Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa si Massmedia (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=508)
-   -   massmedia indeparteaza credinciosii de biserica (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=359)

spinu 22.03.2006 10:39:58

In ultima vreme au aparut diverse stiri la TV care, din cate am observat, ii infurie tare pe unii oameni si ii indeparteaza tot mai tare de Biserica. La ora actuala cei mai multi din cei care mai merg la biserica sunt batranii ,care se gandesc la sfarsitul lor probabil,si isi aduc aminte de Dumnezeu, in rest sunt foarte putin adulti si aproape mai deloc copii si tineri. Acest lucru se datoreaza si massmediei care pune paie pe foc de fiecarte data cand se ivesc fapte ale vreunui preot sau calugar, si le face oamenilor o parere proasta despre biserica si tot ce inseamna ea. Astfel, cred ca oamenii IL vor uita de tot pe Dumnezeu , si se va ajunge ,probabil, la alte persecutii a crestinilor.

spinu 22.03.2006 11:34:47

Acea emisiune se difuzeaza datorita faptului ca B1TV are legaturi stranse cu unele posturi de televiziune si preia de le acestea unele emisiuni.

spinu 22.03.2006 11:35:43

Posturi de televiziune americane care sponsorizeaza postul romanesc!!

phradmon 22.03.2006 12:13:45

Vreau sa mai adaug ca renuntarea la televizor este o forma da infranare, de post, pentru ca multe ispite vin prin televiziune. Am descoperit acest lucru din proprie experienta. Chiar in prima zi din Postul Mare am ascuns telecomanda televizorului din camera mea si, neavand altceva de facut, am invatat la matematica. A doua zi s-a intamplat sa dam lucrare neanuntata la matematica si am luat nota maxima, de care, din pacate, nu au avut parte si ceilalti colegi. De cand am renuntat la televizor, am descoperit ca e timp si pentru rugaciunile diminetii si ale serii, si pentru rugaciunea Sf. Efrem Sirul, chiar si pentru cateva metanii. Ba mai mult, se poate citi si din Sfanta Scriptura, cate 2 capitole pe zi, dupa cum ne sfatuieste Parintele Teofil Paraian de la Sambata de Sus. In plus, atunci cand temele nu sunt prea voluminoase - eu sunt in clasa a XI-a - se poate citi si cateva pagini "Din ospatul credintei", al carui autor este parintele mai sus mentionat.

spinu 25.03.2006 11:41:01

Adervrat zici frate ; televizorul este un prilej de pcat ....nu ma mira faptul ca din ce in ce mai putini credinciosi mai trec pe la Biserica.....Insa in afara de asta oamenii refuza sa treaca pe la biserica si pentru faptul ca ei cred lucruri rele despre preoti si despre ce insemna Biserica in general uitand de Dumnezeu si scufundanduse in cele trupesti!

MARIUS_DANIEL 20.06.2006 22:58:41

Adevarat graiti voi aici.Televizorul este una din cele mai puternice arme ale diavolului asupra omului.Acesta are forta de a perverti mintile oamenilor si de a le indoctrina cu ce e rau.Si acest lucru e valabil pentru toata mass-media,dar televizorul e cel mai puternic dintre toate,pentru ca pacatul intra in sufletul omului prin ochii sai.Nu ma intelegeti gresit,toate aceste lucruri sunt inventi ale omului in scopuri bune,dar iata ca diavolul le-a gasit ca fiind un excelent mijloc de pacalire si atragere a oamenilor de partea sa.Si acest lucru e usor de constatat cand te uiti la majoritatea emisiunilor tv,asculti posturi de radio sau citesti ziare.Dar sa nu uitam de cel mai important mijloc de propagare a informatiei la ora actuala,internetul.Aici practic nu exista aproape nici un control,fiind definit special ca o cale libera la informatii.Dar deoarece aria de raspandire a acestuia e deocamdata limitata in tara noastra,acesta trece totusi pe locul doi,dupa televizor,care este prezent in aproape toate casele.Iata inca o dovada ca diavolul este foarte inteligent si nu trebuie subestimat,inteligenta sa e egalata doar de rautatea sa.

MMihail 26.06.2006 00:49:00

TVul nu e rau in sine - folosit cum trebuie ar putea fi util chiar si unei vieti duhovnicesti.
Problema o reprezinta tehnicile de manipulare folosite in reclame, in prezentarea stirilor etc. TVul e in mainile cui nu trebuie :D

15.08.2006 00:01:01

pt.Spinu
Imi pare rau ca trebuie sa te contrazic...dar nu massmedia indeparteaza oamenii de biserica....ci cei care dau ocazia massmediaei sa aiba subiecte de prezentat in acest sens...
Cu alte cuvinte reprezentantii Bisericii ar trebui sa nu uite ca misiunea pe care o au nu este un simplu servici,din contra singuri si-au luat pe umeri o imensa responsabilitate si ar trebui sa fie viu exemplu pt noi cei credinciosi...iar oamenii nu ar trebui sa se opinteasca la asa zisele nereguli sau neoranduieli prezentate de massmedia despre acesti "batuti ai soartei"(preotii si calugarii care dau exemplu negativ)pt ca mantuirea noastra nu sta in faptele lor...si Slava Domnului avem libertate sa mergem la ce Biserica vrem si sa ne alegem ce preoti vrem...

29.08.2006 09:34:45

parerea mea este ca preotii gresesc de multe ori. ca exemplu, iata pozitia adoptata de teoctist in problema preotilor turnatori la securitate. in loc sa militeze pentru deconsirarea celor care s-au compromis moral in relatia cu politia politica alui ceausescu, teoctist declara ca lumea n-ar trebui sa se bage in chestia asta, care ar fi apanajul exclusiv al bisericii.

de unde pina unde? adica daca un nenorocit a turnat oameni la securitate pe baza a ceea ce afla de la oameni prin spovedanie, pedeapsa lui ar trebui sa fie decisa de biserica?

teoctist, care a avizat demolarile de biserici in timpul lui ceausescu, de ce sa nu plateasca pentru faptele sale? (stie ca e vinovat, de-aia si-a dat si demisia in 1990 din functia de patriarh - poate nu stiati episodul asta)

asa se explica de ce in toate sondajele de opinie biserica are cel mai mare grad de incredere (peste 70 la suta), insa reprezentantii ei -preoti, calugari - nu se bucura de aceeasi incredere. pai daca o sa aflam ca 20 la suta dintre preoti colaborau cu securitatea, mai apare un cretin ca preotul de la tanacu sau vreo stire despre spagile care se iau pentru admiterea in seminarii sau la facultatea de teologie... sa vezi ce incredere o sa mai aiba lumea in preotime...

29.08.2006 09:43:43

vreau sa detaliez putin pe relatia bisericii cu securitatea.

nu stiu daca ati auzit de rezistenta anticomunista din anii 50-60. sute de oameni care au refuzat sa accepte stapinirea comunista s-au retras in munti si au luptat impotriva regimului cu arma in mina. erau cei care nu acceptau nationalizarea, colectivizarea si represiunea comunista. ei erau ajutati cu provizii de oamenii din satele de la poalele muntilor. securitatea a incercat in zadar sa puna mina pe ei si cu exceptia celor care erau ucisi in lupte, prea putini le "picau" in gheare.

treptat au reusit sa-i captureze pe toti. cum?
1. in primul rind prin torturi: rudele celor care luptau in munti erau arestate si torturate pina cind spuneau unde se ascundeau luptatorii.
2.in al doilea rind prin tradari: poporul roman e plin de secaturi care pentru avantaje materiale sunt dispuse sa isi vinda pina si parintii.
3.iar in al treilea rind prin biserica: patriarhia a acceptat ca in satele de munte sa fie trimisi ofiteri de securitate imbracati in preoti. dupa citeva luni de serviciu la biserica, falsii preoti reuseau sa afle unde se ascund cei din rezistenta.

aici a gresit biserica, prin conducerea ei de la acea vreme. ulterior, sub conducerea lui teoctist, biserica a acceptat demolarea lacaselor de cult de catre comunisti. o alta bila neagra.

iar acum, teoctist mai are tupeul sa vorbeasca despre moralitate si puritatea bisericii? daca vrem curatenie morala, trebuie sa o facem peste tot!

07.09.2006 08:50:34

citind mesajele voastre de pe acest topic, vad ca multi dintre voi ar fi facut cariera in perioada comunista: militati deschis pentru cenzura si pentru eliminarea celor care nu gindesc la fel ca voi. va repet, nu sunteti primii oameni care gindesc asa: si hitler, si stalin si multi altii au procedat la fel inaintea voastra.

voi spuneti: ceea ce cred eu e adevarat. tot ce cred altii - care ma contrazic - este fals.

cum adica televizorul e arma diavolului? dar cine va pune sa va uitati la el? nu va place, schimbati programul! nici ala nu va place, inchideti-l! e simplu. omul are controlul asupra a ceea ce consuma (mincare, televizor, religie, carti etc). asa ca nu vad de ce atita lamentare.

oamenii echilibrati sunt mai toleranti si se descurca mai usor in "jungla" in care traim. altii sunt speriati de ofensiva televizorului, internetului, mass-media in general... asta e, fiecare dupa posibilitati.

cine va pune sa va uitati la emisiunile penticostale de pe nu stiu ce post teve? uitati-va la un film frumos, urmariti o emisiune interesanta, amuzati-va la un spectacol bun. cam asta e ideea. intr-un cuvint, TRAITI!

Mirean 18.03.2007 21:57:20

Citat:

În prealabil postat de primus
parerea mea este ca preotii gresesc de multe ori. ca exemplu, iata pozitia adoptata de teoctist in problema preotilor turnatori la securitate. in loc sa militeze pentru deconsirarea celor care s-au compromis moral in relatia cu politia politica alui ceausescu, teoctist declara ca lumea n-ar trebui sa se bage in chestia asta, care ar fi apanajul exclusiv al bisericii.

de unde pina unde? adica daca un nenorocit a turnat oameni la securitate pe baza a ceea ce afla de la oameni prin spovedanie, pedeapsa lui ar trebui sa fie decisa de biserica?

teoctist, care a avizat demolarile de biserici in timpul lui ceausescu, de ce sa nu plateasca pentru faptele sale? (stie ca e vinovat, de-aia si-a dat si demisia in 1990 din functia de patriarh - poate nu stiati episodul asta)

asa se explica de ce in toate sondajele de opinie biserica are cel mai mare grad de incredere (peste 70 la suta), insa reprezentantii ei -preoti, calugari - nu se bucura de aceeasi incredere. pai daca o sa aflam ca 20 la suta dintre preoti colaborau cu securitatea, mai apare un cretin ca preotul de la tanacu sau vreo stire despre spagile care se iau pentru admiterea in seminarii sau la facultatea de teologie... sa vezi ce incredere o sa mai aiba lumea in preotime...

Hai sa discutam de preotii turmatori la topicul cu "Dosariada". E chiar interesant!

Mirean 18.03.2007 22:21:42

Citat:

În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
Adevarat graiti voi aici.Televizorul este una din cele mai puternice arme ale diavolului asupra omului.Acesta are forta de a perverti mintile oamenilor si de a le indoctrina cu ce e rau.Si acest lucru e valabil pentru toata mass-media,dar televizorul e cel mai puternic dintre toate,pentru ca pacatul intra in sufletul omului prin ochii sai.Nu ma intelegeti gresit,toate aceste lucruri sunt inventi ale omului in scopuri bune,dar iata ca diavolul le-a gasit ca fiind un excelent mijloc de pacalire si atragere a oamenilor de partea sa.Si acest lucru e usor de constatat cand te uiti la majoritatea emisiunilor tv,asculti posturi de radio sau citesti ziare.Dar sa nu uitam de cel mai important mijloc de propagare a informatiei la ora actuala,internetul.Aici practic nu exista aproape nici un control,fiind definit special ca o cale libera la informatii.Dar deoarece aria de raspandire a acestuia e deocamdata limitata in tara noastra,acesta trece totusi pe locul doi,dupa televizor,care este prezent in aproape toate casele.Iata inca o dovada ca diavolul este foarte inteligent si nu trebuie subestimat,inteligenta sa e egalata doar de rautatea sa.

1. Televizorul, ca si internetul sunt utile, moderne, eficiente. Nu te obliga nimeni sa te uiti la TV sau pe net la lucruri care ti-ar putea dauna...
2. Oamenii pervertesc minttile altor oameni, TV-ul sau net-ul functioneaza datorita oamenilor, nu?
3. "Si acest lucru e valabil pentru toata mass-media,dar televizorul e cel mai puternic dintre toate,pentru ca pacatul intra in sufletul omului prin ochii sai"
Cum de esti asa sigur??? "Universul credintei", "Vestitorul ortodoxiei" (si alte publicatii ortodoxe) tot pe piata media sunt, nu? Si ele pervertesc. Dar transmiterea Sf. Liturghii la Radio sau TV, tot pervertire sunt?
4. "Iata inca o dovada ca diavolul este foarte inteligent si nu trebuie subestimat,inteligenta sa e egalata doar de rautatea sa" Axi - maine ne spui si ce IQ are... Sau poate ai uitat ca e un inger cazut....
5. patriarhia are un purtator de cuvant. Daca media e asa varza, la ce mai vorbeste ala toata ziua pe la toate televiziunile, radio, si mai citesti si de el prin ziare.
6. Stiai ca Patriarhia si majoritatea mitropoliilor si episcopiilor au site-uri pe internet?
7. Pana si forumul asta pe care tu te manifesti atat de vehement si categoric este pe net....

dmb 19.03.2007 10:18:03

Atit computerul cit si televizorul, radioul au un buton pe care scrie POWER iar daca n-au exista un stecher care poate fi scos din priza:rolleyes:
Televizorul este f. periculos pentru ca nu-ti lasa timpul necesar sa gindesti ce ti se spune. Inmagazinezi informatia care cu timpul devine a ta. justa si pe care o sa o aperi. Ca atare mai putin televizor si atunci lumea o sa aiba valoare pe care i-o dai tu nu pe care o doreste producatorul, partidul...altcineva.
Dar initiatorul topicului are dreptate si eu cred ca prin TV, jurnalism se incearca constient sau nu desfintarea bisericii

Mirean 19.03.2007 12:24:52

Citat:

În prealabil postat de dmb
Atit computerul cit si televizorul, radioul au un buton pe care scrie POWER iar daca n-au exista un stecher care poate fi scos din priza:rolleyes:
Televizorul este f. periculos pentru ca nu-ti lasa timpul necesar sa gindesti ce ti se spune. Inmagazinezi informatia care cu timpul devine a ta. justa si pe care o sa o aperi. Ca atare mai putin televizor si atunci lumea o sa aiba valoare pe care i-o dai tu nu pe care o doreste producatorul, partidul...altcineva.
Dar initiatorul topicului are dreptate si eu cred ca prin TV, jurnalism se incearca constient sau nu desfintarea bisericii

"Eu cred ca prin TV, jurnalism se incearca constient sau nu desfintarea bisericii"
Argumenteaza!!!! Acuzatiile fara dovezi sunt calomnii (noroc ca nu mai este inmcriminata calomnia de noul Cod Penal).
Dar PAX TV? Ca tot o tragea cu ortodocsii!!!

dmb 19.03.2007 13:38:13

PAi o sa ma repet ca probabil esti din Ardeal ca si mine si ai nevoie de mai mult timp.
Daca la asta adugi mesajele de sus cu stirile de senzatie cu preoti carora eu le zic popi ai argumentul necesar. Pentru cei care cred cu adevarat nu-i pericolul f. mare pentru ca nu se lasa smintiti f. usor si nici nu tin televizorul ca icoana, dar pentru ceilalti pericolul este imens.
Exista posibilitatea intentiei de a denigra biserica (dusmanii ei au 2000 de ani si mai bine) dar exista si jurnalismul ieftin, de senzatie in care un tiraj sporit, o afluenta sporita de spectatori este mult mai important/a decit eventualele daune produse.
Multumit sau mergem la tribunal?:rolleyes:

calator 19.03.2007 16:31:34

Mass media nu doreste sa desfiinteze si sa denigreze ci urmareste o cresterea a triajului etc Denigrarea asta se vinde nu povestile frumoase cu ingeri. Si nu doreste sa denigreze o anumita institutie ci pe cine prinde. Un politician care isi face vila din fonduri de stat nu mai este la fel de interesant ca un popa care se invarte de o parohie.

Toti suntem consumatori ale unor astfel de stiri , chiar si pe forum subiectele care au prins mai bine sunt cele cu conotatii negative (homosexualitatea si nu hai sa vb despre rugaciune)

Cat despre faptul ca mass media prin stirile difuzate ar determina o indepartare a credinciosilor de biserica ma cam indoiesc ca acestia sunt chiar credinciosi sau abia astepta un argument (nu merg la biserica ca si-a luat parintele masina noua, nu merg ca l-am vazut eu in postul mare mancand ciocolata etc) Ca si in dragoste cand ti-e draga fata ti-e draga si gata (ca e urata, ca e una ca e alta) si cand nu ti-e draga ii gasesti defecte imediat Cam asa e si cu dragostea pentru ortodoxie. Cand ai chef sa pleci de acasa zici ca nu ti mai place culoarea de pe pereti...

dmb 19.03.2007 17:11:21

Mirean nu-i chiar asa.Televiziunea reuseste sa faca inmagazinarea de date fara ca omul sa le poate anterior judeca. Creierul devine magazie doar nu selector mai intii.Si aici e pericolul. NU o sa incep toata teoria cu undele alfa dar cred ca esti in tema. Iar faptul ca sint mai multi consumatori de senzual, sau de stiri bomba fata de cei credinciosi este o realitate de care din pacate producatorii tin cont.

Mirean 19.03.2007 17:31:01

Citat:

Mirean nu-i chiar asa.Televiziunea reuseste sa faca inmagazinarea de date fara ca omul sa le poate anterior judeca. Creierul devine magazie doar nu selector mai intii.Si aici e pericolul. NU o sa incep toata teoria cu undele alfa dar cred ca esti in tema. Iar faptul ca sint mai multi consumatori de senzual, sau de stiri bomba fata de cei credinciosi este o realitate de care din pacate producatorii tin cont.

Sunt de acord cu tine. cred doar ca trebuie selectate cu atentie emisiunile de irmarit, mai ales cele pentru copii, iar vizionarea nu trebuie sa se faca in exces.
"Iar faptul ca sint mai multi consumatori de senzual, sau de stiri bomba fata de cei credinciosi este o realitate de care din pacate producatorii tin consent"
Senzual sau senzational?
Daca e vorba de senzual, cred ca aici intervine vointa li ratiunea fiecaruia.
Daca e vorba de senzational...e normal asa.

dmb 20.03.2007 12:52:18

e vorba de amindoua
:)

Mirean 20.03.2007 23:25:14

Citat:

e vorba de amindoua
:)

Dar de ce nu vedeti in mass- media si mijloc de promovare a ortodoxiei?

cozia 21.03.2007 00:03:00

Draga dmb,daca ai timp si chef, te rog povesteste-i domnului Mirean situatia bisericilor catolice din landurile germane.

Mirean 21.03.2007 10:25:34

Citat:

În prealabil postat de cozia
Draga dmb,daca ai timp si chef, te rog povesteste-i domnului Mirean situatia bisericilor catolice din landurile germane.

Tovarasa Cozia, bisericile din landurile germane au fost luate ca model de conducatorii BOR.
Declaratia apartine Patriarhului Teoctist si a fost facuta cu ocazia vizitei in Romania a presedintelui landului Bavaria

21.03.2007 11:02:53

Offf!!!
Ce atata caz cu televizorul asta fratilor?
Mie imi pare rau ca nu am timp,dar cred ca m-as uita toata ziua daca as avea la ce...si cred ca as gasi tinand cont la cate canale exista...
Citind ce tot scrieti pe aici mi-am adus aminte de un interviu luat pr.Arsenie Papacioc de catre Sorin Dumitrescu (sper ca nu ma insel...sunt mai multe interviuri cu pr.si nu as vrea sa fac vreo confuzie intre ele...dar nu asta conteaza)...in fine,ideea este ca pr.intrebat "ce parere are despre TV" a raspuns "este o minune a lui Dzeu.pt faptul ca in 24 de ore poti colinda lumea,poti vedea si auzi ce s-a intamplat pe tot mapamondul fara sa te deplasezi...este extraordinar"...a adaugat convingerea ca Sf.Ioan Hrisostom daca ar fi avut in timpul sau asemenea posibilitate de informare sigur s-ar fi folosit atat pt el cat si pt.a-i ajuta pe cei din jur.

Cred ca ati inteles ideea...nu TV-ul sau massmedia sunt 100% cei care fac raul sau promoveaza raul...OMULE ai uitat ca ai LIBERTATE in tot ce faci si alegi????...si in final as vrea sa-i dau dreptate lui Mirean cand spune "Dar de ce nu vedeti in mass- media si mijloc de promovare a ortodoxiei?"...pt ca este si sa ne multumim atat cat este...ca stiti vorba :nemultumitului i se ia darul.

Mirean 21.03.2007 14:08:23

Citat:

În prealabil postat de Clausemi
Offf!!!
Ce atata caz cu televizorul asta fratilor?
Mie imi pare rau ca nu am timp,dar cred ca m-as uita toata ziua daca as avea la ce...si cred ca as gasi tinand cont la cate canale exista...
Citind ce tot scrieti pe aici mi-am adus aminte de un interviu luat pr.Arsenie Papacioc de catre Sorin Dumitrescu (sper ca nu ma insel...sunt mai multe interviuri cu pr.si nu as vrea sa fac vreo confuzie intre ele...dar nu asta conteaza)...in fine,ideea este ca pr.intrebat "ce parere are despre TV" a raspuns "este o minune a lui Dzeu.pt faptul ca in 24 de ore poti colinda lumea,poti vedea si auzi ce s-a intamplat pe tot mapamondul fara sa te deplasezi...este extraordinar"...a adaugat convingerea ca Sf.Ioan Hrisostom daca ar fi avut in timpul sau asemenea posibilitate de informare sigur s-ar fi folosit atat pt el cat si pt.a-i ajuta pe cei din jur.

Cred ca ati inteles ideea...nu TV-ul sau massmedia sunt 100% cei care fac raul sau promoveaza raul...OMULE ai uitat ca ai LIBERTATE in tot ce faci si alegi????...si in final as vrea sa-i dau dreptate lui Mirean cand spune "Dar de ce nu vedeti in mass- media si mijloc de promovare a ortodoxiei?"...pt ca este si sa ne multumim atat cat este...ca stiti vorba :nemultumitului i se ia darul.

Multumesc, intru totul de acord cu tine!:D

dmb 21.03.2007 15:13:11

Draga Claudia lasa-ma sa nu te cred ca te-ai uita mai mult la televizor!:D
De ce n-ai timp? Probabil pentru ca-l folosesti mai bine decit cascind ochii la cutia cu minuni (maimute?) Desigur ca si sfintii ar fi folosit tehnica de astazi. Sint convins ca Sf. Pavel ar fi folosit internetul dar deosebirea mare cu internetul este a nu prea alegi in cazul TV. Poti sa te uiti sau nu. Dar mai mult nu poti si in general nu prea ai ce sa alegi si eu am 400 de canale.Limbile sint diferite continutul in general acelasi. Si din 400 cred ca vreo 2 doar apartin unor grupari neoprotestante si transmit programe religioase. 2 din 400! Raspunde indeajuns lucrul asta la intrebarea : "Dar de ce nu vedeti in mass- media si mijloc de promovare a ortodoxiei?".
ca stiti vorba :nemultumitului i se ia darul.De-ar fi barem cit mai curind!
:D:D

Negroponte 21.03.2007 15:18:16

"Omul nou"nu mai urmareste idealuri inalte,lui nu-i mai pasa de adevar si iubire,ci doar de portia de placere si de iluzia de putere pe care i-o furnizeaza televiziunea sau industria divertismentului"Un mic citat din cartea lui Virgiliu Gheorghe-"Revrajirea lumii-sau de ce nu mai vrem sa ne desprindem de televizor"
Eu cred ca televizorul mai mult ne indeparteaza de Biserica decat ne apropie.Doamne ajuta!

21.03.2007 15:31:08

Citat:

De ce n-ai timp? Probabil pentru ca-l folosesti mai bine decit cascind ochii la cutia cu minuni (maimute?) Desigur ca si sfintii ar fi folosit tehnica de astazi. Sint convins ca Sf. Pavel ar fi folosit internetul dar deosebirea mare cu internetul este a nu prea alegi in cazul TV. Poti sa te uiti sau nu. Dar mai mult nu poti si in general nu prea ai ce sa alegi si eu am 400 de canale.Limbile sint diferite continutul in general acelasi. Si din 400 cred ca vreo 2 doar apartin unor grupari neoprotestante si transmit programe religioase. 2 din 400! Raspunde indeajuns lucrul asta la intrebarea : "Dar de ce nu vedeti in mass- media si mijloc de promovare a ortodoxiei?".

Mai,mai,mai!!!
Pt mine TV-ul nu inseamna numai religie...nici nu cred ca as rezista sa ma uit non-stop doar la programe religioase,sa ascult non-stop muzica religioasa,sa vad filme religioase,sa vad desene animate cu cartea cartilor,sa citesc numai carti despre religie si atat...mentionez ca de aceasta data cuv.religie este substituit cuvantului crestinism-ortodox.
Iar cand m-am referit la ortodoxie,la promovarea ei ma gandeam strict la tara noastra,chiar nu-mi imaginam ca voi vedea pe satelit programele rusilor sau ale grecilor...si astia cat sunt de credinciosi si mistici si tot nu au emisiuni care sa depaseasca 0,% din grila de programe...
Eu zic multumesc ca exista ce exista si daca exista vreo emisiune ortodoxa...in tineretile mele :p stiu ca era emisiunea CREDO moderata de Titi Dinca,nu-mi scapa aproape nici o editie,foarte interesante subiecte,sau asa vedeam eu atunci ca eram tanara :)...acum nu mai stiu ce mai este la TV...am ceva timp de cand nu m-am mai uitat decat fugitiv,dar am spus pt ca nu am timp,nu din alte motive...parca acum vreun an am vazut ceva la B1 TV,o emisine numita Paranormal unde era prezentat un subiect despre Icoanele Facatoare de Minuni.

Si acum revenind...din pct meu de vedere nu massmedia e rea...ci ochiul care e patimas,lacom si vrea mai mult si omul care se lasa dus/purtat de "madular" ca sa nu zic placere :)

Mirean 21.03.2007 15:37:02

Citat:

În prealabil postat de Negroponte
"Omul nou"nu mai urmareste idealuri inalte,lui nu-i mai pasa de adevar si iubire,ci doar de portia de placere si de iluzia de putere pe care i-o furnizeaza televiziunea sau industria divertismentului"Un mic citat din cartea lui Virgiliu Gheorghe-"Revrajirea lumii-sau de ce nu mai vrem sa ne desprindem de televizor"
Eu cred ca televizorul mai mult ne indeparteaza de Biserica decat ne apropie.Doamne ajuta!

Virgiliu Gheorghe si cele trei carti ale lui.....
A fost o conferinta pe tema los saptamana trecuta la Patriarhie. pacat ca in loc de discutii libere s-a facut reclama mascata acestor carti. Si nici nu au fost preoti care sa ia cuvantul, doar au asitat din sala...
Pacat era o ocazie pentru biserica sa isi spuna pozitia, dar a ratat-o si ati vazut ca ziarele au preluat discutiile de acolo si, pe buna drepotate, BOR a iesit iar sifonata...
Pacat...

Mirean 21.03.2007 15:43:05

Citat:

În prealabil postat de Clausemi
Citat:

Mai,mai,mai!!!
Pt mine TV-ul nu inseamna numai religie...nici nu cred ca as rezista sa ma uit non-stop doar la programe religioase,sa ascult non-stop muzica religioasa,sa vad filme religioase,sa vad desene animate cu cartea cartilor,sa citesc numai carti despre religie si atat...mentionez ca de aceasta data cuv.religie este substituit cuvantului crestinism-ortodox.
Iar cand m-am referit la ortodoxie,la promovarea ei ma gandeam strict la tara noastra,chiar nu-mi imaginam ca voi vedea pe satelit programele rusilor sau ale grecilor...si astia cat sunt de credinciosi si mistici si tot nu au emisiuni care sa depaseasca 0,% din grila de programe...
Eu zic multumesc ca exista ce exista si daca exista vreo emisiune ortodoxa...in tineretile mele :p stiu ca era emisiunea CREDO moderata de Titi Dinca,nu-mi scapa aproape nici o editie,foarte interesante subiecte,sau asa vedeam eu atunci ca eram tanara :)...acum nu mai stiu ce mai este la TV...am ceva timp de cand nu m-am mai uitat decat fugitiv,dar am spus pt ca nu am timp,nu din alte motive...parca acum vreun an am vazut ceva la B1 TV,o emisine numita Paranormal unde era prezentat un subiect despre Icoanele Facatoare de Minuni.

Si acum revenind...din pct meu de vedere nu massmedia e rea...ci ochiul care e patimas,lacom si vrea mai mult si omul care se lasa dus/purtat de "madular" ca sa nu zic placere :)

"Si acum revenind...din pct meu de vedere nu massmedia e rea...ci ochiul care e patimas,lacom si vrea mai mult si omul care se lasa dus/purtat de "madular" ca sa nu zic placere "
in primul rans ca mas-media sunt rele (asa e corect, poti consulta un DEX)
In al doilea rans cred ca omul e rau ca se lasa condus de - te citez "madular"
Daca ai ratiune si vointa (sigul le ai - ontologic) atunci schimbi postul cand ti se pare ca nu e ceva pe placul tau.
Sau nu te uiti delloc.
P.S. Cartea cartilor, paranormal...nu prea aveau de a face cu ortodoxia...
Era bine pe vreme lui Ceausescu ca nu exista tentatia televiziunii, iar presa nu era ?rea"?

21.03.2007 16:03:34

Citat:

În prealabil postat de Mirean
"Si acum revenind...din pct meu de vedere nu massmedia e rea...ci ochiul care e patimas,lacom si vrea mai mult si omul care se lasa dus/purtat de "madular" ca sa nu zic placere "
in primul rans ca mas-media sunt rele (asa e corect, poti consulta un DEX)
In al doilea rans cred ca omul e rau ca se lasa condus de - te citez "madular"
Daca ai ratiune si vointa (sigul le ai - ontologic) atunci schimbi postul cand ti se pare ca nu e ceva pe placul tau.
Sau nu te uiti delloc.
P.S. Cartea cartilor, paranormal...nu prea aveau de a face cu ortodoxia...
Era bine pe vreme lui Ceausescu ca nu exista tentatia televiziunii, iar presa nu era ?rea"?

Ce-am zis eu si ce s-a inteles e un fel de VARZA :D:D:D

Cat priveste mass-media sunt rele...pana la proba contrarie cred ca mergea si cu este rele...ca doar este mai multe chiar daca adunand intr-un cuvant tot ce inseamna mass-media ar trebui folosit verbul ca atare,dar nu te contrazic ca n-am atata scoala care "este".

Altfel vreau sa spun ca ma uit si mi-as dori numai la TV sa stau dar mai imi pica cate o "almanaha" prin mana incat uit si de mine, nu mai spun de TV.
Iar cartea cartilor nu am pomenit-o ca facand promovarea ortodoxiei,ci ca emisiune religioasa pt copii de care sa te intoxici.Paranormalul desi suna cam straniu,am vazut un reportaj f.fain despre icoanele facatoare de minuni din tara noastra...si crede-ma ca erau ortodoxe...pe unele le-am atins si le stiu in mod direct.

Cat despre Ceausescu nu pot face comparatie din acest pct de vedere...cat am fost copil nu aveam la ce sa ma uit ca asta era situatia,cand n-a mai fost Ceausescu eu am crescut si odata cu mine si problemele si prioritatile care nu mi-au mai permis prea mult sa stau la TV...asa ca...tot raul spre bine :D

dmb 21.03.2007 16:04:43

Pai ramine de vazut cit de rau era pe vrema lui Ceausescu in privinta asta. Pina una alta majoritatea de pe forum si din biserici sint cei care nu aveau la ce se uita (decit doar daca aveau vreo slabiciune perversa pentru 2 ore de osanale corale):)Unde mai pui ca nu era nici la moda (ca sa nu spun mai mult) sa fi credincios.
Nici eu nu doresc Claudia doar religie pe Tv dar buna ar fi din cind in cind.Iar de teatru, film bun ,documentare de valoare la noi nu se mai vorbeste de mult...poate in Romania

Mirean 21.03.2007 16:26:18

Citat:

Pai ramine de vazut cit de rau era pe vrema lui Ceausescu in privinta asta. Pina una alta majoritatea de pe forum si din biserici sint cei care nu aveau la ce se uita (decit doar daca aveau vreo slabiciune perversa pentru 2 ore de osanale corale):)Unde mai pui ca nu era nici la moda (ca sa nu spun mai mult) sa fi credincios.
Nici eu nu doresc Claudia doar religie pe Tv dar buna ar fi din cind in cind.Iar de teatru, film bun ,documentare de valoare la noi nu se mai vorbeste de mult...poate in Romania

pt documetare ai pe discovery cate vrei.
vrei altceva? tetru? De la TVR cultural pana la Mezzo
Sau poti merge sa vezi ceva fain intr-o sala....
Pacat ca nu e religie la tv....
Sa zicem ca noi cei de pe forum vrem emisiuni religioase, paiata media se regleaza in functie de cerere si oferta, asa cum e normal, asa ca daca suntem putini care cerem...putin primim.

romandragut 30.03.2007 23:29:22

nu cred in obiectivitatea presei in romania. nu este o problema legata doar de Biserica ci de mai multe categorii sociale. Presa tinde sa exagereze. Iar romanilor le place senzationalul. Altfel nu cred ca am avea stirile de la ora 5 cu "babe violate". Sau sa nu mai discutam de felul in care presa alimenteaza barfa si ajunge Becalli sa se certe cu Vadim TUdor apoi sa se impace samd. Scandalurile din fotbal sunt gestionate de presa...

Insa sunt anumine aspecte care trebuie prezentate asa cum sunt. Stim bine despre securistii preoti, stim despre popi-vraci, stim despre popa exorcist. Nu cred ca astfel se indeparteaza omul de biserica ci mai degraba arata ca biserica ortodoxa se purifica.

Mirean 03.04.2007 17:41:56

Citat:

În prealabil postat de romandragut
nu cred in obiectivitatea presei in romania. nu este o problema legata doar de Biserica ci de mai multe categorii sociale. Presa tinde sa exagereze. Iar romanilor le place senzationalul. Altfel nu cred ca am avea stirile de la ora 5 cu "babe violate". Sau sa nu mai discutam de felul in care presa alimenteaza barfa si ajunge Becalli sa se certe cu Vadim TUdor apoi sa se impace samd. Scandalurile din fotbal sunt gestionate de presa...

Insa sunt anumine aspecte care trebuie prezentate asa cum sunt. Stim bine despre securistii preoti, stim despre popi-vraci, stim despre popa exorcist. Nu cred ca astfel se indeparteaza omul de biserica ci mai degraba arata ca biserica ortodoxa se purifica.

Stirile cu "babe violate" sunt reale. Chiar asa se intampla, Iar lumea asta vrea sa vada. Nu vad unde este exagerarea presei. Este normal ca jurnalistii sa vanda un produs care se cere/cumpara. E legea pietei.

Majoritatea aspectelor sunt prezentate obiectiv. Oricum, pentru o informare cat mai aproape de realitate informeaza-te din mai multe surse media.

Pentru o "barfa" in presa platesti de nu e adevarat. Un ziarist a scris despre presupusa amanta a unui cunoscut om de afaceri pentru ca "asa a auzit si asa au scris toate ziarele". Numai ca alti jurnalisti au folosit in exprimarile lor expresii ca :"poate", "posibil" si conditional-optativul.

Pentru "barfa" omul sau ziarul sau ar putea da 2 miliarde de lei vechi despagubiri si, sincer, nu are sanse sa castige procesul.

Asa ca nu fi asa sigur ca presa sa "da la barfe" (mai ales in cazul Becali - Vadim).

romandragut 04.04.2007 21:19:52

intocmai cum am spus. sunt oameni care au nevoie de "babe violate" pentru a vedea cat de "rea e lumea" sau "cate se intampla" sau "sfarsitul lumii e aproape".

insa continua sa zic ca mass-media nu este obiectiva.

Mirean 05.04.2007 23:31:42

Citat:

intocmai cum am spus. sunt oameni care au nevoie de "babe violate" pentru a vedea cat de "rea e lumea" sau "cate se intampla" sau "sfarsitul lumii e aproape".

Iar eu continui sa cer argumente pentru afirmatia ta, potrivit cãreia presa nu ar fi obiectiva. Concret.

Am mai spus, cazi in capcana celor care decredibilizeaza presa, dar nu ai exemple concrete privind lipsa de obiectivitate a presei.

odin 05.04.2007 23:56:55

Citat:

Citat:

Iar eu continui sa cer argumente pentru afirmatia ta, potrivit cãreia presa nu ar fi obiectiva. Concret.

Am mai spus, cazi in capcana celor care decredibilizeaza presa, dar nu ai exemple concrete privind lipsa de obiectivitate a presei.

Mirean, noi am mai discutat asta. Iti dau dreptate in multe privinte, nu si in privinta obiectivitatii presei. iti dau exemplu:

Jurnalul National apartine lui Voiculescu care apre partid- PC. Sa nu imi zici mie ca Jurnalul national nu sustine politic partidul respectiv si ataca (fondat sau Nu) adversarii politici ai PC.

`Curentul` - redactorul sef este fan Basescu 9a dfost pe lista lui pt. eurpene)... zi-mi mie daca asta nu o sa il sustina pe Bsescu si o sa atace in psd sau pnl (urmareste articolele din curentul si discutam).

`Adevarul` tocmai a fost cumparat de Patriciu, Patriciu care pe langa faptul ca are in spate PNL-ul, mai are si ceva afaceri... va fi o lovitura de imagine sa aiba un astfel de ziar de parttea lui.

Binenteles, asta nu inseamna ca orice articol din ziarele astea este `partial` etc. Sau ca nu exista ziare impartiale (mie imi place Gandul), insa tu negi posibilitatea ca presa sa fie subiectiva, ceea ce nu prea se intampla la noi (si in strainatate e la fel... vezi alegerile prezidentiale din State)

Mirean 06.04.2007 00:05:06

Citat:

În prealabil postat de odin
Citat:

Citat:

Mirean, noi am mai discutat asta. Iti dau dreptate in multe privinte, nu si in privinta obiectivitatii presei. iti dau exemplu:

Jurnalul National apartine lui Voiculescu care apre partid- PC. Sa nu imi zici mie ca Jurnalul national nu sustine politic partidul respectiv si ataca (fondat sau Nu) adversarii politici ai PC.

`Curentul` - redactorul sef este fan Basescu 9a dfost pe lista lui pt. eurpene)... zi-mi mie daca asta nu o sa il sustina pe Bsescu si o sa atace in psd sau pnl (urmareste articolele din curentul si discutam).

`Adevarul` tocmai a fost cumparat de Patriciu, Patriciu care pe langa faptul ca are in spate PNL-ul, mai are si ceva afaceri... va fi o lovitura de imagine sa aiba un astfel de ziar de parttea lui.

Binenteles, asta nu inseamna ca orice articol din ziarele astea este `partial` etc. Sau ca nu exista ziare impartiale (mie imi place Gandul), insa tu negi posibilitatea ca presa sa fie subiectiva, ceea ce nu prea se intampla la noi (si in strainatate e la fel... vezi alegerile prezidentiale din State)

Ce spui tu este perfect normal si se intampla in toata lumea. Se numeste politica editoriala.

Politica editoriala nu inseamna lipsa de obiectivitate.

Dar ce legatura are asta cu Biserica? Si cu topic-ul "mass media indeparteaza...".

Eu ma refeream la relatarea in presa a unor evenimente independente de "grupuri de interese" (e la moda termenul, nu? ;) ), eventual <legate de viata Bisericii.

Nimeni nu mi-a zis un caz concret in care presa sa fi relatat "stramb" ceva legat de Biserica.

nicoletajuravle 06.04.2007 00:15:46

presa nu stiu dar televiziunea a prezentat multe cazuri in care reprezentantii Bisericii Ortodoxe au savarsit acte nedemne de profesia si menirea lor in special postul de tv Antena incat la un moment dat am crezut ca are intentia de a incerca sa discrediteze imaginea BOR si sa diminueze increderea populatiei in aceasta

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:48:41.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.