Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Mironositele noastre (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3678)

cozia 12.05.2008 01:26:48

Doamne Ajuta-le tuturor femeilor care se simt purtatoare de mir!

Din conversatiile pe care le-am avut pina acum... cred ca si voi ati facut la fel ca cele din Evanghelie

Jenica
Mirela
Ispita-ta
Maria55
si toate cele cu care n-am avut ocazia sa vorbim mai mult

mirelat 12.05.2008 02:25:55

iti multumesc, andrei, pentru nominalizare... desi, sincer, nu cred ca sunt vrednica de ea. dar binecuvantarile fac minuni!

StoicaFlorina 03.05.2009 15:57:07

La multi ani cu sanatate si mantuire tuturor femeilor crestine,tuturor mamelor si fecioarelor, astazi in ziua de praznuire a Sfintelor femei mironosite.

dorinastoica14 03.05.2009 16:34:32

1 atașament(e)
[SIZE=3][COLOR=darkred]Astăzi este Ziua Femeii !!![/COLOR][/SIZE]
[COLOR=darkred]Ziua femeilor creștine,ziua Mironosițelor.Această zi a fost rânduită în calendar pentru a aduce slavă și cinste tuturor femeilor care continuă exemplul Mironosițelor.[/COLOR]

eduardd 03.05.2009 16:41:35

Cu adevarat astazi este ziua mironositelor si chiar astazi m-am trezit cu un sentiment de oboseala sufleteasca. Le-am spus alor mei, eu nu merg la biserica. Sotul meu m-a privit lung..nu mi-a spus nimic. I-am simtit mustrarea si durerea din ochi, m-am intors in dormitor. Acolo in fata ochilor mei, era Maica Domnului.. Mi-a fost rusine de gandul meu, am spus Iarta-ma, dar azi nu am vrut sa vin la Tine. Cu inima stransa m-am imbracat si am ajuns la slujba, era inceputa...Am stat la usa ca un caine. Nu sunt vrednica Andrei de gandul tau..Si Maicuta Domnului stie ca nu sunt. Iertati-ma! Azi am obosit sufleteste, tocmai astazi..
La multi ani voua celor ce L-ati intampinat pe Domnul cu inimile pline de bucuria Invierii.
Hristos a inviat!:6:

adorcrysti 03.05.2009 16:53:00

1 atașament(e)
Pace si binecuvantare de la Domnulul tuturor celeor ce se nevoiesc si se roaga pentru noi,asemeni mironositelor.

dorinastoica14 03.05.2009 16:54:26

Citat:

În prealabil postat de eduardd (Post 133123)
Cu adevarat astazi este ziua mironositelor si chiar astazi m-am trezit cu un sentiment de oboseala sufleteasca. Le-am spus alor mei, eu nu merg la biserica. Sotul meu m-a privit lung..nu mi-a spus nimic. I-am simtit mustrarea si durerea din ochi, m-am intors in dormitor. Acolo in fata ochilor mei, era Maica Domnului.. Mi-a fost rusine de gandul meu, am spus Iarta-ma, dar azi nu am vrut sa vin la Tine. Cu inima stransa m-am imbracat si am ajuns la slujba, era inceputa...Am stat la usa ca un caine. Nu sunt vrednica Andrei de gandul tau..Si Maicuta Domnului stie ca nu sunt. Iertati-ma! Azi am obosit sufleteste, tocmai astazi..
La multi ani voua celor ce L-ati intampinat pe Domnul cu inimile pline de bucuria Invierii.
Hristos a inviat!:6:

Uneori ești tare pesimistă Jenica! Sunt zile când avem o dispoziție mai puțin bună.Câte astfel de zile nu am avut și eu!
M-aș fi dus oriunde numai la biserică nu.Și totuși m-am dus și nu mi-a părut rău.Bucuriii draga mea!

eduardd 03.05.2009 16:58:46

Maslinul

2 atașament(e)
http://www.crestinortodox.ro/forum/a...1&d=1241359461
In loc de flori va daruiesc o fotografie cu maslinul meu ce a facut masline!!! Le-am vazut astazi abia..

patinina34 03.05.2009 20:57:23

Ce frumos din partea voastra a tuturor!

Uite va daruiesc si eu ceva aici, cu gandul bun pentru femeilor noastre care sint purtatoare al Cuvantului lui Dumnezeu si care nu au fost amintite aici, pentru cele care s-au incris pentru rugaciuni si se roaga zilnic pentru cei bolnavi si neputinciosi, pentru cele care sint femei si mame si active in biserici si active in alte lucrari bisericesti.

Luati o floare sfintita de aici:
http://www.stjamesok.org/pascha%2008.jpg

http://pics.davesgarden.com/pics/phi...625027_750.jpg

Si o ramurica de maslin de la Jerusaleme pentru fiecare floricica de pe acest site si nu numai!!!!

:6:

ClaudiuT 03.05.2009 21:03:27

Doresc si eu sa urez La multi ani tuturor femeilor crestine si sa le urez un an binecuvantat de Dumnezeu si plin de roade duhovnicesti, lor si famililor lor.
Doamne ajuta!

Har si Pace de la Domnul!

cristiboss56 03.05.2009 21:14:03

O urare și un îndemn al Părintelui Cleopa Ilie :

"Începeți toate cu Dumnezeu, cu rugăciunea, cu spovedania regulată și cu mai multă smerenie și răbdare. Mai multe mame bune, mai multe văduve și fecioare cinstite și credincioase înseamnă pentru ziua de mâine mai mulți copii în case, mai mulți credincioși la biserici, mai multă pace în familie, mai puține beții, divorțuri și avorturi în lume, mai puține boli și lacrimi pe pământ și mai multe suflete în rai !
Hristos a înviat ! + "

dorinastoica14 03.05.2009 21:43:29

3 atașament(e)
pentru voi dragele mele prietene (nu chiar atât de frumos ca la postarea Ninei dar...sper original)

eduardd 03.05.2009 22:00:59

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 133129)
Uneori ești tare pesimistă Jenica! Sunt zile când avem o dispoziție mai puțin bună.

Nu sunt pesimista Dorina! Am fost doar foarte sincera cu voi. Stiu, trec astfel de zile, dar am simtit nevoia sa spun acestea, citindu-mi numele scris la inceputul topicului. Unii (poate) m-au perceput ca pe o buna crestina nitel habotnica chiar, insa eu sunt doar o biata mama/sotie atat cu propriile caderi si lupte.
la multi ani tuturor inca odata!:6:

costel 03.05.2009 22:07:27

Pentru multi femeia a ramas in istorie doar ca cea care a dat ascultare diavolului in rai. Putini stiu ca femeile sunt intampinate de Hristos, dupa invierea Sa, cu urmatoarele cuvinte: Bucurati-va. Nu este ziua nasterii uneia din ele, este ziua nasterii tuturor. Moartea a fost zdrobita.

Ce minunat! Biserica nu le cinsteste in ziua nasterii lor, ci in ziua in care au primit vestea Invierii si au impartasit-o Apostolilor.

Multumim si noi celor ce vestesc aici. Sanatate si bucurie tuturor.

sia 03.05.2009 22:18:30

Multumesc Nina ,ptr floricica si ramurica de maslin .Domnul sa te binecuvanteze!

http://www.crestinortodox.ro/forum/a...0&d=1241378119

monica.miholca 03.05.2009 22:22:59

Citat:

În prealabil postat de eduardd (Post 133130)
http://www.crestinortodox.ro/forum/a...1&d=1241359461
In loc de flori va daruiesc o fotografie cu maslinul meu ce a facut masline!!! Le-am vazut astazi abia..

Ce frumos e, Jenica!:6:
Dar cum il cresti, in ghiveci? nu e pretentios? mi-as dori si eu unul...:105:

patinina34 04.05.2009 00:53:49

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 133186)
pentru voi dragele mele prietene (nu chiar atât de frumos ca la postarea Ninei dar...sper original)

Dorina, ma faci sa ma simt prost :41: deoarece eu doar am luat ceva ce mi-a placut din niste poze, insa la tine este o adevarata arta!!!
Trebuie sa ma informez de la tine cum reusesti sa faci aceste imagini!!!
Imi plac mult.
Felicitari Dorina draga.

Hartford 04.05.2009 04:20:23

o floare

Citat:

În prealabil postat de patinina34 (Post 133173)
Ce frumos din partea voastra a tuturor!

Uite va daruiesc si eu ceva aici, cu gandul bun pentru femeilor noastre care sint purtatoare al Cuvantului lui Dumnezeu si care nu au fost amintite aici, pentru cele care s-au incris pentru rugaciuni si se roaga zilnic pentru cei bolnavi si neputinciosi, pentru cele care sint femei si mame si active in biserici si active in alte lucrari bisericesti.

Luati o floare sfintita de aici:

Si o ramurica de maslin de la Jerusaleme pentru fiecare floricica de pe acest site si nu numai!!!!

:6:

Frumos din partea da Nina ca ne daruiesti cite o floare uite am luat si eu una :53:multumesc.
Doamne ajuta
Vassy

Hartford 04.05.2009 04:27:05

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 133186)

:103:Draga Dorina multumim de flori nu stiu cum se numesc dar le iubesc eu florile astea avem citeva ghivece si la biserica.

ab123floare 04.05.2009 19:11:16

mironosițe?

andreicozia 04.05.2009 20:07:38

Da,...adica purtatoare de mir, ...de ce nu?

cu ce sunt aceste femei mai prejos ca cele din Scriptura?...eu unul nu vad nici o diferenta, insa...Dumnezeu stie si a Lui va fi Judecata

Pina atunci facem si noi ce putem...

glykys 18.04.2010 16:03:21

1 atașament(e)
Hristos a inviat!
La multi ani tuturor femeilor crestine, astazi este ziua noastra!

Parintele staret de la Cernica a vorbit astazi minunat de frumos despre femeile mironosite din Sf. Scriptura si, mai ales, despre cele de astazi, urmasele acelora. Ele au fost primele care au aflat despre Invierea lui Hristos, pentru ca ele au fost mai presus de barbatii apostoli, care s-au infricosat si s-au lepadat pe rand, ele au stat langa cruce si au suferit cu Mantuitorul, s-au sculat dis de dimineata sa aduca miresme. Din spusele sale, femeia mironosita este cea purtatoare de mir, insa femeile mironosite din ziua de astazi trebuie sa fie, in primul rand, purtatoare de "valul sfinteniei", asa a definit baticul. Vorbea cu atata blandete si sfatuia cu caldura pe toate femeile sa isi puna batic in cap, ca "val de sfintenie"... Mai apoi, femeia crestina este purtatoare de cuvant bun, este purtatoare de rugaciune, este cuviincioasa, modesta si cu chipul senin, ea este sau se pregateste sa fie sotie si mama devotata, dar si crestina misionara. Multe ne-a mai spus si ne-a mai invatat parintele acela cu chip luminos... ca nu stim cand vine ceasul... si sa fim pregatiti, ca ne urcam in masina si poate veni moartea (de aceea trebuie rugaciune!), asa cum le-a venit celor din Polonia, de au ars de vii. Rugaciunea ne scoate din necazuri si ne alina patimile. A vorbit si depsre avorturi, ca a vazut o icoana cu Mantuitorul plangand, avand in brate un copil mort, plin de sange... de fiecare data cand are loc un avort, Hristos plange. S-au intristat multe femei... sa nu mai omoare copiii, daca le vine oamenilor "fierbinteala" si nu vor copii, sa se abtina, sa faca un dus rece pana le trece (aici i-a pufnit rasul pe multi). Si un sfat de suflet, legat de Evanghelia citita in ziua de astazi - sa puna lumea mana de la mana, sa ingroape un mort (si ne spunea cati morti sunt la morga, de ani de zile, nestiuti de nimeni, si nu nu are nimeni cine sa ii puna intr-un sicriu si intr-o groapa, chiar si laolalta), ca li se iarta o multime de pacate si, in plus, nu se stie daca acel mort astfel miluit nu o fi vreun sfant, care sa mijloceasca in cer cu rugaciuni... Si sa le spunem tuturor, pana la Inaltare, Hristos a inviat! ba chiar si in timpul anului, asa cum spunea Sf. Serafim de Sarov: "Hristos a inviat, bucuria mea!"
Sa ne ajute Dumnezeu sa fim oameni buni si de isprava, sa fim si noi femei credincioase, purtatoare de "valul sfinteniei", mame si sotii devotate, femei misionare, purtatoare de rugaciune si cuvant bun!
La multi ani! Va daruiesc niste lalele din curtea manastirii.

Edit: Spunea parintele ca un om s-a vindecat de cancer, a fost o minune a Sf. Calinic. Omul este de-al bisericii si poate relata minunea. Dar ne avertiza ca degeaba ii tot cerem lui Dumnezeu aia si ailalta, daca noi nu ne curatim de pacate prin taina Spovedaniei, daca nu venim la biserica si nu ii multumim si in zilele bune, si in cele rele....

dorinastoica14 18.04.2010 22:42:32

1 atașament(e)
LA MULȚI ANI dragele mele "purtătoare de mir" ,femei credincioase ale căror fepte bune și credință au mireasma celor mai parfumate flori.
Pentru voi cele de pe forum și pentru toate acele pe care le-am cunoscut o inedită și răscolitoare imagine pe care am primit-o astăzi și de care aș vrea să vă bucurați și voi.
Oare așa arată Raiul?

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:07:43.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.