Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Impartasania (Taina Euharistiei) (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5020)
-   -   POSTUL (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3491)

aliscami 10.04.2008 16:32:19

Nu am mai postit de mult timp iar acum odata cu postul Pastelui, ca toti crestinii m-am apucat si eu de postit. Inizial cu gandul la impartasanie, deci ceva si necesar. Insa cred ca postul inseamna mult mai mult decat a nu manca carne, oua,lapt. Este ca un fel de resetare a corpului, a intregului organism. E un fel de responsabilitate fata acesta. O pauza de la toate mancarurile atat de necesare dar cu care uneori exageram.Ma simt atat de bine postind iar fuga dupa retete de post si dupa produse alimentare deosebite si care costa si mai putin, am observat ca e benefica. Am invatat, acum abia, ca postul inafara de a fi considerat obligatoriu este si deosebit de util si placut. Cred ca ar trebui sa le explicam cumva si copiilor lucrul asta sa le evidentiem partea pozitiva a postului.Multa lume cand aude de post se sperie si li se pare dificil dar cand incepi sa postesti si Dumnezeu te ajuta sa reusesti in asta. Pentru ca nu e greu tine doar de vointa si de respect pentru aceasta minunata perioada dinaintea sarbatorilor. As vrea sa aud si alte pareri in legatura cu asta. :)

vsovi 10.04.2008 17:27:31

trebuie renuntzat complet la CAFEA shi la delicatese din carne de "somn" ca degeaba posteshti la mancare, dar injuri, fumezi, te certzi shi curveshti....

postul trebuie unit cu pocaintza shi cu poruncile cu a-tzi aminti mereu sa le faci shi sa tzii shi taina shi daca le aplici sa le aplici nu pentru ochii lumii sau ai shefului ci pentru Dragostea dintre Dumnezeu shi om, pentru Dumnezeu sa le faci...

postul nostru este defapt linishtirea in mandrie, un fel de trandaveala mandra care se pune pe dat lectzii ca un fel de jude mustreu ce shade pe minciuna shi nimic, manipuland nimicul spre calea de nimic.....

postul in schimb inseamna inceperea de a fi om ceresc, duhovnicesc care incepe sa supuna trupul duhului, iar duhul/invatzatura/sufletul sa-l supuna Harului....

altfel e doar perioada de abstinentza in vederea terminarii postului ca sa avem mai multa pofta de mancare ca asha zice medicul ca atunci suntem sanatoshi... deci un fel de regim.... o dieta shi in loc sa ne umflam cu carne shi dulciuri shi prajituri, ne apucam sa ne umflam cu pita shi apa cu legume shi orez shi alte lucruri la care e voi pana nu mai putem.... paste ca italienii.... sau placinte cu varza ca romanii...

poi roada unui post reushit trebuie sa fie in primul rand o credincioshie shi o dragoste nefatzarnica de Dumnezeu.... sa ne revenim in fire la o conshtiintza curata shi sa ne indreptam shi nu mereu cum mi se intampla doar mie, ca la noi ca la nimenea, mi se intampla mereu sa-mi amintesc pacatele ca sa ma laud cu ele shi nu sa ma indrept, shi mi le tot reamintesc shi pare ca am asha o smerenie dar e fals... imi pare ca nu e pentru indreptare ci laudaroshenie.... shi iar mi se strica postul cu mandria shi nu ma folosesc cum ar trebui de Cuvantul lui Dumnezeu ci imi produc sminteala.... shi atunci iar posomorare....

Deci e greu sa pui inceput bun shi sa-l mentzii pana la final... ca sa ramana ceva din el shi dupa final....ca daca dupa final iar mergi la chefuri shi la restaurante, la cafele shi alcoale shi itzi umbla ochii mortului in cap dupa fetitze.... atunci zice cineva ca eshti doar fur de cele sfinte... ca nu te-ai dus sa-tzi faci metanoi ci doar curatzenia de primavara ca sa poata sa mai vina la tine inca 7 draci.... ???:(:(

Va_iubesc 10.04.2008 17:49:40

:D Pai da, Ovidiu, iar am mai inghitit o portie de amuzament...si nu stiu daca-i de post si ar fi bine sa te spovedesti ca-i faci pe altii sa cada in "pacate". E fain ce-ai scris. Si adevarat!!! Continua!

Elena

alynnna 11.04.2008 14:25:31

Citat:

În prealabil postat de vsovi
trebuie renuntzat complet la CAFEA shi la delicatese din carne de "somn" ca degeaba posteshti la mancare, dar injuri, fumezi, te certzi shi curveshti....

postul trebuie unit cu pocaintza shi cu poruncile cu a-tzi aminti mereu sa le faci shi sa tzii shi taina shi daca le aplici sa le aplici nu pentru ochii lumii sau ai shefului ci pentru Dragostea dintre Dumnezeu shi om, pentru Dumnezeu sa le faci...

postul nostru este defapt linishtirea in mandrie, un fel de trandaveala mandra care se pune pe dat lectzii ca un fel de jude mustreu ce shade pe minciuna shi nimic, manipuland nimicul spre calea de nimic.....

postul in schimb inseamna inceperea de a fi om ceresc, duhovnicesc care incepe sa supuna trupul duhului, iar duhul/invatzatura/sufletul sa-l supuna Harului....

altfel e doar perioada de abstinentza in vederea terminarii postului ca sa avem mai multa pofta de mancare ca asha zice medicul ca atunci suntem sanatoshi... deci un fel de regim.... o dieta shi in loc sa ne umflam cu carne shi dulciuri shi prajituri, ne apucam sa ne umflam cu pita shi apa cu legume shi orez shi alte lucruri la care e voi pana nu mai putem.... paste ca italienii.... sau placinte cu varza ca romanii...

poi roada unui post reushit trebuie sa fie in primul rand o credincioshie shi o dragoste nefatzarnica de Dumnezeu.... sa ne revenim in fire la o conshtiintza curata shi sa ne indreptam shi nu mereu cum mi se intampla doar mie, ca la noi ca la nimenea, mi se intampla mereu sa-mi amintesc pacatele ca sa ma laud cu ele shi nu sa ma indrept, shi mi le tot reamintesc shi pare ca am asha o smerenie dar e fals... imi pare ca nu e pentru indreptare ci laudaroshenie.... shi iar mi se strica postul cu mandria shi nu ma folosesc cum ar trebui de Cuvantul lui Dumnezeu ci imi produc sminteala.... shi atunci iar posomorare....

Deci e greu sa pui inceput bun shi sa-l mentzii pana la final... ca sa ramana ceva din el shi dupa final....ca daca dupa final iar mergi la chefuri shi la restaurante, la cafele shi alcoale shi itzi umbla ochii mortului in cap dupa fetitze.... atunci zice cineva ca eshti doar fur de cele sfinte... ca nu te-ai dus sa-tzi faci metanoi ci doar curatzenia de primavara ca sa poata sa mai vina la tine inca 7 draci.... ???:(:(

:D:D:D

Dia20_diana 11.04.2008 20:47:01

Citat:

trebuie renuntzat complet la CAFEA

:D nu am mai intalnit sau auzit pe nimeni care sa fie asa de potrivnic cafelei:), dar un cappuccino?:rolleyes:

cristiboss56 12.04.2008 13:49:47

Citat:

În prealabil postat de Dia20_diana
Citat:

:D nu am mai intalnit sau auzit pe nimeni care sa fie asa de potrivnic cafelei:), dar un cappuccino?:rolleyes:

Da. Toti avem una sau mai multe fixatii. Apoi , se poate renunta si la cafea, ca nu-i musai necesara. Important ce a spus Ovidiu, referitor la perioada de dupa post. Da, daca ea este urmata de o schimbare a modului de viata, a mentalitatilor noastre, inseamna ca postul a fost cu folos. Dar,daca urmeaza o perioada de imbuibare si desfrau, postul tinut a fost in zadar, pentru ca in perioada postului om fi scapat de niste draci cum spune Ovidiu, dar dupa a venit un batalion si totul se naruie. Postul in sine trebuie continuat in multe privinte si dupa terminarea lui , neavand legatura cu bucatele servite ci cu multe alte elemente ale constructiei noastre duhovnicesti.

Dia20_diana 12.04.2008 22:50:42

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56
Citat:

În prealabil postat de Dia20_diana
Citat:

Da. Toti avem una sau mai multe fixatii. Apoi , se poate renunta si la cafea, ca nu-i musai necesara. Important ce a spus Ovidiu, referitor la perioada de dupa post. Da, daca ea este urmata de o schimbare a modului de viata, a mentalitatilor noastre, inseamna ca postul a fost cu folos. Dar,daca urmeaza o perioada de imbuibare si desfrau, postul tinut a fost in zadar, pentru ca in perioada postului om fi scapat de niste draci cum spune Ovidiu, dar dupa a venit un batalion si totul se naruie. Postul in sine trebuie continuat in multe privinte si dupa terminarea lui , neavand legatura cu bucatele servite ci cu multe alte elemente ale constructiei noastre duhovnicesti.

Da asa este, aveti dreptate, toata lumea are fixatii, eu una nici nu vreau sa ma gandesc la ale mele...referitor la post, nu mi-a mai spus nimeni de perioada de dupa post,sau cel putin toata lumea pune accent pe post, mai bine zis pe cel alimentar. Ma bucur ca pot sa invat din ce se posteaza pe forum

Casiana 13.04.2008 20:52:17

Doamne ajuta!
Nu am mai ras de mult cu asa cu pofta:D:D:D:D:D
Insa chiar daca adevarul este camuflat sub mantia glumei......este adevar........ caci de cele mai multe ori postul este asa o dieta si nu un post in adevaradtul sens al cuvantului.
Omul prin post intelege sa nu manance produse de natura animala si nu sa se abtina de la clevetire, minciuna, etc.
Si uite asa nu scapa de draci. Si daca scapa de vreo doi, dupa cum s-a mai spus vine o armata dupa. Caci ei respecta cu strictete legea compensatiei.

cristiboss56 14.04.2008 20:55:28

Citat:

În prealabil postat de Casiana
Doamne ajuta!
Nu am mai ras de mult cu asa cu pofta:D:D:D:D:D
Insa chiar daca adevarul este camuflat sub mantia glumei......este adevar........ caci de cele mai multe ori postul este asa o dieta si nu un post in adevaradtul sens al cuvantului.
Omul prin post intelege sa nu manance produse de natura animala si nu sa se abtina de la clevetire, minciuna, etc.
Si uite asa nu scapa de draci. Si daca scapa de vreo doi, dupa cum s-a mai spus vine o armata dupa. Caci ei respecta cu strictete legea compensatiei.

Da, da, asa-i ! Uite eu dupa ce am reusit victoria impotriva diavolului fumatului dupa aproape 30 si de ani de lupta si dupa o perioada de respiro cand am crezut cu certitudine ca mai nimic nu poate a sa ma mai tulbure, au venit cete si cete de nenorociti ce m-au tulburat in alte si alte metehne , aruncand ispite asupra-mi de m-au facut praf si pulbere, de nu ma mai recunosteam pe mine , atat m-au tulburat de tare . Asa este , scapi de unul dai de zece, scapi de zece, dai de cinzeci, important sa ne pastram crediinta, sa ne-n tarim necontenit, iar antidotul si arma rugaciunii sa o folosim din plin fara menajamente, pana in a crea o dependenta in ale rugaciunii. Este poate singura dependenta ce este cu folos omului zilelor noastre.

vsovi 15.04.2008 14:17:21

n-am glumit...:dozingoff:

dar poate ca am naravul asta inradacinat al necredintzei chiar shi atunci cand scriu de pare ca ash spune vorbe haioase, pironice... shi nu-mi dau seama dar constat ca pare gluma ce am scris deci nu am seriozitate shi asta nu prea cred ca e de bine ci denota superficialitate, indiferentza, lenevire, nepasare, lepadare, ... multa multa LAUDAROSENIE... nasol ???

Va_iubesc 15.04.2008 16:26:45

Citat:

constat ca pare gluma ce am scris deci nu am seriozitate shi asta nu prea cred ca e de bine ci denota superficialitate, indiferentza, lenevire, nepasare, lepadare, ...

Hei, hei, de unde tragi tu concluziile astea? Noi am apreciat ce-ai scris, dar tu acum incerci sa-ti atribui niste defecte pe care noi nu le-am evocat. O fi oare ca noi sa venim sa te mangaiem ca nu-i asa. Mai, mai... Sau poate crezi ca asta e un mod in care te spovedesti public ca poate, poate, ti se mai iarta din pacate. Nu stiu care e strategia ta, dar totusi continua sa scrii. Si-as mai zice ca si eu regasesc in mine "bolile" astea cu superficialitatea, indiferenta, lenevirea...dar sper sa ma vindece Domnul.

Elena

cristiboss56 15.04.2008 18:34:40

Citat:

n-am glumit...:dozingoff:

dar poate ca am naravul asta inradacinat al necredintzei chiar shi atunci cand scriu de pare ca ash spune vorbe haioase, pironice... shi nu-mi dau seama dar constat ca pare gluma ce am scris deci nu am seriozitate shi asta nu prea cred ca e de bine ci denota superficialitate, indiferentza, lenevire, nepasare, lepadare, ... multa multa LAUDAROSENIE... nasol ???

Nu te mahni pentru ca nu ai de ce. Eu sunt mult mai trist si abatut ca tine. Cu toata stradania mea , uite azi, venind de la spovedit, am fost oprit de la impartasit 6 saptamani , fapt ce m-a intristat dar m-a mobilizat in ravna mea de acum incolo. Asa ca draga Ovidiu te inteleg perfect in demersurile si framantarile tale. Totusi acolo unde totul merge ca pe banda rulanta, ceva nu este in regula, pentru ca viata si implicit crediinta noastra are urcusuri si coborasuri inevitabile. Important unde ne aflam intru sfarsitul nostru din asta lume, adica in plin urcus sau in plin coboras. Aceasta este de fapt problema ce trebuie sa ne framante, restul sunt picanterii cotidiene.

7th_Brigade_TzHL 15.04.2008 20:35:37

Isaia 58
6. [color=green]Nu stiti voi postul care Imi place? - zice Domnul.[/color] [color=red]Rupeti lanturile[/color] nedreptătii, [color=red]dezlegati legăturile[/color] jugului, [color=red]dati drumul[/color] celor asupriti si [color=red]sfăramati jugul[/color] lor.
7. [color=red]imparte painea ta[/color] cu cel flămand, [color=red]adăposteste[/color] in casă pe cel sărman, pe cel gol [color=red]imbracă-l[/color] si [color=null]nu te ascunde[/color] de cel de un neam cu tine.
8. Atunci lumina ta va răsări ca zorile si tămăduirea ta se va grăbi. Dreptatea ta va merge inaintea ta, iar in urma ta slava lui Dumnezeu.
9. Atunci vei striga si Domnul te va auzi; la strigătul tău El va zice: Iată-mă! Dacă tu indepărtezi din mijlocul tău asuprirea, amenintarea cu mana si cuvantul de cartire,
10. Dacă dai painea ta celui flămand si tu saturi sufletul amărat, lumina ta va răsări in intuneric si bezna ta va fi ca miezul zilei.
11. Domnul te va călăuzi necontenit si in pustiu va sătura sufletul tău. El va da tărie oaselor tale si vei fi ca o grădină adăpată, ca un izvor de apă vie, care nu seacă niciodată.
12. Pe vechile tale ruine se vor inălta clădiri noi, vei ridica din nou temeliile străbune si vei fi numit dregător de spărturi si innoitor de drumuri, ca tara să poată fi locuită.

cristiboss56 03.12.2008 21:46:12

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 69219)
Nu te mahni pentru ca nu ai de ce. Eu sunt mult mai trist si abatut ca tine. Cu toata stradania mea , uite azi, venind de la spovedit, am fost oprit de la impartasit 6 saptamani , fapt ce m-a intristat dar m-a mobilizat in ravna mea de acum incolo. Asa ca draga Ovidiu te inteleg perfect in demersurile si framantarile tale. Totusi acolo unde totul merge ca pe banda rulanta, ceva nu este in regula, pentru ca viata si implicit crediinta noastra are urcusuri si coborasuri inevitabile. Important unde ne aflam intru sfarsitul nostru din asta lume, adica in plin urcus sau in plin coboras. Aceasta este de fapt problema ce trebuie sa ne framante, restul sunt picanterii cotidiene.

Nu de putine urcand treptele desavarsirii, o mica "neatentie", ne poate duce mult inapoi. Spunea un prieten de al meu, ca la 5 trepte urcate si cand totul parea ca merge pe fagasul normal , o simpla clipa de neatentie si de slabiciune , fac ca vrajmasul sa recupereze din lupta pierduta si acele 5 trepte spre desavarsire sa se transforme in simple amintiri. 5 pasi inainte si 10 inapoi ! Asa se intampla cand suntem orbiti de puterea si increderea noastra, transformand Slava data lui Dumnezeu in slava omeneasca.

MarinaAlca 13.01.2009 13:21:12

Citat:

În prealabil postat de Casiana (Post 68871)
Omul prin post intelege sa nu manance produse de natura animala si nu sa se abtina de la clevetire, minciuna, etc....

"Nu mananci carne, dar il mananci pe fratele tau.Nu bei vin, dar nu te stapanesti sa versi ocari.Astepti cu nerabdare vremea impartasirii, dar iti cheltuiesti timpul pe la judecatorii.Care iti este folosul ca postesti cu trupul, dar sufletul iti este plin cu mii de rautati?" Sf. Vasile cel Mare

vsovi 13.01.2009 14:36:11

Citat:

În prealabil postat de MarinaAlca (Post 109218)
"Nu mananci carne, dar il mananci pe fratele tau.Nu bei vin, dar nu te stapanesti sa versi ocari.Astepti cu nerabdare vremea impartasirii, dar iti cheltuiesti timpul pe la judecatorii.Care iti este folosul ca postesti cu trupul, dar sufletul iti este plin cu mii de rautati?" Sf. Vasile cel Mare

acuma zic shi eu, ca noi obijnuim sa postim la trup, iar unii postesc la suflet, dar shtii la ce trebuie sa postim intai? la duhul nostru cel rau, adica la invatzatura pe care a sadit-o candva satana in oameni shi apoi noi o tot repetam asha ca shi cum ai repeta ceva pentru examen, dar intr-un mod nevazut... abea apoi sa postim la suflet shi in cele din urma la trup, shi iata ca abea atunci postim cum s-ar cuveni,

-sa inlocuim duhul/invatzatura noastra cu Duhul/Invatzatura/Harul de la Dumnezeu, putzin cate putzin
-apoi sa postim la cele sufleteshti putzin cate putzin, adica sa nu mai iubim asha patimashi nebunia de pe urma shi aia noua
-apoi sa postim la trup adica la faptele shi crengile shi la roadele mandriei :
(ragaiala, gazele, transpiratziile, lacrimile de crocodil, unghiile shi pletele in deshert, shi tot ceea ce rodim noi la WC ori in baie ori in shtrand ori in jurul cafelei)

deci 10% duh rau/invatzatura desharta sa postim, 5% suflet patimash, 3% trup shi roadele mandriei, shi abea atunci parca imi vine shi mie sa cred ca facem ceva cu folos... dar nu pentru oameni shi inainte lor ca daca ne-am luat rasplata de la oameni nu mai primim nimic shi de la Dumnezeu, ca doar nu s-a mai vazut doua platzi pentru aceiashi treba/ascultare...

shi "sa traim fiecare zi cu gandul la Cer + de parca ar fi ultima zi din viatza ta shi nu vei mai pacatui niciodata" cum marturiseshte sf Antonie cel Mare... care zicea ceva de genul: "nadajduiesc ca totzi or sa se mantuiasca dar eu nu cred ca ma voi mantui"

MarinaAlca 13.01.2009 14:38:47

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 69219)
Cu toata stradania mea , uite azi, venind de la spovedit, am fost oprit de la impartasit 6 saptamani , fapt ce m-a intristat dar m-a mobilizat in ravna mea de acum incolo.... viata si implicit crediinta noastra are urcusuri si coborasuri inevitabile.....

Asa e Cristian.. sa nu uitam ca "judecatile Lui nu sunt si judecatile noastre"... cei care nu aveau nici cea mai mica speranta ca vor fi vrednici de impartasanie, au primit dezlegare... imposibil de crezut si totusi nebanuite sunt caile Domnului.. sa-ti ajute Dumnezeu intr-o curanda impartasire cu sfantul trup si sange al Domnului Iisus Hristos, spre sanatate si mantuire!

MarinaAlca 13.01.2009 14:42:03

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 109237)
marturiseshte sf Antonie cel Mare... care zicea ceva de genul: "nadajduiesc ca totzi or sa se mantuiasca dar eu nu cred ca ma voi mantui"

Inalta smerenie si dragoste fata de oameni:53:

Anca-Miha 14.01.2009 01:35:17

Adanca smerenie...

cristiboss56 14.01.2009 05:15:22

Comuniunea in cadrul casatoriei se intareste prin postire, adancindu-se smerenia, iar sentimentele potrivnice, nefolositoare dispar. Iata ce ne spune Sf. Vasile cel Mare in acest sens : "Barbatul nu se indoieste deloc de credinta conjugala a femeii lui , cand o vede insotindu-se cu postirea. Femeia nu se topeste de gelozie cand il vede pe barbatul ei postind ."

cristiboss56 01.08.2009 23:46:51

Citat:

În prealabil postat de MarinaAlca (Post 109218)

Să mai spună cineva că nu sunt actuale Învățăturile Sfinților Părinți ! Mai actuale ca oricând ! . . .

solentina 13.08.2009 23:58:18

postul

Dragii mei frati ,am urmarit si eu comentariile legate de post si singura idee care imi vine in minte este ,ca maine cind ma voi duce dinou la Biserica singurul lucru pe care il voi face in afara de a ma ruga pentru noi toti ,sa ajut doi frati de ai nostri care au fost inselati de un alt frate de al nostru.Multi din fratii nostri romani ,promit in tara la tineri ca in strainatate e de munca le ia banii ii aduc aici si ii plaseaza italienilor care isi bat joc de ei.Mare pacat se face.In seara asta le-am dat de mincare ,maine ii si imbrac ca saracii nici cu ce sa se imbrace nu au ,stau la un centru de asistenta sociala ,dar acolo numai dorm ,mincare servici nimic.Vin si ei la Biserica ca poate ii ajuta cineva .E greu si pentru noi si pentru parinte ,ei nu cunosc limba ,nu stiu sa faca nimic ,iar italienii au devenit foarte susceptibili in privinta noastra a romanilor.Eu ca fac parte din Asociatia romanilor ma pot implica sa ii ajut ,dar sincer este foarte greu pentru ca ei nu stiu sa vorbeasca si cine te ia la munca vrea sa stii sa vorbesti macar si doar la cimp in agricultura unde oamenii sunt tratati precum sclavii.De aceea postul nu inseamna numai abtinere de la mincare ,ci si restul de fapte si nu vi le mai zic ca le stiti si voi foarte bine.Chiar daca in acest post mi s-a intimplat un lucru urit ,mi-a fost furata msina,ma bucur ca prin sufrinta mea pot ajuta pe alti frati de ai mei mai napastuiti decit mine.Si sincer cind i-am vazut pe acesti copii amariti pur si simplu am uitat de suferinta mea incit in gindul meu acum nu este decit cum sa ii ajut pe ei.Si apoi prin post noi ne hranim sufletele nu trupurile ,ca multi dintre fratii nostrii isi hranesc doar trupurile neglijindu-si cei mai important ,sufletele.Daca am avea mai multa grija de suflete ,ispitele nu ar mai fi atit grele pentru noi ,aproape ca nu le-am simti.Am trece mult mai usor peste ele.Asa ca nu ne ramine decit sa ne rugam uni pentru altii ,sa incercam sa nu ne mai judecam,sa facem fapte bune si cel mai important sa ne hranim sufletele tinindu-le vii cu hrana spirituala ,ca in felul acesta si trupurile vor fi sanatoase.Noi am tinut postul toata familia chiar si puiul meu care azi a facut 11 ani si l-am sarbatorit in Sfinta Biserica si ce bucurie mare a fost pentru noi toti enoriasii dimpreuna cu preotii .Nu va ginditi ca a fost cine stie ce sarbatoare ,doar binecuvintare ,restul o vom face duminica dupa Sfinta Liturghie,a inteles si baiatul meu ca nu se cadea astazi sa facem ziua.Pina atunci va urez toate cele bune si Dumnezeu sa ne aiba in paza pe toti ,sanatate si liniste sufleteasca va doresc la toti.Praznicul Adormirii Maicii Domnului sa va gaseasca mai curati sufleteste .Rog iertare fratii mei .Doamne ajuta.

Doamne Iisuse Hristoase miluieste-ma pe mine pacatoasa....

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:58:41.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.