Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Un documentar cum nu am mai vazut. (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2823)

Luca_002 06.12.2007 01:37:42

A aparut un nou film documentar foarte interesant care poate fi urmarit gratis cu tot cu subtitrare in limba romana pe internet. El prezinta niste informatii despre lumea in care traim, unele care fac legatura cu religia in general si cu crestinismul in particular, informatii care nu prea pot fi gasite in alte locuri.

Poate fi urmarit chiar pe google video cu tot cu subtitrare, se numeste Zeitgeist (Spiritul Epocii) iar linkul e asta:

http://video.google.com/videoplay?docid=90...93477&hl=en

Spuneti va rog ce credeti despre acest film.
Eu cred ca e cel putin interesant si mai bine il urmariti si spuneti dupa ce pareri aveti.

PS. Ah.. da. Daca vreti sa ma contactati in legatura cu obtinerea subtitrarii sau in legatura cu putin probabile greseli in subtitrare, sau pentru orice alt motiv fie legat de film sau nu, ma puteti gasi pe Y ID-ul: pentrucavreau

PS.2. Sunt foarte interesat de ce pareri aveti despre aceste informatii..

cozia 06.12.2007 05:52:55

Citat:

În prealabil postat de Luca_002
ce pareri aveti despre aceste informatii..

Care din capitole mai precis?
-cele de la inceput(Religia LOR care nu are nimic in comun cu a NOASTRA),
-cele de la mijloc(crearea razboaielor de catre bancheri, adevarul 911, terorismul si incriminarea fara vina a lumii arabe)?
-sau cele de la sfirsit(Banca si Guvernul modial,cipurile de control, scolile)?

ultimele doua capitole sunt adevarate, si acest stil de prezentare a adevarului este de fapt ultima gaselnita a Satanistilor - Psihologia inversa - cu alte cuvinte vin si iti dau in cap cu adevarul gol golut ...si in consecinta controversele si ideea de conspiratii se D-I-Z-O-L-V-A...DE LA SINE, dupa care sa revii la starea normala a omului modern de SOMN de manipulare totala.
Sa luam aminte si sa nu incetam sa ne rugam si sa postim
Guvernul mondial este in pregatire si din ce spun cei "mari" in cel mult 60 de ani va deveni o realitate, numai ca nu mi-e clar de cind a inceput numaratoarea...

Luca_002 06.12.2007 12:01:53

Citat:

În prealabil postat de cozia
Care din capitole mai precis?
-cele de la inceput(Religia LOR care nu are nimic in comun cu a NOASTRA),

Religia "lor"? Nu inteleg ce spui. E vorba despre crestinism. Ei tot crestini sunt, ca si noi. Cat despre "nimic in comun"... tind sa cred ca nu glumesti. E vorba despre aproape exact aceeasi Biblie si de exemplu despre Iisus Cristos despre care Biblia spune ca s-a nascut acum 2007 ani.. ca a avut 12 ucenici.. a fost botezat la 30 de ani.. miracole, a murit, dupa 3 zile a inviat si asa mai departe. Cum adica nimic in comun ? Astea sunt nimicuri ? E vorba tot de crestinism, fie crestin-ortodoxism, fie protestantism sau orice alta subunitate a crestinismului. Toate subunitatile astea au o baza comuna, e clar ca toate fac parte din crestinism.
Sau ma gandesc ca nu prea te-am inteles..

irina4m 06.12.2007 12:29:57

multumesc pt link. Doamne ajuta

irina4m 06.12.2007 12:30:59

am uitat sa iti zic pe langa multumesc ca nu ma lasa sa intru deoarece prezinta o eroare - errror 404.

Luca_002 06.12.2007 14:25:47

E simplu de gasit daca nu merge linkul.
Pur si simplu poti cauta pe google video: "Zeitgeist Subtitrare In Romana".
si e bineinteles primul rezultat.

Luca_002 06.12.2007 14:29:03

Sper sa mearga de data asta. Linkul e asta:

alexandra28again 06.12.2007 15:31:45

acest film este contra religiei noastre

Luca_002 06.12.2007 15:49:11

Da, Alexandra, insa esential e ce parere ai despre informatiile prezentate. Daca ai una..

alexandra28again 06.12.2007 15:51:39

da,am una.ca este impotriva oricarei religii si mai ales impotriva crestinismului.sincer cred ca ti-ai facut acest id pentru a imprastia erezii.si nu numai aici ci si pe alte forumuri.filme ca astea sunt multe,cu asa zise adevaruri despre Iisus.adevarul este numai unu-Biblia si se implineste pe zi ce trece.dar pacat ca orbii nu pot sa vada...

Luca_002 06.12.2007 16:12:30

Daca prin "erezie" te referi la o opinie religioasa, filozofica sau politica contrara dogmelor si principiilor esentiale ale unei doctrine oficiale, atunci absolut. Asta este si natura umana, sa puna la indoiala diferite opinii si principii pentru a le testa veridicitate. Daca avem de a face cu adevar, foarte bine de stiut, daca nu, la fel, e bine de stiut.

Dar daca prin erezie vrei sa spui "minciuna" cred ca te inseli. Pentru ca in acest documentar sunt prezentate informatii verificabile si perfect adevarate. Perspectiva poate e una cu care nu esti de acord. Dar.. aici depinde de ce doresti. Daca doresti adevarul sau daca doresti sa-ti pastrezi o credinta sau alta indiferent de legatura pe care ea o are cu realitate.
Cred ca despre asta e vorba pana la urma.
Totusi informatiile sunt interesante si nu prea au mai fost prezentate in alte locuri... si de asta cred ca merita urmarit documentarul, da asta am si facut o subtitrare pentru el.

alexandra28again 06.12.2007 16:24:06

probabil ca merita vizionat de cei care pun la indoiala crestinismul,insa sunt sigura ca acest film nu intereseaza pe nici un crestin.nu inteleg de ce ai ales sa-l postezi tocmai pe un site crestin.vezi ca te faci avocatul diavolului...
normal ca doresc adevarul,iar adevarul este Biblia...verificabil.vezi tu..chiar si prin filmele astea care tot apar,Biblia isi implineste scripturile,si chiar prin tine,care,prezentand un film bine regizat,ascuns sub un aMbalaj frumos,incerci sa pui la indoiala veridicitatea crestinismului.
cred ca cei care sunt pe acest site,sunt la un alt nivel,nu se lasa pacaliti de asa ceva.asa ca nu-ti mai pierde timpul degeaba.sper ca vei fii blocat.si ar trebui sa citesti regulile de pe forum.sa nu-ti pui nume care reprezinta persoane din crestinism.mai ales daca faci campanie anti-crestina.

irina77 06.12.2007 17:31:25

Filmul este foarte interesant si documentat, foarte real tot ce scrie acolo, cu exceptia unui singur "detaliu"- faptul ca este impotriva oricarei religii, si ne propune, nu-i asa, "sa inlocuim frica cu <<iubirea>>". Deci in spatele lui este antihristul insusi. Care ne va propune sa-L inlocuim pe Hristos cu "toleranta"- la modul general- cum se face deja de unele curente. Cu cata viclenie este inserata aceasta otrava in noianul de informatii oculte, de fapt asa zis secrete, dar reale si exacte. Omul e puternic, e frumos, de ce sa nu fie "liber" etc. E stilul lui "Nu, nu veti muri ci veti fi ca Dumnezeu!" pe care l-am crezut candva... si-am murit.

irina77 06.12.2007 17:42:57

Si inca ceva. Acolo nu specifica un amanunt interesant. Ca cipurile de fapt sunt pecetea lui antihrist, intrucat codul de bare contine, ascuns, 666. Iar cipurile exista deja-tehnologia Verichip. Iar prin intermediul lor se poate controla nu doar sanatatea fizica a persoanei care le poarta, dar si cea psihica. Cercetarea de varf a bagat multi bani in tehnici de control a mintii de la distanta, prin diferite tipuri de unde si campuri.

irina77 06.12.2007 17:44:31

iaca:
http://www.verichipcorp.com/content/company/rfidtags

Z.Lidia 06.12.2007 17:48:11

Unii nu cred decat in stelele pe care le vad si incearca sa-i convinga si pe altii.
Daca ar fi fost cladita pe neadevaruri, religia crestina n-ar fi rezistat atata vreme. S-ar fi gasit altii mai repede sa dea in vileag minciuna. Dar s-a gasit cineva dupa 2000 ani sa ne spuna ca totul e inventia unui astrolog cu imaginatie!!
Citeste despre primii crestini, afla despre catacombe, cum puteau sa apere credinta cu viata lor!
Inchipuie-ti ca sustii cele spuse in documentar in fata Sfintilor Mucenici, a saracilor si a imparatilor, (daca tot nu crezi in Dumnezeu). Spune-le lor ca s-au inselat!:angry:

irina77 06.12.2007 17:49:05

http://www.verimedinfo.com/for_patients.asp

irina77 06.12.2007 17:53:09

nu stiu pt cine a scris lidia. eu una cred in Dumnezeu, si in caz ca mi-a adresat mie mesajul o rog sa reciteasca cu atentie ce am scris si sa intuiasca exact sensul, inclusiv tonul ironic unde a fost cazul. Tot ce spune filmul e real. Singura minciuna e atacul impotriva crestinismului.

Z.Lidia 06.12.2007 18:06:49

imi pare rau, am uitat sa-l citez pe Luca:
"Pentru ca in acest documentar sunt prezentate informatii verificabile si perfect adevarate. Perspectiva poate e una cu care nu esti de acord. Dar.. aici depinde de ce doresti. Daca doresti adevarul sau daca doresti sa-ti pastrezi o credinta sau alta indiferent de legatura pe care ea o are cu realitate."

Irina, este oare o informatie verificabila faptul ca nu ar fi existat in realitate Domnul Nostru Iisus Hristos? Sau Maica Domnului? Ca totul ar avea corespondenta in astrologie, si doar acolo? Ca nu ar exista Betleem? Ca pestele ca simbol crestin e imprumutat de la pagani si nu ar veni din acronimul ICHTIS? Ci de la zodia pesti??!!! Si altele...:(

irina77 06.12.2007 18:14:04

Dimpotriva Lidia, tocmai opusul este verificabil. Exista dovezi istorice despre existenta Mantuitorului si despre toate celelalte. Chiar acest film este, fara sa vrea, o extraordinara dovada despre exactitatea Apocalipsei, spre exemplu. Iar ca diavolul e un mincinos care umbla racnind ca un leu pe cine sa inghita, stim deja. Traim vremuri destul de grele. Trebuie sa ne pregatim duhovniceste cu toata seriozitatea si in acelasi timp sa nu uitam ca Dumnezeu este atotputernic si ne-a promis ca va fi cu noi "pana la sfarsitul veacurilor", si ca Biserica Sa "portile iadului nu o vor birui".

irina77 06.12.2007 18:14:55

:)
Sfantul Ierarh Nicolae sa ne pazeasca pe toti.

cozia 06.12.2007 22:16:35

Citat:

În prealabil postat de Z.Lidia
o informatie verificabila

Prin INIMA

cozia 06.12.2007 22:32:48

Citat:

În prealabil postat de irina77
tehnologia Verichip

Lidia,
Vezi cum insemnarea prin circumcizie fortata devine depasita de cipul care le acopera pe toate...

Irina, ce m-a impresionat a fost cind s-a mentionat in treacat ca cipul poate fi dezactivat prin satelit daca nu te ridici la nivelul "asteptarilor" blocindu-ti astfel posibilitatea sa vinzi/cumperi si evident iti pierzi jobul deoarece nu mai treci de poarta intreprinderii si nu te mai angajeaza nimeni.

Sfintii ne indeamna sa ne intarim vointa, rabdarea, dar si fizic pentru aceste vremuri spunindu-ne ca pentru a ne putea pastra dreapta credinta vom fi fortati de imprejurari sa mincam din ce crestem in gradina si din milostenie

Z.Lidia 06.12.2007 23:51:40

Despre tehnologia Verichip-nu stiu ce sa zic, se recomanda ca cei cu diabet, de exemplu sa poarte date despre boala lor, caci pot intra in coma usor.
Sunt de acord ca cineva rau intentionat ar putea sa le foloseasca in scopuri mai putin nobile.

irina4m 07.12.2007 11:23:51

Citat:

E simplu de gasit daca nu merge linkul.
Pur si simplu poti cauta pe google video: "Zeitgeist Subtitrare In Romana".
si e bineinteles primul rezultat.

gata merge in sfarsit . multumesc mult . Doamne ajuta

Z.Lidia 07.12.2007 12:08:37

Citat:

Tot ce spune filmul e real.

Poate imi da cineva si mie alte referinte, sa ma conving ca informatiile sunt reale. Ceea ce se spune despre crestinism, ca ar fi scornirea astrologilor, mai ales!
Sunt uitate in acest documentar toate invataturile Domnului Nostru Iisus Hristos- si nu ma mir, caci este pusa la indoiala existenta. Oare se indoieste cineva si ca ar fi venit Sf Andrei pe la noi, sa ne dea exemplu de credinta adevarata? A lasat totusi niste urme. Si nu stiu sa fi spus cineva despre el ca ar fi fost bun astrolog!
Referitor la chip- e o idee buna- medical vorbind. Daca cineva ar scrie totusi pe un asemenea chip cifra 666, ar avea insemnatate doar pentru cine a scris! Caci nu imi inchipui apocalipsa ca in filmele cu roboti, sa aiba ingerii cititor de chipuri!! Altul trebuie sa fie semnul, si eu nadajduiesc sa fie alegerea personala, a fiecaruia. Caci altfel mi s-ar parea toate eforturile noastre de a ne apropia de Dumnezeu zadarnice. Si stiu ca nu sunt.

irina4m 07.12.2007 12:21:15

am vazut filmul. o parte din el, pt ca nu m-am uitat pana la sfarsit. cine stie ce organizatii au propus aparitia unor astfel de filme... eu cred ca acest film pericliteaza credintza oamenilor in Dumnezeu intr-o oarecare masura. este adevarat ca stiintza a progresat, nu zic nu, se poate sa existe si adevaruri in ce zic ei, dar de la a face cercetari fizice, si pana la a ataca crestinismul... dar prefer sa stau de-o parte si sa iau ca ghid de viatza Sf Scriptura. asta imi spune mie inima si asta am de gand sa fac :)

Luca_002 07.12.2007 12:31:06

Citat:

Citat:

Poate imi da cineva si mie alte referinte, sa ma conving ca informatiile sunt reale.

Nimeni nu vrea sa te convinga pe tine ca informatiile sunt reale sau nu.
Esential e ce vrei tu. Daca vrei tu sa afli, afli. Cercetezi singura diferitele probleme ca sa afli ce e adevarat si ce nu.

irina77 07.12.2007 12:53:54

Citat:

Citat:

Citat:

Poate imi da cineva si mie alte referinte, sa ma conving ca informatiile sunt reale.

Nimeni nu vrea sa te convinga pe tine ca informatiile sunt reale sau nu.
Esential e ce vrei tu. Daca vrei tu sa afli, afli. Cercetezi singura diferitele probleme ca sa afli ce e adevarat si ce nu.

Urasc sa-mi fie scoase vorbele din contextul in care au fost spuse. A se citi si continuarea propozitiei respective. Am spus ca E REAL TOT ce NU REPREZINTA UN ATAC LA ADRESA CRESTINISMULUI.

Luca_002 07.12.2007 13:23:18

Pai asta spuneam si eu, ce e real vei hotari singura, inainte sau dupa ce vei verifica tot singura datele.
Iar un atac n-ar trebui sa fie deloc o problema daca ai adevarul de partea ta.

cozia 07.12.2007 17:41:08

Cea mai amuzanta din minciuni este aberatia in jurului omonimelor Sun-Son( soarele meu, venerare) de parca Hristos – Fiu – Soare a vorbit in engleza...insa se pare ca are priza la unii

Cite din "mamele virgine" acelor "zei" indieni au fost de trei ori fecioare. Deasemenea este de retinut ca multe din aceste religii de 5000+ au adaugat texte recente vazind cit de populara este religia crestina. Daca cititi Baghavaghita, Upanishadele si Dhammapadha care sunt scrierile orientale de BAZA, de inalta tinuta si de bun simt nu veti gasi nici o referire la virgine si renasteri dupa trei zile si 12 ucenici.

altceva...
Este la moda acum sa gasesti in Scripturi ce ITI PROPUI TU CA CERCETATOR sa gasesti, aceasta boala face parte din fenomenul DESCIFRAREA BIBLIEI , activitate foarte populara in cercurile teologice iudaice....asa alegind o litera de pe fiecare sa zicem al cincilea rind, SURPRISE SURPRISE!!! ...si l-au gasit pe Hitler, pe Napoleon si pe Stalin.

alta... cu Aquarius..... numai pentru ca nu stiu cine a spus sa iasa afara sa aduca apa in casa pentru spalarea picioarelor, sau mai stiu eu ce.... este ridicol

Luca, deci da ai dreptate, la urma urmei este vorba de ce poate crea mintea ta si in ce vrei sa crezi
Nu uita ca vestul turbeaza din cauza Crestinilor-Ortodocsi din Est si nu vor avea pace pina nu ne fac una cu pamintul...insa cu duiosie,gently:D

Z.Lidia 08.12.2007 00:48:38

Iertare, Irina, eram cam..manioasa.
In privinta filmului, voi face asa cum am mai facut: pot cerceta cu mintea,pot vedea filmulete ca acesta, dar cu inima voi fi catre Dumnezeu.
Luca, iertare daca ma insel, dar tu pari convins ca ai gasit ceva "incriminator", o fisura in sistem si intuiesc ca ai venit aici sa ne-o arati, nu sa cauti o explicatie, un sfat. Tu crezi ca detii adevarul. Eu iti spun sa nu mai fii atat de sigur pe tine, pe mintea ta.
In primul rand, crestinismul a trecut "proba timpului", a rezistat atator incercari, cum numai un ADEVAR POATE REZISTA. Apoi, mai e mesajul,continutul Bibliei, nu legatura cu astrele, ci CUVANTUL. Si in fruntea tuturor, modelul de viata, de IUBIRE oferit de Domnul nostru Iisus Hristos.
Eu zic sa cercetezi in continuare crestinismul, Vietile Sfintilor, Biblia. Si poate vreodata, se va milostivi Dumnezeu sa ti se descopere.
Eu- fiind incredintata ca El exista, spun ca exista o explicatie la toate aceste informatii.

Luca_002 08.12.2007 06:05:26

Citat:

Iertare, Irina, eram cam..manioasa.
In privinta filmului, voi face asa cum am mai facut: pot cerceta cu mintea,pot vedea filmulete ca acesta, dar cu inima voi fi catre Dumnezeu.
Luca, iertare daca ma insel, dar tu pari convins ca ai gasit ceva "incriminator", o fisura in sistem si intuiesc ca ai venit aici sa ne-o arati, nu sa cauti o explicatie, un sfat. Tu crezi ca detii adevarul. Eu iti spun sa nu mai fii atat de sigur pe tine, pe mintea ta.
In primul rand, crestinismul a trecut "proba timpului", a rezistat atator incercari, cum numai un ADEVAR POATE REZISTA. Apoi, mai e mesajul,continutul Bibliei, nu legatura cu astrele, ci CUVANTUL. Si in fruntea tuturor, modelul de viata, de IUBIRE oferit de Domnul nostru Iisus Hristos.
Eu zic sa cercetezi in continuare crestinismul, Vietile Sfintilor, Biblia. Si poate vreodata, se va milostivi Dumnezeu sa ti se descopere.
Eu- fiind incredintata ca El exista, spun ca exista o explicatie la toate aceste informatii.

In privinta mea doar intr-un punct te inseli.. ca as detine adevarul. Sigur ca nu-l detin. Sper ca intr-o zi asta sa fie cazul, dar deocamdata nu. Spre asta tind, oricum, spre adevar.

Cat despre ce spuneai despre testul timpului pe care l-a trecut crestinismul. Intr-adevar l-a trecut. Intrebarea e daca asta ofera veridicitate acestuia. Tu spui ca da.

Hai sa folosim acelasi test, al timpului si in alt domeniu ca sa putem verifica daca testul functioneaza bine.
De exemplu, oamenii au crezut timp de secole si secole de-a randul, daca nu milenii, ca pamantul este plat si ca soarele este cel care se roteste in jurul manatului. Apoi a venit un singur om.. un om special.. care a dovedit ca lucrurile stau complet altfel, desi un lucru ireal era crezut de asa mult timp si de atat de multi oameni.

Acum, se pare ca testul nu functioneaza bine deloc.
Eu unul.. vreau pace si liniste si cred ca pentru a exista asa ceva pentru mine si pe pamant, trebuie sa nu mai existe diferente false intre noi si trebuie sa ne iubim si sa intelegem natura noastra adevarata.
Habar nu am care e, dar cred ca putem afla doar prin a crea discutii si dezbateri si chiar indoindu-ne de anumite idei, mai ales de cele pe care le consideram infailibile, pentru ca istoria si testul timpului cum l-ai numit tu ne arata ca lucruri crezute la scara larga si pentru timp intelungat nu sunt infailibile, in exemplul pe care ti l-am dat eu, acel lucru fiind chiar complet fals.

ancah 08.12.2007 07:11:15

Testul timpului este demonstrat prin sfintii pe care ii avem. Atata timp cat religia ortodoxa ajuta la sfintirea si indumnezeirea credinciosilor, demonstratia este facuta. Si sfinti au fost, sunt, si vor mai fi o vreme, cat permite Dumnezeu. Religia ortodoxa ne ajuta sa-L gasim pe Dumnezeu cel adevarat si VIU, nu sa ne indepartam de la El.

Z.Lidia 08.12.2007 14:23:24

Luca, oare chiar religia este cauza razboaielor, a faptului ca nu e pace? Crestinismul ne invata: sa nu ucizi, sa nu doresti ce e al altuia. Sa dam exemplu bun celorlalti care nu au aceeasi religie.
Eu spun ca unii se folosesc de religie ca sa ajunga la idealurile lor de putere. Ma refer la musulmani, la cei extremisti.
Cat despre pacea sufletului- este intr-adevar greu de obtinut. Poate cel mai greu e sa facem pace cu noi insine.
Proba timpului- in privinta religiei- nu s-a terminat inca, poate. Parintele Dumitru Staniloae zicea ca trebuie sa vina o vreme cand stiinta si religia se vor pune de acord. Era convins ca stiinta n-a ajuns inca destul de dezvoltata ca sa inteleaga adevarurile religiei. Vezi documentarul despre ziua a opta, interviul cu parintele.

cozia 08.12.2007 16:16:06

Citat:

unii se folosesc de religie ca sa ajunga la idealurile lor de putere. Ma refer la musulmani, la cei extremisti.

Oare doar unii? uitam cam usor de ororile de peste tot comise de Catolici, sau multimiliardarii protestanti care arata cu degetul.

Sa nu uitam ca la 1393-~1420 CIUMA venita din Orient a ocolit aproape tot estul binecredincios si a facut ravagii numai intre catolici si barbari. Sa nu uitam acest lucru!
Tatarii si mongolii de suparare ca Ortodocsii nu se imbolnavesc au inceput la un moment dat ca catapulteze trupurile mortilor de ciuma peste fortificatii ca sa ne imbolnaveasca si pe noi...

Z.Lidia 08.12.2007 16:47:48

Cozia,dupa parerea mea astea sunt exemple de religie prost inteleasa!(ororile catolicilor). Oare extremistii catolici (cei care respecta intocmai regulile) ar avea voie sa omoare? Sa condamne? Sa impuna regulile cu forta? Sa cucereasca? Imparatia lui Dumnezeu nu e aici pe Pamant.
Iar cand ma gandesc la ortodocsi, imi vine in minte cartea "De la moarte la viata" de Paulin Leca, in care studentul la teologie trezit la adevarata credinta prefera inchisoarea, ca sa nu omoare.

cozia 08.12.2007 17:10:06

Citat:

Cozia,dupa parerea mea astea sunt exemple de religie prost inteleasa

Nu inteleg atunci de ce nu faci referire la ei in primul rind, care au taiat in dreapta si in stinga continente intregi, popoare intregi, incasii, maiasii, cruciadele de derbedei in timp ce rugurile lui Torquemada nu au incetat sa arda sute de ani prin Europa, de ce te referi exclusiv la "teroristi", oare acestia din urma nu au avut de la cine invata si cine de fapt ii atita?...

Iar cand ma gandesc la ortodocsi, imi vine in minte cartea "De la moarte la viata" de Paulin Leca, in care studentul la teologie trezit la adevarata credinta prefera inchisoarea, ca sa nu omoare.

Nu se intelege ce vrei sa spui prin asta...

Z.Lidia 08.12.2007 17:55:21

Musulmanii pot sa omoare respectand credinta lor. Catolicii omoara si cuceresc daca nu respecta poruncile, deci daca sunt falsi catolici, adica de fapt oameni de lume. Daca cineva afirma ca o cauza a razboaielor este ca exista religia, as putea da exemplu mai usor pe musulmani decat pe crestinii adevarati (care oricum nu pornesc razboi daca respecta poruncile, daca intorc si celalalt obraz, care nu cuceresc si nu impun religia lor ).
"De la moarte la viata" de Pr Arhim.Paulin Lecca este o carte destul de cunoscuta. Sa citez ceva sa ma fac inteleasa:Poruncile evanghelice nefiind un obiect de tranzitie, Victor Moldovanu refuza serviciul militar: pentru ca- zice el-"nu vreau sa omor oameni, pentru ca nu vreau sa-i omor pe fratii mei intru Domnul" Este judecat si condamnat la moarte. "Nu pot sa calc o porunca dumnezeiasca"."Ma simt ca fluturele care iese din crisalida lui ingusta si intunecoasa si zboara catre cerul de azur. Stiu pentru ce mor si stiu unde ma duc" Nu a vrut sa faca recurs ca nu cumva sa se inteleaga ca ii e frica de moarte. A fost gratiat in ultima clipa, prin 1944, cand s-au intors armele impotriva nemtilor. "daca nu judecam si nu osandim pe aproapele, daca nu ne razbunam, daca ii iubim pe vrajmasii nostri, daca facem bine celor ce ne fac rau si ne rugam pentru cei ce ne blestema, deschidem calea Harului ceresc care se revarsa peste inimile talharilor, facand din ele gradini infloritoare de iubire si de pocainta."

OvidiuO 08.12.2007 19:33:59

De citit Texte care au zguduit lumea, care cuprinde:
- Tainele "Protocoalelor" inteleptilor Sionului
- Testamentul lui Petru cel Mare
- Manifestul Partidului Comunist

O sa vedeti chiar cum incepe aceasta carte..."trebuie remarcat ca oamenii au instincte rele sunt mai numerosi decat cei cu instincte bune. De aceea se ating cele mai bune rezultate conducand pe oameni prin violenta si teroare, nu prin discutii academice. Fiecare om nauieste la putere, sunt putini care nu sunt dispusi sa jertfeasca bunurile tuturor pentru a-si ajunge binele propriu. O sa va scriu aici cateva din subtitlurile tratate. O sa scriu din Cap III de ex.

Nestabilitatea balantei constitutionale.
Teroarea in palate.
Puterea si ambitia.
Masinile de vorbit parlamentare, pamfletele.
Abuzurile puterii.
Sclavia economica.
"Adevarul poporului".
Acaparatorii si aristocratia.
Armata francmasonilor evrei.
Degenerarea crestinilor.
Foamea si dreptul capitalului.
Venirea si incoronarea "stapanului universal"
Criza Economica generala.
Cauzele invulnerabilitatii francamasoneriei.
Libertatea.

O fraza din Cap IV:
"Caci astfel este puterea noastra. Francmasoneria exterioara nu serveste decat pentru a acoperi intentiile noastre, planul de actiune al acestei forte, locul resedintei sale chiar vor ramane totdeauna necunoscute poporului.
Libertatea ea insasi ar putea fi inofensiva si ar putea exista in stat fara a vatama prosperitatii popoarelor, daca ea s-ar sprijini pe principiile credintei in Dumnezeu, ale infratirii omenesti, in afara ideii de egalitate, idee care e contrazisa de legile creatiei insasi, care au srtabilit subordonarea. Cu o asemenea credinta poporul s-ar lasa condus de tutela parohiilor si ar pasi umil si linistit sub mana pastorului sau spiritual, supus impartirii divine a bunurilor acestei lumi. Iata pentru ce este necesar sa distrugem credinta, sa smulgem din spiritul crestinilor insasi principiul Divinitatii si al Spiritului pentru a pune in locul lor socoteli si nevoi materiale. Pentru ca cugetele spiritelor crestine sa nu aiba timpul sa gandeasca si sa observe, trebuie sa le distragem cu ajutorul industriei si comertului. In acest fel, toate natiunile vor cauta vantajele lor si, luptand fiecare pentru foloasele lor proprii nu vor observa pe dusmanul lor comun."
...

O sa aflati mult mai multe daca reusiti sa cititi aceasta carte. (numai sa o gasiti)-Editura Moldova - Iasi 1995

Doamne ajuta !

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:55:34.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.