Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa si Massmedia (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=508)
-   -   Patriarhia critica presa (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3516)

PadreCory 14.04.2008 00:04:46

http://www.cotidianul.ro/patriarhia_se_razboieste_cu_ziaristii_in_postul_pa stelui-43398.html

PadreCory 14.04.2008 00:05:59

http://www.patriarhia.ro/Site/Stiri/2008/093.html

cozia 14.04.2008 01:28:33

Una din cauzele decaderii sistemului imperial rus si care in final a dus la defaimarea denigrarea si caderea unsului lui Dumnezeu, Tarul, a fost introducerea legii libertatii cuvintului din 1905. Din acel moment totul a mers in jos culminind cu venirea bolsevicilor.

...asa si cu ziarele astea de trei lulele trei surcele, chipurile LIBERE, care de fapt sunt vindute trup si suflet unor interese meschine si obscure.

Traditie 11.05.2008 18:29:35

Citat:

Īn prealabil postat de cozia
Una din cauzele decaderii sistemului imperial rus si care in final a dus la defaimarea denigrarea si caderea unsului lui Dumnezeu, Tarul, a fost introducerea legii libertatii cuvintului din 1905. Din acel moment totul a mers in jos culminind cu venirea bolsevicilor.

...asa si cu ziarele astea de trei lulele trei surcele, chipurile LIBERE, care de fapt sunt vindute trup si suflet unor interese meschine si obscure.

Libertatea expresiei este buna.

Daca minciuna ajunge sa predomine prea mult īn presa e din alte motive, e un semn al nebuniei īn care se scufunda lumea.

Daca vrei cenzura, aminteste-ti cum era pe timpul lui Ceausescu.

seminaristul 11.05.2008 19:22:05

Citat:

Adica dictatura este buna, se pare ca nu le prea ai cu istoria sistemul imperial rus a inceput sa se imbolnaveasca c-am din 1800, iar masurile luate de ultimii 2 tari Alexandru al III-lea si Nicolae al II-lea(asupra caruia "calugarul" Rasputin si inaintea lui o serie de mistici au avut o influenta nefasta, profitand de hemofilia tareviciului Alexei) au c-am adus tara la colaps, iar intrarea in razboi a Rusiei in primul razboi mondial s-a dovedit fatala pt rusi.

esox 14.05.2008 18:02:02

Nu am crezut ca ajung de partea lui cozia!:)
Libertatea cuvintului este buna doar atunci cind intelegem cuvintul si cind avem maturitatea de a judeca o stire cu ochi critic. Din pacate pt cei mai multi dintre noi ce s-a spus in ziar sau la Tv este lege! Adevarul! Deosebirea cu Ceausescu este ca pe atunci nimeni nu credea ce se scria in ziar, sau avea rezerve sa primeasca o stire. Astazi aceste rezerve au disparut!
Sub fanionul libertatii cuvintului sintem cu totii manipulati spre abator.
Preferabila cenzura, pune mintea la lucru!

cozia 14.05.2008 18:19:35

Citat:

Īn prealabil postat de seminaristul
Adica dictatura este buna, se pare ca nu le prea ai cu istoria sistemul imperial rus

Da, dictatura tarista TEOcratica, este cel mai apropiat model pamintesc de imparatie a lui Dumnezeu... si stai calm ca nu am ajuns eu la concluzia asta ci majoritatea Sfintilor care au contemplat la acest aspect al conducerilor lumesti, deci cea de dictatura tarista si nu constitutionala. Cum o dai pe constitutionala si incepi cu democratie si drepturile omului cum incepe necuratul sa-si arate cornitele. Ne place nu ne place cam asta este... si vad ca in directia asta -evident sub alte denumiri- au luat-o incetisor si rusii

seminaristul 14.05.2008 19:28:08

Citat:

Citat:

Adica dictatura este buna, se pare ca nu le prea ai cu istoria sistemul imperial rus

Da, dictatura tarista TEOcratica, este cel mai apropiat model pamintesc de imparatie a lui Dumnezeu... si stai calm ca nu am ajuns eu la concluzia asta ci majoritatea Sfintilor care au contemplat la acest aspect al conducerilor lumesti, deci cea de dictatura tarista si nu constitutionala. Cum o dai pe constitutionala si incepi cu democratie si drepturile omului cum incepe necuratul sa-si arate cornitele. Ne place nu ne place cam asta este... si vad ca in directia asta -evident sub alte denumiri- au luat-o incetisor si rusii

cozia frate o sa te socheze ce o sa-ti spun da daca si in imparatia lui Dumnezeu va fi ca imperiul tarist atunci mai bine nu...

seminaristul 14.05.2008 19:44:35

Citat:

Citat:

Draga Cozia inainte sa ridici in slavi sistemu tarist mai bine citeste un pic de istorie

cozia 14.05.2008 20:16:45

repet ,nu-mi spune mie ci Sfintilor Parinti:D

si nu uita, model PAMINTESC- LUMESC

seminaristul 14.05.2008 20:20:36

Citat:

sfintii parinti au fost pana in secolul 7 cand rusi nici nu stiu de crestinism

cozia 17.05.2008 18:14:59

Seminaristul,in mesajul initial scrie clar, SFINTII nu Sfintii Parinti. Frumos ar fi daca ai avea argumente , nu virgule si cuvinte pe ici pe colo.

Nu stiu cum vezi tu problema dar eu cind aud cuvintul seminarist , mintea imi fuge la dictatura bolsevica si ce-am citit despre ea.
Stii cine erau in primele rinduri ale NKVD-ului? AVANGARDA?...

...iti spun eu...SEMINARISTII....iarta-ma dar mi se face pielea de gaina cind ma gindesc

seminaristul 17.05.2008 22:19:29

Citat:

Scrie clar Sfintilor Parinti, si apoi discutam despre imperiul tarist nu de dictatura bolsevica, a avut partile ei rele 100%, dar nici sistemul tarist care ne-a luat noua Basarabia in 1812 si a rusificat aproape complet acea parte a tarii nu trebuie laudat atata si nu uita ca Petru cel Mare intemeietorul dinastiei Romanovilor a desfintat Patriarhatul si a subordonat Biserica statului numind ierarhi dupa bunul plac, mai ales in timpul lui Nicolae al II-lea cand "sfantul" cu nume de vodca Raspuntin a schimbat membrii sinodului chiar dupa bunul sau plac.
Apropo un tar binecredincios trebuia sa stie sa se fereasca de un "sfant" alcoolic si care apela la prostituate sau care a adus in pragul nebuniei o doamna ruda cu familia tarului.
Hai sa-ti mai zic un episod din viata unui tar "binecredincios" DUMINICA INSANGERATA din martie 1905

ioanhodean 17.05.2008 22:22:47

jos cu rusiii!!!:angry:

cozia 18.05.2008 02:30:39

Citat:

Da, dictatura tarista TEOcratica, este cel mai apropiat model pamintesc de imparatie a lui Dumnezeu... si stai calm ca nu am ajuns eu la concluzia asta ci majoritatea Sfintilor care au contemplat la acest aspect al conducerilor lumesti,

Nu vezi, scrie majoritatea Sfintilor,... adica asta este mesajul initial nu urmatorul

cozia 18.05.2008 02:37:44

Citat:

dar nici sistemul tarist care ne-a luat noua Basarabia in 1812

nu trebuie laudat atata si nu uita ca Petru cel Mare intemeietorul dinastiei Romanovilor a desfintat Patriarhatul si a subordonat Biserica statului numind ierarhi dupa bunul plac, mai ales in timpul lui Nicolae al II-lea cand "sfantul" cu nume de vodca Raspuntin a schimbat membrii sinodului chiar dupa bunul sau plac.
Apropo un tar binecredincios trebuia sa stie sa se fereasca de un "sfant" alcoolic si care apela la prostituate sau care a adus in pragul nebuniei o doamna ruda cu familia tarului.
Hai sa-ti mai zic un episod din viata unui tar "binecredincios" DUMINICA INSANGERATA din martie 1905

faptul ca au luat Basarabia nu are legatura cu ceea ce spuneam despre similaritatea cu Imparatia lui Dumnezeu, similaritate aplicata imparatiilor din trecut cele care au urmat crestinarii Rusiei si care au incercat sa imite maretia Bizantului, nu cele recente care erau deja modernizate si in parte occidentalizate

seminaristul 18.05.2008 09:35:06

Citat:

Citat:

dar nici sistemul tarist care ne-a luat noua Basarabia in 1812

nu trebuie laudat atata si nu uita ca Petru cel Mare intemeietorul dinastiei Romanovilor a desfintat Patriarhatul si a subordonat Biserica statului numind ierarhi dupa bunul plac, mai ales in timpul lui Nicolae al II-lea cand "sfantul" cu nume de vodca Raspuntin a schimbat membrii sinodului chiar dupa bunul sau plac.

faptul ca au luat Basarabia nu are legatura cu ceea ce spuneam despre similaritatea cu Imparatia lui Dumnezeu, similaritate aplicata imparatiilor din trecut cele care au urmat crestinarii Rusiei si care au incercat sa imite maretia Bizantului, nu cele recente care erau deja modernizate si in parte occidentalizate

disputa asta nu m-ai are rost...imperiul tarist a fost imitatie a imparatiei dumnezeiesti(modelul lumesc - ceresc):D... desi convertirea lor a fost de ordin politic fiind crestinati prin decret regal, iar cine nu se supunea era ucis... pe cand romanii s-au nascut crestini, convertindu-se ca urmare a propovaduirii apostolilor nu cu forta, urmare a unui decret regal

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:28:52.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.