![]() |
Ieri seara urmaream filmul The Bible si am realizat ca dupa ce arca lui Noe a acostat pe muntele Ararat si Dumenzeu a facut pactul cu oamenii, in urma acestui pact El a introdus un nou element de natura fizica in creatia Lui, Curcubeul, ca simbol al pactului intre El si omenire.
Deci inainte de poptop, NU EXISTA CURCUBEUL, nu?...deoarece altfel acest fenomen fizico-chimic, in explicatie lumeasca, nu ar fi servit ca ceva, memorabil, nou in natura care sa accentueze acest pact. Ce parere ai Traditie, 7-th? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Si inainte sa ma faci neserios pune frate mana carte si cerceteaza nu vorbi numai asa de dragul de "a posta" |
si Cozia o dedicatie: Asa Doamne Imparate daruieste-mi sa-mi vad greselile mele si sa nu osandesc pe aproapele :D
|
aproapele meu* :D
|
pai si daca nu scrie in carte inseamna ca n-a mai plouat pana atunci?! asta chiar ca mi se pare absurd! si cu ce se hraneau oamenii aia, ca daca nu ploua inseamna ca nici nu se facea recolta sau altceva comestibil.
|
Citat:
|
lasa frate, cartile, zi mai bine cum e cu ploaia asa, din bun simt.
|
si ca tot vorbeai de documentare, uite, mie Serafim Rose nu-mi place si nu-l citesc... asa ca daca vrei sa explici tu aici ce-ai aflat citind cartea aceea a lui ptr mine e OK.
|
Da , inteleg ce zici insa, vorba Mirelei , daca ploaia nu a fost mentionata nu inseamna ca nu a plouat, asa multe manifestari naturale nu apar ca altfel Biblia ar fi fost in zeci de volume...
|
oricum am da-o apa este mentionata deci-> circulatia apei -> insa pina atunci fara curcubeu
|
Citat:
|
Citat:
|
:) bine, multumesc oricum ptr osteneala, chiar ma miram de ce nu zici nimic.
|
Citat:
|
Citat:
|
Nu era ploaie dar era apa, insa circulatia apei in natura se facea in alt mod decat cel existent acum.
Se zice ca era un mod ciudat al circulatiei apei in natura, greu de crezut la mintea omeneasca actuala, insa cu putinta la Dumnezeu... Cica erau niste fluvii de apa care pur si simplu urcau spre cer si se intoarceau tot sub forma de suvoi dar prin alta parte a globului. Si asta pare sa fi fost circuitul apei in natura pe atunci... |
Citat:
|
Ma gindeam ca aceste fenomene lipseau pe pamint la fel cum si Adam si Eva desi traiau in Rai alaturi de toate animalele si alaturi de toata creatia de pe PAMINTUL unde se cistiga piinea cu sudoarea fruntii, EI DOI nu erau ACOLO pe pamint ci in Rai(deocamdata)
Zic asta deoarece nu cred ca Dumnezeu a creat doua categorii de vietuitoare, cele din Rai si altele , sa zicem cele fioroase de pa Pamint, ce zici C-tin?...........si numai in momentul izgonirii cei doi au cunoscut vietuitoarele din alta "perspectiva" mult mai cruda... |
Citat:
|
Citat:
A fost o data ca niciodata un Fiu in Rai... Era Bucuria-Bucuriilor ..Tatalui Cel Prea Sfant... care atatea minunatii facu-se, odihna insa n-a aflat decat abia cand l-a avut pe Adam. Si tare mult il iubea pe Fiu. Mult, mult de tot caci era aidoma Lui. Nu mai stia ce sa-i mai dea ca sa-i incante viata. Zbura cu Tata-l si cu alai maret printre stele timpuri si culori de... curcubeu Iar intr-o zi i-a daruit lui, Fiului jucarii..stapanire asupra "animalutelor"... vietuitoare din duh, blande ...facute din gand. Si le-a pus si nume si era acum Adam precum un copil mic si cu fire simpla printre jucarii... Si Tata-L il privea induiosat jucandu-se nevinovat si s-a simtit de-o data ca era cam posesiv incat si-a zis hai sa-i fac lui Adam o noua bucurie ... si i-a dat pe Eva.... Mai departe curcubeul se intuneca asa ca ma opresc aici:( |
Citat:
..si asa reincepe o alta etapa,.... un nou legamint cu omenirea,...gigantii - potopul,... Sodoma,...trimiterea Fiului pentru Mintuire......revenirea Fiului...Sfirsitul Omega |
curcubeul este un fenomen fizic. lumina este compusa din 7 culori: rosu,orange, galben, verde, alabstru, indigo si violet. deoarece picatura de ploaie are o forma oarecum de prisma, aceasta descompune lumina in aceste 7 culori. asa apare curcubeul. nu cred ca e posibil ca dupa noe sa fi aparut curcubeul. acest feomen fizic exista de la inceput. adica odata ce lumina a fost creata, si curcubeul a aparut indirect. asa ca treaba cu noe e imposibila, chiar daca spune in biblie acest lucru. biblia este plina de simbolism, asa ca nu trebuie luata ad literam.
|
Citat:
|
Exact asa e cum zice si Strajeru.
Raiul era udat de Tigru,Eufrat si inca doo rauri. Caderea lui Adam din Dumnezeu se pare ca a produs si caderea gradinii Raiului in paragina si salbaticirea unor animale. Este foarte clar ca diavolul a intrat in creatia lui Dumnezeu care era inainte foarte buna prin primii 2 oameni - Adam si Eva - caci omul este legatura dintre lumea spirituala si cea materiala (lumea vazuta si cea nevazuta). De aceea si Dumnezeu a venit aici in lumea materiala tot printr-un om si anume prin Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu asa cum diavolul a intrat initial in lume prin Eva. Exact asa zic ca diavolul a intrat in lumea vazuta prin Eva. Cum era creatia vazuta inainte de cadere nu stim dar oare existau animale de prada? Existau vanturi puternice,furtuni,ierni,calduri prea mari? |
Daca cineva nu crede ca omul este legatura dintre lumea vazuta si cea nevazuta apoi sa se intrebe de ce sfintii parintii talcuiesc versetul:
"Pe aceasta piatra voi cladi Biserica Mea si portile iadului nu o vor birui". portile iadului se talcuiesc ca gurile sectarilor (aceast o zice parintele Cleopa). De ce oare? Nu e clar ca omul e legatura dintre lumea materiala si cea spirituala? |
Citat:
|
Citat:
|
n-atzi intzeles fratzilor, curcubeul era un semn pe cer, in nor, care trebuia sa le aminteasca urmashilor lui Noe poruncile lui Dumnezeu, sa se tzina ei de legamant, ce a dat de la Adam pana la Noe shi ce va da mai departe, daca ar vrea sa tzina shi Dumnezeu legamantul cu ei shi sa nu mai pustiasca pamantul. Adica sa nu mance carne cu sange shi sa nu li se incline din tineretzile lor toate naluciferizarile spre rau, sa nu plasmuiasca toate spre rau inca din tineretzile lor ci mai ales sa-shi faca canonul de pocaintza... ca altfel ajung sa fie doar trupuri fara Duh, trupuri pline de silitnicie shi desfrau...
iar ploaie daca nu era inseamna ca nu erau nici nori shi nici fenomenul de evaporare... nu shtiu sa ma pronuntz shi trebuie sa ma mai gandesc... sa ma rog, sa caut explicatzii, sa ma consult cu apropiatzii... sa ashtept sa-mi cada vre-o firmitura de la Dumnezeu. |
Deasupra unui oras din sud-estul Romaniei, in care ma aflam pe moment, a aparut dupa o ploaie scurta, un curcubeu dintr-un capat al altuia al orasului. Era tocmai in ziua si-n momentul cand la Bucuresti a fost ales Daniel ca Patriarh :dozingoff:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
A doua! In vacata fiind,am lasat socoteala zilelor, deci habar nu aveam ca in clipa aceea era alegerea Patriarhului! Abia seara la stiri am aflat ca pe la orele de ...a fost ales Daniel... era cam acelasi timp. O coincidenta interesanta... |
[SIZE="5"] [COLOR="Magenta"]C[/COLOR][COLOR="Red"]u[/COLOR][COLOR="DarkOrange"]r[/COLOR][COLOR="SeaGreen"]c[/COLOR][COLOR="DarkGreen"]u[/COLOR][COLOR="RoyalBlue"]b[/COLOR][COLOR="Blue"]e[/COLOR][COLOR="DarkOrchid"]u[/COLOR][COLOR="Purple"]l[/COLOR] [/SIZE]
de Dimitrie Anghel Ce schimbătoare e la munte Lumina, cât ai scăpăra, Un curcubeu a-ntins o punte Din casa mea pân’ la a ta. Și-un gând, un gând nebun îmi vine! - Așa-s poeții uneori – Să mă avânt până la tine Pe puntea asta de culori. Cu fruntea de lumini brăzdată Să urc tăriile cerești Și, când nici nu te-aștepți, deodată Să-ți bat cu degetu-n ferești ... ! |
Un pic inainte sa aiba loc tragedia de la Vestprem
4 atașament(e)
Doamne-ajuta!
Duminica trecuta, la Bucuresti, cu putin inainte sa erupa pe toate canalele media tragedia din Ungaria cu hadbalistul Marian Cozma - Dumnezeu sa-l ierte - a putut fi observat un curcubeu de toata frumusetea. Cum nimic nu e intamplator, am incercat sa vad in aceasta succesiune de evenimente, avand in vedere explozia de fraternitate cu totul neobisnuita intre romani, sarbi si unguri, intre sustinatori ai unor echipe adverse, un semn bun, o minune care ne-a redeschis inimile catre comuniune curata. Si, printre lacrimi si durere am vazut ca se intampla si un lucru bun. Au mai trecut cateva zile si am vazut cat de usor uitam ce tine de firescul fiintei noastre. Azi, iar aveam ceva de impartit si o faceam afundandu-ne in aceleasi pacate egoiste: intoleranta, minciuna, suspiciune, meschinarie, ipocrizie. Au vandut durerea acelor zile luminate si unite de curcubeul fraternitatii si apoi au revenit cu o normalitate demna de o cauza mai buna la mizeriile de zi cu zi. Pacat. Nu stiu, evident, tot ce s-a intamplat in acea zi si de aceea am facut legatura doar intre aceste doua evenimente mai vizibile decat celelalte. Au fost cateva zile in care Dumnezeu ne-a aratat ca indiferent de etnie, putem fi frati in fata durerii. Cand vom realiza ca putem fi frati si in restul timpului? Ataşament 377 Ataşament 378 Ataşament 379 Ataşament 380 Doamne ajuta! |
Completare
Doamne-ajuta!
Imi cer scuze, am uitat sa mentionez ca pozele sunt de pe cotidianul.ro si apartin lui Timi Slicaru. Doamne-ajuta! |
Ati incercat vreodata sa fotografiati un curcubeu? Atunci ati constatat ca este imposibil de fotografiat, fiind foarte inalt si foarte lat. Cele doua "brate" care ating pamantul sunt in unghi de 90 grade fata de pamant, asa ca e putin probabil ca imaginea cu curcubeul intreg sa nu fi fost manipulata. Parerea mea!
|
Si apoi in a patra imagine coloritul e pus invers, caci trebuie sa inceapa cu rosu , portocaliu si sa se termine sus cu violet.
Si am impresia ca nici unghiul curcubeului fata de pamant nu este acelasi pe cele 4 poze... |
Am vazut odata la Constanta un curcubeu multiplicat pe cerul negru de nori. Era multiplicat unul dupa celalalt; nu ca in fotografie unul deasupra celuilalt.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:39:34. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.