![]() |
Sfânta Cruce a fost altarul pe care s-a adus jertfa cea adevărată pentru oamenii din toate timpurile. Iisus a fost și jertfă adevărată și preotul care a adus-o, câștigând prin ea mântuirea noastră, după cum ne adeverește Sfânta Scriptură, zicând: Iar Hristos, venind Arhiereu al bunătăților celor viitoare..., nu cu sânge de țapi și de viței, ci cu însuși Sângele Său, și a dobândit o veșnică răscumpărare. Căci dacă sângele țapilor și al taurilor și cenușa junincii, stropind pe cei spurcați, îi sfințește spre curățirea trupului, cu cât mai mult Sângele lui Hristos, Care, prin Duhul cel veșnic, S-a adus lui Dumnezeu pe Sine jertfă fără de prihană, va curăți cugetul vostru de faptele cele moarte, ca să slujiți Dumnezeului Celui viu (Evrei 9, 11–14). Iar Sfântul Chiril al Ierusalimului zice: „Mântuitorul a suferit toate aceste patimi ca să împace prin Sângele Crucii pe cele din cer și pe cele de pe pământ (cf. Col. 1, 20). Din pricina păcatelor, eram dușmani ai lui Dumnezeu și Dumnezeu hotărâse ca păcătosul să moară. Trebuia să se întâmple una din două: sau ca Dumnezeu, ca Unul ce-Și îndeplinește spusele, să-i omoare pe toți, sau să anuleze hotărârea, ca unul ce este iubitor de oameni. Totuși, privește la înțelepciunea lui Dumnezeu! A menținut cu adevărat și hotărârea și Și-a arătat cu putere și iubirea de oameni! În trupul răstignit pe lemnul Crucii, Hristos a luat păcatele, pentru ca prin moartea Lui noi să murim pentru păcate și să trăim pentru dreptate (I Petru 2, 24). Nu era om de rând Cel ce a murit pentru noi. Nu era oaie necuvântătoare. Nu era înger, numai, ci Dumnezeu întrupat! Nu era atât de mare nelegiuirea păcătoșilor, pe cât de mare era dreptatea Celui Care a murit pentru noi” . Să se mai știe și aceasta, că în Sfânta Scriptură, cuvântul cruce are două înțelesuri: a) un înțeles spiritual (întrebuințat mai rar); Înțelesul spiritual al cuvântului Cruce este redat în cuvintele Mântuitorului: Oricine voiește să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea și să-Mi urmeze Mie (Marcu 8, 34). Și cel ce nu-și ia crucea și nu-Mi urmează Mie, nu este vrednic de Mine (Matei 10, 38). b) un înțeles material, propriu sau obișnuit, însemnând lemnul Crucii sau Crucea de lemn, compusă din două lemne puse de-a curmezișul, cum au fost cele pe care a fost răstignit Mântuitorul. Înțelesul material este folosit mai des în Sfânta Scriptură. El este evident în texte precum sunt următoarele: Și ducându-Și crucea Sa, a ieșit din cetate la locul numit al Căpățânii, care evreiește se zice Golgota (Ioan 19, 17). Și ieșind cu El afară, au găsit pe un om din Cirene cu numele Simon; pe acesta l-au silit să ducă Crucea Lui (Matei 27, 32; Marcu 15, 21). Și stăteau lângă crucea lui Iisus, mama Lui și sora mamei Lui, Maria lui Cleopa, și Maria Magdalena (Ioan 19, 25). Mântuiește-Te pe Tine însuți și Te pogoară de pe Cruce (Marcu 15, 30; Ioan 19, 31). În înțelesul obișnuit, în vorbirea de toate zilele (nu și în Sfânta Scriptură), cruce mai înseamnă și semnul crucii făcut cu mâna dusă la frunte, la piept și la cei doi umeri (vezi capitolul următor). Crucea, ca mijloc de mântuire a oamenilor, a fost prefigurată și în Vechiul Testament, prin «șarpele de aramă» (Num. 21, 9) și arătată de Mântuitorul în Noul Testament (Ioan 3, 14–15). Sectarul: Crucea este o spânzurătoare și este cu totul nefiresc să cinstim un obiect care a servit drept spânzurătoare unei persoane iubite de noi. Cum este posibil să cinstim noi obiectul care a servit ca instrument de chinuire pentru Mântuitorul nostru? Preotul: Noi trebuie să cinstim Sfânta Cruce cât se poate mai mult, deoarece Iisus Hristos a iubit crucea și a îmbrățișat-o cu iubire și a ars pe ea păcatul nostru, ca pe un altar. Crucea arată rușinea noastră, iar nu a Domnului; din partea Domnului arată iubire. Deci gândul la ea ne face pe de o parte să ne rușinăm și să ne căim de păcatele noastre și să luptăm împotriva lor, îmbrățișând și noi Crucea cum a îmbrățișat-o Domnul. Iar pe de altă parte, să ne înduioșăm de dragostea Lui cu care ne-a mântuit prin ea de păcatele noastre și să o slăvim. Așadar, desigur că obiectele care ne aduc întristare și durere pentru pierderea unei persoane scumpe, noi nu le cinstim, dar Crucea Domnului nu ne-a adus întristare, ci bucurie și mântuire. Căci ea n-a fost, cum socotiți voi, blestemaților sectari, o simplă spânzurătoare, ci a fost altar de jertfă pe care s-a adus cea mai mare și mai prețioasă jertfă cu putință, pentru mântuirea noastră. Sectarul: Trebuie să cinstim pe Hristos, iar nu Crucea Lui, pe care El a murit. Preotul: Dar și în Vechiul Testament a fost cinstit nu numai David, ci și sabia cu care a ucis pe Goliat, căci și ea a fost ținută cu mare cinste în Cortul Sfânt lângă efod, după cum spune: Și David a întrebat pe Abimelec: «N-ai cumva la îndemână vreo suliță sau vreo sabie? Că n-am luat cu mine nici sabia mea, nici celelalte arme ale mele...» Răspuns-a arhiereul: «Sabia lui Goliat filisteanul, pe care tu l-ai răpus în valea stejarului, iat-o e învelită într-un veșmânt și pusă în spatele efodului...» (I Regi 21, 8-9). Deci cu atât mai mult trebuie să cinstim noi Sfânta Cruce, așezând-o în biserici, fiindcă altă armă ca ea, împotriva celui rău, nu există, ea fiind o sabie neasemănat mai puternică decât sabia lui David, căci prin ea a fost biruită puterea satanei. De aceea și Marele Apostol o numește puterea lui Dumnezeu, zicând: Crucea, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu (I Cor. 1, 18). Sectarul: Dacă este vorba să cinstim Crucea, atunci trebuie să cinstim nu numai Crucea, ci și piroanele, cununa de spini, pe Pilat și pe Iuda, pe arhiereii Ana și Caiafa, pe ostașii batjocoritori, pentru că tot atât au contribuit și aceștia, cât și Crucea, la mântuirea noastră. Preotul: Nu trebuie să cinstim pe Pilat, pe Iuda, pe arhierei, pe ostașii batjocoritori și ucigași ai Domnului, pentru că trebuie să ținem seama de intenția pe care au avut-o ei când au contribuit la patimile și la moartea Domnului. Scopul lor era de a-L batjocori, de a-L rușina și de a-L chinui, omorându-L ca să nu mai fie. Cât privește cununa de spini, piroanele etc., noi le cinstim și pe acestea, dar nu ca pe Cruce, pentru că nicăieri în Sfânta Scriptură nu ni se spune că am fi fost împăcați cu Dumnezeu prin ele, și nici n-au fost prefigurate în Vechiul Testament precum a fost Crucea. Iată deci pentru ce cinstim Sfânta Cruce mai mult decât pe acestea. Sectarul: Dacă este vorba să cinstim Crucea lui Hristos, atunci trebuie să cinstim numai Crucea cea adevărată, pe care a fost răstignit Domnul Iisus, iar nu și toate crucile făcute de oameni, pentru că acestea, fiind lucrate de oameni păcătoși, nu pot fi sfinte și vrednice de a fi venerate. Preotul: Dar atunci și cu Biblia ar trebui să facem tot așa. Astăzi avem foarte multe Biblii – și prin asemănare cu cele ce spui dumneata – ar trebui să o respectăm numai pe cea originală, iar nu și pe toate celelalte tipărite de culegători și de tipografi păcătoși sau necreștini. Aceasta ar fi însă ceva de neînțeles pentru un om cu mintea întreagă, cum de neînțeles este și obiecțiunea de mai sus a dumitale. Sectarul: Crucea nu trebuie păstrată în afară, pe piept, în biserici și în case etc., ci înlăuntrul nostru, în suflet. Preotul: Cine o are în suflet, când o vede în afară se bucură. Cea din afară întărește pe cea dinlăuntru, căci totdeauna obiectele din afară trezesc și întăresc sentimentele cele dinlăuntru. De altfel, și crucea dinlăuntrul nostru, ca simțământ de evlavie, a fost produsă tot prin cea din afară. Dacă nu este în afară, nu poate fi nici înlăuntrul nostru. Cine este următor al Crucii lui Hristos, iubește și crucea cea dinlăuntru și cinstește cu evlavie și semnul ei din afară. |
se cuvine tot respectul pt sfanta cruce.dar vor veni vremuri cand oameni se vor lepada pe fatza de sfanta cruce sau nu o vor mai face cand oameni vor fi mai rai decat animalele.am stat 1 an jumatate in sicilia si dadea pe italia 1 ca mulsulmani din torina faceau galagie ca pe ei ii deranjeaza sf.cruce in cimitirul catolic si cei de la primarie au zis ca le vor da jos ca sa nu mai fie suparati(acuma cu ecumenismul noua erezie conceputa de masoni vor sa stearga orice urma de crestinism din istoria lumii)dar preotul paroh a zis ca el nu va da joc crucile de la morminte ca sintem crestini.deci de frica acestora care li se zice teroristi oameni se vor teme sa dea pe fatza dreapta credinta de teama sa nu fie ucisi,atentate etc.in italia li se interzice copiilor sa ;poarte la gat cruciulitze sa nu fie agresati de catre alte secte.deci vine vremea marturisirii credintei sau a lepadarii.
|
Asa este frate,si eu am fost in Sicilia si am vazut multe nereguli in ceea ce priveste Biserica si sagetile impotriva ei.Singurul lucru care ne ramane de facut este sa ne rugam ca Domnul Dumnezeu sa ne dea tarie sa depasim cu bine vremurile de restriste ce vor veni.
|
Crucea era un instrument de tortura. Inseamna ca daca Iisus era ucis acum 400-500 de ani, multi ar fi purtat mici ghilotine la git.
Sincer, mi se pare destul de sinistru.:| |
Citat:
Cant de frumos zice o cantare din Ortodoxie :"In chipul Crucii Moise in munte ,mainile-ntinzandu-si la inaltime pe Amalec a biruit.Dar Tu ,Mantuitorule ,palmele intinzandu-ti pe cinstita Cruce m-ai imbratisat mantuindu-ma din robia vrajmasului si mi-ai dat Semnul vietii a fugi de arcul potrivnicilor mei.Pentru acesta Cuvinte,ma inchin cinstitei Crucii Tale!" |
Acelasi raspuns l-ar da si un hindus despre batjocorirea vacilor. :sleep: Doar ei inteleg sfintia "pintecului vietii", ceilalti sunt prosti si spiritele lor se vor chinui secole de-a rindul.
Nu neg ca pentru unii crucea poate avea o oarecare simbolistica, dar din punct de vedere vizual... Una este sa ai o floare la git de exemplu. Dar o cruce... No comment! |
Nicoleta,in Sfinta Scriptura scrie sa nu te-nchini la chip cioplit si la nimic altceva dacit lui Dumnezeu (deci nici la cruce!).
In al doilea rind daca in traducerea romaneasca scrie cruce , nu-nseamna ca si in original scrie la fel. In al treilea rind Isus se referea la obiectul de tortura (indiferent de forma lui ) si nu la simbolul + . Exemplul era ca daca vre-o ruda apropiata se spinzura n-o sa pui funia la loc de cinste si s-o venerezi... |
Citat:
|
Citat:
"Caci cuvantul Crucii este nebunie pentru cei ce pier, iar pentru noi este puterea Lui Dumnezeu". Corinteni 1, 18 |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Sisule!Ce nu-ti este clar din mesajul postat de mine mai sus?Ai vreun argument forte prin care sa combati dovezile referitoare la Cinstirea Crucii din ceea ce este postat acolo?Ai cercetat istoria?S-a cinstit sfanta cruce si inainte?Unde este neclaritatea?Daca spun martorii ca de-acum nu mai e buna Crucea,din cauza lui Russel (care s-a facut de ras,si s-a inselat de mai multe ori) trebuie sa credem?In Ortodoxie este o logica clara de ce s-a cinstit crucea si se cinsteste in continuare,dar la voi?Daca Luther si Calvin au spus asta trebuie sa facem ca ei?:p.De ce?
|
I Corinteni 1, 17-18:
caci Hristos nu m-a trimis ca sa botez, ci sa binevestesc, dar nu cu intelepciunea cuvantului, ca sa nu ramana zadarnica crucea lui Hristos. Caci cuvantul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru cei ce ne mantuim, este puterea lui Dumnezeu." Deci, noi cei care intelegem cum trebuie cuvantul Crucii, sa-I multumim lui Dumnezeu, ca ne-a mai ridicat putin valul de pe ochi, care impiedica vederea si intelegerea adevarului. Totodata sa ne rugam pentru cei, care inca mai au valul pe ochi si bajbaie in intuneric, in cautare de adevar. Poate ca nu e atat de usor de inteles adevarul despre Crucea lui Hristos, caci sunt foarte multi, care inca mai considera crucea instrument de tortura. Si ei ar vrea sa inteleaga, sunt convinsa, dar nu pot. Asta nu inseamna ca noi intelegem totul, ci ca am inteles, cu ajutorul lui Dumnezeu, ca sacrificiul Mielului nevinovat s-a soldat cu transformarea crucii in altar de jertfa. Noi cand sarutam crucea, de fapt sarutam picioarele Domnului, caci de puterea Lui se tem diavolii atunci cand fug din fata crucii. Am un sincer regret ca sunt inca oameni, care nu inteleg aceasta arma primita de la Mantuitorul, si anume crucea. Vin vremuri grele, in care crucea ne va salva de la pierzanie. |
Dragilor, cei care nu cunosc crucea lui Hristos - trebuie stiut ca nu-L cunosc nici pe Hristos. Apelam la versete, la explicatii de tot felul ca sa aratam ce importanta are crucea pentru noi. Cand vor trai ceea ce se petrece cu crestinul care atunci cand isi face semnul sfintei cruci, simte cum Hristos se intipareste in ei si ii ajuta sa biruie patimile, vor avea importanta si versetele. Altfel, ne obosim zadarnic dand marturie depre un Hristos pe care ei nu-L cunosc.
|
haideti sa o luam sistematic.
In primul rind subiectil este postat pe un sub-forum despre secte si culte.Deci nu trebuie sa va ambalati.Daca eu sau altul ca mine ar posta pe alt forum inteleg sa fiti indignati.Eu vad acest sub-forum ca un fel de "consulat" pe teritoriul unei tari.Deci lasati-ne sa ne expunem si noi parerile.Altfel , asa cum am mai spus, va deveni un loc de scuipat si de defulare ceea ce consider ca este mult mai grav. Partea buna este ca putem discuta si poate se pot trage foloase de ambele parti.Partea rea este ca nu toti inteleg acest lucru.??? Privimd neutru observ ca voi acordati o mai mare atentie crucii, si nu obiectului de tortura, decit sacrificiului lui Isus.Crucea este considerata o arma, sarutind crucea saruti picioarele lui Hristos,etc. Cit despre fuga diavolilor din fata crucii, sa fim seriosi.Asta este o deviatie.O gaselnita pentru exorcizari si alte de-astea. strajeru, voi ziceti ca crucea s-a cinstit si inainte de Hristos.Si ti-am mai zis, lasa-l in pace pe Russel.Aia-s ruselistii...:) Noi nu mai avem nimic de-a face cu Russel si greselile lui.Stii foarte bine ca nu din cauza lui Russel nu acceptam crucea.Ci pentru ca refuzam orice act care ar putea avea tenta de idolatrie sau ar putea distrage atentia asupra misiunii lui Isus si proiectului Divin si ca termenul din biblie nu inseamna mot-a-mot "cruce". |
Citat:
poi Crucea este calea pe care o ai de strabatut din iadul lumii shi al intunericului din adanc unde shi-a pus Faraon puterea cea intraramata, spre Adevarul lui Dumnezeu shi mantuirea shi viatza din Cerul Sau, al singurului Adevar pe care lumea shi cei din lume nu-l credem, ca noi totzi suntem fratzi shi oameni shi in lume este trufia vietzii care n-are legatura cu Adevarul ca este inventzia diavolilor, shi oamenii se duc in iad dupa ei, ca le da diavolii sa moshteneasca din belshug shi oamenii ce shi-au agonisit ei, crezand ca asha scapa ei mai ushor, cand va fi sa judece lumea, deci de aia e larga calea ce duce la robie shi ingusta e calea crucii sfinte pe care noi o veneram peste poate ca este arma de temut impotriva tuturor curselor diavolilor, daca o shi foloseshti in smerenia ta.... Deci aia e crucea shi mai e sfant altar pentru pacatele noastre, mai este biruintza a vietzii asupra mortzii blestemate, adica a mortzii care-shi zicea ca nu mai are rost nimic sa tzi de la dumnezeu ca shi asha mori ca nu mai ramane nimic dupa tine deci pacatuieshte frate cat vrei, deci a falsei mortzi, ca moartea shi gandul la moarte te-ar fi mantuit, dar e shi biruintza vietzii asupra mortzii dar a vietzii sfinte, shi nu ca un fachir sa tot mori shi sa invii ca shi Duncan mecLUD... ma intzelegi stimate coleg de forum..... Deci putzin respect pentru Cruce n-ar strica chiar daca nu prea shtim ce inseamna shi de ce o venereaza atat de mult Sfintzii Parintzi.... deci nu pe degeaba, potzi fi sigur. |
Citat:
La slujba Sfantului Maslu ,cand preotii o insemnau pe o fata posedata cu Sfanta Cruce,diavolul striga cu groaza:-Ma arde!...Ma arde!...iar in momente de liniste,cand bolnava se inchina si se insemna cu semnul Sfintei Cruci,diavolul din ea striga,amenintator:-Nu te inchina!Fa crucea stramb,caci toti care fac crucea stramb sant ai nostri,iar cei ce o fac drept ne biruiesc!.Apoi la insemnarea cu Sfanta Cruce pe crstetul bolnavei,aflata in stare de letargie,diavolul striga:-Ma arde crucea!..Ma arde cucea..! |
"Iar mie sa nu-mi fie a ma lauda decat numai in crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este rastignita pentru mine, si eu pentru lume" (Gal. 6,14), deci, mai mul respect atunci cand vorbim de cruce.
Crucea duce la relatia cu Hristos, ea nu te opreste la ea, te face sa-L vezi pe Hristos ca rastignit si inviat. Deci asa cum El este, intr-o permanenta jertfa pentru noi. Ea nu actioneaza magic, o port si sunt ferit de rele. Daca ar fi asa, sunt mai castigate persoanele care poarta o cruce impresionanta, din aur masiv, cum se intampla astazi. |
costel, mi-a placut raspunsul tau.Mai ales sfirsitul...;)
Din pacate ai un pic de dreptate cu asta. Sa stii ca eu respect crucea in masura in care va respect si pe voi.Nu mi-as permite sa o batjocoresc sau sa fac altceva... Daca toti ar gindi ca tine ar fi minunat.Dar dupa cum vezi ... Nicoleta, imi par erau dar nu cred .Ai vazut sau auzit tu sau ai citit pe-undeva. De ce diavolul ar fi facut acele afirmatii? Te-ai gindit putin? Diavolul este un inger extraordinar de puternic.Daca vorbesti de demoni, ok, acestia sint mai "slabuti". Si apostolii au facut exorcizari dar n-au folosit nici-oadata crucea. Dar ce ne facem daca intr-adevar n-a existat nici-o cruce? Sau va este frica sa va ginditi la asa ceva...? |
Treaba ta sisu daca nu crezi.Insa poate ai sa ai ocazia vreodata sa vezi o slujba Sfnatu Maslu l-a care s-au adus oamenii posedati si atunci mai vezi tu...
|
sa vedetzi voi ce va fi cand vor aduce Arhanghelii shi Heruvimii shi Serafimii sfanta cruce shi v-a stralucii in ea Harul shi Slava lui Dumnezeu umpland tot cerul de stralucirea ei, ca soarele ishi va opri lumina shi luna va opri lumina ei shi doar Sfanta Cruce v-a lumina in toata puterea ei, ca ochii noshtrii nu vor putea privi la stralucirea ei, shi vor fi obligatzi sa se plece, sa vezi atunci cum vor plange cei ce au batjocorit crucea, dar atunci degeaba mai vor cauta pocaintza shi credintza ca va fi tarziu.... deci ai grija sisule shi costele, ca ea nu actzioneaza magic sau vrajitoresc, ci actzioneaza Dumnezeiesc.... deci nu va jucatzi ca focul v-a arde, tot ce este spurcat shi stricat, asha ca sa ne rugam sa nu fim noi aceeia care au batjocurit Sfanta Cruce, a celui ce ridica Pacatele Lumii.... nu va jucatzi mai baietzi...??????
|
Uite sisu daca vrei sa aflii mai multe despre Sfantul Maslu si exorcizari unde de foloseste Sfanta Cruce iti dau un link http://www.ortodoxmedia.com/inregistrare/435/Pr-Vasile-Mihoc__Slujba-Sf-Maslu-exorcizarea sa te uiti.
|
Citat:
|
Citat:
|
vrei sa incep sa iti zic despre inchinarea la idoli ,icoane sau alte simboluri?astea oricum sunt in contradictie cu BO, dar nu si cu Sfanta Scriptura.
|
Citand sisu
Citat:
|
In doctrina noastra se spune ca crucea (ca si sarbatoarea craciunului sau a anului nou, dar nu vreau sa deschid un alt subiect aici!) sint simboluri pagane si apartin Marelui Babylon, deci unelete ale lui Satan-Diavolul.
Degeaba esti crestin daca nu esti pe calea cea dreapta (ortho) si folosesti uneletele diavolului."Nu toti cei care imi spun Doamne,Doamne vor intra in Imparatia Cerurilor" a zis Hristos. Asta e un punct de vedere.Daca lumea va crede ca avind de exemplu, o cruce la git , e salvata sau protejata, Satan a citigat. Poate ca anumiti preoti au capacitatea sa scoata demoni.Dar nu din cauza crucii, se petrece asta.Ci din cauza credintei lor.Tot respectul daca exista asa ceva. Dar nu uitati ca printre ei pot fi si impostori.De-alungul istoriei s-a dovedit ca biserica in general, s-a implicat in politica si a fost o putere statala si sociala, asuprind populatia si conducind-o dupa principiile lor. In astfel de conditii orice este permis. In plus folosirea puterilor paranormale (miracole ???) este o alta arma a lui Satan. se zice ca Budha s-a apropiat odata de un riu pe care vroia sa-l traverseze.Barcagiul cind l-a recunoscut s-a apucat sa-i faca o demonstratie de levitatie si a traversat riul . Cind s-a intors a inceput sa-i spuna lui Budha: - Maestre,ce parere ai? Am muncit 30 ani, am postit luni intregi si am meditat si am facut asane ca sa fiu capabil sa ajung la aceasta performanta ca sa pot traversa riul . La care Budha ii raspunde: -Si l-a ce bun? Apoi scoase doi banuti si-l ruga sa-l treaca riul. Parerea mea, nu va mai lasati amagiti de miracole.Nu uitati ce a spus Isus vizavi de falshii Mesia care vor face miracole...:| vsovi, am mai spus , nu batjocureste nimeni crucea. |
Citat:
|
Aceasta ultima remarca e penibila, tot_jean, cand se stie ce control sever se face, tocmai pentru a nu da ocazia la indoieli.
Dar ai auzit ca apele Iordanului curg inapoi cand se arunca Sfanta Cruce in apa? Asta e la vedere si chiar daca pe ici pe colo s-a scris ca acest lucru nu a avut loc anul acesta de Boboteaza, au fost martori oculari in susul raului, care au vazut apele curgand inspre izvoare. Arunca si tu "lemnul" si vezi dca obtii acelasi rezultat. |
Citand sisu
Citat:
|
Citat:
pai de ce crezi ca au loc discutiile astea asa aprinse... :) da nu cum zice vsovi ca nu putem face semnul cruce.(daca am vrea) |
Citat:
Uite ce iti propun: incearca sa-ti faci semnul crucii, spunand totodata "In numele Tatalui, si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin" . E un test pentru tine si pentru cine mai vrea: ca sa va convingeti daca ortodocsii au dreptate atunci cand spun, ca sectantii nu isi pot face semnul crucii. Daca ti-l poti face, e in ordine; daca nu ti-l poti face, atunci poti trage un mare semn de alarma si intreaba-te:" de ce nu pot si cine ma impiedica?" Poate ca atunci vei intelege ce e crucea si cine se teme de ea. Craciunul este sarbatoarea Nasterii Lui Iisus Hrisos. Cum sa nu o serbam?!? |
stiu ca pare inspaimintator ...:D
ancah, ma pui intr-o situatie delicata, pe bune.Sa-ti explic. Incearca sa privesti situatia intr-un mod cit mai obiectiv posibil.Adica fa abstractie de religia ta si a mea. Bun acum iti zic ca religia mea spune sa te feresti de orice forma de idolatrie.Apoi spune ca semnul crucii este un simbol pagin (al Satanei, mai concret). Isus a fost ispitit in desert de Diavol propunindu-i toate regatele pamintului in schimbul unui singur gest de adoratie. Deci d.p. meu d.v. tu imi propui asta (stiu ca nu asta gindesti, dar din unghiul meu se poate interpreta ca o ispita). Totusi pentru triumful stiintei o voi face... :) Nu stiu la ce ajuta ? ??? |
sisu, de multe ori am refuzat sa dau raspunsuri celor de alta confesiune. De ce? Nu pentru ca nu as fi avut un raspuns, ci pentru ca nu erau dornici sa-l primeasca. Sa nu uitam ca ceea ce aduce fiecare "pe masa dialogului", este considerat Adevar. Fiecare spera ca celalalt isi va corecta erorile. Insa, eu la "masa" iau in calcul si moartea multora pentru ortodoxie.
|
Insa, eu la "masa" iau in calcul si moartea multora pentru ortodoxie.
Poti fi un pic mai clar ? ??? |
Poi mai baietzi daca Hristos a aratat ca inchinarea shi ascultarea de Dumnezeu prin Cruce se face, prin Crucea Lui, asha cum a zis sa fie Voia Ta shi nu cum voiesc eu, omul Hristos shi Dumnezeu ce plangea cu lacrimi de sange, nu pentru el plangea ci pentru noi shi ucenicii Lui care au fost inhaitatzi de satana shi s-au lepadat, deci daca El care s-a inchinat prin ea nu s-a rushinat de Crucea Sfanta, voi zicetzi ca e inchinare la idoli? ca crucea e idol? shi Icoana? poi nu v-am zis ca suntetzi mai jos ca shi musulmanii, ca shi ei sunt inaintea voastra, shi mai zicetzi ca suntetzi martori sau creshtini.... poi, mai baietzi, v-am zis ca daca nu pricepetzi ce inseamna inchinare la idoli, statzi mai cumintzi shi nu spunetzi prostii... ca voi zicetzi ca idol este ca un fel de material, shi voi nu va inchinatzi la materiale, poi shi Hristos a fost material, shi Duhul/invatzatura are o substantza shi Biblia pe care o purtatzi voi are o substantza pe ce sunt scrise literele, deci nu vetzi putea fugi de substantza, de material, chiar daca va plac spiritismele, adica locuri inchipuite unde totul pare imaterial, abstract, shi chiar daca v-au prostit paganii asiatici, deci
mai baietzi, deci Sfanta Cruce asta material sfant mai baietzi... ca e materialul prin care s-a inchinat Domnul Hristos Tatalui Dumnezeu pentru mantuirea noastra. Asha shi apa in care atzi fost Botezatzi, asha shi norul prin care i-a botezat pe evrei Moise, asha shi Biserica shi toate lucrurile lui Dumnezeu, lucrate de Mainile Sale, din Material Sfant sunt facute mai baietzi, mai deci nu sunt idoli mai, ca nu mana omului shi dalta lui le-a lucrat mai, Ci Duhul lui Dumnezeu, al Tatalui shi al Fiului shi al Sfantului Duh, shi dintre toate acestea Sfanta Cruce e cea mai mare, ca prin ea s-a mantuit tot neamul omenesc, tot cel ce asculta Pe Fiul ca Vine de la Tatal, ca pe Tatal voi nu-l cunoashtetzi decat cui il descopera Fiul shi Doar pe la Fiul ajungetzi la Tatal.... deci nu mai credetzi mai prostiile evreiesco-musulmane ci inapoiatzi-va la a respecta Sfanta Cruce, ca sa avetzi parte de milostenie de la Dumnezeu in ziua durerii.... Deci nu va jucatzi mai cu focul..... Doamne fereshte sa ne taiem din Rasplata cea Buna de la Dumnezeu, crezand interpretarile voastre, ca e simbol, ca e idol, ca e metal nesemnificativ, sau simbolul lui satan... Poi a zis foarte clar cand a fost oprit de Petru sa mearga sa se rastigneasca pe Cruce pentru oameni, a zis, Inapoia Mea satano ca tu cugetzi ale oamenilor shi nu ale lui Dumnezeu... Deci Era un Altar Sfant, pe care a fost Dat Mielul lui Dumnezeu pentru Junghiere... deci nicivorba de idol ca inchinarea la idoli Dumnezeu i-a distrus, shi sunt dracii aia la care va inchinatzi toata ziua: cafea, tutun, desfranare, malahienism, indreptatziri de martori, naparce taratoare shi fatzarnicii shi cartitze, satiri shi naluciri de vise spurcate.... aia care va inchina la a le crede pe alea shi a sluji vrajitoriile alea, aia va inchina la idoli.... la tarot, la noroc, la mamona, la iszabelzeb, la farmece, la horoscup la extratereshtrii, la alcool tare, la psihologii sexishti shi psihiatrii lui antihrism... aia va inchina la idoli shi va face sa traitzi in minciuna... cum e sisu, va lasa invatzatura mincinoasa din voi sa va facetzi Sfanta Cruce ortodoxa sa va pecetluitzi? Nu va lasa satana....... ca Sfanta Crucea alaturi de smerita smerenie e arma de paza shi biruintza tuturor capcanelor lui shi a toata spurcaciunea... intinsa prin lume shi vazduhuri pentru credinciosul in Hristos. |
da vsovi, ne lasa!
din tot ce-ai spus tu un singur lucru e adevarat : tot cel ce asculta Pe Fiul ca Vine de la Tatal, ca pe Tatal voi nu-l cunoashtetzi decat cui il descopera Fiul shi Doar pe la Fiul ajungetzi la Tatal.... restul , ma ierti , dar sint prostii. daca ai fi citit cu atentie ai fi inteles ca nu vorbeam de nici-un material, ci de simbolul .Dar poate romana in care scriu eu nu se mai intelege. Invatatura noastra nu este mincinoasa decit in masura in care Biblia este mincinoasa. Stau si ma intreb cum am putut sa fiu atit de idiot sa cred ca nu as putea sa-mi fac cruce !!! Imi pare rau dar traiti intr-o ingnoranta spirituala incredibila.Luminari care se aprind singure, riuri care curg invers,diavolul care striga ca-l frige crucea, mina care nu poate sa faca semnul crucii... Sa fim seriosi ,daca ar fi sa ma iau dupa ce scrieti unii pe-aici Chris Angel sau David Blaine ar fi Mesia pe pamint... Mi-am facut cruce de mii de ori pe vremea cind eram ortodox.Dar nu asta da senzatia de liniste spirituala ci credinta in Unicul si Atotputernicul Dumnezeu. Postarile unora chiar imi produc mila, pt. ca eu stiu ce inseamna ortodoxia (intr-o mica masura, poate) dar voi (unii) nu stiti ce inseamna ceea ce noi numim "adevarul". Adevarul va va elibera, zice Biblia si te rog sa ma crezi ca ma simt foarte eliberat de dogme si taine. Cit despre restul mesajului tau, Dumnezeu sa te aiba in paza ... Sa stii ca ""secta", asa cum ii zici tu, din care fac parte este cea mai morala organizatie pe care eu am cunoscut-o.Iar spurcaciunea e in gura celui care o spune... |
imi cer scuze celorlalti ca m-am infierbintat putin in raspunsul anterior.vsovi nu reprezinta din fericire ortodoxia cum nici eu nu vorbesc in numele Martorilor lui Iehova.
jigniri mascate sub cuvinte dulci, aceste este pericolul sectar.Si din pacate exista astfel de secte (in general ne-crestine) |
Nu aceasta este maniera de a ne asemana Cuvantului intrupat. Cuvantul intrupat a reusit sa se imprime in noi nu ideologic,iar noi rostim cuvinte lipsite de putere, care vor sfarsi prin rastignirea Cuvantului intrupat. Mai multa rabdare si maturitate in exprimare.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:08:49. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.