Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Rugaciuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5048)
-   -   Acatiste ale sfintilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2808)

cod_gabriel 03.12.2007 23:29:09

In legatura cu acatistele sunt nelamurit. Am auzit ca ar fi de folos, dar nu stiu despre ele:
- Cine le face? Se citesc numai la biserica sau le poate citi si crestinul acasa, ca o rugaciune?
- Cand se citesc? Numai in ziua sfantului/sfintei sau oricand vrei?

costel 04.12.2007 18:10:54

ACATISTUL este un imn de multumire, o cantare de lauda, multumire si preamarire. Ele se citesc atat in Biserica cat si de fiecare credincios in parte. Le poti citi zilnic. Nu-i nimic rau in asta. Dimpotriva, aduc un adevarat castig.

ancah 04.12.2007 19:47:47

Sf. Ierarh Nifon:

"Atunci i-a vorbit Domnul:

"Bine, sluga buna si credincioasa, am auzit rugaciunea Ta si-ti voi da din belsug tot ceea ce ai cerut pentru mantuirea crestinilor. Celui ce va pomeni numele tau in rugaciunea sa, acasa sau in biserica, ii voi sta in ajutor in toate primejdiile si necazurile si indeosebi in clipele cele din urma ale vietii sale. Pe cei ce Ma vor slavi pentru numele tau, ii voi milui cu imbelsugare si, pe cei ce Ma vor chema prin tine, ii voi intari, le voi da putere, voi zdrobi sub picioarele lor, cu dumnezeiasca Mea putere, toata impotrivirea diavoleasca. Iar cand va sosi ceasul ca si tu sa parasesti aceasta viata, Eu Insumi voi veni la tine cu sfintele ostiri ceresti. Cu manile Mele voi lua sufletul tau si te voi odihni cu pace, in sanurile lui Avraam".

Rafaela 27.12.2007 15:02:07

Va rog mult sa ma ajutati sa gasesc paraclisul sau acatistul sf. David "Batranul"

cristiboss56 27.12.2007 20:07:35

Citat:

În prealabil postat de Rafaela
Va rog mult sa ma ajutati sa gasesc paraclisul sau acatistul sf. David "Batranul"

Incearca chiar aici, pe crestinortodox.ro la acatiste, sfinti. Succes ! La multi ani !

Rafaela 15.01.2008 12:13:10

cristiboss56 am incercat si la acest site nu exista acatistul sf. David "Batranul" ma ajuti tu poate esti mai norocos.

mirelat 15.01.2008 20:43:43

Rafaela, esti sigura ca acest sfant are un acatist? nu cred ca sunt acatiste intocmite pentru toti sfintii.

mirelat 15.01.2008 20:49:42

Citat:

În prealabil postat de cod_gabriel

Acatistele se citesc oricand, parintele meu duhovnic mi-a spus sa citesc 1-2 pe saptamana; daca in saptamana respectiva cade ziua unui sfant care are acatist, atunci aleg sa il citesc pe acela; daca nu, unul din acatistele inchinate Sf. Treimi, Domnului Iisus, Maicii Domnului.

mirelat 15.01.2008 20:53:53

:( in ultimul timp am citit mai putin sau chiar nici unul, din cauza oboselii, a vesnicei lipse de timp (un acatist se citeste in cca 30-45 min) ... apoi de curand cand am reluat citirea lor pot sa spun ca multe lucruri in viata mea au luat o intorsatura placuta. :)

Rafaela 16.01.2008 10:39:48

este obligatoriu sa ceri binecuvintarea duhovnicului sa citesti acatiste?

floryyn 24.01.2008 11:54:21

Am si eu o intrebare, legata de acatiste: cum se citeste acasa, corect, un acatist? Am cumparat Acatistierul, Ceaslovul, si o carte de rugaciuni cu acatistele cele mai folositoare din viata omului. Exista parti din acatist pe care le citeste doar preotul in Biserica? In special referitor la inceputul acatistului, cu rugaciunile incepatoare, si la sfarsitul acatistului, am nelamuriri.

cristiboss56 24.01.2008 13:52:13

Citat:

În prealabil postat de floryyn
Am si eu o intrebare, legata de acatiste: cum se citeste acasa, corect, un acatist? Am cumparat Acatistierul, Ceaslovul, si o carte de rugaciuni cu acatistele cele mai folositoare din viata omului. Exista parti din acatist pe care le citeste doar preotul in Biserica? In special referitor la inceputul acatistului, cu rugaciunile incepatoare, si la sfarsitul acatistului, am nelamuriri.

Le citesti asa cum sunt tiparite ele, rugaciunile incepatoare , dupa care condacul si icosul. E bine ca zilnic a se citi cel putin cate un condac si icos.

valimarin 04.02.2008 22:37:25

Citat:

da, este "obligtoriu". Este bine sa acem binecuvantare pt tot ce facem. Ne fereste de multe ispite, de ex. ininte sa cer binecuvantare pentru anumite rugaciuni,le faceam usor,cu placere,apoi a fost mai greu.Diavolul are tot felul de mijloace de a ne atrage in cursa, chiar si punandu-ne sa ne rugam.Despre asta este mai bine sa vorbesti cu duhovnicul si te va lamuri mai bine deca pot eu sa o fac.
Doamne ajuta !

quasar 05.02.2008 09:13:21

Am mai intrebat undeva pe un topic.A auzit cineva de Fericita Matrona din Anemniasevo?A trait pe la 1800 si ceva.Si am gasit intr-o carte un acatist al ei.Si nu stiu daca e bine sa-l citesc ..nu stiu nimic despre aceasta ...si ma gandea citim asa fara sa stim?...

quasar 05.02.2008 09:15:44

Citat:

În prealabil postat de valimarin
Citat:

da, este "obligtoriu". Este bine sa acem binecuvantare pt tot ce facem. Ne fereste de multe ispite, de ex. ininte sa cer binecuvantare pentru anumite rugaciuni,le faceam usor,cu placere,apoi a fost mai greu.Diavolul are tot felul de mijloace de a ne atrage in cursa, chiar si punandu-ne sa ne rugam.Despre asta este mai bine sa vorbesti cu duhovnicul si te va lamuri mai bine deca pot eu sa o fac.
Doamne ajuta !

Eu nu am cerut voie.Pur si simplu mi-a spus duhovnicul CITESTE ,dar in privinta psalmilor.A mai fost undeva o discutie pe forum..se poate citi numai cu binecuvatarea duhovnicului?sau poti citi si asa...

cristiboss56 05.02.2008 17:55:54

Citat:

În prealabil postat de quasar
Citat:

Citat:

Doamne ajuta !

Eu nu am cerut voie.Pur si simplu mi-a spus duhovnicul CITESTE ,dar in privinta psalmilor.A mai fost undeva o discutie pe forum..se poate citi numai cu binecuvatarea duhovnicului?sau poti citi si asa...

Eu citesc zilnic din 6-7 acatiste ale unor Sfinti, inclusiv Paraclisele si Psaltira Maicii Domnului si i-am spus Duhovnicului ca citesc din ele si nu mi-a atras atentia ca nu am cerut binecuvantarea lui. Mie cel putin mi se pare absurd sa ceri binecuvantare pentru ori si ce, devenim pisalogi , cicalitori pierzandu-ne in fapte fara de fols.

quasar 05.02.2008 18:03:26

In fiecare zi 6 acatiste si paraclisul??

cristiboss56 05.02.2008 20:06:43

Citat:

Cate un condac si un icos pe zi din fiecare. Sunt sfintii mult placuti mie. Este adevarat ca mai ma rog si la serviciu cand pot si sunt singur. Timp avem toti, dar comoditatea e mare. Cat timp pierdem tastand aici ? Cat timp pierdem discutand aiurea ? Daca vrem, 2- 2 ore jumatate la 24 de ore, alocate, dedicate rugaciunii, nu e mult .

quasar 05.02.2008 22:10:17

asa este ,majoritatea cred ca ne rugam cam cum mancam,dimineata,la pranz care mai poate,seara...oare sunt mireni care sa se roage si cand merg pe strada,continuu si cand lucreaza..citisem undeva ca sunt parinti care reusesc sa spuna rugaciunea si in timpul convorbirii cu cineva..

cristiboss56 06.02.2008 10:12:47

Citat:

asa este ,majoritatea cred ca ne rugam cam cum mancam,dimineata,la pranz care mai poate,seara...oare sunt mireni care sa se roage si cand merg pe strada,continuu si cand lucreaza..citisem undeva ca sunt parinti care reusesc sa spuna rugaciunea si in timpul convorbirii cu cineva..

Gandul , mintea si sufletul nu trebuie nicicand sa se desparta de dragostea de Dumnezeu, chiar si atunci si mai ales cand prin neputiinta si slabiciunea noastra gresim atat cu mintea, cu vorba sau cu fapta. Mintea si sufletul sa nu ne fie dezlipite de EL. In caderile noastre El ne va intinde mana si ne va ajuta sa ne ridicam, ne va intari continuu.

quasar 06.02.2008 10:57:38

Aaaaa....mai am pana sa lipesc sufletul si gandul complet....:( dar nu deznadajduiesc...

cristiboss56 06.02.2008 11:24:44

Citat:

Aaaaa....mai am pana sa lipesc sufletul si gandul complet....:( dar nu deznadajduiesc...

Iti spun sigur ca deja si sufletul tau este nedeslipit Lui. Nu constientizezi poate exact acest lucru, dar sa ai nadejde ca asa e. Tot timpul sa facem loc pentru a spune"Iisuse Hristoase fiul Lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul !". Crezi tu ca eu nu am momente cand nu incetinesc rugaciunea in lenevire, dar imi dau seama si remuscarea ma cuprind si caut indreptare, insemnand ca Hristos nu a plecat din inima si sufletul meu, ci eu m-am lenevit sau vrajmasul imi da tarcoale. Asa e si la tine pentru ca si tu esti a Lui Hristos, frate draga.

Hartford 06.02.2008 13:11:34

Citat:

In legatura cu acatistele sunt nelamurit. Am auzit ca ar fi de folos, dar nu stiu despre ele:
- Cine le face? Se citesc numai la biserica sau le poate citi si crestinul acasa, ca o rugaciune?

Cum cine le-a scris?
Da parintele Cleopa ce a facut atitia ani in pustie si alti parinti?
Acatistele sint de folos si se pot citi oricind acasa de fiecare credincios.

anita 06.02.2008 13:55:59

Citat:

În prealabil postat de Hartford
Citat:

Cum cine le-a scris?
Da parintele Cleopa ce a facut atitia ani in pustie si alti parinti?
Acatistele sint de folos si se pot citi oricind acasa de fiecare credincios.

Un acatist citit cu atentie te face mai bun ,mai puternic in fata atacurilor vrajmasilor,mai impacat cu tine.
Eu cred ca aceste acatiste au fost scrise de sfinti parinti ,cum scrie la Paraclisul Maicii Domnului ,de cine a fost scris si cand .In mod sigur preotii stiu cine le-a scris,Acatistul Maicii Domnului-Rugul aprins a fost scris de par.Daniil Tudor

quasar 06.02.2008 14:06:42

deci...unele din acatiste sunt scrie de parinti romani si banuiesc...multe sunt si de parinti rusi,greci s.a.si sunt la fel?Adica s-au uniformizat ...sau nu stiu cum sa ii spun,adica ce citesc eu in acatistul...citeste si un rus?

valimarin 16.02.2008 12:48:40

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56
Citat:

Citat:

Citat:

Doamne ajuta !

Eu citesc zilnic din 6-7 acatiste ale unor Sfinti, inclusiv Paraclisele si Psaltira Maicii Domnului si i-am spus Duhovnicului ca citesc din ele si nu mi-a atras atentia ca nu am cerut binecuvantarea lui. Mie cel putin mi se pare absurd sa ceri binecuvantare pentru ori si ce, devenim pisalogi , cicalitori pierzandu-ne in fapte fara de fols.

draga cristiboss, eu am spus ca de regula este bine sa cerem binecuvantare,deoarece este posibil ca citind,asa cum si tu spui, 6-7 acatiste,de ex,sa cadem in mandrie: "iata ca eu fac 6-7 acatiste,fata de cei care nu spun nici Tatal Nostru......" ceva de genul asta, si, cum si tu spui, tot i-ai spus duhovnicului. Daca citesti Patericul ai sa vezi acolo capcane intinse de diavol, pentru orice se facea fara binecuvantare. Nu cred ca "il plictisim pe duhovnic cu toate prostiile " asa cu am spus si eu, cand faceam rugacini, fara binecuvantare, era usor, pentu ca nu eram in ascultare, divolul putea sa ma doboare cu mandria, dupa ce am primit binecuvantarea, era mult mai greu, aveam imprastierea minti. Deci aici ete pericolul
Citeste Patericele si ai sa vezi singur

mirelat 16.02.2008 20:11:07

Valimarin, ai dreptate cu pericolul mandriei de a te vedea deasupra celorlalti... dar nu-i mai rastalmaciti vorbele lui Cristi, omul n-a zis ca citeste zilnic 6-7 acatiste COMPLET, ci doar ca citeste DIN ele (cate un icos, condac), din dragoste ptr Dumnezeu, ptr Maica Domnului si ptr Sfinti.

andreicosminus 08.04.2008 18:56:06

Pana la urma, are cineva acatistul sfantului cuvios David "Batranul"?
Cand este data de pomenire a acestui sfant?
Paraclisul se gaseste intr-o carte editata la editura "Sophia" despre sfantul cuvios David
Daca este cineva interesat, il pot scana.

andreicosminus 14.06.2008 09:14:41

Postez acatistul a tre sfinti mucenici care se praznuiesc maine 17. iunie.
Am intrat in posesia acatistului de la o manastire din Valcea

ACATISTUL SFINTILOR MUCENICI MANUIL, SAVEL SI ISMAIL
(17 IUNIE)

Condac 1
Îngrozirile și făgăduințele tiranului defăimându-le bărbătește, stâlpule neclintite, împreună cu cei de un sânge, ai pătimit, mare cugetătorule. Ci, ca cel ce ai îndrăzneală către Domnul, izbăvește-ne pe noi, Manuile, din primejdii ca să stirgăm ție:
Bucură-te, mucenice mult pătimitorule!

Icos 1
Troița cea nezidită învățând-o treimea mucenicilor, de la înțeleptul Evnoic, s-a botezat întru Hristos, pe maica lor bine râvnind-o. Deci să ne adunăm toți să strigăm către dânșii unele ca acestea:
Bucură-te, treime de mucenici, care una cugeți,
Bucură-te, că lui Dumnezeu cu slujire te închini,
Bucură-te, că prin taină ai învățat despre Troița cea nezidită;
Bucură-te, că ai învățat despre Unimea cea fără de început;
Bucură-te, maică ce ai născut mucenicească trupește
Bucură-te, că Evnoic a doua oară pe dânșii i-a născut;
Bucură-te, că pe maica voastră, o, treime de mucenici, ați urmat
Bucură-te, că învățăturile lui Evnoic le-ai primit;
Bucură-te, întocmai la număr cu cinstita Troiță
Bucură-te, apărătoarea dumnezeieștii Unimi;
Bucură-te, Savel, Manuil și Ismail,
Bucură-te, treime de mucenici pe care fiecare te cheamă într-ajutor;
Bucură-te, treime de mucenici mult pătimitoare!

Condac 2
Către împăratul Rîmnlenilor te trimite Alamudar pe tine, o treime de mucenici, ca să așezi pace între romani și perși. Iar el primind răspunsul cu bucurie, cugetă deșertăciuni asupra voastră fiind deșert la minte, pe când voi strigați: Aliluia!

Icos 2
Daruri dai solilor și îi îndemni cu vilceșug a ospăta cu tine o deșertule la minte, dar ei ca pe niște netrebnice pe toate acestea știindu-le, se rugau la Dumnezeu ca să se izbăvească de rătăcirea ta, călcătorule de lege. Deci lăudându-i pe ei strigăm:
Bucură-te, treime de mucenici lăcaș al Troiței;
Bucură-te, lauda mucenicilor
Bucură-te, a Persiei odraslă nemuritoare;
Bucură-te, și al Traciei reazem neclintit;
Bucură-te, că ai călcat cinstirile tiranului;
Bucură-te, că te-ai scârbit de darurile împăratului;
Bucură-te, ceea ce te rogi a te păzi de rătăcire;
Bucură-te, ceea ce ceri de la Dumnezeu să se mântuiască toți,
Bucură-te, că de la pământ la cele de sus te-ai ridicat;
Bucură-te, că te-ai unit cu Dumnezeu și te bucuri,
Bucură-te, Savel, Manuil și Ismail,
Bucură-te, treime de mucenici pe care tot credinciosul te laudă;

Condac 3
Rugăciune către Domnul cu osârdie aduceau solii când jetfea tiranul și văzând el acestea, urgie a poruncit să-i aducă la jertfă cu sila, dar de la ei auzeau: Aliluia!

Icos 3
Se bucurau cele trei solii, trași fiind fărădelege la temniță din porunca tiranului și mergând pe calea Domnului, laude și versuri cântau. Pentru aceea noi credincioșii să zicem către treimea mucenicilor așa:
Bucură-te, treime de mucenici propovăduitoare a Toiței;
Bucură-te, trâmbiță a blagocestiei;
Bucură-te, vrednic vas al Troiței;
Bucură-te, locaș al Troiței,
Bucură-te, că cel fărădelege te-a închis în temniță;
Bucură-te, că pe Dumnezeu l-ai lăudat intrând într-însa;
Bucură-te, ceea ce ai surpat graiurile Paravatului;
Bucură-te, ceea ce ai primit plata chinurilor tale;
Bucură-te, a dreptei slujiri apărătoare,
Bucură-te, împotriva rătăcirii elinești luptătoare;
Bucură-te, treime de mucenici a blagocestivilor mijlocitoare;
Bucură-te, a mea mai ales solitoare;

Condac 4
Râvnă dumnezeiască având treimea mucenicilor în priveliște a propăvăduit pe Stăpânul tuturor și fără frică vedeau rătăcirea idolilor și pe a
împăratului și strigau cântarea de laudă a îngerilor cea mântuitoare, așa: Aliluia!

Icos 4
Strălucit-au în lume, o treime de mucenici purtătoare de chinuri, mulțimea luptelor voastre celor strălucite, cu bătăi fărădelege răsplătindu-ți ție vrăjmașul pentru credința ta; toate le-ai suferit neînduplecată și fericită pentru care și noi strigăm ție:
Bucură-te, treime mucenicească prea pătimitoare,
Bucură-te, treime mucenicească cea prea viteajă;
Bucură-te, ceea ce ai propovăduit Unimea Troiței;
Bucură-te, că ai învățat Treimea Unimii;
Bucură-te, că între cetele îngerilor acum locuiești;
Bucură-te, că împreună cu toate cetele pe Dumnezeu Îl slăvești,
Bucură-te, ceea ce în priveliște fără de frică te-ai arătat;
Bucură-te, ceea ce bătăile cu răbdare le-ai suferit;
Bucură-te, că mulțimea necredincioșilor ai rușinat;
Bucură-te, că ceata credincioșilor ai veselit;
Bucură-te, prin care Hristos s-a propovăduit;
Bucură-te, prin care Paravatul s-a biruit,
Bucură-te, treime de mucenicească mult pătimitoare!

Condac 5
De mânie tiranul umplându-se pentru că n-au vrut sfinții să slujească idolilor a poruncit să le pătrundă mâinile și picioarele cu piroane cumplite și pe lemn să-i pironească. Pentru care suferindu-le lui Dumnezeu au strigat: Aliluia!

Icos 5
Ai văzut pe fiii Caldeilor, o chinuitorule, că, nicidecum de munci nu s-au înspăimântat. Pentru ce, dar, poruncești ca fără de cruțare cu strujiri de fier pe dânșii să-i muncească? O, stăruire a mucenicilor, cărora cu limpede limbă binevoitoare și lăudătoare, le cântăm așa:
Bucură-te, treime de mucenicească ceea ce munci ai primit;
Bucură-te, că pentru pătimiri cununi ai dobândit;
Bucură-te, că de cerească desfătare te-ai învrednicit să te-ndulcești;
Bucură-te, că pe credincioși de cele cumplite îi izbăvești,
Bucură-te, că toată cântarea de biruință lui Dumnezeu îi cânți;
Bucură-te, că cetele aleșilor alăturea le ai;
Bucură-te, că strujirile de fier le-ai răbdat;
Bucură-te, că vitejește pe împăratul l-ai mustrat,
Bucură-te, că mucenicilor celor tari moștenitoare ești;
Bucură-te, a nevoințelor acestora la fel următoare,
Bucură-te, prin care se laudă Ziditorul;
Bucură-te, prin care se hulește rătăcitorul;

Condac 6
Spânzurată fiind de lemn treimea fraților buni, pe Dumnezeu a le ajuta Îl roagă și de năpraznă arătându-se lor, durerile trupurilor le-au ușurat, întărindu-i a suferi celelalte munci și Domnului a cânta: Aliluia!

Icos 6
Bârfiri spunea nebunul către doi dintre mucenici, pe Manuil cu vicleșug depărtându-l, dar această dumnezeiască pereche, pe dumnezeii lui, cu multă înțelepciune înaintea lui i-a rușinat pentru care îl rugăm așa:
Bucură-te, doime a lui Dumnezeu lăudătoare;
Bucură-te, trecerea vrăjmașului desăvârșită;
Bucură-te, cea care vicleniile Paravatului le-ai batjocorit;
Bucură-te, cea care vicleșugul idolilor ai mustrat;
Bucură-te, că ai defăimat darurile tiranului,
Bucură-te, că nu te-ai îngrozit de mânia împăratului;
Bucură-te, Savele, al celor din primejdii sprijinitorule;
Bucură-te, Ismaile, al celor din nevoi apărătorule,
Bucură-te, că ai luminat prin Dumnezeu și L-ai mărturisit;
Bucură-te, că trupul vitejește nu ți-ai cruțat;
Bucură-te, doime a pătimitorilor, cinstită;
Bucură-te, doime mie apărătoare;

Condac 7
Mădulările mucenicilor, ale lui Savel și Ismail, cu totul arzându-se cu făclie fără milostivire, dar suferind ei focul cu veselie, slavă lui Dumnezeu au înălțat. Pe care veniți să-i lăudăm cu cântări, lui Dumnezeu strigând: Aliluia!

Icos 7
Nou vicleșug tiranul arată iarăși către tine Manuile, întorcându-se, dar tu, ca un înțelept, sfinte, ai învățat, dovedind către toți pe Sfânta Troiță și cum că una este socoteala frăției întru toate, pentru aceasta strigăm:
Bucură-te, prin care Troița se mărturisește;
Bucură-te, prin care rătăcirea se gonește,
Bucură-te, al lui Ismail și Savel bun frate;
Bucură-te, propovăduitorul neclintit al socotelii voastre;
Bucură-te, că pe tiranul cel neomenos l-ai rușinat viteajule Manuil,
Bucură-te, că Domn iubitor de oameni numești pe Emanuil;
Bucură-te, al dascălului meu Iisus, iubire;
Bucură-te, asupra împotrivirilor săgeată arzătoare;
Bucură-te, dulce lucru și nume;
Bucură-te, dăruirea minunilor celor strălucite;
Bucură-te, de obște solidar și mijlocitor;
Bucură-te, al meu mai ales părtimitor și apărător;

Condac 8
Minunate sunt luptele tale pe care după vrednicie nimeni nu le poate a le cinsti, o Manuil, ca prinzându-se de mânie tiranul cumplit, fără de omenie, sub coastele tale făclii de foc a aprins spre biruirea ta. Dar tu te-ai arătat biruind și cântând: Aliluia!

Icos 8
Cu totul fiind sălbatic asupra ta Paravatul, fărădelege poruncește Manuile, ca înfășurat fiind cu trestii, cumplit de muncitor să fii strâns tare, iar noi de stăruirea ta minunându-ne strigăm:
Bucură-te, cel ce mai mult decât pe Dumnezeu, nimic n-ai ales;
Bucură-te, că tare pentru Dânsul ai pătimit;
Bucură-te, pătimitorule cel de un lăcaș cu îngerii;
Bucură-te, solitorule nerușiant pentru suflete;
Bucură-te, că tu cânți lui Hristos cântarea întreit sfântă cu îngerii
Bucură-te, că viețuiești lui Dumnezeu cele patru slove cu proorocii,
Bucură-te, că trupul tău cu trestie s-a înfășurat;
Bucură-te, că fără milostivire cu dânsele te-au strâns;
Bucură-te, stea care arăți soarele;
Bucură-te, luminător care luminezi pe cei de sub soare,
Bucură-te, că împreună cu ceilalți doi de un sânge cu tine strălucești;
Bucură-te, că pe noi împreună cu dânșii ne privești;

Condac 9
Toată firea îngerilor Manuile, s-a înspăimântat cum săgeți ascuțite ai răbdat, căci de răni trupul tău fără de omenie, plin s-a văzut. O, pătimitorule! Deci lăudându-te pe tine lui Dumnezeu cântăm: Aliluia!
Icos 9
Cu râurile sângelui tău, o, treime mucenicească purtătoare de chinuri, s-a roșit pământul cucerindu-se; căci fără cruțare dumnezeieștile voastre capete cu piroane le-a străpuns tiranul, iar noi pe Dumnezeu cu frică slăvindu-L, vouă strigăm:
Bucură-te, strălucirea blagocestiei;
Bucură-te, minunea răbdării;
Bucură-te, treime de buni frați cea dumnezeiască;
Bucură-te, a Troiței jertfă fără prihană;
Bucură-te, că tu ai suferit tari piroane în cap;
Bucură-te, că nicidecum muncile nu te-au înspăimântat;
Bucură-te, că îngerilor te-ai făcut minune;
Bucură-te, că tiranului te-ai făcut rană;
Bucură-te, izvor de minuni nedeșertat;
Bucură-te, rana dracilor nevindecată;
Bucură-te, prin care se închină Ziditorul;
Bucură-te, prin care nu se slujește făptura;

Condac 10
Mucenicilor, ca cei ce sunteți făcători de minuni tămăduiți bolile sufletelor și dezlegați de rele pe cei ce aleargă la voi pururea cu cântarea: Aliluia!

Icos 10
O, vitejilor mucenici Manuil, Savel și Ismail tiranul cel fără de minte, a poruncit a se înfige pe sub unghiile voastre trestii ascuțite. Deci voioși pe voi văzându-vă întru muncile acestea, strigăm către voi așa:
Bucură-te, prin care Troița se închină;
Bucură-te, o, treime de mucenici care pe păgâni îi vădești;
Bucură-te, ceea ce minunat pe credincioși îi strălucești;
Bucură-te, că pe cele stricăcioase cu cele cerești le-ai schimbat;
Bucură-te, că în cetele mucenicilor te-ai numărat;
Bucură-te, ceea ce munci nesuferite te-au rănit;
Bucură-te, că și trestii sub unghii ți s-au înfipt;
Bucură-te, prin care se urăsc idolii;
Bucură-te, prin care cad cele cioplite,
Bucură-te, prin care credința se întărește;
Bucură-te, prin care rătăcirea se risipește;

Condac 11
Înălțatu-v-ați mucenicilor mâinile către Stăpânul tuturor, trimițându-i rugăciunea cea mai de pe urmă. Și din cer glas dorit ați auzit chemându-vă pe voi către viață, ca să dobândiți cunună și să strigați lui Dumnezeu cu îngerii: Aliluia!

Icos 11
Duși au fost la loc prăpăstios dumnezeieștii mucenici și acolo li s-au tăiat capetele, iar trupurile lor a se arunca în foc în zadar a poruncit tiranul, căci Dumnezeu le-a păzit; pentru aceea cu frică strigăm unele ca acestea:
Bucură-te, Treime mucenicească , uimirea Paravatului;
Bucură-te, asupra căreia vrăjmașul se tulbură;
Bucură-te, ceea ce tuturor vindecări izvorăști;
Bucură-te, ceea ce marginile lumii le luminezi;
Bucură-te, că pe Ziditorul tuturor L-ai propovăduit;
Bucură-te, că la Însuți Făcătorul te-ai suit;
Bucură-te, că pe Dânsul cu osârdie L-ai slujit;
Bucură-te, că pentru Dânsul te-ai junghiat;
Bucură-te, că meșteșugirea tiranului ai surpat;
Bucură-te, că tămăduiri sufletești izvorăști;
Bucură-te, că patimile de la noi le gonești;
Bucură-te, Treime duhovnicească, desfătarea pravoslavnicilor creștini,
Bucură-te, arderea tuturor răi credincioșilor;

Condac 12
Trupurile cele de daruri izvorâte ale celor trei frați buni, pământul desfăcându-se le-a ascuns, iar muncitorii, îndată cuprinși fiind de frică de frică, au fugit; dar cei mai mulți dintre elini, crezând în Dumnezeu, au strigat: Aliluia

Icos 12
Cântând cu plângere și cu credință rugându-se Domnului, cei luminați, fără de veste au văzut trupurile mucenilor cu chip minunat, ieșind din pământ; pe care cu râvnă le-au sărutat și le-au lăudat strigând:
Bucură-te, Treime mucenicească, primitoare de lumină;
Bucură-te, ceea ce tare chinurile le-ai suferit;
Bucură-te, ceea ce lupta bine o ai săvârșit;
Bucură-te, că Har de minuni de la Dumnezeu ai luat;
Bucură-te, că trupurile iarăși nouă ni le-ai dat;
Bucură-te, a mântuirii noastre solire;
Bucură-te, cea către Dumnezeu pentru noi mijlocire;
Bucură-te, că pe noi din rătăcire ne-ai scos;
Bucură-te, că pe mulți la cunoștință i-ai luminat;
Bucură-te, prin care credința lui Hristos a strălucit;
Bucură-te, prin care fierea muncilor s-a biruit;

Condacul 13
O, trei mucenici dumnezeiești! luând dreptcredincioșilor trupurile voastre cu frică și îngropându-le strigau: “Izbăviți-ne pe noi toți de cele cumplite și de munca ce va să fie”, iar lui Dumnezeu strgându-I: Aliluia!
Acest condac se zice de trei ori. Apoi iarăși Icos 1 și Condacul 1.

sofiaiuga 23.06.2008 17:35:34

Citat:

daca am reusi sa citim macar un acatist pe zi in intregime si seara paraclisul Maicii Domnului ar fi f. bine. Daca ai evlavie la un sfint ,alegeti ziua in care s-a dus la Domnul pt a-l citi acest acatist ,o zi pe saptamina ,iar in alte zile alt acatist .Dimineata e bine de citit cite un acatist al Maicii Domnului ,dc te scoli suficient de devreme ca sa ai timp sa il citesti,iar cind ai ispite poti citi acatistul catre Atotputernicul Dumnezeu,la vreme de necaz si ispita..samdDepinde la ce sfinti ai evlavie .Pe mine m-a sfatuit un duhovnic pe carel-am avut cu mai multi ani in urma ,staret de manastire si actulamentela o mare manastire din vestul tarii,sa citesc Acatistul SFINTULUI SAU SFINTEI in ziua cind are sarbatoare .De ex. in ziua SF.IMPARATI CONSTANTIN SI ELENA CITESC ACATISTUL LOR. Mine ca e dragaica ,nasterea SF. IOAN BOTEZATORUL E BINE SA CITIM ACATISTUL ACESTUI MARE SFINT .Nu am uitat acest sfat ,dat la o spovedanie ,dar nici rau nu-mi merge ,sint pazita de rele .:)

sofiaiuga 23.06.2008 17:37:31

Citat:

chiar dc nu putem spune rugaciune pt ca cel rau asta lucra ,sa ne fure gindul ,putem dc mergem cu masina sa punem muzica religioasa spre auditie.:D

sofiaiuga 23.06.2008 22:34:43

de ex acuma ,in postul SF.APOSTOLI e bine sa citim zilnic acatistul sf apostoli Petru si Pavel,iar in postul Sfintei Marii sa citim zilnic acatistul Maicii Domnului:)

IULIE 25.07.2008 13:03:46

Va rog mult sa ma ajutati sa gasesc un acatist pe care il caut de mult. Nu stiu nici daca exista, dar cineva imi spunea ca fiecare sfant are un acatist al sau. Asadar, daca are cineva Acatistul Sf. Mucenite Hristina, sarbatorita pe 24 iulie, va rog sa-l puneti pe acest site. Va multumesc anticipat si Dumnezeu sa va ajute!

Rafaela 01.08.2008 11:52:43

Citat:

În prealabil postat de IULIE
Va rog mult sa ma ajutati sa gasesc un acatist pe care il caut de mult. Nu stiu nici daca exista, dar cineva imi spunea ca fiecare sfant are un acatist al sau. Asadar, daca are cineva Acatistul Sf. Mucenite Hristina, sarbatorita pe 24 iulie, va rog sa-l puneti pe acest site. Va multumesc anticipat si Dumnezeu sa va ajute!

ACATISTUL SFINTEI MUCENIȚE HRISTINA (CRISTINA)
– 24 IULIE –

CONDACUL 1

Mult pătimitoarei, prealăudatei mucenițe Cristina, celeia ce numele Mântuitorului a purtat, crucea suferinței spre Golgota pătimirilor a ridicat, veniți să-i împletim cântări de laude zicând:
Bucură-te, Sfântă Mare Muceniță Cristina, mult pătimitoare!

ICOSUL 1
Născându-te în cetatea Tirului, din părinți păgâni și slujitori ai necuraților zei, din tinerețe cunoscând pe Dumnezeul Cel Adevărat, numai Aceluia voiai a-I sluji, pentru care îți cântăm:
Bucură-te, curată mielușea născută între păgâni,
Bucură-te, că tatăl tău, Urban, avea stăpânirea ighemonică,
Bucură-te, că acesta, după purtarea de grija a lui Dumnezeu, ți-a pus numele “Cristina”,
Bucură-te, că numele tău însemna mai înainte oarecare proorocie,
Bucură-te, că între fecioarele vremii nu era nici una care să te întreacă în frumusețe,
Bucură-te, că părinții, văzându-te crescând, se umpleau de bucurie,
Bucură-te, că aceștia îți pregăteau un anume fel de viețuire,
Bucură-te, căci dorința lor avea să fie deșartă,
Bucură-te, fecioară blândă și curată,
Bucură-te, că haina curăției ți-ai păzit-o neîntinată;
Bucură-te căci în credință erai nestrămutată,
Bucură-te, cea plină de dragoste nemăsurată,

CONDACUL al-2-lea
Vrând tatăl său a o păzi de vederea omenească, i-a rânduit petrecerea în palatul cel mai înalt, dându-i slugi nenumărate și zeii de aur și de argint, jertfe zilnice, neprihănita fecioară cânta Adevăratului Dumnezeu: Aliluia!

ICOSUL al-2-lea
Auzind tinerii cei de bun neam, despre a ta frumusețe, voiau a te lua spre însoțire, însă tatăl tău le spunea tuturor că “nu te vei însoți cu nimeni, ci în feciorie vei petrece spre a sluji zeilor toată viața, căci mult te-au iubit”, iar noi îți cântăm unele că acestea:
Bucură-te, că părintele tău trupesc, prooroc a fost,
Bucură-te, că acesta voia să slujești zeilor celor neînsuflețiți,
Bucură-te, că niciodată tu n-ai voit a le aduce jertfe, nici a te închina lor,
Bucură-te, că privind de la fereastră la luminătorii cei cerești ai cunoscut pe Ziditorul,
Bucură-te, că rugându-te cu lacrimi, ai cerut Acestuia să ți se descopere,
Bucură-te, că petrecând în post și rugăciune, Domnul ți-a trimis pe îngerul Său,
Bucură-te, că îngerul te-a însemnat cu semnul Sfintei Cruci,
Bucură-te, că “Mireasa a lui Hristos” te-a numit,
Bucură-te, că tainele credinței ți-a deslușit,
Bucură-te, că pentru dragostea Sfintei Treimi de trei muncitori ți-a prevestit că vei fi muncită,
Bucură-te, ceea ce cu pâine cerească de înger ai fost hrănită,
Bucură-te, că sufletește și trupește te-ai simțit întărită,

CONDACUL al-3-lea
Umplându-te de râvna dumnezeiască, ai început a sfărâma idolii cei neînsuflețiți și aruncându-i pe fereastră, ți-ai curățat odaia spre a te putea închina Ziditorului și a-I cânta: Aliluia!

ICOSUL al-3-lea
Venind tatăl tău să te cerceteze și să se închine zeilor săi și aflând cele săvârșite de tine, s-a umplut de mânie ucigând cu sabia toate slugile, iar pe tine a început a te bate peste obraz, pentru care te lăudăm zicând:
Bucură-te, că lovindu-te peste obraz ai mărturisit pe Adevăratul Dumnezeu,
Bucură-te, că pe idolii cei de aur și argint i-ai numit diavoli,
Bucură-te, că tatăl tău mai tare s-a umplut de mânie,
Bucură-te, că a poruncit să fi bătută fără cruțare,
Bucură-te, că apoi în temniță te-a aruncat,
Bucură-te, că înștiințându-se despre această maica ta la tine a alergat,
Bucură-te, că prin vorbe bune încerca a te momi,
Bucură-te, că acesteia i-ai spus să nu te mai numească fiică a sa,
Bucură-te, că fiică și închinătoare a Tatălui Ceresc te-ai numit,
Bucură-te, că maica ta mult s-a mâhnit,
Bucură-te, că această nici prin plângere, nici prin momele nimic n-a sporit,
Bucură-te, căci credința ta era nestrămutată,

CONDACUL al-4-lea
Scoțându-te a doua zi la judecată, ighemonul Urban, uitând dragostea cea firească către fiica sa, voia să te judece și să te muncească că pe o străină și făcătoare de rele, iară mulțimea adunată la priveliște minunându-se de frumusețea ta zicea: ,,Dumnezeule al roabei tale, Cristina, ajută-i ei, căci la Tine a alergat”. Iar noi împreună cu mucenița cântăm: Aliluia!

ICOSUL al-4-lea
Stând mielușeaua lui Hristos înaintea lui Urban, acesta căuta să o înduplece spre închinare la idoli, însă nesporind ci mai rău mâniindu-se a poruncit să fie dată spre muncire, pentru care îți aducem laude zicând:
Bucură-te, cea tare în credință că un diamant,
Bucură-te, că ființa întreagă Domnului ți-ai închinat,
Bucură-te, că de stâlp au poruncit să fi legată,
Bucură-te, căci cu fiare ascuțite ai fost zdrobită,
Bucură-te, că bucăți de carne din trupul tău cădeau,
Bucură-te, că spre Mirele Hristos, privirile pline de rugăciune îți ridicai,
Bucură-te, că dezlegându-te de stâlp, ai luat o bucată de carne și i-ai aruncat-o lui Urban în obraz,
Bucură-te, că acesta de și o mai aprigă mânie s-a aprins,
Bucură-te, că ulei încins pe tine au turnat,

CONDACUL al-5-lea
Învârtind roata deasupra focului, cu neputință este nouă a descrie pătimirile tale, vitează muceniță, dar Bunul Dumnezeu te ținea în viață întărindu-te în chinuri spre slava numelui Său și spre rușinarea păgânilor, iar noi împreună cu tine cântăm: Aliluia!

ICOSUL al-5-lea
Fără de veste, ieșind din foc o văpaie, a ars că la o mie de păgâni ce erau împrejur, iar mucenița întărită fiind de îngerii ce o înconjurau nevăzuți de ochii mulțimii se veselea și mai mult cu duhul în aprigile munci, pentru care și noi îți aducem laude, zicând:
Bucură-te, nebiruită răbdătoare de chinuri,
Bucură-te, că răbdarea ta pe muncitori îi nimicea,
Bucură-te, că îngerii în juru-ți stăteau și te întăreau,
Bucură-te, că nemaiștiind cum să te mai muncească, te-au aruncat din nou în temniță,
Bucură-te, că un înger trimis de Dumnezeu, de răni te-a tămăduit,
Bucură-te, căci cu hrană cerească din nou ai fost hrănită,
Bucură-te, că asemeni lui Hristos, bătăi peste obraz ai primit,
Bucură-te, că prin chinuri nenumărate cu El te-ai unit,
Bucură-te, că luminoasă ți-ai adus crucea pe Golgota suferinței,
Bucură-te, că niciodată n-ai slăbit cu cugetul,
Bucură-te, că uneltirile nevăzuților vrăjmași ai biruit,

CONDACUL al-6-lea
Neștiind tatăl tău cărei munci să te mai supună, a poruncit să fi aruncată în mare. Atunci, slujitorii, luând o corabie, te-au dus în largul mării, unde ți-au legat o piatră mare de gât și te-au aruncat în apă, nădăjduind că așa vor sfârși cu tine, iar tu cântai Celui ce te-a întărit în chinuri: Aliluia!

ICOSUL al-6-lea
Trimis a fost îngerul Domnului spre a te purta pe deasupra apei că pe uscat și plină de bucurie fiind, ai socotit această că pe o sfântă baie a botezului tău, căci nor luminos umbrindu-te, ai auzit glas dumnezeiesc deasupra ta și pe Însuși Hristos L-ai văzut, pentru care te lăudăm zicând:
Bucură-te, că prin această muncă dorința de a fi botezată ți-a fost împlinită,
Bucură-te, că înger dumnezeiesc te purta pe deasupra apei,
Bucură-te, căci cuvinte de întărire de la Însuși Hristos, Mirele tău, ai primit,
Bucură-te, că Acesta față către față ți-a vorbit,
Bucură-te, că de mare dar te-ai învrednicit,
Bucură-te, căci cununa muceniciei mai repede voiai s-o iei,
Bucură-te, că numai spre cereasca împărăție priveai,
Bucură-te, că toate cele trecătoare le-ai socotit gunoaie,
Bucură-te, că pentru Hristos toate cu bucurie le răbdai,
Bucură-te, că și alte munci mai grabnic voiai a le primi,
Bucură-te, că de la a ta dorință nimic nu te putea clinti,
Bucură-te, albină plină de mierea faptelor bune,

CONDACUL al-7-lea
Ieșind la uscat și înfățisându-te înaintea tatălui tău, acesta s-a înspăimântat, dar n-a vrut să recunoască minunile lui Dumnezeu, ci pe toate le socotea vrăji, fapt pentru care te-a aruncat din nou în temniță, voind a te scoate a doua zi spre tăiere, iară tu cântai cu bucurie lui Dumnezeu: Aliluia!

ICOSUL al-7-lea
Neputându-și împlini gândul, tatăl tău, fiind el însuși tăiat peste noapte de secera morții a venit la conducerea cetății alt ighemon pe nume Dion, care scoțându-te la judecată încerca prin înșelăciune a te întoarce de la gândul cel bun, dar neizbutind a început a te munci, pentru care îți cântăm:
Bucură-te, că Dion ighemonul încerca a te îndupleca spre închinarea zeului Apolon,
Bucură-te, căci cu nimic nu te-a putut clinti,
Bucură-te, căci a început a te bate fără milă,
Bucură-te, că strujită cu unghii de fier și arsă din nou ai fost,
Bucură-te, că încingând o tigaie de fier au poruncit să fi aruncată într-nsa,
Bucură-te, că ulei încins au poruncit să toarne peste tine,
Bucură-te, căci după toate acestea statornică ai rămas în credință,
Bucură-te, că zeul Apolon a fost sfărâmat prin rugăciunea ta,
Bucură-te, că idolul căzând la pământ, a căzut și slujitorul său Dion, zăcând mort,
Bucură-te, că împreună cu idolul s-a surpat și capiștea,
Bucură-te, că din nou ai fost aruncată în temniță,
Bucură-te, trandafir prin răni pururi înflorit,

CONDACUL al-8-lea
Pătimirile tale nu au fost fără roade, deoarece poporul văzând nenumăratele minuni săvârșite cu tine, au crezut în Hristos că la trei mii de suflete slăvindu-L și cântându-I cu tine: Aliluia!

ICOSUL al-8-lea
Venind la stăpânire un alt ighemon plin de veninul răutății, pe nume Iulian, te-a scos din nou în priveliște, pregătindu-ți nenumărate munci, pentru care îți cântăm:
Bucură-te, că ighemonul a poruncit să ardă un cuptor vreme de 3 zile,
Bucură-te, că în acesta te-a aruncat pe tine,
Bucură-te, că apoi a stat închis 5 zile,
Bucură-te, că în cuptor fiind, aduceai slavă lui Dumnezeu, precum tinerii în Babilon oarecând,
Bucură-te, că îngerii erau cu tine răcorind cuptorul,
Bucură-te, că acolo petreceai că într-o cămară de mult preț,
Bucură-te, că deschizind cuptorul după 5 zile, nevătămată te-au aflat,
Bucură-te, că toate acestea păgânii vrăji le-au socotit,
Bucură-te, că cei ce crezuseră în tine, lui Dumnezeu îi aduceau slavă,
Bucură-te, că nesocotitul Iulian mai rău s-a înfuriat,
Bucură-te, că alte chinuri se muncea să-ți găsească,
Bucură-te, că orbit de răutate fiind nu putea cunoaște minunile lui Dumnezeu,,

CONDACUL al-9-lea
Chemând păgânul pe toți vrăjitorii și fermecătorii care știau să farmece șerpii, le-a poruncit acestora să adune mulțime de șerpi, vipere și scorpii și să le dea drumul asupra muceniței că să o omoare, prin mușcăturile lor otrăvitoare. Dar mielușeaua lui Hristos rămâne neînfricată și cântă bucurându-se: Aliluia!

ICOSUL al-9-lea
Adunându-se mulțime de târâtoare se încolăceau împrejurul trupului muceniței, dar nici una n-a mușcat-o pe dânsa, ci din porunca lui Dumnezeu s-au întors asupra fermecătorului ce le întărâta asupra sfintei. Deci pentru atâta credință a minunatei fecioare și noi îi cântăm:
Bucură-te, că mulțimea șerpilor nu te-a spăimântat,
Bucură-te, că și de data asta putere de la Domnul ai luat,
Bucură-te, că încolăcindu-se împrejurul tău nu te-au vătămat,
Bucură-te, că asupra fermecătorului s-au năpustit,
Bucură-te, că prin mușcăturile lor otrăvitoare pe loc l-au omorât,
Bucură-te, că fiindu-ți milă de cei ce te înconjurau, ai poruncit tuturor șerpilor, că în numele lui Iisus Hristos să se retragă în locurile lor fără a vătăma pe cineva,
Bucură-te, că acestea ți-au ascultat porunca întocmai,
Bucură-te, că făcând rugăciune pe fermecător l-ai înviat,
Bucură-te, că acesta s-a încreștinat,
Bucură-te, că mulțimea văzând minunile s-au întărit și mai mult în credința,
Bucură-te, că mulți s-au adăugat celor ce crezuseră în Hristos,
Bucură-te, că pe toți îi învățai tainele credinței cu glas duios,

CONDACUL al-10-lea
Văzând ighemonul minunile săvârșite de tine, mai tare s-a umplut de mânie asupra ta și a poruncit să și se taie feciorelnicul piept din a cărui răni a curs lapte în loc de sânge, iar poporul văzând una că această cânta: Aliluia!

ICOSUL al-10-lea
Neștiind păgânul la ce muncă să te mai supună a poruncit să ți se taie limba, însă prin darul lui Dumnezeu, chiar după tăierea limbii vorbeai bine mărturisind adevărata credință pentru care îți cântăm:
Bucură-te, că nici tăierea limbii nu te-a oprit de la mărturisire,
Bucură-te, că apucând mădularul cel tăiat l-au aruncat în obrazul ighemonului,
Bucură-te, că păgânul pe dată a orbit,
Bucură-te, că văzându-te înfruntat și rușinat de tine, mai rău se tulbura,
Bucură-te, că neștiind ce să-ți mai facă, a poruncit să te dea la moarte,
Bucură-te, că auzind această de nespusă bucurie te-ai umplut,
Bucură-te, că dorința de a te număra în ceata mucenițelor, acum o simțeai aproape de înfăptuire,
Bucură-te, că împunsă fiind cu fiare ascuțite sfântul tău suflet Domnului l-ai dat,
Bucură-te, că sufletul tău de îngeri pe brațe a fost purtat,
Bucură-te, că cetele mucenicești cu bucurie te-au întâmpinat,
Bucură-te, că veselie mare s-a făcut în cer și pe pământ,

CONDACUL al 11-lea
Împlinindu-se astfel proorocia că de la trei ighemoni vei pătimi până vei fi slobozită, din temnița trupului celui stricăcios, pentru numele Dumnezeului Celui în Treime închinat, căruia îi cântăm: Aliluia!

ICOSUL al-11-lea
Văzându-te mulțimile adunate la pătimirile tale, te slaveau pentru nenumăratele osteneli crezând în Hristos, Cel Ce ți-a dat putere a trece prin toate cântând unele că acestea:
Bucură-te, frumoasă fecioară,
Bucură-te, tânără cu suflet bărbătesc,
Bucură-te, crinule răsărit între mărăcini,
Bucură-te, că bogățiile lumii le-ai socotit gunoaie,
Bucură-te, că pentru dragostea lui Hristos pe toate le-ai defăimat,
Bucură-te, că numai pe Acela l-ai iubit cu adevărat,
Bucură-te, că de la hotărârea ta cea bună nimic nu te-a clintit,
Bucură-te, că și de părinții cei trupești te-ai lepădat,
Bucură-te, că pe ighemoni în față i-ai mustrat,
Bucură-te, că nici o muncă nu te-a înfricoșat,
Bucură-te, că spre ceruri că o porumbiță ai zburat,
Bucură-te, că acolo odihnă ai aflat,

CONDACUL al-12-lea
Un oarecare creștin a luat sfintele rămășite pământești ale mult ostenitului tău trup și le-a îngropat cu cinste la loc curat cântând cântarea de biruință: Aliluia!

ICOSUL al-12-lea
Cine va laudă îndeajuns dragostea, credința și nădejdea ta neclintită în Mirele Hristos pentru care ți-ai ales a pătimi, însă, așa nevrednici îndrăznim a-ți cânta unele că acestea:
Bucură-te, că asemeni unui miel fără de glas ce merge spre junghiere, așa spre pătimiri ai mers,
Bucură-te, că rugăciunea ta că o tămâie cu bună mireasmă spre cer se ridică,
Bucură-te, că și păgânii de răbdarea ta în pătimiri se minunau,
Bucură-te, că mulți necredincioși la credință au venit,
Bucură-te, că -n sTăulul Bisericii multe oițe rătăcite ai adus,
Bucură-te, că -n pătimirile tale te bucuri nespus,
Bucură-te, mireasa neprihănită a Mirelui ceresc,
Bucură-te, ceea ce cunună cerească din mâna lui Hristos ai primit,
Bucură-te, caldă rugătoare pentru cei ce năzuiesc în ajutorul tău,
Bucură-te, că prin rugăciunile tale de multe rele ne izbăvim,
Bucură-te, ajutătoarea noastra în vreme de nevoi,
Bucură-te, mijlocitoarea noastră în ceasul judecății,

CONDACUL al-13-lea
O, prealăudată și mult pătimitoare muceniță Cristina, primește această puțină rugăciune a noastră și mijlocește la tronul lui Dumnezeu să ne ferească de ispite peste puterea noastră, să ne dăruiască sănătate, înțelepciune, răbdare, iertarea păcatelor și ajutor în toate cele bune spre a-I cânta împreună cu tine: Aliluia! (de 3 ori)

RUGĂCIUNE
O de 3 ori fericită muceniță Cristina, ceea ce te-ai învrednicit a pătimi pentru Hristos, ajută-ne și pe noi să primim cu dragoste și înțelegere ispitele ce vin asupra noastră.
Că ceea ce nu ai cârtit niciodată în timpul muncilor, ajută-ne să nu cârtim pe cărarea vieții celei trecătoare asupra întâmplărilor ce se abat asupra noastră.
Asemeni ție celei ce te-ai rugat cu lacrimi fierbinți și cu post spre a ți se descoperi tainele cele ascunse și pentru a putea ajunge cu bine la limanurile cerești, ajută-ne și pe noi să ne putem ruga și posti că să ne simțim și noi că trăim pentru și în Dumnezeu și să nu ne pierdem timpul în deșert.
Mijlocește înaintea lui Hristos, cu îndrăzneala ce ai dobândit-o, să ne mântuiască cu judecățile pe care le știe El, că ajungând și noi în cereasca împărăție să slăvim pururi pe Tatăl și pe Fiul și pe tine mijlocitoarea noastră. AMIN!

Troparul, glas 4
Mielușeaua ta, Iisuse, Cristina, strigă cu mare glas: Pe Tine, Mirele meu, Te iubesc, și spre Tine căutând mă chinuiesc, și împreună mă răstignesc, și împreună mă îngrop cu botezul Tău, și pătimesc pentru Tine, că să și împărățesc întru Tine, și mor pentru Tine, că să viez întru Tine, ci că pe o jertfă fără prihană, primește-mă pe mine, ceea ce cu dragoste mă jertfesc Ție. Pentru rugăciunile ei, că un milostiv, mântuiește sufletele noastre.

IULIE 11.08.2008 15:45:48

Citat:

Citat:

ACATISTUL SFINTEI MUCENIȚE HRISTINA (CRISTINA)
– 24 IULIE –

CONDACUL 1

Mult pătimitoarei, prealăudatei mucenițe Cristina, celeia ce numele Mântuitorului a purtat, crucea suferinței spre Golgota pătimirilor a ridicat, veniți să-i împletim cântări de laude zicând:

ICOSUL 1
Născându-te în cetatea Tirului, din părinți păgâni și slujitori ai necuraților zei, din tinerețe cunoscând pe Dumnezeul Cel Adevărat, numai Aceluia voiai a-I sluji, pentru care îți cântăm:
Bucură-te, curată mielușea născută între păgâni,
Bucură-te, că tatăl tău, Urban, avea stăpânirea ighemonică,
Bucură-te, că acesta, după purtarea de grija a lui Dumnezeu, ți-a pus numele “Cristina”,
Bucură-te, că numele tău însemna mai înainte oarecare proorocie,
Bucură-te, că între fecioarele vremii nu era nici una care să te întreacă în frumusețe,
Bucură-te, că părinții, văzându-te crescând, se umpleau de bucurie,
Bucură-te, că aceștia îți pregăteau un anume fel de viețuire,
Bucură-te, căci dorința lor avea să fie deșartă,
Bucură-te, fecioară blândă și curată,
Bucură-te, că haina curăției ți-ai păzit-o neîntinată;
Bucură-te căci în credință erai nestrămutată,
Bucură-te, cea plină de dragoste nemăsurată,

CONDACUL al-2-lea
Vrând tatăl său a o păzi de vederea omenească, i-a rânduit petrecerea în palatul cel mai înalt, dându-i slugi nenumărate și zeii de aur și de argint, jertfe zilnice, neprihănita fecioară cânta Adevăratului Dumnezeu: Aliluia!

ICOSUL al-2-lea
Auzind tinerii cei de bun neam, despre a ta frumusețe, voiau a te lua spre însoțire, însă tatăl tău le spunea tuturor că “nu te vei însoți cu nimeni, ci în feciorie vei petrece spre a sluji zeilor toată viața, căci mult te-au iubit”, iar noi îți cântăm unele că acestea:
Bucură-te, că părintele tău trupesc, prooroc a fost,
Bucură-te, că acesta voia să slujești zeilor celor neînsuflețiți,
Bucură-te, că niciodată tu n-ai voit a le aduce jertfe, nici a te închina lor,
Bucură-te, că privind de la fereastră la luminătorii cei cerești ai cunoscut pe Ziditorul,
Bucură-te, că rugându-te cu lacrimi, ai cerut Acestuia să ți se descopere,
Bucură-te, că petrecând în post și rugăciune, Domnul ți-a trimis pe îngerul Său,
Bucură-te, că îngerul te-a însemnat cu semnul Sfintei Cruci,
Bucură-te, că “Mireasa a lui Hristos” te-a numit,
Bucură-te, că tainele credinței ți-a deslușit,
Bucură-te, că pentru dragostea Sfintei Treimi de trei muncitori ți-a prevestit că vei fi muncită,
Bucură-te, ceea ce cu pâine cerească de înger ai fost hrănită,
Bucură-te, că sufletește și trupește te-ai simțit întărită,

CONDACUL al-3-lea
Umplându-te de râvna dumnezeiască, ai început a sfărâma idolii cei neînsuflețiți și aruncându-i pe fereastră, ți-ai curățat odaia spre a te putea închina Ziditorului și a-I cânta: Aliluia!

ICOSUL al-3-lea
Venind tatăl tău să te cerceteze și să se închine zeilor săi și aflând cele săvârșite de tine, s-a umplut de mânie ucigând cu sabia toate slugile, iar pe tine a început a te bate peste obraz, pentru care te lăudăm zicând:
Bucură-te, că lovindu-te peste obraz ai mărturisit pe Adevăratul Dumnezeu,
Bucură-te, că pe idolii cei de aur și argint i-ai numit diavoli,
Bucură-te, că tatăl tău mai tare s-a umplut de mânie,
Bucură-te, că a poruncit să fi bătută fără cruțare,
Bucură-te, că apoi în temniță te-a aruncat,
Bucură-te, că înștiințându-se despre această maica ta la tine a alergat,
Bucură-te, că prin vorbe bune încerca a te momi,
Bucură-te, că acesteia i-ai spus să nu te mai numească fiică a sa,
Bucură-te, că fiică și închinătoare a Tatălui Ceresc te-ai numit,
Bucură-te, că maica ta mult s-a mâhnit,
Bucură-te, că această nici prin plângere, nici prin momele nimic n-a sporit,
Bucură-te, căci credința ta era nestrămutată,

CONDACUL al-4-lea
Scoțându-te a doua zi la judecată, ighemonul Urban, uitând dragostea cea firească către fiica sa, voia să te judece și să te muncească că pe o străină și făcătoare de rele, iară mulțimea adunată la priveliște minunându-se de frumusețea ta zicea: ,,Dumnezeule al roabei tale, Cristina, ajută-i ei, căci la Tine a alergat”. Iar noi împreună cu mucenița cântăm: Aliluia!

ICOSUL al-4-lea
Stând mielușeaua lui Hristos înaintea lui Urban, acesta căuta să o înduplece spre închinare la idoli, însă nesporind ci mai rău mâniindu-se a poruncit să fie dată spre muncire, pentru care îți aducem laude zicând:
Bucură-te, cea tare în credință că un diamant,
Bucură-te, că ființa întreagă Domnului ți-ai închinat,
Bucură-te, că de stâlp au poruncit să fi legată,
Bucură-te, căci cu fiare ascuțite ai fost zdrobită,
Bucură-te, că bucăți de carne din trupul tău cădeau,
Bucură-te, că spre Mirele Hristos, privirile pline de rugăciune îți ridicai,
Bucură-te, că dezlegându-te de stâlp, ai luat o bucată de carne și i-ai aruncat-o lui Urban în obraz,
Bucură-te, că acesta de și o mai aprigă mânie s-a aprins,
Bucură-te, că ulei încins pe tine au turnat,

CONDACUL al-5-lea
Învârtind roata deasupra focului, cu neputință este nouă a descrie pătimirile tale, vitează muceniță, dar Bunul Dumnezeu te ținea în viață întărindu-te în chinuri spre slava numelui Său și spre rușinarea păgânilor, iar noi împreună cu tine cântăm: Aliluia!

ICOSUL al-5-lea
Fără de veste, ieșind din foc o văpaie, a ars că la o mie de păgâni ce erau împrejur, iar mucenița întărită fiind de îngerii ce o înconjurau nevăzuți de ochii mulțimii se veselea și mai mult cu duhul în aprigile munci, pentru care și noi îți aducem laude, zicând:
Bucură-te, nebiruită răbdătoare de chinuri,
Bucură-te, că răbdarea ta pe muncitori îi nimicea,
Bucură-te, că îngerii în juru-ți stăteau și te întăreau,
Bucură-te, că nemaiștiind cum să te mai muncească, te-au aruncat din nou în temniță,
Bucură-te, că un înger trimis de Dumnezeu, de răni te-a tămăduit,
Bucură-te, căci cu hrană cerească din nou ai fost hrănită,
Bucură-te, că asemeni lui Hristos, bătăi peste obraz ai primit,
Bucură-te, că prin chinuri nenumărate cu El te-ai unit,
Bucură-te, că luminoasă ți-ai adus crucea pe Golgota suferinței,
Bucură-te, că niciodată n-ai slăbit cu cugetul,
Bucură-te, că uneltirile nevăzuților vrăjmași ai biruit,

CONDACUL al-6-lea
Neștiind tatăl tău cărei munci să te mai supună, a poruncit să fi aruncată în mare. Atunci, slujitorii, luând o corabie, te-au dus în largul mării, unde ți-au legat o piatră mare de gât și te-au aruncat în apă, nădăjduind că așa vor sfârși cu tine, iar tu cântai Celui ce te-a întărit în chinuri: Aliluia!

ICOSUL al-6-lea
Trimis a fost îngerul Domnului spre a te purta pe deasupra apei că pe uscat și plină de bucurie fiind, ai socotit această că pe o sfântă baie a botezului tău, căci nor luminos umbrindu-te, ai auzit glas dumnezeiesc deasupra ta și pe Însuși Hristos L-ai văzut, pentru care te lăudăm zicând:
Bucură-te, că prin această muncă dorința de a fi botezată ți-a fost împlinită,
Bucură-te, că înger dumnezeiesc te purta pe deasupra apei,
Bucură-te, căci cuvinte de întărire de la Însuși Hristos, Mirele tău, ai primit,
Bucură-te, că Acesta față către față ți-a vorbit,
Bucură-te, că de mare dar te-ai învrednicit,
Bucură-te, căci cununa muceniciei mai repede voiai s-o iei,
Bucură-te, că numai spre cereasca împărăție priveai,
Bucură-te, că toate cele trecătoare le-ai socotit gunoaie,
Bucură-te, că pentru Hristos toate cu bucurie le răbdai,
Bucură-te, că și alte munci mai grabnic voiai a le primi,
Bucură-te, că de la a ta dorință nimic nu te putea clinti,
Bucură-te, albină plină de mierea faptelor bune,

CONDACUL al-7-lea
Ieșind la uscat și înfățisându-te înaintea tatălui tău, acesta s-a înspăimântat, dar n-a vrut să recunoască minunile lui Dumnezeu, ci pe toate le socotea vrăji, fapt pentru care te-a aruncat din nou în temniță, voind a te scoate a doua zi spre tăiere, iară tu cântai cu bucurie lui Dumnezeu: Aliluia!

ICOSUL al-7-lea
Neputându-și împlini gândul, tatăl tău, fiind el însuși tăiat peste noapte de secera morții a venit la conducerea cetății alt ighemon pe nume Dion, care scoțându-te la judecată încerca prin înșelăciune a te întoarce de la gândul cel bun, dar neizbutind a început a te munci, pentru care îți cântăm:
Bucură-te, că Dion ighemonul încerca a te îndupleca spre închinarea zeului Apolon,
Bucură-te, căci cu nimic nu te-a putut clinti,
Bucură-te, căci a început a te bate fără milă,
Bucură-te, că strujită cu unghii de fier și arsă din nou ai fost,
Bucură-te, că încingând o tigaie de fier au poruncit să fi aruncată într-nsa,
Bucură-te, că ulei încins au poruncit să toarne peste tine,
Bucură-te, căci după toate acestea statornică ai rămas în credință,
Bucură-te, că zeul Apolon a fost sfărâmat prin rugăciunea ta,
Bucură-te, că idolul căzând la pământ, a căzut și slujitorul său Dion, zăcând mort,
Bucură-te, că împreună cu idolul s-a surpat și capiștea,
Bucură-te, că din nou ai fost aruncată în temniță,
Bucură-te, trandafir prin răni pururi înflorit,

CONDACUL al-8-lea
Pătimirile tale nu au fost fără roade, deoarece poporul văzând nenumăratele minuni săvârșite cu tine, au crezut în Hristos că la trei mii de suflete slăvindu-L și cântându-I cu tine: Aliluia!

ICOSUL al-8-lea
Venind la stăpânire un alt ighemon plin de veninul răutății, pe nume Iulian, te-a scos din nou în priveliște, pregătindu-ți nenumărate munci, pentru care îți cântăm:
Bucură-te, că ighemonul a poruncit să ardă un cuptor vreme de 3 zile,
Bucură-te, că în acesta te-a aruncat pe tine,
Bucură-te, că apoi a stat închis 5 zile,
Bucură-te, că în cuptor fiind, aduceai slavă lui Dumnezeu, precum tinerii în Babilon oarecând,
Bucură-te, că îngerii erau cu tine răcorind cuptorul,
Bucură-te, că acolo petreceai că într-o cămară de mult preț,
Bucură-te, că deschizind cuptorul după 5 zile, nevătămată te-au aflat,
Bucură-te, că toate acestea păgânii vrăji le-au socotit,
Bucură-te, că cei ce crezuseră în tine, lui Dumnezeu îi aduceau slavă,
Bucură-te, că nesocotitul Iulian mai rău s-a înfuriat,
Bucură-te, că alte chinuri se muncea să-ți găsească,
Bucură-te, că orbit de răutate fiind nu putea cunoaște minunile lui Dumnezeu,,

CONDACUL al-9-lea
Chemând păgânul pe toți vrăjitorii și fermecătorii care știau să farmece șerpii, le-a poruncit acestora să adune mulțime de șerpi, vipere și scorpii și să le dea drumul asupra muceniței că să o omoare, prin mușcăturile lor otrăvitoare. Dar mielușeaua lui Hristos rămâne neînfricată și cântă bucurându-se: Aliluia!

ICOSUL al-9-lea
Adunându-se mulțime de târâtoare se încolăceau împrejurul trupului muceniței, dar nici una n-a mușcat-o pe dânsa, ci din porunca lui Dumnezeu s-au întors asupra fermecătorului ce le întărâta asupra sfintei. Deci pentru atâta credință a minunatei fecioare și noi îi cântăm:
Bucură-te, că mulțimea șerpilor nu te-a spăimântat,
Bucură-te, că și de data asta putere de la Domnul ai luat,
Bucură-te, că încolăcindu-se împrejurul tău nu te-au vătămat,
Bucură-te, că asupra fermecătorului s-au năpustit,
Bucură-te, că prin mușcăturile lor otrăvitoare pe loc l-au omorât,
Bucură-te, că fiindu-ți milă de cei ce te înconjurau, ai poruncit tuturor șerpilor, că în numele lui Iisus Hristos să se retragă în locurile lor fără a vătăma pe cineva,
Bucură-te, că acestea ți-au ascultat porunca întocmai,
Bucură-te, că făcând rugăciune pe fermecător l-ai înviat,
Bucură-te, că acesta s-a încreștinat,
Bucură-te, că mulțimea văzând minunile s-au întărit și mai mult în credința,
Bucură-te, că mulți s-au adăugat celor ce crezuseră în Hristos,
Bucură-te, că pe toți îi învățai tainele credinței cu glas duios,

CONDACUL al-10-lea
Văzând ighemonul minunile săvârșite de tine, mai tare s-a umplut de mânie asupra ta și a poruncit să și se taie feciorelnicul piept din a cărui răni a curs lapte în loc de sânge, iar poporul văzând una că această cânta: Aliluia!

ICOSUL al-10-lea
Neștiind păgânul la ce muncă să te mai supună a poruncit să ți se taie limba, însă prin darul lui Dumnezeu, chiar după tăierea limbii vorbeai bine mărturisind adevărata credință pentru care îți cântăm:
Bucură-te, că nici tăierea limbii nu te-a oprit de la mărturisire,
Bucură-te, că apucând mădularul cel tăiat l-au aruncat în obrazul ighemonului,
Bucură-te, că păgânul pe dată a orbit,
Bucură-te, că văzându-te înfruntat și rușinat de tine, mai rău se tulbura,
Bucură-te, că neștiind ce să-ți mai facă, a poruncit să te dea la moarte,
Bucură-te, că auzind această de nespusă bucurie te-ai umplut,
Bucură-te, că dorința de a te număra în ceata mucenițelor, acum o simțeai aproape de înfăptuire,
Bucură-te, că împunsă fiind cu fiare ascuțite sfântul tău suflet Domnului l-ai dat,
Bucură-te, că sufletul tău de îngeri pe brațe a fost purtat,
Bucură-te, că cetele mucenicești cu bucurie te-au întâmpinat,
Bucură-te, că veselie mare s-a făcut în cer și pe pământ,

CONDACUL al 11-lea
Împlinindu-se astfel proorocia că de la trei ighemoni vei pătimi până vei fi slobozită, din temnița trupului celui stricăcios, pentru numele Dumnezeului Celui în Treime închinat, căruia îi cântăm: Aliluia!

ICOSUL al-11-lea
Văzându-te mulțimile adunate la pătimirile tale, te slaveau pentru nenumăratele osteneli crezând în Hristos, Cel Ce ți-a dat putere a trece prin toate cântând unele că acestea:
Bucură-te, frumoasă fecioară,
Bucură-te, tânără cu suflet bărbătesc,
Bucură-te, crinule răsărit între mărăcini,
Bucură-te, că bogățiile lumii le-ai socotit gunoaie,
Bucură-te, că pentru dragostea lui Hristos pe toate le-ai defăimat,
Bucură-te, că numai pe Acela l-ai iubit cu adevărat,
Bucură-te, că de la hotărârea ta cea bună nimic nu te-a clintit,
Bucură-te, că și de părinții cei trupești te-ai lepădat,
Bucură-te, că pe ighemoni în față i-ai mustrat,
Bucură-te, că nici o muncă nu te-a înfricoșat,
Bucură-te, că spre ceruri că o porumbiță ai zburat,
Bucură-te, că acolo odihnă ai aflat,

CONDACUL al-12-lea
Un oarecare creștin a luat sfintele rămășite pământești ale mult ostenitului tău trup și le-a îngropat cu cinste la loc curat cântând cântarea de biruință: Aliluia!

ICOSUL al-12-lea
Cine va laudă îndeajuns dragostea, credința și nădejdea ta neclintită în Mirele Hristos pentru care ți-ai ales a pătimi, însă, așa nevrednici îndrăznim a-ți cânta unele că acestea:
Bucură-te, că asemeni unui miel fără de glas ce merge spre junghiere, așa spre pătimiri ai mers,
Bucură-te, că rugăciunea ta că o tămâie cu bună mireasmă spre cer se ridică,
Bucură-te, că și păgânii de răbdarea ta în pătimiri se minunau,
Bucură-te, că mulți necredincioși la credință au venit,
Bucură-te, că -n sTăulul Bisericii multe oițe rătăcite ai adus,
Bucură-te, că -n pătimirile tale te bucuri nespus,
Bucură-te, mireasa neprihănită a Mirelui ceresc,
Bucură-te, ceea ce cunună cerească din mâna lui Hristos ai primit,
Bucură-te, caldă rugătoare pentru cei ce năzuiesc în ajutorul tău,
Bucură-te, că prin rugăciunile tale de multe rele ne izbăvim,
Bucură-te, ajutătoarea noastra în vreme de nevoi,
Bucură-te, mijlocitoarea noastră în ceasul judecății,

CONDACUL al-13-lea
O, prealăudată și mult pătimitoare muceniță Cristina, primește această puțină rugăciune a noastră și mijlocește la tronul lui Dumnezeu să ne ferească de ispite peste puterea noastră, să ne dăruiască sănătate, înțelepciune, răbdare, iertarea păcatelor și ajutor în toate cele bune spre a-I cânta împreună cu tine: Aliluia! (de 3 ori)

RUGĂCIUNE
O de 3 ori fericită muceniță Cristina, ceea ce te-ai învrednicit a pătimi pentru Hristos, ajută-ne și pe noi să primim cu dragoste și înțelegere ispitele ce vin asupra noastră.
Că ceea ce nu ai cârtit niciodată în timpul muncilor, ajută-ne să nu cârtim pe cărarea vieții celei trecătoare asupra întâmplărilor ce se abat asupra noastră.
Asemeni ție celei ce te-ai rugat cu lacrimi fierbinți și cu post spre a ți se descoperi tainele cele ascunse și pentru a putea ajunge cu bine la limanurile cerești, ajută-ne și pe noi să ne putem ruga și posti că să ne simțim și noi că trăim pentru și în Dumnezeu și să nu ne pierdem timpul în deșert.
Mijlocește înaintea lui Hristos, cu îndrăzneala ce ai dobândit-o, să ne mântuiască cu judecățile pe care le știe El, că ajungând și noi în cereasca împărăție să slăvim pururi pe Tatăl și pe Fiul și pe tine mijlocitoarea noastră. AMIN!

Troparul, glas 4
Mielușeaua ta, Iisuse, Cristina, strigă cu mare glas: Pe Tine, Mirele meu, Te iubesc, și spre Tine căutând mă chinuiesc, și împreună mă răstignesc, și împreună mă îngrop cu botezul Tău, și pătimesc pentru Tine, că să și împărățesc întru Tine, și mor pentru Tine, că să viez întru Tine, ci că pe o jertfă fără prihană, primește-mă pe mine, ceea ce cu dragoste mă jertfesc Ție. Pentru rugăciunile ei, că un milostiv, mântuiește sufletele noastre.

MULTUMESC MULT RAFAELA PENTRU ACATISTUL SF. HRISTINA SI DUMNEZEU SA-TI AJUTE!

Rafaela 12.08.2008 08:37:53

Citat:

MULTUMESC MULT RAFAELA PENTRU ACATISTUL SF. HRISTINA SI DUMNEZEU SA-TI AJUTE!

daca mai ai nevoie de acatiste intotdeauna o sa te ajut cu placere. Doamne ajuta!

andreicosminus 02.11.2008 18:05:09

Daca mai aveti de postat acatiste care nu se gasesc usor pe net, va rog postati-le.
Cu o singura cerinta: sa fie crestin ortodoxe

Rafaela 03.11.2008 11:34:08

Sf. Mc.Daria

caut acatistul sf. Mc.Daria, Va rog mult sa ma ajutati.

MarinaAlca 06.11.2008 01:56:58

Citat:

În prealabil postat de quasar (Post 59385)

Si chiar cand dorm( ma refeream la Rugaciunea inimii )

andreicosminus 15.12.2008 22:03:50

Citat:

În prealabil postat de Rafaela (Post 98896)
caut acatistul sf. Mc.Daria, Va rog mult sa ma ajutati.

Nu am gasit nicaieri acest acatist, care m-ar interesa si pe mine dar ar fi bine sa-l gasim dintr-o culegere care are binecuvantare.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:16:37.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.