Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   U.E.vrea a legifera casatoriilor intre homosexuali (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3919)

Pannihis 11.06.2008 03:28:13

“In aproximativ doua luni, Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei doreste sa ia in discutie o rezolutie prin care statele membre ar putea fi obligate sa legalizeze casatoriile intre homosexuali. Alianta Familiilor din Romania (http://www.protejarea-familiei.com) a initiat o actiune civica de colectare de semnaturi impotriva acestei rezolutii. Semnaturile vor fi depuse la registratura Comisiei Europene, impreuna cu o Nota de Protest. Petitia online poate fi citita si semnata la adresa:

http://www.petitieonline.ro/petitie/petitie_catre_adunarea_parlamentara_a_consiliului_ europei_petition_to_the_parliamentary_assembly_of_ th
e_council_of_europe-p20670044.html sau http://tiny.cc/7m1TC
Sub textul bilingv se afla linkul pentru semnaturi. Semnatarii primesc un email in care li se solicita confirmarea semnaturii, prin accesarea unui link. Fara aceasta confirmare, semnatura nu este valabila. De aceea, semnatarii trebuie sa verifice primirea emailului pentru confirmare, care poate intra in folderul Bulk (pentru utilizatorii de Yahoo! Mail). Doamne ajuta!”.

cozia 11.06.2008 05:21:21

Atita timp cit statul roman nu misca un deget, nu ne ramine decit sa ne smerim si sa ne rugam stiind ca acesta este pretul civilizatiei europene pentru tarisoare mici, din pacate, cu mentalitate de colonie ca Romania, Bulgaria, Ungaria ,Polonia...si va sigur ca cei de la Parlamentul European sunt inundati de asemenea petitii semnate de milioane de oameni si banuiesc ca se amuza copios ignorindu-le.
Sa-i multumim lui Dumnezeu pentru incercarile pe care ni le trimite din dragostea care ne-o poarta. Ramine de vazut cum primim aceste incercari vindecatoare de suflet deoarece fara suferinta nu este mintuire!...iar suferinta nu ne-o alegem noi

cozia 11.06.2008 05:35:19

Este foarte clar ca daca opozitia va consta in petitii semnate, putem pune punc acestui demers de pe-acum, aceasta fiind forma ofial acceptata de EU si care de regula nu duce NICAIERI.

Daca chiar vrem sa oprim aceasta lege trebuie ca ABSOLUT TOTI IERARHII, IPS-titii sa declare direct IN FATA , PRESEDINTELUI ROMANIEI, si POPORULUI, opozitia vehementa a lor a IPS-ilor, chiar si cu riscul represaliilor.

MAI ESTE PUTIN SI SE VA VEDEA CLAR CINE RAMINE IN SITA

antoniap 11.06.2008 10:19:02

Preasfinte Doamne, fereste-ne de rau! Ecumenismul, sub pretextul dragostei intelese intr-un mod anticrestinesc, presupune si acest lucru (casatorii ale homosexualilor)!!! Sa nu ne miram ca ecumenistii vor accepta si acest compromis! Sa deschidem ochii cat cepele, caci satana se grabeste!

anita 11.06.2008 13:23:11

adresa pe care am accesat-o si am trimis-o la prieteni este:
http://www.petitieonline.ro/petitie/petitie_catre_adunarea_parlamentara_a_consiliului_ europei_petition_to_the_parliamentary_assembly_of_ the_council_of_europe-p20670044.html

anita 11.06.2008 13:24:48

Ca sa o accesati scrieti toata adresa ,inclusiv ce nu este subliniat pe bara de adrese sau cautati cu google.

alexandra28again 11.06.2008 15:24:34

o intrebare..ce influenta au aceste petitii semnate on-line?

philalex 11.06.2008 16:20:37

a innebunit toata lumea....nu e nimic nici de UE....o sa se scindeze.....;)da....cat mai multi homosexuali.....sa nu ne surprinda...bolile....tampeniile.....lumea se curata incet si sigur.....

sofiaiuga 11.06.2008 22:50:44

Citat:

Īn prealabil postat de alexandra28again
o intrebare..ce influenta au aceste petitii semnate on-line?

raportat la Dumnezeu au pt ca e luare de atitudine care inseamna ca nu tacem in momentele importante si critice ale vietii.Dumnezeu toate le vede ,inclusiv indiferenta noastra in materie de credinta ,ca si faptul ca sintem reci sau calduti si..mult indiferentism.;)la masurarea cu METRUL A FAPTELOR NOASTRE BUNE S-AR PUTEA SA CONTEZE SI ASEMENEA ATITUDINI ,FAPTUL CA NU AM FOST INDIFERENTI INTR-O PROBLEMA DE CREDINTA SI DE MORALITATE

cozia 12.06.2008 05:40:08

Punerea numelui pe o hirtie care ajunge la cosul de gunoi nu cred ca se califica ca o FAPTA in fata lui Dumnezeu.

Calificarea care ne-o da aceasta actiune este de lasi, care votam pe internet, ascunsi in fata monitoarelor si la aceasta "marturisire" nesemnificativa nu prea ai, Sofia, ce masura... Iarta-ma daca nu sunt in asentimentul tau dar asa vad eu

In orice caz actiunea de protest nu incepe cu noi ci cu Ierarhii mai ales cu Patriarhul care trebuie sa iasa cu cirja in piata publica si de la o tribuna sa SPUNA LUCRURILOR PE NUME,astfel asigurindu-ne ca DUMNEZEU ESTE CU NOI!... iar noi oitele cu siguranta ca ne vom aduna.
...altfel o sa ajungem sa cintam "Ascutati popoare si va plecati ca cu noi este Dumnezeu" numai la Sala Palatului la concursuri de muzica Bisericeasca...cu mult patos ca suna frumos...

:(

alexandra28again 13.06.2008 18:31:12

ma refeream ce influenta au petitiile online concret.pot ele schimba deciziile?iar ca semnez acolo nu vad ca o fapta buna.este nimic...mult prea usor..

Dia20_diana 13.06.2008 21:17:41

scuzati-mi pesimismul dar nu cred ca exista o modalitatea prin care noi sa oprim aceasta lege, interesele puse in discutie si presiunile din cadrul UE sunt prea mari pentru ca noi "muritorii de rand" sa facem ceva, iar cu o Europa impartita in atatea culte si religii mi se pare imposibil o unitate religiosa impotriva acestei decizii, dar tinand cont ca exista probleme in ratificarea Tratatului Constitutional, irlandezii spunand nu, iar oficialii europeni neavand un plan B, inca mai sunt sperante ca aceasta propunere sa nu ajunga lege europeana prea curand

PadreCory 14.06.2008 19:22:51

http://www.monarhist.ro/viewtopic.php?f=3&t=1072

cristiboss56 14.06.2008 22:32:21

Citat:

Īn prealabil postat de Dia20_diana
scuzati-mi pesimismul dar nu cred ca exista o modalitatea prin care noi sa oprim aceasta lege, interesele puse in discutie si presiunile din cadrul UE sunt prea mari pentru ca noi "muritorii de rand" sa facem ceva, iar cu o Europa impartita in atatea culte si religii mi se pare imposibil o unitate religiosa impotriva acestei decizii, dar tinand cont ca exista probleme in ratificarea Tratatului Constitutional, irlandezii spunand nu, iar oficialii europeni neavand un plan B, inca mai sunt sperante ca aceasta propunere sa nu ajunga lege europeana prea curand

Nu cred ca vom ajunge, atat de departe cu faradelegea! Dar, orice este posibil intr o lume unde colcaie pacatul si faradelegea. Oricum multe ispite si rele vor veni asupra noastra si sita va cerne intruna pana intru final.

sofiaiuga 14.06.2008 23:13:25

Citat:

Īn prealabil postat de antoniap
Preasfinte Doamne, fereste-ne de rau! Ecumenismul, sub pretextul dragostei intelese intr-un mod anticrestinesc, presupune si acest lucru (casatorii ale homosexualilor)!!! Sa nu ne miram ca ecumenistii vor accepta si acest compromis! Sa deschidem ochii cat cepele, caci satana se grabeste!

:rolleyes::D:rolleyes::D:D,da draguto ..se cam prea grabeste stiind ca nu mai are prea mult timp:)

sofiaiuga 14.06.2008 23:45:18

Citat:

Īn prealabil postat de cozia
Punerea numelui pe o hirtie care ajunge la cosul de gunoi nu cred ca se califica ca o FAPTA in fata lui Dumnezeu.

Calificarea care ne-o da aceasta actiune este de lasi, care votam pe internet, ascunsi in fata monitoarelor si la aceasta "marturisire" nesemnificativa nu prea ai, Sofia, ce masura... Iarta-ma daca nu sunt in asentimentul tau dar asa vad eu

In orice caz actiunea de protest nu incepe cu noi ci cu Ierarhii mai ales cu Patriarhul care trebuie sa iasa cu cirja in piata publica si de la o tribuna sa SPUNA LUCRURILOR PE NUME,astfel asigurindu-ne ca DUMNEZEU ESTE CU NOI!... iar noi oitele cu siguranta ca ne vom aduna.
...altfel o sa ajungem sa cintam "Ascutati popoare si va plecati ca cu noi este Dumnezeu" numai la Sala Palatului la concursuri de muzica Bisericeasca...cu mult patos ca suna frumos...

:(

daca semnaeaza putini probl ca va aj la cos ..dar nu stim citi vor semna ,e un indicator social al admiterii in tara a acestei grozavii caci se va considera ca nu sint impotriviri ,caci si acesta ar putea fi un test asupra populatiei,deci cum stam de reci sau calduti ..asa ne va fi .Pastorii asa ar trebui sa reactioneze cum ai zis ,dar vai de noi dc prindem vremuri cind nu ma mai putea conta pe ei!!

cristiboss56 15.06.2008 13:10:25

Indiferent de cati semneaza, tot la cos ajung ! Sa avem nadejde ca totusi nu se va ajunge pana a se legifera aceasta mizerie ce ne-ar descalifica pentru tot deauna si cu siguranta va atrage mania Bunului Dumnezeu. Sa speram intr o farama de luciditate.

Mirean 15.06.2008 15:29:44

Citat:

Īn prealabil postat de cristiboss56
Indiferent de cati semneaza, tot la cos ajung ! Sa avem nadejde ca totusi nu se va ajunge pana a se legifera aceasta mizerie ce ne-ar descalifica pentru tot deauna si cu siguranta va atrage mania Bunului Dumnezeu. Sa speram intr o farama de luciditate.

Prietene, daca stam cu mainile in san si ne vaitam, clar ca ne meritam soarta!

dragomirna 16.06.2008 14:16:10

Poate am eu un optimism mai mare, dar nu prea vad sa se legifereze asa ceva! ;) In general, lucrurile se mai tin inca intr-o directie buna, desi s-ar putea si mai bine.. De fapt, ce se incearca este convingerea oamenilor ca deciziile "societatii" sunt mai importante si au autoritate mai mare decat a Biserici, care e SINGURA care mai tine lucrurile in frau, si o face si fara atata bataie de cap si mandrie asa cum vedem in "tarile civilizate"... Dar Biserica nu este dependenta de societate, ci societatea de Biserica... Si, Doamne-fereste de s-ar legifera o asemenea hidosenie, sa nu aiba pretentia, de la preoti ortodoxi adevarati, sa fie cununati! Sa se duca la altii, mai "toleranti", din alte culte si religii... Dar oricum, trebuie luata si atitudine, si nu asa un grup pe ici pe colo de extremisti. Preotii cu autoritate, si respectati, si oamenii care sunt de partea Bisericii (ne-ecumeniste!! ...ca din cate am inteles ecumenistii sunt de acord cu asa ceva??!!:( - cata ipocrizie!!! :hmmm:), in special oamenii publici, trebuie sa ia atitudine serioasa... ca altfel, noi nu vom ramane decat in micile noastre comunitati, vazandu-ne de mantuirea propriului suflet, cu slabe sanse sa mai trezim pe cineva intr-o lume atat de nebuna si oarba si slabanogita din lipsa lui Dumnezeu... :( ???

cristiboss56 16.06.2008 19:49:11

Nu din lipsa Lui Dumnezeu ! El este prezent peste tot, tot timpul. Ci , ruperea legaturii cu Dumnezeu , duce la pierzare si desertaciune.

dragomirna 16.06.2008 20:12:48

Citat:

Nu din lipsa Lui Dumnezeu ! El este prezent peste tot, tot timpul. Ci , ruperea legaturii cu Dumnezeu , duce la pierzare si desertaciune.

Da, dar lumea e asa cum e, pentru ca El a lipsit si lipseste din inimile oamenilor... Lumea "incepe sa se strice din inima omului", cum spunea si Maica Siluana. ???

aurel1211 17.06.2008 01:35:26

Citat:

Īn prealabil postat de dragomirna
Citat:

Da, dar lumea e asa cum e, pentru ca El a lipsit si lipseste din inimile oamenilor... Lumea "incepe sa se strice din inima omului", cum spunea si Maica Siluana. ???

Fiindca nu ne rugam dimineata si seara . La masa nu spunem o rugaciune catre Dumnezeu . De aceea credinta slabeste. Sunt prea putine modele de urmat in zilele noastre. Parintele Arsenie Boca spune ca daca nu avem modele sa le nastem sa ii cream noi cei tineri.
In ca in BOR mai exista sfinti. Poate nu va vina sa credeti , lumea nu ii cunoaste caci sunt prea smeriti.

cristiboss56 17.06.2008 07:35:35

Citat:

Īn prealabil postat de aurel1211
Citat:

Īn prealabil postat de dragomirna
Citat:

Fiindca nu ne rugam dimineata si seara . La masa nu spunem o rugaciune catre Dumnezeu . De aceea credinta slabeste. Sunt prea putine modele de urmat in zilele noastre. Parintele Arsenie Boca spune ca daca nu avem modele sa le nastem sa ii cream noi cei tineri.
In ca in BOR mai exista sfinti. Poate nu va vina sa credeti , lumea nu ii cunoaste caci sunt prea smeriti.

Rugaciunea este extrem de importanta, vitala pot spune, dar, pentru ca exista si un dar, ea, rugaciunea spusa fara dragoste deplina si cu mintea debarasata de cele lumesti, devine inutila, devine o povara, are un efect invers. Exista, pentru cei cunoscatori, mai multe trepte pentru rostirea, trairea rugaciunii. Daca ramanem la prima treapta , fara a ne stradui si a ne dori suirea pe treptele superioare, nimic cu folos nu am facut, putand sa ne rugam ore in sir. Cat privesc sfintii din BOR, cu siguranta ei nu se vad la modul galagios, propagandistic ca sa spun asa, si cum ar putea fi altfel !

antoniap 17.06.2008 16:09:55

Cine vrea sa se roage , dar nu stie cum, gaseste o multime de sfaturi ale Sfintilor Parinti. Vointa sa aiba, ca sa le citeasca! Sigur ca e o lupta cu noi insine sa reusim sa ne strunim gandurile care ne vin in timpul rugaciunii. Dar daca staruim, Dumnezeu ne ajuta. Numai postul si rugaciunea ne pot salva. De mare ajutor este Psaltirea Maicii Domnului.

philalex 17.06.2008 16:22:38

ce sa zic....o lume nebuna...cu preoti care se casatoresc la anglicani....cu multe aberatii.....nu ma mai mira nimic...e trist, sumbru si dezgustator....ne meritam soarta....si UE a avansat tehnic...dar a decazut moral.....din pacate...totul se depraveaza.....nici o societate.......nu mai e perfecta...sad:dozingoff:

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:03:46.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.