![]() |
fratilor ma intereseaza f mult parerile voastre ,intr-un sat uitat de lume si mic de care multi nu au auzit,se intampla ca jumate din sat sunt stilisti,o treime sectari si cealalta treime sunt ortodocsi ,mai mult de jumatate din sat sunt rude intre ei ,ba chiar unii sunt casatoriti intre ei,cd preotul satului a incercat sa faca consiliul ba chiar au si jurat pe evanghelie,s-a ales pana la urma consiliul dar doar cu numele pe hartie ,ca de ingrijit nici chip ,sunt consilieri doar ca sa ii ia parintele cu botezul sau craciunul ca sa faca bani,chiar cd a trebuit sa vina episcopul in acea parohie ei nici macar nu au venit sa ajute la curatenie,nici nu s-au interesat macar ,inafara de o batranica care e cu adevarat sluga lui Hristos.parintele ii cheama la biserica ,ma rog face misiune,si cd sunt rugati sa vina la bis sau sa le explice cum sta treaba cu stilul vechi nu vor sa asculte ,dar cd mor au pretentia de a intra in biserica.cd are loc o inmormantare pe stil vechi isi chem preoti din alte parti stilisti sa slujeasca in biserica administrata de acest preot care nu e de acord bineinteles ,dar acest preot amenintat de ei fiind beti fac ce vor .alti eretici din acest sat au pretentii la lucrurile sfinte ale bisericii si care tot asa ameninta preotul.va rog sa va spuneti parerea si cum credeti ca poate scapa preotul de acestia sa nu mai fie amenintat,sda poata sluji fara aceste amenintari.
|
sau macar spuneti cum credeti ca pot fi opriti acesti preoti pe stil vechi care vin din patriarhia ierusalimului ,sa slujeasca in aceasta parohiue care tine de patriarhiua romana,cum se poate intampla asa ceva ,voi ce credeti ca e de facut?
|
am vazut ca 12 insi au vizualizat acest topic si mai vad ca si jumatate din cei carora voiam sa le stiu parerea sunt pe forum si nu isi dau cu parerea,voiam sa stiu DOAR PAREREA nimic altceva
|
Cred ca preotul trebuie sa instiinteze protoieria si Episcopia de asa ceva,sa ceara sfat si mai ales de la duhovnic,sa rabde,sa se roage:)Doamne ajuta!
|
Citat:
|
silvia ti-am vazut mesaJUL PE PRIVAT..sincer sa ma ierti ma depaseste problema,Negroponte are dreptate incearca pe linie admnstr.
|
problema a ajuns si la epiuscopie ,va zic doar ca episcopul locului iubeste f mult preotii pe care i-a hirotonit si le vrea binele
|
Mergeti la episcop. Nu stiu cum sa te ajut, eventual va pot indruma sa mergeti la duhovnicul meu Protos. Antim ( Sihastria). Sunt sigura ca acolo veti gasi un sfat mult mai intelept decat as indrazni eu sa va dau. Este foarte grea crucea preotului..mai ales cand are si familie/copii.. Nu stiu cum sa va ajut, pot doar sa va pomenesc cu nevrednicie la rugaciuni.
cu drag jenica |
Am revenit, pentru ca am realizat ca: "sfatul" meu nu va tine acelei familii aflate in nevoie..nici de foame..nici de sete.. Si pentru ca ma mustra totusi constiinta ca mi-a fost ceruta o vorba buna ( noua tuturor userilor) si nu am putut ajuta..m-am gandit asa:
Iuda, ce ar fi daca tu ai lua legatura cu famila aceea care are probleme, si le vei cere permisiunea sa ne scrii tu aici pe forum numele lor de botez (la toata fam.) si noi userii sa jertfim din timpul nostru macar 5 min pentru a face o scurta rugaciune pentru ei. Nu stiu daca sau cum va fi primita aceasta jertfa a noastra, cum va fi ea placuta (sau nu) in fata Lui Hristos, dar..macar putem incerca. Sfatul nu intodeauna ne mantuieste/ajuta...dar rugaciunea de cele mai multe ori da! Ce spuneti frati crestini? Ajutam cu o rugaciune?? Eu alta solutie in aceasta problema nu vad. Iertare... jenica cea plina de pacate si mandrie... |
Iuda,din pacate nu prea am inteles mare lucru din ceea ce ai scris,ca ai asternut cuvintele de-a valma pe monitor,de parca ai fi vorbit fara suflare si fara-ntrerupere inaintea cuiva.
Nu prea pricep eu cum sta treaba cu venirea Episcopului Ierusalimului intr-un catun de sat "uitat de lume".De regula,credinciosii de pe stilul vechi au biserici construite de dansii,datorita statutului lor "marginalizat",si-mi este greu sa cred ca dau buzna asa pur si simplu,sa acapareze un lacas de cult,respectiv o biserica,apartinand BOR,si mai stiu ca si BOR stie destul de bine sa-si administreze parohiile.Sincer,nu prea inteleg ce invalmaseala "spirituala"a iesit in satul acela,fiindca,dupa cum am mai precizat nu prea am inteles of-ul tau.Asa conflicte de acest gen mai apar,de regula intre bisericile ortodoxe si cele catolice,si-acelea datorita statutului acestora,uneori neclarificat,si-a unor conflicte reinviate dupa un anumit timp,insa situatie pe care o descrii pare mai degraba o lupta pentru stapanire,decat o dovada de neintelegere,deci o lipsa de resemnare asupra realitatii situatiei. In consecinta,nu stiu in ce calitate ceri o limpezire a acestei situatii,sau daca ai putea tu avea puterea si capacitatea de a o ameliora,insa este clar faptul ca trebuie sa recurgi in a apela la Mitropolia sau Episcopia in cadrul careia apartine aceasta biserica,atata timp cat este adevarat ca aceasta biserica apartine BOR.Sau adunati-va toti crestinii care va considerati nedreptatiti de situatia creeata si faceti o scrisoare catre Episcopia zonei respective,trebuie sa existe o solutie,de preferabil pe cale amiabila,ca doar crestini suntem(sunteti),si tindeti spre aceiasi curatire spirituala. |
Nu e prima si nici ultima comunitate unde se intampla asa ceva,daca ce fac stilistii reprezinta dovada 'credinciosiei lor",sa ne explice apologetul lor pe ac . forum,respectiv Luly,cum sta treaba.Ca preotul nu reuseste sa rezolve diferendele aparute....sa ia aminte la ce scrie Sf Ioan Hrisostom in legatura cu priceperea de care trebuie sa dea dovada preotul in relatiile cu cei din jur,ortodocsi sau neortodocsi,abilitatea si diplomatia pot fi de folos,la fel catehizarea credinciosilor este absolut necesara pt. a-i mentine uniti.
|
ma, voi sunteti momiti sa scoateti zvonuri pe banda rulanta?
|
Iuda, mesajul tau parca nu e scris in limba romana. Spune numele satului ca daca e uitat de lume o sa ni-l faci cunoscut.
|
in primul rand fratilor am zis ca problema a ajuns la episcopie dar ce poate face episcopia?nu este un zvon ceea ce am scris fac parte din acea parohie,din pacate nu pot da nume,eu am vrut doar un sfat de la voi.enoriasii acestei parohii care sunt stilisti vin si ameninta ca sa primeasca acesti preoti pe stil vechi dar asta se intampla doar la inmormantari.nu au voie sa vina in aceasta biserica pe stil nou atata timp cat ei apartin de ierusalim ,si mai ales cu forta ,ajutati si chemati de sateni.eu va intreb cum am putea sa facem fata acestor situatii.concret nimeni nu poate face nimic ,nici episcopia ,nici politia decat pe moment.acesti enoriasi cred ca aceasta biserica este a lor dar ca fac ce vor ei din ea nu ceea ce trebuie si ce se spune de sus adica de le episcopiue ,mai pe scurt cred ca au dreptul de a face ce vor.acesti preoti apartine vin din cartierul militari din bucuresti.ma gandesc ca Domnul trebuie sa afle solutie la aceasta problema si ca nu se poate ca eretici sau stilistii sa faca ce vor cu biserica ortodoxa pe stil nou a lui Hristos
|
stilistii sunt cu atat mai periculosi cu cat incearca sa se impuna majoritatii..ispita esti pe stil vechi?Atunci ti se potriveste nick-ul!!!!Parerea mea e ca sunteti nitel cam dusi...postasul care aduce copiilor alocatia intrand in casa mea si vazand reverenda sotului in cuier a cascat ochii mari si a precizat f.taios(fara sa-l intrebe nimeni nimic)ca ortodocsii sunt rataciti,sa ma informez cum sat treaba cu calendarul...domnilor stilisti dragoste cu forta nu se poate!Iuda..sa-i lasati in plata Domnului..nu merita decat ignorati pentru ca sunt f.coltosi!
|
Urzicuta,de regula imi place cum pui problema pe forum,asa,mai realist si uneori impartiala,lucru pe care-l apreciez,fiindca te apropii cumva de modalitatea mea de perceptie asupra lucrurilor inconjuratoare,insa cand vine vorba de credinciosii pe stilul vechi devii foarte acida,si aproape nejustificat.Nu stiu ce probleme ai avut sau ai cu acestia,sau doar cu modalitatea lor de "ratacire" in constiinta ta,dar mi se pare totusi deplasata atitudinea ta fata de acestia,nici macar fata de catolici sau alte confesiuni nu reactionezi astfel.De ce oare?
Va spun sigur,credinciosii pe stilul vechi nu dau buzna in biserica,care nu este construita de dansii,ei au autonomie proprie in aceasta priviinta,si nu sunt asa violenti sau neastamparati cum sunt caracterizati aici,mai degraba conducatorii bisericii Bor le perturba activitatea si-i deranjeaza in repetate randuri. Iuda,din pacate nu ai explicat situatia ca sa fie priceputa cum trebuie,si scuza-ma,dar,dupa cum spunea cineva aici,parca nu ai scris in limba romana,lipsa virgulelor si caligrafia precara da alte intelesuri propozitiilor tale,sau mai degraba nu se mai intelege nimic din ceea ce scrii. Fii mai explixit(a),spune despre ce sat este vorba,despre ce adunare confesionala,mai concret,este vorba,si tu ce rol indeplinesti in toata aceasta treaba,pe care cel mai sigur o poti rezolva cu Episcopul zonei respective. |
Urzicuta,de regula imi place cum pui problema pe forum,asa,mai realist si uneori impartiala,lucru pe care-l apreciez,fiindca te apropii cumva de modalitatea mea de perceptie asupra lucrurilor inconjuratoare,insa cand vine vorba de credinciosii pe stilul vechi devii foarte acida,si aproape nejustificat.Nu stiu ce probleme ai avut sau ai cu acestia,sau doar cu modalitatea lor de "ratacire" in constiinta ta,dar mi se pare totusi deplasata atitudinea ta fata de acestia,nici macar fata de catolici sau alte confesiuni nu reactionezi astfel.De ce oare?
Va spun sigur,credinciosii pe stilul vechi nu dau buzna in biserica,care nu este construita de dansii,ei au autonomie proprie in aceasta priviinta,si nu sunt asa violenti sau neastamparati cum sunt caracterizati aici,mai degraba conducatorii bisericii Bor le perturba activitatea si-i deranjeaza in repetate randuri. Iuda,din pacate nu ai explicat situatia ca sa fie priceputa cum trebuie,si scuza-ma,dar,dupa cum spunea cineva aici,parca nu ai scris in limba romana,lipsa virgulelor si caligrafia precara da alte intelesuri propozitiilor tale,sau mai degraba nu se mai intelege nimic din ceea ce scrii. Fii mai explicit(a),spune despre ce sat este vorba,despre ce adunare confesionala,mai concret,este vorba,si tu ce rol indeplinesti in toata aceasta treaba,pe care cel mai sigur o poti rezolva cu Episcopul zonei respective. |
foarte simplu :toti stilistii pe care i-am cunoscut erau mai insistenti si mai aroganti decat martorii lui iehova sau decat mormonii..si apoi mai e acest Luly pe forum care a fost atat de insistent si convins ca el detine adevarul suprem(ref,la schimbarea calendarului)de fapt nu numai ca pledeaza o cauza cauta pierduta dar isi impune cu forta punctul de vedere ..mie mi se pare o mare aberatie ceea ce sustin ei si mi-am argumentat aceasta convingere pe alte topicuri...au mers prea departe,nu accepta preoti,boteaza inca o data pe cei care intra in secta lorSI-AU ALES PREOTII LOR,EPISCOPII LOR SE falesc cu sf.gLICHERIE,DE PARCA AR fi sf.apostol Pavel cel putin ...faptul ca ii ignora pe cei hirotoniti de Biserica noastra nu te pune nitel pe ganduri???
|
problema vine de la BOR care nu ne lasa si ne impiedica sa avem cimitire. avem foarte putine si mici ca intindere in comparatie cu numarul credinciosilor... si daca nu ma insel acelea sunt rezervate doar monahilor. e de inteles motivul pt care nu vor sa ia masuri...
zici ca nu e zvon? o fi si asta la fel de adevarat ca taina spalarii picioarelor si a doua botezare? slava Domnului ca acestea sunt verificabile si oricine ne va cerceta va afla adevarul... si au aflat destui... dar ce te faci cand numele satului nu e cunoscut? pe de alta parte... care e problema daca isi inmormanteaza si ei mortii acolo? unde e dragostea de care ne acuzati ca "nu o avem"?! si sincer, refuz sa cred ca administratia nu-i lasa sa-si inmormanteze rudele acolo. daca sunt opriti, cu forta nu o pot face... sa fim seriosi. urzicuta, nu inteleg aluzia cu postasul... ce te face sa crezi ca apartine de BOSV? ca daca apartine n-avea cum sa spuna "ortodocsii sunt rataciti", din moment ce el inusi este ortodox. urzicuto, fara suparare, dar intreci orice limita. ne acuzi de aroganta in timp ce faci afirmatii cat se poate de aberante si lipsite de temei. cu ce ti-a bagat Luly pe gat si ti-a impus punctul de vedere? poti da exemple concrete? orice afirmatie a lui a fost argumentata si vad ca nimeni n-a gasit contraargumente. si da, toti suntem convinsi ca acesta e adevarul. avem datoria sa-l marturisim. tu ai ingenunchea in fata unui catolic si i-ai da dreptate? poti umili Adevarul in fata minciunii?! poate ai auzit si tu intamplarea tanarului care a spus "poate" intr-o conversatie cu un ateu... iuda, eu zic sa te interesezi mai bine de cine e vorba si apoi vino sa arunci cu noroi. satenii apartin de Ierusalim sau de manastirea din Militari? parca eram acuzati ca n-avem comuniune cu Ierusalimul desi slujim dupa acelasi calendar... ati ajuns sa va contraziceti singuri din dorinta de a denigra imaginea Bisericii adevarate. |
ispita,iuda stie ce spune si pot confirma ca este adevarat in satul cu pricina (nu-i pot mentiona numele fiindca ea nu vrea acest lucru)chiar se intampla aceste grozavii..ce nu-ti vine sa crezi?si nu arunca cu noroi spune ceea ce se intampla acolo,e f.grav ca nimeni nu ia masuri,de ce nu va inmormantati mortii laolalta cu ai nostri daca nu aveti locuri.de ce nu acceptati sa oficieze slujbele un preot ortodox autentic..voi va luati de calendar altii talmacesc Sf.Scripturi numai ei stiu cum...zi-i cum vrei tot erezie este..voi pastrati doar in aparenta aceleasi date ca in trecut..in spatele lor se ascund niste realitati astrale neconforme cu regulile date de Sf.parinti pentru stabilirea datei Pastelui.
Sa tragem concluzia ca Biserica Ortodoxa pe stil vechi este una cu cea adevarata? Desi ati pastrat dreapta credinta nu mai indepliniti conditia aIIa a apartenentei la Bioserica,devenind schismatici prin separarea de ierarhia canonica..pentru a va institui o ierarhie proprie(alesii aceia cu nume ciudate),paralela cu pierderea continuitatii apostolice si la voi ca si la eretici..si i-am raspuns si lui Ory de ce sunt atat de indignata.Adica esti cu un pas in fata tuturor religiilor si deodata te ratacesti..hirotonesti altfel de preoti,altfel de episcopi..ai nostri nu sunt destul de vrednici???????Daca Sf.Ciprian a spus:"Unde este episcopul este si Biserica"..rezulta draguta ca episcopul ramane episcop cat timp face parte dintr-un Sf.Sinod!!!!!!!!!Episcopul care se separa cu ceva de ceea ce a marturisit la hirotonie cade din har,pierde continuitatea apostolica si nu mai poate face hirotonii..Adica este ERETIC!!!!!!!!!!De admirat la voi nu este nimic...habotnicia cu care tineti calendarul(va invit sa cititi ce spune LulY) Daca recunoasteti ierarhia canonica a Bisericii dupa modelul Sf,Munte Athos imi scot si eu palaria..pana atunci ma declar plictisita de sporovaiala voastra despre calendar.Este de doi bani.Poruncile nu pot fi schimbate peste noapte ca aveti voi viziuni.Draga ispita cu persoana ta nu am personal nimic,ma plictiseste ceea ce sustii. Inmormantati-va soro mortii laolalta cu ai nostri ca nu se apuca in groapa sa faca propaganda religioasa!:angry: |
Citat:
ca sa nu mai spun ca sunt nume de sfinti... sfinti pe care si voi ii cinstiti. dar probabil n-ai aflat asta din cauza preocuparii tale de-ai eticheta pe altii... de cand apararea dreptei credinte se numeste habotnicie, nu stiu... am spus si eu si altii de n ori pe forum de ce nu suntem in comuniune cu voi sau alte biserici, am dat n link-uri in care se explica CONCRET care este diferenta dintre cele 2 calendare (si nu numai) si de ce cel Iulian corespunde normalor Bisericii mai bine decat celelalte. n-am sa-mi bat degetele plictisindu-i pe altii din cauza unei urzici care ma trateaza cu mare dragoste si vorbe bine calculate... daca vreti sa vorbim pe tema asta, vorbim in privat. |
ecumenic este ca MACAR ORTODOCSII ,indiferent pe ce stil sint ,ar fi bine sa se inteleaga.OMUL FACE LOCUL.
|
Oare daca ar incerca niste cateheze despre subiecte comune BOR si BORR, fara sa aminteasca de diferente, ar ajuta? Sa faca ceva impreuna, nu stiu ce. Sa nu puna accentul pe diferente, ca doar traiesc in acelasi loc. Sa incerce sa se accepte. Ca doar nu vor rezolva ei cativa problema: care biserica este mai buna, sau adevarata. Un pic de smerenie, cateheze bine anuntate, colaborare cu preotii lor- doar in subiecte comune, sa le arate si asemanarile.
Inteleg ca e greu de facut, caci exista riscul sa degenereze in certuri mari toata adunarea. Nu stiu cum ar putea fi evitat. Preotul nu e singur in aceasta lupta, intr-adevar, trebuie sa tina legatura cu Episcopia. Mi-am dat cu parerea eu, neavizata. Iertati.Doamne ajuta! |
ispita de cand a ajuns calendarul dogma..cand am zis nume ciudate ma ref la cele de origine slava.de altfel si eu am explicat in topicul de la Bis.catolica care este parerea mea,de asemenea mi-am argumentat parerile.Nu am ras de nimeni sa-ti intre bine in cap...cat despre numele meu acesta este Daniela si oricat te-ai enerva inversunarea cu care "paziti"calendarul tot habotnicie se numeste.
|
uite cine cauta raca si tot noi suntem acuzati de galceava...
|
nu caut deloc raca,incercam sa-i explic Silviei sa-i vin in ajutor cu inf.ref.la fratii tai stilistii si iaca ca te bagasi tu..cred ca ai gresit topicul sora.Toate bune iti doresc ce-mi doresc si mie:liniste.
|
Ma intristeaza putin galceava ce se petrece aici:(. Pot spune ,insa, ca inteleg ambele puncte de vedere. Cei care tin calendarul vechi s-au despartit de BOR avand certitudinea ca noutatea va aduce dupa sine erezia (se crede ca e vorba de cea catolica). Membrii BOR nu inteleg de ce acuzele acestea... Sincer, nici eu nu inteleg. Daca dorim sa lamurim ceva, macar pe acest forum, trebuie sa purtam o discutie crestineasca, un "sinod":). Intr-o astfel de discutie nu-si au locul tonul si vorbele taioase, pentru ca asta nu va aduce nici o lamurire ci numai dezbinare.
|
Eu cred ca trebuie sa ne iubim si sa ne rugam unii pentru altii. A deschide discutia asta cred ca este o ispita care nu poate fi dusa decat spre ura. De ce? Pentru ca nu cautam sa vedem ce ne uneste ci ce ne desparte.
Crestineste, in spirit orotodox, mai bine ar fi inchis topicul asta si s`ar deschide un topic: ce uneste un borist si un stilist? Cum pot praznui impreuna Craciunul? Cum se pot casatori unul cu altu? Si in fapt, cum putem sa ne iubim unii cu altii, ca intr`un gand sa`L marturisim pe Tatal , pe Fiul si pe Sfantul Duh???? |
He-He! Interesanta situatie! Satul asta pare sa fie "arena" de sfintenie...Un preot vrednic, un astfel de loc si-ar dori.
Dumnezeu sa faca lumina si-n satul asta! |
Eu as propune ca sa fim obiectivi in a intelege problema din acest sat indiferent ca suntem ortodocsi pe stil vechi sau pe stil nou.
Pentru asta incercati sa traiti momentul in care preotul vine si va anunta ca daca mai tineti credinta parintilor vostri atunci sunteti eretici si va mai anunta ca cladirea bisericii impreuna cu toate obiectele de cult trec in patrimoniul Bisericii de credinta ortodoxa de stil nou si ca nimanui nu ii pasa daca voua va convine sau nu. Unii dintre voi accepta toate aceste hotarari fara sa considere ca ar fi importante iar altii multi raman intristati de acestea mai ales ca vocile dinspre Sf Munte Athos (si nu numai) spun sa nu parasiti credinta stramoseasca. Timpul trece (zeci de ani) si aceia care au hotarat sa apartina stilului nou vin la biserica din sat, linistiti, iar pentru ceilalti situatia e din ce in ce mai grea pentru ca prezenta lor enerveaza autoritatile si Biserica locala timp in care si sustinerile dinspre Sf Munte Athos se imputineaza (datorita influentelor politice). Azi, pentru noi, cei de credinta ortodoxa pe stil nou, totul merge mai departe, zi de zi, fara probleme; statul e cu noi (cu toate ca loveste acum in Biserica gasind diversi colaboratori cu securitatea exact printre ierarhi), Biserica e cu noi.. chiar totul pare sa fie pe drumul cel bun insa ignoram durerea din suflet pe care o poarta aproapele nostru, cel ce a vrut sa fie liber in credinta lui stramoseasca. Ii ignoram pe cei ce au ascultat mai mult de Sf Parinti. Daca ar fi fost democratie acea biserica din acel sat ar fi trebuit sa continue sa fie locasul de cult al celor de stil vechi macar pentru faptul ca ei sunt mai multi acolo. Nu va indarjiti sa credeti in parerea proprie ci credeti in parerea cea buna. Doamne ajuta! |
Rabdare, rabdare, rabdare si iar rabdare, rabdare, rabdare ca mare plata va fi in ceruri pentru cela ce rabda toate! Asa m-a invatat pururea pomenitul intru slava Arhimandritul Cleopa.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
nu cunosc situatia dar am o remarca.
Cata mahnire ai in suflet Iuda pentru ca un preot a fost amenintat de crestini si ca preotii de pe stil vechi nu s-au bagat sa-l apere.Atunci cata mahnire ar trebui sa ai pentru toate cate au rabdat preotii de pe stil vechi?Iar cei de pe stil vechi au rabdat nu numai de la mireni, ci si de la preoti. |
am si mahnire dar ma gandeam sa va intreb si pe voi sa gasim o solutie la aceasta situatie care mie una nu mi se pare normala deloc ,dar se pare ca unii inteleg altceva si iau altfel de pozitii...
|
Iuda, iarasi scrii, dar oare stii tu ce scrii?
Nu se intelege chiar tot ce vrei sa spui si devine foarte greu de inteles ceea ce ai de spus. Eu deduc ca ceea ce scrii cu insemnele "dc" ar inseamna in limba romana "daca", apoi sa stii ca mai exista cratima in loc de spatiul gol si, trebuie sa iti spun, ca daca in limba romana se citeste partea aceasta "crezi ca e normal asta?eu nu cred si cred ca s-au incalcat multe drepturi legale nu mai zic bisericesti....stii ce mi se pare normal ?ca fiecare confesiune sa se duca la biserica a carei confesiuni apartine si nu sa dea buzna in alte biserici al carei cult nu apartine" sa stii ca e cam greu sa se inteleaga mesajul pe care vrei sa il transmiti. Ceea ce spui tu ca "a fost gresit inteles" gandeste-te cu smerenie ca poate e din vina explicatiilor tale sarace in limba romana. Iarta-mi observatia insa nu vreau decat sa arati ca traiesti in tara asta saraca dar nu saraca in puterea de exprimare. Dumnezeu sa ne ierte dar sa Il rugam sa ne si ajute! |
nu stiu de ce insisti atat asupra scrisului meu eu cred ca m am facut destul de inteleasa si sunt atatia care fac prescurtari si acum v-ati legat de un <daca>,mai important este ceea ce se intampla decat prescurtarile mele ,asta e parerea mea.am vazut totusi ca sunt persoane care au inteles f bine ce am vrut sa spun si a fost destul de clara,daca v ati fi interesat ati fi pus intrebari si v as fi raspuns asa cum am facut-o.Daca considerati ca nu am fost destul de explicita atunci eu zic sa incheiem subiectul asta.
|
Citat:
desi tu esti cea care nu mi-a inteles raspunsul... faptul ca nu ti-am raspuns la intrebare e altceva... si nici nu am de gand... eu, un oarecare forumist, nu sunt in masura nici sa dau sfaturi unei intregi parohii si nici macar sa gasesc o posibila solutie la care, cu siguranta, s-au gandit multi care sunt in domeniu si stiu mai multe. si, cu siguranta, nimeni de pe forum nu-ti va da un raspuns multumitor pentru simplul fapt ca cei capabili s-o faca nu stau pe forum. de aceea cer ori stergerea, ori inchiderea topicului. eviti sa dai numele satului (chiar si pe privat) spunand sa ma asigur ca nu e zvon(unde, cum sa ma asigur?!) si sa nu mai acuz... desi multe din afirmatiile tale ori sunt ambigue, ori sunt de neinteles. noi nu mai putem crede orice avand in vedere nenumaratele zvonuri aberante care au iesit despre Biserica noastra, in general, si pt care multi s-au batut cu pumnul in piept ca e adevarat... nu o lua ca pe o acuzatie, ci ca pe o explicatie pe care te rog, macar din respect, sa o intelegi. |
rectific:
"si pt care multi s-au batut cu pumnul in piept ca sunt adevarate... " |
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:08:24. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.