Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Despre minciuna (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3075)

IulianaM 01.02.2008 09:54:21

"Minciuna are o prezenta cotidiana... Ii mintim pe altii si ne mintim pe noi insine. Ne autoiluzionam ca nu am gresit, ca suntem buni, drepti si frumosi, ca suntem sau nu in pericol, ca iubim si/sau nu suntem iubiti indeajuns. Mintim in mod constient si cateodata inconstient. Mintim din interes sau mintim nevinovat. Mintim candid, cu vadita seninatate si inocenta, mintim voit, cu sarg, cu nerusinare. Mintim vinovati sau nevinovati. Mintim pe fata sau mintim pe ascuns. Mintim prin exagerare, adaugare,inventare, dar mintim si prin diminuare, omisiune sau tacere."(C.C.)

vsovi 01.02.2008 10:28:09

da, clocaie in noi minciuna batjocurii plina de luminile apei curveshti de ai zice ca ai broashte-n burta. ???:(???

cristiboss56 01.02.2008 11:03:18

De pana pocnesti !

vsovi 01.02.2008 14:55:22

nu te umfla pana pocneshti shi nici ca sa pocneshti ci doar pana itzi capetzi un potentzial tot mai ridicat, dar cand eshti gata sa pocneshtiatunci fiind gata umflat se lasa sa curga prin tine inscarbia rautatzii, pentru ca dumneata foarte mult itzi insusheshti in orishice, de la orishicine meritele lui, ale aproapelui tau, ale altuia, de parca ai fi mishcat tu vre-un deget, nimic, tu doar mintzi mereu ca se datoreaza una alta shi tzie... nici vorba, altzii au trudit shi tu profitzi shi te imbogatzeshti spre o bogatzie deshertica, te entuziasmezi shi te minunezi, itzi freci palmele salivand, dar la un momendat bogatzia minciunii se va frange in fatza Adevarului imbracat in haina sa cea Sfanta, shi vei cadea la micimea averii tale implinite ca nimic nu ai strans in cer ci doar in inchipuirile tale omeneshti, facand lucruri pe sfert, pe jumatate, shi pline cu amestec mocirlos, avand impresia ca Dumnezeu e acolo unde lucrul e plin de pacate, de patimi shi de slava mare de sine, doar ca aminteshte de Dumnezeu, ca se bucura umflandu-se in sine ca zice el ceva important despre Dumnezeu... nu tot omul ce vorbeshte de Dumnezeu il shi cunoashte, nu omeneshte, ci il cunoashte Dumnezeieshte pe Hristos!

cristiboss56 01.02.2008 17:08:19

Truda in prostie duce la minciuna si uite asa te umfli, te umfli si . . . poc !

veilur 01.02.2008 17:27:00

Si de minciuna cu greu de descotorosesti, ca a devenit pentru majoritatea un reflex involuntar.

paraschevaiasi 01.02.2008 17:33:22

Cand merg la spovada ma intreaba duhovnicul daca mint eu ii raspund simplu: mint uneori de nevoie???, iar el imi spune sa nu mai mint???

cristiboss56 06.02.2008 18:22:09

In halul asta colcaie minciuna in toate si in toti, ca atunci cand rostesti un adevar sau spui cinstit ce simti si ce gandesti, esti privit ca o ciudatenie, ti se-n toarce spatele, relatiile se rup. Minciuna a devenit ca un aditiv alimentar, ce far dea ea nimic nu are sens si gust in colcaiala noastra cotidiana. Trist dar adevarat !

tot_jean 06.02.2008 21:09:12

Citat:

Īn prealabil postat de cristiboss56
In halul asta colcaie minciuna in toate si in toti, ca atunci cand rostesti un adevar sau spui cinstit ce simti si ce gandesti, esti privit ca o ciudatenie, ti se-n toarce spatele, relatiile se rup. Minciuna a devenit ca un aditiv alimentar, ce far dea ea nimic nu are sens si gust in colcaiala noastra cotidiana. Trist dar adevarat !

de accord cu tine.daca spui adevarul risti sa rupi foarte multe relatii.da se merita

cristiboss56 06.02.2008 21:19:17

Citat:

Īn prealabil postat de tot_jean
Citat:

de accord cu tine.daca spui adevarul risti sa rupi foarte multe relatii.da se merita

Asa e Jeane, se merita dar te doare, cel putin pe mine ma afecteaza sa vad cum ca numai ea minciuna, a tinut o relatie si ca ea tot minciuna , a ajuns la rang de virtute.

tot_jean 06.02.2008 21:42:19

nu trebuie sa ne speriem de adevar.e greu.....dar e trist ca a ajuns minoritate

antiecumenism 07.02.2008 08:54:16

Minciuna,viclenie,sa zisa "diplomatie" astea sunt niste chestii acceptate de aceasta societate decazuta.Eu sunt o persoana sincera si imi place sa zic adevarul dar am de suferit pt ca multi prefera minciuna in locul adevarului.Chiar si cei apropiati mint: parintii isi mint copiii,la munca se minte mult si oamenii sunt f vicleni;toate acestea cred ca se intampla din cauza ca oamenii iubesc mai mult minciuna decat adevarul,intunericul decat lumina. Dar totusi sa nu uitam ca :"tatal minciunii este diavolul".

vsovi 07.02.2008 09:19:35

Citat:

Truda in prostie duce la minciuna si uite asa te umfli, te umfli si . . . poc !

te umfli shi ... POc-aintza

antiecumenism 07.02.2008 10:17:49

Iisus totdeauna cand le zicea ceva multimilor incepea cu cuvintele:adevarat,adevarat graiesc voua;deci Iisus totdeauna zicea ADEVARUL.

TEXTE DESPRE ADEVAR IN NOUL TESTAMENT

16„Si au trimis la El pe ucenicii lor, impreuna cu irodianii, zicand: INVATATORULE, STIM CA ESTI OMUL ADEVARULUI SI INTRU ADEVAR INVETI CALEA LUI DUMNEZEU SI NU-TI PASA DE NIMENI, PENTRU CA NU CAUTI LA FATA OAMENILOR.
17. Spune-ne deci noua: Ce Ti se pare? Se cuvine sa dam dajdie Cezarului sau nu?
18. Iar Iisus, cunoscand viclenia lor, le-a raspuns: Ce Ma ispititi, fatarnicilor? „

. La inceput era Cuvantul si Cuvantul era la Dumnezeu si Dumnezeu era Cuvantul.
2. Acesta era intru inceput la Dumnezeu.
3. Toate prin El s-au facut; si fara El nimic nu s-a facut din ce s-a facut.
4. Intru El era viata si viata era lumina oamenilor.
5. Si lumina lumineaza in intuneric si intunericul nu a cuprins-o.
6. Fost-a om trimis de la Dumnezeu, numele lui era Ioan.
7. Acesta a venit spre marturie, ca sa marturiseasca despre Lumina, ca toti sa creada prin el.
8. Nu era el Lumina ci ca sa marturiseasca despre Lumina.
9. CUVANTUL ERA LUMINA CEA ADEVARATA care lumineaza pe tot omul, care vine in lume.
10. In lume era si lumea prin El s-a facut, dar lumea nu L-a cunoscut.
11. Intru ale Sale a venit, dar ai Sai nu L-au primit.
12. Si celor cati L-au primit, care cred in numele Lui, le-a dat putere ca sa se faca fii ai lui Dumnezeu,

„Pentru ca Legea prin Moise s-a dat, iar harul si ADEVARUL au venit prin Iisus Hristos"

„Iisus a vazut pe Natanael venind catre El si a zis despre el: Iata, CU ADEVARAT, israelit in care nu este viclesug. „

Cel ce vine de sus este deasupra tuturor; cel ce este de pe pamant pamantesc este si de pe pamant graieste. Cel ce vine din cer este deasupra tuturor.
32. Si ce a vazut si a auzit, aceea marturiseste, dar marturia Lui nu o primeste nimeni.
33. Cel ce a primit marturia Lui a pecetluit ca DUMNEZEU ESTE ADEVARAT.
34. Caci cel pe care l-a trimis Dumnezeu vorbeste cuvintele lui Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu nu da Duhul cu masura.
35. Tatal iubeste pe Fiul si toate le-a dat in mana Lui.
36. Cel ce crede in Fiul are viata vesnica, iar cel ce nu asculta de Fiul nu va vedea viata, ci mania lui Dumnezeu ramane peste el.

„Dar vine ceasul si acum este, cand ADEVARATII INCHINATORI SE VOR INCHINA TATALUI IN DUH SI IN ADEVAR, CA SI TATAL ASTFEL DE INCHINATORI ISI DORESTE. „

Deci, dupa ce au venit la El, samarinenii Il rugau sa ramana la ei. Si a ramas acolo doua zile.
41. Si cu mult mai multi au crezut pentru cuvantul Lui,
42. Iar femeii i-au zis: Credem nu numai pentru cuvantul tau, caci noi insine am auzit si stim ca ACESTA ESTE CU ADEVARAT HRISTOSUL, MANTUITORUL LUMII.

Eu nu pot sa fac de la Mine nimic; precum aud, judec; dar judecata Mea este dreapta, pentru ca nu caut la voia Mea, ci voia Celui care M-a trimis.
31. Daca marturisesc Eu despre mine insumi, marturia Mea nu este adevarata.
32. ALTUL MARTURISESTE DESPRE MINE; SI STIU CA ADEVARATA ESTE MARTURIA PE CARE O MARTURISESTE DESPRE MINE.
33. VOI ATI TRIMIS LA IOAN, SI EL A MARTURISIT ADEVARUL.

Deci a strigat Iisus in templu, invatand si zicand: Si pe Mine Ma stiti si stiti de unde sunt; si Eu n-am venit de la Mine, dar ADEVARAT ESTE CEL CE M-A TRIMIS PE MINE si pe Care voi nu-L stiti.

Deci iarasi le-a vorbit Iisus zicand: Eu sunt Lumina lumii; cel ce Imi urmeaza Mie nu va umbla in intuneric, ci va avea lumina vietii.
13. De aceea fariseii I-au zis: Tu marturisesti despre Tine Insuti; marturia Ta nu este adevarata.
14. A raspuns Iisus si le-a zis: CHIAR DACA EU MARTURISESC DESPRE MINE INSUMI, MARTURIA MEA ESTE ADEVARATA, fiindca stiu de unde am venit si unde Ma duc. Voi nu stiti de unde vin, nici unde Ma duc.
15. Voi judecati dupa trup; Eu nu judec pe nimeni.
16. Si chiar daca Eu judec, judecata Mea este adevarata, pentru ca nu sunt singur, ci Eu si Cel ce M-a trimis pe Mine.
zicea Iisus catre iudeii care crezusera in El: Daca veti ramane in cuvantul Meu, sunteti cu adevarat ucenici ai Mei;
32. Si VETI CUNOASTE ADEVARUL, IAR ADEVARUL VA VA FACE LIBERI.

unde Ma duc Eu, voi stiti si stiti si calea.
5. Toma i-a zis: Doamne, nu stim unde Te duci; si cum putem sti calea?
6. IISUS I-A ZIS: EU SUNT CALEA, ADEVARUL SI VIATA. NIMENI NU VINE LA TATAL MEU DECAT PRIN MINE.
7. Daca M-ati fi cunoscut pe Mine, si pe Tatal Meu L-ati fi cunoscut; dar de acum Il cunoasteti pe El si L-ati si vazut.

Acestea a vorbit Iisus si, ridicand ochii Sai la cer, a zis: Parinte, a venit ceasul! Preaslaveste pe Fiul Tau, ca si Fiul sa Te preaslaveasca.
2. Precum I-ai dat stapanire peste tot trupul, ca sa dea viata vesnica tuturor acelora pe care Tu i-ai dat Lui.
3. Si aceasta este viata vesnica: Sa Te cunoasca pe Tine, SINGURUL DUMNEZEU ADEVARAT, si pe Iisus Hristos pe Care L-ai trimis.
4. Eu Te-am preaslavit pe Tine pe pamant; lucrul pe care Mi l-ai dat sa-l fac, l-am savarsit.
5. Si acum, preaslaveste-Ma Tu, Parinte, la Tine Insuti, cu slava pe care am avut-o la Tine, mai inainte de a fi lumea.
6. Aratat-am numele Tau oamenilor pe care Mi i-ai dat Mie din lume. Ai Tai erau si Mie Mi i-ai dat si cuvantul Tau l-au pazit.
7. Acum au cunoscut ca toate cate Mi-ai dat sunt de la Tine;
8. Pentru ca cuvintele pe care Mi le-ai dat le-am dat lor, iar ei le-au primit si au cunoscut cu adevarat ca de la Tine am iesit, si au crezut ca Tu M-ai trimis.
9. Eu pentru acestia Ma rog; nu pentru lume Ma rog, ci pentru cei pe care Mi i-ai dat, ca ai Tai sunt.
10. Si toate ale Mele sunt ale Tale, si ale Tale sunt ale Mele si M-am preaslavit intru ei.
11. Si Eu nu mai sunt in lume, iar ei in lume sunt si Eu vin la Tine. Parinte Sfinte, pazeste-i in numele Tau, in care Mi i-ai dat, ca sa fie una precum suntem si Noi.
12. Cand eram cu ei in lume, Eu ii pazeam in numele Tau, pe cei ce Mi i-ai dat; si i-am pazit si n-a pierit nici unul dintre ei, decat fiul pierzarii, ca sa se implineasca Scriptura.
13. Iar acum, vin la Tine si acestea le graiesc in lume, ca sa fie deplina bucuria Mea in ei.
14. Eu le-am dat cuvantul Tau, si lumea i-a urat, pentru ca nu sunt din lume, precum Eu nu sunt din lume.
15. Nu Ma rog ca sa-i iei din lume, ci ca sa-i pazesti pe ei de cel viclean.
16. Ei nu sunt din lume, precum nici Eu nu sunt din lume.
17. SFINTESTE-I PE EI INTRU ADEVARUL TAU; CUVANTUL TAU ESTE ADEVARUL.
18. Precum M-ai trimis pe Mine in lume, si Eu i-am trimis pe ei in lume.
19. Pentru ei Eu Ma sfintesc pe Mine Insumi, ca si ei SA FIE SFINTITI INTRU ADEVAR.
20. Dar nu numai pentru acestia Ma rog, ci si pentru cei ce vor crede in Mine, prin cuvantul lor,
21. Ca toti sa fie una, dupa cum Tu, Parinte, intru Mine si Eu intru Tine, asa si acestia in Noi sa fie una, ca lumea sa creada ca Tu M-ai trimis.
22. Si slava pe care Tu Mi-ai dat-o, le-am dat-o lor, ca sa fie una, precum Noi una suntem:
23. Eu intru ei si Tu intru Mine, ca ei sa fie desavarsiti intru unime, si sa cunoasca lumea ca Tu M-ai trimis si ca i-ai iubit pe ei, precum M-ai iubit pe Mine.
24. Parinte, voiesc ca, unde sunt Eu, sa fie impreuna cu Mine si aceia pr care Mi i-ai dat, ca sa vada slava mea pe care Mi-ai dat-o, pentru ca Tu M-ai iubit pe Mine mai inainte de intemeierea lumii.
25. Parinte drepte, lumea pe Tine nu te-a cunoscut, dar Eu Te-am cunoscut, si acestia au cunoscut ca Tu M-ai trimis.
26. Si le-am facut cunoscut numele Tau si-l voi face cunoscut, ca iubirea cu care M-ai iubit Tu sa fie in ei si Eu in ei.
. Deci i-a zis Pilat: Asadar esti Tu imparat? Raspuns-a Iisus: Tu zici ca Eu sunt imparat. EU SPRE ACEASTA M-AM NASCUT SI PENTRU ACEASTA AM VENIT IN LUME, CA SA DAU MARTURIE PENTRU ADEVAR; ORICINE ESTE DIN ADEVAR ASCULTA GLASUL MEU.
38. Pilat I-a zis: Ce este adevarul? Si zicand aceasta, a iesit iarasi la iudei si le-a zis: Eu nu gasesc in El nici o vina;
CACI MANIA LUI DUMNEZEU SE DESCOPERA DIN CER PESTE TOATA FARADELEGEA SI PESTE TOATA NEDREPTATEA OAMENILOR CARE TIN NEDREPTATEA DREPT ADEVAR. Pentru ca ceea ce se poate cunoaste despre Dumnezeu este cunoscut de catre ei; fiindca Dumnezeu le-a aratat lor.
20. Cele nevazute ale Lui se vad de la facerea lumii, intelegandu-se din fapturi, adica vesnica Lui putere si dumnezeire, asa ca ei sa fie fara cuvant de aparare,
21. Pentru ca, cunoscand pe Dumnezeu, nu L-au slavit ca pe Dumnezeu, nici nu I-au multumit, ci s-au ratacit in gandurile lor si inima lor cea nesocotita s-a intunecat.
22. Zicand ca sunt intelepti, au ajuns nebuni.
23. Si au schimbat slava lui Dumnezeu Celui nestricacios cu asemanarea chipului omului celui stricacios si al pasarilor si al celor cu patru picioare si al taratoarelor.
24. De aceea Dumnezeu i-a dat necuratiei, dupa poftele inimilor lor, ca sa-si pangareasca trupurile lor intre ei,
25. Ca UNII CARE AU SCHIMBAT ADEVARUL LUI DUMNEZEU IN MINCIUNA si s-au inchinat si au slujit fapturii, in locul Facatorului, Care este binecuvantat in veci, amin!

DUMNEZEU SE VADESTE IN ADEVARUL SAU, PE CAND TOT OMUL INTRU MINCIUNA, precum este scris: "Drept esti Tu intru cuvintele Tale si biruitor cand vei judeca Tu".
SPUN ADEVARUL IN HRISTOS, NU MINT, MARTOR FIINDU-MI CONSTIINTA MEA IN DUHUL SFANT
Dar voi acum cautati sa Ma ucideti PE MINE, OMUL CARE V-AM SPUS ADEVARUL PE CARE L-AM AUZIT DE LA DUMNEZEU. Avraam n-a facut aceasta.
41. Voi faceti faptele tatalui vostru. Zis-au Lui: Noi nu ne-am nascut din desfranare. Un tata avem: pe Dumnezeu.
42. Le-a zis Iisus: Daca Dumnezeu are fi Tatal vostru, M-ati iubi pe Mine, caci de la Dumnezeu am iesit si am venit. Pentru ca n-am venit de la Mine insumi, ci El M-a trimis.
43. De ce nu intelegeti vorbirea Mea? Fiindca nu puteti sa dati ascultare cuvantului Meu.
44. Voi sunteti din tatal vostru DIAVOLUL si vreti sa faceti poftele tatalui vostru. El, DE LA INCEPUT, A FOST UCIGATOR DE OAMENI SI NU A STAT INTRU ADEVAR, PENTRU CA NU ESTE ADEVAR INTRU EL. CAND GRAIESTE MINCIUNA, GRAIESTE DINTRU ALE SALE, CACI ESTE MINCINOS SI TATAL MINCIUNII.
45. DAR PE MINE, FIINDCA SPUN ADEVARUL, NU MA CREDETI.
46. CINE DINTRE VOI MA VADESTE DE PACAT? DACA SPUN ADEVARUL, DE CE VOI NU MA CREDETI?
47. Cel care este de la Dumnezeu asculta cuvintele lui Dumnezeu; de aceea voi nu ascultati pentru ca nu sunteti de la Dumnezeu.

alynnna 07.02.2008 14:48:27

Cate mesaje de pe acest forum reprezinta cu adevarat calitatea noastra sufleteasca?:cool: Tindem sa scoatem inainte cele bune si virtuoase:p Aceasta nu e o minciuna? Hmmm, cred ca e o minciunica poleita cu ceva aur;):dozingoff:

ancah 07.02.2008 14:56:06

alynnna:"Cate mesaje de pe acest forum reprezinta cu adevarat calitatea noastra sufleteasca?"

Asta doar Dumnezeu stie. Cu siguranta suntem departe de perfectiune. Dar cine nu e?!?

antiecumenism 07.02.2008 15:01:08

Cu toata smerenia si blandetea, cu indelunga-rabdare, ingaduindu-va unii pe altii in iubire,
3. Silindu-va sa paziti unitatea Duhului, intru legatura pacii.
4. Este un trup si un Duh, precum si chemati ati fost la o singura nadejde a chemarii voastre;
5. Este un Domn, o credinta, un botez,
6. Un Dumnezeu si Tatal tuturor, Care este peste toate si prin toate si intru toti.
7. Iar fiecaruia dintre noi, i s-a dat harul dupa masura darului lui Hristos.
8. Pentru aceea zice: "Suindu-Se la inaltime, a robit robime si a dat daruri oamenilor".
9. Iar aceea ca "S-a suit" - ce inseamna decat ca S-a pogorat in partile cele mai de jos ale pamantului?
10. Cel ce S-a pogorat, Acela este Care S-a suit mai presus de toate cerurile, ca pe toate sa le umple.
11. Si el a dat pe unii apostoli, pe altii prooroci, pe altii evanghelisti, pe altii pastori si invatatori,
12. Spre desavarsirea sfintilor, la lucrul slujirii, la zidirea trupului lui Hristos,
13. Pana vom ajunge toti la unitatea credintei si a cunoasterii Fiului lui Dumnezeu, la starea barbatului desavarsit, la masura varstei deplinatatii lui Hristos.
14. CA SA NU MAI FIM COPII DUSI DE VALURI, PURTATI INCOACE SI INCOLO DE ORICE VANT AL INVATATURII, PRIN INSELACIUNEA OAMENILOR, PRIN VICLESUGUL LOR, SPRE UNELTIREA RATACIRII,
15. CI TINAND ADEVARUL, IN IUBIRE, SA CRESTEM INTRU TOATE PENTRU EL, CARE ESTE CAPUL - HRISTOS.
16. Din El, tot trupul bine alcatuit si bine incheiat, prin toate legaturile care ii dau tarie, isi savarseste cresterea, potrivit lucrarii masurate fiecaruia din madulare, si se zideste intru dragoste.
17. Asadar, aceasta zic si marturisesc in Domnul, ca voi sa nu mai umblati de acum cum umbla neamurile, in desertaciunea mintii lor,
18. Intunecati fiind la cuget, instrainati fiind de viata lui Dumnezeu, din pricina necunostintei care este in ei, din pricina impietririi inimii lor;
19. Acestia petrec in nesimtire si s-au dat pe sine desfranarii, savarsind cu nesat toate faptele necuratiei.
20. Voi insa n-ati invatat asa pe Hristos,
21. Daca, intr-adevar, L-ati ascultat si ati fost invatati intru El, asa cum este adevarul intru Iisus;
22. Sa va dezbracati de vietuirea voastra de mai inainte, de omul cel vechi, care se strica prin poftele amagitoare,
23. Si sa va innoiti in duhul mintii voastre,
24. Si sa va imbracati in omul cel nou, cel dupa Dumnezeu, zidit intru dreptate si in sfintenia adevarului.
25. Pentru aceea, LEPADAND MINCIUNA, GRAITI ADEVARUL FIECARE CU APROAPELE SAU, caci unul altuia suntem madulare.
26. Maniati-va si nu gresiti; soarele sa nu apuna peste mania voastra.
27. Nici nu dati loc diavolului.
28. Cel ce fura sa nu mai fure, ci mai vartos sa se osteneasca lucrand cu mainile sale, lucrul cel bun, ca sa aiba sa dea si celui ce are nevoie.
29. Din gura voastra sa nu iasa nici un cuvant rau, ci numai ce este bun, spre zidirea cea de trebuinta, ca sa dea har celor ce asculta.
30. Sa nu intristati Duhul cel Sfant al lui Dumnezeu, intru Care ati fost pecetluiti pentru ziua rascumpararii.
31. Orice amaraciune si suparare si manie si izbucnire si defaimare sa piara de la voi, impreuna cu orice rautate.
32. Ci fiti buni intre voi si milostivi, iertand unul altuia, precum si Dumnezeu v-a iertat voua, in Hristos
, fratilor, intariti-va in Domnul si intru puterea tariei Lui.
11. Imbracati-va cu toate armele lui Dumnezeu, ca sa puteti sta impotriva uneltirilor diavolului.
12. Caci lupta noastra nu este impotriva trupului si a sangelui, ci impotriva incepatoriilor, impotriva stapaniilor, impotriva stapanitorilor intunericului acestui veac, impotriva duhurilor rautatii, care sunt in vazduh.
13. Pentru aceea, luati toate armele lui Dumnezeu, ca sa puteti impotriva in ziua cea rea, si, toate biruindu-le, sa ramaneti in picioare.
14. Stati deci tari, AVAND MIJLOCUL VOSTRU INCINS CU ADEVARUL SI IMBRACANDU-VA CU PLATOSA DREPTATII,
15. Si incaltati picioarele voastre, gata fiind pentru Evanghelia pacii.
16. In toate luati pavaza credintei, cu care veti putea sa stingeti toate sagetile cele arzatoare ale vicleanului.
17. Luati si coiful mantuirii si sabia Duhului, care este cuvantul lui Dumnezeu.
18. Faceti in toata vremea, in Duhul, tot felul de rugaciuni si de cereri, si intru aceasta priveghind cu toata staruinta si rugaciunea pentru toti sfintii.

Pentru ca taina faradelegii se si lucreaza, pana cand cel care o impiedica acum va fi dat la o parte.
8. Si atunci se va arata cel fara de lege, pe care Domnul Iisus il va ucide cu suflarea gurii Sale si-l va nimici cu stralucirea venirii Sale.
9. IAR VENIREA ACELUIA VA FI PRIN LUCRAREA LUI SATAN, INSOTITA DE TOT FELUL DE PUTERI SI DE SEMNE SI DE MINUNI MINCINOASE,
10. SI DE AMAGIRI NELEGIUITE, PENTRU FIII PIERZARII, FIINDCA EI N-AU PRIMIT IUBIREA ADEVARULUI, CA EI SA SE MANTUIASCA.
11. SI DE ACEEA, DUMNEZEU LE TRIMITE O LUCRARE DE AMAGIRE, CA EI SA CREADA MINCIUNI,
12. CA SA FIE OSANDITI TOTI CEI CE N-AU CREZUT ADEVARUL, CI LE-A PLACUT NEDREPTATEA.
13. Iar noi, fratilor, iubiti de Domnul, datori suntem totdeauna sa multumim lui Dumnezeu pentru voi, ca v-a ales Dumnezeu dintru inceput, spre mantuire, intru sfintirea duhului si intru credinta adevarului,
14. La care v-a chemat prin Evanghelia noastra, spre dobandirea slavei Domnului nostru Iisus Hristos.
15. Deci, dar, fratilor, stati neclintiti si tineti predaniile pe care le-ati invatat, fie prin cuvant, fie prin epistola noastra.
16. Insusi Domnul nostru Iisus Hristos si Dumnezeu Tatal nostru, Care ne-a iubit pe noi si ne-a dat, prin har, vesnica mangaiere si buna nadejde,
17. Sa mangaie inimile voastre si sa va intareasca, la tot lucrul si cuvantul bun.
3. Ca acesta este lucru bun si primit inaintea lui Dumnezeu, Mantuitorul nostru,
4. Care voieste ca toti oamenii sa se mantuiasca si la CUNOSTINTA ADEVARULUI SA VINA.
5. Caci unul este Dumnezeu, unul este si Mijlocitorul intre Dumnezeu si oameni: omul Hristos Iisus,
6. Care S-a dat pe Sine pret de rascumparare pentru toti, marturia adusa la timpul sau.
7. Spre aceasta am fost pus propovaduitor si apostol (ADEVAR GRAIESC IN HRISTOS, NU MINT) - invatator neamurilor, in credinta si adevar.
Cine este, intre voi, intelept si priceput? Sa arate, din buna-i purtare, faptele lui, in blandetea intelepciunii.
14. Iar daca aveti ravnire amara si zavistie, in inimile voastre, nu va laudati, nici NU MINTITI IMPOTRIVA ADEVARULUI.
15. Intelepciunea aceasta nu vine de sus, ci este pamanteasca, trupeasca, demonica.
16. Deci, unde este pizma si zavistie, acolo este neoranduiala si orice lucru rau.
17. Iar intelepciunea cea de sus intai este curata, apoi pasnica, ingaduitoare, ascultatoare, plina de mila si de roade bune, neindoielnica si nefatarnica.
18. Si roada dreptatii se seamana intru pace de cei ce lucreaza pacea.
DACA ZICEM CA PACAT NU AVEM, NE AMAGIM PE NOI INSINE SI ADEVARUL NU ESTE INTRU NOI.
9. Daca marturisim pacatele noastre, El este credincios si drept, ca sa ne ierte pacatele si sa ne curateasca pe noi de toata nedreptatea.
10. Daca zicem ca n-am pacatuit, Il facem mincinos si cuvantul Lui nu este intru noi

Copiii mei, acestea vi le scriu, ca sa nu pacatuiti, si daca va pacatui cineva, avem mijlocitor catre Tatal, pe Iisus Hristos cel drept.
2. El este jertfa de ispasire pentru pacatele noastre, dar nu numai pentru pacatele noastre, ci si pentru ale lumii intregi.
3. Si intru aceasta stim ca L-am cunoscut, daca pazim poruncile Lui.
4. CEL CE ZICE: L-AM CUNOSCUT, DAR PORUNCILE LUI NU LE PAZESTE, MINCINOS ESTE SI INTRU EL ADEVARUL NU SE AFLA.
5. Iar cine pazeste cuvantul Lui, intru acela, cu adevarat, dragostea lui Dumnezeu este desavarsita. Prin aceasta, cunoastem ca suntem intru El.
6. Cine zice ca petrece intru El dator este, precum Acela a umblat, si el asa sa umble.

Nu iubiti lumea, nici cele ce sunt in lume. Daca cineva iubeste lumea, iubirea Tatalui nu este intru el;
16. Pentru ca tot ce este in lume, adica pofta trupului si pofta ochilor si trufia vietii, nu sunt de la Tatal, ci sunt din lume.
17. Si lumea trece si pofta ei, dar cel ce face voia lui Dumnezeu ramane in veac.
18. Copii, este ceasul de pe urma, si precum ati auzit ca vine antihrist, iar acum multi antihristi s-au aratat; de aici cunoastem noi ca este ceasul de pe urma.
19. Dintre noi au iesit, dar nu erau de-ai nostri, caci de-ar fi fost de-ai nostri, ar fi ramas cu noi; ci ca sa se arate ca nu sunt toti de-ai nostri, de aceea au iesit.
20. Iar voi, ungere aveti de la Cel Sfant si stiti toate.
21. V-am scris voua, nu pentru ca nu stiti adevarul, ci pentru ca il stiti si stiti ca NICI O MINCIUNA NU VINE DIN ADEVAR.
22. Cine este mincinosul, daca nu cel ce tagaduieste ca Iisus este Hristosul? Acesta este antihristul, cel care tagaduieste pe Tatal si pe Fiul.
23. Oricine tagaduieste pe Fiul nu are nici pe Tatal; cine marturiseste pe Fiul are si pe Tatal.
24. Deci, ceea ce ati auzit de la inceput, in voi sa ramana; de va ramane in voi ceea ce ati auzit de la inceput, veti ramane si voi in Fiul si in Tatal.
25. Si aceasta este fagaduinta pe care El ne-a fagaduit-o: Viata vesnica.
26. Acestea v-am scris voua despre cei ce va amagesc.

Fiii mei, sa nu iubim cu vorba, numai din gura, ci cu fapta si cu adevarul.

Iubitilor, nu dati crezare oricarui duh, ci cercati duhurile daca sunt de la Dumnezeu, fiindca multi prooroci mincinosi au iesit in lume.
2. In aceasta sa cunoasteti duhul lui Dumnezeu: orice duh care marturiseste ca Iisus Hristos a venit in trup, este de la Dumnezeu.
3. Si orice duh, care nu marturiseste pe Iisus Hristos, nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui antihrist, despre care ati auzit ca vine si acum este chiar in lume.
4. Voi, copii, sunteti din Dumnezeu si i-ati biruit pe acei prooroci, caci mai mare este Cel ce e in voi, decat cel ce este in lume.
5. Aceia sunt din lume, de aceea graiesc ca din lume si lumea ii asculta.
6. Noi suntem din Dumnezeu; cine cunoaste pe Dumnezeu asculta de noi; cine nu este din Dumnezeu nu asculta de noi. DIN ACEASTA CUNOASTEM DUHUL ADEVARULUI SI DUHUL RATACIRII.
7. Iubitilor, sa ne iubim unul pe altul, pentru ca dragostea este de la Dumnezeu si oricine iubeste este nascut din Dumnezeu si cunoaste pe Dumnezeu.
8. Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire.
9. Intru aceasta s-a aratat dragostea lui Dumnezeu catre noi, ca pe Fiul Sau cel Unul Nascut L-a trimis Dumnezeu in lume, ca prin El viata sa avem.
10. In aceasta este dragostea, nu fiindca noi am iubit pe Dumnezeu, ci fiindca El ne-a iubit pe noi si a trimis pe Fiul Sau jertfa de ispasire pentru pacatele noastre.
11. Iubitilor, daca Dumnezeu astfel ne-a iubit pe noi, si noi datori suntem sa ne iubim unul pe altul.
12. Pe Dumnezeu nimeni nu L-a vazut vreodata, dar de ne iubim unul pe altul, Dumnezeu ramane intru noi si dragostea Lui in noi este desavarsita.
13. Din aceasta cunoastem ca ramanem in El si El intru noi, fiindca ne-a dat din Duhul Sau.
14. Si noi am vazut si marturisim ca Tatal a trimis pe Fiul, Mantuitor al lumii.
15. Cine marturiseste ca Iisus este fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu ramane intru el si el in Dumnezeu.
16. Si noi am cunoscut si am crezut iubirea, pe care Dumnezeu o are catre noi. Dumnezeu este iubire si cel ce ramane in iubire ramane in Dumnezeu si Dumnezeu ramane intru el.
17. Intru aceasta a fost desavarsita iubirea Lui fata de noi, ca sa avem indraznire in ziua judecatii, fiindca precum este Acela, asa suntem si noi, in lumea aceasta.
18. In iubire nu este frica, ci iubirea desavarsita alunga frica, pentru ca frica are cu sine pedeapsa, iar cel ce se teme nu este desavarsit in iubire.
19. Noi iubim pe Dumnezeu, fiindca El ne-a iubit cel dintai.
20. DACA ZICE CINEVA: IUBESC PE DUMNEZEU, IAR PE FRATELE SAU IL URASTE, MINCINOS ESTE! Pentru ca cel ce nu iubeste pe fratele sau, pe care l-a vazut, pe Dumnezeu, pe Care nu L-a vazut, nu poate sa-L iubeasca.
21. Si aceasta porunca avem de la El: cine iubeste pe Dumnezeu sa iubeasca si pe fratele sau.
Cine este cel ce biruieste lumea daca nu cel ce crede ca Iisus este Fiul lui Dumnezeu?
6. Acesta este Cel care a venit prin apa si prin sange: Iisus Hristos; nu numai prin apa, ci prin apa si prin sange; si Duhul este Cel ce marturiseste, ca DUHUL ESTE ADEVARUL.
7. Caci trei sunt care marturisesc in cer: Tatal, Cuvantul si Sfantul Duh, si Acesti trei Una sunt.
8. Si trei sunt care marturisesc pe pamant: Duhul si apa si sangele, si acesti trei marturisesc la fel.
9. Daca primim marturia oamenilor, marturia lui Dumnezeu este mai mare, ca aceasta este marturia lui Dumnezeu: ca a marturisit pentru Fiul Sau.
10. Cine crede in Fiul lui Dumnezeu are aceasta marturie in el insusi. Cine nu crede in Dumnezeu, L-a facut mincinos, pentru ca n-a crezut in marturia pe care a marturisit-o Dumnezeu pentru Fiul Sau.
11. Si aceasta este marturia, ca Dumnezeu ne-a dat viata vesnica si aceasta viata este in Fiul Sau.
12. Cel ce are pe Fiul are viata; cel ce nu are pe Fiul lui Dumnezeu nu are viata.
13. Acestea am scris voua, care credeti in numele Fiului lui Dumnezeu, ca sa stiti ca aveti viata vesnica.

vsovi 07.02.2008 15:52:09

ma intreb cum se poate ca desfranata asta rabinca de duh corector, sa nasca un prunc care la 12 ani dupa ce a intrat dracul in el, adica in text, sa devina el baiat deshtept de la 12 ani incepand shi plin de viclenie in toate inshelaciunile satanei fiindca a fost ajutat ca a intrat in el din negura intunericului?
Ca rabinii trebuiau sa copieze manuscrisele shi era foarte grav daca se greshea o virgula sau o litera, iar eu ma apuc ca idiotul sa ma mandresc cu splendida corecteala duhovniceasca in altzii domnule.... poi daca se referea shi la asta sf Lavrentzie al Cernigovului?.... daca e asha atunci sa-mi fie rushine ca am fost sedus de o astfel de trufie care corecteaza adevarul, proorocia, scriptura shi le verifica de veridicitate ca sa le implineasca Domnule... in altzii shi ca sa aiba ce iscodii. Halal shmecherie a sufletului sarman amagit de dracul vorbelor, crezandu-se ca este ceva... de capul lui.???:(

anita 07.02.2008 16:32:46

Citat:

Īn prealabil postat de alynnna
Cate mesaje de pe acest forum reprezinta cu adevarat calitatea noastra sufleteasca?:cool: Tindem sa scoatem inainte cele bune si virtuoase:p Aceasta nu e o minciuna? Hmmm, cred ca e o minciunica poleita cu ceva aur

cui ar folosi sa ne aratam virtuosi?

eu cred ca acest forum este pentru schimburi de idei si aflarea unor experiente folositoare.

veilur 07.02.2008 22:47:43

Pana la urma putem sa ne dam noi mult si bine pe "partia descrierilor" si pacatosi si virtuosi, ca nu ne foloseste la nimic, ca doar atata facem, adica doar sa scriem...iar in practica ne aflam ca suntem fara roade si plini de false impresii despre sine. Pacat.

cristiboss56 09.02.2008 18:44:36

Citat:

Īn prealabil postat de veilur
Pana la urma putem sa ne dam noi mult si bine pe "partia descrierilor" si pacatosi si virtuosi, ca nu ne foloseste la nimic, ca doar atata facem, adica doar sa scriem...iar in practica ne aflam ca suntem fara roade si plini de false impresii despre sine. Pacat.

Deci la proba teoritica stam bine pe cand la cea practica , dezastru general ! Cam ai dreptate, de curand o foarte "credincioasa"si ce zicea ca-i pe deasupra si preoteasa, la teorie era de nota 10 si iubitoare tare de crediinta, dar cand veni o proba a adevarului in discutia ce-o purtam, iesi la suprafata o colcaiala de minciuni ce rabufnira intr un miros insuportabil. Nu intru momentan in detalii, dar este vorba de cineva ce viziteaza acest forum si care mai scrie asa intr o doara dou trei cuvinte la o luna. Asa ca Stefane sa o ti in minciuna non stop pentru a nu deranja vreodat. Teoria e teorie, in practica ne adaptam curentului la moda :MINCIUNA CRASA !

nicoletajuravle 09.02.2008 19:58:26

dar diplomatia ce este? este scuzabila tendinta de a evita un conflict imbracand adevarul intr-o forma mai acceptabila celuilalt?ce am face daca ar trebui chiar sa spunem tot ce gandim, tot ce simtim? nu cred ca toti au capacitatea de a suporta adevarul
nu sunt adepta minciunii fiecare cred ca mintim ca sa iesim mai bine in ochii celuilat dar nu-i bine sa devina o obisnuinta
pt o minte , un suflet linistit si o constiinta netulburata votez pt sinceritate
cred in aceasta valoare pt relatia dintre noi ca oameni

nicoletajuravle 09.02.2008 20:06:02

cu toate ca minciuna e tot minciuna , nu toate izvorasc din rautate
si nu toate minciunile sunt la fel sunt si minciunele
cei carora le place sa minta ca sa manipuleze, ca sa obtina ceva material sau afectiv , deja au trecut la o alta categorie de oameni perversi

mirelat 09.02.2008 20:07:19

Citat:

Īn prealabil postat de nicoletajuravle
pt o minte , un suflet linistit si o constiinta netulburata votez pt sinceritate

si eu, dar sa nu uitam ca uneori sinceritatea abrupta este foarte periculoasa, poate marca pentru mult timp ambele parti, intr-un mod nedorit.

nicoletajuravle 09.02.2008 21:41:52

da poate sunt situatii si de acest gen dar cred ca adevarul tot iese la iveala si atunci e si mai mare dezamagirea fata de cel ce a mintit
sunt multe situatii dar de cele mai multe ori minciuna atrage mai mult rau decat adevarul
de ex a fost o stire cum ca o fata s-a sinucis fiind gravida si nu a stiut care e tatal nu era mai bine sa spuna asa a savarsit doua pacate de moarte?
sunt foarte multe situatii in care adevarul e cea mai buna solutie
adevarul te elibereaza
atunci cand spunem adevarul cred ca ne si ajuta Dumnezeu dar atunci cand mintim nu putem sa-i cerem ajutorul lui Dumnezeu

cristiboss56 09.02.2008 21:56:57

Citat:

Īn prealabil postat de mirelat
Citat:

Īn prealabil postat de nicoletajuravle

si eu, dar sa nu uitam ca uneori sinceritatea abrupta este foarte periculoasa, poate marca pentru mult timp ambele parti, intr-un mod nedorit.

Da, sigur, poate marca partile, dar mai ales partea ce-i invatata cu folosirea mastii, a perdelei, a minciunii voalate. Oricum Mirela minciuna nu are picioare lungi si adevarul tot iese la suprafata odata si odata si atunci poate totul e pierdut si socul e mai mare.

nicoletajuravle 09.02.2008 22:22:41

sunt situatii in care chiar e mai dificil sa spui adevarul cand se ivesc probleme grave boli grave(cancer,leucemie)
sau sunt anumite meserii in care adevarul e mai putin acceptat ca sa zic asa(politica,televiziune)
si in piata daca mergi poti sa iei ceva si ei spun ca e de calitate si ajungi acasa si te trezesti ca este defect
sunt multe situatii in care poti fi mintit, pacalit
dar cert e ca adevarul ne scoate de cele mai multe ori din incurcaturi si ne scuteste de pacate

mirelat 09.02.2008 23:05:29

Cristi si Nicoleta, nu era vorba ca in loc sa spui adevarul sa minti, ci sa stii cum sa abordezi problema, sa ai acea diplomatie cu care sa nu ranesti. Cu alte cuvinte, sa nu aruncam cuvinte grele doar sub pretextul ca suntem sinceri!

alynnna 11.02.2008 15:01:15

Citat:

Deci la proba teoritica stam bine pe cand la cea practica , dezastru general ! Cam ai dreptate, de curand o foarte "credincioasa"si ce zicea ca-i pe deasupra si preoteasa, la teorie era de nota 10 si iubitoare tare de crediinta, dar cand veni o proba a adevarului in discutia ce-o purtam, iesi la suprafata o colcaiala de minciuni ce rabufnira intr un miros insuportabil. Nu intru momentan in detalii, dar este vorba de cineva ce viziteaza acest forum si care mai scrie asa intr o doara dou trei cuvinte la o luna. Asa ca Stefane sa o ti in minciuna non stop pentru a nu deranja vreodat. Teoria e teorie, in practica ne adaptam curentului la moda :MINCIUNA CRASA !

Nu te supara cristiboss dar, a discuta la randul tau ceea ce unul din incredere poate ti-a spus despre viata sa, la fel de urat este in fata Lui. Vai de cel prin care vine sminteala! Mai bine sa isi lege o piatra de gat si sa se arunce in mare.:| :)

George.m 03.05.2011 20:59:37

Mintind, ne asemanam parintelui minciunii, diavolului. El, de la inceput, a fost ucigator de oameni si nu a stat intru adevar, pentru ca nu este adevar intru el. Cand graieste minciuna, graieste dintru ale sale, caci este mincinos si tatal minciunii (In. 8,44).

Dupa cum marturiseste Parintele Arhimandrit Sofronie, Sfantului Siluan Athonitul i se aratau demonii si chiar vorbea cu ei, precum ar fi vorbit cu niste oameni. Aceia ii spuneau uneori ca nu se va mantui, intrucat e foarte pacatos; iar alteori ii sopteau contrariul, cum ca deja e mantuit, ca a dobandit o inalta masura duhovniceasca.

"Intr-o zi - spune Parintele Sofronie - Sfantul Siluan a intrebat un demon: De ce va contraziceti asa: intr-o zi spuneti ca sunt un sfant, alta data ca nu ma voi mantui? Pe un ton batjocoritor, demonul i-a raspuns: Noi niciodata nu spunem adevarul".

ioan_strainul 03.05.2011 21:28:38

Fericiti cei ce vor rabda si duce crucea Dreptati pIna la capat

Citat:

Īn prealabil postat de cristiboss56 (Post 59479)
Asa e Jeane, se merita dar te doare, cel putin pe mine ma afecteaza sa vad cum ca numai ea minciuna, a tinut o relatie si ca ea tot minciuna , a ajuns la rang de virtute.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++
Adevar mare spui si eu cu Ingaduinta ta si a multor de aici as adauga ca MINCIUNA , LACOMIA SI SLAVA DESARTA sunt calea catre strImtorari si sunt armele stapinitorilor acestui veac cu care pe multi Ii rupe de DREAPTA CREDINTA ORTODOXA SI DE SFINTA BISERICA.
DOAMNE dUMNEZEUL NOSTRU SA NU NE AJUNGI ZILELE ACELEA IN CARE VEI PEDEPSI MINCIUNA SI PE SURORILE EL CU MOARTEA CE SA NE DARUIESTI CA FIM IMPREUNA CU FIUL TAU SI MINTUITORUL NOSTRU IN IMPARATIA CERURILOR AMIN AMIN AMIN

S L A V I T sa fie D O M N U L

maria40 05.05.2011 13:04:06

Pe un ton batjocoritor, demonul i-a raspuns: [i]Noi niciodata nu spunem adevarul[/

Deci demonii sunt sociopatii care traiesc printre noi in carne si oase.
Astia sunt cei care niciodata nu spun adevarul...sociopatii

vintage 05.05.2011 14:51:09

Minciuna este cel mai urat lucru... Eu, din pacate mint.
De ex. o mint pe mama mea in privinta sumelor de bani pe care le cheltuim cu ea. Intotdeauna spun doar 50% din cat este in realitate. Altfel n-ar accepta sa platim noi.
Daca sunt bolnava si ma intreaba de sanatate ii spun ca ma simt mai bine ca niciodata.
Apoi sunt minciuni pe care le spunem ca sa aparam pe cineva. Luam asupra noastra vina.
Sunt atatea cazuri. Cred ca fiecare din noi am spus astfel de minciuni.

In concluzie, sunt si minciuni bune. Depinde de scopul urmarit.

George.m 21.05.2011 02:07:41

Citat:

Īn prealabil postat de vintage (Post 358935)
In concluzie, sunt si minciuni bune. Depinde de scopul urmarit.

Bineinteles, exista minciuni bune; putem minti fara a pacatui. Totusi, trebuie sa ne folosim de minciuna cu prudenta, ca nu cumva aceasta, cu timpul, sa prinda radacini in sufletul nostru.

Spune inteleptul avva Dorotei: "Uneori se iveste o imprejurare de mare nevoie de a ascunde ceva, caci altfel imprejurarea aceea s-ar face pricina de multa tulburare si necaz. Cand, deci, vine o astfel de imprejurare, se vede cineva pe sine silit sa nu spuna lucrul asa cum este, ca sa nu se faca, asa cum am spus, mai multa tuburare si necaz sau primejdie.

Dar chiar cand se iveste o mare nevoie, sa nu o faca nici atunci fara grija, ci sa se pocaiasca si sa planga inaintea lui Dumnezeu, si sa socoteasca aceasta ca un prilej de incercare.

Si sa nu faca nici aceasta necontenit, ci o data din multe cazuri. Caci precum leacurile pentru nervi si pentru curatenie, de sunt luate necontenit, vatama, iar de sunt luate de cineva o data pentru un timp indelungat si la mare nevoie, ii folosesc, asa trebuie sa intrebuinteze cineva si fapta aceasta; s-o intrebuinteze la nevoie, iar nu necontenit.

Sa o foloseasca cand va vedea, cum am spus, ca e multa nevoie si o data din multe cazuri, si atunci sa dezvaluie cu frica si cu cutremur lui Dumnezeu scopul lui si trebuinta pentru care a facut-o, ca sa fie acoperit. Caci si prin aceasta se vatama".

vintage 21.05.2011 08:28:29

Citat:

Īn prealabil postat de George.m (Post 362566)
Bineinteles, exista minciuni bune; putem minti fara a pacatui. Totusi, trebuie sa ne folosim de minciuna cu prudenta, ca nu cumva aceasta, cu timpul, sa prinda radacini in sufletul nostru.

Spune inteleptul avva Dorotei: "Uneori se iveste o imprejurare de mare nevoie de a ascunde ceva, caci altfel imprejurarea aceea s-ar face pricina de multa tulburare si necaz. Cand, deci, vine o astfel de imprejurare, se vede cineva pe sine silit sa nu spuna lucrul asa cum este, ca sa nu se faca, asa cum am spus, mai multa tuburare si necaz sau primejdie.

Dar chiar cand se iveste o mare nevoie, sa nu o faca nici atunci fara grija, ci sa se pocaiasca si sa planga inaintea lui Dumnezeu, si sa socoteasca aceasta ca un prilej de incercare.

Si sa nu faca nici aceasta necontenit, ci o data din multe cazuri. Caci precum leacurile pentru nervi si pentru curatenie, de sunt luate necontenit, vatama, iar de sunt luate de cineva o data pentru un timp indelungat si la mare nevoie, ii folosesc, asa trebuie sa intrebuinteze cineva si fapta aceasta; s-o intrebuinteze la nevoie, iar nu necontenit.

Sa o foloseasca cand va vedea, cum am spus, ca e multa nevoie si o data din multe cazuri, si atunci sa dezvaluie cu frica si cu cutremur lui Dumnezeu scopul lui si trebuinta pentru care a facut-o, ca sa fie acoperit. Caci si prin aceasta se vatama".

Draga George, ma bucur foarte tare ca ai raspuns postarii mele. Aveam mare nevoie sa-mi confirme cineva ca totusi mai sunt si minciuni cat de cat nevinovate. Iti multumesc si pentru fragmentul din pateric ce sustine aceste afirmatii. Nu eram tocmai convinsa de "nevinovatia" acestui fel de minciunica.
Doamne ajuta! Chiar daca nu porti numele Sfintilor Imparati Constantin si Elena iti urez La Multi Ani atat tie cat si celor cunoscuti ai tai ce poarta unul din aceste nume!

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:50:22.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.