Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Salutare (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2531)

23.10.2007 19:01:50

Am si eu cateva intrebari despre lucifer:
De ce Dumnezeu l-a lasat pe pamant stiind ca o sa ii ademeneasca pe adam si eva la pacat?
De ce Dumnezeu a permis rautatea ?
De ce la inzestrat Dumnezeu pe lucifer cu darul de a alege intre bine si rau ?
Cand Dumnzeeu l-a aruncat pe lucifer in iad de ce a trebuie sa ii arunce si ceata lui de ingeri, ca ei nu au aveau nici o vina?
Cati ingeri au cazut impreuna cu lucifer atunci cand dumnezeu i-a aruncat in iad, pentru ca acum cand fiecare om are un demon, ar insemna sa fii cazut peste 6 miliarde de ingeri?

Multumesc!

sofiaiuga 23.10.2007 20:05:13

in primul rind sa iti schimbi numele care este f. elocvent ca iti asumi sa fii fiul celui rau .Ai grija nu te juca de-a numele!
1.in cer nu poate exista nimic intinat si l-a alungat pe lucifer
2.Dumnezeu nu a permis rautatea ci ea este un bine pervertit ,modificat ,un exces al simturilor.
3.Dumnezeu nu a permis rautatea ci LIBERTATEA ,posibilitatea de a lege intre bine si rau,caci patria noastra adevarata este in ceruri,noi fiind exilati prin ADAM si EVA,protpparintii nostri.Aci pe pamint este doar un examen al nostru pe care dc il trecem reintram in raiul pierdut de protoparintii oamenilor prin neascultare
4.daerul de alege intre bine si rau este datorat inzestrarii fiintelor ceresti si pamintesti cu RATIUNE .
5.AU FOST ALUNGATI INGERII CARE I S-AU ALATURAT,ADICA CEI CARE AU CONSIMTIT,adica au fost de acord cu ratiunea gresita a lui lucifer,adica cu MINDRIA lui.
6. Biblia spune ca a treia parte din ingerii din cer ,dar nu stiu citi ingeri sint de tot in cer.Stiu numai ca sint pe ierarhii:scaune,heruvimi,serafimi,arhangheli,inger i.Citeste cartea DESPRE INGERI de maica ALEXANDRA [fosta pricipesa Ileana A ROMANIEI].

23.10.2007 20:36:20

"in primul rind sa iti schimbi numele care este f. elocvent ca iti asumi sa fii fiul celui rau .Ai grija nu te juca de-a numele!"

E doar un nume, asta mi-a trecut prin minte cand m-am inregistrat.

"2.Dumnezeu nu a permis rautatea ci ea este un bine pervertit ,modificat ,un exces al simturilor."

Pai daca nu a permis Dumnezeu rautatea atunci cum de exista in prezent?
El stia ce o sa se intample cu omul si stia ca o sa cada in pacat si o sa se chinuie mii de ani cu rautatea.Mai ales daca citim apocalipsa lui ioan o sa vedem ca o sa vina antichristul.Intrebarea pe care o pun eu este: ,,Cum il putem oprii noi pe antichrist?".

O alta intrebare( care le cuprinde pe toate):

De ce a trebuit Dumnezeu sa puna pomul cunostiintei binelui si a raului in gradina eden si de ce a trebuit sa il lase pe satan liber pe pamant cand trebuia sa ramana pentru totdeauna el si ingerii lui in iad?

Daca totusi stam sa ne gandim Dumnezeu care este creatorul universului a permis totusi raul.Dar de ce sa faca asa ceva o fiinta SUPREMA?
Tot nu inteleg...putea sa nu fie nici un pom al cunostiintei binelui si a raului si atunci NU EXISTA RAUL in lume.
DE CE A PERMIS ASTA???

veilur 23.10.2007 20:41:40

Citat:

Īn prealabil postat de sofiaiuga
3.Dumnezeu nu a permis rautatea ci LIBERTATEA ,posibilitatea de a lege intre bine si rau

Pai tocmai asta este paradoxul, ca inainte de caderea lui Lucifer, nu exista raul, dar exista posibilitatea de a fi creat prin separarea de starea initiala, luand o noua atitudine fata de Dumnezeu. Nu poti spune ca atunci Lucifer a ales intre bine si rau, ci doar a pus bazele unei noi conceptii de gandire, de atunci a aparut intrebarea: "De ce Dumnezeu si nu noi?", sau aspiratii de genu: "Vrem si noi la fel ca El". A fost un mare razboi ceresc in vederea acestor dorinte luciferice, pe care noi nu il vom putea intelege, decat poate dupa ce vom muri...

cozia 23.10.2007 20:51:19

Citat:

Īn prealabil postat de Lucifer-junior
Cum il putem oprii noi pe antichrist?".

De oprit nu cred ca-l putem opri dar ii putem amina venirea,(chiar si cu o zi) stii tu cum...

cozia 23.10.2007 21:00:43

De ce a trebuit Dumnezeu sa puna pomul cunostiintei binelui si a raului in gradina eden

Deoarece acest "copac" face parte din creatia lui Dumnezeu, iar Adam a avut libertatea de a alege, asa a fost creat el, sa stapineasca sa crfeeze sa dea nume animalelor, si sa ALEAGA!

de ce a trebuit sa il lase pe satan liber pe pamant cand trebuia sa ramana pentru totdeauna el si ingerii lui in iad?

Deoarece pamintul este anticamera iadului, daca nu ti-ai dat inca seama, o sa realizezi in curind, nimeni nu scapa de constientizarea acestui fapt.

atunci NU EXISTA RAUL in lume.
DE CE A PERMIS ASTA???

Deoarece raul face parte din "mostenirea lasata lui Adam pe pamint , pamint care este anticamera Iadului, iar iadul include rau cit cuprinde.... el.

cozia 23.10.2007 21:12:59

Citat:

Daca totusi stam sa ne gandim Dumnezeu care este creatorul universului a permis totusi raul.Dar de ce sa faca asa ceva o fiinta SUPREMA?

Daca ai observat de la pamint la cerurile lui Dumnezeu, exista o ierarhie piramidala, si cu cit esti mai sus cu atit poti mai multe... la baza insa situindu-se Pamintul pe care locuim in prezent si Iadul deci doua locuri cu muuult rau, suferinta, si sudoarea fruntii, iar Iadul o sa vezi ca este definit si el ca fiind ba gheena, ba, locul "scrisnirii dintilor", si alte asemena "locuri" cu denumiri de care nu mai imi amintesc

georgeval 23.10.2007 21:27:53

Citat:

Am si eu cateva intrebari despre lucifer:
De ce Dumnezeu l-a lasat pe pamant stiind ca o sa ii ademeneasca pe adam si eva la pacat?
De ce Dumnezeu a permis rautatea ?
De ce la inzestrat Dumnezeu pe lucifer cu darul de a alege intre bine si rau ?
Cand Dumnzeeu l-a aruncat pe lucifer in iad de ce a trebuie sa ii arunce si ceata lui de ingeri, ca ei nu au aveau nici o vina?
Cati ingeri au cazut impreuna cu lucifer atunci cand dumnezeu i-a aruncat in iad, pentru ca acum cand fiecare om are un demon, ar insemna sa fii cazut peste 6 miliarde de ingeri?

Multumesc!

In primul rand existentele constiente sau personale (ingerii si oamenii) au fost inzetrate cu libertate.
Pentru dobandirea raiului omul trebuia supus la un examen moral. "Nu era folositor ca omul sa dobandeasca nemurirea fara sa fie ispitit si incercat"(Sf. Ioan Damaschin). Clelalte raspunsuri sunt legate de libertatea persoanei. Participarea la dumnezeire se face prin libertate nu printr-o constrangere. Ca fiinte spirituale inzestrate cu libertate,ingerii aveau posibilitatea sa progreseze in perfectiune si virtutte, dar in acelasi timp aveau si posibilitatea de a pacatui. Folosindu-se de libertatea lor si razvratindu-se impotriva lui Dumnezeu, din madrie, o parte dintre ingeri au fost izgoniti din cer, ajungand astfel ingeri rai sau diavoli.
Numarul diavolilor este foarte mare, deoarece Sfanta scriptura vorbeste de o imparatie a diavolului (Matei 12,26), in cazul vindecarii demonizatului din tinutul Gherghesenilor se vorbeste de o legine de demoni.

Glamorous_witch 23.10.2007 21:29:04

Satan nu este echivalent cu Lucifer.Satan este personaj din mitologia iudeo-crestino-musulmana,iar Lucifer-zeu din panteonul roman,personificare a planetei Venus,un zeu minor.A fost preluat in Biblie cand au tradus-o in limba latina(probabil au inlocuit Venus cu Lucifer)

sofiaiuga 23.10.2007 21:42:48

lucifer a devenit satan

Glamorous_witch 23.10.2007 21:46:20

Pai......un zeu minor din mitologia romana(numele este clar latin,nu apare in Biblia scrisa in ebraica),si fara vreo importanta prea mare(era doar personificarea unei planete,nu era venerat),nu se putea transforma intr-un inger din panteonul mozaic.

23.10.2007 22:58:29

Dar totusi credeti ca Dumnezeu a creat alte fiinte asemanatoare omului( si aici ma refer pe alte planete, galaxii).... si la fel le-a dat si lor libera alegere?
Sau oamenii sunt singurele fiinte din intreg universul?

veilur 24.10.2007 00:15:58

Citat:

Macar cu atata onoare sa ne alegem si noi din toata creatia Lui: sa fim singurii! :) Ca in rest dam pe-afara de pacate si suntem cuprinsi de multe nenorociri si tot felul de capcane :(

anita 24.10.2007 08:44:25

Citat:

Dar totusi credeti ca Dumnezeu a creat alte fiinte asemanatoare omului( si aici ma refer pe alte planete, galaxii).... si la fel le-a dat si lor libera alegere?

Chiar daca le-a creat poate aceste fiinte nu au cazut in pacat cum a cazut omul.
Multe rautati se intampla pe aceasta planeta ,chiar ca te gandesti ca ar fi un fel de antecamera a iadului.

24.10.2007 11:00:52

Dar sincer sa fiu eu nu cred in apocalipsa lui Ioan Teologul.
Noi putem face din lumea asta o lume mai buna, fara tirani si serpi.
Putem sa scapam lumea de rautate, cu incetul cu incetul, mai greu sau mai usor, dar putem sa o indreptam.
Eu asa cred.

anita 24.10.2007 11:55:24

Citat:

Dar sincer sa fiu eu nu cred in apocalipsa lui Ioan Teologul.
Noi putem face din lumea asta o lume mai buna, fara tirani si serpi.
Putem sa scapam lumea de rautate, cu incetul cu incetul, mai greu sau mai usor, dar putem sa o indreptam.
Eu asa cred.

Si ce propui in sensul asta?
Cum putem face o lume mai buna ?

24.10.2007 12:04:58

Sa luptam cu rautatea.
Sa luptam pentru libertatea noastra care este pe jumatate luata.
De ce sa devenim sclavi cand putem sa luptam.

Uite un citat:
,,Love and Survival is the same thing, as is Hate and Death."

Libertatea este al doilea lucru cel mai de pret pe care omul il are, primul este dragostea !

erzbet 24.10.2007 14:41:33

"In China se fa milioane de intreruperi ,pe luna cred ,iar nici noi nu suntem departe tinind cont de populatia existenta. "

Oricum e interzis legal unei femei sa aiba mai mult de un copil(doar in cazul unei sarcini multiple ii este permis) in China. Se explica numarul avorturilor, mai ales ca si asa sunt atat de numerosi de au impanzit tot globul. Daca nu ar exista o restrictie am numara "roman, chinez, englez, chinez, francez, chinez," samd
Iar legat de masonerie, teoria conspiratiei e la ordinea zilei vad

erzbet 24.10.2007 14:44:00

"2.Dumnezeu nu a permis rautatea ci ea este un bine pervertit ,modificat ,un exces al simturilor.
3.Dumnezeu nu a permis rautatea ci LIBERTATEA ,posibilitatea de a lege intre bine si rau"

Nu are nici o logica ce spui. Dumnezeu nu a permis rautatea, ci ea este un bine pervertit. Bine pervertit sau nu, tot rautate se cheama si ea exista. Dumnezeu nu permite rautate dar omul are dreptul sa aleaga dintre bine si rau. Care rau din moment ce spui ca Dumnezeu nu permite rautate?

anita 24.10.2007 14:59:16

Citat:

Īn prealabil postat de erzbet
"In China se fa milioane de intreruperi ,pe luna cred ,iar nici noi nu suntem departe tinind cont de populatia existenta. "

Oricum e interzis legal unei femei sa aiba mai mult de un copil(doar in cazul unei sarcini multiple ii este permis) in China. Se explica numarul avorturilor, mai ales ca si asa sunt atat de numerosi de au impanzit tot globul. Daca nu ar exista o restrictie am numara "roman, chinez, englez, chinez, francez, chinez," samd

Gaseste tu o solutie crestineasca la aceasta situatie ,pentru uciderea unui suflet nevinovat nu exista nici o scuza.
Dumnezeu nu a creat omul pentru ca acesta sa devina un ucigas.
Si oricum legea cu avorturile incalca o porunca divina "nu ucide"
Nu uita ca aici nu esti pe un site oarecare ,baiatul cauta un raspuns crestin ,nu apartinind unui ateu.

flory25 24.10.2007 15:53:11

Citat:

Sa luptam cu rautatea.

Uite un citat:

Libertatea este al doilea lucru cel mai de pret pe care omul il are, primul este dragostea !

imi pare rau sa te dezamagesc luci.. dar noi nu suntem liberi...putem alege intre doua moduri de viatza dar inmomentul in care alegerea e facuta devii mai mult sau mai putin "scalv".
-daca iti alegi drumul pacatului devii rob al pacatului pentru ca nu te mai poti lasa de vicii,devin o a doua natura deci te numesti sclav.
-daca iti alegi drumul virtutiei,(calea cea stramta si cu chinuri)alegi sa il iubesti pe dumnezeu cu toata fiinta ta, dar in momentul in care simti aceasta iubire nu mai poti face decat ceea ce aceasta iubire iti permite adica doar virtutii; esti liber sa faci doar lucruri bune.deci traiesti o libertate constransa.
concluzia e ca aici pe pamant nu vom fii liberi, libertatea deplina nu exista:exita reguli, si libertatea de a alege, dupa ce ai facut alegerea nu mai esti liber.
-intrebarea e: si daca nu alegem, suntem noi liberi? asta..nu stiu...

apoi sa lupti cu rautatea..e un vis..si depinde si ce numesti tu rautate si rautati(poate nu avem aceeasi definitie mai ales ca din cate vad nu prea impartasesti dogmele ortodoxe).iar daca ceea ce nu mesti tu rautati sunt rautatile definite de Biserica, atunci spune-mi tu cum vrei sa convingi o lume in care pacatul e o virtute, in care razbunarea e o virtute si mandria un lucru admirabil, in care razboiul e o banalitate, cum vrei tu, si impreuna cu cine sa transformi lumea asta intr-o lume pacifista?libera? ...de fapt ce numesti tu libertate?

erzbet 24.10.2007 16:59:19

Citat:

Īn prealabil postat de anita
Citat:

Gaseste tu o solutie crestineasca la aceasta situatie ,pentru uciderea unui suflet nevinovat nu exista nici o scuza.
Dumnezeu nu a creat omul pentru ca acesta sa devina un ucigas.
Si oricum legea cu avorturile incalca o porunca divina "nu ucide"
Nu uita ca aici nu esti pe un site oarecare ,baiatul cauta un raspuns crestin ,nu apartinind unui ateu.

Eu am spus ce spun statisticile, am evitat de aceasta data sa imi exprim parerea personala. Da, e un fapt dovedit, chinezii s-ar inmulti necontrolat, aceasta lege are ca scop prevenirea acestui lucru. Nu am amintit, nu am contrazis nici o lege divina. Nu cred cam depasit bunul simt ca sa mi se atraga atentia ca nu sunt pe un site oarecare. Si bietul baiat, dupa numele pe care il are si dupa problemele pe care le enunta, e departe de a fi un crestin tipic(lucru care dupa mine nu este nicidecum rau, dar asta e numai parerea mea)

dorinel78 24.10.2007 17:35:53

legat de avort, cica la catolici in primele 4 saptamani nu este considerat un pacat (savatie bostovoi-in cautarea aproapelui)

24.10.2007 18:17:29

Pentru aceia care cred in apocalipsa:
Cand credeti ca va venii, pana in 2030?

24.10.2007 18:36:31

Anita:
La cine te referi cand asociezi masoneria cu balaurul negru?
sau ce este masoneria?

flory25:
Asa de mult crezi in apocalipsa lui Ioan incat crezi ca libertatea omului este pierduta si omul degeaba incearca sa lupte cu rautatea caci nu are nici o sansa.Mai ignorant decat atat nu poti fii.

flory25 24.10.2007 20:04:08

ai dreptate luci, sunt ignoranta...dar ceea ce vroiam sa spun e ca lumea nu se va schimba in ciuda tuturor eforturilor noastre, iar daca noi existam azi existam gratie rugaciunilor calugarilor, preotilor, pustnicilor etc
in ceea ce priveste libertatea nu mi-ai raspuns cum definesti tu libertatea, si atunci iti voi explica de ce am scris cele de mai sus

quasar 24.10.2007 20:50:32

Citat:

Īn prealabil postat de dorinel78
legat de avort, cica la catolici in primele 4 saptamani nu este considerat un pacat (savatie bostovoi-in cautarea aproapelui)

catolicii au gasit ei multe portite spre a scuza pacatul.Pacat deosebit de mare este si daca se intampla ceva din adoua zi nu din a 4-a saptamana.si tot legat de avort,chia ca nu suntem ff departe de china raportandu-ne la suprafata si populatia tarii noastre.In Romania din 90 in coace s-au facut peste 15 MILIOANE de avorturi declarate.va inchipuiti ca daca s-ar mai pune si cele nedeclarate...ne ingrozim..

cozia 24.10.2007 23:02:46

Citat:

va venii, pana in 2030?

Noi ortodocsii nu suntem interesati in CIND va veni, nu asta este important ci... daca vom avea ulei in candela pentru "a vedea", si a nu rata intilnirea cu Adevarul!;)

dan73 24.10.2007 23:17:15

Lucifer-junior:"Am si eu cateva intrebari despre lucifer:
1. De ce Dumnezeu l-a lasat pe pamant stiind ca o sa ii ademeneasca pe adam si eva la pacat?
2. De ce Dumnezeu a permis rautatea ?
3. De ce la inzestrat Dumnezeu pe lucifer cu darul de a alege intre bine si rau ?
4. Cand Dumnzeeu l-a aruncat pe lucifer in iad de ce a trebuie sa ii arunce si ceata lui de ingeri, ca ei nu au aveau nici o vina?
5. Cati ingeri au cazut impreuna cu lucifer atunci cand dumnezeu i-a aruncat in iad, pentru ca acum cand fiecare om are un demon, ar insemna sa fii cazut peste 6 miliarde de ingeri?"

1. Dumnezeu nu renunta la nimic din ceea ce a creat. El nu a creat pe cineva pentru o vreme ci pentru eternitate. Omul avea puterea sa respinga ispita.
2. A permis, permite si va permite rautatea pentru ca a respectat, respecta si va respecta libertatea.
3. A nu avea posibilitatea de a alege, echivaleaza cu a nu fi persoana.
4. Totul trebuie inteles personalist si nu juridic. Cei ajunsi in iad sunt cei care au dorit sa devina dumnezei prin ei insisi. A fi doar pentru tine echivaleaza cu moartea.
5. Au cazut cati s-au razvratit. Nu uita ca sunt duhuri. Cel posedat ajunge sa spuna ca numele ii este Legiune - deci demonul care l-a "cuprins" pe unul, ii poate cuprinde si pe altii. Nu sunt demoni doar pentru situatii de urgenta.

cozia 24.10.2007 23:29:50

Citat:

Īn prealabil postat de dan73
1. De ce Dumnezeu l-a lasat pe pamant stiind ca o sa ii ademeneasca pe adam si eva la pacat?
2. De ce Dumnezeu a permis rautatea ?
3. De ce la inzestrat Dumnezeu pe lucifer cu darul de a alege intre bine si rau ?
4. Cand Dumnzeeu l-a aruncat pe lucifer in iad de ce a trebuie sa ii arunce si ceata lui de ingeri, ca ei nu au aveau nici o vina?
5. Cati ingeri au cazut impreuna cu lucifer atunci cand dumnezeu i-a aruncat in iad, pentru ca acum cand fiecare om are un demon, ar insemna sa fii cazut peste 6 miliarde de ingeri?"

1. Dumnezeu nu renunta la nimic din ceea ce a creat. El nu a creat pe cineva pentru o vreme ci pentru eternitate. Omul avea puterea sa respinga ispita.
2. A permis, permite si va permite rautatea pentru ca a respectat, respecta si va respecta libertatea.
3. A nu avea posibilitatea de a alege, echivaleaza cu a nu fi persoana.
4. Totul trebuie inteles personalist si nu juridic. Cei ajunsi in iad sunt cei care au dorit sa devina dumnezei prin ei insisi. A fi doar pentru tine echivaleaza cu moartea.
5. Au cazut cati s-au razvratit. Nu uita ca sunt duhuri. Cel posedat ajunge sa spuna ca numele ii este Legiune - deci demonul care l-a "cuprins" pe unul, ii poate cuprinde si pe altii. Nu sunt demoni doar pentru situatii de urgenta.

Pt. 1, 2 si 3. Nu l-a lasat ci l-a trimis in Iad, iar anexa iadului este pamintul unde au fost trimisi si Adam si Eva,deci locurile cele mai josnice, acolo ne aflam cu totii, iar pe pamint asta se face, se lucreaza cu viclenie si rautate, se ucide, samd, conform proverbului: " Daca esti la Roma faci ce fac romanii" 3. Toate creatiile lui Dumnezeu au darul de a alege altfel nu s-ar numi ADEVAR ci LIMITARE si constringere iar Raiul nu este nici una nici alta, asa vad eu, din ce am studiat...

cozia 24.10.2007 23:34:06

Dan, pe scurt, Omul este intr-o situatie foarte jalnica, cazut, intr-un loc foarte jalnic, al "plingerii",pamintul, ok,! ....eh, si de aici urmeaza sa ALEGEM ce vrem sa facem cu viata care ne-a fost data...

Makavelli 24.10.2007 23:39:37

Citat:

Sa luptam cu rautatea.

Uite un citat:

Prima oara trebuie sa lupti cu rautatea din tine ...si toti ar trebui sa inceapa cu asta inainte sa judece pe altii.

dan73 24.10.2007 23:44:07

Adevarat cozia, omul este cazut, dar firea lui umana este pentru vecie in Hristos. Nu ne ramane decat sa incorporam in noi aceasta fire transfigurata si astfel vom fi vii.

anita 25.10.2007 08:48:33

Citat:

Anita:
La cine te referi cand asociezi masoneria cu balaurul negru?
sau ce este masoneria?

flory25:
Asa de mult crezi in apocalipsa lui Ioan incat crezi ca libertatea omului este pierduta si omul degeaba incearca sa lupte cu rautatea caci nu are nici o sansa.Mai ignorant decat atat nu poti fii.

Nu eu am asociat-o ci sfintii parinti ,calauziti de Sfantul Duh au spus ca fiara neagra este masoneria.
Aceste fiare eu le vad ca pe niste atacuri puternice si sustinute la adresa crestinismului.
Nu au luptat comunistii impotriva ortodoxiei ,au indoctrinat elevii ,au inchis preoti si calugari ,au desfiintat manastiri ?
Comunismul a fost adus de evrei ,Ana Pauker si Luca ,sa nu mai zic de ideologii Marx si Engels ,(unul din ei a fost sigur evreu) pentru a darama ceea ce a cladit Dumnezeu timp de aproape 2000 de ani.Ana Pauker si Luca ,au fost mai intai in Rusia ,apoi au venit prin tara noastra si apoi s-au intors in Rusia ,unde sunt inmormantati in zidul Kremlinului.Am invatat la istorie.
Despre masonerie este un topic tot aici unde scrie f.bine.

georgeval 25.10.2007 10:47:23

Citat:

"2.Dumnezeu nu a permis rautatea ci ea este un bine pervertit ,modificat ,un exces al simturilor.
3.Dumnezeu nu a permis rautatea ci LIBERTATEA ,posibilitatea de a lege intre bine si rau"

Nu are nici o logica ce spui. Dumnezeu nu a permis rautatea, ci ea este un bine pervertit. Bine pervertit sau nu, tot rautate se cheama si ea exista. Dumnezeu nu permite rautate dar omul are dreptul sa aleaga dintre bine si rau. Care rau din moment ce spui ca Dumnezeu nu permite rautate?

Cred ca se refera la faptul ca raul nu are un continut ontologic,nu are o existenta prin sine, nu a fost creat de Dumnezeu. "Raul nu este decat un parazit ce roade din fiinta, din existenta"(Pr Staniloae). Raul se foloseste de haina binelui sau este impodobit cu florile binelui.

25.10.2007 13:28:57

Bine dragi prieteni, am aflat ceea ce trebuia sa aflu.

Multumesc pentru sfaturile voastre.

E un forum bun, contine multe indrumari si raspunsuri la multe intrebari.

Va urez sa aveti o viata crestina buna, sanatate si fericire !

Si daca o sa mai am vreo neindumerire o sa va cer sfatul.

Pace !

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:48:22.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.