Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Resurse ortodoxe on-line (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=505)
-   -   Recomandare de la preot (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3193)

CristianB 20.02.2008 12:51:45

Stie cineva cum pot obtine o recomandare de la preot pentru angajare? Se poate obtine asa ceva? Firma unde urmeaza sa lucrez tine cont si de asa ceva.

costel 20.02.2008 14:16:47

Nu am auzit pana cum de asa ceva. Stiu doar ca firmele cer referinte de la firmele in care persoana respectiva a mai lucrat.
Preotul duhovnic elibereaza o recomandare atunci cand cineva isi depune dosarul pentru a fi hirotonit. Sa traim vremuri noi? Sa nu mai apeleze directorul de resurse umane doar la bateria de teste de aptitudini, de inteligenta ... si sa ia in calcul si recomandarea de la preot? M-as minuna sa aud ca pentru unii conteaza si acest lucru.

Mirean 20.02.2008 14:35:32

Citat:

Īn prealabil postat de CristianB
Stie cineva cum pot obtine o recomandare de la preot pentru angajare? Se poate obtine asa ceva? Firma unde urmeaza sa lucrez tine cont si de asa ceva.

Mergi la preotul duhovnic, sau la un preot care te cunoaste si iti va da un asemenea act. Va sti ce sa scrie acolo. Este o procedura care se urmeaza si in cazul candidatilor la seminarii.facultati de Teologie.
In caz ca nu ai un duhovnic sau un preot cunoscut intra intr-o biserica si spune preotului de acolo care este problema.

CristianB 21.02.2008 11:46:55

Este vorba despre o companie multinationala care nu are legatura cu biserica dar ei se autointituleaza si "crestini". Ma rog, treaba lor. Ma interesa daca se poate obtine un asemenea act daca intru intr-o biserica si vorbesc cu un preot. Multumesc mult pentru raspunsuri.

Mirean 21.02.2008 11:52:51

Citat:

Este vorba despre o companie multinationala care nu are legatura cu biserica dar ei se autointituleaza si "crestini". Ma rog, treaba lor. Ma interesa daca se poate obtine un asemenea act daca intru intr-o biserica si vorbesc cu un preot. Multumesc mult pentru raspunsuri.

Se poate obtine. Dar este cel putin ilegal ca pentru angajarea intr-o multinationala sa fi conditionata/influentata de chestiuni de natura religioasa.

costel 21.02.2008 12:06:23

Mirean, poate sa fie trecut in Regulamentul Intern al companiei ca acte necesare pentru recrutarea si selectie si un astfel de document. Insa, ai dreptate trebuie sa mentioneze in Regulament - ca cei care sunt de alte confesiuni sa vina cu o recomandare din partea cultului respectiv. Altfel, ajung la discrimanare.

Mirean 21.02.2008 12:22:35

Citat:

Īn prealabil postat de costel
Mirean, poate sa fie trecut in Regulamentul Intern al companiei ca acte necesare pentru recrutarea si selectie si un astfel de document. Insa, ai dreptate trebuie sa mentioneze in Regulament - ca cei care sunt de alte confesiuni sa vina cu o recomandare din partea cultului respectiv. Altfel, ajung la discrimanare.

Deja este discriminare. Nu mi se pare corect ca job-ul sa fie conditionat/influentat de aparteneta religioasa.

vsovi 21.02.2008 13:32:26

fugi ca de dracu de ei, ca aia vor cazier religios, sa-tzi puie shtampila... auzi acolo, poi ceea ce mentzionezi in CV e suficient, shi aia precis is condushi de tot felul de pastori.... vezi cum incep prigoana... ai de grija sa nu treci la ei, ca te are in vizor shi se ocupa cu convertitu.... mai bine le spui ca e intima credintza shi ca nu-i priveshte pe ei, auzi acolo, ce religie ai ca sa shtie ei, ca doar pe aiia ii angajeaza.... cat vorbeshti atat sa marturiseshti, shi ce itzi va da Dumnezeu in ceasul acela.... mie mi-e frica cum ca au inceput deja shtampilarie shi incadrarea la antihrism.... adica un fel de recensamant..... nu semna ca sa-tzi fie bine.... sper sa nu par idiot, dar cinepoate shti daca nu te inhaiteaza antihrismul.... pentru o slujba banoasa... sau pentru un blid de linte sau chiar pe nimic... ??? :( doar ca sa te bucuri de sadism...?????????

costel 21.02.2008 14:22:36

Eu stiu ca trebuie sa existe o compatibilitate intre tine si post, nu intre tine si o anumita confesiune atunci cand te angajezi. Ca sa ajungi sa ai rezultate pe un anumit post trebuie sa indeplinesti cerintele postului respectiv si nu sa marturisesti crezul unei anumite confesiuni.

sofiaiuga 22.02.2008 21:36:28

cRISTIANb,ASCULTA CE SPUNE VSOVI ,CA ZICE BINE ,FII ATENT!,MAI INTREABA-I SI DE DE LE TRBUIE DC NU SCRIE IN REGULAMENT SI NU TE GRABI SA LE DUCI ASA CEVA!

cozia 22.02.2008 22:01:52

Citat:

Īn prealabil postat de Mirean
Deja este discriminare. Nu mi se pare corect ca job-ul sa fie conditionat/influentat de aparteneta religioasa.

Amice ai un mare talent de a face din tintar armasar. Asta este o simpla referinta, o dovada in plus al caracterului candidatului, nu o conditie de angajare
de ex, preotul stie daca esti punctual sau nu, de cuvint sau nu:cool:

cozia 22.02.2008 22:10:38

Citat:

...si este bine ca unele firme au inceput sa ceara asa ceva. Asta este inceputul bun unei comunitati crestine, cind biserica si preotul este implicat in procesul de angajare al crestinilor, pe cei care nu dau pe la biserica ii face sa reconsidere pozitia lor si deasemenea pentru restul lumii, care este in buna parte atee, este un bun exemplu, prin asta aratind ca Preotul este cineva important pe care apreciat de SEFI.

Mirean 25.02.2008 11:55:31

Citat:

Īn prealabil postat de cozia
Amice ai un mare talent de a face din tintar armasar. Asta este o simpla referinta, o dovada in plus al caracterului candidatului, nu o conditie de angajare

Prietene, daca maine te duci sa te angajezi inginer chimist la o companie farmaceutica, pe un post de 2000 de euro lunar, si aia te resping fara prea multe vorbe pe motiv ca nu prea dai pe la biserica care trebuie (cacofonie!!!)...ti se pare OK?

Preotul da recomandari privind punctualitatea? Cred ca ultimul angajator este mai in masura.

Ca sa fiu mai concret: faptul ca ti se cer referinte religioase (iar angajarea este influentata de ele) pentru a te angaja intr-o institutie care nu este eclesiala, constituie o incalcare a Constitutiei!

Mirean 25.02.2008 12:01:02

Citat:

...si este bine ca unele firme au inceput sa ceara asa ceva. Asta este inceputul bun unei comunitati crestine, cind biserica si preotul este implicat in procesul de angajare al crestinilor, pe cei care nu dau pe la biserica ii face sa reconsidere pozitia lor si deasemenea pentru restul lumii, care este in buna parte atee, este un bun exemplu, prin asta aratind ca Preotul este cineva important pe care apreciat de SEFI.

Si daca firma este a unor membri ai unei grupari religioase obscure, iar eu vreau postul de sculer-matriter...ce legatura are asta cu aparteneta religioasa? Poata aia nu sufera ortodocsii ,iar eu vreau doar sa castig o paine....
Conteaza cum iese spanul la strung daca sunt ortodox sau de alta religie?
Sau prietenul meu catolic, care are peste 200 de angajati, sa-i trimita maine angajatii sa vina cu referinte de la preot, iar care nu-s catolici, sa-i dea afara? Chiar daca 99% sunt ortodocsi!

bitza 23.03.2008 14:06:46

Citat:

Citat:

CARACTERUL UNUI OM NU ARE LEGATURA CU RELIGIA SA .......IAR LA FAZA CU PUNCTUALITATEA,POTI SA NU FII CRESTIN SI TOTUSI SA FII PUNCTUAL CAND PROMITI CEVA,DECI E IRELEVANT......:D

ancah 24.03.2008 00:20:56

Citat:

Citat:

Se poate obtine. Dar este cel putin ilegal ca pentru angajarea intr-o multinationala sa fi conditionata/influentata de chestiuni de natura religioasa.

Ceea ce mi se pare mie ca e "ilegal" , este faptul de a cere asemenea act de la preot, daca in mod normal nici nu dai pe la biserica. Mi se pare un lucru bun acest act; poate asa vor fi mai interesati unii tineri sa calce pragul bisericii.

Mirean 24.03.2008 07:41:01

Citat:

Īn prealabil postat de ancah
Ceea ce mi se pare mie ca e "ilegal" , este faptul de a cere asemenea act de la preot, daca in mod normal nici nu dai pe la biserica. Mi se pare un lucru bun acest act; poate asa vor fi mai interesati unii tineri sa calce pragul bisericii.

Sa zicem ca locuiesti intr-o tara predominant catolica/protestanta. Si sa presupunem ca aia nu angajeaza ortodocsi...
Mai departe vezi tu...

Oricum, dragoste cu de-a sila nu se poate. Faptul ca o referinta i-ar aduce pe tineri la biserica (aproape cu arcanul) nu ii face sa si inteleaga ceva din asta. Ar fi un act mecanic, inutil aproape...

istoica 24.03.2008 12:14:46

Daca as avea o firma, as prefera sa angajez ortodocsi, pentru ca as sti sa lucrez cu ei. Poate ca as avea si multe deziluzii.

Mirean 24.03.2008 12:44:47

Citat:

Īn prealabil postat de istoica
Daca as avea o firma, as prefera sa angajez ortodocsi, pentru ca as sti sa lucrez cu ei. Poate ca as avea si multe deziluzii.

Daca as avea o firma, criteriile religioase nu ar conta la angajare.
Dar daca pentru tine sunt atat de importante, iti recomand sa citesti Max Weber - "Etica protestanta si spiritul capitalismului". ;)

istoica 24.03.2008 17:28:32

Ce gandesc eu despre un orodox practicant: om cu frica de Dumnezeu! Si atunci: nu ma minte, nu ma fura, nu trage chiulul. Normal ca ma intereseaza si pregatirea lui profesionala. Dar intre ceea ce gandesc eu si realitate este oarece diferenta. D-aia ziceam ceva de dezamagire.

Mirean 24.03.2008 18:47:28

Citat:

Ce gandesc eu despre un orodox practicant: om cu frica de Dumnezeu! Si atunci: nu ma minte, nu ma fura, nu trage chiulul. Normal ca ma intereseaza si pregatirea lui profesionala. Dar intre ceea ce gandesc eu si realitate este oarece diferenta. D-aia ziceam ceva de dezamagire.

Nu-i vorba de asta.
Ca manager m-ar interesa randamentul omului, nu religia.

cozia 24.03.2008 20:23:11

Citat:

Citat:

Nu-i vorba de asta.
Ca manager m-ar interesa randamentul omului, nu religia.

Istoica are mare dreptate in ce spune si am auzit pe multi patroni chiar necrestini (evrei) interesindu-se despre asta mai ales in job-urile unde se lucreaza cu bani despre care se spune ca sunt lipiciosi...

Randament da, dar nu uita ca poti avea randament si la furat!

Mirean 25.03.2008 12:33:39

Citat:

Istoica are mare dreptate in ce spune si am auzit pe multi patroni chiar necrestini (evrei) interesindu-se despre asta mai ales in job-urile unde se lucreaza cu bani despre care se spune ca sunt lipiciosi...

Randament da, dar nu uita ca poti avea randament si la furat!

Mi se pare o tampenie sa ai prejudecati de genul: "dac e de o anumita religie, creste probabilitatea ca angajatul sa fie hot".

Sustin ca nu trebuie ca angajarea sa depinda de apartenenta religioasa, in caz contrar este discriminare.

cozia 25.03.2008 14:58:21

Tot nu ai inteles. Pe patronii care in general sunt orientati EXCLUSIV pe bani, nu le pasa de nici o religie ci DOAR de moralitatea lucratorului imbibat de acea religie...adica sa nu-l fure!

cozia 25.03.2008 15:38:36

Nu-i considera ignoranti, ei stiu exact ce vor,... patronii vor sa stie daca esti practicant sau nu , AICI e diferenta...

ancah 25.03.2008 22:48:56

Citat:

Citat:

Sa zicem ca locuiesti intr-o tara predominant catolica/protestanta. Si sa presupunem ca aia nu angajeaza ortodocsi...
Mai departe vezi tu...

Oricum, dragoste cu de-a sila nu se poate. Faptul ca o referinta i-ar aduce pe tineri la biserica (aproape cu arcanul) nu ii face sa si inteleaga ceva din asta. Ar fi un act mecanic, inutil aproape...

se vede treaba ca nici tu, Mirean nu cunosti treburile de pe aici. Aici firmele nu cer asemenea adeverinte, care ar fi simple formalitati, avand in vedere ca orice cetatean este membru din oficiu al Bisericii, atata timp cat isi plateste drile catre biserica si nu face cerere de retragere din biserica. Este deci o formalitate. oricum ei considera ca cei care cred in Dumnezeu sunt prosti, cei care nu cred considerandu-se destepti fara pereche.
BA se poate si dragoste cu de-a sila, dar atunci e pur formala.
Daca petnru referinta ar fi necesar sa calce mai des pragul bisericii, poate ca atunci s-ar lipi ceva de ei, caci lucrarea tot Dumnezeu o face, nu noi oamenii. Lucrarea Duhului Sfant.

Uite, Mirela a inteles perfect cum e cu acest act eliberat in mod gratuit, fara nici un temei, de catre preot,

Ma intreb daca preotul ar elibera asemenea adeverinta pentru cineva pe care nu l-a vazut niciodata si in consecinta nu stie ce ii poate pielea.

Oare cand vom invata sa fim cu adevarat onesti si pe placul lui Dumnezeu?!?
Atunci cand vom fi destepti, nu smecheri.

Mirean 26.03.2008 10:10:16

Pai este vorba de o multinationala cu sediul in Romania, nu? Raspunsurile la postarea lui Cristian B fac referire la situatia din Romānia.

Mirean 26.03.2008 13:32:09

Citat:

Oare cand vom invata sa fim cu adevarat onesti si pe placul lui Dumnezeu?!?
Atunci cand vom fi destepti, nu smecheri.

"fiti dar intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii"

BotosRemusEmilian 26.06.2008 23:57:08

Si totusi sa aveam folos sufletesc daca am pierdut timpul si am trecut ochii peste zbucumul sufletesc al fratelui Cristian B., iata si un site de folos.

www.razbointrucuvant.ro

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:34:21.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.