![]() |
Ma simt destul de incurcata sa propun un topic asa ca rog pe oricine citeste sa ierte stangaciile mele
Incerc de fapt sa-mi tin promisiunea fata de Sfantul Nectarie ca voi povesti cui vrea sa auda/citeasca despre ajutorul pe care l-am primit de la el si nu stiu nici cum nici unde sa scriu despre aceasta Nu am talente literare si nici nu vreau sa plictisesc eventualii cititori asa ca voi scrie pe scurt Sunt o rara purtatoare de canal tireoglos, un soi de canal mic intre tiroida si baza limbii care exista pe parcursul vietii intrauterine si care apoi se "astupa" si devine ligament. Ei la mine nu s-a intamplat asa si ma lupt cu el din "frageda pruncie" si nu am suficient curaj sa ma supun unei interventii radicale, singura metoda de a rezolva proplema fiind chirurgicala Fac periodic un soi de chisturi sub mandibula de care scap cu medicamente Marea mea problema in ultimul timp este ca m-am "trezit" insarcinata fara ca asta sa figureze in planurile mele(noastre) deci nu mai pot lua medicamente si nici o interventie chirurgicala n-ar fi tocmai indicata acum Si am facut saptamana trecuta o colectie de puroi in gat ca si pielea care acopera defectul respectiv a devenit rosie, congestionata si atat de intinsa si subtiata ca se vedea prin piele ce grozavie e in gatul meu si ce pericol exista sa sparga si sa se imprastie printre muschii gatului si de acolo cine stie pe unde si cat de grav Am citit acatistul si am fost 5 zile la racla Sfantului si am uns loculm respectiv cu ulei din candela Sfantului Nectarie. Pericolul a trecut, la racla Sfantului merg in continuare si sunt in continuare "in tratament" cu ulei din candela. Inflamatia si infectia inca mai sunt prezente dar foarte putin si pot sa spun ca regresia e mult mai rapida decat cu antibiotice Si inca ceva: cat timp citesc acatistul langa racla copilulse misca aproape continuu. Sunt insarcinata in aproape 4luni si 3saptamani deci miscarile sunt abia perceptibile. Acolo langa racla il simt clar si aproape continuu |
abia acum vad ca a mai propus cineva discutii despre Sfantul Nectarie
imi cer scuze ca n-am scris acolo; nu ma prea descurc pe forum |
Daca ne rugam cu credinta si cu lacrimi, Sfantul Nectarie ne ajuta!
Este si cazul meu, ca si al multor altor oameni despre care am citit. Prima data am auzit de Sfantul Nectarie in urma cu doar cateva luni, cand o maicuta i-a dat mamei mele acatistul Sfantului. Tatal meu era atunci grav bolnav. La numai 53 de ani doctorii i-au pus un diagnostic nemilos:stenoza aortica. Trebuia operat pe cord deschis. era singura lui sansa de a trai. Am primit vestea cu frica si cu lacrimi. Era totusi vorba despre o interventie pe inima. De parca nu ar fi fost destul, tatal meu mai capatase si o infectie grava localizata tot pe inima. Aceasta boala i-a dat dureri articulare si musculare cumplite,nu mai putea respira aproape deloc,timp de doua saptamani a dormit cate 10-15 minute pe noapte si numai in sezut. Era cumplit iar noi eram legati si de maini si de picioare. Am aflat despre un doctor pe care il pomenesc mereu in rugaciunile mele, dar caruia nu-i pot da numele pentru ca nu i-am cerut permisiunea. Profeseaza la Spitalul Militar din Bucuresti si sigur se recunoaste in aceste randuri. Desi am ajuns cu greu la el pentru ca e foarte aglomerat, Dumnezeu a vrut ca el sa fie cel care aici,pe pamant ,ne-a ajutat. Spun asta deoarece din ceruri am primit ajutor divin cum nici nu speram ca se va intampla vreodata. In situatia data, sperantele noastre se amestecau cu lacrimile de durere. Singurul lucru care ne-a mai ramas atunci de facut a fost sa ne rugam. Eu si mama mea am inceput sa il rugam pe Dumnezeu sa faca o minune si sa nu-l ia pe tata asa de devreme. Eu cred ca Dumnezeu ne-a trimis ajutorul lui prin Sfantul Nectarie. In focul acestor grele incercari am avut un vis,iar in acel vis tatal meu mi-a promis ca se va face bine. Mi-a dat speranta visul meu. Stiam ca nu era inselaciune diavoleasca. Incercarea cea grea nu a fost operatia in sine,care a decurs bine ci faptul ca la doua saptamamani dupa interventie,tata a facut un stop cardiac de 10 minute si inca trei de cateva secunde. Atunci am crezut ca totul se prabuseste,atunci ne-a fost teama ca-l vom pierde. Mama traia cu calante,fratele meu statea mai mult la spital decat acasa iar pe mine m-a coplesit durerea. Ca prin minune,exact asa cum il rugasem noi pe Dumnezeu, tata si-a revenit. Infectia de la inima s-a vindecat, i-a fost montat un stimulator cardiac, noua valva functioneaza cum trebuie. De cateva zile a venit acasa si e foarte bucuros. E adevarat ca el e un om activ de felul lui si ca ii e greu sa nu poata face tot ce facea inainte de operatie, motiv pentru care nu prea sta el degeaba, dar se simte din ce in ce mai bine atat fizic cat si psihic. A suferit si de o depresie post-operatorie si nu e de mirare, atata timp cat a stat in spital aproape 3 luni si a avut complicatii peste complicatii. Acum, slava Domnului, putem sa ne bucuram. Ne-am rugat de Mantuitorul IIsus Hristos,la Fecioara Maria,la toate puterile ceresti si ne-au ajutat. Sfantul Nectarie a mijlocit pentru noi in tot acest timp. Am simtit ajutorul lui cel sfant si sper sa ma ajute Dumnezeu sa ma tin de toate promisiunile pe care i le-am facut. Rugati-va lui cu credinta si va va ajuta. Mergeti la mostele lui,in tara sau in Grecia,daca puteti. Nu va pierdeti speranta si credeti in El. Dumnezeu sa va ajute. Cu drag, Simona Dumitru, Rm. Sarat, jud Buzau |
De marturii vii avem nevoie. Multumim Simona pentru aceste randuri. Crestinul trist, crestinul care nu raspandeste in jurul sau bucuria vietii si curajul in confruntarea cu greutatile de zi cu zi contrazice credinta pe care o marturiseste. Caci credinta crestina inseamna puterea lui Dumnezeu in noi, biruinta lumii, bucuria vietii.
|
multumim Simona pentru povestea ta minunata.Laudat sa fie Sfantul Nectarie caci de multe minuni si vindecari am auzit din partea lui.
|
Citat:
|
Felix, iata link-ul pentru acatistul Sfantului Nectarie:
http://www.crestinortodox.ro/acatiste/acatistul-sfantului-nectarie-67076.html |
si o rugaciune a Sfantului Nectarie
Rugaciune catre Sf. Nectarie O, preasfinte si intru tot laudate, mare facatorule de minuni Nectarie, primeste aceasta putina rugaciune de la noi, nevrednicii robi, caci catre tine, ca de la un adevarat izvor de tamaduiri si grabnic folositor si ajutator preaminunat scapand, si catre sfant chipul icoanei tale privind, cu lacrimi fierbinti ne rugam tie: Vezi, sfinte, durerile noastre, vezi saracia si ticalosia noastra. Vezi ranile sufletelor si ale trupurilor noastre. Rugamu-ne tie, Nectarie Sfinte, sarguieste de ne ajuta cu neincetatele si sfintele tale rugaciuni, si ne sprijineste pe noi, robii tai. Ia aminte la suspinele noastre si nu trece cu vederea pre noi, ticalosii si scarbitii, ca stim, sfinte al lui Dumnezeu, ca de ai si patimit grele prigoniri pentru dragostea lui Hristos, dar prin ele ai aflat dar de la Dumnezeu si astazi luminat vietuiesti intru împaratia cea gatita sfintilor, fiindca ne-am incredintat ca si dupa mutarea ta din viata aceasta trecatoare, cine a nazuit la ajutorul tau si cu credinta ti s-a rugat, nu a ramas neajutat. Ca cine te-a chemat pe tine, de minuni facatorule, si l-ai trecut cu vederea? Sau cui, intru dureri fiind, si spre ajutorul tau alergand, nu i-ai usurat suferinta? Minunile si ajutorul tau ne-au facut si pe noi, ticalosii si scarbitii, sa te chemam intru ajutor. Auzit-am ca trupul tau a ramas neputrezit, pentru a intari in noi credinta in inviere. Auzit-am si ca din dragoste pentru norodul credincios, mai apoi L-ai rugat pe Dumnezeu ca binecuvantarea sfintelor tale moaste sa se raspandeasca in toata lumea. Stim, o, alesule ierarhe, de multimea tamaduirilor pe care le-ai savarsit, nou doctor fara de arginti aratandu-te. Nu cunoastem nici suferinta si nici durere, pe care sa nu le poti alina. Nu cunoastem nici o boala careia tu sa nu ii poti aduce tamaduire, daca tamaduirea este spre mantuirea celor ce se roaga tie. Dar mai mult decat atat, nu numai ca ai tamaduit boli despre care doctorii ziceau ca nu pot fi tamaduite, ci si pe multi bolnavi i-ai ajutat a se intari in credinta si in rabdare, si sa ia plata de la Dumnezeu pentru osteneala lor. Si acestia, fara sa primeasca tamaduirea trupeasca, au primit tamaduirea sufleteasca si i-au multumit Domnului ca prin ghimpele bolii au fost adusi de la iubirea acestei lumi la iubirea celor sfinte, de la calea cea larga a patimilor la calea cea ingusta a mantuirii. Aceste minuni ale tale, sfinte, ne-au facut si pe noi a crede ca la orice facere de bine esti gata ajutator si grabnic folositor si sprijin minunat. Drept aceea, suntem incredintati ca pe tot cela ce alearga la tine, cerand cu credinta ajutor, nu-l treci cu vederea. Pentru aceasta si noi credem ca si acum acelasi esti, sfinte, precum atunci cand i-ai ajutat pe cei care au alergat la tine. Slaba este credinta noastra, dar fiind scarbiti si pagubiti, la tine alergam cu credinta si cu lacrimi. Ingenunchind, rugamu-ne tie, Sfinte Ierarhe Nectarie, sa te rogi pentru noi lui Hristos Fiul lui Dumnezeu, Cela ce n-a trecut cu vederea rugaciunile tale cele jertfelnice, ci te-a ascultat si te-a intarit si te-a primit in cerestile locasuri. Catre Acela roaga-te, ca sa fim si noi ajutati si miluiti pentru rugaciunile tale, si din pagube si necazuri izbaviti, ca sa laudam si sa binecuvantam si sa slavim intru tot laudatul si prea puternicul nume al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin. |
Daca ceri cu credinta vei avea.Asta e deviza la Sfantul Nectarie.Eu am cerut si am avut .Mari sunt Sfintii intru puterile Lor .DOAMNE AJUTA!
|
ajutorul Sf. Nectarie
Datorita Sf. Nectarie sotul meu si-a gasit un loc de munca foarte bun.Acest ajutor a venit exact atunci cand aveam cel mai mult nevoie.La noi in Iasi este o biserica in care se gaseste un fragment din Sfintele Sale moaste si in fiecare luni seara se citeste acatistul Sf. Nectarie. Luand parte la citirea acatistului te simti mai linistit , calm , impacat cu tine insuti, optimist. Rugandu-te cu credinta si speranta Sf. Nectarie si crezand in minunile Sale sigur vei fi ascultat si ajutat in toate.Multumim pentru tot ajutorul primit de la Sf.Nectarie!!!Doamne ajuta!!
|
Citat:
|
Pentru cei care sunt departe de casa, dar in cautarea Moastelor Sfantului Nectarie. Nu stiu daca exista Biserici Romanesti in Statele Unite, care adapostesc Moastele Sfantului Nectarie, dar am gasit aceste Biserici ortodoxe grecesti in cautarea mea (lista se poate sa fie mult mai lunga).
Daca sunt prea departe, incercati sa vorbiti cu Preotul de la o Biserica ortodoxa greceasca din zona dumneavostra, sau incercati sa contactati Arhiocedeza Bisericii Orthodoxe Grecesti in Statele Unite: http://www.goarch.org/. 1) Saint George Greek Orthodox Cathedral in Hartford, CT. http://stgeorgecathedral.org/ Father George este roman. 2) Saint George Greek Orthodox Church and the Shrine of Saint Nectarios in Clifton, NJ. http://www.stgeorgeclifton.org/ourparish/. Daca sunteti in cautare de Ulei Sfintit de la candela Icoanei Sf. Nectarie, puteti sa sunati si va trimit prin posta. Sunt foarte primitori. 3) Holy Trinity Greek Orthodox Church in Egg Harbor, NJ. http://www.holytrinitysouthjersey.org/. Biserica nu are Moastele, dar are o parte din panglica care a fost pusa pe mainile Sfantului Nectarie dupa adormire si o bucata din lemn din racla Sfantului Nectarie. 4)) Saint Nektarios Greek Orthodox Church in Charlotte, NC. http://www.stnektarios.org/visitingrelics.php 5) Saint Nektarios Greek Orthodox Church in Covina, CA. http://www.saintnectariosbrotherhoodmission.org/ .Vedeti categoria: Pilgrimage and Prayer Request. Se pare ca si aceasta Biserica trimite prin posta Ulei Sfintit celor care au nevoie. 6) Saint George Greek Orthodox Cathedral, Greek Orthodox Cathedral of Philadelphia, PA. http://www.saintgeorgecathedral.org/. Nu am reusit insa sa confirm. Contactati pe Father Nectarios la numarul de pe website, inainte de a merge. 7) Mi s-a spus ca in Emmitsburg, MD se va infiinta St.Nektarios Monastery, care se pare ca va adaposti Moastele Sfantului Nectarie. Desi nu stiu acest lucru cu siguranta, cei interesati pot monitoriza in viitor. Stiu cu siguranta ca pe Noiembrie 9, va avea loc o Liturghie la acest locas, si s-ar putea ca Moastele Sfantului Nectarie sa fie aduse pentru aceasta ocazie. Numai bine si sa ne auda Sfantul Nectarie tuturor rugaciunile. |
Pentru cei interesati (departe din nou de casa) sa gasiti Icoane cu Sfantul Nectarie, Saint Sophia Greek Orthodox Cathedral in Washington, DC (http://www.saintsophiawashington.org/about) vinde la preturi acceptabile prin magazinul lor de icoane si carti.
|
Citat:
|
vad ca sunteti din iasi
|
Nu, imi pare rau, nu stiu daca in Anglia se gasesc Moaste ale Sfantului Nectarie.
Numai bine. |
Au fost furate moastele Sfantului Nectarie
In noaptea de marti spre miercuri, in jurul orei 4.00, s-au furat moastele Sfantului Nectarie de la Manastirea Radu Voda. Hotii au intrat in biserica prin fortarea usii. Trei hoti au fost retinuti, in timp ce a patra persoana care a participat la furt a reusit sa fuga. Christian Ciocan, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, a declarat ca cei trei au fost prinsi la aproximativ 100 de metri de echipajele Sectiei 14 de Politie
Sursa: http://www.crestinortodox.ro/stiri/c...da-118943.html Mare-i gradina Lui Dumnezeu! |
Stau si ma intreb ce suflet au acei care au avut indrazneala de a fura moastele Sfantului. In orice caz, sa ne bucuram de faptul ca au fost recuperate si ca ne putem bucura in continuare de prezenta lor in tara noastra.
|
Sa sfidezi omul si legile lui, am mai vazut. Nu odata romani ingeniosi au intrat pe site-urile ultrasecrete ale americanilor, dar asta mai mult dintr-un teribilism: omul poate fi invins! Dar sa incerci sa furi moaste facatoare de minuni, mie personal mi se pare ca frizeaza prostia si nu teribilismul. De obicei hotii se tem de Dumnezeu si au reguli stricte, pe care nu le incalca pentru nimic in lume. Marea majoritate a moastelor au fost descoperite in chip minunat, fie prin vedenii, fie prin vise, fie prin mijloace care nu au nimic de-a face cu legile cunoscute ale omului. De multe ori, au ars biserici in intregime, dar moastele au ramas intacte... Si cate alte intamplari minunate nu au ajuns pana la noi. Oare hotii ar fi vrut sa testeze pe pielea lor cum se savarseste o minune? Au fost bauti, drogati, atei sau total ignoranti? Sau o fi o lucrare a Sf. Nectarie... Cu aceasta ocazie, hotii se lasa de furat!... Sa deie Domnul!...
|
Stiati ca cei care au intentionat sa fure sfintele moaste ale Sfantului Nectarie vroiau sa le duca in Austria? Dar sfantul nostru nu ne-a lasat, s-a intors inapoi. Multumim Sfinte Nectarie!
|
Eu cred ca Sfantul Nectarie ne iubeste!
|
Ajutor nespus de la sf.Necatrie!
Nespus de mult ne iubeste sf.Nectarie. Sa va rugati cu credinta si veti simti schimbarile.Pe mine tare mult m-a ajutat si mi-a redat increderea si speranta. Eu am promis sfantului ca voi spune si altora de puterea pe care o are. Nu-mi vine sa cred ca lucrurile s-au aranjat intocmai dupa cum imi doream, dupa ce am inceput sa ma rog in fiecare seara, sa ii spun problemele mele, gandurile si dorintele mele. Citesc in fiecare seara acatistul si am incredere deplina ca va veghea in continuare asupra mea .Doamne ajuta!
|
Minunat este Dumnezeu intru Sfintii Sai.Ma rog si eu la Sf.Nectarie si il am Sfant ocrotitor alaturi de Sf.Ioan Rusul si Sf.Apostol Andrei.
Prin minunile Sf.Ierarh Nectarie ne sunt cunoscute puterile lui Dumnezeu,iubirea lui Dumnezeu fata de oameni si Adevarul adica Hristos.Ma bucur foarte mult de minunile Sf.Nectarie si de bine cunoscutul lui nume,si asta pentru a face cunoscu numele lui Dumnezeu. Rugati-va si la bine si la rau,nu doar la rau iar Sf.Nectarie si El va va rasplati si va veti bucura si voi si Sf.Nectarie si El. Doamne ajuta! |
ajutor de la sf nectarie
si eu m-am rugat si ma rog la sf nectarie si spun la toata lumea cum ma ajutat am citit acatistul sf nectarie timp de 40 zile si si acum ii simt ajutorul am sa il rog si sa ii multumesk toata viata rugativa cu credinta
|
ajutor de la sf nectarie
Da rugativa cu credinta sf nectarie si nu o sa va para rau eu am citit acatistul sf nectarie 40 de zile si acum am promis sf nectarie ca il citesc o data pe saptamana rugativa si o sa vedeti ca minunile apar
|
Si eu am aprox. 40 de zile de cand citesc fie un acatist, fie un paraclis de-al Sf Nectarie; deja incepe sa se intrezareasca o posibila implinire a dorintei mele. Inca nu s-a indeplinit, dar sunt mari sanse. :)
Multumesc anticipat Sf Nectarie! Doamne-ajuta! |
Si pe mine m-a ajutat sfantul Necatarie! M-a vindecat de o afectiune atunci cand eram mai descurajata. Si eu citesc seara acatistul, am cumparat si o icoana cu sfantul si sunt sigura ca o sa aiba grija de mine in continuare!!!
|
minunile sf nectarie
Am tot scris despre minunile sf nectarie si o sa scriu de fiecare data acum am sa va povestesc despre o minune
sotul meu e plecat la munca in strainatatae si nu isi gasea de munca si am inceput sa citesc acatistul sf nectarie si nu dupa multa vreme sotul meu si-a gasit de munka si este ok acum astept sa plec si eu si sunt sigura ca sf nectarie ma va ajuta in continuarie doamne ajuta si pe fetita mea a jutat-o acum cateva zile a fost avansata la locul de munca la 22 de ani mare eti tu dosmne sfinte nectarie |
Sfantul Nectarie - Bunicutul meu Drag!
As vrea ca mereu sa pot si sa impartasesc ceea ce intampin si traiesc in legatura cu Sf.Nectarie! Sf.Nectarie este un SFANT CE IUBESTE, si chiar dezamagit, IARTA! Iar cuvintele sunt NEPUTINCIOASE in a exprima ce simt si ce traiesc, legatura mea cu Sf.Nectarie! Este cea mai sfanta legatura!
Mereu sunt intrebat cum ma rog de Sf.Nectarie mereu imi raspunde! Nu am nici o forumula speciala sau vreun „sirletic” ci pur si simplu sunt EU in fata Sf.Nectarie! „Asta sunt EU Sfinte Nectarie! Nu am cum sa te mint, asta sunt, ceea ce iti spun acum, si am nevoie sa ma ajuti cu ceea ce te rog acum!” Nu il tratez pe Sf.Nectarie ca sfant SUPERIOR, desi este, ci ca PRIETEN! Ma duc si vorbesc cu el, asa cum va marturisesc voua acum! Am respectul fata de Dansul asa cum se cuvine, dar il iubesc mai mult ca pe un sfant! Ca si cum mi-ar apartine, ca si cum mi-ar fi MULT mai apropiat, de un sange cu Dansul, de aceea il numesc BUNICUTUL MEU! Daca vreti mai multe despre acest Sf.Mununat, gasiti pe www.sfantulnectarie.ro! Sf.Nectarie sa va binecuvinteze! |
Datorita acestor sfinti multi s-au reintors la dumnezeu. nu satana face aceste minuni, pt ca multi datorita minunilor sfintilor au descoperit frumusetea rugaciunii si a credintei.
|
Moaste ale Sf. Nectarie la Manastirea Crisan in judetul Hunedoara.
Doamne ajuta |
Manastirea Radu Voda - Sf. Nectarie
Buna,
Stie cineva daca vineri noaptea se face slujba la manastirea Radu Voda? Daca da, la ce ora incepe? Multumesc! |
Si pe mine ma ajuta sf. Nectarie
Nu pot sa va spun cat de mult s-a schimbat in bine viata mea, de cand citesc acatistul sf. Nectarie! Am promis ca voi spune si altora, ca intr-adevar este un sfant grabnic ajutator celor ce sunt in nevoi si necazuri. O problema personala ma framanta de foarte mult timp, nu gaseam nicio rezolvare, ba din contra lucrurile nu pareau ca vor intra deloc pe fagasul normal. Am citit acatistul sf. Nectarie, apoi m-am rugat sfantului si i-am spus framantarile mele. Problemele s-au rezolvat iar eu mi-am regasit linistea. Va indemn pe toti sa va rugati parintelui Nectarie, chiar daca sunteti speriati, deznadajduiti sau dezorientati. Veti primi grabnic ajutor si veti simti caldura sufleteasca de care aveti atata nevoie!
|
sf nectarie m-a ajutat
Buna ziua, sunt noua pe acest forum si vreau sa va impartasescc o minune pe care Sf Nectarie a infaptuit-o cu mine. Auzisem de acest sfant si de minunile infaptuite de el dupa internet si de la niste prieteni. La inceputul verii treceam printr-o problema financiara destul de grava, aveam urgent nevoie de o suma mai mare de bani si nu aveam de unde sa o iau, m-am dus la sfintele moaste la manastirea Radu Voda (ptr prima oara) si m-am rugat cum am stiut eu. La cateva zile dupa ce am fost la manastire am vb pe mesenger cu un fost coleg de liceu si i-am cerut cu imprumut suma respectiva de bani desi nu ma asteptam sa ma ajute, imediat s-a oferit sa ma ajute si in 24 de ore aveam banii, dupa alte doua saptamani l-am ajutat intr-o problema si mi-a spus ca acea suma de bani sa nu io mai inapoiez. Trebuie sa credem cu tarie si se ne rugam din tot sufletul si Sf Nectarie ne va ajuta. De atunci am mai fost de 2 ori l-a manastire si cred ca sf ma ajuta in continuare.Am fost ieri si i-am promis Sfantului Nectarie ca ptr ajutorul pe care mi l-a dat si mi-l va mai da ma voi duce pe insula Eghina sa ii multumesc!
DOAMNE AJUTA! Si nu uitati ca avem multi sfinti care ne ajuta, as dori sa enumar cativa care p emine m-au ajutat de-a lungul timpului: Sf Mina, Sf. Parascheva, Sf Ciprian, Sf Niculae, Sf Antonie si nu in ultimul rand Maicuta Domnului, trebuie doar sa avem credinta si sa ne rugam si vom primi ajutorul cerut. |
Si inca o minune...
Nespus de mult m-a ajutat sf.Nectarie si am promis ca o sa spun tuturor. Ba mai mult, am ajuns si la Sfintele Moaste in Bucuresti desi eram contra cronometru si nu credeam ca o sa mai nimeresc. Recent fratele meu a avut un examen foarte greu. In ciuda tuturor descurajarilor venite din diferite parti (inclusiv din partea profesorului care l-a pregatit si care ii spunea sa nu isi faca iluzii, intrucat acest examen se "aranjeaza"), a trecut examenul cu nota maxima (singurul). Dimineata nu vroia sa mai intre, se panicase dar l-am incurajat si i-am spus sa nu uite ca are Dumnezeu grija de toti. In momentul in care a intrat in examen, am ingenuncheat in fata icoanelor si m-am rugat Domnului nostru Iisus Hristos si Fecioarei Maria, precum si sf.Nectarie. Intr-o ora jumatate am aflat rezultatul:admis si cu nota maxima. In semn de multumire o sa mergem la sfarsitul lunii la Bucuresti la Radu Voda.Cel mai important e sa va rugati si sa aveti incredere ca Dumnezeu ne aude pe fiecare si ne intinde mereu o mana de ajutor.
|
Sf nectarie!
Acum cativa ani buni, am aflat de Sfantul Nectarie. M-am rugat zilnic..cate 40 de zile sa ies din orasul meu, sa calatoresc.. dupa un timp am inceput efectiv sa caltoresc la greu. Nu-mi venea sa cred. Unii oameni se rugau pentru boli urate, incurbile si ii ajutase iar eu cerusem o banalitate si nici pe aceasta nu o trecuse cu vederea - setea mea de a calatorii. Apoi dupa un timp, vazand ca la o varsta trecuta de 30 de ani nu am pe nimeni iar timpul trecea ...am inceput sa ma rog sa mi-l daruiasca pe cel care trebuie pentru a intemeia o familie si copii... Incepusem sa ma rog mult..nu mai tineam cont ca trecusem de 40 de zile, ma rugam incontinuare la el. Ajunsesem sa plang in momentul citirii acatistului cu sughituri, mi-era rau de atata plans. Un semn mi-a daruit atunci cand din un planset oribil, m-am oprit brusc..fara nicio explicatie. Dupa o perioada a aparut el, din primavara lui 2009 am fost o femeie fericita, nu ne venea sa credem ca ni se implinise visul ..eu sa am pe cineva copatibil si el la fel. Il citeam in continuare si incepuse si el sa-l citeasca. Cat de minunat putea fi , cand amandoi, in aceiasi camaruta citeam acatistul Sf Nectarie. Nu-mi venea sa cred ce minune frumoasa facuse Sfantul cu noi. Ne impacam de minune! Ne cerusem de 3 ori in casatorie...
Dupa un an si ceva...in vara lui 2010, am fost la parintii lui ce sunt in alta localitate impreuna cu sora lui si prietenul ei. Acestia vroiau sa mearga prin tara cu noi, in concediu… Noi nu aveam bani, nu ne permiteam o asemenea excursie. Atunci sora lui a inceput sa ma vb de rau mamei lor. Ca ii mananc banii..etc. Are si avea un salariu mediu pe economie. Il mai ajutam cu bani si eu… Cum sa-I mananc bani?? In fine..am finalizat amandoi prin a fi dati afara de ea din casa parintilor lor….. Am suferit cumplit amandoi atunci…Am plans ca doi copii.. Intr-un final, vreo 2 luni nu a vb cu ei. Apoi parintii lor au inceput sa traga de el..sa se impace cu sora, sa vina la ei… etc. S-au impacat. Intre timp, el tot ma ruga sa ne mutam impreuna. Mi-era greu! N-am fost niciodata mutate cu cineva si sincera sa fiu mi-era cumplit de teama(lasha de mine sau poate nu) de reactia cumplita a tatalui meu . De cate ori ieseam cu iubitul meu, tata ii facea scandal mamei… Chiar daca am o varsta, si acum ii place sa aibe controlul asupra mea. M-am gandit la ce va pati mama daca ma mutam cu iubitul meu. Ma ingrozea! Mama de cate ori ajungeam acasa plangea, a facut depresie… Am omis sa zic ca a avut si o perioada infecta in care nu prea s-a putut misca, avea pb cu coloana. Am stat mult in casa. Frustrarile s-au adunat…si la mine si la el. Ii faceam injectii. Eu care habar n-aveam de asa ceva. Nevoia si iubirea m-au invatat. Mi se rupea sufletul cand il vedeam cum se chinuie..... ne ciondaneam din diverse motive doar ptr ca boala ne jucase feste… sa stam in casa cateva luni bune, fara contact cu nimeni..fara plimbari..fara nimic. Cu siguranta, interevenise monotonia. In ziua cand ne-am certat, a luat telefonul sa ma uit sa vad daca a vb cu sora lui. Atunci mi-a zis ca-l suspectez ca ma inseala..NU! Deloc! Nu-l suspectam ca ma inseala ci ma durea ce facuse mama si sora lui ( sora fiind in principal cea care bagase bete-n roate) si nu le puteam ierta. As fi vrut sa mai fie o vreme suparat pe ele dar el nu a putut sa faca asa ceva.. Avea nevoie de bani…de la ei. In ultimul timp, am incepit sa-l simt rece si distant…el vroia sa ne mutam impreuna fara sa asteptam nu stiu ce data...sau fara sa am pretentie la o nunta. Apoi am inceput sa suspectez si eu ca vrea efectiv sa aibe un ajutor financiar ca sa isi poata plati chiaria si utilitatile… si am ajuns intr-un final…cand mi-a spus ca nu mai vrea nimic, nu mai vede un viitor impreuna cu mine....... iar eu deja vedeam in el un om care vrea cu orice prêt sa se mute cu mine ptr a-i mai usura povara chirie si cheltuielilor casnice… Oribil! Sper ca bunul Sf Necatarie sa nu ma uite si sa faca la un fel... a fost totul prea frumos..pana la un moment dat s-a schimbat ceva de parca isi bagase cineva coada... :( !!! Am tot povestit de minunile ce mi le-a facut Sf NECTARIE dar ma gandesc ca incetand sa mai vorbesc despre El si sa-l preamaresc mi-a luat omul drag pentru care m-am rugat atat. Singur scriu prostii dar n-am scris niciodata despre asta si am simtit ca trebuie! Doamne Ajuta!! |
Cred ca prietenul tau e tipul de om care fuge de responsabilitati.De ce sa nu locuiasca impreuna cu tine la familia lui,unde are cazare asigurata si tu sa "nu misti in front",ca oricum bine nu iti va fi la acea familie,odata ce te-au acuzat ca ii cheltui banii,tu fiind numai prietena nu sotie.
Probabil ca tu i-ai zis "ori cu mine,casatorit,ori cu ai tai",lucru firesc,ca doar nu o sa mergi pe tipul acesta de relatie pana la batranete. Spune ca nu a fost sa fie,si mersi ca nu te-ai incurcat mai rau.In orice relatie trebuie ca iubirea sa fie reciproca,macar la inceput... |
Fii linistita...daca Sf.Nectarie te-a ajutat in alte imprejurari,te va ajuta si acuma. Gandeste-te ca poate nu el este barbatul potrivit pentru tine.Continua sa te rogi si vei vedea cum te va ajuta Sfantul Nectarie sa gasesti calea si omul potrivit.Doamne Ajuta!!!
|
Citat:
Familia lui locuieste intr-un oras ce se afla la cateva sute de km de orasul unde locuiesc eu si el.Apoi nu i-am spus " hai, casatoreste-te cu mine!". Insa ne-am cerut in casatorie, reciproc, de cateva ori si am discutat despre asta.... El nu putea vedea o casnicie cum imi doream eu.... Cu nunta in adevaratul sens al cuvantului, vroia momentan o mutare iar eu incepusem sa o percep ca pe o mutare de interes pentru a ii usura taxele - intretinere, lumina, apa, etc. Probabil ca iubirea n-a rezistat asa sau a fost un foc de paie ce s-a consumat la foc automat. Nu pot descrie cat de fericiti si multumiti am fost timp un an si vreo 2-3 luni. Dureros!!! In ultimul timp, il percepeam nervos, cerebral, ingandurat, ascuns, necomunicativ. Si sa ma ierte Dumnezeu dar, de fiecare data, am considerat ca o contributie negativa o avea si mama si sora lui care il sunau si chiar, mi se parea, ca-l sufocau. Sper ca Sfantul Nectarie, dragutul, sa vada tot si sa ne ajute pe el și pe mine,... să ne vedem unul pe altul cu ochii iubirii cum a fost un an si ceva, să traim din nou in armonie, prietenie, respect, onestitate și să fim din nou marea iubire unul pentru celălalt, să ne reînnoiasca dragostea iar "dusmanilor" sa le dea ganduri bune pentru noi. Doamne Ajuta-ne!! |
Despre Sf. Nectarie
Si eu l-am cunoscut pe Sf. Nectarie intr-o perioada f grea a vietii mele si pot sa spun ca mi-a salvat viata. Sotul meu s-a decis sa se reintoarca in tara lui ca sa putem petrece ceva timp si cu familia lui ca sa se bucure si ei de nepotii lor, socrii mei fiind foarte batrani. Din pacate am fost primiti nu cu dragoste ci cu nepasare. Nu am fost bineveniti nici de ei nici de fratele sotului meu. Am trecut printr-un iad spiritual si am ajuns de am inghitit pastile ca sa "scap". Norocul meu ca deja auzisem si citisem despre Sf. Nectarie din Formula AS si cred ca deja incepusem sa ma uit prin acest forum, dar nu eram inca in stare sa-mi revin. Sant sigura ca Sf. Nectarie alesese sa aiba grija de mine si sa ma salveze cu mult inainte sa stiu ce-o sa se intample cu mine. Insa bunul Dumnezeu mi-a aratat ca am putere in mine sa ma lupt si dupa acest episod am revenit, incetul cu incetul, la persoana la care am fost inainte sa vin aici. De-atunci simt prezenta Sf. Nectarie in viata mea tot timpul. Ii citesc acatistul in fiecare zi si simt multa caldura si dragoste in acest timp. Mi-a permis sa ajung in Bucuresti la Manastire Radu Voda si sa stau langa moastele lui si sa primesc si ulei sfintit. Ultima minune pe care a facut-o in familia mea este ca l-a vindecat pe sotul meu de o problema cronica cu o ureche. A durat numai trei zile de cand am inceput sa-l ung cu mir si sa-l rog pe Sf. Nectarie sa il ajute. Dragostea pe care eu o simt de la sfant in sufletul meu este prea mare ca sa o pot descrie si de multe ori nu-mi vine sa cred ca merit asa ceva pentru ca stiu oricat de mult incerc nu pot sa fiu asa cum ar trebui sa fiu in fata Domnului.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:49:35. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.