Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   dependenta de calitate (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2842)

mirelat 10.12.2007 04:55:27

vi s-a intamplat sa folositi produse/servicii de o anume calitate, in mod constant, si sa nu mai puteti folosi altele de calitate inferioara?

cozia 10.12.2007 05:09:06

Ca sa nu cadem in depresie, Mirela, este bine sa fim pregatiti sa revenim si la servicii sau viata de calitate inferioara fara sa suferim. Niciodata nu se stie ce ne rezerva viata.

mirelat 10.12.2007 07:38:33

:) Da, Andrei, ai dreptate, insa eu nu ma refeream la cazuri de forta majora ci pur si simplu la trairea curenta, atunci cand iti permiti si ai de ales.

Noesis 10.12.2007 08:15:04

Da, odata ce incepi sa folosesti sapun sau pasta de dinti de calitate, nu te mai intorci la chinezarii. Sau e foarte greu.

De cand sunt in State m-am invatat cu haine de calitate -- rar mai cumpar ceva de imbracat din Romania. (asta fiindca si sunt mai ieftine aici) Si de calitate nu inseamna scumpe, dar din materiale comfortabile, cum ar fi bumbac 100% si nu materialele alea amestecate din care se fac hainele care se vand in Romania.

De cand mi-am cumparat laptopul nou, nici nu l-am mai deschis pe cel vechi.

Cand sunt in Romania ma sperie cat sunt oamanii de nepoliticosi. Daca aici transportul in comun este civilizat, in Romania nu numai ca se poate sa ramai fara portfel, dar mai esti si inghiontit si impins din colo in colo. Daca aici intrarea in autobuz se face de abia dupa ce cei care trebuie sa coboare coboara, si in ordine, in Romania toata lumea se inghesuie cum poate sa dea cu coatele mai tare.

Acuma nu cad in depresie cand vin in Romania si trebuie sa iau autobuzul prin oras. :D Si nici daca trebuie sa folosesc un calculator mai vechi.

OvidiuO 10.12.2007 09:14:22

- Parinte, de ce nu intelegem cat rau ne face duhul lumesc si suntem atrasi de el ?

- Pentru ca duhul lumesc intra incet-incet, precum a intrat ariciul in cuibul iepurelui. La inceput ariciul a rugat pe iepure sa-l lase sa-si bage putin capul in cuibul lui ca sa nu-l ploua. Apoi a bagat si un picior, apoi celalalt si in cele din urma a intrat tot si cu tepii lui l-a scos cu totul pe iepure afara. Asa si cugetarea lumeasca ne inseala cu mici cedari si incet-incet ne stapaneste. Raul inainteaza putin cate putin. Daca ar veni deodata, nu am fi inselati. Vezi, daca vrei sa oparesti o broasca, trebuie sa arunci peste ea apa fiarta cate putin. Daca o arunci deodata toata, sare si fuge; se izbaveste. In timp ce daca versi pe ea putina apa fiarta, la inceput o va arunca putin de pe spate, apoi o va primi. Daca-i mai arunci inca putina, iarasi o va arunca putin si incet-incet se va opari, fara sa priceapa. "Bre, broasca, dupa ce ti-a aruncat putina apa fiarta, scoala-te si fugi !". Nu fuge. Se umfla - se umfla si apoi se opareste. Asa face si diavolul; ne opareste putin cate putin si, in cele din urma, ne trezim opariti fara sa pricepem.

(Pr. Paisie Aghioritul - "Cu durere si dragoste pentru omul contemporan")

calator 10.12.2007 19:27:24

da, mi s-a intamplat si nu cred ca este o dependenta ci o alegere buna

ory 11.12.2007 16:07:36

Si mie imi plac lucrurile de calitate,si aceasta de cand am intrezarit posibilitatea de-a le achizitiona,fiindca la mama acasa,numai de calitate nu puteam"gandi",cand motivatia principala o reprezenta supravietuirea.
Candva un om mi-a spus ca;"sunt prea sarac,ca sa cumpar lucruri ieftine!".Si avea dreptate,am inteles dupa un timp,fiindca,decat sa cumperi un parfum de 3 sute de mii,si sa-i dispara mirosul instantaneu,consumandu-l intr-o luna de zile(ca sa nu mai vorbim ce miros!),mai bine iei un parfum de 50-100 de euro,si calitatea-si va spune cuvantul,ca sa nu mai vorbim de perioada indelungata de folosire.Bine-nteles,de preferabil cumparat din dutty free,fiindca astea de prin magazinele romanesti sunt niste PORCARII,chiar daca scrie pe ele Cartier sau Armani.Sora mea a cumparat un Channel de la un mare magazin si a regretat aceasta,spune ca miroase a plosnite!!!
In Romania calitatea majotitatea produselor este jalnica,iar pretul exagerat de mare fata de nivelul de trai al cetatenilor,ca sa nu mai spunem de gandirea aplecata spre snobism a majoritatea,care dau totul pentru lucruri perisabile sau de o calitate inferioara,ori lipsita de necesitate.
Pe baietelul meu il imbrac cu absolut toate hainele din Japonia,majoritatea de la BABY GAP,insa,nu pentru ca as avea prea multi bani,dar au o calitate net superioara cu cele de-aici,insa le-am luat la preturi extraordinare,cu reduceri ajungand si pana la 80%.La noi,majoritatea hainelor sunt turcesti,chinezesti sau unguresti...mai pe scurt extrem de proaste,si credeti-ma,la preturi mult mai mari decat am dat eu pe hainele din Japonia.Este strigator la cer,insa romanul traieste in aceasta realitate,s-a obisnuit cu ea,si nu prea concepe altceva.Facem cumparaturi,mai ales alimentare,de la supermarketuri,de parca ar veni in cateva zile potopul,irational si cu multe costuri nejustificate.Mai dureaza pana sa ne echilibram,in ceea ce priveste societatea de consum.Cat despre calitatea serviciilor din vanzari,este super josnica,aproape nici un angajat nu detine pregatire profesionala,si atitudinea acestora este echivalenta cu cea de pe "maidan",de parca bietul cumparator ar fura ceva,nu ar da bani pe produsele dorite.
Nu trebuie sa fii dependent de produse de calitate,trebuie doar sa ai nevoie de produse de calitate,fiindca cele inferioare vor ceda mult prea repede,si va trebui inlocuite,deci ,cum zice romanul"alti bani,alta distractie!"Pentru asa ceva,cred ca este nevoie si de-o oarecare educatie,pentru ca unii,pur si simplu nu putem concepe un alt stil de viata si de achizitionare al anumitor produse,astfel dand aceiasi bani pe lucruri net inferioare,fiindca atat putem gandi,din obisnuinta si din ceea ce asimilam in jur,in functie de mediul exterior in care existam.Ma surprinde,cata mobila urata si demodata este in magazine,si de asemeni este cumparata din magazine,la un pret foarte apropiat de o mobila mai frumoasa si moderna,deci uneori aceste diferente tin de conceptii si de imaginatie...dar si de gusturi.

11.12.2007 16:20:42

Citat:

În prealabil postat de ory
Si mie imi plac lucrurile de calitate,si aceasta de cand am intrezarit posibilitatea de-a le achizitiona,fiindca la mama acasa,numai de calitate nu puteam"gandi",cand motivatia principala o reprezenta supravietuirea.
Candva un om mi-a spus ca;"sunt prea sarac,ca sa cumpar lucruri ieftine!".Si avea dreptate,am inteles dupa un timp,fiindca,decat sa cumperi un parfum de 3 sute de mii,si sa-i dispara mirosul instantaneu,consumandu-l intr-o luna de zile(ca sa nu mai vorbim ce miros!),mai bine iei un parfum de 50-100 de euro,si calitatea-si va spune cuvantul,ca sa nu mai vorbim de perioada indelungata de folosire.Bine-nteles,de preferabil cumparat din dutty free,fiindca astea de prin magazinele romanesti sunt niste PORCARII,chiar daca scrie pe ele Cartier sau Armani.Sora mea a cumparat un Channel de la un mare magazin si a regretat aceasta,spune ca miroase a plosnite!!!
In Romania calitatea majotitatea produselor este jalnica,iar pretul exagerat de mare fata de nivelul de trai al cetatenilor,ca sa nu mai spunem de gandirea aplecata spre snobism a majoritatea,care dau totul pentru lucruri perisabile sau de o calitate inferioara,ori lipsita de necesitate.
Pe baietelul meu il imbrac cu absolut toate hainele din Japonia,majoritatea de la BABY GAP,insa,nu pentru ca as avea prea multi bani,dar au o calitate net superioara cu cele de-aici,insa le-am luat la preturi extraordinare,cu reduceri ajungand si pana la 80%.La noi,majoritatea hainelor sunt turcesti,chinezesti sau unguresti...mai pe scurt extrem de proaste,si credeti-ma,la preturi mult mai mari decat am dat eu pe hainele din Japonia.Este strigator la cer,insa romanul traieste in aceasta realitate,s-a obisnuit cu ea,si nu prea concepe altceva.Facem cumparaturi,mai ales alimentare,de la supermarketuri,de parca ar veni in cateva zile potopul,irational si cu multe costuri nejustificate.Mai dureaza pana sa ne echilibram,in ceea ce priveste societatea de consum.Cat despre calitatea serviciilor din vanzari,este super josnica,aproape nici un angajat nu detine pregatire profesionala,si atitudinea acestora este echivalenta cu cea de pe "maidan",de parca bietul cumparator ar fura ceva,nu ar da bani pe produsele dorite.
Nu trebuie sa fii dependent de produse de calitate,trebuie doar sa ai nevoie de produse de calitate,fiindca cele inferioare vor ceda mult prea repede,si va trebui inlocuite,deci ,cum zice romanul"alti bani,alta distractie!"Pentru asa ceva,cred ca este nevoie si de-o oarecare educatie,pentru ca unii,pur si simplu nu putem concepe un alt stil de viata si de achizitionare al anumitor produse,astfel dand aceiasi bani pe lucruri net inferioare,fiindca atat putem gandi,din obisnuinta si din ceea ce asimilam in jur,in functie de mediul exterior in care existam.Ma surprinde,cata mobila urata si demodata este in magazine,si de asemeni este cumparata din magazine,la un pret foarte apropiat de o mobila mai frumoasa si moderna,deci uneori aceste diferente tin de conceptii si de imaginatie...dar si de gusturi.

sincer????? imi este rusine ca numele meu apare pe acest forum langa voi, dragele mele surori dependente de calitate..imi cer iertare ca am indraznit sa ma alatur voua eu ceea ce traiesc in mediocritate in Romania.

Cat despre calitatea serviciilor din vanzari,este super josnica,aproape nici un angajat nu detine pregatire profesionala,si atitudinea acestora este echivalenta cu cea de pe "maidan",de parca bietul cumparator ar fura ceva,nu ar da bani pe produsele dorite.
te invit la magazinul meu de mobila..promit sa te servesc cu o cafea. ba mai mult voi spala ceasca cu apa plata..ca cea de la chiuveta e de o calitate indoilenica...si voi scoate setul de portelan primit la nunta acum 17 ani..ce zici vii???:(:(:( merita?? sa lasi japonia pentru o scurta vizita printre maidane si mizerii??????....sincer?? imi e rusine....

erzbet 11.12.2007 16:37:15

Nu inteleg unde este problema in postul lui ory. Sunt de acord cam cu tot ceea ce a scris. Intr-adevar, romanii au un mare apetit spre kitch si risipa inutila, majoritatea angajatilor nu au pregatire profesionala si te trateaza cu o superioritate enervanta, de parca ti-ar face vrei favoare servindu-te( eu traiesc in Romania si pot confirma lucrul asta). Nu a acuzat pe nimeni, si sunt convinsa ca exista si magazine cu produse de calitate si cu angajati calificati, insa foarte rar gasesti asa ceva.

In alte tari, in unele magazine chiar te servesc cu o bautura, un aperitiv, ceva. Nu am pretentia sa se intample asta si la noi, insa am pretentia sa mi se raspunda la intrebarile legate despre un produs anume(majoritatea se uita la tine de parca ar fi picati din cer), vreau sa pot folosi garantia daca mi se strica produsul(si nu sa se uite stramb si sa dea din umeri),vreau sa ma bucur de produsul achizitionat si nu sa se rupa in 3 la 2 zile dupa ce il cumpar.

Bunul simt indeamna spre calitate si nu cantitate. Si atata timp cat iti poti permite, de ce sa nu achizitionezi produse de buna calitate?

Glamorous_witch 11.12.2007 17:17:24

sigur ca daca te-ai obisnuit sa iti faci concediile,de exemplu,in elvetia,canada,sau pe o insula privata,la hotel de 4-5 stele..........o sa iti vina f greu sa mergi intr-o excursie la un hotel de o stea,cu personalul.

si,da,este cu mult mai bine sa iti cumperi haine de calitate buna(si asta,de cele mai multe ori implica si un cost mai ridicat),decat o gramada de haine la preturi mici,dar care au peste 90% sanse sa ti se rupa la primul spalat(asta daca ai norocul sa nu aiba unele "accesorii"-lanturi,bile,snururi,etc-care au mari sanse sa iti cada in timp ce esti pe strada)

cristiboss56 11.12.2007 17:36:31

Viata cat mai simpla, fara obsesia a nu stiu ce parfum, ruj, pantalon , siret , caps

cristiboss56 11.12.2007 17:46:36

Si uite asa ne inrobim in totalitate cu cele lumesti, dupa care tinem "prelegeri " despre adevarata credinta, smerenie, pocainta si dragoste de Dumnezeu. Unde este adevarul ? Fatarnicia, bat-o vina ! Care este adevarata fata a noastra ? Felicitari Ovidiu cu povestioara ta , cu talc. Ariciul a invins si a acaparat totul . Mahnirea lui Jenica e deplin justificata, dar ce mai conteaza in fata unui produs sau serviciu occidental de super calitate.

Z.Lidia 11.12.2007 18:15:01

Ideal e (parerea mea) sa traiesti printre lucruri de calitate, dar sa nu-i uiti, sa nu-i dispretuiesti pe cei care nu si le permit. Sa nu te legi de cele materiale. Sa nu ai vagoane de haine la care nu poti renunta,iar in fata geamului sa moara cineva de frig! Cateva costume asortate, caci - de, cere serviciul! De calitate, cu gust.
Sa spun si de legumele de calitate,sau carnea de pui- puiul acela maare, care se gasesc si in piata, pe care sotul meu le prefera: sunt din import, tratate cu chimicale, chiar cu hormoni, pasari indopate cu antibiotice (am auzit ca ar creste mai bine, dar si cand faci o alergie de la carnea lor..). Nu mi se par sanatoase. dar- arata bine. Sau de calitatea gustului, obtinuta prin aditivi alimentari posibil cancerigeni( nu s-a demonstrat inca, dar probam noi)
Sa mai spun de ceea ce mi se intampla in piata, cand incerc sa nu cumpar mere sau rosii stricate, sau oua sparte(crapate), cum mi s-au vandut odata, iar vanzatoarea se uita la mine urat daca verific, sau aleg. Dar nu, poate asta deja nu mai tine de calitate, ci e ceva necesar, caci daca cumpar ceva, macar sa pot folosi.
De vreo doua ori am fost in piata imbracata, aranjata, veneam de la serviciu. Haine bune, calitate. Si.. am fost servita mai bine! Nesperat de bine. Nu mi-au mai zis: ia, fetito ce-ti dau eu! ca atunci cand sunt in blugi si adidasi.
Calitatea are avantajele ei. Dar si dezavantaje.

Glamorous_witch 11.12.2007 18:16:08

Eu nu sunt nici macar crestina,deci sincer nu tin prea mult la smerenie.Dar sincer,nu stiu ce rau iti face(sau ce pacat ar putea fi)un parfum care sa dureze mai mult de 30 de minute.Sau o haina care sa nu se rupa.sau orice altceva de o calitate mai buna,atat timp cat nu ai furat banii cu care iti cumperi toate acestea.

cristiboss56 11.12.2007 18:34:02

Citat:

În prealabil postat de Glamorous_witch
Eu nu sunt nici macar crestina,deci sincer nu tin prea mult la smerenie.Dar sincer,nu stiu ce rau iti face(sau ce pacat ar putea fi)un parfum care sa dureze mai mult de 30 de minute.Sau o haina care sa nu se rupa.sau orice altceva de o calitate mai buna,atat timp cat nu ai furat banii cu care iti cumperi toate acestea.

Jos palaria ! Esti om adevarat prin sinceritatea ta. Citind inca odat povestioara lui Ovidiu, poate ai sa intelegi, dar s-ar putea sa nu intelegi pentru ca neavand credinta asa cu spui , lipsesc in trairea ta unele principii, elemente crestine. Nu este o acuza, te rog mult sa ma intelegi, cu toata sinceritatea. Cand trupul si cele lumesti devin mai importante decat orice, sufletul si credinta mor. Dar, e greu de acceptat si de inteles in necredinta ta. Toate cele bune !

calator 11.12.2007 18:49:21

nu am inteles de ce sa fie o rusine sa fii pe acelasi forum cu cineva care prefera calitatea

urzicuta 11.12.2007 18:53:33

si eu as cumpara produse de calitate cu conditia sa am mai multi bani si cele existente pe piata romaneasca sa fie chiar de calitate..nu pot sa nu remarc ca i Romania vin toate soldurile(Stefanel bunaoara)toate tampeniile cu defecte mici sau mai mari pe care le cumparam pentru ca nu avem alta varianta mai convenabila(MiniPrix).Urasc snobismul(adica sa dau bani pe zdrente cu nemiluita haine "de firma"care odata si odata tot sunt mancate de molii(preferatele lor hainele de lana,matase..n-au gusturi rele,nu??).Da un parfum din duttyfree as minti daca as spune ca nu imi doresc..totodata sunt constienTA CA nu o sa-l primesc(fiindca sotul meu nu este Iri..)si sunt resemnata cu soarta mea,cu conditia modesta de familie numeroasa...atunci cand ai copii acestia cresc si cresc progresiv si nevoile lor,noi uitam si de nevoile noastre.Nu mai tanjesc atat de tare dupa parfumuri si toale fiindca am fost candva roaba acstor patimi am avut si parfumuri bune si haine dragute si de calitate,acum sunt atenta sa apar decent imbracatA si sincer nici bijuteriile nu ma mai incanta deloc...batranetea bat-o vina!Repet haine de calitateas cumpara putine,dar bune insa e adevarat trebuie sa ai timp sa alergi sa cauti sa pierzi ore,zile cu reducerile..ori eu am obosit sa mai fac lucrurile astea,ocolesc insa pietele cu haine de la chinezi care se desira si se decoloreaza si sunt clienta fidela catorva magazine.Daca ati fost duminica la Baby expo ati fi putut vedea hainute pt.copii de cea mai indoielnica calitate..si ei nu fac mofturi ssracii doar se irita de la tot felul de acrilice.Pe scurt:vreau PUTIN DAR BUN!

11.12.2007 18:59:42

Citat:

În prealabil postat de calator
nu am inteles de ce sa fie o rusine sa fii pe acelasi forum cu cineva care prefera calitatea

Imi este mie rusine de mine, ca nu stiu sa ma ridic la nivelul vostru. Nu ma imbrac cu haine de firma, Nu traisesc in lux, Nu am parfumuri scumpe, ba mai mult imi amintesc de perioada cand zaceam prin spitale si ma multumeam cu un colt de paine mucegaita, ai mei fiind prea departe sa vina la mine zilnic. Asa ca imi e mie rusine de mine ca indraznesc sa ma amestesc cu oamneii inalti ca voi.Desconsiderati-ma ca sunt un om simplu care a mancat paine mucegaita... Da nu e pacat sa ai lucruri de calitate dar e pacat sa desconsideri pe cei ce Nu isi permit sa si le cumpere!! Toti suntem romani chiar daca acum tarim in occident. Eu sunt fericita in simplitatea mea judecati-ma..eu tot fericita raman..

urzicuta 11.12.2007 19:07:38

jenica nu ai de ce sa te simti rau toti am fost si mai rau si mai bine iar cei care sunt acum bione nu au cum sti ce le rezerva viitorul oamenii sunt egali in fata lui Dumnezeu(stii asta mai bine decat mine)putini au avut o traiectorie liniara,o situatie materiala asisderea...deci de ce te simti tu rau?Eu una nu-i impart pe oameni in oameni bine imbracati si prost imbracati..e vb.despre calitate si pe roman nu-l caracterizeaza asta,majoritatea prefera cantitatea in detrimentul calitatii..si sfintii se hraneau cu miere si cu produse naturale,fructe,cereale..noi ne hranim numai cu e-uri..despre asta e vorba aici.Despre calitate,despre faptul ca am fost invatati sa inghitim orice refuza altii...de aici cancerele, bolile de piele(de la hainele second)....

calator 11.12.2007 19:18:29

jenica care parte a mesajului lui ory contine desconsiderarea fata de cei care au o situatie mai grea din punct de vedere material?

OvidiuO 11.12.2007 19:34:37

Citat:

În prealabil postat de mirelat
vi s-a intamplat sa folositi produse/servicii de o anume calitate, in mod constant, si sa nu mai puteti folosi altele de calitate inferioara?

1. Mi s-a intamplat sa joc fotbal, sa se sparga mingea si sa folosim alta noua. Apoi s-a spart si aceea si am revenit la una mai veche decat prima.:)
2. Mi s-a intamplat sa prind peste in mod constant caracuda, apoi am trecut pe crap. Acum nu mai conteaza, ii bun oricare. He.:)
3. Mi s-a intamplat sa sofez o masina Dacia vechime 1980,pe care am predat-o cu programul rabla...acum sofez o alta masina, dar am mai condus si Dacia de atunci.:)
4. Mi s-a intamplat cand eram mic sa citesc asa cateva rugaciuni. Apoi am intrat in lumea plina de pacat si m-am murdarit si eu. Am citit diverse carti. Acum am revenit la vechile rugaciuni dar si la alt gen de carti. Carti noi, dar vechi (religioase):)
5. Etc.:)

OvidiuO 11.12.2007 19:41:44

:)A! Scuze, pentru doritori, as putea sa arat ceva poze cu pesti (crapi) de calitate. 1-2-3-4-5-6-7- 12 kg :)

erzbet 11.12.2007 20:01:37

Citat:

În prealabil postat de jenica
Citat:

În prealabil postat de calator

Imi este mie rusine de mine, ca nu stiu sa ma ridic la nivelul vostru. Nu ma imbrac cu haine de firma, Nu traisesc in lux, Nu am parfumuri scumpe, ba mai mult imi amintesc de perioada cand zaceam prin spitale si ma multumeam cu un colt de paine mucegaita, ai mei fiind prea departe sa vina la mine zilnic. Asa ca imi e mie rusine de mine ca indraznesc sa ma amestesc cu oamneii inalti ca voi.Desconsiderati-ma ca sunt un om simplu care a mancat paine mucegaita... Da nu e pacat sa ai lucruri de calitate dar e pacat sa desconsideri pe cei ce Nu isi permit sa si le cumpere!! Toti suntem romani chiar daca acum tarim in occident. Eu sunt fericita in simplitatea mea judecati-ma..eu tot fericita raman..

Absolut nimeni de pe acest forum nu desconsidera si nu isi formeaza opiniile in functia de situatia materiala. Eu remarc un ton de ironie in postul tau, daca nu e asa imi cer scuze

mirelat 11.12.2007 20:43:48

din cate stiu eu, ory traieste in Romania, dintr-un salariu tip bugetar, la ora actuala. dar are rude in japonia, pe sora ei, daca nu ma

jenica, sincer, nu iti inteleg reactia. si cristi, la fel. nu cred ca ati prins esenta acestui subiect. nu vreau sa spun ca desconsider lucrurile simple sau pe cei care le folosesc. e vorba de un mod de viata, situatii cu care m-am intalnit in viata de zi cu zi si am vrut sa vad daca si altii se confrunta cu asa ceva si daca asta este sau ar fi sau nu o problema dvpd crestin.

mirelat 11.12.2007 20:56:38

Citat:

Cat despre calitatea serviciilor din vanzari,

ca sa nu va faceti iluzii ca in occident este ALTFEL, aflati ca si aici (nn SUA) sunt multi sales associate lipsiti de respect si habarnisti. putini gasesti cu adevarat profesionisti, dar poate am eu standarde prea inalte! sper sa nu imi sariti iar in cap :sleep:

cozia 11.12.2007 22:30:57

Ory : "Cat despre calitatea serviciilor din vanzari,este super josnica,aproape nici un angajat nu detine pregatire profesionala,si atitudinea acestora este echivalenta cu cea de pe "maidan",de parca bietul cumparator ar fura ceva,nu ar da bani pe produsele dorite."

Ory, nu cred ca este bine sa vorbim in termeni generali ca sa nu jignim lumea, in cazul de fata pe Jenica.
Pe de alta parte nu stiu cum este in alte orase dar in Bucuresti s-a mai imbunatatit felul in care esti servit, ne-am mai cizelat oleaca de la nivelul lui mamaie cu fata acra in halat si in papuci care vindea pantofi la Unirea pina nu demult si deasemenea sa nu uitam ca aceste vinzatoare sunt romance care slava Domnului nu au ajuns masini de zimbit fals, si care vor sa fie bagate in seama si tratate ca fiinte umane nu obiecte

mirelat 12.12.2007 05:30:00

un brand de calitate nu inseamna numai o eticheta faimoasa, ci inglobeaza munca multor profesionisti si de asemenea tehnologii si materiale de ultima generatie. toate astea la un loc fac ca acel produs sa nu fie ieftin (f. accessibil) insa odata ce il folosesti ajungi sa iti dai seama de ce face toti banii.

ory 12.12.2007 11:05:52

Oameni buni,nici pe departe nu am intentionat sa desconsider pe cineva,si+am amintit de fiecare data conditia saraca din care ma trag,fapt pe care demonstrez ca nu-l uit si-l stimez intr-o oarecare masura,ca facand parte din viata si formarea mea.Si chiar daca acum este putin mai bine,nu mi-a picat din cer si nici n-am castigat la loterie ci am luptat,am luat decizii,am sacrificat anumite lucruri la un moment dat si am muncit.
Nu stiu de unde atitudinea ostila,daca veni vorba de lucruri de calitate,atunci am considerat ca ma pot exprima exact asa cum sunt de obicei perceputa,liber si independent.
Jenica,sincer nu stiu de ce te-ai simtit jicnita,si te rog nu-ti mai cere mereu iertare,tu esti asa cum esti si te accept si incerc sa te inteleg asa cum esti,eu,de asemenea sunt ceea ce sunt.Miile de iertari nu-si au rostul,caci tot noi insine ramanem,si de ne suparam si de ne bucuram,avem fiecare un specific propriu si suntem unici in felul nostru...AVEM FIECARE CALITATEA NOASTRA.
Si daca tot veni vorba de calitate,ce ziceti de spitalele noastre?JALNIC!!!!De cand am baietelul mi-a fost dat sa-i cunoasc intunecimea acestui sistem si traiesc cu teama,ca voi ajunge intr-o zi iarasi in sanul ei nemilos.Doctorul meu ginecolog tinea in gura o tigara,intr-o mana un covrig,si cu cealalta mana "consulta starea bebelusului intrauterin".Baietelul meu a stat in salonul cu prematuri cateva zile,si va spun sincer,pe hol doctoriii,impreuna cu aproape asistentele fumau de taiai fumul cu cutitul,si bine-nteles ca fumul se ducea si in saloanele nou nascutilor.Apoi deschideau toate geamurile ca sa se aeriseasca,fara a se tine seama de raceala care intra in saloane.Si-aceasta este partea frumoasa,cat despre spaga,este ingrozitor de josnic cata spaga se cere din absolut toate partile,cu privirea,cu cuvantul impertinent si in cele din urma "cu fapta".Nici macar femeia de serviciu nu-ti schimba camasa,creponata de laptele de mama,daca nu-i dai spaga,si nu o data ci de fiecare data cand trebuie sa-si faca datoria.Si uite-asa am dat spaga peste tot,si lucrurile tot n-au mers bine,dupa scoaterea incorecta a atelor m-am pomenit cu o infectie.Stiati ca pentru a te externa in Romania,trebuie sa dai spaga?Si nu putin,fiindca cadrele medicale miros repede persoanele care sunt stresate de statul in spital si astfel le tine pana ajung la disperare si "se cauta prin buzunare,sau mai bine spus,prin conturi".Nesimtire curata,ORDINARA MESERIE!!!!
Nimeni nu face nimic,si chiar daca se fac atatea campanii impotriva spagii,oamenii devin victimele propriilor fapte bune,fiindca daca nu dai spaga,ESTI MANCAT DE VIU!
Si sa nu credeti ca-mi pot permite medicina privata,fiindca nu este asa.Oricum,m-am lamurit si cu dispensarele astea private.Am fost cu baiatul meu la un astfel de spital pentru a-i face o injectie intravenoasa.Era acolo vreo trei asistente,culese parca,de pe podiumul de moda,stateau la barfa,si mi-au spus ca nu ma poate ajuta nimeni,fiindca nu stia nimeni de-acolo sa faca o injectie intravenoasa,ci doar injectie normala.Bine-nteles,doctorul dispensarului respectiv era plecat cu sorcova,ca doar nu are prea mult timp la dispozitie,si oricum nu era datoria dansului pentru o injectie.Dar a cui?Nu stiu,stiu doar ca am plecat la alt spital,chiar daca am intarziat ora injectiei.
Despre calitate si dezastru am putea vorbi la infinit,mai ales la noi in Romania,dar ce folos.....TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL!!!!

Z.Lidia 12.12.2007 15:30:47

Daca prindeti doctori fumand in spital sa stiti ca e interzis prin lege. Este amenda intre 100 si 500 RON. Umbla zvonul odata ca au fost angajati oameni dintre personalul medical sa "parasca" pe cei care fumeaza. Asta pana s-a mai dezvatat lumea de aceste obiceiuri. Sa vedeti ce fumeaza pacientii pe ascuns la cardiologie!
Ce sa spun? Daca va vrea Dumnezeu sa raman gravida, ma pregatesc si eu sa dau spaga, nu voi fi crutata. Nu stiu cand se va schimba sistemul.
Ory, bine ca asistentele au avut bunul simt sa spuna ca nu se baga sa faca injectia, decat sa o faca prost.
Scoala medicala ofera, dar cine vrea primeste. Tine de motivatie, de constiinta, de fiecare. Din pacate sistemul nu e destul de sever. Calitatea este recunoscuta in timp, de pacienti. Zvonurile se duc, despre un doctor bun. Se spune ca si aceia pot gresi, dar mult mai rar, mai putin.

veilur 12.12.2007 17:22:50

Ha!Ha!Ha!:)
Nu-mi vine sa cred pana unde s-a ajuns! Daca voi mai stati acum sa va contraziceti pana si dupa haine, inseamna ca ati ajuns tragic! Nu este pacat sa porti o haina scumpa asa cum nu este pacat sa porti o "carpa".
Oare voi nu stiti ca Dumnezeu nu ne va judeca dupa haine?
Si apropo: parfum de la dutty?? Hainute din Japonia?? wow, chiar ca ma faceti sa fiu ironic...:rolleyes:(pacatul meu). Voi crede-ti in Dumnezeu, dar de fapt in ascuns stati sa va dati cu parfumuri de milioane?? Heh, eu stau si ma intreb daca unii de pe acest forum sunt cine zic ca sunt, dar fie, judecata nu este a mea ci a Domnului.
In loc sa va ganditi cum sa faceti sa va lepadati de aceste ganduri si de gama de pacate de care toti suntem dependenti intr-un fel sau altul, voi stati acum sa faceti filosofia calitatii :dozingoff:. Calitatea este necesara doar pentru strictul necesar, simplu.
Va recomand sa luati "Almanahul Fitelor" al ziarului Catavencu din acest an si sa il cititi ca sa va mai dezamortiti un pic din aceste selectii ale magazinelor din care sa cumparati eu stiu ce parfum scump sau altele :D
Si da, si eu cred ca nu este pacat sa iei un pic, dar BUN! ;)

urzicuta 12.12.2007 18:21:21

crede-ma ..acum am doar strictul necesar si nu ma plang:altfel stateau lucrurile cand eram dependenta financiar de parintii mei de acele vremuri vorbesc.,cand eram singura si dadeam banii pe haine,carti si parfumuri(eram si mai superficiala decat acum).si da e un pacat sa tanjesc uneori dupa un parfum dar sunt femeie si mai ales am fost candva obisnuita sa ma rasfat astfel.E greu crede-ma sa renunti deodata la toate "dependentele"..macar prin gand si tot imi mai trece cate ceva,sunt un om pacatos nu un supraom.Iar calitatea ma intereseaza atata vreme cat nu sunt dispusa sa arunc cu banii zilnic pe haine,mai ales pentru copii hainele vreau sa fie din bbc.Atat!Cer prea mult?cine are copii stie ce inseamna sa-i imbraci cu hAINE ACRILICE supraelastice,sa se irite sa faca eczeme sa mergi cu ei saptamanal la dermatolog.
Cat despre sistemul sanitar Ory are mare dreptate,viitoarelor mamici in spital se invata umilinta(o fi bine,o fi rau?),Asa cum v-am mai spus din motive medicale am stat nici mai mult nici mai putin cu unul dintre copii(atunci bebe in burtica)5 luni.De atunci pot sa spun ca stiu cum arata iadul.spitalele sunt iaduri,in spitalul nr.2 din Craiova doctorii faceau avorturi clandestin gravidelor in 5-6 luni,omorau copiii asfixiindu-i,copii care se nasteau tipand respirand ca in fisa sa fie trecuti avortoni,toate aceste crime infaptuite sub nasul nostru.In cele 5 luni petrecute in iad la fiecare 2-3 zile auzeam femei urland(le provocau nasterea prin dif.metode,unele internate chiar in salonul meu ,fiecare cu povestea ei de viata..)copii ucisi.O singura data Protv-ul a fost sesizat,ancheta nu a existat fiindca in Craiova era medic ginecolog sotia primarului..deci politie..influenta...mafie...nimeni nu o sa ia vreodata vreo masura?Nu mai vorbesc de tratamentele pe care le-am primit in wspital ar parea povesti incredibile.In orice caz una peste alta datorita tuturor acestor conjuncturi urate atunci am exersat cel mai bine umilinta,desi la inceput imi plangeam de mila..si n-a fost un exercitiu rau.Pe mine nesimtirea cruzimea personalului medical m-a ajutat sa ma calesc,sa accept mai bine lumea in care traiesc,sA stiu mai bine cine sunt...e bine cateodata cineva sa-ti arate cat de neinsemnat esti cat de neputincios...lucrurile acestea ne pot ajuta sa ne smerim (vreodata...)

urzicuta 12.12.2007 18:55:14

si veilur nu e bine sa iti faci o parere prea buna despre unii dintre noi.,toti suntem niste oameni obisnuiti.fiecare avem cate o tinichea de coada(nu te dezamagi singur)..nu o sa stii niciodata cu adevarat cat de valoros este unul sau altul,important este ca noi sa ne simtim mai "mici "chiar decat copiii sa ne vedem neputintele noastre fiecare pe ale lui,desi in modernitatea care ne caracterizeaza am invatat sa imbracam neputintele in haine scumpe,stii tu pe afara vopsit gardul si inauntru leopardul..nu poti sti niciodata cat de valorosi suntem unii sau altii daca suntem asa cum ne place sa aratam ca suntem...ia aminte nu te amagi singur cei mai valorosi si importanti oameni din viata ta sunt parintii tai,fratii tai..noi suntem asa cum tu nu poti sa vezi ca suntem sau suntem asa cum ne place sa credem ca suntem...suntem niste biete fiinte.Modelul nostru suprem al femeilor ar trebui sa fie Maica Domnului(teoretic multe dintre noi stim ca Ea nu se dadea cu parfumuri)....dar tentatiile sunt mari...alegem modele pe Andreea Esca,pe angelina sau mai stiu eu...

mirelat 12.12.2007 20:33:03

Citat:

În prealabil postat de veilur
In loc sa va ganditi cum sa faceti sa va lepadati de aceste ganduri si de gama de pacate de care toti suntem dependenti intr-un fel sau altul, voi stati acum sa faceti filosofia calitatii :dozingoff:. Calitatea este necesara doar pentru strictul necesar, simplu.

de curiozitate, stefane, spune-mi si mie ce marca de blugi ti-ai luat... si daca era pentru "strictul necesar".

veilur 13.12.2007 13:18:49

M-am referit la faptul ca ne cumparam ceva bun ca sa purtam macar cativa ani. Da mirela, tocmai mi-am cumparat acum o luna in urma o pereche de blue-jeans mai buni, ca sa ma tina ceva timp, ;) Si nu ma imbrac de la magazine de marca, ca sa dau sute de lei noi pe o pereche de ceva, ci gasesc haine la fel de bune ca si cele de marca, dar mai ieftine > in magazine obisnuite.
Mirela, eu nu am vrut sa iti reprosez faptul ca te imbraci mai scump si de firma ca sa ai calitate, pentru ca si eu fac la fel, dar eu am vrut sa scot in evidenta faptul ca s-au iscat polemici pe acest subiect, pentru ca Jenica s-a intristat, si stii de ce? Pentru ca a-ti lua haine scumpe si de marca nu este rau sau pacat, dar sa iti iei un parfum de 100 de euro crede-ma ca este extravaganta, adica stii, lumea este credincioasa - dar la un nivel mai inalt, la un nivel de "adevarate fite de ultima ora".
O femeie "credincioasa" este cu adevarat credincioasa daca este destul de constienta ca nu ii trebuie un parfum de nu stiu ce marca speciala, de fapt o femeie credincioasa nu are nevoie de parfumuri si nici de machiaje, ci se bucura de frumusetea naturala pe care i-a dat-o Dumnezeu si atat.
Si pentru jenica: trebuie sa purtam hainele pe care ni le permitem si atat, chiar daca le luam din Obor, Europa, IDM sau magazinul Titan(din Bucuresti ma refer), si nu trebuie sa ne fie jena fata de cei care se imbraca de marca, pentru ca noi nu avem situatia altora.

anita 13.12.2007 13:38:33

Daca vreti sa vedeti valoarea reala a unei haine mergeti sa vedeti preturile in sezonul de ieftiniri.Alea sunt preturile ,restul e adaosul patronului ,deci in magazinele din centru ,adaosul este de pina la 70%.
Eu imi iau in prezent de la ieftiniri ,au fost vremuri cand imi luam de la SH ,dar cautam sa fie lucruri nepurtate ,in general nu haine mari ,palton ,pardesiu etc.
Atunci cand cumpar ceva incerc sa nu imi bat joc de bani,e prea multa saracie in tara.
E si asta o teorie ,ca lucrurile scumpe sunt bune,House of Art ,are lucruri scumpe ,materialele sunt proaste.

alynnna 13.12.2007 16:56:15

Citat:

Jenica,sincer nu stiu de ce te-ai simtit jicnita,si te rog nu-ti mai cere mereu iertare,tu esti asa cum esti si te accept si incerc sa te inteleg asa cum esti,eu,de asemenea sunt ceea ce sunt.Miile de iertari nu-si au rostul,caci tot noi insine ramanem,si de ne suparam si de ne bucuram,avem fiecare un specific propriu si suntem unici in felul nostru...AVEM FIECARE CALITATEA NOASTRA.

Ce inseamna a iti cere mereu iertare? Este mila lui Dumnezeu trecută în mine, pe care eu o trec aproapelui meu, sau celui care m-a rănit, sau mie, și zic: "Doamne, vino Tu și iartă! Oare iertarea nu e doar o sansa pe care i-o dai celuilalt de a mai gresi odata?;);)

veilur 13.12.2007 17:46:15

Nu, iertarea este sansa ce o dai celuilalt de a-i atrage atentia sa nu mai greseasca, cerandu-ne iertare de la cineva, noi intr-un fel il mustram, dar indirect, fara ca el sa-si dea seama. El vazand ca tie iti pare rau ca s-a intimplat asa, poate data viitoare isi va aminit si nu va mai face aceeasi greseala. E, in orice caz, chiar de va mai gresi de nenumarate ori, Domnul nodtru Iisus Hristos ne-a spus sa iertam de 70 de ori cate 7 de-ar fi nevoie! Asta nu iti spune nimica?
Dar oare cum gandim noi ca nu ar trebui sa iertam, cand Dumnezeu ne suporta asa cum suntem si ne invredniceste sa ajungem in toate zilele pe care le traim? Prin urmare, daca Dumnezeu ne iarta noua toate cate le facem prin spovedanie, cu atat mai mult ar trebui sa iertam si noi la randul nostru pe cei care ne afecteaza cu ceva!

alynnna 13.12.2007 17:53:54

Nu cred ca poate exista om frumos daca nu stie sa ceara iertare, daca nu stie sa isi vada erorile si sa invete din ele. A-ti cere iertare de la cineva arata noblete, tarie de caracter si nu slabiciune.:) A iti cere iertare inseamna a il indatora pe cei iertat sa isi ceara la randul sau iertare.;) Vrand , nevrand prin simplu cuvant iarta-ma, participi la mantuirea celui iertat.;) Datorita celui ce iarta, invata si cel iertat, iertarea.;)

alynnna 13.12.2007 18:31:32

Citat:

În prealabil postat de veilur
Nu, iertarea este sansa ce o dai celuilalt de a-i atrage atentia sa nu mai greseasca, cerandu-ne iertare de la cineva, noi intr-un fel il mustram, dar indirect, fara ca el sa-si dea seama. El vazand ca tie iti pare rau ca s-a intimplat asa, poate data viitoare isi va aminit si nu va mai face aceeasi greseala.

Cred ca asta face mereu jenica prin acele mii de iertari;)

mirelat 15.12.2007 07:41:16

jenica mi-a spus ca trece printr-o perioada foarte grea, asa ca sa ii adresam un gand bun si o rugaciune, cei care pot si vor.

in ceea ce priveste subiectul topicului, imi pare rau - dar nu ma surprinde - ca s-au facut atatea referinte la haine...eu una ma gandisem la o varietate de produse, nu numai cele de imbracaminte. cat despre parfumuri, nici eu una n-am reusit sa renunt complet, desi e drept ca folosesc f. rar... inca mai am ceva din sticluta de parfum de anul trecut si nu stiu daca am sa rezist sa nu cumpar alta cand se va termina.

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:06:02.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.