Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Umanitare (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5050)
-   -   rugaminte (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2778)

28.11.2007 09:48:06

Nepoata mea Cristina (fata surorii mele), va fi operata astazi de chist ovarian are doar 14 ani..va rog sa o pomeniti in rugaciunile voastre. Asta vara a mai suferit o operatie. Multumim tuturor celor ce o veti pomeni.
jenica

pacatoasa 28.11.2007 14:49:25

Jenica o sa ma rog pentru nepotica ta...bunul Dumnezeu sa o aiba in paza...

vsovi 28.11.2007 15:30:34

Era un tata care avea un copil, un baietzel de clase primare, shi tocmai ca tatal respectiv se ocupa sa faca ceva mancare, shi i se terminasera tzigarile, shi il trimite pe copil dupa un pachet de marasheshti, nishte tzigari ieftine shi fara filtru, shi ii da zece lei, shi il trimite. Copilul merge, cumpara pachetul respectiv dar pe drum a pierdut restul de 6 lei 50 bani pe care trebuia sa-i inapoieze la taticul sau, nici el nu mai shtia ce s-a intamplat cu ei, poate i-a uitat pe tejghea, poate s-au strecurat prin buzunarul rupt, poate i-a scapat din mana, poate o fi uitat sa-i dea vanzatorul, nu mai shtia ce s-a intamplat de nu mai erau in buzunar, asha ca a sosit acasa shi trebuia sa-i spuna lui taticu. Acesta fiind la bucatarie tocmai transha carne pentru nishte fripturi cu reteveiul ala de bucatarie. Cand a auzit ca a pierdut banii respectivi s-a infuriat asha de rau ca l-a luat pe copil shi i-a pus mainile pe masa shi i le-a taiat din incheietura pe amandoua. Abea dupa cateva minute shi-a dat seama ce a facut. Mama lui cand a venit acasa shi a vazut ce se intamplase a intentat imediat divortz de sotzul ei. Iar la proces copilul a venit la parintele sau, la tatal sau cel nenorocit de fapta sa shi copilul tzinea intre boantele sale infashate, ca inca nu i se vindecasera ranile, o bancnota de 10 lei, shi i s-a adresat tatalui sau: -uite restul!, acum da-mi si tu manutzele mele inapoi...

iar Cristina sarmana precis n-o sa mai poata avea copii, shi-l va intreba mereu pe Dumnezeu, -de ce tocmai ea? asemanandu-se tragismul sau cu cel al sfintei Hristina.

S-o pazeasca shi s-o ingrijeasca Hristos dupa mare mila Sa. ca nu prea shtiu spune rugaciuni ???

(povestea de mai sus e dinainte de 89 shi o shtiu de la mama shi e dintr-un fapt real)

28.11.2007 16:29:12

Va multumesc!

cozia 28.11.2007 16:42:05

Citat:

Īn prealabil postat de jenica
Va multumesc!

Maica Domnului sa o ocroteasca cu Acoperamintul ei!

Jeni, intereseaza-te de vaccinul ...ceva cu papilovirus. Vad ca foarte multe fete de la 13 ani in sus opteaza pentru acest vaccin nou pentru prevenirea tumorilor/cancerelor cervicale. O fi bine, rau...Dumnezeu stie!...stii cum e cu vaccinurile astea
cu drag,
Andrei

Z.Lidia 28.11.2007 17:05:23

Prietena mea s-a operat pana acum la ambele ovare(chistele se mai refac), dar medicul a reusit sa scoata doar chistele (la Giulesti), lasand ovarele in stare de functionare. De fapt, s-a dovedit ca are endometrioza. Si, recunosc, este printre cei norocosi la care s-a pastrat ovarul.
Vaccinul impotriva papilomavirusurilor previne infectia cu transmitere sexuala, care are risc de producere a cancerului de col uterin. Este o descoperire extraordinara, salveaza vieti. Dar nu e cazul, la 14 ani. E bun inaintea inceperii vietii sexuale neprotejate. Oricum, nu are nicio legatura cu ovarele.

cozia 28.11.2007 18:02:48

offff., Lidia, una este ce vorbim noi aici si ne-am dori ca fetele sa nu inceapa viata sexuala la 14 ani insa realitatea este din pacate alta... de aceea in Canada si America vad ca s-a introdus vaccinul dintr-a 7-a si a 8-a... daca crezi ca la noi fetele (unele) sunt mai cuminti...tine mai mult de ce ne imaginam.
Da, si deci trebuie sa stam cu ochii pe ele ca pe butelie!

...iar transmiterea virusului se face si in timpul preludiului cind cuplul inca nu... s-a protejat asa ca.... mai bine sa se vaccineze

cozia 28.11.2007 18:09:46

Citat:

Īn prealabil postat de Z.Lidia
Oricum, nu are nicio legatura cu ovarele.

Ne mintim daca credem ca cancerele sunt separate de la ovare la colul uterin, faptul ca nu sunt afectate inca tine de timp si de interventia rapida, la timp, cunosc multe cazuri in care a fost curatat totul de catre chirurgi ...asa preventiv.:(
Fereasca Dumnezeu!

De ce crezi ca in presopunctura suntem masati la degetul mic de la picior ca sa scapam de migrene?(asa ca exemplu)

Z.Lidia 28.11.2007 18:25:34

Papilomavirusul ataca regiunea genitala, vaginul, posibil anusul, uretra, dar nu ajunge la ovare.
Un chist de ovar nu e neaparat cancer. Poate fi doar o colectie de lichid, sau o leziune borderline (cu risc mare de transformare in cancer), sau cancer. De cele mai multe ori nu e cancer. Poate fi boala ovarelor polichistice, sau endometrioza. Ambele se trateaza, ca sa nu mai apara chiste. Dar ovarul se scoate daca este vreo suspiciune de cancer, sau daca nu se poate scoate altfel chistul (de catre chirurgi cu degete groase).
In niciun caz nu e bine de facut vaccinul acum, dupa stresul operator.
Biata fata nu a provocat cu nimic aparitia chistului, boala apare si la cele care nu si-au inceput viata sexuala. Fata e in plina dezvoltare la 14 ani, pana se adapteaza organismul, pana se maturizeaza sistemele hormonale, pot apare chiste. Uneori tratamentul este pilula contraceptiva,chiar daca fata e curata.
In cazul cancerelor uterine, de ex, se hotaraste extirparea ovarelor, pentru ca hormonii secretati de acestea, ar influenta cancerul. Legatura asta exista, de acord.

cristiboss56 28.11.2007 18:33:29

Cristian, o va pomeni cu tot dragul pe Cristina, in rugaciunile pe care le voi face la ora 22.

28.11.2007 19:25:54

Cristina e FECIOARA!!!!
Dragii mei va multumesc, sunt disperata e deja ora 19 si eu nu stiu daca a iesit din sala de operatie daca traieste ai mei au tel inchise TOTI!! si eu inebunesc de grija. Nu mai stiu incotro sa o iau. Va rog din inima pomeniti-o cati mai multi , rugaciunea multa invie mortii..va rog cu lacrimi..va rogg sunt si eu mama..va rog..

29.11.2007 13:58:19

Azi noapte la ora 2 a iesit din reanimare. Este in afara oricarui pericol. Multumim tuturor de rugaciune. Maica Domnului sa va acopere si sa va rasplateasca dragsotea si bunatatea.

omulet 29.11.2007 14:10:48

Slava lui Dumnezeu!

vsovi 29.11.2007 14:29:08

Citat:

Īn prealabil postat de jenica
Azi noapte la ora 2 a iesit din reanimare. Este in afara oricarui pericol. Multumim tuturor de rugaciune. Maica Domnului sa va acopere si sa va rasplateasca dragsotea si bunatatea.

Dar nu ne-ai spus daca e bine, daca poate sa aibe copii, daca operatzia a reushit... daca a suferit inainte sau dupa operatzie, daca e cancer sau tot felul de chisturi...
Poate sunt indiscret ??? dar chiar daca ne aude Domnul rugaciunea, nu tzine seama de ele decat daca le facem cum trebe, nu asha... eu nu ma pricep... dar precis sfanta Hristina o v-a ocroti... poate ca shi spre ea ar trebui sa se roage cineva care shtie sa o faca, sau este imbunatatzit de-l asculta Dumnezeu shi nu doar ca-l aude ca pe noi...:(... ca spune shi tu cum ar suna o rugaciune zisa de mine ce suna ca o tinichea dar n-are vin shi untdelemn? cum ar suna:
"Doamne Iisuse Hristoase, Cuvantul shi Fiul lui Dumnezeu Celui Viu, care vi in taina printre oameni, ai mila de noi shi de mine pacatosul shi nu o uita nici pe fecioara Cristina care este intre cer shi pamant, care este grav bolnava shi care s-a lasat in mainile medicilor shi ale parintzilor ei ca sa o salveze, care este ruda cu Jenica de pe Forum care ne-a mai indulcit shi despietrit duhul nostru indaratnic shi revoltat, prin felul ei preadeschis de a fi shi a vorbi, de am prins shi noi un pic de nadejde la tine shi la Maicutza Ta, Doamne iarta-ne ca nu ne rugam cum ar trebui... ca macar un gand sau o lacrima curata de am avea shi pentru acestea ai muta shi muntzii dar noi suntem nepasatori shi netrebnici, deci iarta-ne iarashi shi indurate ca un Milostiv shi nu ne lasa nemangaiatzi de Dragostea Ta shi de ajutorul tau Ceresc pentru aceasta Copila.

suna frumos, dar degeaba, ca in sufletul meu sunt doar asha nishte vorbe, vorbe shi iar vorbe... dar adevarul shi dreptatea Ta doamne iarta-ma dar parca s-au uscat...???

deci iarta-ma Jenica fiindca nu ma shtiu ruga nici pentru mine shi nici pentru altzii, dar atunci pentru o necunoscuta... dar shtie de ea Dumnezeu!

marilena12 29.11.2007 21:57:14

Asta asteptam sora Jeni, de 2 ore de cand am ajuns acasa ma chinui sa intru sa vad ce face fata! Sa-i dea Domnul o recuperare grabnica si totala! Slava Lui ca e bine!

30.11.2007 08:12:55

Va multumesc tututor, inca odata. Am vorbit chiar cu nepotica mea acum 10 min, era vesela saracuta. A scapat ca prin urechile acului. I-au fost extirpate doua chisturi. Unul de 6 cm de pe ovarul drept si unul de 3 cm de pe ovarul stang. Ovarele au scapat! Din cate am inteles de la sora mea au fost doua chisturi pline de sange, dar NU sunt de natura canceroasa. Slava Maicii Domnului si Sfintei Mucenite Hristina! Este bine, ne-a asigurat medicul ca va putea duce o viata normala. Imi povestea saraca cum sta ea cu un furtun in burtica si ca nu se teme cand il va scoate..uff minte si credinta de copil curat. Bogdaproste tuturor pentru ajutor, rugaciune, grija si bunatate. Bunul Dumnezeu si Maica Domnului sa va rasplateasca cu haruri si daruri duhovnicesti!
cu drag jeni acum..o matusa FERICITA:)

veilur 01.12.2007 16:10:57

Iti dai seama Jenica daca asa ai stat ca pe ace fata de nepoata ta, cum oare rezistai presiunii fata de copilul tau? Sa aducem multumire lui Dumnezeu de fiecare data cand ne aducem aminte ca nu avem necazuri chiar in familia noastra!

enculescu 11.01.2008 21:44:00

Doamne ajuta!
Ma numesc Nicoleta Enculescu, am 35 de ani, sunt Licentiata in Filologie, specializarea Romana-Franceza, promotia 1999, Masterata in Etnologie si Folclor, promotia 2002, poeta si eseista, cu Premii I si Mentiuni obtinute la diferite concursuri literare nationale si internationale (Franta). Sunt, insa, si persoana cu handicap locomotor, dobandit in urma unui accident, fiind diagnosticata cu Pareza de SPE si SPI - nerv sciatic, membrul inferior stang, Hernie de disc L5-S1.
Din cauza solicitarii membrului inferior drept, am facut si o leziune (?) de menisc. (De ce am pus semnul intrebarii? pentru ca diagnosticul este inca de suspiciune - nu am facut artroscopia, pt ca nu am avut bani -, insa ma doare foarte genunchiul, cateodata mi se pare ca mi s-a si rasucit, alte ori nu pot calca...
Iar din 2005, am fost dignosticata si cu Micronodul tumoral hipofizar lateral stang.
As vrea sa las si eu ceva in urma mea. As vrea sa-mi public 3 lucrari: o lucrare monografica a unei localitati, respectiv comuna Costesti, judetul Valcea; un roman, Marele Vis; lucrarea de licenta, Costributia scrierilor bisericesti la dezvoltarea limbii romane literare.
Pentru prima lucrare mi s-au cerut 25 de milioane lei vechi. Domnul deputat Emilian Francu, din judetul Valcea, a spus ca poate sa ma ajute cu 10 milioane (Dumnezeu sa-i dea multa sanatate, sa-l ocroteasca, impreuna cu familia si toti cei dragi), insa mai am nevoie de inca 15 milioane.
Pentru a doua carte, mi-au fost ceruti 36 de milioane lei vechi.
Sunt pesnionata medical, mai si predau, dar banii nu-mi ajung. Numai pe Dostinex (unul dintre medicamente) dau in jur de 2 milioane lei vechi. Restul medicamentelor (si nu pe toate!) le cumpar cu pret intreg, necompensate. Apoi, trebuie sa cumpar si medicamentele mamei, pentru ca si mama mea este suferinda: are hipertensiune arteriala, diabet insulino-dependent, hernie de disc (a fost operata de doua ori), osteoporoza, cardiopatie ischemica dureroasa, litiaza biliara, reumatism cronic.
Ma puteti ajuta si pe mine? Va rog mult. Multumesc.
Adresa mea postala: strada Calugareni, nr.3, sector 3, cod postal 031528, oficiul postal 77, Bucuresti.
Adresa de e-mail: nico_enculescu@yahoo.com
Parintele meu duhovnic se numeste Dan-Petru Popa si este parohul bisericii "Foisor", de pe strada Foisorului, sector 3 (in apropierea centrului comercial Mall Vitan).

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:07:48.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.