Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Preotii care deschida cartea (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2430)

Laurentiu 01.10.2007 19:38:05

Trebuie să ne dăm seama că diavolul si-a perfectionat stilul de lucru, a căutat metoda cea mai eficientă. El e ca un cameleon care de fiecare dată găseste noi culori pentru a nu fi recunoscut de către cei care caută să îl identifice.

Cea mai reusită deghizare a lui o oferă preotii care folosesc tehnici magice, cea mai cunoscută dintre ele fiind poate asa-numita "deschidere a cărtii". Când oamenii aud că un preot le zice viitorul, după ce deschide Psaltirea sau Sfânta Evanghelie, cum să nu alerge cu încredere la el? "Că doar e slujitor al altarului, nu vrăjitor

Cum scrie părinte, mă mărit sau nu?"
"O, fiică, trebuie să mai aduci ofrandă încă trei sute de mii de lei, ca, văzând jertfa ta, Domnul să îmi descopere." Culmea, fata aduce ofranda, părintele îi spune că se va mărita, dar degeaba. Ofranda nu a functionat. Dar în unele cazuri functionează.

Preotii care practică formele de ghicit cad sub osânda pravilelor si a canoanelor. Lumea stie asta, dar totusi aleargă la ei pentru că de multe ori sunt "eficienti". Oamenii preferă astfel de preoti, pe care îi consideră cu har, pentru faptul că fac tot felul de slujbe care nu există în Molitfelnic. Cea mai cunoscută este slujba de "dezlegare a cununiilor" (această slujbă e diferită de rugăciunile de dezlegare de farmece pe care părintele le citeste din Molitfelnic). Fata vine, i se citeste slujba de dezlegare, iar i se citeste, si tot nu se mărită. Sau dacă se mărită are parte de mari necazuri în familie. Si atunci unde a fost binecuvântarea lui Dumnezeu?

Dacă fata ar fi avut răbdare, dacă nu ar fi alergat la astfel de preoti vrăjitori, Dumnezeu ar fi ajutat-o să se mărite. Dar dacă fata a ales o altă cale pentru a-si găsi fericirea, dacă nu a vrut să treacă examenul răbdării, acum culege roadele.

Ce să mai lungesc vorba? Dacă ai fost la vrăjitoare sau la preoti ghicitori, nu vei avea parte de liniste până nu te vei pocăi de greseala ta si până ce nu vei lua dezlegare de la duhovnic prin Taina Spovedaniei.

Laurentiu 01.10.2007 19:49:57

Dacă toate vrăjitoarele ar avea în casă numai imagini ale stăpânului lor, Satana, oamenii s-ar teme să le ceară ajutorul. Vedem în Vietile Sfintilor că unii au alergat la vrăjitori tocmai pentru a primi ajutor în această lume (de la a dobândirea fetei pe care o iubeau până la căpătarea unei slujbe mult-râvnite).

Era specific contactului cu vrăjitorii ca ei să ceară un pret de genul: "Nu te mai închina icoanei Mântuitorului... !", sau "Nu te duce la biserică!", sau altele asemenea. Cei care alergau la vrăjitori sau vrăjitoare stiau precis că fac lucruri urâte de Dumnezeu.

Astăzi nu mai este deloc asa. Astăzi vrăjitorii încearcă să pară cât mai apropiati de credinta în Dumnezeu. În Istoria filozofiei oculte, Alexandrian relatează faptul că una dintre cele mai celebre vrăjitoare din Franta, care omora copii si făcea si alte nenorociri, duminica mergea la Biserică.
Cum să creadă oamenii că era unealtă a diavolului,când o vedeau la slujbă?

Cum să creadă oamenii că vrăjitoarele de astăzi sunt unelte ale diavolului, când au casa plină de icoane?
Acum voi vorbi despre vrăjitorii si vrăjitoarele cu înfătisare standard.

Dacă deschidem un ziar de mare tiraj, nu ne va fi greu ca la rubrica "Diverse" să observăm anunturi de multumire fată de lucrările "binecuvântate" ale vrăjitoarelor.

"Costi din Bacău îi aduce si pe această cale multumiri Samirei, adevărata urmasă a celebrei ghicitoare Tăntica din Ferentari, care i-a scos argintul viu si l-a vindecat de impotentă."

"Magda din Bucuresti îi va rămâne vesnic datoare Reginei Magiei Albe, Ariadna, care anul trecut a primit Scoica de Aur la Festivalul Vrăjitoarelor din India, si care m-a ajutat să mă căsătoresc cu Săndel.

Dumnezeu să vă ajute, Mamă Ariadna..."

Si câte si mai câte multumiri. Ele dovedesc faptul că oamenii au fost multumiti de prestatia vrăjitoarelor. Nu s-au considerat nici trasi pe sfoară, nici mintiti. Nu li s-a zis că îi va ajuta Dumnezeu si de fapt i-a ajutat diavolul. Chiar dacă uneori vrăjitoarea cerea si lucruri cum ar fi fire de păr sau legături de la mort, ele fac parte din arsenalul obisnuit pentru asemenea practici. Nimic nou, nimic care să stârnească neîncrederea.
Si cu toate astea Biserica vine si spune: "Toate vrăjitoarele sunt slugile diavolului. Nu există magie albă si magie neagră. Nu există decât un singur fel de magie!"

Am văzut la televizor o secventă: în casa unei vrăjitoare "albe" s-a găsit într-un depozit o mare cantitate de materiale furate. Un reporter a venit si a filmat.

Cu multă "blândete", vrăjitoarea a început cu amenintările: "Dacă mă dai pe post, te nenorocesc, o să ti se întâmple si asta si asta..." "A, faceti magie neagră, acum v-ati dat de gol..."; reporterul era bucuros că a prins o secventă rară: să imortalizezi o vrăjitoare care face magie albă amenintându-te cu "binefaceri" de care au parte cei asupra cărora lucrează magia neagră nu este un lucru obisnuit.

Filmarea respectivă a dat la iveală cât de "curate" erau metodele de lucru ale vrăjitoarei. Cam asa fac toate suratele ei: spun că fac lucrarea lui Dumnezeu până ce le supără cineva. Atunci îsi arată adevărata fată.

Un exemplu îl oferă fetele care aleargă la vrăjitoarele ",bune" pentru a li se dezlega vrăjile făcute de vrăjitoarele rele. Un alt exemplu îl oferă cei care se folosesc de tot felul de tehnici de protectie energetică pe care le găsesc prin reviste, tehnici care oferă o initiere subtilă în vrăjitorie.

Dacă mergi pe drumul Bisericii, nici un fel de vrăji nu te pot atinge. Dacă esti spovedită si împărtăsită, nu ai de ce să te temi că cineva îti va lega cununiile. Tot răul se va întoarce împotriva celor care se ridică împotriva ta.

Dacă nu mergi pe drumul Bisericii, nici un fel de protectie nu te poate apăra de diavol. Orice zid în afara celui ridicat de Dumnezeul Bisericii se sfărâmă în fata diavolului. E mai bine să nu ai de suferit de pe urma unei curiozităti nefolositoare. E mai bine să mergi numai pe cărări sigure, pe care îndoiala nu se poate apropia de inima ta.

Ai răbdare, Dumnezeu nu te-a uitat. Cu cât îti va fi răbdarea mai mare, cu cât Dumnezeu va vedea cum credinta ta nu se clatină din cauză nerăbdării, cu atât răsplata asteptării va fi mai mare.

DANION VASILE

mihai07 10.10.2007 22:45:37

Citat:

În prealabil postat de Laurentiu
Trebuie să ne dăm seama că diavolul si-a perfectionat stilul de lucru, a căutat metoda cea mai eficientă. El e ca un cameleon care de fiecare dată găseste noi culori pentru a nu fi recunoscut de către cei care caută să îl identifice.

Cea mai reusită deghizare a lui o oferă preotii care folosesc tehnici magice, cea mai cunoscută dintre ele fiind poate asa-numita "deschidere a cărtii". Când oamenii aud că un preot le zice viitorul, după ce deschide Psaltirea sau Sfânta Evanghelie, cum să nu alerge cu încredere la el? "Că doar e slujitor al altarului, nu vrăjitor

"O, fiică, trebuie să mai aduci ofrandă încă trei sute de mii de lei, ca, văzând jertfa ta, Domnul să îmi descopere." Culmea, fata aduce ofranda, părintele îi spune că se va mărita, dar degeaba. Ofranda nu a functionat. Dar în unele cazuri functionează.

Preotii care practică formele de ghicit cad sub osânda pravilelor si a canoanelor. Lumea stie asta, dar totusi aleargă la ei pentru că de multe ori sunt "eficienti". Oamenii preferă astfel de preoti, pe care îi consideră cu har, pentru faptul că fac tot felul de slujbe care nu există în Molitfelnic. Cea mai cunoscută este slujba de "dezlegare a cununiilor" (această slujbă e diferită de rugăciunile de dezlegare de farmece pe care părintele le citeste din Molitfelnic). Fata vine, i se citeste slujba de dezlegare, iar i se citeste, si tot nu se mărită. Sau dacă se mărită are parte de mari necazuri în familie. Si atunci unde a fost binecuvântarea lui Dumnezeu?

Dacă fata ar fi avut răbdare, dacă nu ar fi alergat la astfel de preoti vrăjitori, Dumnezeu ar fi ajutat-o să se mărite. Dar dacă fata a ales o altă cale pentru a-si găsi fericirea, dacă nu a vrut să treacă examenul răbdării, acum culege roadele.

Ce să mai lungesc vorba? Dacă ai fost la vrăjitoare sau la preoti ghicitori, nu vei avea parte de liniste până nu te vei pocăi de greseala ta si până ce nu vei lua dezlegare de la duhovnic prin Taina Spovedaniei.

in ultima perioada apar in ziar si femei imbracate in haine de maici care se ofera sa deschida cartea si care nu cer nimic in schimb( cred ca persoanele astea merg pe principiul - lasa omul ce vrea si cat il lasa imima)....sa nu mai vorbim de vrajitoarele care pretind ca ii rezolva problemele oamenilor cu ajutorul lui Dumnezeu

Glamorous_witch 10.10.2007 23:32:07

Vrajitoria este un "stil de viata" la moda printre multi tineri din tari precum SUA,Canada,Australia,chiar Germania,Franta,etc.Este de multe ori asociata cu religii precum Wicca si Paganism(care de fapt este o "umbrela" cuprinzand multe culte pagane).

Dar nu asta este problema.Acesti oameni cred in magie,in divinizatie,etc,dar o fac pentru ei,nu cer bani.Marea problema este ca in Romania,poate din cauza saraciei,lipsei de educatie,poate din cauza religiozitatii........dar multi romani sunt foarte creduli.Si,bineinteles ca vor exista mereu oameni care sa profite de chestia asta

ancah 11.10.2007 05:41:05

Pari a fi in tema, Glamorous_witch . Oare religiile despre care vorbesti sunt reprezentate si in Romania,sau tu te afli pe alte meleaguri si povestesti din cele pe care le vezi tu acolo?

ancaemanuel 11.10.2007 05:48:28

Orice forma de ghicit e aiurea. De ce le da Domnul celor apropiati ai Lui clarvederea, adica iti stie despre tine inainte sa ii pasesti pragul ?
E o prostie sa crezi in ghicitori, si alte alea.

bmd 11.10.2007 09:04:14

Eu asi baga aici si 99% din asa zisa "medicina" alternativa sau pentru cei mai "ecologici" naturista care fie are radacina in antropozofie fie este o inselare.
Dar sa vedeti ca aici reactiile o sa fie puternice. O sa fie date exemple de calugari si calugarite.......uitindu-se ca si ei tot oameni sint si chiar mai predispusi inselarii.
Amindoua fenomenele se bazeaza pe putina credinta si pe prostia pacientului.

Glamorous_witch 11.10.2007 11:12:45

In Romania nu exista decat poate cativa oameni.In Sua sunt in jur de 5% din populatie,si sunt in crestere.sunt in romania,dar am studiat aceste religii.

georgeval 11.10.2007 12:29:30

Raul nu are o existenta prin sine, un continut ontologic- Sfantul Grigorie de Nyssa,si se foloseste de haina binelui sau este impodobit cu florile binelui- Sfantul Vasile cel Mare, fiind ca o floare placuta la vedere dar urat mirositoare. Asa se intampla si cu practicile vrajitoarelor sau asa zisele minuni, care nu sunt lucrari ce izvorasc din Trupul lui Hristos. Diavolul ca sa-l ademeneasca pe credincios se foloseste sau ia infatisarile binelui pentru a-l atrage pe credincios in capcana. Datoria crestinului este de a se ruga pentru ca Dumnezeu sa-i ajute sa depaseasca aceasta inselatorie.

esox 11.10.2007 13:16:00

Ar trebuii sa li se ia preotia.

Z.Lidia 11.10.2007 15:58:00

Citat:

În prealabil postat de esox
Ar trebuii sa li se ia preotia.

Cui, frate? Cred ca ai inteles ceva gresit.

esox 11.10.2007 16:05:56

Mamuca ZLidia nu-i topicul despre "Preotii care deschid cartea?"

Z.Lidia 11.10.2007 16:29:02

scuze, soro. M-am grabit.
Ar trebui macar sa mai invete, sa mai dea niste examene, sa inteleaga mai bine ce au e facut acei preoti.

esox 12.10.2007 13:00:16

Banii le ia mintile!

ion52 19.10.2007 13:06:37

Cei care deschid cartea anatema sunt! Care ati fost la astfel de vrajitorii mergeti la spovedit! Canoanele opresc ani de zile de la Sfanta Euharistie, pentru acest pacat! Fratiile voastre nu ispititi pe Dumnezeu prin horoscoape, vrajitorii, ghicit in cafea.

danut 20.10.2007 04:31:29

Intr-adevar, este foarte grav cand un om alearga la vrajitoare si nu la biserica. Chiar eu marturisesc ca intr-un moment de cumpana am alergat la vrajitoare si mai rau mi-a facut, spunandu-mi lucruri cumplite. M-am chinuit cativa anii pana sa ajung pe drumul bisericii. Cand esti slab in credinta, nu mai stii ce sa faci, nu mai crezi in Dumnezeu. Grav lucru.Am trait clipe de cosmar, la ceea ce mi-a spus. Numai duhovnicul meu a reusit sa ma calmeze, si sa ma invete sa trec peste greutatile care le-am avut. Si acum mai am momente de ratacire si ma gandesc sa mai ma duc la vrajitoare.

Nicador 03.02.2011 21:14:19

http://www.adevarul.ro/locale/cluj-n...418758695.html

Am gasit un articol interesant pe tema asta. Poate sa explice cineva de ce cadrele respective au iesit albe? Sau este manipularea ziaristilor?

George.m 03.02.2011 23:19:58

La mijloc e doar dorinta ziaristilor de a ne prezenta o stire drept senzationala.

Din nefericire, nu putini sunt credinciosii care cred ca preotii "prezicatori", "vazatori", cu "puteri", care deschid "cartea", ii vor ajuta sa-si rezolve problemele.

calator prin ploaie 04.02.2011 11:41:53

pro si contra...

"Preotul care „n-a vrut să apară în poze"

Plecăm înapoi spre Bonț. Fotograful mai face câteva poze. Apare preotul. Îl fotografiază din mașină, cu toate că suntem conștienți că ne vede. Se uită la noi. Plecăm. Parcă, ușurați că am scăpat de acel loc. Oprim mașina câțiva metri mai jos, pentru a vedea pozele. „Așa ceva nu există!", îl aud pe colegul meu. Verificăm toate pozele. Cele făcute preotului au ieșit albe. Fără nicio pată, fără nicio umbră. Alb complet. Lumină și atât.

Avem nevoie să ne lămurească cineva ce s-a întâmplat. Urcăm din nou la Nicula. „Au mai fost astfel de cazuri. Cineva, tot din Cluj, a filmat o slujbă întreagă, într-o biserică, iar filmul a ieșit în întregime alb", explică starețul mănăstirii. Preotul de la Nicula dă și o explicație fenomenului: „Cu toții avem această putere în noi, doar că nu o activăm. Asta se face prin rugăciune multă și credință. Dacă preotul Budean v-a văzut, înseamnă că, pur și simplu, nu a vrut să apară în acele poze", este de părere starețul Coroian."

Se vorbeste mult de Cornesti si Bont...De "onorariile" mai mult decat substantiale...etc...Nu stiu cat adevar sau nu exista in tot ce afirma lumea vizavi de ei, nu e treaba noastra sa judecam, insa imi pare interesant, extrem de interesanta explicatia data de parintele staret legat de puterea pe care o avem toti in noi, dar nu o...activam....
http://www.adevarul.ro/locale/cluj-n..._0_418758695.h

dianagroza 12.02.2011 16:19:00

Preotul care deschide cartea

Preoția este cel mai prețios lucru de pe pământ, pentru că are rădăcinile în lume și ramurile în rai. Pentru că florile ei sunt purtătoare de vreme și roadele ei sunt pline de veșnicie. Căci ce face un preot? Pregătește pe oameni pentru Împărăția lui Dumnezeu. În primul rând botezându-i în numele Sfintei Treimi, prin care omul devine fiu al lui Dumnezeu după har, primește înger păzitor, un loc în rai și se îmbracă în Hristos „Câți în Hristos v-ați botezat, în Hristos v-ați și-mbrăcat".
Apoi îi hrănește pe oameni cu Dumnezeu prin Sfânta Împărtășanie. Îi face pe oamenii zidiți după chipul lui Dumnezeu, tot mai asemănători cu El și îi împărtășește cu Sângele mântuitor al lui Hristos. Noi suntem de un neam cu Dumnezeu prin Fiul Său devenit om și de un sânge cu Hristos prin Sfânta Euharistie.

Ce mai face preotul? Cheamă mereu pe oameni la rugăciune: „Iară și iară cu pace Domnului să ne rugăm". Se roagă de ei să se roage. Îi cheamă, îi mustră, stăruiește, luminează, explică poruncile, aduce mărturie de har, amintește de minuni, povățuiește în Spovedanie, vorbește în numele tuturor cu Dumnezeu, Îl aduce pe Mântuitor pe pământ prin Sfintele Taine. O misiune nobilă și care cere carte.
Preotul – mai mult decât profesorul sau notarul – e purtător de carte. El e omul cu cartea sfântă, cu Evanghelia pe care o predică și trebuie să o urmeze el primul, pentru a fi exemplu, e purtătorul de Ceaslov la căpătâiul celor muribunzi, e deschizătorul de taine și purtătorul legilor care te duc dincolo.
Preotul citește mântuirea oamenilor în ochii înlăcrimați de la Spovedanie și citește dezlegarea de păcate celor ce se pocăiesc. Imnul misiunii lui e „Iubi-te-voi, Doamne, vârtutea mea, Domnul este întărirea mea și scăparea mea și izbăvitorul meu". O declarație de dragoste care arată cât de mult este prezent Dumnezeu în viața, în mintea și în inima unui adevărat preot.
Preotul este cititorul de rugăciuni și cititorul de inimi, omul cu cartea în mână și cu hrisoavele inimilor omenești deschise pentru mântuire. El poartă în mâini Evanghelia iubirii și Scriptura sufletului omenesc, pe care Hristos a scris iubirea lui pentru veșnicie. Cu pruncul în brațe, îmbisericindu-l, încoronând iubirea mirilor sau la căpătâiul celui ce cu o suflare adâncă și-a încredințat sufletul lui Dumnezeu, preotul este oriunde pulsează viața. El își ridică mâinile pentru a-L chema pe Duhul Sfânt care transformă darurile de pâine și vin în Trupul și Sângele lui Hristos.
Și mai e ceva. Din mâinile lui, Hristos va cere fiecare suflet care i-a fost încredințat. Preotul va fi întrebat și mustrat pentru fiecare cădere din har, va răspunde pentru fiecare canon prea mic sau prea mare, care l-a făcut pe om să neglijeze pocăința sau să dispere. Preotul e un portar a sufletelor. El cade sau se înalță împreună cu credincioșii lui. Țesătura sufletului lui e plină de lumină sau de noroi de la cei pentru care se roagă.
Sunt, din păcate, unii preoți (puțini) care – nesocotind vocația lor de rugători pentru om – ademenesc pe oameni prin practici fără de nici o legătură cu adevărul Bisericii. Sunt numiți de oameni „cei ce deschid cartea". În filele ei, oamenii, întocmai ca la vrăjitoarea din Endor sau la feciorul cu duh pitonicesc, încearcă să afle viitorul, moartea sau boala, pedeapsa sau răsplătirea. Știm că Saul – pentru că a apelat la vrăjitoarea mai sus numită – a fost pedepsit cu moartea de Dumnezeu. Și mai știm că feciorul cu duh de ghicitură a fost vindecat de Apostolul Pavel. Dincolo de amăgirea lor, oamenii care promit viitorul contra cost sunt amăgitori de mulțime și vor primi răsplata faptelor lor.Adevăratul preot este cel care te-a botezat, care se roagă împreună cu tine, care îți citește rugăciuni, care săvârșește Tainele Sfinte, care te cunună cu Hristos, care suferă împreună cu tine, care te îngroapă în cântări duioase de veșnica pomenire. Acela e adevăratul preot, nu cel care în umbra faptelor lui îți dezvăluie adevăruri universal valabile cu pretenții de ghicituri.
Pr. Dr. Ioan Valentin Istrati
( http://ortodoxia.md)

calator prin ploaie 12.02.2011 16:32:34

Preotii care deschid pravila....sunt cei care sfideaza direct harul cu care au fost investiti cand au devenit preoti , prin gratia divina....Insa n-are sens sa emitem noi judecati, deoarece are cine sa-i judeca dupa faptele lor...Este un fel de ghicit, iar buzunarele dospesc de monetar...

Gherardus 27.03.2012 12:32:10

Sa ne rugam pt a avea preoti sfinti!

Nu am avea voie sa judecam chiar asa usor pe un preot sau pe oricare.
Multe sunt harurile Domnului, El stie fiecaruia exact cat si cum si cand sa o daruiasca respectivului preot.
Este nevoie de preoti duhovnici care sa ne mai aclareze situatia. Dar aia nu citesc din carti. Aia nu-s fanatici, aia in general primesc si pe alte confesiuni si ii indeamna la iubire, pace, bunastare sufleteasca, ii ajuta, ii intareste!
Aceia se uita la om si ii vede aura in poza sau in real, ii vede sufletul, intentiile, pacatele nespovedite, dorintele bune sau perverse, virtutiile, etc. Apoi il indeamna la post si rugaciune "chiar si dupa un tipic daca e nevoie". Plus are cunostiinte vaste in parapsihologie pe langa teologie. unii ca acestia sunt cei adevarati!!!
Am cunoscut Preoti inalti in cele spirituale de nivelul acesta Ortodocsi si Catolici aici si in strainatate, insa niciodata Protestanti sau Neoprotestanti fiindca acestia nu au harul preotiei (succesiunea apostolica valida) adica is falsori.

Putini preoti vazatori cu duhul, sau exorcisti adevarati mai avem!
Ar trebui sa se studieze in facultati si exorcismul... la nivel parapsihologic... nu doar teoretic sa fie pregatit studentul ci si practic-spiritual.

Profetul de carton 27.03.2012 13:48:02

Citat:

În prealabil postat de Gherardus (Post 437369)
Plus are cunostiinte vaste in parapsihologie pe langa teologie. unii ca acestia sunt cei adevarati!!!
Am cunoscut Preoti inalti in cele spirituale de nivelul acesta Ortodocsi si Catolici aici si in strainatate, insa niciodata Protestanti sau Neoprotestanti fiindca acestia nu au harul preotiei (succesiunea apostolica valida) adica is falsori.

*farsori

ce are parapsihologia cu credinta crestina? parapsihologia tine de ocultism.

Gherardus 27.03.2012 14:54:10

Doamne, Doamne Mare Esti!

Uite daca ai vrea sa stii asa o chestie, toti preotii vazatori cu duhul aproba parapsihologia! Toti mai toti au studii in secret facute in domeniile parapsihologie.
Draga frate, ocultismul e una si parapsihologia e alta... te rog nu ma fa sa explic toata materia aici pe forum... mai intra si tu pe un site sau mai i-a o carte in mana, sincer.

Ba din contra eu am reusit personal prin unele teorii care se demonstreaza prin stiinta parapsihologiei sa ii convertesc pe adevarati atei convinsi 100% in oameni care astazi il iubesc pe Dumnezeu cu adevarat si totodata si-au recapatat speranta in Biserica.

NU toate se demascheaza... ci unele se invata draga cu multa jertfa sprituala si trupeasca.

Profetul de carton 27.03.2012 15:12:23

Citat:

În prealabil postat de Gherardus (Post 437385)
Doamne, Doamne Mare Esti!

Uite daca ai vrea sa stii asa o chestie, toti preotii vazatori cu duhul aproba parapsihologia! Toti mai toti au studii in secret facute in domeniile parapsihologie.
Draga frate, ocultismul e una si parapsihologia e alta... te rog nu ma fa sa explic toata materia aici pe forum... mai intra si tu pe un site sau mai i-a o carte in mana, sincer.

Ba din contra eu am reusit personal prin unele teorii care se demonstreaza prin stiinta parapsihologiei sa ii convertesc pe adevarati atei convinsi 100% in oameni care astazi il iubesc pe Dumnezeu cu adevarat si totodata si-au recapatat speranta in Biserica.

NU toate se demascheaza... ci unele se invata draga cu multa jertfa sprituala si trupeasca.

tocmai ca am habar cu ce se mananca parapsihologia ! e o pseudostiinta care confirma reincarnarea !

TunsDiana 27.03.2012 15:23:04

Citat:

În prealabil postat de Laurentiu (Post 44894)

Eu tot nu am inteles, ce in inseamna dezlegare a cununiilor, sau dezlegare de farmece, ce inseamna?
Exista preoti care se ocupa cu asta? Parca nu imi vine a crede...

Gherardus 27.03.2012 17:10:27

Citat:

În prealabil postat de TunsDiana (Post 437396)
Eu tot nu am inteles, ce in inseamna dezlegare a cununiilor, sau dezlegare de farmece, ce inseamna?
Exista preoti care se ocupa cu asta? Parca nu imi vine a crede...

dezlegarea de farmece este o practica normala a bisericii. Se citesc Molitfele Sf. Vasile cel Mare. Sau din molitfelnic. Deci ca sa scapi daca cineva te-a vrajit, fermecat, deocheat s.a.m.d.

Dezlegarea cununiilor asta nu prea o inteleg... nu-i o practica normala. E ciudata!

TunsDiana 27.03.2012 21:11:57

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 437390)
tocmai ca am habar cu ce se mananca parapsihologia ! e o pseudostiinta care confirma reincarnarea !

Cine e domnul din poza d-voastra?

Adriana Cluj 27.03.2012 21:15:38

Citat:

În prealabil postat de TunsDiana (Post 437542)
Cine e domnul din poza d-voastra?

Actor francez, nu stiu cum se numeste, aici in rolul unui personaj, scutier, din filmul "Vizitatorii", in care juca in rolul principal Jean Reno, comedie.
http://www.cinemagia.ro/filme/les-vi...itatorii-8497/

TunsDiana 27.03.2012 21:34:26

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 437543)
Actor francez, nu stiu cum se numeste, aici in rolul unui personaj, scutier, din filmul "Vizitatorii", in care juca in rolul principal Jean Reno, comedie.
http://www.cinemagia.ro/filme/les-vi...itatorii-8497/

Eeeeeeeeeeee, da, abia cum mi-am dat seama! multumesc frumos! Mi-a placut filmul, foarte haios!

Laura19 27.03.2012 22:53:43

Citat:

În prealabil postat de Gherardus (Post 437435)

Dezlegarea cununiilor asta nu prea o inteleg... nu-i o practica normala. E ciudata!

Din cate am citit, cand doi oameni divorteaza, se face la Biserica dezlegarea Tainei. Nu ii cununeaza din nou religios daca nu s-a dezlegat prima cununie. A doua cununi religioasa este mai mult o binecuvantare, nu se mai savarseste Taina. Doar in cazul in care unul din soti nu a mai fost casatorit. BO ingaduie[e o diferenta intre a ingadui si a aproba] maixm 3 casatorii. Motivele de divort ingaduite de Biserica cred ca le cunoasteti.
"În privința dezlegării cununiei, vă puteți adresa la orice Mitropolie, sau Episcopie Ortodoxă, din apropierea Dvs., având la îndemână copia certificatului de divorț și a Buletinului de identitate! Acolo se va face o cerere, o lămurire, într-un cuvânt, o să vă explice pe loc cum să procedați!"-ortodoxia.md
Poate expresia "dezlegarea cununiei" este cam nepotrivita.

Yasmina 27.03.2012 23:48:10

Citat:

În prealabil postat de Gherardus (Post 437435)
dezlegarea de farmece este o practica normala a bisericii. Se citesc Molitfele Sf. Vasile cel Mare. Sau din molitfelnic. Deci ca sa scapi daca cineva te-a vrajit, fermecat, deocheat s.a.m.d.

"legarea cununiilor"este o practica magica,vrajitoareasca care impiedica unele persoane vizate de vrajitoare sa se casatoreasca.
deci "dezlegarea cununiilor"este procesul reversibil in care se urmareste ruperea acestor farmece prin Biserica.
Nu este o practica ciudata,este doar un alt termen care intra la genericul"farmece".

Yasmina 27.03.2012 23:53:43

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 437599)
Din cate am citit, cand doi oameni divorteaza, se face la Biserica dezlegarea Tainei. Nu ii cununeaza din nou religios daca nu s-a dezlegat prima cununie. A doua cununi religioasa este mai mult o binecuvantare, nu se mai savarseste Taina. Doar in cazul in care unul din soti nu a mai fost casatorit. BO ingaduie[e o diferenta intre a ingadui si a aproba] maixm 3 casatorii. Motivele de divort ingaduite de Biserica cred ca le cunoasteti.
"În privința dezlegării cununiei, vă puteți adresa la orice Mitropolie, sau Episcopie Ortodoxă, din apropierea Dvs., având la îndemână copia certificatului de divorț și a Buletinului de identitate! Acolo se va face o cerere, o lămurire, într-un cuvânt, o să vă explice pe loc cum să procedați!"-ortodoxia.md

"dezlegarea cununiilor"se refera la anularea vrajilor care au dus la"legarea cununiilor";diferit de dezlegarea Tainei dintre 2 divortati.

Laura19 28.03.2012 10:26:38

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 437627)
"dezlegarea cununiilor"se refera la anularea vrajilor care au dus la"legarea cununiilor";diferit de dezlegarea Tainei dintre 2 divortati.

Am inteles acum. N-am mai auzit de legari si delegari de cununii din punct de vedere vrajitoresc. De, nu m-a interesat niciodata subiectul "vraji". Ce aiureli.

Profetul de carton 28.03.2012 10:55:28

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 437682)
Am inteles acum. N-am mai auzit de legari si delegari de cununii din punct de vedere vrajitoresc. De, nu m-a interesat niciodata subiectul "vraji". Ce aiureli.

este bine ca nu te-a interesat subiectul "vraji" insa nu sunt aiureli, retine ca vrajitoria (ocultismul) nu este o pacaleala sau o aiureala ci o treaba extrem de serioasa. Fapte 19:19

prin ocultism se poate nenoroci o persoana care nu este in credinta.

Laura19 28.03.2012 12:05:21

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 437695)
este bine ca nu te-a interesat subiectul "vraji" insa nu sunt aiureli, retine ca vrajitoria (ocultismul) nu este o pacaleala sau o aiureala ci o treaba extrem de serioasa. Fapte 19:19

prin ocultism se poate nenoroci o persoana care nu este in credinta.

Stiu ca sunt si vrajitoare adevarate,pe langa cele 1000 de excroace, insa tot mi se pare o aiureala ce fac. Cu alte cuvinte, prostii la care apeleaza naivii si apoi isi distrug viata.

maria40 28.03.2012 14:42:15

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 437703)
Stiu ca sunt si vrajitoare adevarate,pe langa cele 1000 de excroace, insa tot mi se pare o aiureala ce fac. Cu alte cuvinte, prostii la care apeleaza naivii si apoi isi distrug viata.

Da, numai ca, din pacate, mai distrug si viata unor oameni nevinovati

Gherardus 29.03.2012 15:31:58

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 437599)
[font=trebuchet ms]

Ei uite in Biserica Catolica nu exista nici un motiv care sa-ti se aprobe divortul in primul rand!!! Si e si bine ca e asa! Ce tupeu al preotilor ortodocsi de a scoate banii de 3 ori de pe om.
Si cica nu ii Taina ca vezi Doamne numai daca unul din ei nu a fost casatorit? Doamne ce aberatie!!! Sau ca iti dezleaga cununia! Voi nu stiti cum zice ce Dumnezeu a legat ca omul sa nu desparta! Preotul poate dezlega pacatele dar nu si cununia frate!!! Ii o minciuna mare mare de tot cat china!!! si atunci daca nu se face Taina ce se face... program de teatru? Si unii mai spun ca e casatorie de pocainta... si tot felul de comentarii si porcarii.
Eu inteleg no chiar daca nu se mai poate... dar mai bn e omul sa-si vada de treaba decat sa se insoare de 2-3 ori... traiesteti viata in calugarie alba... daca nu esti instare sa te impaci!

Plus ca mai nou BOR a hotarat sa: Nu le mai permita preotilor ortodocsi sa se recasatoreasca si ii si cateriseste daca se desparte!!! Scurt si la subiect! Amin. le recomanda sa se cunoasca de cel putin 5 ani inainte de casatorie. ii ceva!

Ce Dumnezeu a unit ca omul sa nu desparta! clar e spus!

Doar moartea sa ii mai desparta! Si bine le e celor care raman vaduvi!!!

Plus ce sa mai zic: copiii in special daca is mici sufera la greu.

La impacare! Sau mai bn nu te insura sau marita daca nu esti intreg la cap sa intelegi Taina Sfintei Cununii!!! Amin.

Laura19 29.03.2012 19:04:10

Citat:

În prealabil postat de Gherardus (Post 437860)
Ei uite in Biserica Catolica nu exista nici un motiv care sa-ti se aprobe divortul in primul rand!!! Si e si bine ca e asa! Ce tupeu al preotilor ortodocsi de a scoate banii de 3 ori de pe om.
Si cica nu ii Taina ca vezi Doamne numai daca unul din ei nu a fost casatorit? Doamne ce aberatie!!! Sau ca iti dezleaga cununia! Voi nu stiti cum zice ce Dumnezeu a legat ca omul sa nu desparta! Preotul poate dezlega pacatele dar nu si cununia frate!!! Ii o minciuna mare mare de tot cat china!!! si atunci daca nu se face Taina ce se face... program de teatru? Si unii mai spun ca e casatorie de pocainta... si tot felul de comentarii si porcarii.
Eu inteleg no chiar daca nu se mai poate... dar mai bn e omul sa-si vada de treaba decat sa se insoare de 2-3 ori... traiesteti viata in calugarie alba... daca nu esti instare sa te impaci!

Plus ca mai nou BOR a hotarat sa: Nu le mai permita preotilor ortodocsi sa se recasatoreasca si ii si cateriseste daca se desparte!!! Scurt si la subiect! Amin. le recomanda sa se cunoasca de cel putin 5 ani inainte de casatorie. ii ceva!

Ce Dumnezeu a unit ca omul sa nu desparta! clar e spus!

Doar moartea sa ii mai desparta! Si bine le e celor care raman vaduvi!!!

Plus ce sa mai zic: copiii in special daca is mici sufera la greu.

La impacare! Sau mai bn nu te insura sau marita daca nu esti intreg la cap sa intelegi Taina Sfintei Cununii!!! Amin.

Sunt ingaduiri, nu aprobabri. Si BO nu doar BOR, accepta ca motiv de despartire: ADULTERUL. Teoretic asta este singurlui motiv acceptat de BO. Restul motivelor, sunt ingaduiri. Nu stiu pe nimeni insa sa fi facut 3 cununi la Biserica, stiu persoane cu 2, dar cu 3 nu. Niciodata Preotul ortodox nu o sa sfatuiasca sotii sa se desparta, mereu o sa ii indemne sa rabde, sa ierte.

128. Cate casatorii ingaduie Biserica ?

Biserica Ortodoxa ingaduie cu pogoramant trei casatorii, insa in anumite conditii. Sfantul Vasile cel Mare, in canonul 87, spune despre a doua nunta : " Casatoria a doua este ingaduita de Biserica, numai celor ce au ramas vaduvi de tineri prin deces si n-au copii " . Iar Sfantul Apostol Pavel, sfatuieste la vaduvie in castitate, dar cine nu poate " mai poate sa se casatoreasca, decat sa arda " ( I Corinteni 7, 39 ) . " Casatoria a doua nu se binecuvanteaza cu cununie, ci se canoniseste doi ani sa a nu se impartasi, iar a treia casatorie trei ani " , zice Sfantul Nichifor in canonul 2. Daca cei ce se casatoresc a doua oara sunt batrani, " unii ca aceia manie pe Dumnezeu, sa aiba pocanie trei ani si metanii cate 24 pe zi " ', zice Pravila Bisericeasca de la Govara, cap. 109. " Cel casatorit a doua oara nu mai poate fi hirotonit " ( Apostolic 17; VI Ecumenic, 3; Sfantul Vasile, 12 ) . Slujba cununiei a doua se face simpla si fara fast, iar preotul nu are voie sa ia parte la masa lor ( Neocezareea, 7 ) . Preotul, daca ramane vaduv, nu are voie sa se casatoreasca a doua oara. Daca totusi indrazneste la a doua casatorie, pierde preotia si nu mai are voie sa savarseasca nimic din cele ale preotiei ( Sfantul Vasile, 6 ) .

Casatoria a treia se ingaduie de Biserica " numai de mare nevoie, acelora care nu au copii, pana ls varsta de 40 de ani " . Sfantul Vasile zice ca " la trigami sa se aplice afiurisire ( oprim de la Sfanta Impartasanie ) cinci ani, fara a-i opri cu totul de la Biserica. " ( Canon 4 ) . " Nunta cea dintai este lege, a doua iertare, iar cea de-a treia este calcare de lege " , zice Indreptarea Legii de la Targoviste, cap. 205. Casatoria a patra este oprita cu desavarsire de Biserica. Cel vinovat este " afurisit si lipsit de toata slujba Bisericii " pana se desparte de acea persoana si se pocaieste opt ani.

" Daca o femeie sau barbat moare si sotul ramas se casatoreste, nu pacatuieste ... dar daca ramane vaduv ( pana la moarte ) isi agoniseste mai multa slava la Dumnezeu " ( Pastorul lui Herma ) . Iar Sfantul Iustin Martirul si Filosoful, in cartea sa Apologia, spune despre a doua casatorie : " Dupa Dascalul nostru, cei ce s-au casatorit a doua oara dupa legea omeneasca sunt pacatosi, precum si cei ce cauta la femeie spre a o pofti. Ca nu numai cel ce preacurveste cu fapta este preacurvar, ci si cel ce voieste a preacurvi, fiindca nu numai faptele ci si gandurile sunt vazute la Dumnezeu... " . Iar pe cei ce fac mai multe casatorii, Sfintii Parinti ii numesc poligami. Deci, dupa a doua nunta nu mai este nunta, ci poligamie. De aceea a zis Domnul samarinencei care pacatuise cu cinci barbati : " Pe care il ai, nu-ti este tie barbat " ( Ioan 4, 18 ) . " Cei ce au trecut peste a doua nunta, nu merita sa fie numiti barbati si soti " , zice Sfantul Vasile cel Mare, in canonul 4. Tot el spune pentru a treia nunta : " Sfinti Parinti au trecut sub tacere nunta a treia ( poligamia ) si au socotit-o ca pe o pofta dobitoceasca si straina de vrednicia omului crestin. Noua ni se pare ca acest pacat este mai mare decat curvia... " ( Canonul 80 ) .

132. In ce conditii Biserica Ortodoxa aproba divortul ?

Dupa invatatura data noua de Dumnezeu, casatoria este indisolubila, adica una singura pe toata viata : " Ceea ce Dumnezeu a unit, omul sa nu desparta " ( Matei 19, 6 ) . Numai moartea desparte in chip firesc pe cei doi soti. Totusi, sunt cateva exceptii ingaduite de Biserica, care duc la despartirea sotilor intre ei prin divort. Iar divortul este desfacerea casatoriei pe care o provoaca sotii intre ei, pentru care Biserica nu le poate da nici o binecuvantare sau hotarare juridica oficiala. De aceea, nici nu se prevede vreo slujba bisericeasca la divort. Adevarata legiuitate a nuntii consta numai in casatoria intaia. Desfacerea ei legala o face numai moartea unuia dintre soti, sau pe plan mai inalt, moartea ambilor soti, caci dupa moarte " sunt ca ingerii, necasatoriti " ( Matei 22, 30 ) .

Cu toate acestea, conducerea bisericeasca, tinand seama de scopul moral al casatoriei, inca din vremea apostolilor a dat ingaduinta vaduvei ramasa prin deces de a se recasatori. Deci ca o iconomisire dintre cele doua altemative : a vaduvei prea superioare, in deplina stapanire de sine ( Luca 2, 36-37 ) si a desfraului prea pacatos, i s-a indicat calea de mijloc a casatoriei celei de a doua ( I Corinteni 7, 8-9; I Timotei 5, 3, 6, 14 ) , cum spune asa de clar Arhimandritul Nicodim Sachelarie, in lucrarea sa monumentala Prsvila Bisericeasca.

133. Care sunt cauzele canonice ale divortului ?

Motivele canonice de divort sunt :

I.a. Adulterul ( preacurvia ) , adica violarea credintei conjugale de catre sot sau sotie. Acest motiv de divort se bazeaza pe Sfanta Evanghelie, adica pe dreptul divin ( Matei 19, 9 ) .
b. Pe langa adulter, sotul poate sa divorteze cand i se pun curse care pericliteaza viata, indreptate contra existentei casatoriei, de catre un sot impotriva celuilalt, cum ar fi refuzul sotului sau sotiei de a naste copii. In acest caz partea nevinovata are drept sa solicite divortul.
c. Iarasi, sotul poate divorta cand sotia se face vinovata de avort intentionat si prin aceasta impiedica scopul casatoriei.
d. Cand femeia sau barbatul participa fara voia celuilalt la ospete si petreceri necuviincioase.
e. Pentru sotie exista motiv de a cere divort cand barbatul sau o acuza public pe nedrept de adulter cand sotul ei greseste in public sau in ascuns, in casa sau in alta parte cu o alta femeie.

II. Al doilea motiv principal de divort, dupa adulter, este caderea unui sot din dreapta credinta - apostazie, necredinta, secta etc. ( I Corinteni 7, 15 ) .

III. Cand unul din soti sau amandoi intra in monahism, " ca o moarte superioara, fata de lumea pusa in slujba pacatului " ( Sinodul VI Ecumcnic, canonul 12 si 48 ) . Insa " cel ce-si lasa ( prin divort neingaduit ) sotia sa legitima si ia pe alta, trebuie sa fie canonisit ca un preacurvar, dupa porunca Domnului ( Matei 19, 9 ) , adica sa fie oprit pana la 15 ani de la Sfanta Impartasanie " , dupa Sfantul Vasile cel Mare.

134. Cand se considera incheiat divortul canonic ? Adica in ce moment cei doi soti sunt liberi sa se casatoreasca, din punct de vedere canonic ?

Divortul canonic se considera incheiat cand intre soti au urmat motivele de divort aratate mai sus ( adica : adulterul, lepadarea de credinta, intrarea in monahism etc ) . Trebuie, insa, pe langa motivele canonice aratate mai sus, sa se tina seama si de motivele de divort hotarate de legislatia civila.

135. Care sunt efectele divortului canonic ?

Efectele de drept ale divortului canonic se refera pe de o parte la sotii divortati, iar pe de alta parte la copiii nascuti din casatorie. Divortul canonic desface in orice privinta legatura conjugala si pune pe soti in acel raport in care se gaseau inainte de casatorie ( dupa Dreptul bisericesc oriental de episcopul Nicodim Milas, cap. 202 ) .

Parintele Celopa Ilie.

Gherardus 29.03.2012 20:17:17

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 437903)

Divortul canonic desface in orice privinta legatura conjugala si pune pe soti in acel raport in care se gaseau inainte de casatorie ( dupa Dreptul bisericesc oriental de episcopul Nicodim Milas, cap. 202 ) .

Parintele Celopa Ilie.

Asta cum adica ii leaga si dupa aceea ii dezleaga... greu mai inteleg si asta. Insa daca asa e .... ce sa fac nu am cuvinte. oricum metode s-au facut. post-evanghelice.
Daca maine un sinod va abroba pacatul, il vom face? sau daca va abroba cateva din ele?
ciudat.

La noi nu exista atata pei daca nu aia atunci divort daca nu alta iara divort... cel putin unele puncte ortodoxe ca cele de adulter, de a avorta cu vrerea etc... sunt bune - insa is tot pacate,slabiciuni ale unuia sau ale altuia. de ar fii adevarati crestini nu le-ar face. Ei si daca le face decat sa se desparta mai bn sa se impace. Formele acestea de canoane care au acceptat intr-o oarecare masura dau efectiv doar un mod a inlesni, constiinta, dar atunci la ce ar mai fii facuta Taina Casatoriei daca oricum este modalitate de despartire. Infine.

Sotul mantuieste prin faptele lui pe sotie si sotia prin faptele sale. de aceea cel care e mai "Sfant" sa-l ajute sa devina, daca va posti si se va ruga ... Va reusi!!! cu siguranta!

recomand vs urmator:
El le-a zis: Pentru învârtoșarea inimii voastre, v-a dat voie Moise să lăsați pe femeile voastre, dar din început nu a fost așa. (Mt. 19:8)

Doamne ajuta-i pe Romani sa nu se desparta de la orce... intarestei!

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:25:59.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.