![]() |
DRAGII MEI, VA ROG SA-MI SPUNETI CE IMPRESII AVETI DESPRE O MAMA CARE-SI LASA COPII IN GRIJA ALTORA SI PLEACA IN STRAINATATE?
|
Depinde.......foarte multe o fac tot pentru copii,sa le ofere un viitor mai bun.
|
vai de sufletul ei...sa fi nevoita sa faci asa ceva!
|
Ce varsta au copiii?
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Mariana, daca tu ai plecat pentru ca aici nu mai aveai nici o posibilitate de a-i intretine pe cei mici este de inteles. Ca sa poti rezista, incearca sa nu te mai impovarezi gandindu-te la situatia in care esti, lucreaza acolo unde esti daca ti s-a oferit oportunitatea si vezi cum evolueaza situatia. Nu uita sa te rogi pentru tine si copii, pentru a-ti ajuta Dumnezeu in aceste momente grele.
|
in primul rand sa-i lasi in grija Maicii Domnului,apoi a altora.suferinta e mare si de o parte si de alta,sunt copiii care inteleg si li se explica sunt copii care nu inteleg carora li se spun munciuni,sunt pacaliti amagiti ca vine repede mama.Iti spun doar ca am in clasa 2 eleve ale caror mame lucra in Italia.Una are painti seriosi,harnici,onesti au lasat-o pe fetita in grija bunicii care se ocupa bine de ea,fetita este constiincioasa are o rel.sincera si buna cu parintii,intelege situatia nu e marcata de eveniment..uneori mi se destainuie ca e trista,dar de fapt tristetea nu e deprimare e un sentiment trecator pe care cu un simplu tel si un te iubesc se rezolva...si am o eleva ai carei aprinti nu se mai inteleg de la departarea prea mare,mama o minte intr-una ca se intoarce ba miine ba poimaine,fetita e f.dezorientata,bunica ii spune ca mama nu este buna de nimic ca nu se mai intoarce,tatal o ameninta pe mama care a uitat sa mai vina in fata fetitei...nimeni nu se ocupa de fetita cum trebuie..nu sunt oameni seriosi..copilul sufera si se rasfrange implicit asupra sit.scolare toata situatia.Ba mai mult pare sA NICI nu se intereseze de copil,nu o cauta la telefon,uita sa-si onoreze promisiunile..Nimeni nu condamna pe nimeni dar daca un parinte pleaca trebuie mult tact in rel cu un copil,sa se asigure ca il lasa pe maini bune,ca nu-i lipseste material nimic,sa patreze elatia vie cu copilul,sa fie sincer.Greu.Este o mica suferinta oricum nu este o trauma pentru copilul care intelege ca parintele pleaca fortat de imprejurari,ca ei sa supravietuiasca..mai sunt si parinti care pleaca de moft..ca nevastei nu-i ajung banii sa-si ia parfumuri,persane si mai stiu eu ce mobila,sa schimbe casa cu una mai mare..aici este sacrificat copilul intr-un mod nejustificat.Copilul este prima prioritate si nu mobila,toalele etc.Adica copilul este mai fericit si mai senin daca mananca cereale ieftine si nu nesquik dar o are pe mama alaturi.Nu stiu daca m-am exprimat pe intelesul tuturor oricum intentia mea nu este aceea de a te incrimina Mariana.Sa te ajute Dumnezeu sa te intorci mai repede.numai cand ma gandesc ma cutremur cat de greu iti poate fi mai ales tie dar si lor.
|
Citat:
|
Citat:
|
Mariana adica cum sa te judecam?? Numai o mama stie ce poate fi in sufletul ei cand isi lasa copiii si pleaca sa munceasca printre straini. Numai tu si Dumnezeu stii ce e in sufletul tau. Ceea ce pot face eu pt tine e sa te incurajez si sa iti scriu o rugaciune de care eu,desi sunt langa copilul meu, nu ma pot desparti. Cred ca este cea mai frumoase rugaciuni din cate exista. Poate o stii poate nu. Sa va fie de folos si sa te intorci sanatoasa la copiii tai si sa te bucuri de ei.
"Imparateasa mea cea preabuna si nadejdea mea, Nascatoare de Dumnezeu, primitoarea saracilor si ajutatoarea strainilor, Bucuria celor mahniti, acoperirea celor necajiti, vezi-mi nevoia, vezi-mi necazul meu; Ajuta-ma ca pe un neputincios, hraneste-ma ca pe un strain. Necazul meu Il sti; dezleaga-l precum vrei, ca n-am ajutor afara de tine, Nici alta folositoare grabnica, nici alta mangaietoare buna afara de tine, Maica lui Dumnezeu, ca sa ma pazesti si sa ma acoperi in vecii vecilor. Amin." |
Citat:
Sunt casatorita de 16 ani, am doi copii mari si sanatosi. Dar..nu intodeauna viata mea a fost roz. A existat o perioada cand traiam de pe o zi pe alta. Sotul meu era plecat eu eram bolnava vai de capul meu si casnica. Multi bani se duceau pe rate si medicamente/doctori. Eram vai de capul meu. Dar NICIODATA, niciodata nu s-a intamplat sa Nu am ce manca. Mereu venea cate o "salvare". Am trait acest calvar 2 luni!Cu toate astea a fost cea mai frumoasa perioada din viata mea! Simteam ca traiesc in sanul Maicii Domnului! Daca pleci vei castiga bani..dar iti vei pierde copii. Nu te teme nici nu privi in curtea vecinului. El are mobila noua tu nu! El are vila tu cocioaba! Nu te teme, lupta ptr copii! Au nevoie de mama nu de bani, sau numai de bani.. Iarta nu te judec dar iti vorbesc ca una care a trecut prin lipsuri.. oricum algerea iti apartine in totalitate. jenica |
Mariana, ai sot?
|
Orice ai face Mariana, te rog, sa te rogi. Domnului nostru Iisus Hristos, Maicii Domnului, Sfintei Parascheva si Sfantului Stelian. Chiar daca va fi greu, cu rugaciunea te vei apara pe tine, pe copii si pe familie. Cat timp esti departe sa te rogi. Va fi greu pentru ca sufletul o sa`ti tremure in fiecare zi. In fiecare zi inima iti va plange, dar vei avea mangaiere de la Domnul. Prin fiecare rugaciune, greul nostru este luat de Dumnezeu. Cum? E o taina dar cei care au trecut prin greutati iti vor marturisi ca numai rugaciunea le`a salvat familia si le`a pastrat mintea intreaga.
Dumnezeu sa te aiba pe tine si pe copii tai in paza Sa. Sa trimita ingeri ocrotitori pentru copiii tai care sa`i pazesca de toate greutatile si ispitele vremurilor acestea. Sa`i pazeasca intregi, sanatosi, intr`u Dreapta Credinta si iubire de familie. Doamne ajuta. |
Draga mea, este dureros ca trebuie sa pleci de langa pruncii tai atat de micuti...oare nu mai exista nici o alternativa? Eu m-as gandi intr-o asemenea situatie la mai multe lucruri: oare va fi mai bine de copilasi sa fie lipsiti de mamica dar sa aiba tot ce le trebuie material? Vei putea face acest sacrificiu, stiind ca NIMENI inafara ta nu ii va putea educa asa cum iti doresti? Vei putea suferi departarea atata timp, caci se stie ca nu ii vei vedea mai mult de 6 luni, poate mai mult!
Oare nu mai exista nici o solutie sa fii alaturi de copii si sa le poti asigura strictul necesar? Esti o mamica singura, copilasii tai cu cine raman? Este tare greu, daca nu mai ai alta solutie sfatul meu este sa nu se indeparteze rugaciunea de gura ta, si sa te intorci imediat ce poti langa copilasii tai, ca nu cumva sa pierzi si mai mult timp pretios din vietisoarele lor... Acum as vrea sa-ti marturisesc: nu as putea sa plec din tara si sa-mi las fetita cu altcineva...sa fereasca Dumnezeu de situatii disperate! Domnul sa va ocroteasca si pe tine si pe copilasi! |
Eu propun sa ne rugam pentru ea ca in mare necaz se afla, inca noi o ducem bine! Si dupa cum bine a spus marilena, trebuie sa te rogi in tot timpul la Dumnezeu pentru copiii tai si pentru tine, pentru ca fara purtarea Lui de grija s-ar alege praful de noi. Chiar ma intristat sa aflu asa situatie, pentru ca intradevar acum copiii tai au mai mare nevoie de tine!!! Dar poate cu rugaciunile tale si ale noastre vor ajunge inaintea lui Dumnezeu prin mijlocirea Maicii Domnului, iar in acest fel se va ingriji El de toate cele pt. copii prin milostivirea Lui catre tine.
|
:( eu nu am copii, dar daca as avea nu cred ca as putea sta multa vreme departe de ei. iar daca noi maturi fiind induram greu despartirea, ce-o fi in sufletelele copiilor tai, mariana, nici nu vreau sa ma gandesc. mai bine roaga-te la Dumnezeu sa iti deschida calea prin care puteti fi din nou impreuna.
|
Citat:
|
Mariana, daca vrei vorbeste-ne putin (daca vrei) despre mama care trebuie sa plece. Poate are o situatie mai speciala, poate are nevoie de bani, poate are vreun copil bolnav..Dzeu stie.. Dar daca ne spui ce o/te framanta poate ajutam si noi cu cate ceva. Maica Domnului sa va acopere cu Sfantul Acoperamant!
cu drag jenica |
Citat:
|
Jenica, ea este MAMA
|
:)Multumesc Andrei. Crede-ma citesc dar nu reusesc sa asimilez. Inteferonul....mi-a tocat si putinii neuroni pe care ii aveam. Scuze am fost offtopic!
Mariana, repet ce scriam mai sus, poate ne vb. putin de problemele tale. Daca ai avut taria sa ceri parerea noastra intr-o prob. care Nu ne priveste ( in mentalitatea unora) arata ca ai o framantare.. Iarta daca unii dintre noi (si eu poate) nu ti-au raspuns pe masura asteptarilor...IARTA! Important este (cred eu) sa fii in armonie cu, Constiinta ta! Tu stii cel mai bine ce si cum trebuie sa faci..noi iti putem da doar sfaturi. Sfaturi influentate de viata naostra de zi cu zi. Nu voi mai interveni decat daca imi vei cere ajutor, dar te rog un singur lucru, cere sfat duhovnicului tau! Si fa EXACT ceea ce te va sfatui el. De vei avea binecuvantare va fi PACE! cu drag jenica |
Citat:
|
Mariana in cazul asta eu zic ca nu este o asa tragedie mai ales ca acum cu cartelele de 5 Euro poti vorbi mult timp si ii poti suna la fiecare doua trei zile sa le readuci aminte de ce au de facut:) iar poate cu timpul daca vei hotari sa prelungesti contractul ii vei putea lua pe toti cu tine, deoarece dupa cum vezi in Romania nu prea este de stat pentru TOATA LUMEA ci DEOCAMDATA numai pentru cei ALESI. Foarte multi emigranti isi dau copiii la scoala acolo pe unde ajung si sa stii ca primesc foarte mult suport din partea comunitatilor locale, daca-ti vezi de treaba acolo te iubesc si te vor!, deci gindeste-te bine, deoarece eu te inteleg perfect, nu poti trai intr-o tara unde numai grupurile de fosti securisti si copiii lor pot trai decent si nimanui nu-i mai pasa de tine...
|
Sora Mariana, tineti legatura cu biserica tu si copilasii fratiei tale si toate vor fi bune. Domnul si Maica Domnului sa va binecuvinteze!
|
Citat:
|
Citat:
Sa-ti dea Dumnezeu putere si sa va fie bine, Maica Domnului sa va ocroteasca. |
Citat:
|
si eu sunt mama si cred ca prin sufletul tau trece o sabie in aceste momente grele ,Domnul sa te intelepteasca ce sa faci,poate te sfatuiesti si cu un preot,Maica Domnului sa te ocroteasca ,si sa-ti aline suferinta.
|
Citat:
|
Mariana draga,
Cred ca iti este foarte greu si nadajduiesc ca Maicuta Domnului sa te intelepteasca ce sa faci. Ea nu S-a dezlipit de Fiul Sau, desi putea sa plateasca cu moartea pentru acceptarea de a-I fi dat viata. Ea stie ce este iubirea de mama. Si tot Ea stie ce inseamna sa pierzi sau sa fii la distanta de cei dragi. Totusi in inima copiilor va fi un repros vesnic ca i-ai lasat singuri in aceste momente. Si aceasta e varsta cand se dezvolta tot felul de traumatisme din cauza lipsei apropierii tale. Poti oare sa asumi toate astea? Copilul nu e interesat de ce mananca, dar e interesat sa te joci cu el. Daca-i dai un colt de paine dupa o repriza de joaca, e cel mai fericit. Eu cred ca mai sunt si alte aspecte care te tin in strainatate. Jertfa fata e copii e un pretext. Ce cred eu. Poate ma insel. Da, Doamne! Elena |
Citat:
|
Citat:
Am vazut barbati muncind in strainatate, dar mamele ramanand langa copilasi. Si am discutat cu ei si traiau o tragedie. Ce castigau dadeau pe telefon si cadouri pt copilasi. Erau disperati ca oameni, tristi si dornici de a face ceva pentru a fi cu familia. Majoritatea ori i-au adus pe toti aici ori s-au intors. Cel putin din ce cunosc eu. Am mai cunoscut alte cazuri cand parintii erau in strainatate si copiii erau cu bucnicii. Si mai dezastruos, parintii devenisera numai finantatori, iar adevaratii parinti erau bunicii. Va dati seama ca e dramatic pt copilasi? Viata e scurta. Nu pierdeti bucuria de a fi cu cei dragi! Elena |
Citat:
|
Citat:
Am trait si eu in vestul Europei timp de cativa ani si peste tot sunt preoti buni! Numai trebuie sa-i gasesti. Dar sa dam slava lui Dumnezeu pentru ca exista biserici ortodoxe si in vestul Europei! Si te-as ruga sa nu ii judeci pe preoti pentru ca sunt ecumenisti. Faptul ca multe biserici ortodoxe sunt gazduite de parohii romano-catolice determina anumite relatii cordiale intre clreul ortodox si cel romano-catolic. Asa e viata! Tu ai fost nevoita sa pleci in strainatate, desi te doare inima. Asa si unii preoti ortodocsi, in tari neortodoxe, sunt pusi in diferite situatii carora trebuie sa le faca fata cu intelepciune, pentru binele credinciosilor. |
Pari o femeie cuminte. Lasa-i pe maini bune, daca aceasta este tot ce poti face. La noi e din ce in ce mai trist. Mai avem un pic si ne dau afara din tara.Ocupa-te cum poti de educatia lor, dar bine. Fii cu gandul mereu la Dumnezeu!
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:29:57. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.