![]() |
CE ATITUDINE TREBUIE SA IA BOR ASTAZI,CAND MAJORITATEA OAMENILOR SUNT INNEBUNITI DE PROBLEME SI DE LIPSA BANILOR?
|
Sa faca ceea ce a facut si pana acum - rugaciuni. Nu ne trebuie seminarii pe aceste teme. De multe ori, se fac diverse conferinte pe anumite teme, ne bucuram de cele auzite, dar nu ne schimbam. De ce? Pentru ca acele cuvinte nu cunosc si calea de la ureche la inima.
|
Citat:
Sa nu lasam saracia sa ne influienteze dreapta credinta, chiar daca EU si USA promite ca ne va scoate din mizerie, sa fim atenti cum si cu ce platim pentru aceste "servicii" |
dar implicarea preotilor in politica?este normal?si am mai auzit si nebunia infiintarii unui sindicat al preotilor......incredibil
|
Biserica nu trebuie sa faca nimica ca deja isi face datoria dupa randuiala ortodoxa, ci noi trebuie sa ne trezim din starea asta de lenevie, de nepasare si indiferenta fata de tot si de toate, noi trebuie sa ne lasam de pacate, noi trebuie sa mergem la Biserica, nu sa faca Biserica ceva pentru noi! Biserica face slujbe Duminica si in sarbatorile mari, noi ne ducem la ele? Ce ai vrea sa faca Biserica in plus? Sa trambiteze ca trebuie sa ne lasam odata de pacate? Astfel de intrebari nu isi au rostul...:dozingoff:
|
Citat:
Asa si pentru UNII din ei este normal sa candideze in alegeri de tot felul. Care este de fapt problema ta? Sindicatul preotilor...... ei de ce sa nu fie protejati de catre un organism politic? Noua ne place sa avem sindicat care are grija salariile si beneficiile noastre si ale familiei, insa ei dupa parerea ta ar trebui sa ajunga sa cerseasca iar sotia si copiii sa ajunga bataia de joc a celor avuti? Hmmm. mai gindeste-te, si uite-te in jur in ce lume traim Tu esti ortodox? |
DE CINE SA-I APERE?DA SUNT ORTODOX SI NU POT FI PASIBIL LA NISTE ABERATII.SA FACA PREOTUL SLUJBE DUMINICA SI DE SARBATORI SI IN REST,DUMNZEU CU MILA.UN PREOT NU ARE CE CAUTA IN MARSAVIA POLITICII.ACUM POLITICA ESTE CONDUSA DE DIAVOL.UN PREOT NU POATE SA SE ALIEZE CU DIAVOLUL.PREOTUL ARE O ALTA MENIRE.
|
Justinian, sunt de acord cu tine insa nu trebuie sa uitam de libertatea absoluta a tuturor de a alege inclusiv a preotilor. Daca a unii asta simt, asa cum este ea o ispita de la diavol, nu are nimeni dreptul sa-l opreasca. El singur trebuie sa constientizeze aceasta patima ...de a se balaci in politica. Asta este una din sutele de alte ispite mari,mici
|
Ne-am indepartat mult de cele randuite spre zidire. Nu mai avem obligatii, ci doar drepturi. Pacat. Sa nu confundam menirea unei societati comerciale, a unei companii cu menirea Bisericii. Nu asa rezolv problemele din Biserica, incercand sa copiez metode, cai de rezolvae din afara Bisericii. Daca vom continua asa, multi nu vor mai face diferenta intre a fi in Biserica si a fi in lume. Cuvintele din evanghelie "nu va ingrijiti ce veti manca sau ce veti bea..." nu au fost adresate unora, ci tuturor.
|
Indiferent daca ne place sau nu ALEGEREA directiei in care mergem a FOST FACUTA, iar Bruxelles-ul nu este interesat in Ortodoxie traitoare ci doar de muzee in aer liber si cupole sclipitoare pentru turismul EU care vin si reactioneaza cu Oh, la, la!!!
Este o mare indrazneala sa credem ca BOR-ul poate exista in afara acestei ALEGERI pe care am facut-o cu totii, ca STAT SI GUVERN, DIRECTIE care a fost pre-stabilita pentru aceasta tara mica care se considera, prin latinitatea ei, de la inceput ca facind parte din Europa Apuseana civilizata, da, dar duhovniceste moarta. ...si faptul ca Mitropolitul N a incercat marea cu degetul este o reflectare a acestei alegeri colective. Am dori ca noi sa ne lafaim in placerile vietii catolicilor si a protestantilor barosani din vest, in materialism feroce, dar AVEM PRETENTIA DE LA IERARHII SI LUCRATORII BISERICII SA SE NEVOIASCA IN CONTINUARE si nu oricum ci in saracie, si nevoi ca sa le intarim chipurile LOR DUHUL, in speranta ca fiind ei intariti ceva ceva ne pica si noua cateilor de la masa lor Daca marii Sfinti si Duhovnici romani nu au reusit sa schimbe nimic, ce putem noi face? ...ei pur si simplu au s-au retras din lume in pustie fugind cit mai departe de...NOI |
Buna intrebare, cozia: CE PUTEM FACE NOI?
|
La nivel de trezire a poporului, ..fara suportul si implicarea directa a SI a statului........N I M I C !!
ajutor care include demascarea pe fata a ceea ce se intimpla a catolicizarii sistematice si osindirea vicleniilor protestantismului Rusii, de exemplu, vad ca o spun deja raspicat stind bine pe picioarele lor si calcind pe pamint cu toata talpa piciorului, nu stau pe virfuri,... la ei se pune de ceva timp problema, in ce directie mergem fratilor!, incotro alegem NOI sa mergem, nu ce aleg cruciatii pentru noi. |
vorba d-lui Dan Puric:"BOR este supusa la o continua disolutie din partea tuturor factorilor".biserica in rusia,este f transanta.asa ar trebui sa facem si noi.din ce in ce mai multi prelati ortodocsi se intalnesc cu cei catolici.cica,chipurile,suntem frati crestini.de unde si pana unde!este mare pacat!ce am putea face?prin aceste furum-uri,aceste discutii arata ca romania nu a murit si(chiar daca mai timid)suntem prezenti.ce ar fi daca noi aici nu vom discuta?nu este mult,dar e ceva.fiti optimisti.Dumnezeu este cu noi.asta trebuie facut!sa fim prezenti!!!!!!
|
prpblema se pune daca noi ,crestinii ortodoxi facem ceea ce trebuie sa faca un crestin ,tot ce tine de curatirea sufletului de pacatele noastre ,curatirea acestei oglinzi a sufletului fiecaruia dintre noi ne va ajuta f.f.mult in a cunoaste voia lui Dumnezeu ..si ,mai ales ne va ajuta sa devenim marturisitori ai drepei credinte ,cu pretul vietii ,daca situatia o va cere!
|
Citat:
Dupa ce s-a facut separarea bisericii de stat, acum se incearca o implicare a bisericii in stat, pentru ce? In nici un caz pentru a se ajuta biserica. Politica implica compromisuri, masinatii; cum sa se impace biserica cu asa ceva?!? Si apoi, preotul, care are enoriasi, mai are timp de politica? Cred ca nu. Ai si tu dreptate, Sofia. sa fim atenti, ce se intampla cu preotii nostri, ca sa nu ne trezim ca nu mai au timp de spovedanii, pentru ca sunt la alegeri... |
citand justiniann;CE ATITUDINE TREBUIE SA IA BOR ASTAZI,CAND MAJORITATEA OAMENILOR SUNT INNEBUNITI DE PROBLEME SI DE LIPSA BANILOR?,,, BOR todeauna ne-a avut sub aripa sa,cu siguranta nu ne va lasa nici acum. ..Spunea careva frate de pe aici despre posibila intrarea a unor preoti in politica,,,eu sunt deacord,da in senat sa intre ca acolo sunt multi "draci",poate asa s-or lua la fuga si am scapa de atatea probleme,,,
|
Daca ne-am ruga mai mult am avea si bani mai multi.
Spunea Elena "Va iubesc", ca Sf. Nectarie a avut grija si de partea financiara. Deci sa ne rugam sfintilor si ei abia asteapta sa ne ajute! |
"Sindicatul preotilor...... ei de ce sa nu fie protejati de catre un organism politic?"9(Cozia)
Cuuum??? Preotii nu mai cred in protectia divina? Pai daca preotii se tem de saracie, fug de ea...spre ce se indreapta? "Daca ne-am ruga mai mult am avea si bani mai multi."(Ancah) Nu sunt de acord cu asta. Ne rugam pentru sufletul nostru, pentru a ne apropia de Dumnezeu. Banii se castiga prin munca. Multi, putini, nu conteaza. Nu-mi place asocierea asta dintre bani si rugaciune. Nu-mi place nici cand aud oameni ca-i cer lui Dumnezeu lucruri lumesti:castiguri la loto, examene luate, casatorie, bani, masina, casa, noroc, fericire, pedepsirea dusmanilor si multe alte prostii... Eu vreau doar mai multa credinta, mai putine pacate si daca se poate... sa-mi lase timp pentru indreptare... |
Carmen-Sylva, daca tu nu ai probleme cu banii, roaga-te pentru ceea ce ai nevoie.
Cine cunoaste lipsurile, sau traiul nesigur, se va indrepta catre Dumnezeu si pentru existenta sa de zi cu zi. Dumnezeu ne aude cererile, atunci cand sunt intemeiate si ne folosesc. Nu ma gandisem la castiguri la loto. Sa ne amintim ca totul apartine lui Dumnezeu, ca El a creat totul,iar noi doar le folosim. Deci cand cerem bani, nu cerem sa ne acopere cu gramezi de bani, ci doar cat avem stricta nevoie. Gandeste-te ca uneori nu avem munca, pentru a putea castiga bani; deci banii pot veni si sub forma ofertei de munca. |
"El a creat totul,iar noi doar le folosim."(Ancah)
Din pacate banii si toate lucrurile dupa care noi tanjim, nu sunt creatii dumnezeesti. Parerea mea e ca nu trebuie sa-i cerem lui Dumnezeu, lucruri care stau in puterea nostra..."Nimic nu pica din cer" sau "Dumnezeu iti da, dar nu-ti pune si-n traista". Exista riscul ca rugandu-te pentru pentru oferte de munca sau bani, sa nu primesti nimic... Atunci ce faci? Te descurajezi? Te superi pe Dumnezeu? Si-apoi, nu stie Dumnezeu ce-ti lipseste? |
atunci cand te rogi pt credinta,toate bunatatile vin.conteaza ca rugaciunea sa fie curata si cu lacrimi de foc,asa cum spune bunul nostru parinte Arsenie Boca.si atunci Dumnezeu ne vede toate problemele.
|
Citat:
Daca ma rog pentru un lucru si nu il primesc, e semn ca nu am cerut bine, sau ca nu m-am rugat destul, sau nu am cerut ceva de folos. De ce sa sfarsim prin a-L invinui pe Dumnezeu pentru ceea ce facem noi rau? Sa cautam vina mai degraba la noi. Dealtfel se si spune: "Nebanuite sunt caile Domnului". Asta inseamn ca Dumnezeu iti va netezi drumul intr-un fel doar de El stiut, atunci cand ceri ceva. Noi spunem "din intamplare..."; nu exista intamplari. Daca ne-am rugat cu credinta, Dumnezeu ne ajuta. Ne ajuta chiar si atunci, cand ne inchide drumul, cand nu ne indeplineste dorinta; daca urmarim ce se intampla dupa aceea, vom vedea ca ne ofera o varianta mai buna, la care nici nu ne-am gandit. Dumnezeu trebuie sa ne fie partener de drum in fiece secunda; a crede ca Dumnezeu e legat doar de cele spirituale ale noastre, inseamna a-L primi doar sporadic; inseamna a-I limita accesul la viata noastra. Ori noi trebuie sa tindem a fi una cu Hristosul. |
Dar am deviat, insa numai aparent, de la topic.
Deci ce sa faca BOR? Sa ne invete cumpatarea; sa ne aduca aminte ca toate sunt trecatoare si ca luam cu noi doar un rand de haine. Tentatiile sunt foarte mari; piata e plina de oferte, care atrag sufletul numai spre cele pamantesti, uitand de multe ori ceea ce e important in aceasta viata; Dumnezeu si famlia. Tindem spre ore suplimentare, spre afaceri necurate, spre mita si luare de mita, viata dezordonata. Si uitam ca Dumnezeu ne iubeste si ca trebuie sa-I aratam si noi ca Il iubim. Ii aratam ca Il iubim, iubind pe aproapele; de cate ori insa nu avem timp de ascultat cand se plange cineva, sau are nevoie de ajutor? De prea multe ori. Este si rolul BOR, dar si al nostru, sa adunam cunoastere pentru a face diferenta intre bine si rau. Fiind indiferenti fata de altii, suntem de fapt indiferenti fata de propriul suflet. Caci nu dandu-i bunatati avem grija de suflet, ci facand binele fata de aproapele. |
Intrati cu inima larg deschisa in Biserica si veti simti cum cele ale voastre devin ale celorlalti, si cum cele proprii celorlalti, devin ale voastre. Asta face si Dumnezeu cu noi. Ne da viata Sa in masura in care ne deschidem Lui. Nu ne da mai mult, nu pentru ca nu poate, ci nu vrea sa dea cu sila. Aici in Biserica domneste pacea si linistea pentru ca nu domnesc cuvintele "al meu" si "al tau". Sa nu ne mai intrebam ce poate face Biserica, ci ce trebuie sa facem noi ca sa fim cu adevarat prezenti in ea.
|
Cred ca de problemele saracilor ar trebui sa se ocupe in primul rand niste organizatii nonguvernamentale in colaborare cu primariile. Primariile au evidente clare privind situatia materiala a fiecaruia. Daca de toate aceste evidente se vor ocupa preotii, vor mai avea timp sa se mai ocupe de cele duhovnicesti?
BOR ar putea sa sensibilizeze credinciosii sa faca milostenii materiale in mod nemijlocit, sau prin colaborarea cu aceste organizatii. Cred ca miostenia duhovniceasca este cel putin la fel de importanta pentru un preot si chiar si pentru un credincios de rand. Chiar si propriului copil daca-i asiguram toate cele necesare pe plan material, dar pe plan duhovnicesc il neglijam, n-am facut mare lucru. Ne-am facut datoria doar in fata lumii. Nu si in fata lui Dumnezeu. |
Aveti dreptate.toti!insa....BOR este atat de aproape,dar in acelasi timp atat de departe.....sunt atat de multi profesori de religie care-si bat joc.....pur si simplu.sunt copii(f.f. multi)care dupa ani de religie nu stiu cine este Isus.si daca de mici pleaca pe un drum gresit....este o drama.si asta este un mic exemplu.BOR nu ar trebui sa faca nimic?alte exemple?nu mai are rost.
|
|
BOR NU POATE SA FACA NIMIC de una singura fara suportul STATULUI
|
fara ajutorul statului?cred ca vorbim de biserici diferite,frate draga.nu uita ca biserica este prima putere in stat(la incredere),dupa B.N.R. este cea mai bogata institutie!mai vrei ex?sprijinul statului?in ce?statul doar in comunism a oferit "sprijin".incetati cu asta.statul nu are nici o putere asupra bisericii.cat laicat nu sunt din stat,politica,guvern,partide etc,etc.si tot acestia mai si voteaza!deci,CARE STAT?CE SPRIJIN?
|
frate Iustinian tu ce virsta ai?
|
Care stat?, cel in care traiesti si care prin aderarea la UE a acceptat legislatia care include si catolicizarea si ecumeni...cizare biserici ortodoxe...acel stat!, sper ca ti-am raspuns la intrebare....
|
Ce relevanta are varsta?BOR,din pacate accepta tacit.si nu inteleg de ce.nu am vazut pe nimeni din BOR sa protesteze la mizeriile si dejectile din UE.ai vazut vreun protest serios,cozia draga?si imi spui de stat?fi serios,frate.varsta?in jurul lui 30.
|
Citat:
|
Ca Biserica nu ai putere executiva cind vine vorba de asa ceva:
“Să nu primești nici o învățătură greșită sub pretextul dragostei!” sau demistificarea ecumenismului (din Razboi I Cuvint) sau 1. Ecumenismul: o creație a papismului și a protestantismului, care ascunde înstrăinarea de Adevărata Biserică deoarece ca tarisoara mica nu ai cum sa cistigi aceasta lupta daca nu ai guvernul si statul care sa fie de partea ADEVARULUI. Ei au puterea de a face ceva concret, insa nu pot, nu au voie si deci ne ramine Dumnezeu cu Mila Sa.. este ca si cum ai incerca sa cumperi o cladire la o licitatie plina de miliardari, tu fiind cu 5 lei in buzunar. Te strivesc toti ca pe o musca |
oricum,adevarata credinta nu va dispare.ne vom lupta-vorba cuiva-si cu pretul vietii.merita.esti de acord,cozia draga?
|
Da, numai ca Hristos cind a spus ca " “Biserica Mea nici porțile iadului nu o vor birui” (Matei 16,18)
Din istoria VT si NT putem trage concluzia ca Biserica de care vorbeste Hristos poate sa aibe si 10 oameni pe TOT GLOBUL, pentru Iconomia Dumnezeiasca este deajuns!..undeva scrie ca si doi 2!!! daca vor ramine la Infricosata A doua Venire, telul a fost atins!!!!!! adica cu doi a inceput cu doi va termina! ...tu realizezi ce inseamna asta?...o sa fie prapad |
2, adica un episcop si un mirean
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
FIUL LUI DUMNEZEU nu avea nici cont in banca, nici portofel si nici nu plangea ca l-a trimis Tatal Sau in lume fara avere. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 14:04:33. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.