![]() |
cik a avut o tentativa, dar... ca anul acesta n-a mai fost niciodata...
si se spune k in anul in care nu se va mai intoarce nici Sf Lumina nu va mai veni... noi ne rugam si apelam la milostivirea lui Dumnezeu sa ne mai trimita Sf Lumina... |
acum aprox 30 de ani s-a mai intamplat ceva asemanator, dar de Inviere, nu de Botezul Domnului... numai ca atunci, pana la urma, tot a venit Sf Lumina pt ca patriarhul le-a spus politistilor sa-i lase pe arabi sa intre...
|
probabil ca si acum dc le-ar fi dat oamenilor drumul la apa ,adica sa intre in apa cei care vor spre sanatatea lor,fiind veniti de la asa mari distante si cu cheltuieli mari daca aceasta ANORMALITAE ,care nu stiu dc a mai avut ve-un precedent ,ar fi fost inlaturata ,eu cred ca Iordanul s-ar fi intors.Dar pt asta trebuia sa intervina PATRIARHUL IERUSALIMULUI.Maintreb de ce oare nu a mediat acest fapt pe loc!?!!!!
|
Iata ca am ajuns sa fim si martorii acestor lucruri. Ne multumeam doar sa stim pana nu de curand ca Ioradnul se intoarce. Era doar o informatie pentru multi dintre noi. Nu era si o minune. Da, poate nu s-a mai intamplat acest lucru pentru ca nu se mai intampla nimic bun cu noi. Sincer, m-ar minuna mai mult sa stiu ca Iordanul nu se mai intoarce, dar ca s-a intors omenirea la Cuvant. Sa simt ca oamenii iubesc altfel, ca stiu sa imbratiseze si sa zabeasca neincetat. Cred ca acesta ar fi firescul lucrurilor si indraznesc sa spun ca asta isi "dorea" si Iordanul prin retragerea sa.
|
O SA CONINUI DAR CU O ALTA STIRE: S-A SEMNAT TRATATUL DE UNIRE DINTRE BISERICA COPTA SI BISERICA CRESTINA UNDE AU SEMNAT MAI MULTE BISERICI IN AFARA DE BISERICA RUSA.
|
STIU CA NU ARE LAGATURA CU CE SE DISCUTA DAR NU AM VRUT SA DAU NEW TOPIC
|
:)DUMNEZEU ESTE UNUL PENTRU TOTI! NU INTELEG CUM UNII CARE SPUN CA IL IUBESC PE DOMNUL SI II SLUJESC LUI NU POT OBSERVA UN LUCRU ATAT DE EVIDENT.DACA IN MULTIMEA ACEEA DE OAMENI S-AR FI AFLAT MACAR UNUL PE CARE DUMNEZEU NU IL CREDEA VREDNIC SA INTRE IN APA IORDANULUI, EL INSUSI L-AR FI OPRIT. DECI, EU CRED CA OAMENII TREBUIAU SA FIE LASATI SA INTRE IN APA. SA NU UITAM CA DOMNUL IISUS NU A INDEPARTAT PE NIMENI DIN CEI CARE AU VENIT LA EL. SI DACA EL I-A PRIMIT PE TOTI, CINE SUNTEM NOI CA SA PUTEM OPRI PE CINEVA SA SE APROPIE DE EL?
|
Frumos spus Costel. Iordanul nu s-a retras sa impresioneze, ci sa faca loc de trece spre o alta viata, lume ... cel putin asa reiese din istoria Vechiului Testament.
|
Citat:
|
Mai e simplu de ce nu s-a reintors anul asta, poi daca au oprit oamenii sa intre in apa? atunci pentru cine era sa se faca intoarcerea inspre isvoare? Dar eu ma intreb de unde izvorashte Iordanul? nu cumva de unde a lovit Moise piatra in pustie? Nu shtiu de ce dar ma duce gandul ca precis de acolo izvorashte.... cine shtie cum sunt marturisirile scripturilor ca sa-mi spuna shi ie daca e asha cum banuiesc... ca poate nu e asha shi ma inshel... a cata oara...???
|
Nu exista vreo explicatie stiintifica pentru treaba asta????
|
Citat:
|
Un parinte care a fost anul acesta in pelerinaj in Tara Sfanta si a participat la slujba de Boboteaza de la Iordan a povestit ca minunea s-a intamplat si anul acesta. Din grupul de pelerini romani faceau parte multi alti preoti si toti spun ca au vazut acea tulburare a apelor in amonte de locul unde patriarhul a aruncat crucea.
Poate ca stirea cealalta, cum ca nu s-a mai produs minunea, a fost datorata faptului ca respectivul martor a stat departe de Iordan si n-a vazut. |
a vazut foarte bine...
"De obicei curgerea inapoi a Iordanului se face prin venirea in susul riului a apei sarate din Marea Moarta; apa sarata fiind mai grea, vine pe dedesubt si iese la suprafata in acele involburari care se produc in momentul sfintirii Iordanului. De aceea de multe ori Aghiasma Mare din aceasta zi este sarata. Trebuie sa recunosc ca Aghiasma pe care am baut-o astazi din Iordan avea un gust diferit de al apei riului, adica un pic sarat (dar nu precum cea pe care am baut-o anul trecut), si poate acesta este motivul pentru care apele erau atit de linistite, de parca riul nici nu curgea. ideea e ca n-a mai fost niciodata ca anul acesta... :) |
Am auzit ca un porumbel a stat permanent pe carja patrirahului in ziua respectiva.
Minuni de la Iordan Minuni |
oau! :)
ce alb e :D |
"O ultimă precizare:
Am aflat că în revista "Lumea credinței", nr. pe Februarie 2008, s-a publicat articolul meu inițial despre nefericita întîmplare de anul acesta de la Iordan. Nu mi s-a cerut acordul pentru publicarea sa. În cele din urmă, deși nu pot să confirm prin nici un act public al Patriarhiei Grec-ortodoxe a Ierusalimului, faptul că miile de pelerini de pe ambele maluri (veniți în anul acesta în număr cu mult mai mare decît oricînd altcîndva) nu au fost lăsați să se apropie de Sfîntul Rîu Iordan se datorează dorinței exprese a patriarhului Theofil. Am văzut cîteva înregistrări video de acum un an (2007) și am înțeles și motivul: După ce s-au coborît la apă și au aruncat crucea în rîu, iar Iordanul a început să curgă înapoi (încă înainte de aruncarea crucii), patriarhului și suitei lui le-a luat, atunci, în 2007, cam 15 minute să parcurgă cei 20 de metri de la apă pînă pe mal, din cauza miilor de pelerini care voiau să intre în rîul care curgea invers (între ei, mulți catehumeni care veniseră să se boteze). Cei patru arabi fioroși care deschid drumul patriarhului cu bastoanele lor de fier la toate procesiunile au fost neputincioși în a mai deschide vreun drum. Și pentru a nu se mai repeta lucrul acesta, s-a hotărît, la fel ca în alte state mai civilizate, ca cei ce cu adevărat sînt Trupul lui Hristos, Biserica Sa, să fie ținuți deoparte. Atît în partea israeliană, cît și în partea iordaniană. Repet și acum, nu sînt singurul, toți cei ce au venit pentru Domnul la Iordan au fost mîngîiați în necazul lor de Darul Duhului Sfînt. Au fost glasuri ale unora care mi-au spus că ei au fost de față și au văzut Iordanul întorcîndu-se înapoi. Iar eu am să le spun că ar fi bine să vadă înregistrări din anii trecuți, să vadă și ei ce NU s-a petrecut anul acesta. Faptul că mulțimea nu a aclamat minunea, cum se întîmplă de obicei în astfel de cazuri, e un răspuns tuturor acestora. Faptul că niște vîrtejuri pe care le face apa la mal au dus pentru 20 de cm niște frunze înapoi nu înseamnă că întregul rîu s-a întors înapoi. Orice rîu face la mal astfel de vîrtejuri. Minunea stă în aceea că zeci, sute, mii de tone de apă curg înapoi minute în șir, și toată lumea le vede, nu doar cei care au un zoom bun la aparatele de filmat. Și argumentul suprem este tot o întrebare: Dacă Iordanul s-a întors înapoi, cum pretind unii, de ce au stat patriarhul și suita sa neputincioși 15 minute pe malul Sfîntului Rîu Iordan? Iată că pentru prima dată în aproape 2000 de ani rugăciunile ortodocșilor nu au fost ascultate; și de aici întrebarea: Doamne, oare unde am greșit? Toți cei cu care m-am întîlnit pînă azi, aici, în Țara Sfîntă, ne întrebăm ce va fi oare dacă nici Sfînta Lumină nu va mai veni anul acesta dintr-o pricină asemănătoare? În concluzie, repet ce am mai spus: Este un semn rău. Un alt semn rău este întîmplarea de la Bethlehem din 27 decembrie 2007. De multă vreme este tradiția ca monahii din mănăstirile ortodoxe să vină la Bethlehem și să curețe bazilica Nașterii Domnului, pregătind-o pentru Praznicul Nașterii Domnului (care aici are loc pe 7 ianuarie după calendarul gregorian/civil/ipotetic "îndreptat"). Anul acesta, în momentul în care ortodocșii au început să curețe și partea din stînga a bazilicii (fosta absidă stîngă), unde armenii și copții au cîte un altar și pe unde se face accesul către biserica romano- catolicilor, armenii au început să arunce cu pietre și să se bată cu cozile de mătură. De unde pietre în biserică, de vreme ce nicăieri pe o rază de cîteva sute de metri nu se pot găsi? La aceste două adrese (http://www.cnn.com/2007/WORLD/meast/12/27/clashing.clergy.ap/ index.html și http://www.youtube.com/watch?v=DQtyy_D8xQY) puteți afla cum au văzut unii evenimentele din biserica Nașterii Domnului de la Bethlehem din 27 Decembrie 2007. Dar ceea ce contează este altceva: Faptul că cu 10 minute înainte de încăierare icoana Deisis din Sfîntul Altar al bisericii Nașterii (o icoană veche de vreo cîteva sute de ani, restaurată recent) a căzut singură de pe perete făcînd un zgomot mare și s-a spart în 3 bucăți, una din ele fiind capul Mîntuitorului Hristos. Doar cine nu vrea nu va vedea în această întîmplare un semn rău. Iată, deci că Nașterea și Botezul Domnului au venit cu două semne rele. Oare ce va mai urma? Filotheu monahul" :| un lucru e sigur: pacatosi suntem |
probabil o fi vrut sa scria 24 decembrie... dar a tastat butonul de deasupra, "27 decembrie" :)
|
Si duhovnicul meu a fost de Boboteaza, anul acesta la Iordan si a vazut minunea. Pe cine sa cred, pe un calugar care se "nevoieste" la Locurile Sfinte sau pe duhovnic?
|
eu zic ca pe cel ce se nevoieste la locurile sfinte ,pt ca acel calugar a mai vazut si in alti ani cum se intoarce Iordanul si STIE CUM TREBUIE SA FIE cu adevarat!
|
Am motivele mele sa nu-l cred pe Pr Filotheu. Mai multa informatie despre cel care aduce asa o veste, nu strica. M-am interesat... si stiu ce spun.
|
Citand filotheos
Citat:
De ce nu-l crezi pe Pr Filotheu? Mie mi s-a parut OK in toate articolelepe care le-a semnat. Spune-mi si mie un motiv pe care l-ai aflat, de a nu-l crede pe Pr Filotheu, dar pe privat. Nu de alta, dar am deschis la sectiunea "Generalitati" un topic in care am citat articolul Pr Filotheu in care se vorbea despre surpriza alegerii Pr Theofan ca Mitropolit al Moldovei. In acest articol, Pr Filotheu il facea raspunzator pe PF Daniel, Patriarhul BOR de intoxicare cu metale grele a Pr Ioanichie Balan de la Manastirea Sihastria (Neamt) si de incercarea de a-l ucide pe Pr Iustin Parvu prin obligarea acestuia de a bea cafea otravita la sediul din Iasi al Mitropoliei Moldovei, Sucevei si Bucovinei (pe vremea cand PF era doar Mitropolit al Moldovei) si de uciderea a inca unui preot care nu-mi era atat de cunoscut. Am fost acuzat de frati ca vreau sa ii smintesc, acum, in Saptamana Mare citand acel articol si rugandu-i sa-si faca publice opiniile, vizavi de aceste acuzatii. Da-mi si mie un indice pe care l-ai aflat, de a nu-l crede pe Pr Filotheu, frate Filotheos, insa pe privat, caci nu as vrea sa-i smintesc pe sustinatorii Pr Filotheu. Domnul sa ne ajute sa putem trece prin aceste vremuri, frate Filotheos. ------------------------------------------------------------------------------------- Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul! |
Citat:
Eu nici nu sunt impotriva dar nici nu stiu daca este adevarat. Eu cred ca un monah nu minte dar noua nu ne sunt de folos aceste informatii. Ar trebui sa ne rugam pt.patriarh .. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:36:35. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.