![]() |
Am postat acest mesaj si pe alt thread, dar pt ca mi se pare important, deschid unul separat. Sunt nou pe acest forum, dar desi inca nu am postat, am citit multe din threadurile de aici si sunt bucuros ca am gasit o comunitate unde sa imi pot impartasi gandurile intru Hristos.
Vad in ultima vreme tot mai multe situri si bloguri ateiste. Marea majotitate sunt copii, adolescenti rebeli si rataciti, care probabil nu au primit o educatie crestina, acasa. Cele mai multe sunt inofensive, daca pot spune asa, (desi sunt pline de blasfemii) pentru ca in afara de glume de tot felul, nu fac decat sa scrie tot felul de articole pe care le gasesc pe internet. Si cred ca, pe masura ce se vor maturiza, Dumenzeu Cel Iubitor de oameni ii va intoarce pe calea dreapta a Luminii. Sunt insa unele situri care au o abordare mai vehementa si care incearca prin rastalmacirea istoriei sa abata cititorii de la Cale. Acestea ma ingrijoreaza, pentru ca aduc "dovezi" pe care un cititor mai putin informat le poate lua drept adevarate. In mod normal nu citesc astfel de situri, dar despre acesta am aflat auzind in statia de autobuz discutia intre un tata si baiatul lui. Daca am inteles eu bine, situl era al tatalui, care -am dedus eu- e profesor. Ce fel de profesor e asta, care isi invata si incurajaza copilul la asa ceva! Ce m-a intristat e ca amandoi erau destul de "realizarea" lor. Intamplator am retinut numele sitului si din curiozitate am cautat situl de care vorbeau si am gasit: http://creationistmonkey.com/ care e scris in engleza, si incearca sa arate ca Apollonius din Tyana a facut fapte la fel de minunate ca si Isus. Si mai mult, pretinde ca a inviat din morti! Din pacate, situl acesta e doar un exemplu din ceea ce se intampla in ultima vreme in presa romaneasca. Am citit si pe acest forum mai multe posturi despre acest subiect, TV, radio, religia in scoli, toate sunt lucruri care se intampla in jurul nostru, si pe care de cele mai multe ori le ignoram, multumindu-ne cu credinta noastra. Dar nu as vrea sa ma trezesc ca baiatul meu vine intr-o zi si ma intreaba de ce Apollonius a inviat la fel ca Domnul Isus Hristos. Doamne ajuta! |
Citat:
Iar cei care sustin aceste idei, sunt niste semidocti care in afara de Codul lui DaVinci si ceva documentare pe national geografic nu prea cred sa mai fi studiat |
Am dat din nou peste situl ala, si gasesc un articol care ma ingrijoreaza si mai mult, mai ales ca intre timp se pare ca situl a castigat multi vizitatori, care posteaza raspunsuri si revin pe site sa citeasca ce blasfemii am mai scris ala.
Acum vad ca incepe o serie de mai multe articole, in care cica sa-l demonteze pe Domnul Isus! http://creationistmonkey.com/23/ Am citit articolul, si trebuie sa recunosc ca, spre rusinea mea catvea din lucrurile de acolo m-au pus putin pe ganduri. Voi ce parere aveti? |
toti canta aceeasi melodie deja m-am plictisit
|
Noi scriem Iisus Hristos.
Draga Adrian, raul a existat de la inceputurile omenirii si va mai exista. Intareste-te in credinta, invata-l pe copilul tau daca il ai, sau cand il vei avea, despre Iisus Hristos, si totul va fi bine. La ce bun sa te preocupe desfiintarea Lui, cand poate ca nici nu stii bine cine este. Altfel nu ai pune astfel de intrebari. Credinta noastra e de 2000 ani si va exista pana la sfarsit, caci este adevarata credinta. Apa trece, pietrele raman. |
si cind te mai gindesti ca sint pe aici citiva care scriu pe acele bloguri. si ce sfaturi care la prima vedere par bine intentionate, dar cine citeste mai cu atentie poate sa inteleaga cine este lup printre oi.
ca si satana stie biblia mai bine decit orice om de pe pamint si asta nu il ajuta la nimic. |
Cine crede ca se trage din maimuta, asa este.
Nu cred totusi ca la nivelul nostru de induhovnicire are rost sa ne demontam parti din suflet citind asa ceva. Traim tragedii, care au fost si vor mai fi, amplificate acum prin media, dar uitam sa ne bucuram de Dumnezeu prezent intre noi printre tragediile acestei lumi. Trebuie sa-L crestem in noi cautand binele, nu alimentand raul. In fiecare lucru noi trebuie sa cautam legatura cu El. De pe acel site, eu cel putin am fost placut impresionat ca respectivii cred in Dumnezeu, ca altfel nu l-ar combate. Nu poti combate pe cineva daca nu exista. Daca spui despre cineva "este un nimeni" acel om inseamna ca exista, ca este cineva, pentru ca tu ai vorbit de el. Asa ca Dumnezeu sa-i miluiasca si sa mai faca lucrari cum a facut cu apostolul Pavel. Doamne ajuta. |
DECI , un lucru e clar : cine incepe sa se intrebe daca ortodoxia e intr-adevar credinta cea adevarata sa se gandeasca la Sf Moaste ale sfintilor contemporani (si nu numai) cum a fost Sf Nectarie
|
si nu o sa mai indoiasca
|
mai trist e faptul ca multi tineri, din dorinta de afirmare, rup ,sau cel putin asa lasa sa se vada,orice legatura cu Biserica si cu Dumnezeu, acceseaza tot felul de sit-uri sataniste,se dau mari "fani", ca sa zic asa. E ingrozitor ce se intampla. Lipsa de educatie crestina in familie, spirit de turma, dorinta de a fii "cool" printre prieteni si colegi,... Mai tarziu se vor trezi prinsi in asa ceva, fara sa isi dea seama.
|
Asa arata un mesaj tip ...o cioara vopsita in porumbel !!!
Citat:
Uitati-va sub numele persoanei! Sunt afisate 2 mesaje! Cel din deschidere si cel de mai jos. Si el ne spune ca a mai postat si in alta parte (?) Uite asa sunt cate unii care se logheaza numai ca sa imputa spatiul aici si apoi dispar si iar apar sub alt nume...! Nici nu ar rost sa se continue discutia pe un astfel de topic |
Citat:
Acesta era mesajul lui: " adrian72 Mesaje: 3 Inregistrat in: Martie 2008 Grup: Member Martie 24th, 12:54 AM Vad in ultima vreme tot mai multe situri si bloguri ateiste. Marea majotitate sunt copii, adolescenti rebeli si rataciti, care probabil nu au primit o educatie sanatoasa si crestina acasa. Cele mai multe sunt inofensive, daca pot spune asa, pentru ca in afara de glume de tot felul, nu fac decat sa scrie tot felul de articole pe care le gasesc pe internet. Si sper ca, pe masura ce se vor maturiza, Dumnezeu ii va intoarce pe calea dreapta a luminii. Sunt insa unele situri care au o abordare mai vehementa si care incearca prin rastalmacirea istoriei sa abata cititorii de la Cale. Acestea ma ingrijoreaza, pentru ca aduc "dovezi" pe care un cititor mai putin informat le poate lua drept adevarate. In mod normal nu citesc astfel de situri, dar despre acesta am aflat auzind in statia de autobuz discutia intre un tata si baiatul lui. Ce m-a intristat e ca amandoi erau destul de entuziasmati de articol. Din curiozitate am cautat situl de care vorbeau si am gasit: http://creationistmonkey.com/apollonius-vs-jesus/, care incearca sa arate ca Apollonius din Tyana a facut fapte la fel de minunate ca si Isus. Si mai mult, pretinde ca a inviat din morti! Cred ca am sa deschid un nou thread cu acest subiect. Doamne ajuta!" Se regaseste in Google Cache. |
Citat:
[COLOR=green]Domnule, controleaza-te sau fa-ti propriul blog/forum unde vei face si vei scrie tot ce doresti fara sa te deranjeze nimeni. Dar aici, nu ai voie sa jignesti pe nimeni si nici sa bagi pumnul in gura colegilor de forum. Putina decenta si respect![/COLOR] :26: |
Citat:
[COLOR="Blue"]Cred Într-Unul Dumnezeu, Tatăl Atoțiitorul, Făcătorul cerului și al pământului, văzutelor tuturor și nevăzutelor. Și întru Unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul-Născut, Care din Tătal S-a născut, mai înainte de toți vecii. Lumină din Lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, Născut, nu făcut, Cel de o ființă cu Tatăl, prin Care toate s-au făcut. Care pentru noi oamenii și pentru a noastră mântuire S-a pogorât din ceruri Și S-a întrupat de la Duhul Sfânt și din Maria Fecioara Și S-a făcut om. Și S-a răstignit pentru noi în zilele lui Pilat din Pont, Și a pătimit și S-a îngropat. Și a înviat a treia zi după Scripturi . Și S-a suit la ceruri și Șade de-a dreapta Tatălui. Și iarași va să vină cu slavă, să judece viii și morții, A cărui Împărăție nu va avea sfârșit. Și întru Duhul Sfânt, Domnul de viață Făcătorul, Care din Tatăl purcede, Cela ce împreună cu Tatăl și cu Fiul Este închinat și slăvit, Care a grăit prin prooroci. Întru-una Sfântă Sobornicească și apostolească Biserică, Mărturisesc un botez întru iertarea păcatelor, Aștept învierea morților și viața veacului ce va să fie. Amin ![/COLOR] Părerea ta care este? Am impresia că încerci să umbli cu fofârlica... |
Citat:
Da? |
Citat:
Nu e normal ca intr-un forum de ortodocsi sa intre atei si sa isi spuna parerea.Adevarat,parerea e libera .Dar ce forum ortodox mai este acesta daca vin ateii si spun fel de fel de lucruri? |
Citat:
|
Va rog sa ma iertati, dar chiar nu inteleg, de ce tinem pe prima pagina topicuri ce provoaca tulburare si galceava pana la urma fara rost. Chiar se simte nevoia de a dialoga la infinit fara rost , facand tam tam din orice. S-au epuizat discutiile pe marginea a celorlalte subiecte de la Generalitati care se intind pe aproape 80 de pagini cu titluri din cele mai diverse domenii ? Nu inteleg de ce se insista pe subiecte, care duc la dialoguri sterile, fara rost intr un schimb de replici inutil.
|
Citat:
[COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]Domnule, am elevi unguri, evrei, tigani, arabi... In afara de elevii ortodocsi, sunt elevi catolici si elevi care apartin altor comunitati religioase. [/COLOR] [COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]Ce m-ai sfatui sa fac dupa felul cum gandesti?[/COLOR] :26: |
Citat:
Ateul este cel care nu crede in Dumnezeu,dar mai mult.El cauta ,aduce dovezi,vrea sa demonstreze etc.Este normal ca multi credinciosi ai dispretuiesc sau au o oarecare antipatie pentru cei ce nu cred in Dumnezeu. Suntem in Romania,principala religie este ortodoxia,elevii aceia pot sa mearga acasa pentru ca e absurd sa il inveti pe un musulman despre ortodoxie.Ei au alte principii si cred altceva. Si sa stii ca religia INFLUENTEAZA deseori,toate razboaiele din Orientul mijlociu sunt pentru religie,din cauza religiei,neintelegerilor dintre religii etc. |
Citat:
Si inca ceva,daca e sa o luam pe superioritate ,dupa parerea ta nici Iisus Hristos sau Dumnezeu nu e mai superior tie sau altor oameni.Adevarat este ca daca o luam pe baza de lege ,de drepturi nu este mai superior.Dar poate este mai superior cu minta,cu sufletul. |
Va pierdeti in detalii si in certuri care nu-si au locul aici.
Problema era ca floryyn31 a interpretat spusele lui silverstar ca o apologie la ateii care intra pe acest forum (si de aici a inceput cearta). Eu interpretez postul lui silverstar ca un apel sa nu se judece omul fara informatii (si un post in apararea unui posibil crestin care a fost luat drept ateu). Ateismul este o tema interesanta si ar trebui discutata pe un forum crestin, atata vreme cat membrii sunt de acord cu asta si nu se creaza cearta. De aceea, va rog fara atacuri si daca tineti neaparat sa continuati discutia, atunci cu respect reciproc. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:22:28. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.