![]() |
Astazi vedem ca oamenii sunt tot mai ambitiosi,fiind cuprinsi de pacatul mandriei,reprezentat prin celelalte pacate si patimi,dar si in forma sa pura,adoptata de masonerie,aceea de a conduce lumea.Azi toti vor sa conduca ceva,sa fie sefi de ceva,nu stiu,de gluga de coceni...asta pentru ca si firmele cer oameni diamici si ambitiosi,in timp ce Biblia ne spune sa fim saraci cu duhul,duhul lumesc,al mandriei.Dar cine sa mai asculte de Biblie?Asta e intrebarea.
|
Dar cine a zis ca nu poti fi sef intr-un departament sau patronul unei firme, atat timp cat ai o viata conform credintei?
|
Problema nu este daca esti conducator sau nu, ci cum te raportezi la oamenii din jurul tau, la oamenii pe care ii conduci sau nu. Pentru ca am observat sefi care nu se aratau cu nimic superiori fata de angajatii lor si am vazut, dimpotriva, angajati care ii priveau cu foarte multa mandrie pe ceilalti. Intr-adevar, daca oamenii aspira sa conduca ceva, orice, este un semn de orgoliu. Inseamna ca acea persoana vrea sa fie "deasupra" colegului, vecinului etc, desi nu-si da seama ca mandria il va trage in jos.
|
Un sef bun conduce pe subalternii sai, asta nu e ceva rau. El are vederea de ansamblu, ii face sa lucreze ca o echipa. Ii stimuleaza pe fiecare, si... face anumite lucruri pentru ei.Ii intelege, iar ei se lasa sub conducerea lui. Nu mi se pare necrestinesc!
Insa, cand subalternilor le vine ideea sa ia locul sefului, fara sa aiba motive intemeiate de a-l da jos, atunci sa vezi.. Ca doar Domnul nostru Iisus Hristos ne-a dat cel mai bun exemplu, cum trebuie sa fie un lider. El a spalat picioarele apostolilor sai. Unii au doar anumite calitati de lider: ambitie, poate ceva capacitate de a gandi in ansamblu. Dar nu au si acea capacitate de a intelege pe semenii lor, de a le fi aproape, de acolo, de la putere. Masoneria mi se pare adunarea sefilor care doresc binele lor insisi. Mandrie mi se pare cand crezi ca ai calitati pe care de fapt nu le ai. Cand crezi ca ai facut singur ceva, nu cu ajutorul celorlalti, al subalternilor, de exemplu. |
Mandrie poate fi si atunci cand crezi ca stii Tainele lui Dumnezeu. Sau atunci cand crezi ca intelegi ce e cu masoneria si cum vor sa conduca ei lumea.
|
Foarte interesant subiectul.
Nu a pus Dumnezeu pe satan sa conduca lumea, totusi, mindria, i-l duce la pacat. Vine Iisus, si prin exemplu, arata ce e aia smerenie. Dumnezeu, IL face mai mare ca toti, nu ca nu era si inainte, si nu degeaba se vorbeste in vechiul testament: va voi invata o cale noua pe care nu a mai calcat nimeni (din memorie) |
Citat:
|
Citat:
|
Mandria cea dintai si cea de-a doua
" Cea dintai mandrie este cand cineva dispretuieste pe fratele, cand il socoteste ca nefiind nimic si pe sine ca fiind mai presus de el. Acesta, de nu se va trezi repede si de nu sa va sargui sa scape de ea, vine pe incetul si la a doua mandrie, prin care se mandreste si impotriva lui Dumnezeu, si-si pune pe seama sa ispravile savarsite, nu pe seama lui Dumnezeu." - Ava Dorotei |
Buna , citez doar atat:,, DUMNEZEU CELOR MANDRI LE STA IMPOTRIVA, IAR CELOR SMERITI ,LE DA HAR,,! Mare adevar.
|
http://dexonline.ro/search.php?cuv=mandrie
Depinde de ce natura este mandria. Uneori e bine sa fii mandru, alteori nu. |
Eu cand aud de madrie e ca si cum cineva bolnav de mai multe boli dintre care cea mai grava e SIDA ar auzi de SIDA.:(As vrea atat d e mult sa scap de ea.
|
buna. mandria la mine a luat alta fatza. rea . mi se intampla adeseori sa cad in ispita mandriei mai degraba din nestiintza, din prostie poate. am f inselata ( si inca ma inseala ) de catre necurat prin lucruri mai putin obisnuite, lucruri care m-au condus spre mandrie. eu si acum ... " vad " niste lucruri. vad ceea ce se intampla , ceea ce se va intampla in viitorul apropiat, vad ce gandeste cel de langa mine. de ex. vad ce gandeste cel cu care vorbesc fatza in fatza. ce crede despre mine, ce crede despre discutia respectiva, ce zice si ar zice dar nu o face. la inceput am zis ca sunt doar presupuneri ale mele sau cine stie ce gargauni. cu tp am aflat ca tot ceea ce "vad", ceea ce mi se intampla chiar asa este. odata eram pe trotuar si mi s-a intamplat sa imi treaca un gand razletz cum ca sa ma opresc din mers si sa stau pe loc. nusj de ce am facut dar m-am oprit si in secunda urmatoare chiar la un metru in fatza a cazut de sus un fel de zeama, supa probabil nu mai stiu exact . probabil fusese un copil neastamparat care arunca cu prostii de la balcon in oamenii care treceau pe-acolo. whatever... si mai multe chestii. ajunsesem sa ma mandresc cu toate astea ba chiar sa zic si altora ce mi se intampla. pe o parte am facut rau pe alta parte am facut bine , pt ca am apucat sa spun povestea mea si cuiva, unui om cu credintza care mi-a aratat de fpt ce probabil mi se intampla. am f la un preot care mi-a zis ca este vb de un necurat ( nu pot sa ii pronuntz numele ) vrajitor care vede lucruri pe care s-ar putea sa mi le transmita mie tocmai ca sa cad in pacatul trufiei, si mai ales nu neaparat fatza de altii cat fatza de mine. pt ca eu, inauntrul meu ma simteam trufasa , ma simteam deoseita, ajunsesem sa cred ca sunt altfel decat alti oameni, sa ma simt superioara. atat de departe ajunsesem. mare greseala ! nici acum nusj daca vad eu chestiile astea sau cineva sau ceva mi le transmite, ideea e ca am hotarat sa nu le mai iau in seama. pt ca desi unele din chestiile care " le vad " ma protejeaza, par bune, cel mai probabil ele sunt de fatzada ( si necuratul ia chip de inger ); mai bine nu ma mai gandesc si sa imi pun intrebari existentiale pt ca nu vreau sa cad in pacatul mandriei. oricum am vazut pe pielea mea ca este un pacat periculos. in primul rand pt ca vine cand nu te astepti, e dulce si iti provoaca placere,lauda de sine. slava Domnului ca exista si constiintza care te trezeste la realitate. si mai este periculos pt ca greu scapi de el. foarte greu ...
|
Vad ca esti constienta de faptul ca cel rau iti da aceasta abilitate intuitiva, iar asta este destul de folositor pentru a nu te mai folosi in continuare de aceasta insusire data tie. Omul nu este capabil de asa ceva de unul singur, iar Dumnezeu in nici un caz nu da asa ceva omului pentru a nu cadea in mandria de care spuneai; dar azazel face orice ca sa iti castige simpatia si increderea in tine, ca esti deosebita si mai presus de ceilalti, dar bine ca Dumnezeu ti-a dat un impuls sa vezi cu adevarat, ca ce se intimpla nu este normal si nici bine, ci numai viclenie se afla in spatele acestei perfide inselari. Iar daca Dumnezeu nu iti dadea puterea sa constientizezi ce se intimpla de fapt, puteai sa te incurci atat de tare in aceasta cursa, incat sa nu te mai poti intoarce inapot sau sa iti revii cumva.
|
da, macar atat dar ideea e ca nusj cum sa scap de asa ceva pt ca mi se intampla indiferent daca vreau sau nu
|
scapi prin rugaciuni ,post si SPOVEDANIE ,ca sintem tocmai in postul craciunului.Succes!
|
ms pt sfaturi
|
Citat:
Sunt Rau, Sunt Rau, Sunt Rau.... Sunt Rau! firea noastra este rea... dar... trebuie sa facem cele ale Unuia Bun, ca altfel rau care ramane rau, ce mare scofala ?!? RAU RAU RAURAU RAU RAURAU RAU RAURAU RAU RAURAU RAU RAURAU RAU RAURAU RAU RAU nu shtiu, poate te ajuta, ca pe mine uneori ma ajuta dar uneori sunt asha de bun...??? inofensiv shi inert ca shi predestinarea... :) |
Si eu era sa o patesc ,un turture imens a cazut dintr-o streasina ,de la inaltime chiar linga mine,daca ma lovea in cap imi era fatal.
I-am multumit lui Dumnezeu ca ingerul dat de El a avut si de data asta grija de mine. Asa scapam de mandrie ,cand multumim Lui pentru toate cate ne da ,si bune si rele. Sa fim constienti ca nimic nu se poate fara voia Lui. Iisus a fost smerit ,El spunea ca face lucrarea Tatalui care L-a trimis ,asa si noi sa incercam sa ne smerim pentru toate realizarile ,sa zicem ca fara voia lui Dumnezeu nu am fi reusit ,caci asa este. |
hihi ms
|
Vsovi, inca un adevar confirmat si cateva puncte pe i puse de tine. Imi place cum ai scris, as vrea sa vorbesc cu un om ca tine, :D
|
Mandria - "cel mai urat pacat inaintea lui Dumnezeu caci acesta a facut pe ingeri diavoli, dupa cum si smerenia poate face din diavoli ingeri" parintele Cleopa. Nimic nu ne apartine noua in lumea aceasta, ci totul este de la Dumnezeu. Mandria atrage dupa sine si alte pacate, dar daca incercam sa ne smerim vom dobandi acea pace si liniste sufleteasca de care toti avem nevoie. Sa incercam sa-i multumim lui Dumnezeu pentru toate realizarie caci fara voia lui nu s-ar face nimc
|
Citat:
dar bine ca te regaseshti in anumite fraze de ale mele ca shi eu in ale tale... ca orb la orb nu-shi scoate ochii :D |
eu sunt in general o persoana orgolioasa,si nu cred ca este nimic gresit in asta.bine,nu pana a da in prostie,sa ii consideri pe ceilalti inferiori.pur si simplu nu accept din partea nimanui sa fiu umilita,sau sa fiu jignita,mai ales ca eu nu obisnuiesc sa jignesc pe nimeni.si nici nu pretind ca sunt cea mai stupida sau rea persoana,pentru ca stiu f bine ca nu este asa(bine,nici nu ma consider geniu-ci ceea ce sunt-o persoana cu o inteligenta medie)
|
Citat:
Indiferent ce ginduri care se "confirma" i-ti vin. Faptul ca te face sa te simti superior(superioara) e confirmare, ca sigur nu e de la Duhul Sfint. |
Poti "sti" ce gandeste cineva fara sa ai puteri paranormale.....daca ai petrecut mult timp cu o persoana,daca esti un bun psiholog,etc......au parintii mei un prieten de familie pe care pur si simplu nu il pot minti.Stie daca sunt trista,chiar daca fac eforturi sa par f vesela,stie tot timpul daca il mint,cred ca imi stie sentimentele mai bine decat mine:m-a intrebat o data de ce sunt invidioasa pe o colega,si in acel moment chiar nu eram constienta ca intr-adevar sunt.Chiar si in domeniul religios(am fost o perioada pasionata de diferite religii si filozofii),chiar daca nu prea spuneam despre asta la nimeni,stia mai mereu la ce ma gandeam(in special cand ma prefaceam ca dorm ptr a putea "medita",si ma intreba putin ironic daca pot sa ma scol sa merg la masa,sau daca sunt prea ocupata cu discutiile mele cu zeii).Nu are cio putere "speciala",dar ar fi devenit probabil un f bun psiholog.
Coincidente se intampla,visele se mai adeveresc cateodata,dar de atatia ani de cand se studiaza,cred ca am fi stiut daca ar fi descoperit si o singura persoana despre care sa se poata spune ca are astfel de puteri. |
Glamorous, stai linistita, ca nu vei fi jignita de multe ori pe degeaba, iar daca vei fi, sa te bucuri, pentru ca Dumnezeu atunci te incearca cu adevarat si te invredniceste sa suporti hula si injurii pe nedrept, ca doar cei care suporta asa vor avea merite in fata Lui, iar daca se vor invrajbi in dusmanie cu rautaciosii, nu au facut nimic, decat sa raspunda raului cu rau, astfel coborandu-se la nivelul lor de judecata si razbunare.
|
Citat:
|
Normal ca este doar o ipoteza, dar in realitate nu cred ca exista vre-un om care sa fie mare sef sau patron ori director, iar in acelasi timp sa fie si un om credincios traitor. Dar poate fi credincios, insa fara traire autentic ortodoxa, adica doar sa creada ca exista Dumnezeu, dar sa nu faca parte din biserica. Dar cine stie, poate chiar exista un astfel de om; nu avem de unde sti concret acest lucru, numai Dumnezeu stie cum este fiecare, iar la judecata vom ramane uimiti cand vom vedea ca unii oameni pe care noi ii banuiam de mari pacate si de care s-au vorbit multe uraciuni, atuncea sa ii aflam mai curati ca altii care aparent erau "credinciosi". Nimica nu este imposibil, dar nici de ceva nu poti fi sigur in asta lume, pentru ca multi suspecteaaza numai dupa auzite si vorbe, dupa barfa si ranchiuna. Sa speram ca va fi asa, ca sa nu aflam ca va fi mai rau.
|
Citat:
|
Cuvintele suparatoare pentru ceilalti provin dintr-o constiinta a superioritatii. Constiinta superioritatii este mandrie, un lucru neplacut lui Dumnezeu si cel mai vatamator in viata morala. Pacatuim de obicei atunci cand ne raportam la cei inferiori, tot timpul ar trebui sa ne raportam la Dumnezeu sa ne vedem micimea noastra.
|
Superioritate?poti fi superior cuiva din punct de vedere intelectual,fizic,moral,al venitului,al functiei ocupate,etc.Eu nu vad oamenii ca pe fiinte preponderent imorale sau rele,ci dimpotriva consider ca oamenii sunt cele mai evoluate fiinte(bine,acum daca exista extraterestrii superiori noua,sa ma ierte:) )din acest Univers,cu un trecut,si un prezent extraordinar.Ganditi-va ca oamenii au ajuns sa calatoreasca in spatiu,sa comunicam extrem de usor cu oamenii aflati "peste mari si oceane",navigam,zburam,s-au invins numeroase boli.......de fapt intreaga civilizatie umana este uluitoare.
|
Citat:
|
da , m-am gandit si la chestia ca nu este nimic deosebit ci doar o cunoastere a limbajului trupului, sau nusj...poate o intuitie buna
|
Citat:
|
Citat:
|
Ma bucur parascheva ca te-ai corectat! Si sa te rogi neincetat la Maica Domnului pentru necazul tau, ca mie mi-a ajutat asa cum am rugat-O, pentru ca am crezut in ajutorul Ei. Ea plange mereu pentru pacatele noastre, dar se si bucura atunci cand noi ne rugam la Ea si la Fiul Ei, pentru ca vede ca incercam din toata silinta noastra sa nu mai pacatuim! :).
|
eu am experimentat mandria suprema din partea celui drag mie - sotul mei s-a sinucis in urma cu 10 luni. la fel, tot timpul era nemultumit de orice. toti erau vinovati inclusiv eu. mai ales eu. mi-a lasat o cruce fff greu de indurat.
am ales sa ma rog Maicii Domnului sa ma ajute sa indur si sa imi cresc copilul. va spun fara exagerare ca nu degeaba i se spune grabnic ajutatoare. ORICE o rog in taina sufletului meu. si nimic nu ramane fara raspuns. niciodata. |
Oricum milti dintre oamenii care doresc sa arate in fata oricui cat sunt ei de grozavi(si nu prin talente,inteligenta,etc,ci doar printr-o atitudine aroganta),incearca sa ascunda propriile complexe,temeri ca vor fi respinsi.......una este sa fi mandru de cine esti,sa nu te lasi calcat in picioare,iar alta este aroganta,o mandrie prosteasca.Am cunoscut mai multe persoane de acest fel,care vroiau tot timpul sa iasa in evidenta in orice mod,sa para intotdeauna ca sunt stapani pe situatie si "smecheri".Dar,daca te apropii mai mult de ei,constati ca toata aceasta atitudine nu este decat fum,o incercare de a fi acceptati intr-un grup sau altul.
|
din nou mandria
Mandria este opusul smereniei si are nenumarate forme de manifestare. Le vedem zilnic in jurul nostru, oriunde.
Nu de mult a aparut in Franta un scurt roman al unui jurnalist care se intituleaza "Mandru ca sunt idiot". Caricaturizeaza in general lipsa de fond a multor idei vehiculate doar din dorinta emitatorilor de a parea interesanti, datul cu parerea aiurea-n tramvai... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:11:27. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.