Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Ce se va intampla cu lumea? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3279)

BogdanBogdan 05.03.2008 22:34:33

Am vazut un documentar despre Sir Isac Newton ca totul se va sfarsi in 2050 cica ??? oare este adevarat?acest lucru e cam inspaimantator dar ma rog tot timpul sa nu se intample Domnul fie cu noi

Darius 06.03.2008 10:48:52

Buna Bogdan.
Sfarsitul lumii va fi prin venirea lui Iisus. Iar Iisus nu este inspaimantator decat pentru cei care lucreaza pentru diavol. Nu sfarsitul lumii trebuie sa te intereseze pe tine in mod personal ci al tau, care sa dea Dumnezeu sa fie atat cat trebuie ca sa te mantuiesti, adica sa te salvezi din ghearele celui rau. Asa incat sfatul meu e sa te pui pe treaba. Cum? Asta-i alt capitol.
Dumnezeu sa iti ajute.
PS in general ceea ce vezi trece prin filtrul ortodoxiei, a invataturii parintilor care trebuie sa iti devina sfatuitori prin scrierile lor. daca nu cunosti invataturile lor, incepe si le citeste si cu timpul o sa gandesti ortodox.

LapetiteMoc 10.04.2011 22:13:02

"Nimeni nu stie nici ziua , nici ceasul..."

glykys 10.04.2011 22:15:07

Stim noi oare daca mai traim in 2050?! De murit, oricum murim, mai devreme sau mai tarziu, si vom fi judecati. Nu e cazul sa ne ingrijoram ca (nu) vom prinde sfaristul lumii.

George.m 10.04.2011 23:20:29

Nu stiu ingerii, nu stiu nici oamenii cand anume va veni a doua oara Hristos. Daca ne-ar fi fost folositor sa cunoastem cu exactitate vremea sfarsitului chipului acestei lumi, Dumnezeu ne-ar fi descoperit-o.

Si trebuie sa fim constienti de faptul ca a fi preocupati exclusiv de sfaristul lumii, uitand de sfarsitul propriu, e o ispita draceasca. Sfantul Ioan Gura de Aur spunea intr-o frumoasa omilie ca sfarsitul propriu e "un chip al sfarsitului lumii".

windorin 11.04.2011 00:16:14

Sfarsitul nostru este mai important decat sfarsitul lumii.
Intrabarea si framantarea corecta ar fi: Ce se va intampla cu mine... daca mor nepregatit ?!

cristiboss56 11.04.2011 00:20:41

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 353489)
Sfarsitul nostru este mai important decat sfarsitul lumii.
Intrabarea si framantarea corecta ar fi: Ce se va intampla cu mine... daca mor nepregatit ?!

Sună puțin egoist ! Ce se întâmplă cu noi . . . ?

windorin 11.04.2011 00:24:04

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 353493)

Precum imi spune uneori, duhovnicul:
"Sa fim egoisti, sa ne uitam numai la pacatele noastre si sa scapam de ele, sa lasam pacatele celorlalti."
Este un "egoism" care ar trebui sa ne cuprinda pe toti. Dea Domnul !

cristiboss56 11.04.2011 00:36:48

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 353495)
Precum imi spune uneori, duhovnicul:
"Sa fim egoisti, sa ne uitam numai la pacatele noastre si sa scapam de ele, sa lasam pacatele celorlalti."
Este un "egoism" care ar trebui sa ne cuprinda pe toti. Dea Domnul !

Se vede că ești tinerel . . . ! N-ai înțeles mesajul meu și te-ai repezit în a răspunde , dar îți dau un indici :"Învăța-voi pe cei fără de lege căile Tale și cei necredincioși la Tine se vor întoarce". . . , apoi Apostolul Pavel în pagini multe îți dă răspunsul Cel Adevărat . Te rog citește , recitește, și arată-mi unde este acel egoism de care vorbeai . O noapte liniștită !

Melissa 11.04.2011 02:30:40

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 353493)

Ești elegant cand spui puțin...

Iti dai seama cum unii atat de preocupati fiind de propria mantuire, ajung sa creada ca-i mai importanta chiar decat sfarsitul lumii...??? Implicit, si de a doua venire a lui Hristos ??!!

Aici s-a ajuns Cristi! Si acesta este abia inceputul..Si atunci ma mai mir eu ca iubirea pentru aproapele este calcata in picioare, este ridiculizata,terfelita,batjocorita si improscata cu mizerii suburbane deseori..

umilul 11.04.2011 08:48:23

Iarta-ma !!

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 353498)
Se vede că ești tinerel . . . ! N-ai înțeles mesajul meu și te-ai repezit în a răspunde , dar îți dau un indici :"Învăța-voi pe cei fără de lege căile Tale și cei necredincioși la Tine se vor întoarce". . . , apoi Apostolul Pavel în pagini multe îți dă răspunsul Cel Adevărat . Te rog citește , recitește, și arată-mi unde este acel egoism de care vorbeai . O noapte liniștită !

Desi era vorba de sfarsitul lumii, aici Windorin se gandea la pacate, intradevar pacatele noastre nu le vedem, doar de ale celorlalti ne ingrijim (ce fac, ce spun, ce gandesc). Pace tuturor si iertati-ma daca v-am gresit !!!

windorin 11.04.2011 08:58:52

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 353498)
Apostolul Pavel, în pagini multe îți dă răspunsul Cel Adevărat.
Te rog citește, recitește și arată-mi unde este acel egoism de care vorbeai.
O noapte liniștită !

Cand o sa ajung la masura Sfantului Apostol Pavel, atunci o sa rostesc si eu cuvintele lui de jertfelnicie pentru toti.
Momentan inca ma straduiesc sa'i iubesc asa cum trebuie pe cei apropiati.
Asa ca, pana voi reusi sa dobandesc dragostea, voi fi egoist, privind numai la ranile mele.

cristiboss56 11.04.2011 09:02:24

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 353526)
Cand o sa ajung la masura Sfantului Apostol Pavel, atunci o sa rostesc si eu cuvintele lui de jertfelnicie pentru toti.
Asa ca, pana voi reusi sa dobandesc dragostea, voi fi egoist, privind numai la ranile mele.

Fie precum voia ta , Dorine !

cristiboss56 11.04.2011 09:23:03

Citat:

În prealabil postat de umilul (Post 353524)
Desi era vorba de sfarsitul lumii, aici Windorin se gandea la pacate, intradevar pacatele noastre nu le vedem, doar de ale celorlalti ne ingrijim (ce fac, ce spun, ce gandesc). Pace tuturor si iertati-ma daca v-am gresit !!!

Pentru că tot veni vorba, oare ne este indiferent că cel de lângă tine fumează , bea peste măsură , are patima masturbării , fură , tâlhărește , și alte cele ? Dacă eu am reușit să scap de o patimă , oare trebuie să-mi fie indiferent cel de lângă mine ce nu a reușit încă a se vindeca ? Îți este indiferent când vezi pe fratele , prietenul, colegul sau vecinul tău că are patimi grele ? Chiar trebuie să fim atât de indiferenți , individualiști , reci și nepăsători în numele unei smerenii greșit înțelese ? Ce se întâmplă cu noi . . . ?

LapetiteMoc 11.04.2011 09:24:05

in doar cateva cuvinte, cata dragoste !

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 353526)
cand o sa ajung la masura sfantului apostol pavel, atunci o sa rostesc si eu cuvintele lui de jertfelnicie pentru toti.

:6::11::6:

cristiboss56 11.04.2011 09:38:20

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 353533)
:6::11::6:

Minuna ar fi să fim precum aceste emoțioane ! Dar, . . .

calator prin ploaie 11.04.2011 10:59:55

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 353535)
Minuna ar fi să fim precum aceste emoțioane ! Dar, . . .

Asa este.....Teorie full, practica slaba de tot..Nu fac referire la dialogul de mai sus ci la cam tot ce am surprins cu dezamagire si tristete in comportamentul unora/altora cu care venisem in contact....De prea multe ori ar trebui sa se strige "jos masca" sau "nu fiti ipocriti"...Stii la ce si cine ma refer, prietene....

Yasmina 11.04.2011 11:24:46

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 353567)
Asa este.....Teorie full, practica slaba de tot..Nu fac referire la dialogul de mai sus ci la cam tot ce am surprins cu dezamagire si tristete in comportamentul unora/altora cu care venisem in contact....De prea multe ori ar trebui sa se strige "jos masca" sau "nu fiti ipocriti"...Stii la ce si cine ma refer, prietene....

Nu ar trebui sa uitam niciodata de barna din ochiul nostru,insa ne-am obisnuit atat de tare cu ea ca nici nu ne mai deranjeaza.

cristiboss56 11.04.2011 11:28:23

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 353567)

Da, știu, oricum avem amândoi "prieteni"comuni ! Ce plictiseală ar fi fără "Teatrul Masca". . . ! Distribuția e cam aceași , doar decorurile se mai schimbă pe ici pe colo !

MariS_ 11.04.2011 13:04:40

Ce se va intampla cu lumea?

Iubirea se va raci, cararile intre oameni se vor umple de balarii, iar "invatatorii" vor prolifera. Cuvantul "iarta-ma" se va auzi tot mai rar, in schimb cel de "ereticule" tot mai des. Parfumul seninatatii va disparea, dar locul lui va fi luat de o duhoare a incrancenarii greu de respirat. Blandetea si bunatatea va fi omorata de habotnicia corectitudinii canonice. Briciul canoanelor folosit de viteji aparatori ai "adevarului" va reteza scurt si rece tot ce iese din tiparul canonic sau dogmatic. Un nou "adevar" se va naste, dar nu din pantecele Iubirii, nu un adevar jertfelnic, ci unul neindurator din litera rece a citatelor tipate ca sa fie siguri ca au si dreptatea in ele. Lumea se indreapta spre MONOLOG, spre mii si mii de monoloage, captusite toate cu citate si acelea care mai de care mai acuzatoare la adresa celorlalti. Citatele blande vor fi uitate, cele dure aclamate. E boala sfarsitului si nimeni si nimic nu o va putea opri...
Har, smerenie si jertfa de sine.

cristiboss56 11.04.2011 13:12:36

MariS_

Încă se simte influența meciului cu zaharia ! Un meci greu , neașteptat de greu și poate datorită lipsei de antrenament , dar toate sunt spre călirea noastră ! Nimic nu este întâmplător , dragă Mari !

cocorel 11.04.2011 13:19:35

nu stiam

de unde parfumul asta de deznadejde la MariS_ acum stiu.Imi pare rau pentru ca esti un om bun...Blandetea este cea care mai poate face ceva cu lumea asta si e pacat pentru ca de cate ori se arata este batjocorita.

MariS_ 11.04.2011 13:22:22

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 353608)
Încă se simte influența meciului cu zaharia ! Un meci greu , neașteptat de greu și poate datorită lipsei de antrenament , dar toate sunt spre călirea noastră ! Nimic nu este întâmplător , dragă Mari !

Nu, draga Cristi, aceasta credinta o aveam dinainte. Am mai postat ceva asemanator si altadata si nu e influentata de "meci", ci am colindat mai multe situri crestine si am vazut ca peste tot e la fel. Tendinta e aceeasi pretutindeni, cuvantul "iarta-ma" e cel mai rar rostit, pe cand "ereticule" cel mai des. Am incasat la "ereticule" de multe ori asa ca mamaligar cu cornite nu e ceva neobisnuit pentru mine. Sunt echivalente. Ii iert pe toti si-mi cer iertare de la toti.

Melissa 11.04.2011 14:36:25

Citat:

În prealabil postat de cocorel (Post 353611)
de unde parfumul asta de deznadejde la MariS_ acum stiu.Imi pare rau pentru ca esti un om bun...Blandetea este cea care mai poate face ceva cu lumea asta si e pacat pentru ca de cate ori se arata este batjocorita.

Pe langa faptul ca subscriu mesajului lui MariS, as vrea sa-ti spun cocorel, pentru ca tu esti un om bun,bland si deschis: sa fii foarte atent si receptiv la mesajele lui MariS.La toate.Ele vin direct din inima lui, plina de bunatate si iubire.Ai numai de invatat din acest MarS al iubirii, atat de prigonit si ocarat de tot mai multi dintre noi..

Fericiti cei ce vor fi ocarati si prigoniti si vor primi tot cuvantul rau, in numele Lui..ACEIA isi vor primi rasplata in CERURI!

MariS_ 11.04.2011 15:15:11

Citat:

În prealabil postat de cocorel (Post 353611)

Multumesc, draga cocorel, pentru gandul bun la adresa mea, pe care nu-l merit dar il accept ca vine de la un suflet ca al tau, dar te asigur ca nu e deznadejde, n-am fost niciodata in situatia asta, multumesc lui Dumnezeu, desi am trecut prin intamplari tragice in viata mea. Nu, nu sunt deznadajduit, sunt mai melancolic de felul meu, mai contemplativ, dar de fel, absolut deloc deznadajduit. Imi place "zborul" tau, lin si fara zgomot inutil. Dumnezeu sa-ti inalte zborul spre El.

cocorel 12.04.2011 08:27:20

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 353626)
Ai numai de invatat din acest MarS al iubirii, atat de prigonit si ocarat de tot mai multi dintre noi..

Da Melissa,stiu si de aceea vreau ca dupa atatea prigoniri sa stie ca macar eu,un cocorel (mic si necajit) inca la primele lectii de zbor vreau sa-l mai aud vorbind cu seninatate si bucurie.

Citat:

În prealabil postat de MariS_ (Post 353635)
Multumesc, draga cocorel, pentru gandul bun la adresa mea, pe care nu-l merit

Cu siguranta il meriti.Esti de mare folos aici printre cei de pe forum.

Lumina in suflet!

LapetiteMoc 12.04.2011 09:22:03

ce curat vezi spre adevar!

Citat:

În prealabil postat de MariS_ (Post 353606)
Iubirea se va raci, cararile intre oameni se vor umple de balarii, iar "invatatorii" vor prolifera. Cuvantul "iarta-ma" se va auzi tot mai rar, in schimb cel de "ereticule" tot mai des. Parfumul seninatatii va disparea, dar locul lui va fi luat de o duhoare a incrancenarii greu de respirat. Blandetea si bunatatea va fi omorata de habotnicia corectitudinii canonice. Briciul canoanelor folosit de viteji aparatori ai "adevarului" va reteza scurt si rece tot ce iese din tiparul canonic sau dogmatic. Un nou "adevar" se va naste, dar nu din pantecele Iubirii, nu un adevar jertfelnic, ci unul neindurator din litera rece a citatelor tipate ca sa fie siguri ca au si dreptatea in ele. Lumea se indreapta spre MONOLOG, spre mii si mii de monoloage, captusite toate cu citate si acelea care mai de care mai acuzatoare la adresa celorlalti. Citatele blande vor fi uitate, cele dure aclamate. E boala sfarsitului si nimeni si nimic nu o va putea opri...

am uitat cu totii cuvintele dragostei:

"Mila voiesc, iar nu jertfa."
"Nu judecati , ca sa nu fiti judecati!"
"Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti."
-masura iertarii - "de 70 de ori cate 7"

In locul dragostei, primim un trusou de citate aruncat cu venin.
Cum frumos spunea windorin la acest topic, sa ne preocupam de vindecarea ranilor noastre mai intai. Ocupandu-ne de ranile celor de langa noi (cu aerul ca am fi mult mai sporiti duhovniceste decat ei), riscam sa le inmultim si pe ale noastre (tocmai pentru ca ne lipseste trezvia, constiinta care te reduce la tacere in fata barnelor proprii).

Yasmina 12.04.2011 09:49:12

when love goes wrong...

Ceea ce s-a intamplat pe threadul cu parfumul a fost un exemplu clar de"prea multa dragoste crestineasca";imi pare rau pt MariS ca a avut parte de asa replici,mai ales ca nu-mi amintesc sa fi jignit si deranjat cu nimic aici pe forum,ba din contra!
Flori pt fiecare :53: :53: :53:

MariS_ 12.04.2011 11:26:55

Va multumesc, dragilor, ca va ganditi la mine. Sunt bine, acelasi, optimist in ceea ce va priveste pe voi, dar pesimist in ceea ce priveste viitorul. Asa trebuie sa se intample, dragilor, asa e scris in Biblie si asa se va intampla. Incerc si eu sa pun, cu o pietricica, frana la acest curs, la aceasta alunecare spre rau, dar tot ceea ce reusesc sa fac e doar sa rastorn asupra mea o parte din preaplinul rautatii ce va sa vina. Prea putin insa, ca sa insemne ceva. Restul se va rasturna asupra celorlalti si a celor ce vor urma, caci zilele se apropie si semnele se vad deja cu ochiul liber. Nu e deznadejde aici, e acceptarea calma a implinirii Scripturii, fara de iluzii si fara de amagiri.

Florin-Ionut 12.04.2011 11:59:29

Citat:

În prealabil postat de MariS_ (Post 353837)
[...]caci zilele se apropie si semnele se vad deja cu ochiul liber. Nu e deznadejde aici, e acceptarea calma a implinirii Scripturii, fara de iluzii si fara de amagiri.

Fără nici un dubiu, de acord cu tine.

Marimira 12.04.2011 15:12:36

Citat:

Foarte clar si bine punctat, foarte la obiect!
Fara suparare, acesta este " duhul forumului nostru"!

........."Doamne, Cel ce vii intre oameni in taina, ai mila de noi si pune foc temnitei, aprinde dragostea in inimile noastre, arde sinii patimilor noastre si fa lumina sufletelor noastre.

Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, vino si Te salasluieste intru noi, impreuna cu Tatal si cu Duhul Tau Cel Sfant.

Caci Duhul Sfant se roaga pentru noi cu susupine negraite, cand graiul si mintea raman neputincioase.

Doamne, Cel ce vii in taina, ai mila de noi caci nu ne dam seama cat suntem de nedesavarsiti si cat esti de aproape de sufletele noastre si cat ne departam noi prin pacatele noastre.

Ci lumineaza lumina Ta peste noi, ca sa vedem lumina prin ochii Tai, sa traim in veci prin viata Ta.

Lumina si Bucuria noastra, slava Tie !"

philalex 12.04.2011 15:19:07

De sfarsit...tot trebuie sa sfarsim cumva....suntem pacatosi, trebuie sa platim...

Mihailc 12.04.2011 15:33:21

Citat:

Astea poți să le pui la prezent fără probleme.
Adineauri mă gândeam că, în mod straniu, topicuri proaste pot genera discuții interesante.
Cine știe... poate în acestă încrâncenare stă pitită apostazia . Denaturarea prin radicalism a credinței seamănă izbitor cu lepădarea de credință.

Melissa 12.04.2011 15:43:45

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 353884)
Astea poți să le pui la prezent fără probleme.

Din pacate, ai dreptate..
Citat:

Adineauri mă gândeam că, în mod straniu, topicuri proaste pot genera discuții interesante.

Fiecare topic e ca un OU Kinder Surprise..:-))..
Citat:

Denaturarea prin radicalism a credinței seamănă izbitor cu lepădarea de credință.

:41: no comment..:41:

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:13:19.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.