Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Vrajitoria (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5046)
-   -   vampirism energetic (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3266)

cristi23 04.03.2008 13:34:16

Pentru cei care nu stiu despre ce este vorba, exista pe web niste situri ale unor comunitati de vampiri energetici ( cautare dupa "psi-vampirism" ) unde se prezinta in detaliu acest fenomen. Pe scurt, aceste persoane extrag energia vitala si emotionala a altor fiinte prin contact, in proximitate sau telepatic.

Daca extragerea se face in cantitati mici, de la un grup mare de persoane, victimele aproape ca nu sesizeaza diferenta. Daca insa extragerea energiei se face de la o singura persoana, in mod sistematic si, de ce nu, in scop punitiv, victima constientizeaza imposibilitarea desfasurarii unor procese vitale si afective, altadata firesti.

In cazul unui credincios situatia este si mai dramatica, deoarece rugaciunea se bazeaza in mare parte pe energia emotionala. In acest caz, victima are impresia că legatura cu Dumnezeu s-a rupt, iar rugaciunea se reduce la simpla citire a unui text, fara nici o incarcatura afectiva.

Se mai poate mantui o astfel de victima, daca nu se poate ruga?

quasar 04.03.2008 14:07:08

Draga ingerul pazitor nu doarme pe langa noi...:)

Z.Lidia 04.03.2008 14:10:07

Dumnezeu stie cine se va mantui!
Stii cine sunt "vampiri energetici"? Cei pe care ii las sa ma tulbure, cei la care sunt cu gandul, si zic: lasa, ca ma razbun eu pe el, nu il iert, ii fac rau! Sau: ma incurca, imi sta in calea intereselor mele! Asta da, legatura rupta cu Dumnezeu! Dar si pentru asemenea ganduri, exista spovedania, intoarcerea catre caile lui Dumnezeu.
Ca daca ar putea lua emotiile pozitive, de slava catre Dumnezeu, de rugaciune pentru ceilalti, macar am ajuta pe cineva sa se apropie de Dumnezeu, si asta sigur conteaza la Dumnezeu.
Buna ispita, Cristi, ce spui tu? Sa nu ne mai rugam, ca devenim emotionali si ne fura vampirii energia? Mai bine sa ne spovedim si de aceste ganduri si sa ne rugam si pentru dusmani!

cristi23 04.03.2008 14:25:42

Citat:

În prealabil postat de Z.Lidia
Dumnezeu stie cine se va mantui!
Stii cine sunt "vampiri energetici"? Cei pe care ii las sa ma tulbure, cei la care sunt cu gandul, si zic: lasa, ca ma razbun eu pe el, nu il iert, ii fac rau! Sau: ma incurca, imi sta in calea intereselor mele! Asta da, legatura rupta cu Dumnezeu! Dar si pentru asemenea ganduri, exista spovedania, intoarcerea catre caile lui Dumnezeu.
Ca daca ar putea lua emotiile pozitive, de slava catre Dumnezeu, de rugaciune pentru ceilalti, macar am ajuta pe cineva sa se apropie de Dumnezeu, si asta sigur conteaza la Dumnezeu.
Buna ispita, Cristi, ce spui tu? Sa nu ne mai rugam, ca devenim emotionali si ne fura vampirii energia? Mai bine sa ne spovedim si de aceste ganduri si sa ne rugam si pentru dusmani!

Eu cred ca si rugaciunea cu gura, fara traire, e mai buna decat lipsa rugaciunii.

costel 04.03.2008 14:56:39

Cristi, nu doresc sa te supar, dar, orice om sanatos la minte isi pune intrebari referitoare la sensul existentei sale si la scopul final pe care trebuie sa-l urmareasca. Cred ca e mai important sa primesti aceste cuvinte: "Moartea este o urmare necesara a pacatului; te apropii de moarte, pe masura ce te indepartezi de Dumnezeu, care este viata; moartea este lipsa vietii. Adam, indepartandu-se de Dumnezeu, s-a expus mortii", decat sa discutam despre vampiri.

vsovi 04.03.2008 15:05:02

domnule cred ca exista astfel de vampiri energetici ce se bazeaza pe magie, hipnoza, rautate in stari hipnotice shi de presiuni psihice, iluzii shi inchipuiri, adica nalucirile pripite shi celelate insamnatzari ale diavolilor inclusiv prin vorbele omeneshti obijnuite, psihologii shi psihiatrii, prin duh masluit shi nu ceea ce pare shi altele, deci vrajitori shi magie, exploatandu-tzi demonul lacomiei din tine shi al desfanarii trupeshti care-tzi carmuieshte sufletul... chiar hranindu-te mereu ca sa nu mai slabeshti oricat post ai tzine... dar hranindu-te nu cu hrana duhovniceasca ci cu energii trupeshti ce intretzin trupul iar sufletul se prapadeshte in tot acest timp al bunastarilor... iar tu primind hrana lor (ca ei am impresia ca fura de la unii shi dau la altzii) itzi shi lashi incetincet hotararile shi vointza in seama lor iar ei te mai obijnuiesc in binele acela cu "otrava", ca sa tzi se para otrava ca nefiind nociva... astfel nu mai eshti conshtient de ceea ce faci iar cand vor considera ei ca nu te mai potzi opune atunci incep sa te rupa shi sa te pustiasca sau sa te distruga de la dreapta credintza, sau sa te "ajute" shi sa te invetze sa devi shi tu un astfel de vampir, adica sa devi rapitor energetic... ??????:(:(

dar se bazeaza am impresia pe lacomia sufleteasca izvorata din foamea trupeasca shi pofta omeneasca cu multa inchinare shi slujire la poftele shi patimile spurcate, sodomist-gomorice ale ighemonului, lacomie pe care o manipuleaza shi o stapanesc foarte bine... pervertindu-tzii shi celelalte lucruri, ca de aia se numesc demoni ca demoni vor din tine ca tu sa fi shi sa devi ceea ce tu nu shtii shi ei cresc din tine nu ceea ce te ashteptzi, ci o lucrare naturala pe care nu o cunoshti... cum spune intr-o scrisoare Parintele Prooroc Arsenie Boca indemnand un frate de manastire la a se pazi shi veghea...

deci sunt nu numai vampiri ci ferme pentru vampiri, oameni shi duhuri rele... iar noi un fel de vite ce emana energiile din care se hranesc ei shi in care locuiesc ei in loc la Hristos... cam ca in matrix, dar nu mashinile ne exploateaza ci demonii cu mashinile lor... din vazduhuri shi de prin salashurile lor, cele 6 ceruri ale iadurilor shi zonele de pe pamant unde lucreaza shi instaleaza ei lucrarile satanei shi ale antihristului... asha mi se pare.... shi tind sa observa ca asta se intampla... :(:(???

anita 04.03.2008 15:07:41

Citat:

În prealabil postat de cristi23
Pentru cei care nu stiu despre ce este vorba, exista pe web niste situri ale unor comunitati de vampiri energetici ( cautare dupa "psi-vampirism" ) unde se prezinta in detaliu acest fenomen. Pe scurt, aceste persoane extrag energia vitala si emotionala a altor fiinte prin contact, in proximitate sau telepatic.

Daca extragerea se face in cantitati mici, de la un grup mare de persoane, victimele aproape ca nu sesizeaza diferenta. Daca insa extragerea energiei se face de la o singura persoana, in mod sistematic si, de ce nu, in scop punitiv, victima constientizeaza imposibilitarea desfasurarii unor procese vitale si afective, altadata firesti.

In cazul unui credincios situatia este si mai dramatica, deoarece rugaciunea se bazeaza in mare parte pe energia emotionala. In acest caz, victima are impresia că legatura cu Dumnezeu s-a rupt, iar rugaciunea se reduce la simpla citire a unui text, fara nici o incarcatura afectiva.

Acesti vampiri energetici ,sunt persoane care vorbesc mult ,se plang mereu ,dar asta se manifesta in discutie directa.Scrie despre ei Lazarev si am cunoscut si eu o asemenea persoana care semana cu ce descria el.Aceste persoane multe din ele nu sunt constiente ca sunt asa.
Eu stiam ca prin rugaciune te incarci cu energie ,altfel cum ar trai parintii de la sf.Munte sau chiar din manastiri care maninca o data pe zi?
Dar tulburarea si lipsa de comuniune cu Dumnezeu la rugaciune poate avea multe alte cauze ,printre care si viata lumeasca .

Dacian 04.03.2008 16:48:44

Citat:

comunitati de vampiri energetici?

:)Buna, va urmaresc si eu postarile de ceva vreme:).
Dar o asa enormitate ca la acest topic...e dea dreptul stupida:(!
E ca si cum propovaduiesti haosul! ...ca Dumnezeu nu exista!
Eu cred ca doar Dumnezeu are puterea de a lua si a da viata, restul fiind doar naluciri dracesti!
Ca se mai "usuca" rugaciunea din cand in cand, e un fapt cunoscut de calugari si chiar de mireni in ortodoxie si nu e o catastrofa ci semn de lucrare a rabdarii.
Doamne Miluieste!

cristi23 04.03.2008 17:05:54

Citat:

În prealabil postat de Dacian
Dar o asa enormitate ca la acest topic...e dea dreptul stupida:(!

Nu sunt chiar prostii. Sunt lucruri reale, care din pacate nu prea se spun.

Dacian 04.03.2008 17:58:24

Citat:

"realul" vine tocmai din putina credinta in Hristos.
Ca si in cazul vrajilor...
Doamne Miluieste!

roseliana 04.03.2008 21:14:13

Citat:

:hmmm:

cristiboss56 05.03.2008 00:08:40

Cel mai mare "vampir energetic"este insasi patima din noi ce intradevar ne secatuieste din toate cele de cu folos .

ioanad 22.03.2008 14:19:00

Cred ca o sa vi se para surprinzator, dar eu am intalnit aceasta practica chiar in randul Bisericii.
Cand am fost cazat la o manastire, nu spun care pentru a nu se interpreta, am avut o experienta de-a dreptul socanta.
Am fost cazat in jurul orei 8 seara si pana la slujba de la miezul noptii, m-am intins in pat pentru a ma relaxa putin dupa drum.
Caldura din camera si oboseala acumulata si-au spus cuvantul si am adormit cateva ore. Cand m-am trezit aveam o stare ciudata de epuizare si tremuram din tot corpul desi camera era bine incalzita cu un radiator electric. Nu am dat importanta prea mare, am zis ca e ceva trecator si am inceput sa ma rog. Mi-am revenit dupa circa o ora. Dupa slujba, m-am intins din nou in pat si am adormit. Dimineata, cand m-am trezit, am avut exact aceesi senzatie de epuizare si tremur, ceea ce m-a determinat sa cred ca nu este ceva intamplator. Mi-am revenit foarte greu din aceasta stare si nu cred ca am sa uit curand acesta experienta.

mirelat 22.03.2008 17:27:50

Citat:

În prealabil postat de ioanad
eu am intalnit aceasta practica chiar in randul Bisericii.

nu inteleg cum ai tras tu acesta concluzie, ce are primaria cu prefectura.

in plus, sa stii ca prea mult somn intr-o camera supraincalzita in loc sa te odihneasca te oboseste, asta asa ca informatie.

ancah 24.03.2008 00:07:48

Ioanid, vampirismul energetic exista, dar nu ca o practica a Bisericii.
Si daca tot ai simtit acest lucru fiind in manastire, de ce nu ai vorbit cu un preot sau calugar despre cele simtite de tine. Problema se putea rezolva pe loc.
Nu e bine sa tragem concluzii gresite. Sfantul Maslu tocmai asemenea probleme rezolva.

Dia20_diana 24.03.2008 21:32:03

[color=green] da am vazut si eu un astfel de documentar pe Discovery, erau caracterizati ca si vampirii erei moderne, personal consider ca e mai mult o moda printre tineri, o modalitate de a iesi in evidenta, de a fi considerat aparte, cat despre luarea de energie de catre o persoana nu cred ca este posibil (cel putin eu nu am auzit pe nimeni spunand ca trecut printr-o astfel de experienta) decat daca acea persoana te indeamna la lucruri neortodoxe si te face sa pacatuiesti[/color]

enorh 28.03.2008 11:32:04

Ceea ce opreste vampirizarea este bariera naturala de protectie a fiecarei persoane.
Este adevarat ca prin credinta aceasta bariera se conserva.
Totusi, la ora actuala exista metode si tehnici verificate care pot penetra aceasta bariera protectoare.
Biserica a inteles acest lucru si de aceea incerca o colaborare in vederea salvarii a cat mai multor suflete.
Nu numai ca vampirismul se practica in randul Bisericii, ci el este una din tehnicile de atac favorite ale acelei ramuri a Bisericii care detine controlul decizional.
Desi sunt profund anticrestinesti aceste tehnici de atac sunt utilizate frecvent atat impotriva ramurilor rivale din interiorul Bisericii, cat si impotriva unor mireni incomozi pentru puterea laica.
Acesta este cancerul care roade ortodoxismul romanesc si care are finantare puternica din afara.

7th_Brigade_TzHL 28.03.2008 12:02:46

Citat:

În prealabil postat de enorh
Desi sunt profund anticrestinesti aceste tehnici de atac sunt utilizate frecvent atat impotriva ramurilor rivale din interiorul Bisericii, cat si impotriva unor mireni incomozi pentru puterea laica.
Acesta este cancerul care roade ortodoxismul romanesc si care are finantare puternica din afara.

Teoria conspiratiei continua...
Stii ceva concret in acest sens, sau asta e un scenariu pentru viitoarea carte a lui Dan Brown?
Apropo stiai ca intr-un sondaj, poporul roman a iesit cel mai credul popor din Europa.
Un ortodox adevarat nu va putea fi invins de satana, cu atat mai mult nu va putea fi invins de oameni prin chestii de vampirism energetic. Dumnezeu vegheaza!

vsovi 28.03.2008 12:21:42

de exemplu, un vampir din asta roshu energetic, intr-o clipa mi-a schimbat toata starea sufleteasca negativa, supararea shi foamea in bunastare... sunt o echipa de scapatori, pardon scamatori, shi nu-s amatori ci profesionishti...???:(:(

vsovi 28.03.2008 12:40:09

cu lene te hranesc ei shi nepasare shi pana la urma invoire a avea relatzia asta de schimb reciproc cu ei... shi se altoiesc pe tine shi pe tine te altoiesc in duhul rau ca sa-tzi ia putere pe care ei o folosesc la a face rele, iar tu sa iei rautate, oameni-draci unitzi pe la cinci palme cum spune proorocul ca va fi, dar ei nu vor sa devi tu rau ci tu sa fii bun ca sa potzi pacali atat de bine incat sa nu shtii ca pacaleshti, deci sa fi lupi cu haina de oaie dar tu sa te crezi oaie, ca are grija de tine, nici un rau sa tzi se intampla, nici un gand rau, tu doar sa te hraneshti la Hristos, shi prin tine ei sa se hraneasca cu puterea de a face rau shi itzi shi dau aere de shef, de bun colaborator, astfel ca pana eshti naiv shi crud shi tanar sa foloseasca ei tot ce pot din tine, asta energetic, iar ca pacate sa ai multe shi grele ca sa aiba prin ce sa te manipuleze, ca prin pacate te manipuleaza shi patimi ca prin sfintzenie shi energiile omului care se sprijina pe Hristos shi curatzate, alea nu le pot manipula, shi nici comanda sau stapanii... asha ca dupa vremea cand eshti liber shi rob patimii, o viatza de om, apoi te trezeshti ca pe nepusa masa tzi-ai pierdut shi libertatea, shi eshti rob shi dracilor daca o viatza n-ai vegheat, atunci vei vedea ce inseamna vampirismul vietzuirii cu raul... mai rau ca in filmele horor... ca alea-s filme dar viatza pe care o traim e reala... 6x:(

vsovi 28.03.2008 12:58:06

shi tot lucrul lor este bunastarea energetica trupeasca cu duhovnicie lumeasca sau antihristica, deci cuvantul lor shi viclenia lor shi indemnul lor spre asta merge, spre lepadare shi vanzare shi suicid duhovnicesc, adica lipsa iubirii curate intru Hristos shi aproapele care face voile lui Dumnezeu... adica A fost dar NU ESTE shi cand va veni va ramane putzina vreme... zicandu-tzi mereu ca benzina sau ca melodia "tu fericeshte-te cu femeia ce ranjeshte catre tine, ca e ca shi amanta ta, nu ca e frumoasa?"... dar tu de ce te uitzi la ea creshtinule?

deci Hristos ne transforma trupul in duh iar dracii duhul in trup iar daca te opui shi-l urmezi pe Hristos atunci te ajuta ca trupul sa-l transformi in duhul-rau care tot duh de trup este sau inger mincinos generator de scandal, cearta, suparare, lepadare, uitare, shi nepasare, sau grija, foarte mare grija a slugii ce slujeshte perfect doar de ochii shefului, a lumii, mandrie adica... Dar Domnul totdeauna vede.... in ascuns vede ce faci shi shtie toate faptele tale... iar dracii in gandurile tale shi sentimentele shi libertatzile tale shi energiile tale manipuleaza shi invartosheaza scurtele vremi bune in lungi vremi ale patimilor... ca doar vrajmashi sunt... iar noi, fraierii lor ca Iuda sau altzii ca e plina Biblia de exemplele cum oamenii au ajuns victimile hotzilor shi criminalilor shi vampirilor energetici, shi cum foarte putzini au rezistat ispitelor...:(??????

ancah 28.03.2008 13:19:31

Hipnoza si NLP : forme moderne de vrajitorie?
Da! Din mai multe motive:

Se realizează prin diavolii ce stau la usa cea întelegătoare a sufletului (mintea): Acestia intră în inima noastră prin imaginatie si amintire.
Cel ce la aplică asupra cuiva se pune, din proprie inițiativă sau indus (la rândul lor), într-o pozitie magică, de impunere a vointei aplicatorului sau a stăpânului său, de diminuare a libertății celui (sau celor) pe care se intenționează aplicarea acestui act de fortă. Îsi asumă si toate rezultatele faptelor sale ce se propagă în lant.
Ca arme împotriva lor le avem pe cele lăsate de însusi Domnul nostru Iisus Hristos si de Sfintii Părinti: trezvia, privegherea, postul, rugăciunea, plângerea păcatelor, considerarea mai păcătos decât toti.
În fata lui Dumnezeu, hipnotizatorul, sugestionatorul sau nlp-istul se fac vinovati de crimă deoarece încalcă liberul arbitru al victimei (victimelor)
Credeti că Dumnezeu nu ar fi avut suficientă putere pentru a ne impune Vointa Sa? Doar suntem creatia Sa si ar putea face ce dorește cu noi întocmai cum olarul plămădeste lutul. Dar în acest caz nici nu ne-ar judeca si noi stim cu totii că urmează o judecată particulară si una generală.
Irina Holdevici (profesoară si autoare de cărti de hipnoză si sugestie), Hugh Heffner (fondatorul si proprietarul PlayBoy), Adrian Sârbu (cu Ronald Lauder, proprietarul PRO TV), Traian Băsescu etc. vor fi acuzati de genocid, de crime împotriva umanitătii si a lui Dumnezeu. De cine? De victimele lor, de victimele victimelor lor samd, de vocea Conștiinței lor. Tineti minte ce a spus Domnul nostru Iisus Hristos: “oricâte veti face acestora mici, Mie Îmi faceti”.
Care este diferenta dintre actul de sugestie si cel pedagogic, de învătare a cuiva (de predare a unor informatii cuiva)? Faptul că amândouă se adresează sufletului le apropie. Faptul că cel de sugestie-hipnoză se adresează initial părtii nerationale (subconstientului) în intentia ca sugestia să se transforme în „vointă proprie” sau „gândurile proprii” ale victimei îl fac să fie act sau proces criminal. Iar cel/cea care îl practică să mostenească Iadul.
Înțelegând acestea pricepem de ce orice sistem de credinte care se bazează pe imaginatie, pe meditatie, pe vointa exclusiv proprie, este un sistem magic, antihristic, satanic. Si aici includem si orice tehnică New Age, Yoga. Deoarece actualizează actul de neascultare fată de Dumnezeu, de dezlipire a vointei proprii de Vointa/Legea/Porunca lui Dumnezeu, de pierdere a comuniunii cu Dumnezeu.

C-tin 28.03.2008 14:03:40

Citat:

În prealabil postat de Dacian
Citat:

"realul" vine tocmai din putina credinta in Hristos.
Ca si in cazul vrajilor...
Doamne Miluieste!

Iar arma crestinilor impotriva lor e Sfanta Cruce!
N-o sufera nicicum!

enorh2 28.03.2008 15:30:43

pt. vsovi

Esti destul de bine documentat.
Pacat insa ca te opresti la aparente si generalizezi.

vsovi 28.03.2008 15:38:48

Citat:

În prealabil postat de enorh2
pt. vsovi

Esti destul de bine documentat.
Pacat insa ca te opresti la aparente si generalizezi.

ba din contra, nu prea-s documentat, ca-s lenesh, dar ca generalizez e intr-adevar o problema ca vrajmashii te ataca cu strategii general valabile, dar la punctele tale slabe... shi acolo se imprieteneshte cu tine shi apoi tu devii mandria lui... mandria celui mandru... Domnul Hristos este smerit...:)

enorh2 28.03.2008 15:48:05

Citat:

În prealabil postat de vsovi
ba din contra, nu prea-s documentat, ca-s lenesh, dar ca generalizez e intr-adevar o problema ca vrajmashii te ataca cu strategii general valabile, dar la punctele tale slabe... shi acolo se imprieteneshte cu tine shi apoi tu devii mandria lui... mandria celui mandru... Domnul Hristos este smerit...:)

Nu ma cunosti, nu te cunosc.
Dintre cei care au postat aici tu ai adus cele mai multe lucruri aproape de adevar.
Inca o data, pacat ca nu mergi pana la capat.

enorh2 28.03.2008 18:22:55

Am uitat sa precizez ca aceste tehnici de atac le-am intalnit pentru prima data in afara Bisericii, si am fost extrem de surprins cand le-am regasit chiar in interiorul ei.

7th_Brigade_TzHL 28.03.2008 18:31:05

Citat:

În prealabil postat de enorh2
aceste tehnici de atac le-am intalnit pentru prima data in afara Bisericii, si am fost extrem de surprins cand le-am regasit chiar in interiorul ei.

Teoria conspiratiei episodul 2...
Dan Brown fii pe receptie! Ai un nou subiect de carte bomba!

Asha... vreau si eu sa aud mai multe amanunte...
Te referi la faptul ca te trezeai foarte greu cand sa mergi dumnica dimineatza la Liturghie?
Te referi la faptul ca nu mai tineai minte mare lucru din predica preotului?
Is curios cum se manifesta?

enorh2 28.03.2008 19:56:15

Nu vreau sa polemizez pe aceasta tema.
Incearca sa iei informatiile ca atare, fara a te gandi la conspiratii.

razvan_m 12.04.2008 12:12:57

Spunea un parinte rus, nu mai stiu care, ca si asa-zisii vindecatori cu ajutorul bioenergiei sunt niste vrajitori care practica asupra celui bolnav vampirismul energetic, secatuindu-l de energie si imbolnavindu-l si mai rau si incarcandu-se ei cu energia extrasa din corpul celui bolnav.
Deci, aviz amatorilor de bioenergeticieni popularizati in special de postul de televiziune OTV...

cristiboss56 12.04.2008 14:00:18

Citat:

În prealabil postat de razvan_m
Spunea un parinte rus, nu mai stiu care, ca si asa-zisii vindecatori cu ajutorul bioenergiei sunt niste vrajitori care practica asupra celui bolnav vampirismul energetic, secatuindu-l de energie si imbolnavindu-l si mai rau si incarcandu-se ei cu energia extrasa din corpul celui bolnav.
Deci, aviz amatorilor de bioenergeticieni popularizati in special de postul de televiziune OTV...

Inclin sa-ti dau dreptate, pentru ca cunosc o familie ,unde sotul si sotia se ocupa cu asa zisa bioenergie. De remarcat ca toata familia , inclusiv copilul , sunt adeptii ocultismului, paranormalului, vrajitoriei in general, avand o colectie impresionanta de carti in acest sens.

vsovi 18.04.2008 10:01:05

deci asha fac?, itzi dau din abundentza energia placuta shi mocirloasa a poftei de goliciune shi de mancare shi sug energia curata shi tzie itzi pare ca te simtzi mai bine, dar defapt e bunastarea din patima...

nu stiu daca e chiar asha... ca spune Hristos, catre Marta ca Maria a ales bine shi nu i se va lua... deci nu pot fura dracii ce Domnul pazeshte...

dar daca omul merge shi crede in bioenergiile ocultiste, ishi pune nadejdea in om shi nu in Dumnezeu, in puteri oculte shi nu in Umbra Duhului Sfant.... atunci nu-i de mirare ca o mai shi patzesc ca respectivii sharlatani vorbesc mereu despre hormoni shi despre energii shi echilibre shi curgeri prin tine shi mishcari incercand o linishtire mecanica dar "raia" vine de la mindrie shi nevoia sa te scarpini persista astfel ca nu potzi sta neclintit ca nucumva sa-tzi mishune energia ca prin asta in loc sa supui trupul shi energiile lui Duhului shi Duhul sa-l supui Harului tu incepi prin a-tzi supune Duhul trupului... deci pierzi vremea pe cai pagane... e ca shi cum ai manca ai dormi nu tzi-ar pasa dar defapt tu zici ca te desavarsheshti... nici vorba, defapt itzi supui duhul/invatzatura ta energiei trupului sau chiar poftelor sau mishcarilor hormonale din trup astfel ca te impaganizezi tot mai mult pana cand intr-o zi devi sluga trupului shi nu trupul sluga ta asha cum a fost dat sa fie de la Dumnezeu... 8x:(:(???

cristiboss56 19.04.2008 17:16:09

Intradevar , pericolul cel mare e in a deveni sluga trupului, asa cum bine a subliniat Ovidiu. Credulitatea dusa pana la extremis, precum trupul vindeca pe trup si a ne ghida si organiza viata dupa poftele trupesti, rupand astfel insasi alcatuirea noastra intru armonie , trup -suflet, suflet- trup, neglijand sufletul, cel ce nu moare niciodata, avand privilegiul unic a doua vieti. Depinde numai si numai de noi cum il pregatim pentru cea de a doua viata, intru vesnicie.

enorh3 13.05.2008 10:28:15

Revenind la subiect, a auzit cineva despre niste albinute harnicute care toata ziulica aduna polen si fac miere pentru multumirea "tuturor"?

mihailt 13.05.2008 11:11:49

Asa si cam de cand avem noi ceva "energii"?
Ca parca Duhul Sfant era izvorul tuturor energiilor.
Si energia negativa este de fapt o aiureala si exprima teoria dualista care zice ca sunt doua principii.(al raului si al binelui).
Ca de aia ii zice "uraciunea pustiirii" ca nu mai poate sa se impartaseasca aproape de loc din energiile Duhului Sfant.
Si e un pic aiurea sa ne gandim la energiile Duhului Sfant ca la niste energii de acestea create cum sunt curentul electric sau lumina.

Mai Ioanid in legatura cu ce ti s-a intamplat la Sfanta Manastire...du-te sa te spovedesti pe indelete si sa iti citeasca cineva moliftele Sfantului Vasile cel Mare.
Nu e niciun fel de vampirism energetic la mijloc e doar faptul ca petrecea "cineva" in tine si a fost deranjat de faptul ca te-ai dus la Sfanta Manastire si i-au fost stricate planurile care le avea cu tine.
Am trait si eu acelasi senzatii stai linistit.

enorh4 13.05.2008 11:57:37

... sau stie cineva cati ani a trait Domnul nostru Iisus Hristos pe Pamant?...

mihailt 13.05.2008 12:15:23

Da 33 de ani.
La 33 de ani s-a inaltat cu trupul (duhovnicesc acum) la Ceruri.

AndreiB 14.05.2008 00:24:26

exista vampirism energetic. ca eram si eu sa cad prada la o asa furaciune.

cristiboss56 14.05.2008 12:25:47

Citat:

În prealabil postat de AndreiB
exista vampirism energetic. ca eram si eu sa cad prada la o asa furaciune.

Exista diavol si lucrarea lui marsava indreptata impotriva Creatiei. Exista suflete si minti slabite de patimi si faradelegi , nemarturisite si nestopate la timp. Exista necredinta sau superficialitate in actul credintei. Toate cele potrivnice pocaintei, ne secauiesc si indeparteaza Duhul Sfant de la noi , facandu-ne vulnerabili.

cristi024 17.12.2008 10:44:00

[quote=cristiboss56;73283]Exista diavol si lucrarea lui marsava indreptata impotriva Creatiei. Exista suflete si minti slabite de patimi si faradelegi , nemarturisite si nestopate la timp. [quote]
De acord, totusi, aceste suflete ocupa pozitii cheie in societatea actuala si coordoneaza lucrarea impotriva creatiei.
Ce se poate face impotriva lor?
In primul rand, trebuie facute publice actele lor, chiar cu riscul de a "fi luat in vizor" (mediile de comunicatie inclusiv internetul sunt moniotorizate NU NUMAI ELECTRONIC!).

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:09:37.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.