand va ajunge in iad, cand el se astepta de fapt sa fie primit sigur in Rai? Pentru cel eretic cred ca este o adevarata catastrofa aceasta intorsatura a situatiei, neintelegand de ce a primit KICK OFF la portile raiului, el stiind foarte bine ca toata viata a crezut in Dumnezeu si a trait in curatie, etc etc...
|
Citat:
As zice mai degraba ca e curata viclenie, nu inteligenta. |
Ma gandeam... niciun caz nu seamana cu altul. Nu suntem noi Dumnezeu ca sa decidem care a fost inselat si care intr-adevar a fost chemat de Hristos.
Oare am eu de unde sa stiu cine ajunge in iad? Pot eu sa judec? Daca nici Sfantul Siluan nu indraznea sa faca asta... |
Da, dar stim ca in acatistul Sfantului Nicolae se spune: "Bucura-te cel ce ai surpat ereziile", ceea ce ne da de inteles ca cei eretici nu au cum sa ajunga in Rai.
|
Veilur, o intrebare: exista macar o persoana din toti oamenii pe care i-ai cunoscut sau intalnit tu pe care sa o poti arata cu degetul si sa spui "va merge in iad"?
Ca teoretic sau virtual, ca pe net, tare usor e sa teoretizam. La fel ca si italienii care zic ca "toti romanii sunt hoti" sau alte generalizari de felul asta. |
Eu nu am generalizat, ci am facut referire doar la cei eretici, la secte, pentru ca asa au spus si Sfintii Parinti cu privire la modul lor de asa zisa "Reintoarcere la Dumnezeu". Eu nu pot arata cu degetul pe nimeni, dar se stie peste tot faptul ca ereticii sunt "dusi cu capul" in convingerile lor cu garantia mantuirii dupa nasterea din nou. Pai asa imi este si mie foarte usor in aceasta viata sa pun punct astazi tuturor viciilor, iar de maine sa accept ca Iisus este mantuitorul meu, sa ma nasc din nou, urmand sa cred ca voi intra in Rai negresit. Si mai am inca un motiv sa cred ca cei eretici deja au luat-o pe aratura inca de la inceput, si anume faptul ca cineva nu se poate schimba radical intr-o perioada relativ scurta de timp, pentru ca omul nu se poate lasa de vicii ca de niste haine, fie si pacate mai mici, pentru ca atata timp cat a slujit pacatului, atat timp ii va lua sa se lase si de el, plus ca omul insasi intr-o situatia strict impusa nu poate lua o decizie pozitiva in sensul schimbarii, adica a nasterii din nou, din motiv ca nu am fost facuti sa aveam asemenea abilitati. De aici rezulta ca nasterea din nou in ideologia ereticilor este aparent functionabila teoretic, dar practic se dovedeste a fi cu totul altfel, fiind o mare inselare.
|
Pai si mie mi-ar fi usor sa zic "toti ereticii merg in iad", dar cand ma intalnesc fata in fata cu cineva care n-o cinsteste pe Maica Domnului nu pot, nu-mi da voie Hristos, sa ma gandesc ca saracul, va merge in iad.
Nu o sa fiu de acord cu intrarea in Rai negresit (cateodata ma intreb daca poate crede cineva acest lucru), dar ceva tot pot sa invat din intalnirea cu ei... macar ceva despre mine insumi. Iar faptul ca unii din ei scapa de anumite patimi si eu continui ar trebui sa-mi arate cat de putin crestin sunt eu. Personal eu cred ca NU intai pun capat viciilor si apoi Il accept pe Iisus ca mantuitor. Mai degraba cred ca intai ceva ma intoarce catre Hristos si apoi, din rusine fata de El, din dorinta de a avea o viata noua, renunt la vicii. Cred ca asta se poate intampla cu fiecare om, indiferent de unde aude despre Hristos. Doamne ajuta! Si te rog sa nu te superi pe mine |
Mi-a povestit si mie un amic de cineva care cazuse in patima bauturii ,isi insela si sotia si pina la urma s-a schimbat cu ajutorul unei secte din Anglia.
Acum nu fumeaza ,nu mai bea ,s-a intors acasa dar a intrat in secta. Eu cred ca a fost indoctrinat bine ,poate speriat cu iadul ,cine stie ,dar bine nu e. Si e mai ciudat e faptul ca e baiat ,scolit ,destupat la cap nu un ignorant. |
Vocile astea nu pot fi de la Dumnezeu.
Chiar vorbeam cu cineva ca Dumnezeu nu te asculta daca nu ai sufletul curat ,trebuie pocainta si spovedanie. Sfintii parinti ,dupa nevointe si rugaciuni indelungate stiau cand le vine sfarsitul si aveau darul inainte vederii ,le vorbea Sfantul Duh . In cartea "O noapte in pustia Sfantului Munte" un calugar spune cum te poti curata de patimi. Ani de zile treceau dupa practicarea rugaciunii inimii pina scapa de cate o patima ,patima judecarii aproapelui ,a lacomiei ,etc .Patima bauturii ,a fumatului nu cred ca le aveau ,dar in strafunduri fiecare mai are cate ceva de care vrea sa scape. |
Bine Omulet, eu nu sunt indreptatit sa spun nimica. Dar atunci ca ce s-a mai scris atat patristica in care se spune clar ca cei eretici nu au ce cauta in Rai pentru ca s-au desprins de Biserica si au inceput sa se organizeze separat? Ca ce se mai pomeneste in acatiste ca unii sfinti au fost surpatori de erezii? Cum pot sa se afirme ei in credinta fata de Hristos, cand ei nu cinstesc pe Maica Domnului care este cea mai mare intre sfinti? Ea ne este cea mai mare mijlocitoare spre Dumnezeu pentru noi, iar cei din secte nu o pomenesc nici in cele mai obscure observatii din predicile lor! Pai daca maica lui Iisus erwa o femeie obisnuita, se mai putea naste Iisus fara de pacat ca sa ne poata mantui pe noi? Deja incep sa ma enervez, termin aici.:angry:
|
Imi pare rau daca am deranjat. Eu am vrut doar sa spun ca mai degraba prefer sa ma analizez pe mine in urma intalnirii cu un membru apartinand altei confesiuni.
P. Teofil Paraian, intrebat de ce au sectele atat succes in Romania a raspuns ceva de genul "pentru ca noi nu mai sunntem ortodocsi decat cu numele". |
"pentru ca noi nu mai suntem ortodocsi decat cu numele"...
Cat de tare ne rusineaza aceste vorbe... Pentru ca sunt adevarate... Cat de mici in credinta si cat de lenesi in traire am devenit... |
Citat:
Cat de mult ar trebui sa meditam TOTI la postarea aceasta a ta.. Oare cati dintre noi nu am fost in ispite si nu am primit ajutor? oare cati dintre noi nu ne-am lepadat de Hristos imbratisand patimile si El ne-a primit inapoi? oare cati dintre noi nu avem (poate) in familie cate un membru "eretic" cum des se spuen aici? Personal am avut bunica ( a murit saraca in pacat) care a lucrat cu satan ( a fost vrajitoare si mult am avut de patimit din urma ei) deci stiu ce inseamna durerea pentru un frate pierdut, daca imi este permis sa spun asa.. Dar, oare stim noi cum ii va gasi ceasul mortii? oare stim noi cum va fi poate cea din urma clipa? oare cutezam noi sa strigam chiar si unui iehovist, musulman, baptist etc. tu Nu te vei mantui? Eu una Nu as face-o...ptr. ca Nu stim noi cum ii va prinde moartea.. Spunea atat de frums cineva aici, ar trebui sa invatam de la fiecare intalnire cu ereticii..frumos si ADEVARAT cuvant.. dar fratilor sa nu cumva sa invatam mandria ca suntem mai sus..ci cred eu ca ar trebui sa invatam iubirea si smerenia pe care Insusi Hristos o are rabdandu-i chiar si pe acestia... Strigam in gura mare pe aici, moarte ereticilor..dar noi prin atitudinea noastra ce suntem??? Cred eu...(iertare)..orice altceva dar,..crestin Nu!!! Spunea parintele Proclu ca daca ne vor lasa in pace sa traim in ortodoxie si dzeu ii va ingadui pe toti!! PENTRU RUGACIUNILE NOASTRE!! Auziti ce frumso si plin de iubire cuvant?? iertare...poate iar am postat plina de prostie si mandrie dar asta simt eu. In incheiere va indemn scurt: Iubiti-va unii pe altii asa cum tatal vostru va iubeste! Nu spun sa stam cu mana in san..sa luptam dar cu Dreptate si IUBIRE! iertati intreventia.. |
Inca odata spun ca eu m-am referit la conceptia lor asupra credintei, adica am facut un atac asupra ideologiei si nu asupra oamenilor ce fac parte din secta, ba dimpotriva, multi dintre ei chiar traiesc mai curat ca noi, fiind de apreciat, iar in ultima postare mi-am retrast cuvintele ca nu sunt indreptatit sa spun nimica. Dar atunci eu nu mai inteleg ceva: de ce sfintii s-au luptat cu atata staruinta mustrandu-i pe eretici ca nu vor ajunge in Rai, chiar si feciorelnici de ar muri? Pentru ca de partea celor care ii mustra mereu si nu ii accepta pe eretici sunt si Sfintii, persoane pline de duhul sfant care s-au impotrivit mult impotriva lor si nu i-a acceptat ca facand parte din madularele Bisericii si ca urmare nici nu vor mosteni un lacas in Imparatia Cerului, exemple fiind Sfantul Vasile cel Mare si Sfantul Ierarh Nicolae, sfinti care sunt cinstiti prin acatiste ca fiind printre altele si SURPATORII EREZIILOR. Da, din punct de vedere social trebuie sa avem respect fata de ei ca de la om la om, dar Sfintii parinti ne spun ca nu trebuie sa ne imprietenim si nici sa nu le acceptam slujirea lor catre Dumnezeu, pentru ca este una lipsita de adevar si de Duhul Sfant, dovada fiind necinstirea Maicii Domnului si coborarea ei la rangul de femeie obisnuita si lipsa Sfintelor Taine. Cum se mantuiesc ei, daca nu se impartasesc cu trupul si sangele Domnului? Se vor mantui doar cu predicile pe care le fac? Eu sustin doar ce au sustinut si sfintii, nu am spus nimic de la mine si cu aceste convingeri voi ramane. Dupa cum bine a reamintit si Iustin44 in postarile de mai sus, ereticilor le vine in ajutor un demon Arhicon ce ii ajuta sa se lase de patimi si sa le induca iluzia nasterii din nou pentru a-i convinge clar ca asa trebuie facut, pe cand la noi in ortodoxie in intreaga viata ne aflam intr-un razboi nevazut cu ispitele date de demoni. Chiar daca eu am gresit acum, ma pot spovedi, fac un canon potrivit si cu dezlegare ma impartasesc. Dar ei ce fac? Viseaza mereu ca Iisus ii va mantui doar prin convingerea lor ca Iisus e mantuitor lor personal? Da, asa este, asta pot crede si eu, asta cred si diavolii. Dar cei eretici au oare puterea sa-si amrturiseasca cele mai grosolane pacate la un preot in spatele caruia se afla Iisus? Nu! Pentru ca in naivitatea lor ei cred ca daca accepta in sinea lor ca au pacatuit, Tatal ceresc ii iarta prin Fiul sau si gata-i schimabarea! Sa stiti ca si mie mi-a suras aceasta idee, ca as putea foarte usor sa scap numai prin ideea ca recunosc in mintea mea fata de Dumnezeu ca am avut ganduri intinate, pacate mari, iar El din cauza ca am fost constiincios, ma iertat! Cata inselare...:(
|
Veilur, eu nu m-am referit la tine sau la cineva nume. Cand postez ceva de multe ori o spun in primul rand pentru mine apoi daca mai vrea careva si crede ca are ce invata e bine daca nu iertati atata m-a dus capul. De obicei eu vb din experienta proprie dar nu dezvolt ideea ptr ca de multe ori sunt intrepretata gresit si nu vreau sa fiu nevoita sa plec de aici (de dragul adminului si a catorva useri) cum am fost "sfatuita" sa plec de pe un alt forum. Acum sa revin la mes meu. In primul rand EU am avut o experienta de genul acesta in familie. Soacra mea este din neam de adventista, lucru pe care eu NU l-am stiut pana dupa casatorie... Incet, incet a inceput scandalul in casa. De ce postesc? Ce caut la biserica? ce pacate atat de mari am de ma spovedesc (tanara fiind). Nu intru in detalii dar a fost GREUUU. De ceva ani din Mila Maicii Domnului a ajuns si mama soacra sa se boteze , sa se spovedeasca, sa se impartaseasca chiar! sa nu ma interpretati grestit NU EU AM FACUT ACESTEA CI HRISTOS PENTRU CA PE TOTI NE IUBESTE SI NE ASTEAPTA SA NE INTOARCEM LA EL Poate daca am contribuit si eu cu ceva a fost doar rabdarea...si blandetea pe care tot EL mi-a daruit-o si cu care am "lovit-o" atatia ani pe mama soacra. O IUBESC si AM IUBIT_O mereu!! Aveti dreptate in tot ce spuenti voi dar cred ca si eu si cozia si omulet de fapt vrem sa sopum ca :NU dispretuitit oamneii ci invataturile lor. Nu ii alungati/izolati pt ca sunt "eretici" ptr ca nu stiti voi cum va lucru Dzeu ptr ei. Nu spun sa va rugati cu ei dar daca va cere ajutor primiti-i iubitii si indrumatii...cu ajutorul si binecuvantarea duhovnicilor vostri Atat am avut de spus! Daca o considerati nebunie, mandrie, sau mai stiu eu ce rugati-va ptr mine sa vad adevarul..eu atata pot simtit acum.
iertati |
Cuviosul parinte Cleopa numeste pagana credinta celor ce nu cred in adevaratul Dzeu., adaugand ca: „ cele mai mari religii pagane sunt, mahomedanosmul, budismul, hinduismul, parsismul, sintoismul, etc”. Deci, cine crede in alti dumnezei care sunt idoli sau diavoli nu se inchina Dumnezeului celui in Treime, tatalui, Fiului si Sfantului Duh. Noi ne intrebam indreptatiti: oare si noi crestinii ne inchinam acestor dumnezei? Oare egalitatea relogiilor ce inseamna? Oare ne vom inchina impacati cu propria constiinta, pietrelor scluptate sau lui alah creznd in inima ca nu am facut pacat? S-ar inchina un adevarat crestin colosilor din Nepal ori Tibet, sau celor din insula Pastelui ca apoi sa sustina ca de fapt ei cred si nu s-au lepadat de Hristos? Un astfel de crestin, ce a primit sfantul botez poate face acestea fara mustrare de constiinta? Acela este un crestin-ateu! Sau crestin-idolatru! Acesta ar fi crestinul zilelor noastre, care striga ca toate religiile sunt bune! Acestui crestin, parintele paisie Aghioritul i-ar spune asa:...daca toatae religiile sunt bune si egele de ce a trebuit sa coboare Hristos sa intemeieze o noua credinta? De ce s-a rastignit? Imi pare rau ca ai cheltuit banii sa vine pana in munte (Sf Athos) si sa spui asemenea prostie.. Deci sper sa nu fiu inteleasa gresit! Nu spun sa ne unim! Nu spun ca suntem la fel! Ci spun sa nu ii osandim noi! O va face Hristos la judecata!!!! O VA FACE EL! Interpreteaza daca vrei asa, am atata teama de judecata incat ma tem sa spun cuiva: tu nu te vei mantui ptr ca esti eretic! Desi el ESTE eretic... Asta am vrut s spun si eu si cozia si omulet..cred.. iertare mesajele mele au fost off topic!
|
Jenica, acum am inteles ce ai vrut sa evidentiezi in mesajul tau, mi-am dat seama ca asa este si sincer chiar imi pare rau ca m-am pronuntat atat de insistent in postarile mele de mai sus. Asa o fi, nu avem voie sa dam verdictul asupra celor eretici si sa-i categorisim in diferite chipuri. Pana la urma Hristos va judeca, nu eu pacatosul. Off, m-am avantat iarasi sa ma pornesc cu dusmanie spre cei eretici, si paradoxul este ca si eu le-am ascultat muzica si predicile lor aproximativ un an, era o adevarata tentatie pana am realizat ca ei au garantia mantuirii, ceea ce este o dogma ce induce multa confuzie si falsa impresie de mantuire. Da Jenica, ai spus bine si sunt de acord cu tine, Hristos are dreptul sa ii inlature sau nu de la El, iar noi avem dreptul decat sa-i acceptam ca pe aproapele nostru si sa facem acolo din cand in cand cate o rugaciune si pt. ei. Gata, imi retrag cuvintele! :)
|
Domnul si Maicuta Domnului sa ne acopere pe toti veilur.:)
cu drag jenica |
desi ai pus punct la acest subiect...
Ma bucur Jenica ca ai intarit cele spuse de mii de ori in Sfinta Traditie Patristica si in Evanghelii si ca noi ortodocsii nu vedem lucrurile precum "neamurile" care-si pregatesc terenul pentru viitoarea prigoana. Sa avem grija ca tot vorbind despre prigoana sa nu ajungem noi prigonitori, similar situatiei din cel de-al doilea razboi mondial in care catolicii polonezi ii scuipau pe evreii incolonati pe strazi care se indreptau spre camerele de gazare, si le strigau cu ura, "Uaaa,Omoritorii lui Hristos!, jefuitorii tarii!". ...si sa nu uitam ca din ACEST MOTIV si altele asemenea acum multi se uita cu suspiciune la crestini iar ateismul sau budismul se raspindeste ca focul in cimpia uscata, occidentul nestiind NIMIC DESPRE NOI, ca de fapt mai exista si alti crestini, cei ortodocsi care nu linseaza si ard pe rug pe nimeni! ci chiar simt iubire pentru aproapele lor indiferent de religia acestora. |
Aici este unul din punctele forte ale ortodocsiei, toleranta si intelegerea , iubirea si smerenia. Un crestin ortodox nu va huli in numele credintei sale, ci va cauta prin propriul exemplu sa demonstreze adevarata credinta. Sa ne bucuram cand intalnim eretici, astfel ne intarim mai mult ca oricand, ne intelegem mai bine pe noi insine in raport cu ceilalti. Daca cel de langa noi, nu ne accepta sa nu ne intelege credina, vina este numai si numai a noastra, intru cat nu ne-am facut intelesi sau exemplul nostru personal lasa de dorit. Rabdarea si dragostea sunt esentiale in relatia om-om.
|
Ma gandesc ca Sfintii Parinti s-au referit la eretici in folosul credinciosului ortodox, care ispitit fiind, poate cadea in tot felul de capcane. Deci atunci cand vorbim despre eretici, nu ii condamnam sa mearga in iad pentru credinta lor gresita sau lipsa lor de credinta, ci ne amintim noua credinciosilor ortodocsi greselile posibile pe care le putem face si urmarile acestor greseli, adica iadul. Ar fi pacat, ca judecandu-i pe altii, sa nu respectam ceea ce ne cere Domnul Iisus, si anume sa iubim si pe dusman, nu numai pe aproapele.
Ei poate din nestiinta cred gresit si intr-o secunda se pot mantui, in vreme ce noi stiind si condamnandu-i pe altii, ne impotrivim lui Dumnezeu, Care a zis: "a Mea este judecata". De aceea eu cred, ca atunci cand ne amintim de eretici si greselile lor, intentionam propria noastra indreptare, caci ce influenta putem avea noi asupra lor? Nici una. |
Din pacate, cu atitudinea aceasta iubitoare fata de eretici nu faceti decat sa propovaduiti o erezie mai mare, ecumenismul, intarindu-le iluzia ca sunt in regula, ca si ei au o parte din adevar ca doar la acelasi Iisus se roaga. Sfintii parinti nici nu voiau sa-i primeasca, ba chiar le spuneau clar in fata:"Cu tine nu vorbesc ca esti eretic"(Cuviosul Paisie Aghioritul), aratandu-le prin aceasta atitudine ca sunt in mare inselare. Ei au fost indoctrinati sa creada ca mantuirea lor depinde de numarul celor pe care ei ii convertesc la ratacirea lor si de aceea au nevoie de recunoasterea si prietenia noastra pentru a se apropia mai usor de "oile slabe" si a le atrage la ei. De ce Sf. Ap. Pavel ne avertizeaza ca "De omul eretic, dupa primea si a doua vorbire, departeaza-te, sa-ti fie tie ca vames si pagan."
Noi vrem sa aratam ca suntem mai milosi si mai buni decat Sfintii Parinti, ca Sfantul Nicolae este intolerant si extremist ca l-a palmuit pe Arie dar uitam ca fiind intemnitat pentru acest lucru a primit atunci de la Hristos si Maica Domnului Evanghelia si omoforul de episcop. |
:)Frate Iustin, as vrea tare mult sa intelegi ce inseamna iubirea de aproapele. Nici eu nu stiu ce este ca Dumnezeu stie cit de rau sunt, dar ma zbat si eu cum pot ca poate odata si odata se milostiveste Dumnezeu si de mine si-mi clateste si mie inima cu dulceata iubirii.
Dar ce CRED ca nu este iubire este a le intari altor suflete ratacite si eretice sentimentul ca sunt pe un drum bun si sunt total de acord cu ce spui despre Sf.Parinti insa dupa cum vezi nici unul nu a facut nod la fringhie si nu a dat-o pe dupa craca ca sa "lamureasca" relatia cu ereticul venit in vizita(Doamne Iarta-ma!). Daca gasesti vre-un exemplu de violenta sau pregatire pentru violenta(ura) la ei sa ne spui si noua. |
Din invataurile Cuviosului Paisie Olaru:
" In razboi, gradatii sunt cei mai expusi si observati de inamic, caci daca sunt ucisi dintre comandanti, indata soldatii sunt luati prizoneri si birutiti. Asa si pe frontul Bisericii. Diavolul da razboi prin secatnti mai ales asupra preotilor, ca sa ii pota insela pe ortodoxi si sa ii atraga in eresul lor. mai inati trebuie cerut ajutorul Lui Dzeu prin rugaciune si post, sa nu patrunda sectele in randul credinciosilor, adica lupi in turma. Apoi CONTEAZA FOARTE MULT VIATA, EVLAVIA, INTELEPCIUNEA SI COMPORTAMENTUL crestinilor si in special a PREOTULUI Pentru ca vai de cel ce se sminteste dar..vai de cel prin care VINE sminteala. Iar in alt loc zice: "Cel ce va face si va invata pe oamnei CU FAPTA mare va fi in Imparatia cerurilor". [b]Trebuie sa unim faptele bune cu cuvantul invataturii si cu sfanta rugaciune. Alta cale NU exista!" cartea Parintele Paisie Duhovnicul pag.63 si iarasi de la parintele Paisie Olaru: "Odata statea parintele in chilia sa si se ruga pentru ucenicul lui ce fugise cu o evreica. Si cum se ruga el, deodata aude un glas care ii spune: Paisie, de ce te rogi pentru ucenicul tau au oare nu stii ca el s-a lepadat de Mine? Plangad paisie raspunde: Da Doamne, dar si el este faptura Ta.... Vocea ii raspunde; Paisie pentru dragostea ta te-ai asemanat Mie, fie tie cum voiesti si a mantuit pe ucenicul sau." alta istorioara: " Odata stteam pe cerdacul chiliei de la Cozancea. In fata noastra, se ridica un deal peste care trecea drum un camp. Intr-o zi treceau pe camp mai multe care cu boi incarcate, in care era si unul sarac cu doi boisori slabi. La un damb nu puteau boisorii sa ridice, air omul ii batea si ii indemna. Saracii boisori au cazut in genunchi..iar eu (paisie) fiind in cerdac m-am asezat in genunchi si cat puteam impingeam de cerdac si spuneam: hai mai boisorii mei, hai sculati-va! Hai cu Doamne ajuta! sa strigand boiosrii s-au ridicat, iarv eu bucuros am spus Slava Tie!! Cam asa trebuie sa ajutam la mantuirea oamnelior, impingand la povara lor si rugandu-ne pentru ei... Mai indraznesc sa sugerez ca ar trebui sa inceheim aceasta discutie la acest topi, nu de alta dar a fost deschis chiar de un eretic:D |
Citat:
|
TIME OUT! probabil am vorbit in chineza si nu reusesc sa ma fac inteleasa..din punctul meu de vedere am incheiat acest subiect! Nu facem decat sa ne luptam in "smerita smerenie".. Oricum nu ma va convinge nimeni (Doamne ajuta-mi!!) sa spun vreodata, eu ma voi mantui si tu NU pentru ca esti alta religie!..asta de fapt am vrut sa spun in TOATE mesajele mele!
|
Iarta-ma sora mea ca intervin si eu aici...
Am fost pe unele forumuri catalogata ca fiind originala in conceptii, cand mi-am exprimat convingerea ca Domnul este Dumnezeu si singurul Judecator al nostru si ca are El planurile Sale de mantuire si pt cei din alte religii, ca eu am cunoscut om de alta religie, care avea atata bunatate in sufletul lui si atata neosandire si smerenie incat m-am rusinat de firea mea sceptica si pacatoasa! Pentru cei buni stie Hristos ce judecata are! As mai avea o intrebare pt D-nul Iustin: Suntem noi la masura de sfintenie a Parintilor Aghioriti care au certat si palmuit pe cei aflati in ratacire? Fratia ta indraznesti sa izgonesti de la usa un om din alta religie care are nevoie de ajutor sau de o vorba buna? Il poti osandi? Eu pacatoasa recunoasc ca nu am indrazneala asta, fiind de multe ori in viata mea ratacita si ridicandu-ma, cu ajutorul lui Dumnezeu, apoi cazand iar in ispitire, etc... Cu adevarat, Sfantul Nicolae si-a permis sa dea o lectie lui Arie, pt ca era in postura de a invata pe altii despre adevarurile de credinta, eu insa, ce indrazneala sa am, sunt vrednica eu sa osandesc pe cineva ca nu-L cunoaste pe Domnul ca si cand as fi stat chiar eu in dulceata Harului si Sfinteniei Lui? Cu blandete fratilor sa incercam sa-L aratam pe Blandul Mantuitor fratilor care nu mai reusesc sa-L vada...Pt ca si Domnul sa fie cu noi la judecata bland si milostiv... Ma iertati! |
Intradevar, avem datoria sa-i ajutam pe toti oamenii aflati in nevoie, indiferent de religia lor, dar sa nu uitam ca trebuie sa ne aparam credinta. Cati sectari cunoasteti voi care au trecut la ortodoxie? Foarte putini, cativa. Dar ortodocsi care au trecut la ei? Multi, foarte multi. Cunosc sate din care un sfert au trecut la adventisti. Cati dintre noi pot sa-si apere credinta cu citate din Biblie aratandu-le macar ortodocsilor ce sunt pe cale sa-si lepede credinta, adevarul ortodoxiei. Daca ati citit din "Calauza in credinta Ortodoxa" a parintelui Cleopa e bine, ca macar poate stiti sa explicati cu citate din Biblie de ce cinstim noi crucea, icoanele, Sfintii, pe Maica Domnului.
Eu nu am zis niciodata ca "eu ma voi mantui si tu NU pentru ca esti alta religie!.", e o exagerare. Iata ce spune Sf. Ap. Pavel:"Caci cuvantul Crucii pentru cei ce pier, e nebunie, iar pentru noi cei ce ne mantuim e puterea lui Dumnezeu."(1 Cor. 1,18) Observati ca se foloseste prezentul "cei ce pier" dar inca n-au pierit, pana la moarte au timp sa se intoarca la ortodoxie, iar pentru "noi cei ce ne mantuim" inca nu suntem mantuiti, ci abia la Judecata vom vedea. Deci, avem datoria de a ne apara credinta si a o marturisi cu citate deoarece poate cuvantul nostru spus cu blandete, rodeste si apoi daca nu-l primesc, la Judecata ei nu vor putea sa-L acuze pe Dumnezeu ca nu le-a trimis oameni sa-i invete Adevarul Ortodoxiei. |
:)Iustin, corect ar fi sa nu mai raspund pentru ca eu am scris TIME OUT:D dar..sunt o persoana educata:rolleyes: Deci!
In primul rand ma citez singura, poate nu ai citit toate mesajele mele postate mai sus apoi voi aduce cateva notificari. In primul rand EU am avut o experienta de genul acesta in familie. Soacra mea este din neam de adventista, lucru pe care eu NU l-am stiut pana dupa casatorie... Incet, incet a inceput scandalul in casa. De ce postesc? Ce caut la biserica? ce pacate atat de mari am de ma spovedesc (tanara fiind). Nu intru in detalii dar a fost GREUUU. De ceva ani din Mila Maicii Domnului a ajuns si mama soacra sa se boteze , sa se spovedeasca, sa se impartaseasca chiar! sa nu ma interpretati grestit NU EU AM FACUT ACESTEA CI HRISTOS PENTRU CA PE TOTI NE IUBESTE SI NE ASTEAPTA SA NE INTOARCEM LA EL Poate daca am contribuit si eu cu ceva a fost doar rabdarea...si blandetea pe care tot EL mi-a daruit-o si cu care am "lovit-o" atatia ani pe mama soacra. O IUBESC si AM IUBIT_O mereu. Bun pana aici? Apoi te mai rog pe tine si pe toti forumistii de altfel sa intelega un lucru. Eu sunt doar un biet om simplu, nu am carte, nu stiu teologie, nu am NIMIC! decat insasi viata mea. Daca mai gresesc si mai dau cate un sfat pe aici care se potriveste cu ce isi doreste conlocutorul NU e din a mea inteligenta..ci din cartile citite sau auzite de la atii. Acum o alta problema, tu ai dreptate dar nu te supara si eu am dreptate de ce??? Pentu ca eu sunt o gaina care traieste intr-un tarc! Nu stiu decat de familia mea, serivicu, casa si spitale...eu nu am viata mondena, eu nu am nimic! Deci, nu este corect sa imi ceri cum este sa traiesti intre adventisti sau evrei (spre ex) pentru ca EU NU AM DE UNDE SA STIU CUM E! Si daca eu nu stiu Nu pot vorbi, ba da pot...dar din carte si din inima mea ATAT! Ba mai mult decat atat, noi oamneii suntem unici, fiecare om are modul sau de a simti/trai anumite evenimente. Nu imi poti cere mie sa il inteleg pe Andrei care traieste in America (spre ex) si nici nu imi POT PERMITE sa il sfatuiesc sa faca asa sau nu..atata timp cat eu NU stiu cum e sa te confrunti cu problemle lui. Cred ca te-am ametit de tot de aceea..inchei cu binestiutul iarta-ma frate ca atat ma poate duce capul..poate pentru rugaciunile tale voi reusi sa vad/inteleg mai mult. cu drag jenica ps-te rog totusi sa oprim discutia, eventual deschide un nou topic. Eu nu o fac pentru ca nu simt nevoia sa mai adaug ceva. Scuze, daca am fost cam "dura" dar am avut o noapte "insomnioasa" de dureri..ma iarta! |
Iarta-ma si tu ca te-am suparat. Tu ai adus-o la credinta ortodoxa pe soacra prin blandetea ta pe care si eu as vrea s-o am, pe cand eu, neavand aceasta blandete, n-am intors nici un sectant cu toata teologia mea. Pentru rugaciunile tale poate mi-o da si mie Dumnezeu inapoi rugaciunea, pacea si blandetea pe care le-am pierdut de cand am venit de la Ierusalim, acum 10 ani. Dumnezeu sa te binecuvanteze pentru lectia pe care mi-ai dat-o.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:25:48. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.