![]() |
ma gandesc.... de ce ne mai rabda Dumnezeu? nu ca vreau sa mor dar vad atatea escrocherii ,nenorociri,pe care omul si le face cu mana lui,sa zicem ca ar veni Stefan cel Mare sau altcineva de demult sa vada ce este acum cred ca ar face infarct,atata inselaciune,copii care asculta manele si injura la un minut,fac ,,caterinca' la orele profesorilor,fura,se cred cei mai mari,fiecare au gasca lor,eu m-am saturat! ne ducem la Biserica ,in noaptea de Inviere si ce vad,mai multe gasti care au lumanari in mana dar mananca snacksuri si seminte
Inca o intamplare pe care am trait-o ,eram eu si cu un grup de vreo 5 baieti dar toti pusi pe ,,smecherii' ,era vorba de muzica,eu am zis eu nu ascult manele cand m-au intrebat daca ascult si incep sa rada si sa zica ca sunt un ,,fraier' si m-au intrebat ce ascult si le-am zis de astea rap,pop,dance ,de radio si au inceput sa rada ,asta dovedeste cata lume asculta manele si le ridica in slavi! multe alte intamplari aici scriem intamplari si nenorociri care le vedem la omenie,incet cu incet respectul scade...ce va fi in 2050? oare?ma intreb? |
poi nimic nou sub soare astea le cunastem cu totii aici intervine si educatia care ai primit-o acasa si gradul de cultura,
Dumnezeu ne rabda ca e milostiv si ne v-a rabda pana se va implini ziua judecatii dupa care n-o sa ne mai rebde |
Citat:
in 2050, ce va fi, va fi... inseamna ca asa trebuie sa fie si in nicidecum ALTFEL, asa vrea Dumnezeu! noi sa ne rugam! |
De ce curg din noi ca dintr-un izvor vorbirea desarta, cuvintele spurcate, glumele de nimic, osandirea aproapelui, batjocurile muscatoare? De ce petrecem multe ceasuri in cele mai desarte distractii fara a simti nicio greutate, de ce nu ne mai saturam de ele, de ce ne straduim sa trecem de la o indeletnicire desarta la alta si nu vrem sa dam macar cateva clipe cercetarii pacatelor noastre, plansului pentru ele?
Fiindca am dobandit impreuna-simtire fata de pacat, fata de tot ce este desartaciune, fata de tot lucrul prin care intra pacatul in om si prin care se pastreaza pacatul in om; fiindca am pierdut impreuna-simtirea fata de toate indeletnicirile prin care intra in om virtutile cele iubite de Dumnezeu, prin care acestea se inmultesc si se pastreaza in om. Nesimtirea este sadita in suflet de lumea cea vrajmasa lui Dumnezeu si de ingerii cazuti cei vrajmasi lui Dumnezeu, cu impreuna-lucrarea slobodei noastre voi. Ea creste si se intareste prin vietuirea dupa principiile lumesti; ea creste si se intareste atunci cand omul urmeaza propriei sale ratiuni si voi cazute, cand el paraseste slujirea lui Dumnezeu si cand slujeste lui Dumnezeu cu nepasare. Cand nesimtirea se atinge de suflet si devine insusire a lui, lumea si stapanitorii acestea lumi pun pe piatra pecetea lor. Aceasta pecete sta in impartasirea duhului omenesc cu duhurile cazute, in insusirea de catre duhul omenesc a intiparirilor lasate in el de catre duhurile cazute, in supunerea fata de silnica inraurire si stapanire a duhurilor lepadate. Sf. Ignatie Briancianinov |
Citat:
1. Te rogi cu iubire Maicii Domnului pentru ei sa gaseasca ceea ce inca Nu au gasit...adica Ortodoxia ADEVARATA. 2. Ii poti judeca, arata cu degetul..dar astfel dovedesti ca nu esti cu nimic mai bun decat ei.:) Ce va fi? Numai Domnul stie, insa la judecata vom da seama DOAR PENTRU ALE NOASTRE.:rolleyes: |
Am citit undeva ca trebuie sa multumim Domnului pentru aceste situatii dificile, pentru aceste persoane care ne injosesc , sa le vedem ca pe doctorii sufletelor noastre.
De ce ? Pentru ca smerenia este starea fireasca , sanatoasa a sufletului nostru, si daca suferim din cauza prigonirilor inseamna ca suntem bolnavi. De aceea ne trimite Dumnezeu persoane care sa ne vindece: prin umilinta dobandim smerenia. Iar smerenia cu siguranta ca este fericire absoluta. Si eu imi pun astfel de intrebari: ce se intampla cu societatea noastra, cat de mult mai poate cadea, cat de dispus este conducatorul tarii sa isi dea viata pentru patria sa? Ma uit in istorie si vad cati domnitori curajosi, crestini, devotati si iubitori de patrie au fost pe teritoriile Romaniei de azi. Erau pregatiti oricand sa isi dea viata din dragoste de tara si popor. Acum ce se intampla insa? [e retorica] In Dumnezeu sa ne fie speranta si la El sa ne rugam pentru "unirea credintei si impartasirea Duhului Sfant" Doamne ajuta! |
A se citi "Dragostea care ne sminteste" de parintele Savatie Bastovoi.
|
in Apocalipsa scrie ca sfarsitul veacurilor va veni cand nu va mai fi respect,numai crime,numai desfranari,numai catastrofe,numai avem mult pana sa ajungem acolo...catastrofe sunt in fiecare zi prin Irak si in Orient si sa le adunam cu celelalte din Europa si America ,Australia deci iese o mare catastrofa ! ce credeti? mai are rost lumea sa mai reziste sute de ani?
|
Da mai are rost... ca sa se intoarca si cei care inca nu L-au cunoscut. Doar pentru asta ne mai tine Dumnezeu, pentru ca, spunea un mare duhovnic, "dragostea pe care o are Domnul pentru cel mai mare pacatos, este mai mare decat iubirea pe care I-o poarta cel dintai intre sfinti".
|
eu ma refeream ca nu mai e mult pana la Apocalipsa...parca se adevereste totul..
|
de unde stim ca nu va fi si inzecit mai rau de atat?..
|
cel putin e pe la mijloc sau la inceput...asta recunoaste si ultimul om!
|
Mai de folos ne este sa ne gandim la sfarsitul propriu, si "sa ne ingrijim de sufletul nostru ca si cand am muri maine" (nu stiu cine a spus-o, este dintr-o rugaciune de pe spatele unei iconite).
|
evident ca pana in 2050 se vor intampla multe..poate va fi Apocalipsa poat enu ,daca vom ajunge pana acolo va fi si mai rau.... odata cu tehnologia creste si nedreptatea ,raul ,etc
|
De unde ati scos 2050?
Odata cu tehnologia creste nedreptatea? Pai, daca ne gandim la istorie, la vremurile de sclavie, la timpul cand se ara cu boii.... vremurile chiar s-au schimbat! Pe vremuri se mergea pe jos in pelerinaje, zile intregi. Tehnologie noua e si telefonia mobila, sau Internetul. Nedreptate trebuie sa fi fost si pe vremea strabunicilor nostri, asa cum trebuie sa fi fost oameni buni, si oameni rai (cu ceilalti)- nedrepti. Razboaie, au fost destule. Am trecut si prin nazism, cu lagare si gazari cu tot. Macar de am invata din greseli! Dar revin la parerea mea: depinde de fiecare om, daca e rau sau nu, credincios sau nu, atunci, ca si acum. |
da dar respectul era mai mare in trecut
|
ehe..stie Dumnezeu de ce inca ne mai tine .. nu e treaba noastra..imp e k inca ne tine..
|
in Apocalipsa zice ca ea va veni cand tehnologia va fi foarte moderna ,la limite.deci nu mai este mult..
|
Am observat ca multa lume se plange ca totul e din ce in ce mai rau. Asta nu cred. Sincer va spun. Cred ca lucrurile se stabilizeaza. Apropo de manelisti. Am citit intr-un raport al unor case de discuri, cel putin pe Bucuresit, numarul lor scade si nu oricum drastic. Momentan e era "house". Eu pot sa ii inghit pe toti atat timp cat asculta muzica lor acasa si nu deranjeaza pe nimeni cu dB. Din pacate pentru unii genul de muzica pe care il asculta denota cata cultura ai. Si asta nu stiu ce legatura are cu credinta.
Ca se mananca in seara de Inviere. Lucrul asta e vechi. Si bunicii mei imi povesteau ca veneau la Inviere cu un ou in buzunar si se adunau tinerii sa il ciocneasca. Bine macar ca vin la Inviere. Multi care ii cunosc nici macar nu vin, nici nu stau treji macar. Dorm dupa ce in prealabil s-au indopat bine. Fiecare generatie cu problemele ei. Dar vorba ceea "Pestele de la cap se impute". Trebuie educatie in primul rand ca lumea sa se comporte bine. Educatie crestina, educatie pentru copii, pentru tineri, pentru adulti chiar si pt cei mai in varsta... |
violentele in scoli,intre cei de 10-16 ia amploare peste tot ,nu numai in scoli
e din ce in ce mai rau nu se stabilizeaza nimic |
:D Violentele in scoli au fost mereu cel putin cat am fost eu. Doar ca acum au iesit la iveala prin intermediul mass-media!!!
|
si respectul...citeste Biblia ,Apocalipsa si vezi ca ea va veni cand vor fi numai nenorociri,respectul va scadea ...etc
|
Citand tigeratlantic9:
Citat:
Mai bine este a incerca a nu-L judeca pe Dumnezeu cu mintea noastra omeneasca si limitata, punand intrebari de genul: "De ce Dumnezeu...?" Stie mai bine Domnul din ce motiv face ceea ce face si ne lasa sa infruntam atatea nenorociri pe pamant: totul este spre calirea si intarirea noastra duhovniceasca. Domnul sa ne ajute sa putem trece prin aceste vremuri, frate Tiger. --------------------------------------------------------------------------------------- Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul! |
Parerea mea: Omenirea poate pe ansamblu este intr-un mic declin. Aici ma gandesc numai la categoria incredere in Dumnezeu, in Dumnezeu, nu in Biserica. Din punctul meu de vedere, trebuie facuta o distinctie intre Dumnezeu si Biserica. In Romania se spune ca lumea mai are incredere doar in BOR. Este un lucru interesanta avand in vedere ca in ultimii ani s-a incercat punerea Bisericii ca institutie intro lumina cat mai proasta mai ale prin intermediul Mass-Media.
Multi din noi zicem, ca na asta, este si BOR coruptie si nepotism, dar vorba aia "Nu fa ce face preotul ci ce zice preotul!". Cand vine vorba despre evolutie, aici as avea un punct de vedere diferit. Din punct de vedere tehnic, cred ca avansam. Medical, economic, IT s.a.m.d. Dar eu nu am putut sa observ ca multi oameni sunt saturati de stresul zilnic lumesc, de jungla urbana, de saracia rurala si se apropie din ce in ce mai mult de partea spirituala. Multi cred eu se intorc la ortodoxie, se schimba la 180 de grade si incet, incet se aseaza pe drumul drept, daca as putea folosi acest cliseu. Problema mea este urmatoare. Acuzam societatea ca e prea ocupata sa se gandeasca si la aspectul divin. Acuzam pe toata lumea ca nu face ce se facea odata, dar nu ne gandim la aspectul de evolutie. Lumea se schimba si asta o uitam. Care mai este in ziua de azi drumul cel drept? Cum il mai gasim pe Dumnezeu? Cum sa ne adresam lui? Cum sa facem distinctia intre ce e bun si ce e rau? E greu si astazi mai mult ca niciodata. Suntem multi din noi, care ne consideram superiori multor oameni ca cica suntem mai apropiati de Dumnezeu si asta ne da dreptul sa acuzam, sa aratam cu degetul, dar "nu vedem barna" din ochii nostri. Mie personal imi vine greu sa aleg intre bine si rau, pentru ca nu mai merge sa clasificam faptele prin matritele vechi de secole in urma. Foarte multe cunostiinte ale mele se cantoneaza de faptul ca nu mai exista misterul credintei, ca nu e nimic nou. Poate ca asa e, dar cred eu Biblia cred ca e singura carte care, desi e scrisa acum mii de ani poate transpune prin metafore starea lumii de acum. Ca in principiile de marketing cred ca noi, ca utilizatori ai ortodoxiei ar trebui sa facem o publicitate profitabila pentru credinta... Poate ce am scris eu e gresit, nu am cunostiinte viabile pentru vorbi eu despre starea lumii, dar sper ca Dumnezeu sa imi arata la toti Drumul Cel Drept.... |
Scuzati scrisul cu greseli. Graba strica treaba. Si cer iertare de la cei care i-am ofensat in vreun fel...
|
Omenirea ese in scadere....Tehnologia creste ..Omenirea si Umanismul scade...
|
ce va fi in 1050?cine stie.chiar ne intereseaza,cand nici macar nu stim ce va fi cu noi in secunda urmatoare?au rost aceste intrebari care ne prind ca o panza de paianjen?haideti mai bine sa ne rugam lui dumnezeu,cat timp ne plangem pe forumuri.....va fi cu mult mai bine si ne va fi cu mult ma de folos.ce se intampla pe acest forum.......a se citi"parintele paisie si marii initiati ai indiei".este o carte magnifica.haideti sa nu ne mai gandim asa de departe.haideti mai bine sa ne rugam pt cei care gresesc si noi ,la randul nostru sa ne reparam greselile pe care le facem,chiar fara sa stim.....
|
alin.laurentiu.....violenta nu a fost din tot-deauna.ACUM este violenta.ca este si mass-media....este si mai rau.pt ca propaga tot ce este mai rau in lume si in societate.asa ca.......violenta.....este in noi dupa adam si eva.dar acum iese la suprafata,in special in balcani unde intunericul,propaganda si cenzura au trezit rautatea si violenta.si din pacate........va fi si mai rau.dumnezeu sa ne ajute
|
Citat:
|
mai frate tigrule,ignora-i pe "rautaciosi" fii baiat destept,nu pune la suflet,roagate pt ei ca Dumnezeu8 sa le dea minte.
|
Dumnezeu ne rabda. si o sa ne rabde si atunci cand o sa mai fie unul singur care o sa-l asculte, si atunci o sa ne mai rabde. aduti aminte de noe. :)
|
"Clipele de certare, ascundere, retragere, parasire sau lepadare din partea harului sunt numite si socotite de Parintii filocalici a fi o adevarata "mucenicie a constiintei", ce inlocuieste "mucenicia sensibila" a crestinilor de alta data. "Moartea voii", taierea ei, renuntarea la propriile dorinte si placeri inlocuiesc, potrivit Sf. Ioan Damaschin, moartea trupeasca si conduc spre imparatia lui Dumnezeu. Ele constituie un adevarat martiraj interior, o rastignire launtrica a poftelor noastre egoiste si a mandriei din noi, ca unele ce ne readuc in atentie si spre meditatie slabiciunile, imperfectiunile si vulnerabilitatile personale.
Certarea si parasirea povatuitoare, indiferent de cauzele lor, sunt dovezi ale purtarii de grija a lui Dumnezeu fata de noi, Care vrea sa ne fereasca de stancile mandriei si sa ne conduca prin apele limpezi si line ale virtutilor, spre tarmul mantuirii. O prima cauza generala a trairii unor astfel de momente de "pustiire" launtrica, cand sufletul pare ravasit, uitat si abandonat, o reprezinta abaterea voita de la "petrecerea cea dupa Dumnezeu", viata neconforma si incompatibila cu vocatia si vietuirea de crestin sau, cum invata Avva Dorotei, "parasirea se intampla cand face lucruri potrivnice starii lui". Ioan Tesu |
nu cred ca ne mai rabda mult Dumnezeu..
|
Tigeravalo asta ramane de vazut daca ne mai rabda Dumnezeu, intre timp tot ce poti face tu personal e sa incerci sa fii mai bun decat ce vezi tu :)
|
Citat:
|
astea sunt semne de sfarsit de lume...:(
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:37:48. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.