Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Homosexualitatea (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5043)
-   -   Calea de intoarcere (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2908)

Pilu 29.12.2007 16:31:23

Am ajuns aici pentru ca simt nevoia de ajutor. Sunt gay dar vreau sa fac altfel. Un om s-a sinucis din cauza mea pentru ca l-am parasit si acum nu stiu ce sa fac. Vreau sa ma schimb pentru ca desi am toate portile deschise sa-mi continui amagirea aceasta, nu vreau ca viata unui om pe care l-am iubit sa se fi irosit in zadar.

29.12.2007 16:59:12

Primul pas l-ai facut deja scriind aici:) Bine ai venit si nu te tulbura chiar daca vei primi si raspunsuri taioase:D Nu privi inapoi ci drept inainte!! Alearga la un parinte si spovedeste-te curat! Maica Domnului sa te aibe in paza!

cristiboss56 29.12.2007 17:21:52

Citat:

În prealabil postat de Pilu
Am ajuns aici pentru ca simt nevoia de ajutor. Sunt gay dar vreau sa fac altfel. Un om s-a sinucis din cauza mea pentru ca l-am parasit si acum nu stiu ce sa fac. Vreau sa ma schimb pentru ca desi am toate portile deschise sa-mi continui amagirea aceasta, nu vreau ca viata unui om pe care l-am iubit sa se fi irosit in zadar.

Nu deznadajdui. Dumnezeu ti-a deschis ochii. Fi tare si ai incredere in EL. Pentru inceput abstinenta totala. Cauta un preot (duhovnic) de urgenta si spovedeste-te si stai de vorba cu el fara rusine. Schimba-ti calea in viata. NADEJDE ! CURAJ !

oni91 29.12.2007 17:23:34

Faptul ca iti doresti sa te schimbi este deja un pas inainte, cel mai important pas.Apoi poti sa vorbesti cu un preot, cu un psiholog, sa ceri sprijinul familiei, al prietenilor.Sinuciderea prietenului tau dovedeste ca avea probleme psihice(nu in sensul ca era nebun, ci ca avea tulburari emotionale), deci nu ar trebui sa iei toata vina asupra ta...apoi, poate ca tocmai acest eveniment ti-a deschis ochii si nu ar trebui sa treci peste el fara sa constientizezi unde pot duce sentimentele negative ale oamenilor, cat de distructive pot fi ele...deci trebuie sa fim atenti cu cei din jurul nostru, sa nu-i ranim, dar nici sa nu-i mintim(desi asta uneori este un paradox, tocmai faptul ca-i mintim ii scuteste poate de suferinta)...oricum,cu timpul toate ranile se cicatrizeaza, tu trebuie sa ai credinta in Dumnezeu si vointa, si ai sa treci peste toate:)

cristiboss56 29.12.2007 20:45:13

Draga Pilu, cuvintele lui oni, sa-ti fie chezasie si sti de ce ? Pentru ca vin din mintea unui copil, adolescent care au mare greutate si care sunt sincere, din suflet si foarte mature. Da are mare dreptate. Te-ai trezit. Te-ai trezit dintrun vis urat. Te rog, urmeaza o cale noua. O sa-ti fie greu pentru inceput. Refuza-ti trecutul sa mai devina vreodata prezent. Poti cu siguranta sa fi normal, placut LUI DUMNEZEU. Incepe o noua viata, adevarata viata.

Traditie 29.12.2007 23:31:21

Eu cred ca nu ai nici o vina pentru ce a facut acea persoana.

Si de asemeni cred ca ai toate sansele sa devii hetero sau sa-ti gasesti echilibrul si multumirea, dar trebuie o lupta cu vechile înclinatii, lupta ce poate dura si ani.

În orice caz, fi sigur ca întoarcerea ta bucura pe Dumnezeu si îngeri, precum si pe membrii acestui forum.

Pilu 29.12.2007 23:37:28

Va multumesc pentru sprijinul si primirea facuta. Nu mi-e rusine sa spun ca am nevoie de asa ceva in momentele acestea desi familia este alaturi de mine. Mi-e greu, mi-e foarte greu pentru ca in afara de plans si fumat nu pot face nimic. Curaj imi da speranta si trebuie sa ma pun pe picioare.

cristiboss56 30.12.2007 00:10:18

Citat:

Va multumesc pentru sprijinul si primirea facuta. Nu mi-e rusine sa spun ca am nevoie de asa ceva in momentele acestea desi familia este alaturi de mine. Mi-e greu, mi-e foarte greu pentru ca in afara de plans si fumat nu pot face nimic. Curaj imi da speranta si trebuie sa ma pun pe picioare.

Cumparati o carte de rugaciuni de la oricare Biserica si incepe sa te rogi pentru sufletul tau, al prietenului tau si pentru sufletul celor dragi tie. In cartea de rugaciuni, gasesti rugi si acatiste pentru toate nevointele. Incearca si va fi bine. Indeparteaza-te de la patima ta, grea si pieritoare. Te rog schimbati viata, modul de a fi, de a gandi, de a exista. Esti in al-12 -lea ceas. Acum ori nicicand. Renaste din propri cenusa si ramai mereu pe acest forum, al ortodoxiei, al iubirii , al sperantei si al dragostei de DUMNEZEU. Vreau si sunt sigur ca vei deveni, un frate in al credintei.

oni91 30.12.2007 00:55:50

"Mi-e greu, mi-e foarte greu pentru ca in afara de plans si fumat nu pot face nimic."
Ba poti face multe!Faptul ca staaai si te tot gandesti la ce s-a intamplat nu face decat sa te deprime.Nu stiu cati ani ai si daca ai timp, dar cred ca ar trebui sa-ti gasesti o ocupatie care sa-ti umple timpul...de ex ai putea sa te implici intr-o fundatie de sprijin comunitar-de ajutorare a batranilor sau a copiilor abandonati(si faci si o fapta buna;) ),daca nu, creeaza lucruri frumoase(picteaza o icoana sau un tablou si ofera-l in dar) sau citeste ceva care sa iti distraga atentia de la gandurile negative.Nu spun sa uiti ceea ce s-a intamplat,ci sa inveti ceva din asta, dar nu stand si plangand sau fumand(apropo,"fumatul dauneaza grav sanatatii");)

Pilu 30.12.2007 15:21:24

Astazi dupa cam aproximativ 2 ani de zile am reusit sa ajung la liturghie. N-am mers pentru slujba, recunosc, ci pentru a ma ruga. Nu m-am simtit vrednic nici sa iau anafura macar, dar tot am zis ca e mai bine, mai ales ca nu mancasem. Inca nu ma simt pregatit penstru spovedanie. Poate e si asta inca o incercare in plus.
For now baby steps.

cristiboss56 30.12.2007 16:02:13

Citat:

Astazi dupa cam aproximativ 2 ani de zile am reusit sa ajung la liturghie. N-am mers pentru slujba, recunosc, ci pentru a ma ruga. Nu m-am simtit vrednic nici sa iau anafura macar, dar tot am zis ca e mai bine, mai ales ca nu mancasem. Inca nu ma simt pregatit penstru spovedanie. Poate e si asta inca o incercare in plus.
For now baby steps.

Draga Pilu, nadejde, toate la timpul lor. Cumpara cum ti-am spus o carte de rugaciune. Incepe sa te rogi, cu dragoste, convingere. Fa-ti un obicei i a te ruga. Atunci cand nu poti sau nu-ti vine pur si simplu, nu te ruga. Dar impuneti , sa faci acest lucru. Ai o candela ? Daca nu ai cumpara una si seara aprinde-o inainte de rugaciunile de seara.Sa -L ai pe DUMNEZEU in minte si suflet. Precadeste-ti sufletul si inima pentru spovedanie, fara teama sau rusine. La spovedanie frica si rusinea NU EXISTA. Citeste cateva zile la rand rugaciunile premergatoare spovedaniei. Ele te vor lumina si intari. Nu te mai gandi la patima ta. Uraste-o ! ! ! succes ! Mai vorbim si nu uita DOMNUL ESTE CU TINE ! +

veilur 01.01.2008 03:19:30

Pilule, prin ce treci, numai tu stii, dar in orice caz situatia ta este complicata, generand o cruce foarte grea de dus. Gandeste-te ca tu gay fiind, Dumnezeu totusi ti-a deschis sufletul spre a gasi raspuns in credinta. Din moment ce tu ai intrat aici, inseamna ca esti un suflet care poate mult, nu irosi aceasta sansa daca totusi vrei sa gasesti o rezolvare prin intermediu credintei, Cineva acolo sus ti-a dat un impuls, tu de acum trebuie sa incepi sa dezvolti. Stiu ca suna absurd,(asa cum a sunat si pentru mine prima oara referitor la viciul eu), dar trebuie sa lasi placerea de a fi homosexual, sau felul acesta de a fi si sa devii un om normal adica heterosexual; la fel si cu fumatul, fumezi doar pentru ca iti da impresia ca te-ar calma, dar nu este asa. Un om care nu are vicii este un om puternic si independent, dar nu in toate cazurile :D

viviana 03.01.2008 18:03:38

Buna seara,am citit si eu ce ai postat. si daca ai ajuns pana aici,sa iti poti deschide sufletul pana aici deja esti un om puternic. foarte bine ai facut,inseamna ca sufletul tau il cayta pe Dumnezeu.te rog sa fii tare,si sa rezisti patimilor,sa stii ca toti suntem pacatosi,si eu personal a trebuit sa ma lupt cu infranarea unor patimi ...dar precum spune si Cristiboss, roaga-te,mereu,pt tine,pt mantuire si pentru sufletul acelui prieten...pe mine Dumnezeu m-a salvat, si continua sa ma departeze de pacate si de patimi. participa la Sf. Liturghie, spovedeste-te,impartaseste-te si o sa fii FERICIT cu adevarat.caci Dumnezeu a venit in lume pentru cei pacatosi,pentru noi ,adica. te rog sa cauti pe net sau poti citi unde gasesti Arsenie Boca,un mare prooroc al neamului romanesc, mie mi-a schimbat viata. curaj, credinta si putere,caci va fi bine. Dumnezeu sa te ajute si sa iti mangaie sufletelul.

mirelat 04.01.2008 05:28:28

Citat:

Astazi dupa cam aproximativ 2 ani de zile am reusit sa ajung la liturghie. N-am mers pentru slujba, recunosc, ci pentru a ma ruga.

De rugat poti sa te rogi si acasa sau in orice alt loc, dar parintele nostru spune ca e mare lucru sa fim prezenti la Liturghie. Cred ca ar trebui sa-ti faci un pic mai mult curaj si sa vorbesti despre problema ta, in linii mari, cu parintele de la biserica la care mergi. Chiar daca nu vei face o spovedanie, totusi cred ca un sfat vei primi si te vei simti incurajat in demersul tau de a te apropia de Biserica.

sofiaiuga 20.01.2008 19:41:19

Citat:

For now baby steps.

Dumnezeu sa iti ajute ,Poti citi si ce zice parintele Savatie Bastovoi
http://www.ortodoxmedia.com/opinie.php?o_id=19

victor_802006 05.02.2008 09:33:54

Pilu, eu nu sunt homosexual, dar daca mai ai nevoie de ajutor, ia legatura cu mine. Am prieteni crestini care se confrunta cu atractii fata de acelasi sex. Iti putem oferi suport emotional online si prietenie. Exista o solutie, viata ta poate fi mai buna. Nu esti condamnat sa mori homosexual. Dumnezeu te iubeste, schimbarea este posibila. ID pe yahoo messenger: victor_802006.

C-tin 05.02.2008 12:40:33

Bun venit pe forum frate!
Si bine ai revenit la Hristos! Mare lucru ai facut luand hotararea sa-ti intorci firul vietii la Hristos, ca sa traiesti crestineste!
Si in continuare bine ar fi sa-ti continui spovedania deja inceputa aici si la un preot ortodox.

Si daca nu-i cu suparare, ce nume de botez ai ? ca sa ne rugam si noi pt tine, sa te ajute Domnul sa izbandesti mai usor.

Sa-ti dea Domnul multa tarie ca sa duci cu bine la capat ce ai inceput astazi!

Gabri 07.08.2008 22:09:26

Citat:

În prealabil postat de C-tin
Bun venit pe forum frate!
Si bine ai revenit la Hristos! Mare lucru ai facut luand hotararea sa-ti intorci firul vietii la Hristos, ca sa traiesti crestineste!
Si in continuare bine ar fi sa-ti continui spovedania deja inceputa aici si la un preot ortodox.

Si daca nu-i cu suparare, ce nume de botez ai ? ca sa ne rugam si noi pt tine, sa te ajute Domnul sa izbandesti mai usor.

Sa-ti dea Domnul multa tarie ca sa duci cu bine la capat ce ai inceput astazi!

Pilu daca vrei sa te schimbi in bine iti dau adresa de mail a unei persoane catre te poate ajuta . E un preot si are experienta in a ajuta oameni ca tine sa isi schimbe viata in Hristos ...Crede-ma a facut schimbare in viata multor homosexuali ...Caci iubirea lui Hristos schimba toate si mai ales inimiile celor ce vor sa traiasca in El...Daca vrei adresa dami un mesaj privat si iti dau mailul si nr de tel. Te va ajuta !!!

mirelat 24.08.2008 05:55:35

Citat:

Curaj imi da speranta si trebuie sa ma pun pe picioare.

Doamne ajuta! daca mai treci pe aici poate ne spui si noua daca ai reusit sa te pui pe picioare, poate serveste si altora experienta ta.

7th_Brigade_TzHL 29.08.2008 12:22:55

1 Corinteni 6
9. Nu stiti, oare, ca nedreptii nu vor mosteni imparatia lui Dumnezeu? Nu va amagiti: Nici desfranatii, nici inchinatorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomitii,
10. Nici furii, nici lacomii, nici betivii, nici batjocoritorii, nici rapitorii nu vor mosteni imparatia lui Dumnezeu.
11. [color=red]Si asa erati unii dintre voi.[/color] Dar v-ati spalat, dar v-ati sfintit, dar v-ati indreptat in numele Domnului Iisus Hristos si in Duhul Dumnezeului nostru.

Ce alta dovada ca intoarcerea de pe cararea gresita a homsexualitatii este posibila, pentru aceia care au cazut acolo, decat faptul ca din numarul celor care au fost sfintiti in numele Domnului Iisus Hristos, cativa au fost si care au avut alte patimi cum ar fi sodomia.

Pilu, m-as bucura mult sa te stiu alaturat celor care (erau cazuti in felurite patimi si) au fost sfintiti in numele Domnului Iisus Hristos, prin cuvantul Sfintei Scripturi, prin credinta, si prin indreptare in numele Lui.

cristipuiu 06.09.2008 00:23:57

Citat:

Omul de care vorbesti nu s-a sinucis din cauza ta ci pentru ca era un dereglat. Asta e, nu e vina lui dar in nici un caz a ta. Si nu trebuie sa te schimbi din cauza asta; daca a fi gay te face fericit, atunci fi gay. Nu conteaza ce zic ceilalti, viata e facuta sa fie traita! ;)

cristiboss56 06.09.2008 20:58:47

Citat:

În prealabil postat de cristipuiu
Citat:

Omul de care vorbesti nu s-a sinucis din cauza ta ci pentru ca era un dereglat. Asta e, nu e vina lui dar in nici un caz a ta. Si nu trebuie sa te schimbi din cauza asta; daca a fi gay te face fericit, atunci fi gay. Nu conteaza ce zic ceilalti, viata e facuta sa fie traita! ;)

Esti in mare deriva , citindu-ti sfaturile date, de fapt indemnul tau hotarat spre ce rele . Ar fi cu mult mai de folos sa te abti de la a indemna pe altii sa-si traiasca viat asa cum doresc, indiferent de starea in care se afla si de asa zisele placeri trupesti. De nu putem indrepta atitudinea si viata noastra, macar sa nu propovaduim pacatul si fara de legile, sa avem acest minim bun simt.

cristipuiu 09.09.2008 08:52:15

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56
Citat:

Citat:

Esti in mare deriva , citindu-ti sfaturile date, de fapt indemnul tau hotarat spre ce rele . Ar fi cu mult mai de folos sa te abti de la a indemna pe altii sa-si traiasca viat asa cum doresc, indiferent de starea in care se afla si de asa zisele placeri trupesti. De nu putem indrepta atitudinea si viata noastra, macar sa nu propovaduim pacatul si fara de legile, sa avem acest minim bun simt.

Tu cu parerea ta, eu cu a mea.

7th_Brigade_TzHL 09.09.2008 12:14:29

Citat:

Si nu trebuie sa te schimbi din cauza asta; daca a fi gay te face fericit, atunci fi gay. Nu conteaza ce zic ceilalti, viata e facuta sa fie traita! ;)

Romani 6
20. Caci atunci, cand erati robi ai pacatului, erati liberi fata de dreptate.
21. Deci ce roada aveati atunci? Roade de care acum va e rusine; pentru ca [color=red]sfarsitul acelora este moartea.[/color]

Daniel 12
2. Si multi dintre cei care dorm în tarana pamantului se vor scula, unii la viata vesnica, iar altii spre [color=red]ocara si rusine vesnica.[/color]

Este o chestie de maturitate a trai crezand ca pentru ceea ce faci nu exista consecinte?

RugaOrtodoxa 21.12.2009 02:05:48

Pilu, uite traseul pentru a reveni la normal

Acest link te va ajuta sa intelegi lucrurile si sa-ti faci un plan personal pentru
a scapa de aceasta : http://homosexualitate.ro/planpersonal.html
Mult succes!

hmiron 21.12.2009 12:13:23

In opinia mea are importanta doar ca un om s-a sinucis. In astfel de situatii te poti invinui pe tine insuti si chiar cand nu-ti gasesti vina, gandul tot iti trece prin minte. Si nu-ti mai da pace si nici nu-l mai poti verifica, pentru ca persoana in cauza nu mai este. Oricum ar fi, tine minte ca cei care se sinucid nu o fac pentru ca sunt lucizi. O fac pentru ca mintea lor nu mai judeca cum trebuie, pentru ca nu se gandesc la consecinte, atat asupra lor cat si asupra celor din jur, pentru ca sunt atat de afectati emotional incat nu isi dau seama, pur si simplu, ca dac-ar fi linistiti si lucizi nu ar face-o.

Sa-ti para rau de persoana respectiva e ceva normal. Tuturor ne pare rau cand dispare cineva drag. Insa sa te invinuiesti pentru ce s-a intamplat nu are rost, decat dac-ai fost tu ala care ai incurajat/facilitat acest lucru, sau daca ti-ai dorit asta. E foarte important ce-am scris cu litere ingrosate, pentru ca daca tu, de exemplu, ti-ai dorit sa inchei relatia cu persoana respectiva iar el a ales sa se sinucida decat sa ramana fara tine nu porti nici un fel de vina. Nu poti fi vinovat daca ti-ai dorit altceva.

Unii oameni pur si simplu nu inteleg anumite chestii, fie pentru ca nu sunt in stare, fie pentru ca nu sunt pregatiti pentru asa ceva, fie din cauza proastei educatii primite, fie din pricina dereglarilor afective din copilarie sau de mai tarziu, fie din cauza multor alti factori. Tu nu esti vinovat pentru ca oamenii sunt inegali d.p.d.v. al maturitatii emotionale, la fel cum nu esti vinovat ca nu ne-am nascut cu totii Usain Bolt.

O sa-ti treaca, candva. N-o sa uiti, dar o sa-ti treaca. Mai cred ca dorinta ta de a te "schimba" vine din cauza vinovatiei pe care o simti. Vrei sa fi vinovat sau crezi ca ai o parte din vina, drept pentru care te stigmatizezi. Nu are rost, traieste-ti viata asa cum crezi tu ca e bine, nu cum iti spun altii.

Ca sa nu existe dubii, sunt ateu agnostic si sunt bisexual.

s1c2h3m4i5d6t7 29.03.2010 01:13:10

Ferice de tine ca te-ai ''trezit'' la realitate.Ingerul tau s-a tinut de tine sa-ti arate calea dreapta.Toti facem pacate.Nu e o rusine sa ceri ajutor intr-o neputinta.Cine isi iubeste aproapele iti va sari in ajutor.Cauta-ti un duhovnic iscusit si tine-te de el,fa ce iti zice sa te rogi.Ai sa vezi singur ca rugandu-te cu vorbele tale sau citind acatiste de inteleptire ,vei vedea in mintea ta cum se aude glasul lui Dumnezeu vorbindu-ti .Cereti ajutor:Doamne cerceteaza si vindeca neputintele mele si incet,incet ai sa scapi de vrajmasul care te-a chinuit pana acum.Fii constient ca ai un demon ce te nauceste de cap cu argumentele lui false.Deci,cand iti vin ganduri nefiresti,ignora-le.Asculta gandurile bune de la ingerul tau,cel mai bun prieten al tau ce sufera pt tine de nu-l asculti.Orice te apasa pe suflet,intreaba-l pe Dumnezeu ce sa faci si ai sa vezi singur cum iti vin raspunsurile.Oricum,ferice de tine ca te-ai trezit la timp si nu uita ca Maria Egipteanca a plans 17 ani pt 17 ani de curvie si apoi in restul anilor de rugaciune si smerenie a primit daruri duhovnicesti.Deci sa nu te lasi amagit de demon care poate sa-ti zica ca mai poti pacatui,ca ai timp de pocainta.Asta e o hula impotriva duhului Sfant si nu uita ca pacatele au iertare ,dar hulele impotriva Duhului Sfant,nu.

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:34:37.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.