![]() |
Logodnicul meu este indian, prin urmare hindus. Nu stiu cum sa mai fac sa ii descopar dreapta credinta, sa se lepede de aceea. Acum, crede in Maica Domnului chiar foarte foarte mult o iubeste nespus, in Mantuitorul nostru Iisus Hristos in tot ceea ce i-am povestit. A si fost la biserica, s-a si spovedit(m-am mirat ca l-a spovedit din moment ce nu este botezat). Dar acum crede si in zeii lui si in Adevaratul Dumnezeu. A spus ca pentru casatorie se va bboteza ortodox dar ca tot va mai crede si in zei ca a cunoscut acea religie de cand s-a nascut. Visez ca in ziua botezului lui sa ii se lumineze mintea si sufletul.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Ce sa mai fac, ce sa ii mai spun sa ii deshid ochii? nu vreau sa simta ca il presez dar tare sufar cand stiu ce persoana buna este dar orbit de religia aceea fara de sens. |
ROAGA-TE PT. EL, RUGACIUNEA FACE MINUNI
|
Daca te ajuta cu ceva.......multi hindusi pot fi foarte toleranti,si chiar sa adopte multe ritualuri si zeitati din afara religiei hinduse.Asta pentru ca,pentru multi,hinduismul,contrar credintei multor oameni,este in esenta monoteist.Brahman este considerat Dumnezeu,un Dumnezeu atotputernic,atotstiutor,exista sub forma spirituala,nu are varsta,sex,nationalitate.....toate celelate zeitati sunt fie considerate "supuse" lui Brahman,existand fiecare pentru a-si indeplini propriul scop,sau doar manifestari/fete ale acestuia.Iar pentru multi(exista,ca in orice alta religie,multe interpretari),si alte zeitati pot fi considerate manifestari ale lui Brahman(sau ai altor zei "minori"),care s-au revelat oamenilor.
|
bla bla bla...nimic nou sub soare.Cred ca multi de aici au citit cate ceva despre asta,Vedele,Upanishadele si celebra Epopee a lui Ghilgames.Daca s-a hotarat sa se boteze inseamna ca este pe drumul cel bun,roaga-te pentru el,pana nu-l vezi botezat e bine sa fii prudenta,iar el trebuie sa stie f.clar ce inseamna dreapta credinta nu se pot amesteca ca intr-un ghiveci IIsus hristos,Maica Domnului cu zeitatile pagane..ori cu Dumnezeu ori cu dracul sluga la doi stapani nu se poate.Eu n-as avea atata rabdare te felicit Florina poate iese ceva bun din toata tarasenia asta.Oricum alba sau neagra griul este o culoare impersonala.
|
albul si negrul nu sunt culori..
Oricum nu inteleg ...cum de a fost spovedit desi nu e botezat? Si apoi va intreb cum este corect?un om nascut intr-o alta religie sa fie botezat asa cum se boteaza adica si cu apa sfintita?sau doar sa fie uns cu mir,asta observand ca se cam practica.De exemplu o cunostinta nascuta la protestanti prin casatorie a vrut sa treaca la ortodoxie ...s doar s-a facut ungerea cu mir.Si ma intrebam..numai atat?? |
Citat:
|
CRESTINII PRIN MIRUNGERE IAR PAGANII PRIN BOTEZ,MULTUMESC CA M-AI ANUNTAT CA ALBUL SI NEGRUL SUNT NONCULORI..MAI AFLU SI EU CATE CEVA..
|
Citat:
|
Citat:
Sa dau si un exemplu glasuitor. Un preot catolic a vrut sa se boteze ortodox. S-a dus la un episcop care ii spune: "Nu, mai bine ramai in religia ta. Sa nu fie tulburare". A fost apoi la alt episcop. Acelasi lucru. A fost si la un al treilea episcop care era un convertit. De necrezut dar si acesta a spus acelasi lucru. Atunci acel parinte a inteles ca trecerea prin ortodoxie se poate face prin botez sau prin mirungere. Si s-a dus la Sf Munte Athos si s-a botezat ( sau asa ceva. am zis povestea din minte ). |
Daca logodnicul iti spune ca va crede si in Iisus Hristos si in zei lui...consider ca iti face doar hatarul cu credinta ortodoxa. Oricum , macar e sincer si recunoaste ca va mai crede si dupa aceea in zeii lui. Intrebarea e daca poate fi botezat in atare conditii. Si apoi cine v-a logodit, devreme ce el nu e ortodox inca?
Parerea mea e ca nu trebuie sa ne jucam nici cu oamenii dar nici cu credinta. |
SE poate pune si altfel problema ..Odata botezat ortodox logodnicul tau poate percepe altfel ortodoxia ...Nu este mic lucru cand cineva s-a botezat ortodox...De exemplu Cei care nu sunt botezati ortodox percep lucrurile putin diferit decat cei care sunt botezati ortodox...Oricum poate pana la urma isi da seama..DAr trebuie sa fii atenta si sa nu te grabesti sa te cununi cu el inainte..trebuia sa mai analizezi putin situatia zic eu?
:) |
Si apoi cei care participa la Sf. Liturghie si sunt botezati ortodox pot primi harul care se imparte fiecarui crestin in timpul Sfintei liturghii.. nu se cobora peste el acest har.
|
Pardon cei ce nu sunt botezati ortodox nu pot primi harul..ce se coboara peste fiecare la Sfanta Liturghie
|
Sa nu uitam nici diferenta dintre meditatie si rugaciune.
Ai dreptate, Laurentiu, nu e putin lucru sa te botezi ortodox. Caile Domnului necunoscute sunt! |
va multumesc pentru raspunsuri...... in legatura cu botezul lui, fratele meu care este calugar il va duce la un parinte care a slujit in America parca, si ii va face slijba de botez in limba engleza sa inteleaga. eu sper tare mult ca in acea zi sufletul si mintea sa i se lumineze si sa se lepede de acei zei. eu vad multa dragoste in el pentru Dumnezeu cel adevarat, poarta cruculita la gat si o saruta cu drag, isi inchina perna etc....dar acest dar ma darama crede si in zeii aceia, pe care ii cunoaste de cand s-a nascut. Ma gandeam ca ii mai povestesc ceva intamplari adevarate care sa ii demonstreze adevarata credinta. De exemplu cum ca in India acum cateva luni, o icoana a Mantuitorului sau a Maicii Domnului am uitat a plans cu lacrimi de sange. eu niciodata nu am vrut sa ascult povestirile despre zeii hindusi, nici nu vreau sa ascult si asta l-a cam deranjat ca eu ii spun lui despre religia mea dar el nu poate spune nimic despre a lui,,,,,
|
StoicaFlorina, oare s-au terminat barbatii crestin-ortodocsi?
Hai sa fim seriosi, te legi la cap daca nu te doare :D Unde l-ai cunoscut? Pe net? Lasa-l in legea lui ca nu il schimbi. Numai bine tuturor. |
:) Ba nu, draga Florina, urmeaza-ti calea pe care ti-ai ales-o!
Parintele Paisie spunea ca poporul hindus are mari calitati si mare lucru ar fi pentru ei daca ar cunoaste credinta dreapta. Pentru tine si prietenul tau va recomand cartea lui DYONYSIOS FARASIOTIS - Marii initiati ai Indiei si Parintele Paisie, se gaseste chiar pe acest site. Pe el in special cred ca il va ajuta sa inteleaga ca zeii hindusi si Hristos nu sunt compatibili. Doamne ajuta! |
si ar mai fi o carte mentionata de dna Sofia Iuga pe alt topic:
SUNDAR SING-APOSTOLUL SECOLULUI XX,aparuta la editura pelerinul roman 1999.-cules de diaconul GHE.BABUT[ORADEA] |
domnule e foarte greu ce ii ceri sarmanului credincios hindus. Ca shtiu eu cat mi-a fost mie de greu sa ma las de asianism cu yoga, carate shi alte budisme shi ocultisme paganiceshti... ingrozitor de greu shi gandul de multe ori mai cocheteaza sa-mi dea sufletul in a ma fericii cu intzelepciunile sau invatzamintele sau in a-i imita daca nu practic pe fatza, cumva ascuns... Dar multe sunt similare, adica se suprapun aidoma dar sunt rele facute intr-un fel shi bune facute in acelashi fel dar rugandu-te catre adevaratul Dumnezeu, asha cum supa primita de la un dushman deshi e tot supa shi buna de mancat, ea te va otravi fiindca odata cu supa tu mananci shi din duhul necurat al inchinarii la zeitatzi, iar inchinarea la zeitatzi care nu sunt defapt zeitatzi ci diavoli, nu e totuna cu inchinarea la sfintzi.... deci e atat de greu ca ma scarbesc shi doar la gandul cat are el de parcurs shi dumneata de rabdat, ca in final sa facetzi o varza murata din toat credintza noastra.... totushi trebuie incredere ca doar shi noi cu Dacianismul nostru shi cu toate dracovenile shi bocitorismele noastre cu farmece shi mistificari, la fel suntem shi noi, in aceiashi ola de cafea naturala ca sa muncim cele ale iadului lumii asteia. Cu ce trebuie inceput in cazul lui? Poi asha cum incepem cu totzii, cu mandria shi cu desfranarea ca astea doua sant exacerbate prin practicele curvei legii lor ce se aseamana cu evreii dar e facuta taietura mai pe sus... deci credintza noastra trebuie sa aiba fapte ca altfel e laudaroshenie, shi pentru asta e bine sa tai din voiIre shi din mancare la oricemasa (inclusiv pita shi apa), mai putzin din mancarea de post shi impartashanie, ca asha ne recomanda sfintzii Varsanufie shi Ioan, parintzi filocalici, iar daca ara odihna, sa o vanda shi sa-shi cumpere nu sabie cum avea Hristos cu ucenicii ci cutzit ca sa se straduie sa-shi taie cale in vremea bunastarii patimilor ca sa se alipeasca de Duhul, shi asha poate ca v-a putea nadajdui asha cum ne invatza parintele Pimen, in milostivirea Domnuluice se da celor cu duhul umilit, inima infranta shi smerita pe care nu-i va urgisi asha cum spune proorocul David care era shi Rege.
Sa va/te ajute mult Dumnezeu, ca mult shi foarte mult trebuie sa va caznitzi la Hristos... ca e greu, f. greu, shi apoi vine fatzarnicia fatza de Dumnezeu shi devine shi mai greu.... oricum etzi razbi voi sa biruitzi lumea.... |
am citit cartea Parintelui Paisie este numai buna de citit si pentru el. Dar si daca as gasi-o in limba engleza, ma gandesc ca nu ar primi tot ce scrie in carte, s-ar supara citind adevarul bine stiut de noi.
M-am gandit si eu sa termin totul, sa inchei aceasta relatie....dar au trecut 2 ani.... si imi doresc foarte tare sa il intorc la dreapta credinta, vreau sa lupt pentru el, sa fac tot ce imi sta in putinta sa ii ajut sufletul. Nu vreau sa las asa in haosul acela, mi-am propus asta si sper ca Bunul Dumnezeu si Maica Domnului sa imi ajute ! stiu ca o sa fie greu, caci vrajmasul nu sta degeaba si lui ii e imposibil sa accepte momentam ca zeii nu exista dar am nadeje si asta e primul pas daca gasiti ceva legat de minunile petrecute, de dreapta credinta marturisiri in limba engleza va rog sa imi trimiteti. Doamna ajuta! |
"M-am gandit si eu sa termin totul, sa inchei aceasta relatie....dar au trecut 2 ani.... si imi doresc foarte tare sa il intorc la dreapta credinta, vreau sa lupt pentru el, sa fac tot ce imi sta in putinta sa ii ajut sufletul"
Daca ti-a venit ideea de a incheia relatia, atunci asculta de gandul tau. In rest te poti ruga la Dumnezeu pentru ca el sa se converteasca cu adevarat. Oricum convertirea Dumnezeu o face, nu noi, cu conditia ca cel in cauza sa-si deschida usa inimii lui. |
...dar de ce sa nu asculte de gandul care ii spune sa lupte pentru el?! si apoi, fratele Florinei este calugar, si eu intleg ca nu a sfatuit-o sa se desparta de acest baiat!
|
Ba da, Mirela, sa asculte si de acel gand, dar prin rugaciune, nu neaparat legandu-si soarta de el, devreme ce gandul ei tainic ii spune sa nu o faca. E bine sa ascultam de glasul Ingerului nostru pazitor, care ne sopteste la ureche.
Daca Florina vrea sa se casatoreasca cu hindusul, atunci noi putem sa o tot sfatuim sa nu o faca, ca pana la urma tot se marita cu el. Dar daca Ingerul ei pazitor ii spune sa o lase balta si sa-si caute perechea printre ai ei, si ea va asculta de Ingerul ei, atunci ii va fi mai bine. |
Sf. Vasile cel Mare:
"Si intrucat nimeni nu este stapan sa afle prin propriile sale puteri cele ce trebuie sa savarseasca, Dumnezeu ne-a adus o binefacere noua, ne-a dat sfatuitori, dar nu stapanitori peste noi. Caci este datoria si treaba imparatului sa porunceasca celor de sub stapanire; iar a sfatuitorului, sa convinga despre cele de folos pe cei pe care ii sfatuieste." Si care sfatuitor e mai bun ca propriul Inger pazitor? El este cel care ne sopteste la ureche. Si apoi Florina insasi spune: "M-am gandit si eu sa termin totul, sa inchei aceasta relatie...". Am folosit termenul de hindus din lipsa unui nume. Iar in privinta soptitului la ureche, s-o lasam pe Florina sa stabileasca, daca vine de la Inger sau de la cel rau. |
Iata ce zice sf. Vasile mai departe:
"Pe de alta parte, cel care asteapta sfatul altcuiva acorda o vreme mai indelungata pentru gandurile si cugetarile sale, pentru ca sa chibzuiasca ceea ce trebuie ca dovedire si atentie. Astfel ca mult folos in chip silit vine de la sfatuire in viata oamenilor, pentru ca un singur om nu este indeajuns pentru sine insusi pentru toate, ci are nevoie de tovarasi intru alegerea celor folositoare mai mult decat in lucrarile si ostenelile trupesti. Astfel ca un om fara de sfatuitor este ca o corabie fara de carmaci, care ajunge sa fie purtata de vanturi. Daca insa vom primi de obicei sfatuitori in cugetarile noastre asupra celor ce se intampla, atunci, cand ne vom sfatui asupra sufletului si asupra celor care il intereseaza pe el, nu va trebui oare sa cautam sfatuitori minunati?" O felicit deci pe Florina, ca s-a gandit sa-si ia sfatuitori... |
Citat:
Ii trebuie un bun duhovnic sa ii explice cum e cu ortodoxia ,e bine ca a acceptat sa se boteze ,restul va veni dupa. Sa nu iti faci griji |
Parerea mea este ca incercand sa ii impuna religia ei insa refuzand complet sa auda de religia lui,vor aparea probleme de comunicare. Ar trebui lasat omul sa isi aleaaga singur calea pe care doreste sa o urmeze: la urma urmei te casatoresti cu el, nu cu religia lui.(asta daca te casatoresti, iar este alegerea ta; insa daca te decizi sa o faci, accepta-l asa cu este si nu incerca sa il schimbi, pentru ca asta inseamna ca nu il iubesti pe el, ci ideea despre el pe care ti-o doresti). Iar daca el in timp isi alege ortodoxismul, ar fi bine ca decizia sa ii apartina in totalitate, altfel va fi confuz si vor aparea si frustrari mai tarziu
|
Citat:
Nu stii oare ca o casatorie cu cineva de alta credinta inseamna concubinaj ,deoarece nu e o casatorie binecuvantata de Dumnezeu? Si in afara de asta ,ea il aduce pe indian la mantuire ,chiar daca nu il ia de sot .Ea nu l-a obligat sa treaca la ortodoxie el a vrut asta si nu e simplu pt.el. |
Citat:
Acesta a fost un american convertit la ortodoxie . |
Citat:
|
inca o data va multumesc pentru sfaturi.
Erzbet eu am hotarat sa ma csataroressc cu el, dar nu pot face asta fara casatorie, fara sa fim cununati religios. Eu nu pot accepta sa traim in concuninaj si stii ca pentru a ne casatori amandoi trebuie sa fim ortodocsi. Da, m-am gandit sa inchei, dar penrtu scurt timp...numai gandul de a fi departe de el ma sperie pentru ca il iubesc. Ma gandeam sa renunt pentru ca nu vreau sa ii stric relatie cu familia lui, pentru ca vom avea si noi copii care vor fi ortodocsi, si mi-e teama ca el ii va invata legea hindusa....pentru ca ne desparte aceasta punte. Dar eu nu mai pot da inapoi, nu il pot lasa sngur, si am cea mai mare nadejde ca daca va vorbi cu un bun duhovnic care sa ii explice mult mai bine decat bine de ce ortodoxia este calea cea dreapta va intelege. Va multumesc pentru titulurile cartilor, le voi cauta si i le voi da spre citire. Doamne ajuta! |
Repet ceea ce am scris si la rubrica: casatorie cu probleme.
Mai exista un aspect ce nu trebuie neglijat defel. Daca, ti se va impli dorinta si prietenul ta va trece la ortodoxie. Te-ai gandit vreodata ca vei fi responsabil pentru drumul lui de acum incolo? Domnul l-a adus asa cum ai voit, dar ce vei face tu in continuare cu acesta? Responsabilitatea ta va fi mai are, pentru ca El l-a adus pe cale pentru tine si oarecum ti-a incredintat viata lui. Ca de il lasa-i asa, in legea lui, nu se stie ce ar fi facut Domnul cu el. Cerem, cerem, dar nu ne intrebam cum vom fi intrebati la judecata de cerintele acestea? :| |
Erzbet:"Iar daca ea se casatoreste cu el numai dintr-o dorinta de a-l mantui, mai bine se gandeste si a doua oara. "
Nu te gandesti ca mare este rasplata lui Dumnezeu pentru cei care reusesc sa ii aduca la calea cea dreapta pe cei rataciti ,caci cum pot fi numiti alfel inchinatorii la idoli? Alynna:"Ca de il lasa-i asa, in legea lui, nu se stie ce ar fi facut Domnul cu el. Cerem, cerem, dar nu ne intrebam cum vom fi intrebati la judecata de cerintele acestea? " Tu crezi ca el ar fi imbratisat ortodoxia daca nu ar fi fost voia Dumnului? Dumnezeu stie ce e mai bun pentru fiecare si l-a luminat. Cat despre cartile ortodoxe iti recomand cu caldura in continuare cartile sf.Serafim Rose ,un sfant contemporan deosebit.Si s-ar putea sa existe in limba engleza carti scrise de sf.Nicolae Velimirovici care a fost profesor de teologie in America unde a trait dupa razboi ,ne dezvaluie adevaruri profunde. Daca traiti in tara era bine sa invete romaneste si sa participe la sf.Liturghie. |
Citat:
|
Si deci este doar ceva asa fara nadejde si convingere, si doar pentru faptul ca s-ar fi nascut si s-ar fi obisnuit cu ea..Aia nu mai este o credinta si este doar un obicei si nimic mai mult...
|
Citat:
Deci care e voia Domnului decat sa ii duca pe toti la El si la Fiul lui? Draga mea sunt familii in care parintii sunt credinciosi iar copiii nu, sau invers , cu toate ca toti sunt botezati ortodox. Voia Domnului este ca toti sa se mantuiasca si la cunostinta Adevarului sa vina ,cum spune o rugaciune. Dar de ce unii din acestia nu s-au luat dupa ceilalti ,de ce parintii nu s-au luat dupa copii sau invers? Pentru ca structura lor sufleteasca nu le permite ,unii nu vor sa lase placerile lumii ,altii sunt mandri ,altii sunt prea intinati ,altii nu au dispozitie sufleteasca ,cum zice par.Paisie Aghioratul. Iar acest indian inclinat spre spiritualitate si invatat probabil cu o viata mai infranata a acceptat sa se converteasca. Oare credinta ortodoxa e o sarcina ,fata asta e pe pozitia fariseului care pune sarcini pe care nici ea nu poate sa le duca? Din cate am inteles ea respecta poruncile lui Hristos si exemplul ei viu l-a indemnat pe acest tinar sa isi schimbe credinta ,ea i-a vorbit despre viata vesnica. Ce vezi rau in ce a facut ea ?Eu vad numai de bine ,de vreme ce el nu a fost constrans . |
Fratilor treziti-va ! Florina stie mai bine ca ori si cine ce are de facut sau cum trebuie abordata problema, fiind mai ortodoxa decat multi alti ortodocsi. A fost doar o provocare pentru domniile noastre de pe acest forum, oricum provocare facuta cu dibacie.
|
Florina, vorbeste viitorului tau sotz despre Lumina Invierii de la Mormantul Domnului.
Vezi ca sunt pe internet si filme cu aceste momente minunate. Lasa-l sa vizioneze! Iar daca va permiteti nu ar fi rau sa mergeti de Pasti voi insiva chiar la Sfantul Mormant. Asta pt cei ce vor sa vada mari minuni ca sa creada... Ferice de cei ce nu au nevoie sa vada minuni, ca sa creda in Dumnezeul cel Adevarat! |
Citat:
Intra-adevar ma bucur mult ca acum crede, se roaga dar in sufletul meu ma simt foarte trista pentru ca daca eu spun ca Dumnezeu este unul singur si atat si ca zeitatile nu exista se supara si incep discutiile. Eu nu il presez sa se converteasca, nu vorbim foarte des de botezul lui, pentru ca a spus ca o va face si nu vreau sa il presez. Eu doar i-am spus ca altfel nu ne putem casatori, si ca in fata lui Dumnezeu am trai in pacat. inca o data multe multumiri pentru numele cartilor....faptul ca m-ati ajutat este foarte important pentru mine. CrystiBoss nu am inteles ce ai vrut sa spui. |
Citat:
PS: scuze, Florina, ca scriu din nou aici... stiu ca ai vrea ca acest topic sa fie inchis de admin. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:54:55. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.