Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Un ajutor, va rog! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3092)

alynnna 04.02.2008 13:10:29

Ne-ai vorbit despre viata ta lumeasca, dar viata duhovniceasca ai Simona? Un duhovnic ai? Mergi la Sfanta Liturghie? Te spovedestei tu Simona? Te impartasesti cu Preacuratele Taine? Faci rugaciune? Faci milostenie? Astept sa ne scrii mai mult. Sa nu te sperii de mine te-am intrebat nu am judecat!:rolleyes:

vsovi 04.02.2008 13:11:51

nu shtiu de ce vrem acelashi vis cu totzii iar altfel ne simtzim ratatzi, exclushi din randul lumii. Visul lumesc. Familie, sotz, copii.... Acelash vis, aceiashi mare realizare. Poi restul lucrurilor nu conteaza? De ce n-ar fi bine sa nu te casatoreshti niciodata? de ce n-ar fi bine sa-tzi infiezi un copil? de ce n-ar fi bine pentru tine sa ai o viatza solitara? De ce nu o cariera profesionala.... De ce implinirea e mereu prin sex? shi Fat Frumos? care defapt e un porc ticalos? Multe intrebari shi aceiashi drama.

Nici eu nu cred in tot felul de ajutoare de pe la farmece shi vrajitori.... aiai abea ashteapta sa foloseasca visul tau shi ratarea ta in scopurile lor malefice. ???

Curaj ca nu eshti singura care eshti singura, mai sunt multzi, iar unii spun ca singuri ne nashtem, shinguri murim... cu Dumnezeu :)

simona76 04.02.2008 13:24:10

Citat:

În prealabil postat de alynnna
Ne-ai vorbit despre viata ta lumeasca, dar viata duhovniceasca ai Simona? Un duhovnic ai? Mergi la Sfanta Liturghie? Te spovedestei tu Simona? Te impartasesti cu Preacuratele Taine? Faci rugaciune? Faci milostenie? Astept sa ne scrii mai mult. Sa nu te sperii de mine te-am intrebat nu am judecat!:rolleyes:

M-am spovedit de Pasti, mi s-a citit de cateva ori de sanatate, ma rog.
Preotului de Bototeaza i-am cerut permisiunea sa pot citi Acatistul Maicii Domnului grabnic ajutatoar - timp de 40 de zile. Mi-a zis ca e un canon si ca pot sa il citesc.
Apoi cum am mai zis si mai jos le-am citit si pe cele ale Sf Nectarie Taumaturgul (40 zile)de 2 ori si pe ale Sf Nicolae (40 zile). Dau acatiste la biserici de 40 zile de zile ptr sanatate, iertare de pacate, pace sufleteasca. Dau pentru rude, prieteni, cunostinte acatiste de sanatate si de iertare de pacate.Ma rog in fiecare seara inainte de culcare.Am inteles ce vrei sa spui...vrei sa sti cum e viata mea spirituala.Nu am de ce sa ma supar! Orice intrebare, sfat, vorba sunt binevenita si va multumesc din nou, anticipat.
Nu prea am tinut post..ce e drept.Am avut o perioada cand nu am mancat deloc bine, am avut spasme musculare datorita unui soc si beam numai lichide manacare nu prea.In ultimul timp mananc mai bine si sincer profit de asta, mi-au lipsit majoritatea mancarurilor cativa ani buni.
Dar nu e o scuza.Voi incerca sa tin si post.

Leinarius 04.02.2008 13:24:52

Simona, in primul rand nu e nicio problema in sine faptul ca nu te-ai casatorit inca.
Nu te mai judeca atat. Cauta sa iti vezi de sanatatea sufletului. Daca vrei sa te casatoresti cauta baieti in locuri potrivite, incearca sa te apropii mai intai la nivel mental, spiritual, leaga prietenii.
Nu te lasa mintita sau afectata de diverse superstitii.
Nu uita de rugaciune, dar de rugaciune din inima, simtita. Sunt bune acatistele, dar mai buna e simtirea, trairea. Adica atunci cand le citesti simte-le, traieste-le, cere cu inima.
Cauta sa mergi la liturghie, de asemenea.

Inca ceva: ai grija de tine, nu te lasa prada disperarii, nu intra in panica. Nimic nu e pierdut sau cu neputinta la Dumnezeu. Aranjeaza-te, respecta-te si iubeste-te pe tine insuti.

Nu strica deloc sa cauti sa mergi la spovedanie, sa te impartasesti.

Asadar problema ta nu e asa grava cum ti se pare tie acum. Principala problema este pentru tine acum ca te lasi stapanita de grija asta. NU lasa nimic sa te chinuie asa... Inima la Hristos si speranta revine.

Cei trei stilpi ai credinciosilor: credinta, dragostea si speranta. Crede, iubeste si spera. Nu pierde pe niciunul din acestia.

Maica Domnului sa te miluiasca si Dumnezeu sa iti ajute pentru rugaciunile ei si pentru jertfa ta.

simona76 04.02.2008 13:31:18

Problema mea e stare excesiva de nervozitate, de asta nu stiu cum sa scap. Nu a existat pana acum ceva timp. Si sincer ..fara sa incerc sa ma scuz,tuturor le spun ca ma simt bine singura, si chiar asa e...parca ma odihnesc dupa relatii ratate. Sunt eu cu mine!!! Dar nu stiu pe ce sa dau vina ptr. reactiile mele, pentru nervii mei excesivi. Chiar nu stiu!!! Pe faptul ca sunt matura si mama e la fel de grijulie ca si acum 20-30 de ani? Pe amicii care nu pot spune nimic ca vad negru in fata ochilor?? Nu eram asa ! Nu eram ! :(

Leinarius 04.02.2008 13:33:11

Sa ma ierti ca indraznesc atata.
As mai adauga ceva: incearca sa nu mai vezi relatia ta cu Dumnezeu ca una "juridica". Dumnezeu iti da ce stie ca ti se potriveste si iti trebuie.

Hristos ne invata sa cautam de cele ale sufletului... "si toate celelalte se vor adauga voua"!

Urmeaza invatatura asta si vei vedea ca minunile pe care le face Hristos sunt mari pentru un mic pas facut de tine catre El.

Renunta la obsesia care tinde sa te cuprinda si concetreaza-te pe sufletul tau, pe cat de bine Il primesti pe Hristos.
Sunt sigur ca vei primi si raspunsul pe care il cauti.

Simte-te bine sa fi tu, roaga-te si iubeste pe aproapele.

Sa ma ierti ca am vorbit asa.
Doamne ajuta!

alynnna 04.02.2008 13:33:18

Citat:

În prealabil postat de Leinarius
Simona, in primul rand nu e nicio problema in sine faptul ca nu te-ai casatorit inca.
Nu te mai judeca atat. Cauta sa iti vezi de sanatatea sufletului. Daca vrei sa te casatoresti cauta baieti in locuri potrivite, incearca sa te apropii mai intai la nivel mental, spiritual, leaga prietenii.
Nu te lasa mintita sau afectata de diverse superstitii.
Nu uita de rugaciune, dar de rugaciune din inima, simtita. Sunt bune acatistele, dar mai buna e simtirea, trairea. Adica atunci cand le citesti simte-le, traieste-le, cere cu inima.
Cauta sa mergi la liturghie, de asemenea.

Inca ceva: ai grija de tine, nu te lasa prada disperarii, nu intra in panica. Nimic nu e pierdut sau cu neputinta la Dumnezeu. Aranjeaza-te, respecta-te si iubeste-te pe tine insuti.

Nu strica deloc sa cauti sa mergi la spovedanie, sa te impartasesti.

Asadar problema ta nu e asa grava cum ti se pare tie acum. Principala problema este pentru tine acum ca te lasi stapanita de grija asta. NU lasa nimic sa te chinuie asa... Inima la Hristos si speranta revine.

Cei trei stilpi ai credinciosilor: credinta, dragostea si speranta. Crede, iubeste si spera. Nu pierde pe niciunul din acestia.

Maica Domnului sa te miluiasca si Dumnezeu sa iti ajute pentru rugaciunile ei si pentru jertfa ta.

:)Nu Simona, nu incerca sa tii post, incearca mai degraba sa-ti iubesti viata asa cum este ea si totul va fi mai usor. sa nu IL transformam pe Hristos intr-un CAR (casa de ajutor reciproc) nu ne rugam Lui sa nea dea noua. Ia-ti un duhovnic si fa intru toate ascultare si va fi multa pace in inima si viata ta.:) Poti avea o viata in doi si totusi sa te simti singura:| Nu singuratatea e problema ta ci nemultumirea:rolleyes:

alynnna 04.02.2008 13:35:31

Citat:

În prealabil postat de simona76
Nu eram asa ! Nu eram ! :(

Ce bine ca realizezi asta. E primul pas, al doilea e mult mai usor acum. Hai la lupta soro ca mantuirea se ia cu asalt:D:p

simona76 04.02.2008 13:35:37

Le zic din suflet,sper...Mai si plang! Ma ascund atunci de ai mei...Stiu ca ma rog dar sa ma mai vada si plangand ar fi dezastru peste ei.

Doamne ajuta!!!

simona76 04.02.2008 13:42:36

Multumesc pentru sfaturi...Multe si bune! :)Sper sa fie bine!!! Trebuie!

Leinarius 04.02.2008 13:45:40

Ei... hai ca nu e chiar asa de rau. Sincer, daca ai scris aici cred ca nu ai o problema asa de mare.
Singura problema pe care o vad eu din ce ai scris tu este ca te lasi prea usor purtata de grija.

Stii ce fac eu cand vine vreun necaz sau vreo grija?
"Doamne Isuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul" - in gand, de multe ori - ori de cate ori pot si cu toata inima.

Pentru calugari este rugaciune foarte importanta, este o unealta buna insa si pentru noi, sa ne adunam gandurile si simturile si sa ne concentram la Dumnezeu.
Ca nimeni nu e singur dintre cei care Il cheama pe Hristos, iar Numele lui alunga duhurile necurate si toate ispitele pier inaintea Numelui lui Hristos.

De aceea si invata parintii duhovnici ca atunci cand ai necazuri sa nu te concentrezi asupra necazului mai mult decat e nevoie sa te ajuti si sa te concentrezi pe ajutorul lui Hristos. Calugarii cand sunt ispititi de draci nu striga "piei satana" ci cheama Numele Domnului, cu rugaciuni ca cea de mai sus. Puterea omului poate e prea mica sa alunge relele, dar Numele lui Hristos e mai presus de toate acestea.

Nu te descuraja, ca nu ai motive!
Sa iti ajute Dumnezeu!

C-tin 04.02.2008 14:08:10

Citat:

Lipsa unui sot, a unor copii sau macar a unui iubit sa ma fi transformat asa?

Sa stii ca lipsa lui Dumnezeu din sufletul tau a adus toata urgia de care amintesti!

simona76 04.02.2008 14:48:10

Urgia??? Asa de rea e situatia? Eu Il simt aproape!!! Bunica mea e foarte credincioasa, mama la fel, eu cred in EL...ii vorbesc in gand, nu intotdeauna numai prin rugaciune ci efectiv stau de vorba cu Dumnezeu, cu Maica Domnului, cu Ingerasul meu..cum stau acum de vb cu voi...CE FRUMOS SUNA!
E loc de mult mai mult!Stiu! Cred din tot ce ati scris voi ca sunt pe calea cea buna. Nu pare chiar urgie...Deja moralul mi l-ati ridicat..Puterea e in credinta mea in Cel de Sus)!

Leinarius 04.02.2008 14:54:57

Nu e nicio urgie... Urgie e sa nu Il ai pe Hristos, sa te zbati in necredinta si deznadejde, sa fi orb si surd sufleteste si sa nu stii ca printr-o simpla rugaciune poti sa schimbi calea pe care umbli.

Tu nu esti acolo. Tu esti doar incercata acum. Iar nimeni nu primeste incercari mai mari decat poate duce.
Esti bine si poti fi si mai bine!

Nu uita insa si de Maica Domnului - cat de multe a indurat. E un exemplu pentru toti, mai ales pentru femei.

simona76 04.02.2008 15:00:47

:)Leinarius, mii de multumiri !!! Multumesc pentru sfaturi si incurajari! Asa este!

Leinarius 04.02.2008 15:16:31

Nu imi multumi mie, ci mareste-L pe Hristos, ca El a adus motive de bucurie si de speranta pentru toti.
Eu am fost la randul meu incercat cum esti tu acum si prin mila Domnului am fost scapat.
Incercari vor mai fi, daca avem cei trei stilpi ramanem cu Hristos.

Traditie 04.02.2008 16:34:59

Cu casatoria, ai eternitatea în fata, nu-ti fa probleme.

Nu mi-a placut chestia cu casa, Mântuitorul nu avut unde sa-si plece capul.

Sa nu cautam sa avem cuib pe pamânt, ne vom simti mai liberi.

erzbet 04.02.2008 16:59:26

Depresia poate fi generata si de lipsa vietii sexuale care duce la dereglari hormonale.

viviana 04.02.2008 17:40:18

Draga Simona, trebuie sa fii tare,sa fii puternica,pentru ca mai de asteptat...este foarte grea singuratatea,o resimt si eu desi am un copil de 8 ani pe care il cresc singura si sunt divortata,si crede-ma am avut si eu aceste momente de declin de disperare...pt ca viata e facuta sa fie traita in 2, avem nevoie de iubire totusi. baietii chiar nu mai sunt interesati sa caute fete cuminti,...primeaza altceva acum,sexul, banii,frumusetea opulenta,adica un ,,ambalaj,, gol pe dinauntru. inceraca sa-ti faci prietene, sa iesiti, boteaza un copilas, si indruma-l spre cele duhovnicesti,si nu-l uita o clipa pe Dumnezeu Atoatefacatorul.Credinta multa si speranta.

paraschevaiasi 04.02.2008 18:17:07

Citat:

În prealabil postat de erzbet
Depresia poate fi generata si de lipsa vietii sexuale care duce la dereglari hormonale.

Hai ca ai trasntit-o si de data asta!!! Pai ce sa faca cei necasatoriti sa se culce cu cine apuca??? Astea sunt tampeniile psihologilor. Daca nu traiesti cu Dumnezeu poti avea multe probleme , poti avea chiar si depresie ca tu iti faci viata pe puterile tale si spui ca uite ce am facut, sunt cel mai tare din parcare si daca viata nu decurge asa cum o visai normal sa cazi in depresii. Atunci ce sa spunem de maicute? Sa faca si ele pacate? Ele au o viata fff frumnoasa cu Dumnezeu. Fiecare om are viata asa cum o traieste alaturi de Dumnezeu. Traiesti in curatie nici nu-ti mai trebe barbat/femeie ca mai rau te incurca.

calator 04.02.2008 18:34:03

maicutele nu au timp de depresii. Diferenta este aceea ca ele muncesc foarte mult dar pentru fetele care trec o anumita varsta si nu sunt casatorite/ nu au o relatie e f greu

urzicuta 04.02.2008 18:39:07

Pacea si linisteA LAUNtrica se dobandesc in timp daca nu le ai,se cultiva.Citeste si iar citeste literatura religioasa nu te opri doar la acatiste,ia-ti modele si repere bune de urmat.Faptul ca nu ai barbat nu e motiv de disperare si de stres..eu sunt stresata si nervoasa(si am barbat)din cauza programului -destul de lejer pentru altii- (dar caremie mi se pare super incarcat)..bine ca mi-a dat Dumnezeu cat pot duce..am o cruce usoara..si tot sunt nervoasa.. ce-i drep mai putin decat inainte ,am avut o fire tare indaratnica,dispretuitoare si un temperament aproape coleric..am facut fata fara ajutorul psihologului,ma cunosc bine si stiu ca imi pot controla trairile,rabufnirile,iar faptul ca le recunosti este mare lucru..te va ajuta sa te vondeci mai repede de neputinta..o parere.

Z.Lidia 04.02.2008 18:53:18

Citat:

Sa vezi pe urma dereglari la sentiment daca ti le rezolvi strict pe cele hormonale! Ca sa nu mai spun: sa vezi ce familie iti faci pe urma!
Simona, parerea mea e sa nu te simti afectata, sa te implici intre timp in ceva, de genul voluntariat, care sa aiba de-a face cu relatiile intre oameni.
Sa faci excursii cu grupul, pelerinaje, ca sa iti hranesti sufletul cu ceva nou.
Si sa nu accepti pe oricine drept sot, ca nu stiu daca ti-a spus mama ta, dar unele femei zic: mai bine ramaneam nemaritata! (nu e cazul meu, eu am o casnicie fericita).
Si mama mea e de-a dreptul sufocanta uneori, pentru mame suntem mereu copii.

viviana 04.02.2008 20:15:38

Citat:

hai sa spun si eu ceva referitor la acest aspect: citeam Parintele Arsenie Boca, care zice ca ,,femeia e atarnatoare de barbat,, ce sa insemne asta oare? ca ce are barbatului ii trebuie si femeii,adica se face un schimb de substante hormonale,ca nu e bun nici abuzul nici refuzul.chiar la pg .37,in ,,tinerii, familia si copii crescuti in lanturi, citez din carte:,,fara substantele lui endocrine(ale barbatului)femeia nu poate regenera nervos, mintal ,etc...,,ati inteles acum?eu subscriu la ce a scris erzbet.

Z.Lidia 04.02.2008 20:46:04

Exista instincte, nu contest. Dar nu trebuie sa ne lasam prada acestora. Desfraul e mai rau pentru suflet decat acele probleme hormonale.
Nu spun ca e confortabil sa te lupti cu instinctele. Eu zic sa le facem pe toate la vremea lor- inclusiv sexul. Mai exista si boli cu transmitere sexuala, pe langa durerea data de departarea de cele ale bisericii, prin desfranare. Ca daca nu parasesti desfranarea, nici nu mai gusti din Sf Taine.

paraschevaiasi 04.02.2008 22:41:31

Citat:

În prealabil postat de viviana
Citat:

hai sa spun si eu ceva referitor la acest aspect: citeam Parintele Arsenie Boca, care zice ca ,,femeia e atarnatoare de barbat,, ce sa insemne asta oare? ca ce are barbatului ii trebuie si femeii,adica se face un schimb de substante hormonale,ca nu e bun nici abuzul nici refuzul.chiar la pg .37,in ,,tinerii, familia si copii crescuti in lanturi, citez din carte:,,fara substantele lui endocrine(ale barbatului)femeia nu poate regenera nervos, mintal ,etc...,,ati inteles acum?eu subscriu la ce a scris erzbet.

Se refera la cei casatoriti, scrie clar, nu se refera in general. Acum daca nu am norociul asta sa ma casatoresc trebe sa am relatii sexuale pt a nu o lua razna? E o gandire gresita. Cunosc multe persoane ce au ajuns la 40-45 de ani si sunt virgine dar nu au depresii ca nu au avur relatii sexuale.

simona76 05.02.2008 09:19:30

Va multumesc tuturor pentru opiniile si sfaturile voastre!
Permiteti-mi sa-mi spun si eu parerea.
Cred in Dumnezeu si in puterea Lui infinita si consider ca fiecare are un destin trasat de El. Daca nu te casatoresti inseamna ca asa a trebuit sa fie, asa a vrut Cel de Sus. Nu fac din asta un capat de tara si sunt sigura ca si cele care sunt mult mai in varsta si care nu s-au casatorit, nu fac din asta o tragedie.
Cineva la inceputul topicului punea intrebari de genul dar de ce sa ne casatorim, dar de ce sa avem copii ...etc. Zambesc nostalgic! Asa simt ca voi fi implinita 100%,..atunci cand voi simti mirosul pielii bebelusului meu,cand voi auzi ganguritul lui, zambetul sotului meu satisfacut de bebele nostru, privirea lui plina de iubire, afectiune pentru noi, o vorba calda, mangaiere blajina.
Va impartasesc un mic secret.Deseori ma visez intrand in biserica cu sotul meu si multumindu-i lui Dumnezeu ca ne-a ajutat sa ne intalnim...
Nu stiu daca ma intelegeti dar sunt sigura ca bunul Dumnezeu stie ce simt, doresc si ma intelege din plin.
Dar toate la timpul lor!!!
Nu asta era pb mea , ci nervii mei inexplicabili.Stresul zilnic pe care vad ca abia il pot duce. Asta e pb mea principala. Dar sunt sigura ca pana la urma totul va fi bine! Dumnezeu e mare si m-ati invatat multe dar cel mai mult mi*a placut... o fraza "magica" care functioneaza de minune:
<<Doamne Iisuse Hristose, fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine, pacatoasa!>>

Va imbratisez din suflet si Bunul Dumnezeu sa va binecuvinteze pe toti!

Traditie 05.02.2008 12:11:04

Citat:

Numai în cazul celor obsedati de sex si nu e vorba de hormoni (caci nu exista asa ceva) ci de fenomene psihologice).

Iar împlinirea obsesiilor nicidecum nu duce la rezolvare, ci la scufundare în viata trupeasca si moarte vesnica.

Traditie 05.02.2008 12:18:50

Citat:

O mai fi gresit si parintele Arsenie. Femeia se simte atârnatoare de barbat fiindca asa e educata de mica, asta e o dereglare.

Daca un om nu e puternic singur nu e puternic nici prin altul.

Cum se face schimbul ala de substante hormonale, prin organele sexuale, prin transpiratie, prin ce?

Exista instincte, nu contest. Dar nu trebuie sa ne lasam prada acestora. Desfraul e mai rau pentru suflet decat acele probleme hormonale.

Instinctele se formeaza pe baza cunostintelor si a constiintei de sin. Nu sunt ceva înascut.

Asa simt ca voi fi implinita 100%,..atunci cand voi simti mirosul pielii bebelusului meu,cand voi auzi ganguritul lui, zambetul sotului meu satisfacut de bebele nostru, privirea lui plina de iubire, afectiune pentru noi, o vorba calda, mangaiere blajina.

Fantasme. Realitatea e întotdeauna altfel de cum ne imaginamMai bine uita-te în jur si vei vedea cum decurg lucrurile la ceilalti oameni. Copiii sunt o mare greutate si nu prea sunt parinti care sa spuna "copiii au constituit o mare împlinire". În realitate copiii îti consuma viata iar multi gândesc ca copiii le-au mâncat anii tineretii.

Asa se întâmpla când omul se ia dupa gânduri si nu cere sfatul lui Dumnezeu.

Leinarius 05.02.2008 13:37:39

@Traditie: Iarta-ma, frate, dar rogu-te, nu mai vorbi asa...
Omul e lasat de Dumnezeu in lume si e ingaduit si se cuvine ca omul sa se bucure de darurile lui Dumnezeu lasate pentru el in lumea aceasta.

Pentru o femeie nasterea de prunci e o nazuinta fireasca, iar pentru cei care ar duce greu sau chiar nu ar putea duce o viata ascetica a ingaduit Domnul (vezi la Sf. Apostol Pavel) si chiar a lasat intarire ca acestia sa se casatoreasca.

De ce mustri fara blandete?

Alegerile tale iti sunt tie de folos. Sa iti ajute Dumnezeu si sa te intareasca.
Sora aceasta a noastra are nevoie de sprijin si de incurajare.

Doamne ajuta!

vsovi 05.02.2008 14:44:56

Citat:

Ce mare psihologie, domnule, poi fireshte ca daca ii iei jucaria ala se pune de plange ca el nu shtie ca aia e patima. Poi nu ar trebui sa se invetze sa plnga invers? atunci cand se murdareshte, nu draga erzbet?

Iar hormonii nu sunt alceva decat nishte ajutoare neshtiutoare, daca faci prosti, ei te ajuta la prostii, daca faci lucruri bune ei te ajuta la lucruri bune, ca ei nu sunt de capul lor pushi acolo ca noi sa fim robi la ei, dar incet incet unii devenim sluga la stapan shi sfintzii parintzi spun ca e un groaznic stapan un astfele de trup ce se supune la minciuna hormoneasca ce mishuna batjocura prin burta de la atata apa de ai zice ca ai facut broshte-n burta.

simona76 05.02.2008 14:49:29

Citat:

În prealabil postat de Traditie
Citat:

O mai fi gresit si parintele Arsenie. Femeia se simte atârnatoare de barbat fiindca asa e educata de mica, asta e o dereglare.

Cum se face schimbul ala de substante hormonale, prin organele sexuale, prin transpiratie, prin ce?

Instinctele se formeaza pe baza cunostintelor si a constiintei de sin. Nu sunt ceva înascut.

Asa simt ca voi fi implinita 100%,..atunci cand voi simti mirosul pielii bebelusului meu,cand voi auzi ganguritul lui, zambetul sotului meu satisfacut de bebele nostru, privirea lui plina de iubire, afectiune pentru noi, o vorba calda, mangaiere blajina.

Fantasme. Realitatea e întotdeauna altfel de cum ne imaginamMai bine uita-te în jur si vei vedea cum decurg lucrurile la ceilalti oameni. Copiii sunt o mare greutate si nu prea sunt parinti care sa spuna "copiii au constituit o mare împlinire". În realitate copiii îti consuma viata iar multi gândesc ca copiii le-au mâncat anii tineretii.

Multumesc, Leinarius pentru incurajare!

Eu, una, ma simt puternica dar am si momente de slabiciune.Nu pot sa cred ca si cel mai puternic si credincios om nu are si el momentele lui d decadere, de slabiciune..Iar daca un om ar fi slb , ce s-ar intampla ? L-ar ocoli lumea ptr. ca sunt slaba??? Dumnezeu nu ar mai fi alaturi de el?Nu cred!

Nu ma simt atarnatoare de niciun barbat (am specificat mai devreme ca ma simt f bine eu cu mine. Sunt singura de ceva vreme!). Nu va suparati! Dar Dumnezeu dragutul i-a dat-o lui Adam pe Eva...ca sa ce?Sa fie Eva atarnatoare??? A facut Dumnezeu o dereglare...Sa imi fie cu iertare.Cred ca intram intr-un teritoriu minat...Nu am fost educate asa..Dumnezeu ne-a creat asa...sa fim un el si o ea...daca nu en putem dedica in intregime Lui.

Eu am vb de ceea ce mi-ar place in viitor...Iisus iubea copiii si nu numai pe ei.Eu de ce nu i-as iubi?Eu de ce nu mi-as dori macar unul? Judec prea pamanten? Dar nu asta sunt??? O fiinta umana cu calitati, defecte ..cu multe pacate, ce incearca sa se apropie cat mai mult de Dumnezeu ca , sper din suflet, multi altii.

Cat despre "fantasmele" pe care le-am numit mai sus..pe mine ma fac fericita.
Ma face fericita zambetul blajin al mamei mele, cuvintele ei pline de iubire si intelegere care nu sunt o fantasma, cheful de joaca si implicarea tatalui meu care iar nu e o fantasma...

Vreodata, in afara de iubirea ptr Dumnezeu( care e distincta fata de iubirea care vreau sa i-o ofer unui copil sau unui barbat ce imi va fi dat de Sus)vreau la randu-mi sa pot oferi cuiva iubirea mea( care cu siguranta nu va fi o fantasma).Sper sa stiu sa imi manifest iubirea si intelegerea in adevaratele lor sensuri.

Cat despre tinerete...Am 32 de ani!!! Sunt o femeie in toata puterea cuvantului.Nu imi mananca nimeni nicio tinerete...! Probabil cand spun...<<copiii le-au mâncat anii tineretii>>..te gandesti ca i-au facut la 18-22 de ani si nu au apucat sa iti "traiesti" viata. In fine,... e logica lor, nu a mea!

De fiecare data cand ma rog...intr-adevar..cer dar si zic : <<Daca crezi Doamne ca voi putea face fatza sau daca merit,ajuta-ma in lucrul cutare iar daca nu, sa faci cum crezi ca e mai bine!>> si Ii multumesc.
Dar sa nu uitati ca problema mea era starea excesiva de iritabilitate si atat! De IUBIRE nu duc lipsa si nici nu mi se pare o fantasma.

Doamne ajuta!

Leinarius 05.02.2008 15:00:00

@vsovi:
"Iar hormonii nu sunt alceva decat nishte ajutoare neshtiutoare, daca faci prosti, ei te ajuta la prostii, daca faci lucruri bune ei te ajuta la lucruri bune, ca ei nu sunt de capul lor pushi acolo ca noi sa fim robi la ei, dar incet incet unii devenim sluga la stapan shi sfintzii parintzi spun ca e un groaznic stapan un astfele de trup ce se supune la minciuna hormoneasca ce mishuna batjocura prin burta de la atata apa de ai zice ca ai facut broshte-n burta."

:)
Plastica descriere si adevarata.
Sa ai parte de sanatate!

quasar 05.02.2008 15:08:12

Citat:

Dereglarea hormonala poate sa apara si la o fetita dar si la o femeie casatorita care are o viata sexuala normala.Citisem undeva ca dereglarile hormonale nu tin de regularitatea relatiilor intime,de prezenta sau absenta lor,ci de dorinta din organismul omului care poate provoca mai tare ,mai putin sau mai deloc hormonii.

simona76 05.02.2008 15:32:16

:| Am si eu o mare rugaminte...Putem sa deviem de la acest subiect! DEREGLARE HORMONALA! plsss! Multumesc!:dozingoff:

vsovi 05.02.2008 15:36:32

Citat:

:| Am si eu o mare rugaminte...Putem sa deviem de la acest subiect! DEREGLARE HORMONALA! plsss! Multumesc!:dozingoff:

asha este ca de cand ne contrazicem pe forum ne-am cam dereglat hormonal :D

alynnna 05.02.2008 16:01:31

Citat:

:p :p:p Fain tare! Stai sa vezi cand or incepe sa iti traduca si insomniile:p:p:thumbsup:
Ce te superi? Bucura-te acum esti in top! maine nu se stie.:|

Traditie 05.02.2008 22:52:39

Citat:

În prealabil postat de Leinarius
Omul e lasat de Dumnezeu in lume si e ingaduit si se cuvine ca omul sa se bucure de darurile lui Dumnezeu lasate pentru el in lumea aceasta.

Pentru o femeie nasterea de prunci e o nazuinta fireasca, iar pentru cei care ar duce greu sau chiar nu ar putea duce o viata ascetica a ingaduit Domnul (vezi la Sf. Apostol Pavel) si chiar a lasat intarire ca acestia sa se casatoreasca.

De ce mustri fara blandete?

Alegerile tale iti sunt tie de folos. Sa iti ajute Dumnezeu si sa te intareasca.
Sora aceasta a noastra are nevoie de sprijin si de incurajare.

Doamne ajuta!

Nu suntem facuti pentru lumea de acum. Ce spui tu suna diferit, chiar opus de chemarea lui Iisus.

Pentru unele femei nasterea e o nazuinta fiindca nu au ceva mai bun de facut cu viata lor.

N-am mustrat, doar am exprimat o opinie si am ajutat cum am crezut.

Cat despre "fantasmele" pe care le-am numit mai sus..pe mine ma fac fericita.
Ma face fericita zambetul blajin al mamei mele, cuvintele ei pline de iubire si intelegere care nu sunt o fantasma, cheful de joaca si implicarea tatalui meu care iar nu e o fantasma...

Un lucru te fascineaza doar atât timp cât nu-l cunosti. Mai este si imaginea deformata care o avem despre trecutul nostru, atribuim copilariei si altor perioade si momente o dimensiune fabuloasa, care nu a existat când experimentam acele lucruri. Melancolia e o pacaleala. Nu trebuie sa luptam s-o eradicam fiindca e o pornire fireasca, dar sa fim constienti de neadevarul ei.

Dereglarea hormonala poate sa apara si la o fetita dar si la o femeie casatorita care are o viata sexuala normala.Citisem undeva ca dereglarile hormonale nu tin de regularitatea relatiilor intime,de prezenta sau absenta lor,ci de dorinta din organismul omului care poate provoca mai tare ,mai putin sau mai deloc hormonii.

La o fetita sau baiat care a trait în izolare totala de societate nu apare nici un fenomen legat de viata sexuala, practic nu exista constiinta sexuala. Constiinta sexuala e cladita în subconstientul omului prin ideile si obsesiile acumulate în timp.

paraschevaiasi 06.02.2008 03:36:16

Citat:

În prealabil postat de Traditie
Citat:

Traditie, fiecare om isi face viata cum vrea si cum simte. Daca iti doresti o familie iti faci o familie, vrei un copil faci un copil, vreai 10 copii faci 10 copii. Nu toti putem trai ca tine sau ca altul. Fiecare se cunoaste mai bine . Eu recunosc ca nu as fi reusit sa traiesc fara familie si fara copii. Asta mi-am dorit de copil fiind. Dumnezeu mi-a stiut dorinta si puterile si mi-a dat un sot si am 3 copii de care ma bucur enorm. Nu spune nimeni ca e usor sa cresti copii sau sa fi casatorit dar cat timp traiesti cu Hristos in inima si traiesti crestineste treci peste orice greutate a vietii.

Leinarius 06.02.2008 10:49:06

@Traditie:
Ce am scris eu nu este contrar cu cuvintele Mantuitorului.
Oare nu a zis El ca a se casatori e bine si ca ce Dumnezeu a legat omul sa nu desparta? Oare de ce a zis "Dumnezeu a legat"?

Asadar casatoria e lasata de Dumnezeu.
A fost Hristos la nunta din Galilea? A fost si astfel s-a binecuvantat nunta, insotirea intre un barbat si o femeie, dupa firea omului.

Ca vrei sa combati obsesia e una, sa spui ca nu e bine sa iti doresti casatoria e altceva.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:23:43.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.