![]() |
Eu acum termin anul 4 si am de scris lucrarea de licenta. Nu am spor deloc si nu ma pot concentra, pierd vremea toata ziua. Inainte invatam bine, am toate examenele luate. Imi puteti spune va rog ce rugaciune sa zic?
|
Roaga un preot sa-ti citeasca Rugaciunea pentru cei care nu pot lesne invata , se gaseste in Molitfelnic. Adauga si Paraclisul Maicii Domnului.
|
si eu tot Paraclisul Maicii Domnului pot sa ti recomand.
|
Nu m-am gandit sa dobandesc ajutorul Fecioarei Maria pentru examen neaparat, dar citesc si Paraclisul Maicii Domnului dimineata, cand pot si cum pot, ca imi fuge mintea la toate cele.
Iti spun din experienta ca impacarea cu tine, spovedania si citirea rugaciunilor te ajuta. Un parinte recomanda spovedanie inainte de sesiune. Sa il asculti, eu l-am ascultat si crede-ma ca am simtit linistea in suflet. O data cu asta si rabdarea de a lucra pentru examene si proiectul de licenta. Pune acatist pentru tine si roaga-ti parintii sa se roage pentru tine,mult face rugaciunea parintilor inaintea Maicii Domnului si a lui Iisus. Mie mi-ar fi placut sa ma bazez pe ei si in asta :( Doamne ajuta! |
Multumesc de sfaturi, am si Acatistul si Paraclisul:)
|
Citat:
|
Dar rugaciunea asta nu trebuie s-o spui la icoana aceea anume?
|
Citat:
|
mda, numai ca eu stau in camin si nu prea am momente de singuratate. Dar e bine ca ma pot ruga la orice icoana. Multumesc.
|
Citat:
|
Acatistul Maicii Domnului "Sporirea Mintii". Sunt student in anul II si pentru sesiunea de iarna ajutorul Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu a fost de nepretuit pentru mine, pacatosul.
Daca ne-am da fiecare dintre noi (studentii) numele de botez unii celorlalti ca sa ne rugam reciproc unii pentru altii? Credeti ca ar fi o idee buna? Domnul sa ne ajute sa putem trece prin aceste vremuri. .................................................. .................................................. . Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul! |
Frate Cristi (cristiboss56),
Sa stii ca nu toata lumea are in casa cate o icoana a Maicii Domnului "Sporirea mintii". Eu citesc Acatistul Maicii Domnului in cinstea Icoanei Maicii Domnului "Sporirea Mintii", de exemplu, in fata Icoanei Facatoare de Minuni a Maicii Domnului de la Manastirea Neamt (cunoscuta in popor si ca "Maica Domnului cea cu trei maini"). Ma rog si eu in fata icoanelor pe care le am in casa, ca in fata celorlalte, nu am cum... Domnul sa ne ajute sa putem trece prin vremurile de astazisi prin cele ce vor mai fi. .................................................. .................................................. ...................... Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul! |
"Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-ma pe mine pacatosul.." cuprinde cerul si pamantul...e suficienta, nu-ti trebuie cuvinte multe....
|
Va multumesc mult la toti.:)
|
Citat:
|
Intr-adevar, rugaciunile catre Maica Domnului spuse din tot sufletul ajuta mult ...
Doamne ajuta! |
Iata un medicament: "Iisuse, Prea Dulce, lumineaza-ma pe mine cel intunecat; Iisuse, lumina mea, lumineaza-ma!"... Daca ganduri necurate si rusinoase tulbura inima ta, alearga la rugaciune si roaga-te cu lacrimi: "Iisuse, Prea Dulce, lumineaza cugetele inimii mele; Iisuse, lumina cea sfanta, lumineaza asupra mea!"... Si daca, iarasi, la orizontul sufletului tau se infatiseaza norii cei de foc ai placerii, recurge la aceasta minunata rugaciune: "Iisuse, Prea Dulce, lumineaza simtirile mele intunecate de patimi; Iisuse, Prea Dulce, pazeste inima mea de pofta cea rea!"... Iar cand toate relele se napustesc de pretutindeni asupra ta, ca sa te arunce in intuneric, in deznadejde, in moarte, atunci striga catre Domnul cel atotmilostiv: "Spre cer ridic ochii inimii mele, spre Tine, Mantuitorul meu, mantuieste-ma cu stralucirea Ta! "
Sfantul Iustin Popovici |
Sunt cateva dar eu cred ca rugaciunile nu sunt sunt special pentru ceva ,si Crezul daca il spui ,il spui tot cu vointa aceea de a trece peste lucrurile grele si de a te ruga sa iti fie bine.
|
Recomand cu multa caldura, pentru cei in nevoi, pentru cei in studiu si in examene, doua Acatiste de mare folos, sufletelor, trupului si mintii noastre : Acatistul Sfantului Nectare, mare facator de minuni si Acatistul Sfantului Ierarh Vasile cel Mare. Si pentru ca ne aflam la inceputul unui nou an in invatamantul romanesc, doresc din suflet, tuturor celor implicati in invatatura, elevi, studenti si dascali, minte desteapta, cuget curat si impliniri din cele cu folos . DOAMNE AJUTA ! +
|
As mai adauga Acatistul Sfantului Serghie de Radonej.
|
Citat:
|
Multumesc din suflet draga Partenie. Intradevar un articol si bogat ilustrat, ce-mi intareste convingerea ca cele mai marete Biserici, Manastiri si Catedrale ORTODOXE, in Rusia sunt. Poate oi reusi cu ajutorul Bunului Dumnezeu sa vad pe viu o farama din aceste unice capodopere, cu toate ca mai am ceva si pe la noi, necalcate inca de pasii mei. Inca odata multumiri.
|
Iti multumesc din suflet Partenie, pentru ajutorul oferit intre timp.
Parintii acestui sfant erau cucernici si milostivi si obisnuiau sa-i gazduiasca pe calugari. Copil fiind ,era disperat din cauza esecurilor scolare si mai ales din cauza ca nu putea pricepe Sfanta Scriptura. Se ruga cu ardoare sa-l intelepteasca Dumnezeu. Intr-o zi, fiind trimis de tatal sau sa caute manjii pe care-i dusese la camp, la pascut, intalneste un pustnic caruia-i cere sa se roage pentru indeplinirea dorintei lui, apoi il invita acasa. Se roaga cu totii in paraclisul casei. (Rusii aveau o camera speciala pentru rugaciune.) Acest pustnic il pune sa citeasca Ceasul al treilea si apoi cativa psalmi. Spre uimirea tuturor, copilul citea frumos, cu luare-aminte si cu zdrobire de inima! Pustnicul ii proroceste ca din acel moment urma sa inteleaga toata intelepciunea cartilor si va putea citi cu usurinta Sfanta Scriptura. I-a spus chiar ca ii va lumina pe multi, ceea ce s-a si intamplat, caci a adunat pe multi in jurul Sfintiei Sale, povatuindu-i spre sfintirea sufletelor. A trait intre anii 1313 - 1392. Intreaga viata si-a inchinat-o Preasfintei Treimi in numele Careia a ridicat locasuri sfinte, i-a primit pe straini, s-a smerit, s-a jertfit si s-a rugat neincetat. A intemeiat Lavra Sfanta Treime din Rusia, o adevarata comoara a Ortodoxiei. Acatistul acestui sfant se rosteste pentru: ajutor la invatatura, izbavire de mandrie si dobandirea smereniei. Dumnezeu sa ne ajute! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 03:10:59. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.