Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3495)

bitza 11.04.2008 01:22:53

Sa vorbim despre ce caracterizeaza de fapt societatea umana de astazi....fara perdea si fara a evita subiectele delicate(nu poti sa ascunzi gunoiul sub pres si sa spui ca nu exista..)......URA este principalul sentiment ce conduce omenirea in zilele noastre,nici un om nu este imun la asa ceva...incepand din sanul familiei,omul e invatat sa urasca,luand exemplul parintilor ce se cearta si se jignesc unul pe altul....apoi mai departe,odata cu dezvoltarea sa,acest sentiment devine tot mai puternic..pana cand,la randul sau isi intemeiaza propria familie,si traditia urii continua mai departe.....PEDEAPSA e o alta mare "virtute" a omului de azi...<NIMIC NU RAMANE NEPEDEPSIT!> Orice fapta,vorba,gest,acasa,pe strada,la scoala,la locul de munca,cu rudele,prietenii,dusmanii,strainii,TOTUL SE PEDEPSESTE,NIMIC NU SE IARTA,MAI EXACT,ORICAREI PROVOCARI SAU GEST NELALOCUL LUI,I SE RASPUNDE,fizic,verbal sau macar cu un gand plin de rautate....Cat despre iertare,aceasta nu exista in inima omului,vorba romaneasca ca "Omul bun e omul prost" a devenit o adevarata religie! MOARTEA e poate singurul lucru bun din cele trei,tocmai pentru ca nu face diferente de nici un fel,cei norocosi,tari,realizati,cad la fel de usor ca cei slabi si necajiti SI PE MINE ACEST LUCRU SINCER MA BUCURA! SI ANUME CA PRIN MOARTE,CHIAR DACA MAI TARZIU,SE FACE TOTUSI DREPTATE SI NICI UN OM CU TOATA RAUTATEA LUI,NU POATE IMPIEDICA ASTA! Moartea fizica e o binecuvantare pt.cei slabi si un blestem pentru cei tari! Intrebare: Oare cei ce l-au rastignit pe Domnul Iisus il iubeau pe acesta mai mult decat asa-zisii "crestini" din zilele noastre...eu cred ca da,deoarece aceia l-au rastignit doar o data,pe cand asa-zisii "urmasi" ai sai,prin faptele lor,il rastignesc in fiecare zi,ceas,clipa.......

ancalpop 11.04.2008 01:38:44

Goana dupa bani si concurenta caracterizeaza societatea de consum in care traim.

bitza 11.04.2008 01:56:56

Citat:

Īn prealabil postat de ancalpop
Goana dupa bani si concurenta caracterizeaza societatea de consum in care traim.

Da Anca,dar aceste lucruri sunt date exclusiv de firea si felul de a fi a fiecarui individ in parte,un om credincios si atent la Sfanta Scriptura nu va pune ochiul dracului pe primul plan al vietii sale,iar concurenta o va lasa altora,se va multumi cu ce i-a dat Dumnezeu.:D

ancalpop 11.04.2008 02:03:29

suntem prea uniformizati si ne calauzim dupa "sfanta" UE nu dupa Sfanta Scriptura

ancalpop 11.04.2008 02:19:34

Totusi, eu nu vad moartea asa frumoasa si buna. Mi se pare ca e prea frumos sa traiesti, e asa frumoasa viata (daca vezi partea plina a paharului) incat nu cred ca trebuie sa dramatizam.

bitza 11.04.2008 16:28:45

Citat:

Īn prealabil postat de ancalpop
Totusi, eu nu vad moartea asa frumoasa si buna. Mi se pare ca e prea frumos sa traiesti, e asa frumoasa viata (daca vezi partea plina a paharului) incat nu cred ca trebuie sa dramatizam.

Poate ne e chiar asa frumoasa si buna dar ce e sigur e ca este DREAPTA! Adica e o benibilitate ca norocosii acestei vieti sa se bucure si sa se desfete la nesfarsit,iar cei loviti de soarta sa sufere mai departe fara oprire...Aduti aminte de povestea lui Lazar si a bogatului care avea de toate,care precis iubea viata la nebunie dar a venit MOARTEA si a facut dreptate,aruncandu-l din slava sa desarta acolo unde-i era locul...la fel si in cazul lui Lazar MOARTEA a facut dreptate,scapandu-l de mizeria acestei vieti,si punandu-l acolo unde-i era locul,adica langa Domnul....Deci ideea e ca MOARTEA face dreptate,echilibreaza dezechilibrul pe care il creeaza o viata nedreapta si parsiva,frumoasa doar ca un fotomodel,dar plina de putregai si murdarie pe dinauntru....

ancalpop 11.04.2008 16:45:09

Nu neaparat viata e gri si cei bogati vor merge in iad, iar cei saraci sunt toti nevinovati.Unii nici nu incearca sa iasa din mizeria in care traiesc asteapta sa-i scoata altii, dar oricum nu se poate generaliza, sunt prea multe aspecte si cazuri particulare ca sa se poata pune o eticheta. Omul poate fi si optimist si nu tot ce ni se intampla e pedeapsa.

cozia 11.04.2008 17:36:20

Citat:

Īn prealabil postat de bitza
Sa vorbim despre ce caracterizeaza de fapt societatea umana de astazi

depinde din ce perspectiva vorbim...

de ex:

"Monahul Seraphim Rose, care a fost un adevarat filosof si care a cunoscut si a inteles darul suferintei, spunea:

De ce invata oamenii numai prin durere si suferinta si nu prin placere si bucurie? E foarte simplu: fiindca placerea si bucuria il obisnuiesc pe om sa fie multumit cu lucrurile date de lumea aceasta, pe cand durerea si suferinta il imping sa caute o fericire mai profunda, dincolo de limitarile acestei lumi.”

cozia 11.04.2008 17:55:02

Indata ce omul Il primeste pe Hristos in inima sa, povara suferintei vietii(competitia, ura, invidia intre vecini , prieteni, nesimtirea, indiferenta in fata celui care sufera, mizeria, golaneala, hotia,adresarea cu viclenie, tupeul, trufia si mitocania expusa pe toate canalele de televiziune)... se usureaza.

Atunci suferinta se transforma in hrana spirituala prin care se dobandeste virtutea.

Totul este o coaja creata de noi deoarece nu-l avem in noi pe Hristos, si ca dovada aceasta "impachetare mizerabila" a lumii va dispare cu totul ca absorbita de un aspirator de PRAF la infricosata venire a Domnului

bitza 11.04.2008 17:59:37

Citat:

Īn prealabil postat de cozia
Indata ce omul Il primeste pe Hristos in inima sa, povara suferintei vietii(competitia, ura, invidia intre vecini , prieteni, nesimtirea, indiferenta in fata celui care sufera, mizeria, golaneala, hotia,adresarea cu viclenie, tupeul, trufia si mitocania expusa pe toate canalele de televiziune)... se usureaza.

Atunci suferinta se transforma in hrana spirituala prin care se dobandeste virtutea.

Totul este o coaja creata de noi deoarece nu-l avem in noi pe Hristos, si ca dovada aceasta "impachetare mizerabila" a lumii va dispare cu totul ca absorbita de un aspirator de PRAF la infricosata venire a Domnului

Total de acord cu tine!

bitza 11.04.2008 22:04:47

Dia,eu ma refeream la propaganda religioasa cu privire la "umflarea" cifrei de 80% crestini ortodocsi in Romania,in rest,la nimic altceva! Cifra pe care eu NU AM VAZUT-O IN VIATA REALA,DE ZI CU ZI....si tocmai ziceam ca la Biserica merg 1-2% din acest total,restul nu au treaba,vin doar la Paste si Craciun sa se distreze,sa rada de ceilanti....intelegi! Inseamna ca Romanasii arata cam asa(ca statistica religioasa REALA).....5-10% Ortodocsi....60-70% Satanisti(sau in cel mai fericit caz atei).....si 20%,alte culte religioase....:D

veilur 11.04.2008 22:29:11

Citat:

(ca statistica religioasa REALA).....5-10% Ortodocsi....60-70% Satanisti(sau in cel mai fericit caz atei).....si 20%,alte culte religioase....:D

Nu cred ca sunt 60-70% satanisti in Romania, ca de ar fi asa, am fi vazut satanisti la tot pasul, eu cred ca mai degraba sunt atei.

Dia20_diana 11.04.2008 22:33:08

Citat:

Dia,eu ma refeream la propaganda religioasa cu privire la "umflarea" cifrei de 80% crestini ortodocsi in Romania,in rest,la nimic altceva! Cifra pe care eu NU AM VAZUT-O IN VIATA REALA,DE ZI CU ZI....si tocmai ziceam ca la Biserica merg 1-2% din acest total,restul nu au treaba,vin doar la Paste si Craciun sa se distreze,sa rada de ceilanti....intelegi! Inseamna ca Romanasii arata cam asa(ca statistica religioasa REALA).....5-10% Ortodocsi....60-70% Satanisti(sau in cel mai fericit caz atei).....si 20%,alte culte religioase....:D

Am inteles Bitza, doar ca atunci cand se fac statistici si esti intrebat ce religie ai, nu esti intrebat daca o si practici, de aceea 80% din romani sunt ortodocsi( parca acum cativa ani erau 90% declarati ???) si doar 10% practicanti, de aici diferenta mare in procente.

bitza 12.04.2008 00:33:23

Citat:

Īn prealabil postat de veilur
Citat:

(ca statistica religioasa REALA).....5-10% Ortodocsi....60-70% Satanisti(sau in cel mai fericit caz atei).....si 20%,alte culte religioase....:D

Nu cred ca sunt 60-70% satanisti in Romania, ca de ar fi asa, am fi vazut satanisti la tot pasul, eu cred ca mai degraba sunt atei.

Veilur draga,dar a fi ateu si respingand invatatura Domnului Iisus,nu cumva te apropii de......ce am zis eu?Si a fi nepesator la nevoile celorlanti,egoist,ipocrit,fals,rau,prefacut,sa chinui animalele(si as putea s-o tin asa pana maine) nu e acelasi lucru,si anume tot o forma(mai subtila,ce-i adevarat,de satanism)? Si mai e si exemplul concret al acelui satanist "cu acte in regula" care sa trezit.......crestin,si pe deasupra si ortodox(adica majoritar-in cei 80%.....)Omul era nedumerit si a intrebat ce se intampla,de ce a fost trecut "cu japca" la ceva ce nu voia sa fie(deci iata si dovada la afirmatia mea:D)...oare cati ca el o mai fi.....:D

bitza 12.04.2008 00:42:57

Citat:

Īn prealabil postat de Dia20_diana
Citat:

Am inteles Bitza, doar ca atunci cand se fac statistici si esti intrebat ce religie ai, nu esti intrebat daca o si practici, de aceea 80% din romani sunt ortodocsi( parca acum cativa ani erau 90% declarati ???) si doar 10% practicanti, de aici diferenta mare in procente.

Draga Dia, NU POTI AVEA O RELIGIE DACA NU O SI PRACTICI,e un nonsens si sfideaza orice logica....e ca si cand as spune ca eu sunt de fapt martian,desi nu am fost niciodata acolo.....nu are sens....deci nu poti fi Ortodox nepracticand religia,esti ateu cu acte in regula,ar trebui sa se faca un recesamant foarte serios,si,cei ce sunt prinsi cu minciuna(se declara doar de forma),sa intre sub incidenta legilor penale!(adica sa riste amenda penala sau chiar puscarie..)pentru declaratii false in acte oficiale(recesamantul e ceva oficial) atunci abia vom avea o cifra REALA a nr. de crestini ortodocsi.....si,oricum,mai scade un pic cifra de 10% practicanti,e un pic cam mare.....:D:D

luciand 12.04.2008 01:31:57

Despre "statistica":
Statistica e o stiinta exacta. Problema ei, insa, e ca se foloseste de date inexacte.
Cu voi insa e o alta problema: va credeti un mic grup exclusivist, o "elita", mai ca nu niste neintelesi. Stati fratilor ca nu-i chiar asa. I-ati numarat pe cei din biserica si nu v-au iesit la socoteala? Sau ati cercetat pricinile pentru care nu erau acolo, atunci cand voi erati, si ati stabilit ca nu sunt "binecuvantate"? Hristos n-a aruncat piatra! Si inca ceva. Poate nu va dati seama, dar Nu exista oameni atei. Exista doar oameni nepasatori, ocupati, grabiti, suparati pe Dumnezeu sau cu un alt fel de Dumnezeu, dar nicidecum oameni fara Dumnezeu. Chiar si asa zisii atei declarati il au pe Dumnezeu, dar sunt prea furiosi si nu pot recunoaste asta. Iar satanisti cu adevarat sunt putini, ceilalti sunt mai mult teribilisti. Cei mai multi se dezmeticesc pe la 35 de ani.

cozia 12.04.2008 05:14:34

Nu, nu sunt chiar straini de ortodoxie
Ortodocsii nepracticanti sunt ca niste rezervisti in armata, stiu despre ce este vorba, recunosc mirosul "prafului de pusca" si daca este nevoie, sau se trezesc... se re-activeaza imediat

cristiboss56 12.04.2008 09:02:46

Citat:

Īn prealabil postat de luciand
Despre "statistica":
Statistica e o stiinta exacta. Problema ei, insa, e ca se foloseste de date inexacte.
Cu voi insa e o alta problema: va credeti un mic grup exclusivist, o "elita", mai ca nu niste neintelesi. Stati fratilor ca nu-i chiar asa. I-ati numarat pe cei din biserica si nu v-au iesit la socoteala? Sau ati cercetat pricinile pentru care nu erau acolo, atunci cand voi erati, si ati stabilit ca nu sunt "binecuvantate"? Hristos n-a aruncat piatra! Si inca ceva. Poate nu va dati seama, dar Nu exista oameni atei. Exista doar oameni nepasatori, ocupati, grabiti, suparati pe Dumnezeu sau cu un alt fel de Dumnezeu, dar nicidecum oameni fara Dumnezeu. Chiar si asa zisii atei declarati il au pe Dumnezeu, dar sunt prea furiosi si nu pot recunoaste asta. Iar satanisti cu adevarat sunt putini, ceilalti sunt mai mult teribilisti. Cei mai multi se dezmeticesc pe la 35 de ani.

Draga Luci, bine ai venit pe forum si trebuie sa recunosc pertinenta postarii tale. Da ai dreptate , este extrem de relativa notiunea de ateu , precum si teribilismul celor declarati satanisti, multi din ei, nestiind de fapt "nici cu ce se mananca" , a lor obtiune. Un curent, o moda, o sminteala ca multe alte sminteli , ale celor fara hrana sufleteasca.

veilur 12.04.2008 13:40:47

Citat:

Īn prealabil postat de cozia
Nu, nu sunt chiar straini de ortodoxie
Ortodocsii nepracticanti sunt ca niste rezervisti in armata, stiu despre ce este vorba, recunosc mirosul "prafului de pusca" si daca este nevoie, sau se trezesc... se re-activeaza imediat

Exact, toti stiu dspre ce este vorba in mare, dar se gandesc sa nu intre in amanunte pentru ca nu ii intereseaza, si plus ca de cele mai multe ori, nici cand este nevoie sau atunci cand unii dintre ortodocsii nepracticanti sunt intr-o situatie extrema sau cu totul neplacuta si de lunga durata, ei nici atunci nu se "trezesc" sa se "reactiveze"...

bitza 13.04.2008 00:06:14

Citat:

Īn prealabil postat de luciand
Despre "statistica":

Lucia,la mine in cartier locuiesc vreo 30.000 oameni.Duminica la Biserica vin vreo 50-60 de persoane. Ce intelegi tu prin asta ?:D

cristiboss56 13.04.2008 06:56:24

Cantitatea , in ortodoxie a fost un element ce nu a definit actul credintei in sine . Numarul celor ce vor fi vrednici de mantuire nu tine de realizarea unui procent in sine sau de ambitia meschina a cuiva din asta lume. Daca un singur suflet va fi vrednic de mantuire, acela se va mantui, iar de vor fi un miliard de suflete vrednice , ele se vor mantui. Sa ne fie clar odata pentru totdeauna , de a nu mai socoti credinta ortodoxa prin numararea participantilor ci prin trairea efectiva la actul in sine al credintei .

luciand 13.04.2008 14:35:32

Exact, Cristian. Crestinismul autentic s-a aflat mereu in catacombe, iar atitudinea triumfalista nu face un serviciu nimanui. "Non multa, sed multum" ziceau latinii. Totusi unii se incapataneaza sa faca statistici si sa masoare credinta. Si, Bitza, nu stiu in ce oras locuiesti dar, crede-ma, cartiere de 30000 de oameni sunt numai in Bucuresti. Si, daca mai stii "armetica", 2,5 milioane de oameni ai Bucurestilor impartit la cca 300 de biserici dau vreo 8000 de oameni. Asta cu cei de alte confesiuni la un loc. Deci, NU MAI FACETI STATISTICI !

bitza 13.04.2008 16:22:11

Deci unde mai sunt cei 80% ortodocsi?*chiar si asa cum ai calculat tu...):D:D

veilur 15.04.2008 01:11:11

daca ai rabdare, poti citi acest topic: http://www.crestinortodox.ro/forumactive/index.php?&act=pl&t=2806

alin.laurentiu 15.04.2008 04:46:18

Salutare la toata lumea. E primul meu post pe acest forum. Am incercat sa citesc cu cat mai multa atentie provocarea acestui subiect abordat. Desi mi-a venit greu mi-am zis ca poate scriind ceva voi cunoaste noi pareri si astfel ma voi putea judeca pe mine spre a evolua.
Candva auzisem o intamplare despre un barbat la vroe 60 de ani care a trait bine toata viata. Nu a dus lipsa de nimic, dar muncit pentru fiecare banut in parte. La un moment dat a primit un verdict ca avea cancer si luptand o perioada s-a facut mai bine. Cu toate acestea boala urma sa il rapuna, iar verdictul unor medici i-au luminat ultima parte a vietii. Credea ca va muri in cateva luni si a decis sa faca niste ultime schimbari. S-a cununat (traise cu o femeie toata viata dar necasatoriti) s-a spovedit, s-a impartasit, dupa care a murit la ceva timp impacat.
Probabil acest om la recensamantul din 2002 s-a declarat ortodox, fiind botezat astfel. Dar nu practica aceasta credinta. Nu tinea post. Nu mergea la biserica. Nu se spovedea. Dar cu toate acestea din spusele unora era o persoana cu multe calitati morale.
Ce drept avem noi sa judecam oameni care nu practica credinta lor in care au fost botezati. Din cate stiu eu odata cu taina botezului noi primim haina "curata", mantia crestina. De-a lungul vietii poate o potam, o rupem, dar daca nu o aruncam spre a lua alta cred ca e de ajuns macar a te numi ortodox. Chiar daca acolo dupa moarte acest lucru nu va conta. Sa speram macar ca majoritatea din noi, care ne declaram ortodocsi, la final sa avem sansa acelui barbat care s-a mantuit pe ultima suta de metri.
Sa nu devenim farisei. Nu stiu daca ideea mea e vreun pic buna, dar asta simt eu despre cei 80% din care fac si eu parte si recunosc ca nu procedez exact cum procedeaza un adevarat ortodox, dar macar pot purta aceasta titulatura spre o cale mai buna.

costel 16.04.2008 15:08:02

Am ajuns doar sa constatam: lumea uraste, parintii nu au iubire fata de prunci, nu mai exista ortodocsi in adevaratul sens al cuvantului, etc. Daca vom ramane la constatari ne vom asemana celui care se gaseste intr-o camera intunecata si da din maini pentru a alunga intunericul. Cand ce simplu e: deschizi fereastra si lumina intra in camera, iar intunericul dispare. Sa iubim curat si toate se vor schimba in bine.

Leinarius 16.04.2008 15:44:13

@alin.laurentiu: Atata timp cat aplicam gandirea respectiva la altii si nu la propria persoana, e bine. Adica eu unul nu pot si nu am vrednicia a te numi pe tine crestin doar cu numele. Pe mine insa am toata dreptatea sa zic ca asa sunt, ca ma cunosc cel mai bine dintre toti oamenii si numai Dumnezeu ma stie mai bine si cerceteaza inima mea cu mai mare atentie.

Asadar nimeni nu stie ce e in inima omului si nu cunoaste clipa lui de pocainta, asemenea talharului rastignit langa Mantuitor, nimeni in afara de Domnul. Nimeni nu poate deci socoti care e "doar cu numele" si care e "fierbinte".

razvan_m 16.04.2008 15:59:03

Cei ce vorbesc de ura, pedeapsa si moarte probabil atata stiu, pentru ca numai Aghiuta cel din iad le inspira astfel de ganduri. De ce oare nu pot vorbi despre ceva pozitiv: iubire frateasca in Hristos, iertare si viata vesnica? S-au departat de Dumnezeu si au luat-o pe calea ce duce spre "barlogul" spurcatului diavol-sef Lucifer cu a sa ceata de belzebuti infricosatori...

ioan cezar 20.03.2011 02:05:27

Sa vorbim despre ura, pedeapsa si moarte... daca e inevitabil, fie...
Dar ce pot adauga la:
"Iar Eu va zic voua: Iubiti pe vrajmasii vostri..." (Mt 5, 43-48)
Mangaietorul, Care ne conduce la tot adevarul, sa ne lumineze!

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:10:18.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.