Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Exorcismul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5045)
-   -   exorcismul pacat sau nu? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=248)

ANDREEA1987 11.12.2005 12:48:23

:)Exorcismul un pacat sau nu?Probabil da,probabil nu....dar daca BISERICA la acceptat eu cred ca nu!Si referitor la un mesaj anterior al unui membu al forum-ului,oameni posedati,nu sunt oameni bolnavi,si nu sunt oamneni care au nevoie de medici,sau de un sanatoriu,sunt oameni care au nevoie de ajutor religios,de ingrijire preoteasca pt ca asta nu e o boala,e doar o incercare de la Dumnezeu!!(daca ma insel va rog din suflet sa ma corecta-ti):)

21.12.2005 18:11:01

Eu stiu ca in biserica noastra se citesc moliftele Sfantului Vasile cel Mare, pt. cei care ar fi posedati de diavol. Eu zic ca, in zilele noastre prea multi oameni alearga dupa senzational, asteapta minuni, dar cred ca tot ceea ce trebuie facut sta in puterea noastra. Noi ca ortodocsi, primim la botez pecetea Duhului Sfant si suntem protejati impotriva diavolului. Fiind copii, datoria de a face ca in inimile si sufletele noastre, Dumnezeu sa fie prezent, revine parintilor si nasilor. Dupa ce crestem si preotul are rolul sau in educarea si in cresterea noastra duhovniceasca, dar rolul cel mai important , ne revine. ideea este ca daca avem o viata crestineasca, nu cred ca putem ajunge posedati, iar pt. cei care totusi au aceasta problema, exista moliftele si rugaciunile preotilor, prin care Dumnezeu, doctorul sufletelor si trupurilor noastre, ne vindeca. Doamne ajuta.:)

Macarie 10.01.2006 13:22:00

Cum sa fie exorcismul pacat ?
Un medic face rau cand scoate o tumoare, sau face o operatie ? Doar il raneste pe pacient, il taie !

Chiar si bolile trupesti au la baza tot cauze duhovnicesti, de aceea (mai ales) se face Maslul, pentru indepartarea acestor cauze. Apoi sa stiti ca o persoana delasata spiritual are si o viata defectuoasa, lipsita de vointa, si neglijeaza principiile unei vieti sanatoase.

Exorcismul se face atunci cand cauzele si efectele sint de natura covarsitor spirtuala, chiar daca in unele cazuri acestea pot fi diagnosticate medical ca afectiuni psihice, neurologice, metaboloce, etc. si chiar daca e insotit de indrumari incluzind postul si abtinerea de la unele lucruri, nu fac decat bine si nu au cum sa agreseze persoana.
Noi pentru toate trebuie sa ne rugam, iar biserica are rugaciunile potrivite pentru aceasta.
Cum putem ajunge posedati e greu de spus, dar asta e sigur: credinta si botezul ne protejeaza, doar ca noi iesim de multe ori de sub aceasta protectie prin pacate sau delasare, si aceasta ne duce uneori in locuri intunecoase unde sintem vulnerabili.
Pentru aceasta religia nu e ceva de facut din cand in cand, e insasi modul tau de viata.

spinu 29.03.2006 11:08:35

Nu poti fii posedat daca ai inima curata, caci intru cel cu inima curata Hristos Dumnezeul locuieste. Asadar nu cunosc pe cel posedat caci inima lui este murdara si intru inima sa Hristos nu isi are locul.
Nu va temeti ca veti fi posedati daca aveti inima curata caci daca iubiti pe Dumnezeu si Dumnezeu va iubeste pe voi!

indiranikos 06.04.2006 19:23:51

Citat:

În prealabil postat de Mircea
Administratore, tu ce parere ai?
Eu stiu ca in biserica noastra se citesc moliftele Sfantului Vasile cel Mare, pt. cei care ar fi posedati de diavol. Eu zic ca, in zilele noastre prea multi oameni alearga dupa senzational, asteapta minuni, dar cred ca tot ceea ce trebuie facut sta in puterea noastra. Noi ca ortodocsi, primim la botez pecetea Duhului Sfant si suntem protejati impotriva diavolului. Fiind copii, datoria de a face ca in inimile si sufletele noastre, Dumnezeu sa fie prezent, revine parintilor si nasilor. Dupa ce crestem si preotul are rolul sau in educarea si in cresterea noastra duhovniceasca, dar rolul cel mai important , ne revine. ideea este ca daca avem o viata crestineasca, nu cred ca putem ajunge posedati, iar pt. cei care totusi au aceasta problema, exista moliftele si rugaciunile preotilor, prin care Dumnezeu, doctorul sufletelor si trupurilor noastre, ne vindeca. Doamne ajuta.:)

da sunt perfect de acord cu spusele lui mircea dar se intampla sa nu fie chiar atat de simplu a scapa de sub gheara netrebnicului diavol! Cati din preoti pe care ii cunoastem trec la exorcizari, sau macar la citirea Moliftelor SF. IOAN GURA DE AUR sau ale SF. VASILE CEL MARE? am auzit ce minuni pot face aceste molifte...am tinut cartile in mana...o propozitie am citit...si nu mai vreau sa le citesc vreodata. cunosc preot ce le a citit si le citeste, dar ceea ce s ar cade sa faca nu face, pregatirea sufleteasca si spirituala nu o are pentru a le putea rosti, dar le rosteste. stiu alt preot care a lesinat si era sa moara din cauza citirii lor. un om odata posedat cu greu se lupta pentru a putea fi scapat de demoni ce il chinuiesc. acei preoti putini care fac cu adevarat exorcizarii stiu cu cat de greu se castiga un suflet din mana necuratului. dar eu intreb altceva: oare cati posedati credeti ca exista in lume, sau macar in jurul tau frate? oare persistenta intr-un anume pacat (ex. pacatul curviei) si continua savarsire a lui nu aduce cu sine oare si posesia diavoleasca...?
cel mai bun lucru pe care am putea sa il facem e sa nu lasam pe nimeni sa ajunga intr un prag atat de crunt al disperari cum este cel al exorcizari! ci mai degraba sa fim veghetori atat asupra noastra cat mai ales asupra celor de langa noi. Doamne ajuta!

spinu 06.04.2006 22:19:26

Sunt destui morti care traiesc printre noi, desi trupurile lor se misca si ii vedem , sunt morti cu sufletul. Acestia au cazut in patima banului si a avutiei care se strica, acestia sunt cei mai expusi acestui pericol de posedare. Multi dintre ei se sinucid.

floaredecolt 18.07.2006 17:25:13

Citat:

În prealabil postat de spinu
Sunt destui morti care traiesc printre noi, desi trupurile lor se misca si ii vedem , sunt morti cu sufletul. Acestia au cazut in patima banului si a avutiei care se strica, acestia sunt cei mai expusi acestui pericol de posedare. Multi dintre ei se sinucid.

Eu cred ca posesia e permisa de Dumnezeu , in cazul unor persoane pentru a se transmite mesaje clare in privinta existentei raului dintre noi ?
Romano-catolicismul destul de rar practica cu succes exorcismul , prin preoti bine pregatiti [ care postesc, se roaga si nu sunt casatoriti, sunt casti ] ?
Stiu ca nu sunteti de acord cu catolicismul, dar daca ei reusesc sa scoata raul din unii oameni cum se face ca la ortodocsi nu prea iese de tot ? Am vazut la televizor cum un preot ortodox calugar agita cu rugaciunile lui " raul " din cei bolnavi dar nu-i vindeca, facandu-le mai mult rau? Cum e posibil asa ceva ? Nu e de gluma cu sufletele oamenilor, exorcismul e foarte greu si nu poate fi practicat asa in "masa" ! Lupta e grea si istovitoare si e necesar ca pentru un posedat sa fie prezente mai multe persoane cu har care sa se roage si sa participe la exorcizare fiind foarte atenti la "sanatatea victimei"; si nu invers o masa de posedati si un singur preot care se roaga si arunca apa sfintita spre ei! [ nu mi se pare o practica sanatoasa nici pentru preot si nici pentru victimele raului ]- sa-mi fie cu iertare pentru indrazneala -

13.08.2006 14:43:27

Pt Andreea
Cum poate fi pacat "exorcismul" care este o ierurgie ???
Exorcismele sau Moliftele Sf.Vasile cel Mare sunt acelasi lucru ...si sunt rugaciuni care se citesc in general dupa Sf.Maslu(una din cele 7 Sf.Taine)cu scopul de indepartare a fortelor malefice din sau din preajma cuiva anume sau in general din jurul nostru.Acest tip de slujba este incadrata in randul ierurgiilor (pt cine nu stie si doreste informare sa citeasca in Liturgica ce sunt ierurgiile).
Cu alte cuvinte ,inainte sa postati si sa puneti intrebari aiurea mai cititi ,mai documentati-va...si apoi veniti cu idei mature pt a infiinta un top.

spinu 24.08.2006 22:45:13

poate ca nu are de unde sa se documenteze si de aceea intra pe forum sa afle pareri? cred ca putin calm cu cei nestiutori nu ar strica nu?

24.08.2006 22:58:19

Citat:

poate ca nu are de unde sa se documenteze si de aceea intra pe forum sa afle pareri? cred ca putin calm cu cei nestiutori nu ar strica nu?

Ai perfecta dreptate...imi cer iertare...probabil ca atunci cand am scris la acest subiect nu eram intr-un moment bun...

07.09.2006 08:18:18

nu cred ca se poate vorbi despre exorcism in termeni "pacat sau nu". ceea ce ma deranjeaza este parerea unora ca "daca biserica spune asa, inseamna ca asa e". chiar nu se poate formula o parere proprie? adica: parerea mea e asta, eu cred ca...

nu puteti sa formulati singuri o judecata de valoare? daca la fiecare intrebare se raspunde cu citate din biblie, n-am rezolvat nimic. e ca si cum ai fi la un test grila si fiecare reproduce cit mai fidel ceea ce scrie in teorie.

crina 14.09.2006 11:26:37

O zi buna tuturor! As vrea sa gasesc raspunsul la o intrebare care ma framanta. Am sufletul curat, cred in Dumnezeu si cu toate acestea am motive sa cred ca, pentru scurt timp, am fost posedata. Pentru cateva minute devenisem hotarata sa ma sinucid ; nu sunt nici nebuna, si am o fire in general optimista. Ceva s-a intamplat si mi-am revenit. Am incercat sa lupt si sa ma rog in continuu. Toate acestea s-au intamplat intr-un loc unde am aflat mai tarziu ca s-au mai sinucis doi oameni.
Va rog sa ma luminati: de ce mi s-a intamplat mie? am stat in acel loc impreuna cu mai multi oameni carora nu li s-a intamplat acest lucru. Ma sperie faptul ca numai mie mi s-a intamplat. Ma stiu cu sufletul curat, generoasa, ma las mereu pe ultimul loc pentru binele si fericirea altora. Va rog sa-mi spuneti care este punctul meu slab prin care necuratul a intrat in mine si a incercat sa ma atraga in lumea lui.

Astept cu nerabdare un raspuns, pentru linistea mea

danky 11.10.2006 22:26:12

oameni buni exorcismul e real si nu poti sa afirmi daca este pacat sau nu.nu se poate afirma.e un ritual facut de anumiti preoti.

danky 11.10.2006 22:36:41

crina...imi pare rau pt ce ti sa intamplat dar nu ne putem da seama care e punctu tau slab pt care a intrat un demon in tine, pt ca nu avem pregatirea si intelegerea so facem.daca e adevarat ce spui e atunci e cat se poate de plauzibil pt ca demonii sunt reali prin faptu ca sunt creati din molecule faorte fine.ei practic chiar se misca au maini picioare cu exceptia ca sunt foarte hidosi si asta nu o zic eu ci tot pe acest site am citit de la un anumit parinte.deci ei se misca in spatiu sunt cat se poate de reali.ceea ce pot sa te sfatuiesc e sa te rogi si niciodata sa nu te indoiesti de puterea Lui.

maria55 12.10.2006 18:32:40

draga Crina,asi vrea sa-ti spn si eu doua cuvinte daca-mi permiti :
Te-ai speriat pentru ca ti s-a intimplat ceva deosebit,neplacut .Dece tie pentru ca erau multi acolo.? Eu zic asa : sa nu-ti ramana gindul la cel rau , ca el si asta vrea.Intorce-l la Dumnezeu si gindeste-te:"nimic nu e posibil fara ingaduinta Ta Doamne ." Eu asa asi gindi.Si atunci ma intreb de ce mie ,de ce acum ? Vezi ca poate te cauta Dumnezeu .Cerceteaza-ti un pic viata si vezi ce e de indreptat,Nu stiu cum traiesti .Nu trebuie neaparat sa fii o exceptie .Pe fiecare il chiama Domnul la timpul potrivit, cind vrea el . A spune ca sint in ordine si ma dau mereu la o parte pentru altii ,nu e in regula .Iti recomand sa citesti ceva despre smerenie .gasesti multe in internet .Niciodata n-am facut destul ,indiferent ce facem .Intareste-te in credinta ,asta vrea Dumnezeu .Cerceteaza scripturile ,si ai sa te "sperii" cind ai sa descoperi cite sint de indreptat.Nu vorbesc numai de tine ,si eu sint o lenesa vai de capul meu.
Deci curaj , te cauta Domnul ,cauta-l si tu....mai mult !
Fii binecuvintata !

euftalia 12.10.2006 21:02:22

Citat:

Ai auzit de boli psihice? Zi Doamne fereste mai bine. nu vreau sa fiu dura dar nu suport ideea de posedare, mai ales dupa cazul de la Tanacu, unde era un fenomen paranoid in masa.

euftalia 12.10.2006 21:08:52

Citat:

În prealabil postat de floaredecolt
Citat:

Eu cred ca posesia e permisa de Dumnezeu , in cazul unor persoane pentru a se transmite mesaje clare in privinta existentei raului dintre noi ?
Romano-catolicismul destul de rar practica cu succes exorcismul , prin preoti bine pregatiti [ care postesc, se roaga si nu sunt casatoriti, sunt casti ] ?
Stiu ca nu sunteti de acord cu catolicismul, dar daca ei reusesc sa scoata raul din unii oameni cum se face ca la ortodocsi nu prea iese de tot ? Am vazut la televizor cum un preot ortodox calugar agita cu rugaciunile lui " raul " din cei bolnavi dar nu-i vindeca, facandu-le mai mult rau? Cum e posibil asa ceva ? Nu e de gluma cu sufletele oamenilor, exorcismul e foarte greu si nu poate fi practicat asa in "masa" ! Lupta e grea si istovitoare si e necesar ca pentru un posedat sa fie prezente mai multe persoane cu har care sa se roage si sa participe la exorcizare fiind foarte atenti la "sanatatea victimei"; si nu invers o masa de posedati si un singur preot care se roaga si arunca apa sfintita spre ei! [ nu mi se pare o practica sanatoasa nici pentru preot si nici pentru victimele raului ]- sa-mi fie cu iertare pentru indrazneala -

sa stiti ca in cazul bolilor psihice oamenii se pot si sugestiona ca sunt posedati, este suficient sa asisti la o exorcizare, ca tie insuti sa ti se para ca iti este frica de cele sfinte. Eu una nu cred ca Dumnezeu ingaduie ca un om sa fie posedat. Despre cei din biblie care se zice ca aveau demoni eu cred fie ca erau epileptici, fie ca erau bolnavi in general iar atunci nu erau notiuni de medicina si cum bine stiti Iisus le vorbea pe inteles ca in atatea randuri,spunand ca scoate demonii, in fapt ii vindeca. .

maria55 13.10.2006 09:06:10

Nici o rugaciune nu-i in plus,dar va spun, nu ajunge citirea unor molifte, masluri etc.
Daca tu nu-ti schimbi viata ta, nu te duci la Sf. Liturghie , nu te spovedesti , nu te impartasesti ,nu te rogi, duhul rau vine inapoi si iar te chinuie pentru ca tu nu ai aparare , nu ai rugaciune . Daca esti bolnav macar sa se roage altii pentru tine .Fara rugaciune (paza continua ) nu-i posibil nimic . La fel si cu vrajile .Nu se leaga de ce-i care se roaga .
Doamne ajuta.! (sfaturile astea le-am auzit de la un episcop)

danky 15.10.2006 17:02:39

cei care afirma ca posedatii ar putea fi epileptici sau bolnavi psihic nu au dreptate.
stam sa ne gandim cum un om care nu stie nici o limba straina vorbeste deodata latina fluent sau alte incantatii, reactioneaza intrun fel sau altul in fata obiectelor sfinte.de ce nu este epileptic si in afara bisericii?
afirmatia ca ar putea fi bolnavi e o scuza usoara fara argumente, fara radacini bine infipte.am vazut ca aghiasma fierbe pe pielea posedatilor, isi contorsioneaza oasele si tendoanele cum n-ar putea de unul singur facand semne demonice.oare din cauza ca sunt epileptici sau bolnavi? mai ganditiva putin asupra acestui lucru...

euftalia 16.10.2006 19:15:04

Citat:

În prealabil postat de danky
cei care afirma ca posedatii ar putea fi epileptici sau bolnavi psihic nu au dreptate.
stam sa ne gandim cum un om care nu stie nici o limba straina vorbeste deodata latina fluent sau alte incantatii, reactioneaza intrun fel sau altul in fata obiectelor sfinte.de ce nu este epileptic si in afara bisericii?
afirmatia ca ar putea fi bolnavi e o scuza usoara fara argumente, fara radacini bine infipte.am vazut ca aghiasma fierbe pe pielea posedatilor, isi contorsioneaza oasele si tendoanele cum n-ar putea de unul singur facand semne demonice.oare din cauza ca sunt epileptici sau bolnavi? mai ganditiva putin asupra acestui lucru...

Unde ai vazut tu aghiasma sa fiarba pe pielea robilor lui Dumnezeu? Parca ai descrie un scenariu de film horor. Aveti grija ca in stilul acesta ramanem inapoiati rau ca natie, nu ma face sa spun ca catolicii sunt mai descuiati la minte, eu raman ortodoxa dar vad ca practicantii lasa mult de dorit in ce priveste puterea de intelegere a fenomenului religios.

danky 16.10.2006 22:09:54

euftalia mai citeste si mai uitate la documentare si dupa aia mai vb.
mai uitate la secvente reale filmate si mai vb.e mai mult mai complicat exorcismul credem noi.

danky 16.10.2006 22:13:57

euftalia tu stii cat se lupta un preot pe plan spiritual sa izgoneasca demonu?am vazut cum un posedat cand i se dadea paine sfintita si vin se retragea demonu in pumn si asa de tare strangea pumnu ca nul puteai deschide nici cu....
aici nu e vorba numai de o rugaciune sau slujba e vorba de un conflict pur si simplu care il fac numai cei ce se simt in stare.

euftalia 17.10.2006 17:49:48

Citat:

euftalia tu stii cat se lupta un preot pe plan spiritual sa izgoneasca demonu?am vazut cum un posedat cand i se dadea paine sfintita si vin se retragea demonu in pumn si asa de tare strangea pumnu ca nul puteai deschide nici cu....
aici nu e vorba numai de o rugaciune sau slujba e vorba de un conflict pur si simplu care il fac numai cei ce se simt in stare.

Am vazut si eu reportaje cu asa zisi posedati. Stiu ca se zbat, ca tipa cand pune preotul crucea pe ei, v-ati pus problema ca acei oameni sunt bolnavi psihic si sunt victime ale fenomenului de autosugestie crezand ei insisi despre sine ca sunt posedati, atunci e lesne de inte;les de ce se zbat, eu in familie am avut trei cazuri de bolnavi psihici, numarandu-ma si eu printre ele si cam stiu acum cate ceva despre asta, tata s-a inbolnavit cand aveam eu 7 ani, acum am 30. Fratele meu insusi sustinea ca are un duh rau in el, acum s-a linistit. e periculos sa intretineti aceasta psihoza cu posedatii, multi se pot autosugestiona. In primul rand cum am mai spus in acest forum demonul nu intra in om, asa cum nici ingerul nu intra in el. Sunt persoane diferite. Ca boala nu este de la Dumnezeu, asta e adevarat, dar nu cunoastem noi exact cum este cu boala si moartea. In sfanta scriptura se vorbeste de posedati, stiu. Ganditi-va cate cunostinte medicale despre activitatea cerebrala aveau pe atunci oamenii? Iisus le vorbea pe intelesul lor. Inca unexemplu ca Iisus vorbea pe limba oamenilor este cand zice "Nu pot sa dau cainilor mancarea fiilor" citez din memorie, stim ca evreii numeau caini pe cei de alta religie.(Goimi, cum zic si astazi), ori Iisus nu cumva ca considera ca neevreii sunt caini, deci Mesia a vorbit pe intelesul oamenilor. El insusi mai zice "Daca voi nu intelegeti cele omenesti, cum va voi spune voua cele Dumnezeiesti". Deci terminati cu posedatii ca speriati lumea. Aceasta psihoza i-a cuprins si pe calugari. Vedeti cazul Tanacu. Este foarte periculos pentru natia noastra daca continuam cu aceste insinuari. Americanii au alta psihoza: cei bolnavi cred ca au fost rapiti de extraterestri. La ei ziarele de scandal fac caz de existenta extraterestrilor. Vedeti deci ca unui om bolnav daca ii cultivi o frica, psihicul lui fiind slab, este lesne sa se dezvolte un fenomen paranoid. Chemati binele, ignorati ideea de rau, nu are putere cum credeti. Doamne ajuta!

danky 18.10.2006 22:23:45

euftalia atat e de real exorcismu ca acum se fac cursuri la Vatican despre acest lucru.si crede-ma ca acolo sunt oameni mult mai pregatiti decat oricare dintre noi in ale textelor biblice.ce ai scris tu acolo sunt chestii cu care se amageste lumea.Mai marii bisericii stiu foarte bine ca exista exorcism si ca oamenii pot fi posedati.
deci eu am un coleg care a vazut cu ochii lui cand a ridicat preotu sfintele daruri a aruncat posedatul la pamant.deci nu a cazut, pur si simplu l-a aruncat.
sa ne amagim asa ca oamenii sunt bolnavi ca e coincidenta ca e autosugestie e foarte usor.sa fim seriosi e foarte serioasa treaba.

euftalia 19.10.2006 21:50:12

Citat:

euftalia atat e de real exorcismu ca acum se fac cursuri la Vatican despre acest lucru.si crede-ma ca acolo sunt oameni mult mai pregatiti decat oricare dintre noi in ale textelor biblice.ce ai scris tu acolo sunt chestii cu care se amageste lumea.Mai marii bisericii stiu foarte bine ca exista exorcism si ca oamenii pot fi posedati.
deci eu am un coleg care a vazut cu ochii lui cand a ridicat preotu sfintele daruri a aruncat posedatul la pamant.deci nu a cazut, pur si simplu l-a aruncat.
sa ne amagim asa ca oamenii sunt bolnavi ca e coincidenta ca e autosugestie e foarte usor.sa fim seriosi e foarte serioasa treaba.

Daca pui raul in fata veti vedea unde ajungem, de ce sa nu ne axam pe bine?
Daca crezi cu adevarat in Dumnezeu, nu te pot atinge asa zise farmece si alte tampenii.
Eu sustin totusi ca acele persoane daca sunt convinse ca sunt posedate, prin sugestie se arunca la pamant de frica convinse fiind ca diavolul ii impinge.Si eu am vazut o femeie care ridica mainile si tipa cand vedea sf. daruri, dar este clar ca era convinsa ca este posedata. Nu mai insist pentru ca vad ca esti obsedat de rau. Sa dea Dumnezeu sa iti iasa aceasta obsesie din minte. Nu te mai teme, eu am vazut un film fantastic in care o vrajitoare era invinsa cand toti uitau de ea, ce-ar fi sa nu mai insistam pe posedati? stii ca eu am avut halucinatii auditive cu vorde urate despre cele sfinte? Dar daca medicii si chiar preotii mi-au explicat ca este delir mistic si ca de ce mi-era frica aia auzeam uite ca de 4 ani nu mai am aceasta problema. ar fi insemnat sa ma sperii de diavoli, daca eram mai fanatica. tot un fanatism religios ma impinsese in aceasta manifestare schizoida. Stateam multe ore in biserica cu carticele de acatiste. Mintea mea fiind mai slaba, a aparut acest fenomen, si a disparut lasand-o mai moale cu rugaciunea. Nu zic ca molitvele lui Sf. Vasile nu sunt bune, Dar Iisus ne-a indemnat sa ne rugam in cuvinte putine, nu cine zice mie"Doamne,Doamne" se va mantui ci cine face voia Tatalui meu, si ne-a lasat rugaciunea "Tatal nostru" care este foarte cuprinzatoare. Doamne ajuta!

danky 21.10.2006 01:27:40

tu nu intelegi ca sunt practicate si invatate la vatican?nu sunt obsedat de chestia asta doar ca imi sustin tare punctu de vedere.si ce ai zis tu acolo ca din nou s-a aruncat la pamant din autosugestie deja ai exagerat.chiar nu vrei sa vezi.
mias dori sa vorbim mai mult pe tema asta si nu pe forum ca dureaza mult pana citesc mesaju.

ory 21.10.2006 09:45:56

Danky,este adevarat,demonul si raul exista asa cum deopotriva exista Dumnezeu invaluit de forta binelui,dar este totusi o comparatie necoraspunzatoare,pentru ca puterea raului este mult inferioara binelui,deci este doar un produs...mult in urma binelui deja existent.Stiu ca exista oameni posedati de vrajmasi,acestia din urma au chiar si caractere diferite,si-si manifesta actiunile prin trupul posedat,in mod diferit.Am vazut astfel de cazuri,am stat la capataiul lor,unele s-au vindecat in urma rugaciunilor prelungi,altele au afectat prea mult fizic,trupul si au creeat complicatii ducand in cele din urma la decesul persoanei(care s-a calugarit).Dar,dupa cum spunea Euftalia,sunt si cazuri care nu manifesta decat niste psihoze,fiindca,cu adevarat firea omului se dovedeste destul de fragila si astfel informatiile,ori trairile degenereaza intr-un mod negativ creaind dereglari la nivelul creierului.Tot ceea ce se-ntampla in lume a devenit atat de divers si atat de complex incat a inceput sa ne depaseasca si astfel apare cu usurinta confuzia,dar mai ales piere sensul sensul atator valori.

danky 21.10.2006 23:45:11

ory ai dreptate.eu nu am negat niciodata ca se poate face confuzie sau ca exista si oameni din punct de vedere psihic bolnavi.doar ca nu putem nega in totalitate exorcismul.

iosif 28.10.2006 00:21:37

Eu raman la o obsesie personala: oare am ajuns sa ne luam fiecare ce vrem din Sfanta Scriptura? Oare Iisus s-a jucat de-a exorcizarea? Nu sunt atatea pericope evanghelice explicand aceasta actiune? Oare nu spune Hristos ca demonii se scot cu post si cu rugaciune? De unde atata indoiala, lucrurile acestea nu sunt scornite! Si eu am trait asa ceva, am vazut in timpul Sf Maslu o copila trantita la pamant din senin! Este incredibil, dar adevarat!

Sa ramanem totusi in adevarul evanghelic si sa nu incercam sa alegem doar ce ne place! Exista mult rau in lume si in unele cazuri ele se concretizeaza in astfel de situatii de posedare! E infricosator, insa e adevarat! Bineinteles, e nevoie de o stare duhovniceasca aleasa pentru a deosebi intre un posedat si un bolnav psihic, pt ca de multe ori posedarea se manifesta printr-o anomalie psihica!Insa nu orice manifestare psihica deviata nu este o posedare....

consuela 30.10.2006 21:58:43

nu are nici o legatura bolala psihica cu posedarea.
Am vazut si auzit persoana posedata de mai multe entitati.
Vorbea pe 3 glasuri groase de barbat (cor) in acelasi timp. nici o persoana nu poate vorbi pe 3 voci simultan.
Ii spunea preotului greselile lui si pacatele lui pe care numai el le stia.
De fiecare data cand ii gonea spunea ranjind "nu vreau", "nu imi puteti face nimic" si "ea m-a chemat". Parea ca e lesinata si cum se apropiau cu cruce sau ceva sfant facea o privire de ura ca o fiara din padure si scuipa si ranjea oribil. Avea o putere (era o pustoaica slaba) incat 5 barbati solizi nu o puteau tine, asa ca scapa si se lovea singura in special la cap parca vroia sa isi plesneaca capul in bucati. Orice pers normala se teme sa isi nimiceaca capul singura chiar de ar fi nebuna tot o doare, dar sub posesie nu mai simti dureri, nimic asa ca era un adevarat chin sa o tina sa nu se sinucida, isi baga unghiile in gat, in ochi sa isi scoata ochii. Dupa ce au lasat-o preotii era normala deci un nebun nu se normalizeaza instant.
Pt mine nu e nici un dubiu posedat-nebun-nu au nimic in comun!. A...si desigur ca nu isi amintea absolut nimic , de ce are spume la gura, sange pe ea....vanatai, oboseala cronica.

iosif 31.10.2006 00:58:23

Citat:

În prealabil postat de consuela
nu are nici o legatura bolala psihica cu posedarea.
Am vazut si auzit persoana posedata de mai multe entitati.
Vorbea pe 3 glasuri groase de barbat (cor) in acelasi timp. nici o persoana nu poate vorbi pe 3 voci simultan.
Ii spunea preotului greselile lui si pacatele lui pe care numai el le stia.
De fiecare data cand ii gonea spunea ranjind "nu vreau", "nu imi puteti face nimic" si "ea m-a chemat". Parea ca e lesinata si cum se apropiau cu cruce sau ceva sfant facea o privire de ura ca o fiara din padure si scuipa si ranjea oribil. Avea o putere (era o pustoaica slaba) incat 5 barbati solizi nu o puteau tine, asa ca scapa si se lovea singura in special la cap parca vroia sa isi plesneaca capul in bucati. Orice pers normala se teme sa isi nimiceaca capul singura chiar de ar fi nebuna tot o doare, dar sub posesie nu mai simti dureri, nimic asa ca era un adevarat chin sa o tina sa nu se sinucida, isi baga unghiile in gat, in ochi sa isi scoata ochii. Dupa ce au lasat-o preotii era normala deci un nebun nu se normalizeaza instant.
Pt mine nu e nici un dubiu posedat-nebun-nu au nimic in comun!. A...si desigur ca nu isi amintea absolut nimic , de ce are spume la gura, sange pe ea....vanatai, oboseala cronica.

Si ti se pare normale aceste manifestari?

spinu 31.10.2006 13:41:34

..dar de ce este atat de putin cunoscut acest fenomen atat de intalnit? pt ca vad ca tot dati exemple plauzibile.Oare pt ca este invaluit de o umbra de mister?Omul se teme de ceea ce nu cunoaste si de aceea fiecare rectioneza diferit im momentul cand o persoana apropiata sufera o decadere psihica.Si mie mi se intampla uneori s nu mai stiu cine sunt sau ceea ce sunt si ma simt gasa sa sar de pe bloc dar nu o fac pt ca ma gandesc cu tarie la ceea ce se va intampla cu mine dupa aceea.Oamenii parca isi pierd mintile in momentul impactului psihologic uita cine sunt, ce vor si actioneza ciudat si imprudent atunci cand au deaface cu o intamplare care le-a tulburat psihicul

iosif 31.10.2006 14:54:54

Aceste lucruri nu sunt de mediatizat....e vorba de drama unor oameni, nu-s de dat la televizor asa cum ne-am obisnuit cu stirile de la ora 5. Aceste lucruri sunt primite tot prin credinta, pt ca cel ce crede ca Iisus Insusi a facut exorcizari, crede si in acest har transmis slujitorilor Sai! Fiecare crede ce vrea, insa credinta in Hristos trebuie sa fie deplina, nu dupa gustul fiecaruia, nu ne luam doar ce ne place din invatatura Bisericii!

Va_iubesc 31.10.2006 16:28:09

Daca este exorcismul pacat? Evident ca NU! Este o ierurgie, o rugaciune la care participa Preoti inarmati cu post, smerenie si multe iubire pentru cel in suferinta. Chiar si Hristos a facut asta si deci, nu se poate spune ca El ar fi pacatuit cu ceva. El este Perfectiune Insasi, este Sfintenia Deplina.

Fac o paranteza legata de posedari. Spunea un Preot ca oamenii posedati nu sunt numai cei care se manifesta in modul in care ati descris mai sus, ci toti cei care il lasa pe diavol sa le ocupe minte, inima si viata, adica toti cei care se afla in diferite pacate si nu alearga spre Biserica sa-i ajute sa iasa din aceasta stare. Unul e posedat prin faptul ca doreste sa bea 2-3 sticle de vin pe zi, altul ca doreste sa stea in continuu pe internet, altul ca isi pierde vremea in fata televizorului, altul prin faptul ca mananca de 5 ori mai mult decat ii trebuie, altul ca doarme jumatate din viata, altul ca il judeca in inima lui pe cel de langa el, altul ca il barfeste, altul ca tine minte raul si nu iarta, altul ca isi formeaza masti sa placa celor din jur, etc.

Deci, Preotul acesta dorea sa spuna ca posedarea e orice ne rupe de dragostea de Dumnezeu si de comuniunea cu El, de iubirea de aproape si de iubirea de noi (aceasta din urma conducand la dorinta de filiatie cu Dumnezeu). Chiar zicea ca la cei care se manifesta violent, vorbind, tipand sau in alte feluri e o posedare vizibila si atunci cei din jur il duc cu forta la Biserica, deci se intrevad posibilitati de izbavire. Mai grav este la cei care nu se manifesta in exterior, si trec ca fiind sanatosi duhovniceste, dar posedarea este in inima lor prin diferitele pacate in care traiesc si prin care diavolul isi face "cuib". Hai sa facem si noi un bilant sa vedem cum stam, ce ziceti?

Elena

danky 03.11.2006 23:20:50

in sfarsit niste oameni care vad adevaru si stiu...

cristiboss56 10.03.2007 21:20:52

Citat:

În prealabil postat de ANDREEA1987
:)Exorcismul un pacat sau nu?Probabil da,probabil nu....dar daca BISERICA la acceptat eu cred ca nu!Si referitor la un mesaj anterior al unui membu al forum-ului,oameni posedati,nu sunt oameni bolnavi,si nu sunt oamneni care au nevoie de medici,sau de un sanatoriu,sunt oameni care au nevoie de ajutor religios,de ingrijire preoteasca pt ca asta nu e o boala,e doar o incercare de la Dumnezeu!!(daca ma insel va rog din suflet sa ma corecta-ti):)

Diavolul ne incearca tot timpul, prin tot felul de ispite care mai de care mai perfide. In multe cazuri nici nu realizezi ispitirea in sine. De noi depinde in mare masura, sa fim tari in lupta cu ispita, sa fim tot timpul "treji" cu sufletul si constinta de sine. Rugciunile bine tocmite si la timp spuse , smerenia sunt arme redutabile in lupta cu diavolul. Legatura noastra permanenta cu Dumnezeu, trebuie adincita prin post si multa meditatie si concentrare. O simpla inchinaciune facuta cu evlavie si dragoste in suflet alunga gindurile negre si cel ce le produce, diavolul. Din pacate sunt multi cei "slabi de inger" ce nu pot sa lupte singuri impotriva raului, a necuratului. Atunci intervine biserica, preotul prin slujbele de exorcizare facute dupa reguli bine rinduite. Acestea nu vindeca in totalitate pe cel posedat, daca pe mai departe el nu-si continua singur lupta, intarit intru dragoste deplina fata de DUMNEZEU. Este exact ca la un consult medical care trebuie continuat cu un regim si tratament bine stabilit de medic, in cazul nostru de duhovnic. De retinut ca Dumnezeu nu intrerupe niciodata legatura cu noi, ci noi o intrerupem cu El si atunci diavolul isi face lacas in mintea si sufletul nostru improscindu-l cu ispite care mai de care mai murdare si "urit mirositoare ". Lupta este continua si de noi depinde in mare masura cine va fi invingatorul. Sa nu asteptam vindecari miraculoase sau miracole de orice fel, daca nu credem cu tarie in ele cu sufletul si inima curata prin credinta adinca si continua in Bunul Dumnezeu, facindu-L cel mai bun prieten al nostru.

alexandra28 13.03.2007 15:50:45

daca insasi Biblia ne spune despre exorcizari si posedati de diavol atunci cum putem sa credem ca este un pacat?un posedat de diavol nu suporta sa auda cuvinte precum Iisus Hristos sau Dumnezeu sau sa vada Sfanta Cruce.de ce oare?ce legatura ar avea epilepsia sau o alta boala cu Dumnezeu?De ce oare posedatii au o forta uimitoare?Credeti ca daca suntem in secolul 21 nu mai exista diavol si este doar o povestioara pentru copii?Diavolul este la fel de real ca si Dumnezeu si de multe ori ne conduce vietile insa fara a ne da seama...

Negroponte 13.03.2007 16:49:57

:)Exorcizari exista fiindca exista duhuri rele care necajesc pe oameni.De ce unii oameni sunt chinuiti fizic de cel rau? Dumnezeu ingaduie pentru vindecarea sufleteasca a celui posedat.Va recomand spre edificare sa cititi viata sf Serafim de Sarov si"Cand sufletul este bolnav" de Dimitrie Alexandrovici Avdeev",care medic fiind si bun crestin,face deosebire intre boala psihica si posedare.Doamne ajuta!

Sebastiana 03.04.2007 16:08:03

Sunt de acord cu tine,Negroponte,vad ca ne potrivim in gandire.Admir oamenii cu mintea deschisa( open-minded) si inteligenti( smart,bright,clever,intelligent) ca tine.Sa nu te schimbi,te rog eu frumos,ca asa ii sta bine unui adevarat crestin iubitor de Dumnezeu.In legatura cu ceea ce ai scris,as adauga ca este foarte util sa viziteze sau ,ma rog,sa mearga lumea mai des in pelerinaje pe la Sfinte Biserici si Sfinte Manastiri sa se edifice,sa se intareasca in credinta,sa fie vindecati prin credinta personala in Dumnezeu si colectiva a celor credinciosi,care se roaga Lui Dumnezeu pt.toti oamenii.Dumnezeu sa ne ajute pe toti sa ne mantuim!

quasar 03.04.2007 17:01:05

Citat:

Nu poti fii posedat daca ai inima curata, caci intru cel cu inima curata Hristos Dumnezeul locuieste. Asadar nu cunosc pe cel posedat caci inima lui este murdara si intru inima sa Hristos nu isi are locul.
Nu va temeti ca veti fi posedati daca aveti inima curata caci daca iubiti pe Dumnezeu si Dumnezeu va iubeste pe voi!

Nu stiu ce sa zic ,poate ai dreptate poate ma putin..dar tu cum iti explici posibilitatea ca o maica batrana care sta de ani de zile la manastire sa fie posedata?recent mi-a povestit cineva asta care stie situatia mai indeaproape.:dontgetit:

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:33:31.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.