Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Dragostea shi Religia (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2496)

DayDream 14.10.2007 15:27:18

buna...Am o mare problema care ma macina de 4 luni...am sa incerc sa fac un rezumat...De cand ma stiu cred ca am fost de vreo 20 de ori la biserica...am 19 ani...deci nu am prea am treaba cu religia shi obiceiurile ei...acum patru luni m_am indragostit de o fata extrem de credincioasa...nu am stiut de la inceput...eu am obiceiul sa pun suflet intr_o relatie inca de la inceput...si de aici problemele...cand a aflat ca eu nu sunt atat de credincios pe cat spera ea...a inceput sa ma "oblige sa merg la biserica"...iar dupa un timp am inteles ca ,daca nu vin la biserica va renunta la mine..."pentru ca funia impletita in 3 nu se rupe"-cuvintele ei...ea a fost crescuta in spiritul bisericii de mica...dar eu...nu...iar acum cateva zile parintzii ei mi_au dat de inteles ca daca nu merg si eu pe drumul lor pot sa imi i_au gandul de la ea...asha s-a shi intamplat...m_a parasit pentru ca nu am vrut sa fiu ca ei...iar povestea continua...

DayDream 14.10.2007 15:48:40

Ash dorii sa fiu contactat de un preot...vreau sa aflu nishte raspunsuri...multzumesc...

DayDream 14.10.2007 16:36:27

Nu imi doresc decat sa ma accepte asha cum sunt...sa nu ma oblige sa fac ceea nu vreau acum...nu vreau sa traiesc o dragoste conditionata...

iosif 14.10.2007 16:49:11

Daydream! La multi ani pentru cei 19 ani ai tai. Cu siguranta, nedumerirea si nemultumirea ta este justificata în parte. Da, tu nu iti doresti sa mananci ceva ce nu ai mai mancat pana acum si mai ales in cantitate asa de mare. Pe de alta parte insa, tu spui ca iubesti si iubirea aceasta probabil ca iti va da forta sa mergi inainte si sa ii fii alaturi. Iubirea te va invata incet incet rabdarea si intelepciunea pentru ca iubirea este mai mare decat toate si cu atat mai mult cu cat iubirea aceasta pare sa fie sansa ta de a veni mai aproape de Dumnezeu si de tine insuti si prin aceasta si de cei pe care ii iubesti.

Dragostea aceasta pare sa fie conditionata intr-adevar, insa conditia aceasta este cea mai fericita dintre toate conditiile pe care le-ar putea pune cineva iubirii. E vorba de conditia de a o iubi in adevar si in curatenie sufleteasca. Ce isi poate dori un om mia mult de atat? Crezi ca poate fi condamnata pentru faptul ca ti-a spus ca aceasta este calea pe care vrea sa o parcugeti impreuna prin iubirea voastra, tocmai pentru ca vrea sa iubeasca si sa fie iubita in lumina adevarului lui Dumnezeu?

Ma tem ca tu nu ai inteles dorinta ei si poate un pic ai facut-o pe "rebelul". E de inteles atata vreme cat Biserica nu a reprezentat pentru tine un interes deosebit.

Intrebarea mea este: in iubirea aceasta a ta pentru ea, oare s-a nascut si dorinta de a afla calea aceasta pe care ea vrea sa mergeti impreuna? Te-ai gandit la a merge cu ea macar o parte a drumului pentru a vedea ce anume se afla pe aceasta carare? Ce anume aduce cu sine acest mod de viata?

DayDream 14.10.2007 16:58:20

Dar pur si simplu nu pot sa accept obiceiurile care imi sunt impuse shi care imi vor fii impuse de biserica...am crescut cu cheia de gat de la 8 ani...nu prea a avut cine sa ma invetze ce e bine shi ce e rau...aproape tot ce shtiu shi tot ce fac le fac din propria mea experienta...ca asha cred eu ca e bine...ea shi parintzii ei vor sa ma schimbe prea repede...

Glamorous_witch 14.10.2007 17:27:17

Eu te-as sfatui sa porti o discutie cu ea.......sa ii explici ca nu iti place sa te santajeze ptr a merge la biserica.Vezi cum reactioneaza:daca in continuare nu te accepta asa cum esti,si incearca sa te schimbe,inseamna ca nu ai pierdut nimic.

Z.Lidia 14.10.2007 17:28:30

Care parte nu-ti convine?
Sa mergi la biserica? Sa te spovedesti? Sa aveti o relatie curata, in asteptarea cununiei?
Gandeste-te, pentru ea e si garantia ca tu vrei relatie serioasa. La varsta asta, putini baieti se gandesc la insuratoare.
Si gandeste-te cum ar fi viata alaturi de asemenea sotie.

DayDream 14.10.2007 17:40:31

De 3 luni port discutia asta cu ea...ca nu vreau sa fiu obligat sa fac nimic...daca voi simtii ca vreau s merg la biserica,sa ma spovedesc o voi face...dar sa nu imi de_a un ultimatum...imi spunea ca nu ma vede ca incerc sa ma schimb...dar lupta asta nu se duce neaparat inafara...de cand sunt cu ea in fiecare duminica se supara ca nu mergeam cu ea...shi toata saptamana eram trishti...imi dadea starea ei de nelinishte shi mie...Iar partea cu "sa ramanem virgini pana la casatorie "m_a terminat definitiv...bine inteleg...sa ramanem virgini...dar daca aflam atunci ca nu suntem compatibili in privintza sexului?...

Glamorous_witch 14.10.2007 17:42:33

Nu ai pierdut nimic.Nu sunteti compatibili.

iosif 14.10.2007 17:44:36

DayDream! Tu vrei sa aflii ce este de fapt credinta ortodoxa??

DayDream 14.10.2007 17:56:55

Deocamdata vreau sa raman asha cum sunt...asha cum am crescut...sigurul lucru in care cred e Dumnezeu..cel care m_a creat...in nimeni altcineva...In cel care mi_a dat viatza asta...nu vreau sa aprofundez nimic...tot ce vreau e sa iubesc shi sa ma iubeasca fara conditzii, fara piedici...vreau sa ma gandesc doar cum sa o fac fericita...dar nu vreau sa sufar pentru fericirea ei...atunci inseamna ca iubesc numai eu...shi nu am facut nimic...asta cred eu shi poate asha voi crede mereu...

DayDream 14.10.2007 18:13:50

dar aici mai mult de jumatate din decizie apartizne parintziilor ei...sunt convins...mai ales dupa discutia cu tatal ei...

DayDream 14.10.2007 18:16:29

Mi_a zis finutz bineinteles ca,daca nu urmez drumul pe care il parcurg ei...pot sa renuntz la ea...am plans ca nishte copii dupa aceea shi eu shi ea in camera ei...

Z.Lidia 14.10.2007 18:24:17

Ai vrea sa afli parerile noastre, sau ai cateva intrebari clare catre un preot?
Eu as avea o intrebare: te gandesti la ea ca la viitoarea sotie si mama a copiilor tai, sau nu te-ai gandit inca pana acolo?
Ti-ai inchipuit cum va fi viitoarea ta sotie, ai idee despre ce-ti doresti de fapt, sau inca nu? Uneori ne conturam un pic imaginea ei/lui.

ancaemanuel 14.10.2007 18:30:06

Citat:

În prealabil postat de DayDream
Deocamdata vreau sa raman asha cum sunt...asha cum am crescut...sigurul lucru in care cred e Dumnezeu..cel care m_a creat...in nimeni altcineva...In cel care mi_a dat viatza asta...nu vreau sa aprofundez nimic...tot ce vreau e sa iubesc shi sa ma iubeasca fara conditzii, fara piedici...vreau sa ma gandesc doar cum sa o fac fericita...dar nu vreau sa sufar pentru fericirea ei...atunci inseamna ca iubesc numai eu...shi nu am facut nimic...asta cred eu shi poate asha voi crede mereu...

Tu nu ai avut pregatirea asta, dar nu te asteapta nici o nenorocire, totul e sa vrei.
Ok, nu poti dintr-o data. Dar ai toata viata inainte.
Apreciez ca nu minti.
Sa nu o dezamagesti.

DayDream 14.10.2007 18:34:21

cred ca un preot mi_ar spune exact ce imi spun ea shi parintzii ei...mi-ar fii de mare ajutor parerile voastre...sigur,m_am gandit la viitor...la o familie...la copii inca nu...am 19 ani...nu vreau sa ma grabesc...dar daca suntem atat de diferitzi...eu vreau sa ma casatoresc dupa 30 de ani...ea mai repede...ea vrea 2 copii...eu unul...shi tot asha...acum de curand mi_a spus ca se ashtepta sa merg cu ea la teologie shi sa ma fac preot...ca asta ar fii cea mai mare bucurie a ei...

Z.Lidia 14.10.2007 18:53:03

Ea urmeaza sa dea la teologie?
Incearca sa gandesti din punctul ei de vedere, doar putin. Ar trebui sa fie si un exemplu de moralitate, daca face o meserie ca asta. Ceea ce face, ce iti impune, nu implica faptul ca nu te-ar iubi! Incearca sa intelegi de ce face asta!
In rest, depinde de tine, de cat de mult iti doresti sa fii cu ea.
Nu cred ca poate sa iti impuna sa devii preot! Daca veti discuta cu un duhovnic amandoi, parerea mea e ca are ce sfaturi sa va dea, si tie si ei.

DayDream 14.10.2007 18:56:59

Cred ca m_am zbatut degeaba aceste 4 luni...pentru ca nu am nici o shansa impotria cuvantului parintilor ei...shi nici ea nu cred ca s_a opus...sunt pierdut...sunt terminat psihic...de ce nu ma poate accepta asha cum sunt?...de ce trebuie sa imi ceara ceva in schimb...nu le_am impus lor nimic...sa nu mearga odata la biserica sau sa manance mancare ca nu e de post sau orice altceva care nu le_ar fii convenit...nu le_am pus nici o conditzie...nu frecventez baruri,discoteci,nu fumez, nu beau alcool sau cofeina(spre deosebire de tatal ei care se mai ameteshte)sunt student...provin dintr_o familie modesta...nu shtiu ce sa mai fac..............................

OvidiuO 14.10.2007 19:01:07

Draga Daydream,
incerc sa-ti spun si eu cateva cuvinte. La varsta ta intelegi iubirea intr-un anumit fel, inima deschizandu-se si dand drumul sentimentelor. Numai ca inima nu este formata numai din sentimente. Inima inseamna si vointa cea buna. Inima inseamna si ratiunea cea buna. Toate acestea trei la un loc, dar nicidecum separat, te pot face sa vezi mai profund cum stau lucrurile. Tu acum reactionezi doar cu o parte a ei. Daca ai fi intelept ai incerca mai intai sa vezi ce inseamna Credinta Ortodoxa. Te-ai duce la parintii ei si la fata pe care o iubesti si le-ai spune asa: Trebuie mai intai sa vad ceea ce imi propuneti, sa vad cu ce se mananca mancarea aceasta si va rog sa imi permiteti sa descopar singur acestea, citind, documentandu-ma, vorbind cu un preot, etc. si apoi as putea sa va dau un raspuns. Va rog sa nu imi impuneti nimic, si daca Dumnezeu in care cred si eu, o sa ma ajute binenteles impreuna cu dorinta mea cea buna, poate ca totul o sa fie bine. Si hai sa-ti mai spun ceva. Daca intr-adevar o iubesti, faci si ce zice ea, nu numai ce doresti tu.
Eu cred ca ai o sansa buna sa mergi pe o Cale buna. Tu alegi.
Domnul sa fie cu tine.

Glamorous_witch 14.10.2007 19:06:47

Acum pe bune......ar vrea cineva de aici sa se intalneasca cu un baiat/fata,iar acesta/aceasta sa va spuna ca va iubeste,dar nu accepta o relayie decat daca va duceti la moschee/sinagoga va rugati de nu stiu cate ori pe zi,tineti Ramadamul sau Sabatul,etc,etc?

mirelat 14.10.2007 19:10:29

Citat:

nu shtiu ce sa mai fac..............................

eu zic sa mai ai rabdare, timpul o sa decida. mai ales, sa nu luati decizii majore sub presiune.

DayDream 14.10.2007 19:11:33

Dar eu inca nu simt chemarea aceea spre Dumnezeu...iar daca mergi fortat la biserica ca sa nu se supere cel de langa tine nu vei reushii niciodata sa il cunoshti pe Dumnezeu cu adevarat...am o viatza inainte sa il cunosc...dar ei vor sa ma schimbe acum...e ceva nou pentru mine...

DayDream 14.10.2007 19:17:14

Dar eu nu simt chemarea aceea spre Dumnezeu...iar daca merg la biserica doar pentru a nu se supara cea de langa mine nu voi reushii niciodata sa il descopar pe El...e un lucru nou pentru mine...nu pot sa o fac atat de repede shi nu vreau sa mi se impuna nimic...

mirelat 14.10.2007 19:18:03

roaga-i sa aiba rabdare cu tine, trebuie sa inteleaga ca nu te poti schimba peste noapte. iar credinta nu poate fi impusa cu forta, ea trebuie sa iti fie descoperita. poate prietena ta sa fie in masura sa faca asta, daca are dragoste.

DayDream 14.10.2007 19:18:20

eu am rabdare dar ei vad ca nu mai au...i_am spus ca ceea ce imi cere ea necesita timp...

mirelat 14.10.2007 19:20:18

sorry ca trebuie s-o spun, dar daca nu au rabdare, inseamna ca n-ai pierdut prea mult...

mirelat 14.10.2007 19:20:58

la oamenii respectivi ma refer.

DayDream 14.10.2007 19:21:14

Dar imi tot spune ca nu vede ca incerc sa merg pe calea ei...adica nu ma vede ca merg la biserica,ca imi fac cruce,ca nu sarut icoanele, etc...

ancaemanuel 14.10.2007 19:22:28

ceea ce gindesti tu e corect. Si parintii ei ar trebui sa aiba un pic de toleranta si sa cunoasca, faptul ca nu se poate impune ceva. Credinta nu e impusa, ci vine din dragoste.
Poate ei nu stiu ce gindesti tu. Fa cumva sa afle si ei, merge-ti cu totii la un duhovnic, altfel, i-ti zic in clar: fata asta nu e pe masura ta.

DayDream 14.10.2007 19:23:39

Tot ce imi doresc de la ea e sa ma iubeasca pe mine...sa se gandeasca putzin shi la ce scop am eu in viatza...eu nu vreau sa ajung in rai sau viatza veshnica...vreau doar sa iubesc pe cineva pe Pamant shi sa fac tot ce pot ca sa fie fericita...nu ii cer nimic in schimb...doar sa ma accepte asha cum sunt...

mirelat 14.10.2007 19:23:49

spune-i sa nu mai judece ceea ce e la vedere. sufletul numai Dumnezeu ti-l cunoaste. increderea, respectul reciproc si neingradirea celuilalt sunt ingrediente de baza intr-o relatie.

DayDream 14.10.2007 19:25:53

Incep sa cred ca nu mai am nici o sperantza shi ca..........am pierdut_o definitiv...

DayDream 14.10.2007 19:28:14

Dragostea pentru Dumnezeu shi dragostea pentru cel pe care vrei sa il ai alaturi langa tine sunt doua lucruri total diferite...tot sufletul ei e cu Dumnezeu...pentru mine nu cred ca mai are loc...eu sunt doar o piedica in visul ei...

ancaemanuel 14.10.2007 19:28:20

Citat:

eu nu vreau sa ajung in rai sau viatza veshnica

aicea o dai in bara.

DayDream 14.10.2007 19:30:16

de ce sa o dau in bara?pe mine nu ma intereseaza lucrurile astea...eu sunt acum pe Pamant...aici vreau sa iubesc...nu pot sa shtiu ce va fii dupa...

mirelat 14.10.2007 19:33:09

Citat:

Dragostea pentru Dumnezeu shi dragostea pentru cel pe care vrei sa il ai alaturi langa tine sunt doua lucruri total diferite...tot sufletul ei e cu Dumnezeu...pentru mine nu cred ca mai are loc...eu sunt doar o piedica in visul ei...

Draga DayDream, nu esti o piedica in visul ei atata vreme cat nu si-a pus in gand sa se calugareasca. Daca vrea sa aiba o viata de mirean, atunci cu siguranta va cauta sa aiba un sot, o familie.

DayDream 14.10.2007 19:33:57

V_am spus..cred numai in Dumnezeu...ii multzumesc pentru ca mi_a dat viatza pe care o traiesc pe pamant...nu am aspratzii atat de inalte...oricum faptele tale conteaza...daca nu mergi la biserica nu incalci niciuna din cele 10 porunci...nu faci rau nimanui...daca nu ranesc pe nimeni shi nu fac blasfemii,daca nu fac orice altceva ce nu este moral...care e greseala mea?

mirelat 14.10.2007 19:37:11

greseli facem multe, cu si fara voie. nu te mai gandi ca nu are ce sa ti se reproseze.

DayDream 14.10.2007 19:37:41

Dupa toate astea cred ca shtitzi ca nu am nici o shansa...ei nu vor renuntza niciodata in ceea ce cred ei shi in ceea ce au fost invatzatzi...intotdeauna voi fii unul dinafara...pe care vor incerca sa il schimbe...

cristiboss56 14.10.2007 19:39:08

Ovidiu, a punctat foarte bine si cred ca intro relatie serioasa, bazata pe iubire adevarata , curata, trebuie sa ai o putere mai mare de intelegere si de acceptare venita mai ales din partea viitorului barbat. Lasa, o farama mai mult din partea ta , mai ales in dragostea pentru Dumnezeu.

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:47:38.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.