![]() |
Sa discutam despre marele duhovnic al romanilor si scrierile lui.
|
"MANCAV-AR RAIUL PE TOTI!" spunea Sf. Parinte Cleopa...
|
Eu de la domnia sa am invatat MULTE. Mi s-a parut foarte de folos si pe intelesul meu colectia "Ne vorbeste parintele Cleopa". Am luat acum si cu parintele Sofian sa vad cum e.
Am fost la mormantul lui vara trecuta si mi s-a parut un colt de rai. Ce mult mi-ar fi placut sa il cunosc. Poate fi vazut in filme cu predici pe sfaturiortodoxe.ro |
Citat:
|
Nu-l am cunoscut personal pe Parintele Cleopa dar l-am "cunoscut" prin numeroasele lui carti. Pe de alta parte il cunosc prin fiul lui duhovnicesc Pr. Ciprian de la Manastirea Sihastria. SLAVA DOMNULUI PT TOATE
|
Am fost la Sihastria si l-am cunoscut pe parintele Cleopa. Nu sunt prea entuziasmat de personalitatea sa. Un calugar nevoitor, autodidact, foarte aspru cu sine si cu altii. Dupa parerea mea, parintele Paisie Olaru a fost cu mult peste parintele Cleopa, mult mai bland. Avea o vorba: "Pastorul merge inainte cantand din fluier si oile il urmeaza. Are si toiag, dar acela e pentru lupi, nu pentru oi. Oile il urmeaza din dragoste, nu de frica toiagului." La parintele Cleopa n-a prea fost asa, fie iertat.
|
Eu nu l-am cunoscut personal pe parintele Cleopa dar datorita sfintiei sale cred ca m-am indreptat eu si am inceput sa realizez cam ce inseamna sa fii ortodox practicant.Citind scrierile sale am aflat foarte multe lucruri care inainte imi erau foate necunoscute.Acum de-as avea macar ocazia sa ajung la morintul sau.Doamne ajuta!
|
L-am cunoscut pe Parintele Cleopa,a fost un sfant inca din viata,un om deosebit.Fiecare l-a descoperit in masura in care i-a fost dat.Cuvintele lui mergeau la sufletul crestinului,vorbea din experienta nu din carti.Am invatat multe lucruri de la Sfintia Sa,unele din ele le-am inteles mai tarziu,altele desi le-am inteles le-am pus in practica tarziu.Trebuie sa-i multumim lui Dumnezeu ca am avut asa duhovnici si ca inca mai avem. Doamne ajuta!
|
Citat:
|
"Daca as avea o traista mare v-as baga pe toti acolo si as desarta-o in Rai". Asa mai spunea din cand in cand...Nu l-am cunoscut personal pe Parintele Cleopa insa am citit cred ca toate cartile lui...Am si o inregistrare video cu El si se vede la un moment ca isi inghite lacrimile cand vorbeste de chinurile Sfantului Marcu Ascetul..In unele poze, i se tradeaza sfintenia pe chipul sau si chiar se vede uneori ca are lacrimi in ochi...Un mare Sfant al zilelor noastre. Un chip atat de nevinovat, de neprihanit. Eu sunt de parere ca daca ar fi murit, si prin absurd Dumnezeu ar fi uitat de El, nu cred ca ar fi putut sa-l ia dracii..pana si lor le-ar fi fost mila sa-i faca vreun rau...Cata blandete, cata smerenie avea aceasta persoana. Un mare duhovnic, un Sfant al zilelor noastre. Sunt la fel de sigur de sfintenia acestui om, precum sunt sigur de moarte mea. Stiu ca cu cateva zile inainte de a pleca in Rai, cand mergea la chilie, veneau pasarelele si se asezau pe umerii Lui si pe cap...iar cand ajungea sus, ele zburau intr-un brad si cantau...Am auzit de la cineva ca in ultimii lui ani din viata nu s-ar mai fi spalat si totusi se simtea in prezenta lui o usoara mireasma de trandafir. Un mare sfant..rugati-va Lui cu incredere, si pomeniti-L si pe el in rugaciunile voastre.
|
Tare rau imi pare ca nu am avut ochi de auzit si ochi de vazut. Cind inca traia Parintele Cleopa eu eram un om rupt de Biserica. Pe mine ma interesau atunci yoga, lumi paralele si alte prostii De citeva ori l-am ascultat chiar in curtea Sihastriei, unde tinea mici prelegeri, mai mult plictisit si au trecut pe linga urechile mele toate cuvintele lui. Dupa moartea lui am inteles ca am fost contemporanul unui om deosebit si eu nu am avut ochi si urechi ca sa-l cunosc si sa-l inteleg.
|
scuzati greselile:
ochi de vazut si urechi de auzit |
Citat:
Poate ca n-ai avut tu ochi de vazut si urechi de auzit atunci, dar daca erai prezent la predica tinuta de Pr. Cleopa, asta conta mult. Poate ca pentru rugaciunile lui te-a scos Dumnezeu din "lumile paralele" in care traiai si ai venit spre Ortodoxie. Poate ca acele cuvinte pe care tu le credeai trecute pe langa tine, au ramas undeva in subconstientul tau si au lucrat, poate cine stie, pentru acel generic "Manca-v-ar Raiul!" in care erai si tu inglobat, acum esti ortodox. Slava Domnului! Nici eu nu l-am cunoscut pe Pr. Cleopa, dar nadajduiesc sa-l cunoastem in lumea cealalta si sa impartim acelasi Rai, care dorea el sa ne inghita pe toti. :) Elena |
Doamna Elena, esti draguta ca intotdeauna.
|
Am toata evlavia pentru parintele Cleopa.Am avut sansa sa-l ascult de mai multe ori si sa ma spovedesc la el intr-un moment dificil al vietii mele. Astept cu bucurie ziua in care va fi canonizat.Sunt convins ca se roaga in cer pentru noi.Doamne ajuta!
|
Si eu il cunosc pe parintele Cleopa doar din carti:(. Cand m-am intors spre Hristos si am inceput sa-i citesc cartile era mort. Am fost foarte trist cand am aflat vestea. As fi vrut tare mult sa-l intalnesc. Poate cand voi avea bani voi putea sa merg la mormantul lui.
|
Eu nu l-am cunoscut niciodata, i-am ascultat, in schimb, cateva predici. In unele momente, fara sa incerc sa judec pe nimeni, dar cred ca mai spunea si enormitati. Mai aproape de mine mi s-a parut parintele Arsenie Papacioc, de la Techirghiol,dar nici pe dumnealui nu-l cunosc decat din cateva inregistrari de pe Internet.
Dar, depinde de firea fiecarui om, nu-i asa? Pentru ca de aceea avem libertatea sa ne alegem duhovnicul. Dar, ma gandeam, cu toate ca parintele Arsenie mi-e drag, trebuie sa recunosc ca a avut si el erorile lui: ca aceea cu pedeapsa cu moartea. E cam ciudat ca un calugar sa spuna ca e de acord cu ea. |
Citat:
|
Citat:
|
Mi-a placut foarte mult ceva ce am citit intr-o carte scrisa de Arhim. Ioanichie Balan bazata pe un sir de convorbiri avute de dansul cu Arhim. Cleopa Ilie. Cartea se numeste "Lumina si faptele credintei" si va citez pasajul respectiv:
"Sufletul este chipul lui Dumnezeu in om, intrucat are intreita putere, dar o singura fire. Puterile sufletului omenesc sunt acestea trei: simtirea, ratiunea si vointa. Cu simtirea omul se aseamana lui Dumnezeu-Tatal; cu ratiunea se aseamana Fiului, iar cu vointa se aseamana Duhului Sfant. Si precum in Sfanta Treime, macar ca trei sunt fetele, insa nu sunt trei, ci un singur Dumnezeu, asa si sufletul omenesc, macar ca trei sunt puterile lui sufletesti, insa nu sunt trei suflete, ci un suflet." Nu am avut binecuvantarea sa il cunosc personal pe parintele Cleopa, insa si eu cred ca era un pic aspru, mie una mi-a fost multa vreme foarte frica si rusine sa ma spovedesc dupa ce am citit ce spunea parintele despre asta in "Pelerinul Roman". Acum trei ani am mers si eu in pelerinaj la manastirile din nordul Moldovei si am ajuns si la Sihastria. Am fost la chilia parintelui si am facut si o fotografie acolo, sub marul din fata ei. Cand am ajuns acasa si am developat filmul poza respectiva a iesit traversata de o raza de lumina, foarte frumoasa, si poate ca parintele Cleopa s-a gandit si el la mine, de acolo din Rai unde este. Dumnezeu sa ne ajute si pe noi, pe toti! |
Fratilor,sa stiti ca pr Cleopa a fost pt mine al doilea parinte dupa pr Paisie Aghioritul care prin scrierile lor au fost pt mine ca un pr duhovnic.cand am citit pt prima data unul din vol <ne vb pr cleopa>(eu nu am o situatie financiara f buna)am hotarat in sinea mea ca voi strange bani sa cumpar toate editiile fara sa stie nimeni asta,dupa o luna sotul meu s-a dus la o manastire si ce credeti?cand a plecat de acolo maica stareta i-a daruit sotului meu toate vol cu pr cleopa ,fara ca vreunul din ei sa stie dorinta mea.eu am simtit lucrul asta ca pe o minune,si uitati ca a fost de ajuns sa am dragoste fata de acest parinte pe care eu il consider sfant si hotararea de a cunoaste mai multe despre el si parintele a si fost langa mine.ceea ce ma deranjeaza este ca am descoperit carti cu titluri diferite dar cu aceleasi continut ca in alte carti.
|
Pentru mine Parintele Arsenie Boca si Parintele Cleopa sunt cei mai mari duhovnici din vremurile noastre ai Romaniei.
Chiar daca au avut caracatere diferite si fiecare a avut stilul lui de lucru...duhovnici carora le-au plans inimile pentru fiecare cadere a noastra in pacate. DAr sunt duhovnici care se roaga cu siguranta acolo unde sunt pentru noi toti.:) |
Nu cred ca exista crestin ortodox adevarat care dupa ce a citit un volum din scrierile Parintelui Cleopa sa nu isi fi dorit cu ardoare sa mai citeasca unul. Parintele Cleopa a reusit sa placa tuturor prin limbajul simplu si bland, dar in acelasi timp ferm si drastic(cand se referea la pacate) si a reusit sa atinga toate temele crestine in volumele sale.
Ne rugam si speram ca Bunul Dumnezeu sa ne mai daruiasca duhovnici ca Parintele Cleopa. |
Parinele Cleopa...cred cu tarie ca reprezinta duhovnicul neamului romanesc.Nu am avut onoarea sa-l cunosc personal,dar am avut bucuria sa-i citesc cartile si sa-l vad in filmulete.Acest mare om m-a impresionat prin credinta lui,prin stiinta lui ,dar mai ales prin modestia de care a dat dovada.Vazandu-l in filmulete,nu mi-am putut opri lacrimile.Imi pare atat de rau ca nu am avut ocazia sa-l cunosc.Dar,m-am rugat deseori lui si mi-a raspuns de fiecare data.Parintele Cleopa a fost un deschizator de drumuri pt mine...sau mai bine zis "de suflet".:)
|
Predica audio Parintele Cleopa - Despre Cea Sfanta Soborniceasca si Apostoleasca Biserica, UNA nu 100! Bagati de seama!
http://audio.neogen.ro/user/angevidy/xsnasjc6jhg3n0308ewyeumodbl51p0y/ |
Parintele Cleopa dialog cu un sectar(audio):
http://audio.neogen.ro/user/angevidy/9tvvjgrlrk2x7v7y4edtvb6zwg7y5t6e/ |
5 atașament(e)
Chilia
Cimitirul parintele in diferite ipostaze |
|
Ne vorbeste parintele cleopa
Buna,
as vrea sa stiu si eu cate volume s-au editat din cartea '' ne vorbeste parintele cleopa'', 16 sau 17? Nu gasesc nicaieri un raspuns. Va multumesc |
17 frate. Iarta intrazierea. Daca nu gasesti in librarii scrie pe adresa de la manastirea Sihastria, si iti vor trimite parintii de acolo colet cu ceea ce nu gasesti.
bucurii... ps. daca tot nu gasesti trimite-mi un email cu adresa ta si vom rezolva cumva..:1: |
Citat:
Sunt niste preturi excelente si este cea mai mare librarie on-line de carte crestina . Doamne ajuta ! + |
Multumesc mult de raspuns. Sper sa gasesc si nr. 17, dar deocamdata in orasul meu nu am gasit decat pana la nr. 16.
|
Predică la Duminica a XXIV-a după Rusalii ( Despre cei adormiți în Hristos )
Predică la Duminica a XXIV-a după Rusalii
( Despre cei adormiți în Hristos ) http://paginiortodoxe2.tripod.com/pr...24rusalii.html |
despre sectanti
despre sectanti
http://www.youtube.com/watch?v=bMGsuG2I2e4 |
Pr. Ilie Ceopa - Rugaciunea inimii
Pr. Ilie Ceopa - Rugaciunea inimii
http://www.orthodoxtube.com/videos/v...ea-inimii.html |
Citat:
Personalul este extrem de amabil,te ajuta la cautare si cu orice info iar comenzile prin posta sunt onorate rapid.Mie mi-au venit cam in 6-7 zile maxim. Este,intradevar,o excelenta librarie de carte crestina.Spor la citit si folos in Credinta. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:18:20. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.