![]() |
Hristos a inviat!
citesc frecvent carti luate de la biserica,ziditoare de suflet.Imi face tare bine acest lucru.Acum chiar citeam "1000 de intrebari si raspunsuri despre viata duhovniceasca". Foarte folositoare si tamaduitoare sufletului,ele fiind preluate din operele Sf.Parinti. Dar?!una dintre intrebari suna asa:"Ereticii-ca de exemplu:catolicii,luteranii si protestantii..."sincer m-a socat aceasta afirmatie. Va intreb pe voi care cu siguranta stiti mai multe decat mine,ce parere aveti?eu ma abtin de la comentarii. Doamne ajuta. |
Papa este Antihrist.
Asa zice parintele Arsenie Papacioc. |
Citat:
|
Catolici nu sunt eretici asemenea si totzi care sunt botezatzi in numele Sfintei Treimi si il marturisesc pe Domnul si Dumnezeul nostru Iisus Hristos drept Dumnezeu si Om sunt crestini.
Parintele Arsenie Papacioc zicea intr-un film de pe youtube ca: un parinte ecumenist din BOR a invitat niste fratzi catolici printre care si un preot catolic sa vada cum slujea dansul Sfanta Liturghie. Acel preot catolic s-a apucat si dansul sa faca Proscomodie si alte randuieli de acestea si pentru aceasta a fost marginalizat de superiori sai. Deci vedetzi ca nu BOR ii considera eretici pe totzi ci papalitatea care considera pe totzi non-catolicii eretici si zice ca mantuirea se gaseste numai in BC. Crestini ortodocsi sunt obligatzi sa spuna si celorlalti fratzi ai lor cum este cu Sfanta Lumina care se pogoara la Ierusalim in fiecare an si numai la slujirea patriarhului crestin-ortodox al Ierusalimului. Pai ce talharul de pe cruce facea parte din BC ? Si doar s-a mantuit. |
Smaranta, eu am simtit binefacerea lui Dumnezeu in ortodoxie. Nu a fost nevoie sa alerg in stanga si in dreapta sa dau de aceasta binefacere. A fost de ajuns sa-mi doresc sa ii traiesc viata. Stiu ca suna indraznet, dar asta inseamna iubirea - sa-l traiesti pe celalalt. Nu stiu daca alte persoane din alte confesiuni s-au impartasit de acesta binefacere. Sunt in catolicism invataturi care nu se regasesc in ortodoxie. Potrivit Scripturii - cel ce s-a aratat calcator fata de o porunca, s-a aratat calcator fata de toata Legea, ne face sa spunem ca au pierdut deplinatatea Adevarului. Eu cred ca e mai important, mai ales in ziua de astazi, sa avem ochi pentru noi si nu doar pentru altii. Sa fim in postura de judecator cu noi si nu cu altii. Avem prea multe daruri in ortodoxie, ca sa ne oprim doar la o judecata de genul: ceilalti sunt eretici.
|
Eu ma intreb cum de nu a patzit nimic cardinalul Schönborn pentru ca slujeste Sfanta Liturghie de rit bizantin la catolici de rit oriental ca simplu preot.
|
TOT PAR a.papacioc SPUNE CA DE LA DESPARTIREA DIN 1054 AU FOST ANATEMATIZATI de SFINTELE SOBOARE ECUMENICE!
|
Si li s-a ridicat anatema de la 1054 de catre Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului la 1965. Doamne ajuta.
Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul! |
Papa pri dogma infailibilitatii se aseamana lui Lucifer.deci este in luciferism.asta inseamna,,super'eretic!!!!
|
Ortodoxia este dreapta credinta dar de aici pana la a fi bun cresti ortodox e cale lunga...si pacatul cu atat mai mare cu cat stii mai multe si nu le pui in practica.Decat sa judecam pe altii mai bine ne-ar preocupa cum sa ne autocontrolam si sa ne perfectionam fiecare,ca defecte avem cu carul si legea fundamentala a crestinismului este IUBIREA!Asta ar trebui sa cultivam nu sa dam satisfactie celui necurat!
|
BOR nu considera desigur BC ca fiind "eretica" si acest lucru se vede si din dialogul teologic existent.
|
Iata un raspuns mai detaliat care ar trebui sa indrepte din sminteala pe multi care cauta Adevarul chiar daca ne doare.
Daca adresa nu va merge cu "click" luati-o cu copy si paste. http://laurentiudumitru.ro/blog/2008/05/16/nu-sunteti-o-biserica-sunteti-o-erezie/ |
eu cred ca anatemele asupra catolicilor se putea ele ridica , dar nu in conditiile in care sau ridiat ele in secolul trecut ... ele se puteau ridica , din mila lui Dumnezeu , chiar si inainte ca , catolicii sa se fi lasat deplin de ereziile lor : insa numai cu conditia de neinlaturat ca ei sa fi aratat o pocainta sincera , adica sa se simta ca au revenit in mod real la capacitatea de a intelege ortodoxia ca si ortodoxi ... caci trebuie stiut si aceasta : ca omul care staruiein pacate se obisnuieste cu ele si nu se mai poate lasa de ele ; sau altfel spus , daca cineve duce o viata de pacat se imprastiere mult timp , atunci i se schimba compozitia creierului , i se deformeaza capacitatile intelectuale si spirituale ale sufletului ... ori in momentul in care aceste capacitati sau deformat prea tare , acest proces devine IREVERSIBIL , si omul respectiv devine asemenea dracilor , adica nu se mai poate pocai ( teoretic el se mai poate pocai , caci chiar si diavolulsr mai putea pocai daca ar vrea asta la un moment dat , insa practic omul respectiv isi pierde capacitatea de orientare in cele spirituale , adica nu mai poate recunoaste unde este adevarul , nu mai poate formula un plan logic de bataie impotriva vicleniilor diavolului ) ... in aceasta stare se afla si catolicii , si putem spune ca si multi din ortodocsii de astazi , care sunt in realitate falsi ortodocsi , incapabili de pocainta ... ei pot duce pocainta pana la un punct , dar asa cum ei insisi recunosc uneori , nu mai pot sa se pocaiasca de anumite pacate si abandoneaza lupta impotriva acelor pacate , ajungand sa isi puna in mod nerealist speranta in mila lui Dumnezeu ( ca adica Dumnezeu fiind milostiv ii va ierta fara ca ei sa se mai pocaiasca ) ceea ce este o viclenie a diavolului ... de aceea si noi ortodocsii , nu numai catolicii ar trebui sa ne analizam pe noi insine , si nu in intunericul invataturilor de azi = ecumeniste , ci in lumina invataturilor sfintilor parinti ( ale caror carti nar trebui sa lipseasca din casa unui crestin ortodox ) , si sa vedem daca mai suntem in stare sa RECUNOASTEM ca pacat ceea ce sfintii parinti a uinvatat ca ESTE pacat ... din nefericire , putini mai sunt cei din ziua de azi care mai au capacitatea asta ... si aici trebuie sa spunem ca este demonstrat ca televizorul si calculatorul in ziua de azi formeaza o noua generatie de astfel de oameni care nu mai au nici pe departe capacitatea de a face o pocainta ortodocsa ... si pot sa spun ca multi chiar din cei care merg la biserica si se considera ortodocsi adevarati , traitori , sunt de fapt incapabili sa mai recunoasca ca pacat TOT ceea ce sfintii parinti au spus ca este pacat ; si problema este ca una este sa cazi in pacate din neputinta sau neatentie si sa te pocaiesti si altceva este sa crezi ca cutare pacat nu este pacat , ca il face toata lumea etc ... ori catolicii , ca sa nu mai spun ca si multi din asa zisii ortodocsi din ziua de azi , sunt tocmai acest soi de oameni , care nu mai sunt capabili ( de multe ori fara ca ei insisi sa isi poata dea seama ) de pocainta adevarata , completa , impotriva tuturor pacatelor indicate de sfintii parinti ... deci , dupa pererea mea , nu era inca momentulde a se fi ridicat anatemele impotriva catolicilor , caci ei nu au ajuns inca ( proorociile spun ca intro buna zi vor ajunge si noi trebuie sa credem proorociile ) la capacitatea de purta un dialog cu ortodocsii fara sai sileasca pe acestia din urma sa cedeze anumite cerinte dogmatice si canonice ale credintei adevarate : deocamdata catolicii nu sunt centrati pe dorinta de aflare a adevarului ci ei insisi marturisesc ca nu cauta de fapt adevarul , ci se centreaza inca pe nevoia de dragoste intre oameni speriati ( nu fara dreptate ) de amenintarile veacului apocaliptic in care ne aflam ... deci repet : EI NU SUNT INCA CENTRATI PE NEVOIA DE DRAGOSTE CRESTINA , ADICA IN ADEVAR , CI PE IDEEA DE DRAGOSTE INTRE OAMENII ACESTEI PLANETE AMENINTATE CU DISPARITIA INTRUN COLAPS ATOMIC ( ca sa nu mai enumar si celelalte dureri pe care le are omenirea in acest secol ) ... caci daca ei ar fi ajuns sa fie centrati pe nevoia de adevar si mantuire reala , atunci se puteau ridica anatemele chiar si inainte de corectarea lor deplina , fapt prin care sar fi ajuns la situatia dinainte de 1054 ; este stiut ca erau dispute inca dinainte de 1054 cu sute de ani intre rasarit si apus pe tema lui filioqve si a altor erezii care siau facut aparitia in apus inca cu mult inainte de 1054 ... dar atunci era un dialog intre rasarit si apus , dialog fondat insa pe nevoia de adevar si pe nevoia de falsa dragoste cum este in ziua de azi ... deci anatemele nu trebuiau ridicate inca , ceea ce inseamna ca catolicii sunt inca eretici fara sfinte taine , har si mantuire ...
hai sa fim realisti , nu putem sa ii consideram pe catolici inca ortodocsi in devenire , deci nici har si mantuire inca nu pot avea ... ca va veni acel moment in care se vor ridica anatemele de asupra lor , va veni , dar acel moment nu trebuia sa fie in secolul trecut ... sau cam grabit domnii ecumenisti , in aprecierea corecta a momentului in care trebuiau ridicate anatemele ... realitatea este ca catolicii au inca prea multa mandrie ... |
Biserica catolica nu a fost, nu este si nu va fi eretica niciodata.
Pentru cei care considera asta am doar un singur indemn: nu acuzati pe cineva fara ca mai intai sa cunoasteti adevarul. |
Citat:
daca Papa e sfant atunci si eu sunt sfant.... este numit un antihrist... dc?? sprinjina masoneria....si e ecumenist...numai zi ca e sfant niciodata nu va fi sfant si apropo acesta este ultimul papa !!! |
Citat:
DIFERENTELE DINTRE BISERICA ORTODOXA SI CEA CATOLICA - Exista purgatoriu, precum zic catolicii ? - Purgatoriu nu este. catolicii zic ca intre Rai si iad ar fi un foc mare, unde merge sufletul cateva sute de ani si se curata acolo, apoi trece in Rai. Nu exista asa ceva. Noi avem Evanghelia Judecatii, pe care o au si ei, dar nu arata trei locuri, ci numai doua - raiul si iadul. Mantuitorul, cand va sta pe scaunul slavei Sale si va aduna toate popoarele de la zidirea lumii sa le judece, ii va desparti pe dansii, precum desparte pastorul oile de capre. Si va pune pe drepti de-a dreapta Sa si pe pacatosi de-a stanga Sa ... Si vor merge pacatosii in munca vesnica, iar dreptii in viata vesnica. Deci nu putem zice ca sunt trei locuri, ci numai doua : munca vesnica sau viata vesnica. Cei mai mari dusmani ai catolicilor sunt protestantii si calvinii. Ei s-au rupt de Biserica Catolica la anul 1517, prin Martin Luther, fiind urmat de Zwingli, Calvin si Hus. Care sunt punctele principale care ne despart de catolici ? Invataturile principale care ne despart dogmatic si canonic de catolici sunt : 1 - Intai este filioque. Ei zic ca Duhul Sfant purcede si de la Tatal si de la Fiul. Aceasta greseala dogmatica este cea mai grea. Sfantul Evanghelist Ioan spune ca Duhul Sfant purcede de la Tatal si este trimis in lume prin Fiul. ( Ioan ) 2 - Al doilea este suprematia papala. Papa este considerat de ei capul suprem al Bisericii crestine, adica loctiitorul lui Hristos pe pamant ! Mai mare decat toti patriarhii ! Ceea ce n-a facut Biserica Universala. Mandrie draceasca. Papa se numeste urmasul Sfantului Petru ! 3 - Infaibilitatea papala. Ei zic ca Papa nu poate gresi ca om, in materie de credinta, cand predica el, ceea ce este iarasi o dogma noua respinsa de Biserica Ortodoxa. 4 - Al patrulea este purgatoriul. Ei zic ca intre Rai si iad ar fi un foc mare unde sta sufletul cateva sute de ani si se curata, apoi se duce in rai. Nu scrie in Sfanta Scriptura asa ceva; nu-i prevazuta nicaieri aceasta invatatura. 5 - Azimile. Ei nu slujesc cu paine dospita, ci cu azime, ca evreii. 6 - Catolicii mai au o dogma noua : imaculata conceptie. Ei zic ca Maica Domnului ar nascuta de la Duhul Sfant. Nu-i adevarat. Este nascuta in chip firesc din dumnezeiestii Parinti, Ioachim si Ana, ca rod al rugaciunii. 7 - Au substantialitatea. La sfintirea Sfintelor Daruri, catolicii nu fac rugaciunea de invocare a Sfantului Duh, cum facem noi la Sfanta Epicleza. Ei zic ca Darurile se sfintesc singure, cand se zice : Luati, mancati ... si celelalte. Nu au rugaciunea de pogorare a Duhului Sfant, peste Daruri. 8 - Celibatul preotilor; preotii catolici nu se casatoresc. Sunt celibatari, impotriva Sinoadelor Ecumenice, care au hotarat ca preotii de mir sa aiba familie. 9 - Ei au si indulgentele papale. Alta ratacire. Papei, daca ii dai parale multe, poti sa faci oricate pacate, te iarta, te dezleaga. Sfintii lor au prea multe fapte bune, n-au ce face cu ele, le da papei, iar el vinde aceste merite prisositoare spre iertarea pacatelor oamenilor care nu au destule fapte bune. 10 - Si mai este un punct important : mirungerea. Catolicii nu miruiesc copiii imediat dupa Botez, ci la sapte-opt ani si numai arhiereii ii miruiesc. Noi avem liturghiile constantinopolitane ale Sfantului Vasile cel Mare, Grigore Dialogul si Sfantul Ioan Gura de Aur, iar catolicii au liturghia romana si cea ambroziana. Iata acestea sunt punctele dogmatice si canopnice principale care despart Biserica Ortodoxa de cea Romano-catolica. Iar cu protestantii nu avem nimic in comun. Ei au reformat total dogmele stabilite de Sfintii Parinti si au renuntat la cele sapte Sfinte Taine. Ei nu au ierarhie si taine si nu se pot mantui. Din cele sapte Taine mai au doar doua : Botezul si Euharistia, pe care o fac cu paine nedospita ca si catolicii. Din protestanti s-au nascut toate sectele neoprotestante care ataca tarile ortodoxe astazi. |
Citat:
|
cum poate sa dezlege un arhiereu ce or legat Biserica?
acu scz vsovi,dar: 1000x :| |
Citat:
-ca preotii catolici nu poarta barba.... -ca Biserica a infiintat inchizitia si cruciadele si au murit atatia oameni nevinovati -ca in Biserica Catolica exista distinctia intre har creat si har necreat -ca nu exista calugari si calugarite doar dupa regula sfantului Vasile ci sunt si alti fondatori de ordine... -ca nici Euharistia n o dau copiilor, nu doar mirul -ca au statui in Biserici -ca predica e dupa evanghelie, nu la sfarsitul Liturghiei -ca nu preotul e cel care savarseste casatoria ci insasi mirii -ca scriu Isus Cristos in loc de Iisus Hrists si Paul in loc de Pavel -ca folosesc orga sau alte instrumente in cantul liturgic -ca la botez nu scufunda de trei ori pe cel botezat in apa.. -ca la maslu ajunge un preot, nu trebuie 7 -ca nu se impartasesc si credinciosii din potir, ci doar preotul -ca fac cruce cu cinci degete, nu cu trei -ca nu au posturi -ca o cinstesc mai mult pe Fecioara maria decat pe Hristos -ca fac liturghi in limba de acum a poporului -ca au banci in Biserica -ca ..... mai sunt, dar nu prea stiu cum sa definesc termenul "erezie" ca sa vad ce mai intra aici. Cred într-unul Dumnezeu, Tatăl atotputernicul, Creatorul cerului și al pământului, Al tuturor văzutelor și nevăzutelor. Cred într-unul Domn Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu, unul născut, Care din Tatăl s-a născut mai înainte de toți vecii. Dumnezeu din Dumnezeu, lumină din lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, Născut, iar nu creat; de o ființă cu Tatăl, Prin care toate s-au făcut. Care pentru noi oamenii și pentru a noastră mântuire S-a coborât din ceruri. S-a întrupat de la Duhul Sfânt, din Maria Fecioară, Și s-a făcut om. S-a răstignit pentru noi sub Ponțiu Pilat, A pătimit și s-a îngropat. A înviat a treia zi, după Scripturi, și s-a suit la cer; Șade de-a dreapta Tatălui, Și iarăși va veni cu mărire Să judece pe cei vii și pe cei morți; A cărui împărăție nu va avea sfârșit. Cred în Duhul Sfânt, Domnul și de viață dătătorul, Care de la Tatăl și de la Fiul purcede; Care împreună cu Tatăl și cu Fiul este adorat și preamărit Și a grăit prin proroci. Cred într-una, sfântă, catolică și apostolică Biserică. Mărturisesc un botez spre iertarea păcatelor. Aștept învierea morților și viața veacului ce va veni. Amin. |
Dom-le parintele Dumitru Staniloae numea BC biserica sora.
Nu numesti o biserica eretica biserica sora. Oricum nu stiu de ce se amesteca ecumenismul cu discutiile cu BC cand BC nici nu participa la WCC. BC s-a abatut de la dreapta credinta prin niste dogme dar nu sunt considerati eretici. Nici parintele Cleopa nu ii numea eretici. Din cate stiu eu indulgentele nu mai exista deci ar mai fi 9 puncte dogmatice de desparte BC de BOR. Pe de alta parte cum se vede din postarea fratelui Codrin din ceea ce a zis parintele Cleopa "cu protestantii nu avem nimic in comun". |
Dovezi!Exista o hotarare a Sfantului Sinod al B.O.R. prin care Biserica Romano-catolica este declarata in mod oficial eretica?Daca nu exista nimic oficial,atunci aceste pareri personale trebuie luate ca simple pareri personale.
|
Evident, prin cele 21 de dogme innoitoare introduse in catolicism, printre care: erezia Filioque, primatul papal, infailibitatea Papei, dogma cum ca Papa ar fi loctiitorul lui Hristos pe pamant, catolicii au devenit eretici.
Fiecare noua invatatura, in afara celor cuprinse in Sfintele Canoane ale Bisericii Ortodoxe a intregii lumi inseamna EREZIE. Doamne ajuta! Razvan. |
http://www.youtube.com/watch?v=qs5gIJpv1Bs&feature=related
Calugarul roman din Athos marturiseste ceva foarte important! |
Sora intru Hristos Nicoleta,
Stiu ca am citit undeva un articol de pe un site ortodox (l-am descarcat pe calculator) ca pe la anii 1200 si ceva, puterea militara a Imperiului Bizantin slabind mult, imparatul Bizantului si-a pus in gand sa se uneasca cu ereticul Papa, aceasta in ciuda Patriarhului Constantinopolului care se opunea fatis respectivei unificari cu erezia Papei. Ca urmare, pentru a-i convinge pe calugarii athoniti, reprezentanti ai Papei, impreuna cu soldati bizantini au trecut cam pe la fiecare manastire athonita de atunci. Incerca sa-i convinga la inceput pasnic pe calugari, dar, de fiecare data, calugarii athoniti s-au opus de fiecare data argumentelor imparatesti si papale in numele dreptei credinte, cea una Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Ortodoxie. Ca urmare, au fost schingiuiti, fie prin spanzuraare, fie prin taierea capetelor cu sabia, fie prin arderea pe ruguri [metoda specifica a Inchizitiei papale de a scapa de asa-zisii "eretici", dusmanii papalitatii in fond]. Fie ca prin rugaciunile acestor sfinti martiri athoniti sa nu ne lase Dumnezeu in voia valurilor acestei lumi in parte eretice, in parte demonizata in marea ei majoritate. Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul1 Razvan |
Articolul de care am amintit se gaseste pe situl "Biserica Secreta", nu mai stiu exact adresa lor de pe net.
Iata-l: Citat:
Doamne ajuta! Razvan |
astept o replica a parintelui cory cu privire la articolul prezentat mai sus. sa vedem acum ce mai are de zis in legatura cu metodele pasnice de unire ale "sfantului parinte" de la roma. papa de la roma este un eretic, un antihrist, dar multi sunt prea orbi sa vada asta.
|
|
Citat:
|
Citat:
Eu te sfatuiesc sa primesti sfatul celor cu adevarat ortodocsi cum ar fi razvan_m, traditie, ispita, ancah si multi altii . Iti va fi usor sa-i recunoasti dupa replicile lor. |
:D
of, off, offf de cite ori trebuie sa repetam ca... dupa ROADELE lor ii veti cunoaste nu dupa replici:) Nu numele de crestin te tine binecredincios ci separarea noastra de patimi, lupta cu ele Fariseii care erau CEI MAI BINECREDINCIOSI si cei mai MARI pastratori ai legii lui Moise , LA PROPRIU, care si ei la rindul lor veneau cu citate din sfintii parinti(ai VT) stiau la perfectie scrierile biblice si s-au lepadat de DUMNEZEU, NU L-AU RECUNOSCUT si l-au vindut si dat pe mina clailor si se pune problema de ce daca erau binecredinciosi???????????????, CUM OARE a fost posibila o asemenea eroare DUHOVNICEASCA din partea ALESILOR LUI DUMNEZEU(fara ironie) a inteleptilor Lui? Deoarece erau binecredinciosi doar cu numele dar in inima lor erau IMPATIMITI, erau PAGINI!!! copiii lui satan asa cum IMEDIAT I-a recunoscut Mintuitorul Stii ce inseamna cuvintul pagin?.......IMPATIMIT! plin de patimi de care nu se leapada de patimi. Istoria cu certitudine duhovniceasca se va repeta si sa nu uitam ca aceeasi binecredinciosi cu numele(fariseii de vaza de azi) il vor inscauna si pe Antihrist Asa si in ziua de astazi degeaba vii cu citate cu zecile din sfintii parinti si te numesti binecredincios daca tu URASTI pe toti si pe toate care nu sunt ca tine, ocolesti la modul extrem, fanatic povestile altora din care poate ai ceva de invatat, poate Dumnezeu ti l-a trimis pe omul acela pentru te invata ceva. Aveti grija ca raspinditi mesaje eronate a ceea ce inseamna a fi ortodox. Pentru un ortodox lumea din jur nu reprezinta o sperietoare si un motiv de ura si invrajbire. Sf. Serafim de Sarov: "...TINE-TI MINTE CA TOTUL ESTE DE LA MINE!" |
"Tine-ti mintea-n Iad si nu deznadajdui"...
stii Laurentiu ce inseamna a nu deznadajdui? |
Domnule cozia o sa-ti raspund la intrebare cand vom vorbi amandoi aceeasi "limba"!
|
Citat:
Caci de la un gand apoi si de la o vorba se poate porni spre fapta rea sau buna care poate sa dea rod bun sau nu. Oare cuvintele fiecaruia nu sunt fie spre indreptare fie spre osanda, caci este scris: „Din cuvintele tale te vei îndrepta, si din cuvintele tale te vei osândi” (Matei 12, 37). Dupa cum spune si Sf. Apostol Pavel: Căci cuvântul lui Dumnezeu e viu si lucrător si mai ascutit decât orice sabie cu două tăisuri, si pătrunde până la despărtitura sufletului si duhului, dintre încheieturi si măduvă, si destoinic este să judece simtirile si cugetările inimii, Si nu este nici o făptură ascunsă înaintea Lui, ci toate sunt goale si descoperite, pentru ochii Celui în fata Căruia noi vom da socoteală. (Evrei4:12-13) Iar Mantuitorul a mai spus|: Ascultati si întelegeti: Nu ceea ce intră pe gură spurcă pe om, ci ceea ce iese din gură, aceea spurcă pe om. Iar cele ce ies din gură pornesc din inimă si acelea spurcă pe om. Căci din inimă ies: gânduri rele, ucideri, adultere, desfrânări, furtisaguri, mărturii mincinoase, hule. Acestea sunt care spurcă pe om Matei (cap.15; 10-19) |
Citat:
Iar daca este vorba de ce ne iese pe gura, se poate confirma usor ca ei nu se exprima denigrator in privinta noastra nici macar 1/1000 din rautatea pe care o servim noi lor prin multi reprezentanti chiar de aici. Deci daca este sa privim din perspectiva trezviei cine este mai in coma, noi sau ei?:rolleyes: |
In sensul titlului acestui topic, recomand fratelui cozia, lucrarea doctorului in teologia Bisericii Ortodoxe a Rusiei, Wladimir Guettee, "PAPALITATEA ERETICA".
Sursa:s3.amazonaws.com/word_secret_directory/docs%2F43939.pdf?Signature=fe0G5Xk%2Fd2WgxjbeFnvuD NhYjdw%3D&Expires=1222602479&AWSAccessKeyId=0QDQ3F GYV5Q7TY85W4R2 |
Si oricum, adevarul trebuie sa primeze in fata iubirii, nu asa dupa cum catolicii pun pe primul plan iubirea si dupa aceea adevarul.
Doamne ajuta! Razvan |
smaranta (si nu numai tu), pt siguranta ta, cel mai bine este sa primesti sfatul Sfintilor Parinti...
nici al ispitei, nici al lui Traditie, nici al lui Cozia sau al altora care inca mai traiesc in aceste veacuri pline de capcane si in care fiecare crede ca are dreptate. cerceteaza Duhul Sfintilor Parinti din vietile lor, din scrierile lor... fiindca, fiind sfinti, este clar ca ceea ce-au marturisit impreuna cu faptele lor au fost placute inaintea Domnului... si cine merge pe aceeasi carare este imposibil sa ajunga la o alta destinatie. dupa ce te familiarizezi cat de cat cu cu Duhul Sfintilor... care dureaza cel putin un an si chiar mai mult (dar, atentie, nu te limita la carti.. pt o intelegere mai profunda, aplica ceea ce inveti) si vrei sa citesti ceva mai mult, ceva "mai contemporan"... fiindca la un moment dat va aparea ispita plictiselii fata de scrierile vechi... ai grija sa nu accepti ca fiind adevarat absolut orice vei citi din cartile scrise in ultima perioada si de oameni a caror cuvant poate fi pus la indoiala. spune Sf Ap Ioan in intaia sa epistola: "Iubitilor, nu dati crezare oricarui duh, ci cercati duhurile daca sunt de la Dumnezeu, fiindca multi prooroci mincinosi au iesit in lume. " daca Dumnezeu i-a numarat in ceata Sfintilor pe Ioan Gura de Aur, Vasilie, Nicolae, Spiridon, Atanasie, Maxim s.a.m.d., este limpede ca Duhul acelora este de la Dumnezeu... deci, urmand Duhul acelor Sfinti Parinti cu sigurata avem sanse de mantuire. iar daca cineva marturiseste altceva decat au marturisit Sfintii lui Dumnezeu, clar acela marturiseste stramb... oricine ar fi el sub soare, teolog, preot, ierarh, patriarh si oricat ar fi de ridicat in slavi de oameni... o marturisire diferita de cea a Sfintilor Parinti nu este in Duhul Adevarului... fiindca spune Sf Ap Pavel ca toti din toate locurile si din toate timpurile sa fim "in acelasi cuget si in aceeasi intelegere". in concluzie... orice sfat vei primi, prin scris sau prin viu grai... si de la oricine il vei primi, de la un anonim sau cineva (teolog, preot etc.... mai ales ca s-a proorocit caderea in erezie prin pastorii Bisericii)... "cearca-l" raportandu-te la ceea ce-ai invatat din Duhul Sfintilor Parinti. sper din tot sufletul ca m-am facut inteleasa |
Citat:
Sunt si catolici care nu si-au dat seama ca ceea ce spune papa e in neregula. Si nu pun in practica aceste invataturi mincinoase! Pentru ei tot respectul!:) |
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:50:51. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.