![]() |
am un prieten foarte bun, el spune ca este credincios, dar nu vrea sa accepte anumite lucruri pe care biserca le considera pacate:
1 nu intzlege de ce biserca nu este de acord cu intretzinerea de raltii sexuale fara sa fi cununat , zice ca atunci cand iubesti o persona cu adevarat se ajunge si la acest pas si ca nu crede ca acest lucur poate fi considerat pacat.este o exprimare a iubirii. 2 iubeste distractia culburile si zice ca daca iese undeva si nu se ameteste un pic cu nu se poate distra cum trebuie si ca astestea sunt lucruri care fac parte din viata si daca nu le faci acum cand esti tanar atunci cand sa le mai faci. As vrea sa-l ajut sa devina si el un bun crestin, poate ma ajutati cu cateva sfaturi. multumesc |
cel mai bine este sa citeasca Biblia si sa vada ca nu te poti ruga la doi domni.A doua parte este cum este,dar prima...Iubirea de care ne-a vorbit Isisu nu se referea la iubirea hormonala dintre barbat si femeie.Nu stiu cate sunt iubirile adevarate dintre cupluri...dar sunt sigura ca foarte putine.
Si nu numai biserica le considera pacate,ci Biblia.Deci daca este credincios,ar trebui sa creada macar in Biblie. |
Eu cand am fost la manastirea Cernica am vorbit cu un calugar si mi-a spus asa: "Nu mai incercati sa-i convinge-ti cu vorba pe cunoscuti si pe cei apropiati voua; o rugaciune facuta in taina pentru ei si trecuti pe un pomelnic la biserica face mai mult decat orice altceva."
Si acum mai adaug si eu ceva: evitati discutiile despre credinta cu ei, ca uneori se pot isca neintelegeri sau chiar si certuri din cauza asta. |
atunci cand te astepti mai putin,se va intoarce la credinta adevarata.nu are rosta sa-i umpli capul,nu reusesti nimic.el nu intelege nimic acum.este condus de alte principi.tu nu ai nici o putere de convingere.lasa-l pe Dumnezeu sa faca asta.
|
poate crede in Biblie...dar nu e deacord cu anumite interziceri....
|
Citat:
|
dar in Biblie si imi pare rau sa spun unele asa zise reguli nu prea au sens ...de exemplu uitatul la TV ...
|
e si normal ca oamenii sa aiba ceva impotriva cu unele restrictii ale bisericii, doar diavolul nu doarme. Problema e ca noi stim multe si nu facem nimic fratilor. ce va recomand tuturor, functioneaza;
1) niciodata la o persoana care stiti ca e indecisa in privinta credintei sa sariti cu teorie, ca is sanse foarte mari sa se departeze de voi si sa vorbeasca de voi ca de niste nebuni care cred si au ochi de cal(am patit-o, cu toate ca eu nu am insistat dar na, prietenul nostru din chiparosi nu doarme); 2) Mantuitorul nostru la inceput le VORBEA Apostolilor cu Dumnezeistile Sale invataturi, iar dupa o perioada, Mantuitorul ii invata tacand(lasa faptele Sale sa vorbeasca); 3) plantati in sufletul sau cateva invataturi de baza si ele vor da roade in timp, iar pentru aceasta samanta, apa care o face sa dea rodul este rugaciunea. Asadar, fratilor rugativa pentru ei si veti vedea cum lucreaza Harul Domnului, dar sa staruiti. Aceasta a III a parte o recomand celor care se grijesc de ceva timp si de sufletul lor si-si permit 10 minute la sfarsitul pravilei sau canonului sa le dedice celorlalti. SA NU UITATI CA DOGMELE SI PORUNCILE BISERICESTI NU SUNT SIMPLE LEGI, ESTE UN MOD DE VIATA, iar ultima porunca lasata de Mantuitorul nostru Iisus Hristos este sa ne iubim unii pe altii precum si El ne-a iubit pe noi. Pacea Domnului fie cu voi |
Citat:
|
acuma eu inteleg intr-un fel de ce preotii din frunte merg in asemenea masini si hoteluri, pt ca e vb de importanta lor. dar in acelasi timp mi-aduc aminte de papa Ioan Paul al II-lea, care statea intr-o mica camaruta. faptul ca era catolic nu conteaza. ce conteaza este ca a stiut sa se apropie de Dumnezeu. pana la urma si catolicii sunt tot crestini. esenta este aceeasi, difera doar detaliile.
|
O rugaciune spune:" Pacatele tineretilor mele, nu le pomeni Doamne". Dar nu trebuie sa ne bazam pe asta.
1. Biserica vorbeste despre curatenia trupeasca. Daca doi oameni se iubesc, ce-i impiedica sa se casatoreasca? Legatura lor sa fie binecuvantata. Daca nu fac pasul acesta inseamna ca nu sunt prea siguri de iubirea lor, se tem de despartire. Revenind la curatenia trupeasca, descoperirile din medicina arata ca relatiile cu mai multi parteneri aduc o mutime de necazuri si boli. Practic, daca unul dintre cei doi a mai avut relatii si cu alta persoana transmite partenerului tot istoricul de boli preluate de la persoana respectiva. Si nu sunt putine, virusi hepatici, SIDA, virusul care genereaza cancerul de col uterin, unele fiind responsabile de nasterea copiilor cu malformatii... Se poate interpreta ca doi oameni curati trupeste nu se "fericesc" unul pe altul cu diverse boli, unele chiar mortale. Se zice ca atunci cand ai relatii sexuale cu cineva, e ca si cum ai avea cu toti partenerii acestuia care la randul lui a avut relatii cu cineva, care la randul lui...si uite asa de la un singur partener poti ajunge la 100. Iar daca din astia 100, unul avea hepatita B sau C...jale. 2.Multi crestini se duc la distractii, mai beau cate ceva. De fapt biserica nu interzice. "Toate va sunt ingaduite, dar nu toate de folos." El poate sa se distreze cat pofteste, dar asta nu-l va apropia de Dumnezeu, ba dincontra. Prietenului tau poti sa-i spui ca risipindu-se in lumea exterioara, ii va fi tot mai greu s-o descopere pe cea interioara. Sa nu ne iluzionam ca il vom descoperi pe Dumnezeu doar pentru simplul motiv ca suntem crestini... Nu toti cei ce zic Doamne, Doamne, vor ajunge acolo... |
de acord. dar ganditi-va asa: in primul si in primul rand, de ce exista impreunarea?ce scop are ea? oare nu reproducerea? NU UITATI: Ps 126, 4: ,, Precum sunt sagetile in mina celui viteaz, asa sint copiii parintilor tineri"! Cei ce nu socotesc pacat impreunarea inainte de cununie, sunt amagiti de diavoli. ce va recomand, citi cartea Sfantului Evagrie Ponticul: In lupta cu gandurile. functioneaza(am mai rupt si eu din patimi cu ajutorul cartii lui. Cel ce se impreuneaza si-si pierde fecioaria cade in groapa cu tina, tras de diavol. + daca vreti o nevasta cum se cade, sau un sot, acela(aceea) trebuie sa fie credincioasa si e FOARTE IMPORTANT sa nu va impreunati cu ea inainte de cununie ca intrati in casa maritala cu piciorul stang si multe certuri se vor isca si copii problema veti avea. Domnul sa va binecuvanteze si sa va ajute.
|
Citat:
|
Citat:
|
daca n0ai avea voie sa te uiti la tv fiind considerat pacat, atunci clericii de ce au facut Trinitas Tv? :)
|
si in cazul asta ai voie sa te uiti ca e spre folosul tau :)
|
Citat:
Insa,cu toate astea,Biblia prevede aparitia televizorului,cand spune ca toti oamenii,din toate colturile lumii vor vedea anumite evenimente ce se vor intampla intr-un singur loc.Deci cum altfel,daca nu prin televizor.. |
asa e, nu scrie in Sfanta Scriptura nu scrie daca sa te uiti sau nu la televizor, nu am zis asta. conteaza la ce sa te uiti. numa monahii nu au voie cu televizor ca na, asa e randuiala la ei. dar atata timp cat te uiti la ceva*nu neaparat sa fie numai de folos ca daca ar fi asa ne0am uita numa la trinitas) dar sa nu te smintesti sau sa aprinda vreo patima in tine ceea ce vezi(ma refer aici la imagini deochiate si filme, emisiuni vulgare, zodiac etc.
|
Citat:
|
Citat:
|
imi vin in minte cuvintele psalmistului: "Vazut-am pe cel necurat prea inaltandu-se, ridicandu-se, tulburandu-se si infuriindu-se in mine ca cedrii Libanului. Si am trecut prin infranare si iata nu mai era mania lui ca inainte. Si l-am cautat smerind cugetul meu, si nu s-a aflat in mine locul lui si urma lui" (Psalm 36, 35-36).
|
Citat:
|
nu mai, nu sunt visator, de obicei sunt realist. dar nu am fost atent la ce a scris. eu am scris asa pentru ca intelesesem ca prietenul acesta e credincios dar are niste rataciri. imi cer scuze, am citit acum de abia tot mesajul si cu atentie, ai dreptate. IMI CER IERTARE. Ce m-a indreptat pe mine?rugaciunea staruitoare a duhovnicului parintilor mei si a prietenilor actuali ai mei(ulterior duhovnicul lor a devenit si al meu). Sf. Ioan Rusul, rugat cu credinta, ii indreapta pe cei cazuti. El m-a indreptat si pe mine la dragostea cea fireasca de Dumnezeu, dar trebuie ,,insistat" si va va asculta. Numa sa te rogi pentru el poti si sa-l pomenesti la Slujbe, poti da chiar un pomelnic de 40 liturghii(dar sa nu-l dai la proscomidie, cel putin asta iti recomand). daca gasesc un sfat mai ,,practic" va mai scriu. intre timp trebuie rugaciune staruitoare si sa-i dai exemplu propriu prin faptele si virtutile tale :). Scuze inca o data si multumiri lui Veilur ca mi-a deschis ochii sa citesc cu atentie mesajul. Mersi, Dumnezeu sa va daruiasca pace
|
Nu trebuie sa iti ceri scuze, pentru ca nu ai pentru ce, eu doar ti-am atras atentia, atat. :) Ba te-am facut si visator...eu ar trebui sa imi cer scuze pentru asta :D
|
Citat:
|
da. mersi, numai bine va doresc si Doamne ajuta. ca vad ca pe aici incerci sa ajuti pe unu pe altu si alti cred ca te trufesti alti rad. Bafta va doresc. Pacea Domnului cu voi
|
si apropo, alta solutie nu am gasit(mai practica) decat sa incerci sa-l indreptezi catre o viata morala, mai degraba. ca daca ii zici nu fa aia ca-i pacat va rade. dar daca zici nu fa aia ca nue bine, sau nu e politicos is sanse mai mari sa se indrepte si dupa ce a ajuns un om moral, speram ca va cauta singur biserica :). mesajul dinainte l-am dat pentru ca nu voi mai intra pe net o perioada pana nu-mi inoiesc abonamentul. Smerenia este scara catre Imparatia Cerurilor( Parintele Arsenie Papacioc). Cu noi este Dumnezeu cu al Sau har si cu a Sa iubire de oameni, totdeuna acum si pururea si in vecii vecilor. Amin. :) nu-ti cere scuze ca nu mi-ai gresit cu nimic :)
|
Citat:
|
si eu nu sunt de acord! Ceea ce influenteaza violentele si toate pacatele e anturajul,nu are nici o treaba cu televizorul....
|
televizorul NU ESTE icoana diavolului, dar poate DEVENI. Daca te uiti la lucruri rele(in sens de imorale si care iti sugereaza sa pacatuiesti, sau care aprinde in tine patima=filme deochiate, filme cu violenta si razbunare, muzica rock si hip-hop etc.) nu-mi zi mie ca daca ma uit la Trinitas TV la un interviu despre pictura sacra televizorul e icoana diavolului. Zicea si Parintele Ilie Cleopa ca nu televizorul e icoana diavolului dar putem sa-l facem noi, de exemplu daca ne punem sa ne uitam la ceva si ne intindem si cand vine timpul sa ne culcam suntem prea obositi sa ne mai zicem pravila...numai bine va doresc, Doamne Ajuta si nu uitati, Iubiti-va unii pe altii!
|
Citat:
|
Citat:
|
blueflower, lupta contra pacatului nu se poate reduce doar la timpul dinaintea casatoriei, ci la toata viata. Astazi avem atatea exemple tragice de familii paralizate sufleteste din cauza caderii membrilor ei in una sau mai multe patimi. Sfantul Ioan Gura de Aur spune ca titlu de tata nu se da pentru nastere, ci pentru jertfelniciile cresterii. Se crede ca astazi oamenii sunt mai rai ca altadata. Sa nu uitam ca primii frati s-au ucis unul pe altul. Cand prorocul Ilie socotea ca el a ramas singurul drept, i s-a spus ca mai erau inca sapte mii de barbati care nu s-au plecat lui Baal. Cred ca nu e potrivit sa se avanseze ideea ca asatzi lumea ar fi mai rea ca altadata, pentru ca o astfel de idee ar duce la nostalgie pentru trecut si la un pesimism pentru prezent. Nu deznadajdui. Mergi la spovedanie si pune inceput bun. Imi aduc aminte in legatura cu spovedania de Sfantul Ioan Iacob. Zareste intr-o zi un om care se plimba pe langa Iodan, nu cu ganduri bune. Sfantul iese din chilie si din discutii afla ca omul dorea sa se sinucida. Nimeni nu-l deslega de pacatele sale si ca atare ramanea neimpartasit. Omul considera ca nu mai are rost sa traiasca. Sfantul i-a spus: "Te impartasesc si-ti fac eu canonul". Iata ce mare duhovnic. Insa, avem nevoie si de oameni mari in lume. Asteptam cu drag semne de bucurie a vietii curate de la tine.
|
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:00:04. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.