![]() |
Acum nu de mult o prietena sa botezat la"pocaiti"si ma chemat si pe mine dar eu sunt ortodoxa.Voi ce credeti?imi interzice religia sa merg la estfel de evenimente?
|
Da, sfintele canoane te opresc de la asa ceva, dar tu faci ce vrei, ca de aceea te-a inzestrat Dumnezeu cu libertate, insa nu e bine sa te duci ca te pot corupe cu dulcegariile lor si chiar te pot convinge cu timpul sa te mai duci si astfel risti sa treci de bunavoie la religia lor.
|
Eu as merge.Daca ar fi important ptr prietenii mei,as merge si la venerarea stalpului de pe strada.
Ideea ca daca mergi,te pot converti,mi se pare la fel ca aceea ca nu e bine sa citesti o carte scrisa de cineva cu ale opinii decat ale tale,ca s-ar putea sa te faca sa te indoiesti de propriile tale opinii. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Experienta s-ar putea sa iti intareasca credinta. Eu am fost odata la penticostali si am zis ca in viata mea nu mai merg, asa de urata mi s-a parut slujba lor. :D
|
Eu am primit odata o asemenea invitatie si i-am zis persoanei: bine, vin, dar mergi si tu la ortodocsi, la slujba. Si cum ea nu a vrut, nu m-am dus nici eu.
|
Am zis ca as merge,nu ca as participa.Daca mi-ar cere sa vin cu ei la slujba,as face-o......dar nu as deveni crestina,nu m-as ruga,sau ceva asemanator.Pur si simplu,daca este important ptr ei sa vin,as merge la orice fel de cult/slujba/etc.
|
PS:nu sunt "asa zisii prieteni".Suntem prieteni de mult timp,si ei au facut de multe ori asa ceva ptr mine-nu in domeniul religios-dar au fost de acord sa ne intalnim sa ne uitam la vreo emisiune politica,desi ei detesta asta,sau la harry potter,desi li se pare plictisitor.
|
Citat:
Pentru un ateu probabil ca nu exista reguli si poti face ce vrei, dar un ortodox trebuie sa tina cont de ceea ce nu-i permite Biserica. A citi o carte nu e egal cu a te duce la rugaciune cu sectarii. |
Pai,nu se duce sa se roage......se duce la botezul acelei prietene.Sau cel putin asa am inteles eu.
|
buna,am fost si eu invitata odata,m-am dus mai mult din curiozitate, bineinteles ca nu mi-a placut, ma simteam ca ,,magarul intre oi,, locul meu n-ar fi niciodata acolo,nu m-am regasit, dar dupa aceea aveam procese de constiinta, si bineinteles ca i-am spus duhovnicului meu,il simteam ca pe un pacat.fa ceea ce simti,parerea mea.
|
sa nu uitam ca MINTUITORUL NOSTRU ,cind a fost amenintat de lumea rea a plecat dintre ei ,adica i-a ocolit.Ori socoteste dc esti mai puternica decit IISUS HRISTOS in a nu cadea in ispita sisub influenta celui rau ,care foloseste toate metodele pt a corupe sufletele de la dreapta credinta!Expresia din N.T. DIAVOLUL RACNESTE CA UN LEU CAUTIND PE CINE SA INGHITAsa nu credeti ca e o figura de stil! ci e pura REALITATE ,pe care nu intotdeauna o percepem ,fiind sedusi de dulcegariile lumesti ale sectelor,adica ale ereticilor.Dumnezeu sa ne pazeasca !,dar si noi trebuie sa ne pazim!
|
Citat:
|
Am si eu o nelamurire. Cat timp de la Boboteaza nu se spala? La mine a venit preotul pe 4.01 si am auzit ca 2 saptamani apale sunt sfintite. Dar am mai si auzit(de la diverse persoane) ca deja se spala
|
Nu cumva sunt superstitii? Soacra mea zicea ca nu se spala de la inceputul anului, pana la Boboteaza.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Nu ma refeream la a nu te spala pe tine insuti ca fiinta, ci de a nu spala pe jos, de a nu spala rufe........ deci de a nu face apa murdara ( ca cica aceasta apa se da la mortii pe care-i ai - si e pacat sa le dai zoaie)
|
Citat:
|
IMPORTANT sa i ti pastrezi credinta ,daca simti ca vrei sa te duci -dute , da poate e pacat dar cand cand faci dragoste cu prietenul inainte de casatorie nu mai este pacatv sau cand tratezi lumea cu dispret ca nu are hainele tale si nu e asa trendy ca tine ,,trufia numai e pacat . , hai sa ne vedem gunoaiele din ochi nostri si apoi sa vb . Scuze nu am vrut sa jignesc ,am dat doar un exemplu .
|
eu am fost cand eram mai mica la martorii lui Iehova( matusa mamei m-a dus) si nu mi-a placut deloc, in timp ce eram acolo imi doream doar sa fiu intr-o biserica, nu am simtit nimic deosebit si nici nu am plecat cu sentimentul de multumire in suflet, pentru mine a avut un efect de a nu mai vrea sa merg niciodata
|
Nu sunt de acord cu prozeletismul pocait. nici nu imio place migratia asta interconfesionala de la ortodcsi in general spre diferite directii. Mi s epare cat s epoate artificiala si de prost gust.
Totusi nu cred ca iti interzice nimeni sa mergi. Nu iti este interzis sa intri intr-o biserica catolica. Toate miturile de genul "vei arde in iad" dac |
(gresala)
daca vei merge la pocaiti mi se par hilare si amuzante. du-te, vezi care este treaba, retine ce ai vazut, gandeste-te la ceea ce ai vazut si apoi gata. ti-ai satisfacut curiozitatea! |
Citat:
|
Citat:
|
Va multumesc pentru parerea voastra si spre linistea sufletului meu vreau sa stiti ca nu m-am dus si sincer nu am pierdut nimic.Va multumesc pentru ca ati incercat sa ma sfatuiti.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ceilalti, mai slabuti in credinta e bine sa evite contactul/discutiile cu ratacitii! |
Citat:
Iisus a evitat uneori "lumea rea" cum ziti tu pt ca stia, simtea ca in momentele acelea nu era vre-un folos duhovnicesc din prezenta sa. Insa nu s-a temut sa fie corupt de satana! Ca stim cu totii cum trecea printre ei chiar in momentele de amenintare, nimeni nu i-a stat in cale. Cati au indraznit sa i se opuna cand i-a alungat de unul singur pe "talharii" din templu si le-a rasturnat si tarabele. NImeni! Si asta pt ca nu-i venise vremea.. S-a mai ferit insa de cei rai, cand a stiut ca a venit momentul jertfei? |
EXPRESIA DIN N.TESTAMENT SE REFERA LA NOI ,CRESTINII ,NU LA IISUS hRISTOS.e un indemn,cred eu de a ne pazi si de a nu privi cu superficialitate ACELE ASPECTE DIN LUME CARE NE POT CORUPE.
|
:)Din pacate multe superstitii circula in randul unor credinciosi,cumeste si cu nespalatul timp de mai multe zile.???
|
Citat:
Iata un raspun autorizat(sursa ziarul Lumina) " în anumite zone ale țării, și în special în mediul rural, există un obicei destul de răspândit, potrivit căruia, nu se spală timp de nouă zile (5-14 ianuarie), considerând că în această perioadă apele sunt sfințite, iar spălatul ar întina această sfințire. Această tradiție se fundamentează pe faptul că prin sfințirea apei la Bobotează se repetă ceea ce s-a petrecut la Iordan, adică are loc sfințirea tuturor apelor. De altfel, într-una dintre cântările bisericești ale acestui praznic se afirmă "astăzi, firea apelor se sfințește". Privitor la această tradiție se cuvine precizat că nu se poate susține că după oficierea slujbei Aghezmei mari toate apele se sfințesc, având aceeași putere sfințitoare asemenea aghezmei mari. A spăla sau a face curățenie, folosind apa, în perioada celor nouă zile după Bobotează, nu poate reprezenta o împietate. Liturgistul pr. prof. dr. Nicolae D. Necula consideră că "aceia care pot respecta această restricție tradițională fac un lucru bun, dar și cei care o încalcă nu greșesc". |
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:23:08. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.