Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   ADEVARUL DESPRE COCA-COLA (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3994)

GEORGIANA22 21.06.2008 19:02:55

Ce este mai bun decât sa fie însotit prânzul nostru sau pizza de la cina de o Coca-Cola rece Racoritoare, digestiva si mai ales fara de moarte.
Nu cumva însa, în spatele acestora se ascunde ceva ? Exista ceva ce nu stim ? Ce este, în fine, acest lichid negru spumant pe care-l numim Coca-
Cola ?
Acest lichid il bem.Dar haideti sa vedem la ce mai este el util:
În multe state ale Statelor Unite ale Americii politistii cara doua galoane de Coca-Cola într-un camion ca sa curete sângele de pe drumuri în urma
accidentelor.
- Daca puneti o friptura (o bucata de carne) într-un bol cu Coca-Cola va disparea dupa doua zile.
- Ca sa curatati o toaleta turnati în scoica WC-ului o Coca-Cola si lasati cunoscutul gust sa stea pentru o ora dupa care trageti apa. Se va fi curatat în mod impecabil si va straluci de curatenie. Acidul citric al
Coca-Colei face sa dispara toate petele colorate de pe suprafetele sticloase si de pe portelanuri.
- Ca sa scoateti rugina de pe aparatoarele cromate ale autovehiculelor frecati cu o bucata de folie de aluminiu mototolita si înmuiata în Coca-Cola.
- Ca sa curatati contactele (polii) unei baterii auto de coroziuni varsati este acestea o Coca-Cola.
- Ca sa slabiti un surub ruginit (cu piulita) puneti deasupra lui o cârpa înmuiata cu Coca-Cola pentru câteva minute. Petele de rugina, în general, se înlatura dintr-o singura miscare daca puneti peste acestea o cârpa înmuiata cu Coca-Cola.
- Ca sa scoateti petele de grasime de pe haine adaugati o Coca-Cola în masina de spalat împreuna cu detergentul si demarati programul normal de spalare. Coca-Cola ajuta la eliminarea petelor. Sau la spalatul cu mâna, varsati Coca-Cola peste pata împreuna cu detergentul si apoi frecati în mod ciclic.
- De asemenea, Coca-Cola ajuta la eliminarea petelor si neclaritatilor de pe parbriz.
- Coca-Cola are acid fosforic cu pH 2,8 (3,4 dupa altii !) Poate sa dizolve un cui în timp de patru zile. (PH-ul are valori cuprinse între 1 pentru acizi si 14 pentru baze. Un pH de 7 se considera neutru.)
- Ca sa se transporte principala solutie concentrata de Coca-Cola ar trebuie ca si camionul transportor (cisterna) sa utilizeze semnul Hazardous Material, care înseamna Produs de mare pericol.
- Firmele care dispun de Coca-Cola o folosesc ca sa curete motoarele camioanelor lor de mai bine de douazeci de ani !
Acest produs îl bem !
Normal ca-l folosim si pentru a curata petele noastre.
Si pe deasupra platim pentru asta ! Corect ?
Informativ :
- Valoarea medie pentru aciditatea racoritoarelor gazoase este de 3,4. Aceasta cantitate de acid este suficient de puternica ca sa dizolve dinti si oase ! Corpul nostru înceteaza sa mai construiasca oasele aproximativ la vârsta de 30 de ani. Dupa aceasta vârsta oasele încep sa se dizolve în fiecare an prin intermediul urinei noastre, depinzând însa întotdeauna de aciditatea mâncarii pe care o ingeram. Calciul diluat ajunge în artere, în vasele sanguine, în piele, în tesuturi si în diverse organe (în rinichi rezultatul este formarea pietrelor renale).
- Racoritoarele nu au deloc elemente naturale (în comparatie cu vitaminele si apa naturala).
Contin mult zahar, au o mare aciditate si coloranti. Multi oameni prefera sa bea bauturi gazoase dupa fiecare masa. Va imaginati care este consecinta ?
- Consecinta ?!
- Corpul nostru are o temperatura indicativa de 37 grade Celsius pentru procesul digestiei enzimelor. Temperatura racoritoarelor gazoase este cu mult mai scazuta de 37, de mult ori apropiata de zero grade. Aceasta diferenta de temperatura are ca rezultat influentarea procesului de prelucrare a enzimelor si generarea stresului în sistemul nostru digestiv
determinând ca acesta sa digere mai putina mâncare. În realitate mâncarea fermenteaza.
Mâncarea fermentata genereaza mirosuri urâte, gaze, putreziciune si toxine, care sunt absorbite de catre intestine si astfel intra în sânge de unde se distribuie în întregul organism. Aceasta raspândire a toxinelor contribuie la generarea diferitelor boli.
Câteva exemple :
- Acum câteva luni a avut loc un concurs la Universitatea din Delhi : Cine va bea mai multa Coca-Cola ? Câstigatorul a baut 8 sticle si a murit pe loc din cauza supra-dozei de bioxid colorant (cernelat) în sânge si a lipsei oxigenarii. De atunci, decanul a interzis categoric racoritoarele gazoase la bufetul universitatii.
- Cineva a pus un dinte spart într-o sticla cu Pepsi-Cola ; în timp de zece zile acesta s-a dizolvat ! Dintii si oasele sunt singurele parti umane care ramân intacte destul de mult timp dupa moartea noastra.
Va imaginati ce poate face aceasta racoritoare sensibilelor noastre intestine si în ce hal poate ajunge interiorul stomacului nostru?"

AndreiB 21.06.2008 19:20:27

Citat:

În prealabil postat de GEORGIANA22
Ce este mai bun decât sa fie însotit prânzul nostru sau pizza de la cina de o Coca-Cola rece Racoritoare, digestiva si mai ales fara de moarte.
Nu cumva însa, în spatele acestora se ascunde ceva ? Exista ceva ce nu stim ? Ce este, în fine, acest lichid negru spumant pe care-l numim Coca-
Cola ?
Acest lichid il bem.Dar haideti sa vedem la ce mai este el util:
În multe state ale Statelor Unite ale Americii politistii cara doua galoane de Coca-Cola într-un camion ca sa curete sângele de pe drumuri în urma
accidentelor.
- Daca puneti o friptura (o bucata de carne) într-un bol cu Coca-Cola va disparea dupa doua zile.
- Ca sa curatati o toaleta turnati în scoica WC-ului o Coca-Cola si lasati cunoscutul gust sa stea pentru o ora dupa care trageti apa. Se va fi curatat în mod impecabil si va straluci de curatenie. Acidul citric al
Coca-Colei face sa dispara toate petele colorate de pe suprafetele sticloase si de pe portelanuri.
- Ca sa scoateti rugina de pe aparatoarele cromate ale autovehiculelor frecati cu o bucata de folie de aluminiu mototolita si înmuiata în Coca-Cola.
- Ca sa curatati contactele (polii) unei baterii auto de coroziuni varsati este acestea o Coca-Cola.
- Ca sa slabiti un surub ruginit (cu piulita) puneti deasupra lui o cârpa înmuiata cu Coca-Cola pentru câteva minute. Petele de rugina, în general, se înlatura dintr-o singura miscare daca puneti peste acestea o cârpa înmuiata cu Coca-Cola.
- Ca sa scoateti petele de grasime de pe haine adaugati o Coca-Cola în masina de spalat împreuna cu detergentul si demarati programul normal de spalare. Coca-Cola ajuta la eliminarea petelor. Sau la spalatul cu mâna, varsati Coca-Cola peste pata împreuna cu detergentul si apoi frecati în mod ciclic.
- De asemenea, Coca-Cola ajuta la eliminarea petelor si neclaritatilor de pe parbriz.
- Coca-Cola are acid fosforic cu pH 2,8 (3,4 dupa altii !) Poate sa dizolve un cui în timp de patru zile. (PH-ul are valori cuprinse între 1 pentru acizi si 14 pentru baze. Un pH de 7 se considera neutru.)
- Ca sa se transporte principala solutie concentrata de Coca-Cola ar trebuie ca si camionul transportor (cisterna) sa utilizeze semnul Hazardous Material, care înseamna Produs de mare pericol.
- Firmele care dispun de Coca-Cola o folosesc ca sa curete motoarele camioanelor lor de mai bine de douazeci de ani !
Acest produs îl bem !
Normal ca-l folosim si pentru a curata petele noastre.
Si pe deasupra platim pentru asta ! Corect ?
Informativ :
- Valoarea medie pentru aciditatea racoritoarelor gazoase este de 3,4. Aceasta cantitate de acid este suficient de puternica ca sa dizolve dinti si oase ! Corpul nostru înceteaza sa mai construiasca oasele aproximativ la vârsta de 30 de ani. Dupa aceasta vârsta oasele încep sa se dizolve în fiecare an prin intermediul urinei noastre, depinzând însa întotdeauna de aciditatea mâncarii pe care o ingeram. Calciul diluat ajunge în artere, în vasele sanguine, în piele, în tesuturi si în diverse organe (în rinichi rezultatul este formarea pietrelor renale).
- Racoritoarele nu au deloc elemente naturale (în comparatie cu vitaminele si apa naturala).
Contin mult zahar, au o mare aciditate si coloranti. Multi oameni prefera sa bea bauturi gazoase dupa fiecare masa. Va imaginati care este consecinta ?
- Consecinta ?!
- Corpul nostru are o temperatura indicativa de 37 grade Celsius pentru procesul digestiei enzimelor. Temperatura racoritoarelor gazoase este cu mult mai scazuta de 37, de mult ori apropiata de zero grade. Aceasta diferenta de temperatura are ca rezultat influentarea procesului de prelucrare a enzimelor si generarea stresului în sistemul nostru digestiv
determinând ca acesta sa digere mai putina mâncare. În realitate mâncarea fermenteaza.
Mâncarea fermentata genereaza mirosuri urâte, gaze, putreziciune si toxine, care sunt absorbite de catre intestine si astfel intra în sânge de unde se distribuie în întregul organism. Aceasta raspândire a toxinelor contribuie la generarea diferitelor boli.
Câteva exemple :
- Acum câteva luni a avut loc un concurs la Universitatea din Delhi : Cine va bea mai multa Coca-Cola ? Câstigatorul a baut 8 sticle si a murit pe loc din cauza supra-dozei de bioxid colorant (cernelat) în sânge si a lipsei oxigenarii. De atunci, decanul a interzis categoric racoritoarele gazoase la bufetul universitatii.
- Cineva a pus un dinte spart într-o sticla cu Pepsi-Cola ; în timp de zece zile acesta s-a dizolvat ! Dintii si oasele sunt singurele parti umane care ramân intacte destul de mult timp dupa moartea noastra.
Va imaginati ce poate face aceasta racoritoare sensibilelor noastre intestine si în ce hal poate ajunge interiorul stomacului nostru?"

soro, adevarul ca adevarul. pe tine si pe altii ca tine, care consuma aceasta bautura, VA OBLIGA CINEVA A O CUMPARA SI CONSUMA?
NU?
si atunci?
cine cumpara si consuma, isi asuma responsabilitatea gesturilor si a urmarilor.

Makavelli 21.06.2008 19:24:32

Eu m-am lasat de aproape un an de cola , :) recunosc nu a fost usor. Si andreib are dreptate daca e chiar asa de nociva numai beti, totu e de vointa :D . Dupa mine ar trebui o campanie anti coca-cola :rolleyes:

cristiboss56 21.06.2008 19:25:14

Da, bun ! In primul rand , trebuie sa precizezi de unde ai copiat cele de mai sus. Corect ? Pentru a nu fi acuzata de plagiat sau sa te trezesti cu o actiune in instanta a celebrei firme americane , ce s-a raspandit , precum paduchele in toata lumea. Pai, cam asa stau lucrurile cu toate cele de pe piata. Ingredientele folosite si celebrul PH, sunt daunatoare in general, folosite timp indelungat, in abuz. Orice abuz, dauneaza. Ce-i de facut ? Simplu, apare socul si facem socata, iar de suntem lenesi ( un alt mare pacat), e bine de a evita in general, bauturile racoritoare colorate, cele mai daunatoare de fapt. In rest , sa auzim numai de bine!

Laurentiu 21.06.2008 19:27:01

Ca bine zici Andreie ...Dar si ea are dreptate ne-a spus si noua profa de chimie, ca este chiar asa cu cola asta este o porcarie ...

La fel si cafeaua care ingroasa sangele...

Dar bine cu astia mai e cum mai e ca nu este obligat nimeni sa bea....Dar cand baga diferite chestii care intr-un mod sau altul te forteaza sa le primest cum ar fi Buletinele elctronice, cipuri implantate etc...atunci lucrurile devin cu adevarat o problema..

cristiboss56 21.06.2008 19:44:22

Citat:

În prealabil postat de Laurentiu
Ca bine zici Andreie ...Dar si ea are dreptate ne-a spus si noua profa de chimie, ca este chiar asa cu cola asta este o porcarie ...

La fel si cafeaua care ingroasa sangele...

Dar bine cu astia mai e cum mai e ca nu este obligat nimeni sa bea....Dar cand baga diferite chestii care intr-un mod sau altul te forteaza sa le primest cum ar fi Buletinele elctronice, cipuri implantate etc...atunci lucrurile devin cu adevarat o problema..

M-ai bagat in sperieti draga Laurentiu ! Nu ma refer la Coca , ci la cafea. Pai la cata cafea beau eu, ar insemna , sa am sangele beton ! Iata, un alt dusman al cafelei, pe langa vsovi ,ce chiar a facut din cafea o obsesie simpatica si amuzanta pentru multi de pe acest forum. Cat priveste cafeau cu pricina, atatea pareri pro si contra , ca-mi tremura cescuta in mana, dar eu o savurez cu placere, orice ar fi !

Laurentiu 21.06.2008 20:14:16

CAFEAUA:)

Compozitie chimica: apa, cafeina, proteine, grasimi, zaharuri, substante minerale

Actiune: O cana de cafea contine 50-100 mg cafeina si are capacitatea de a inlatura sesnzatia de oboseala prin stimularea scoartei cerebrale, are actiune diuretica, hipertensiva.

Toxicologie

Cea mai periculoasa pentru sanatate este cafeaua fiarta cu zat (cea turceasca :))

Prepararea prin fltru are avantajele diluarii dar si a retinerii pe filtru a unor compusi toxici din cafea. Consumul a doua sau mai multe cani de cafea pe zi permite introducerea in organism a peste 200 mg cafeina care va duce la instalarea unei stari de nervozitate, iritabilitate, tremur fin al extremitatilor, insomnii.

In plus apar:
- iritatii ale mucoasei gastrice, hiperaciditate, greturi, varsaturi
- perturbari ale metabolismului calciului, apar contracturi musculare
- tulburari circulatorii, tahicardie.

Doze crescute de cafeina, administrate cronic pot duce la "cafeinism" caracterizat prin nervozitate, iritabilitate, anxietate, spasme musculare, tremor, insomnie, palpitatii.

In consecinta, cafeaua, mai ales in cantitate mare este contraindicata pentru:

- persoane nervoase, irascibile, anxioase
- hipertensivi, cu tulburari cardiovasculare si renale.
- bolnavi cu ulcer, gastrite, cancer, litiaza biliara, afectiuni hepatice.

O serie de bauturi stimulante sunt larg utilizate:
- 1 ceasca de cafea = 50-60 mg cafeina
- 1 ceai negru = 20-40 mg cafeina
- 100 ml coca-cola = 8-15 mg cafeina
- 1 ceasca cacao = 3-5 mg cafeina
- 30 ciocolata = 20 mg cafeina

Din cursurile de "Igiena alimentatiei" An IV Facultatea de Farmacie

cristiboss56 21.06.2008 20:57:49

Mda, m-ai pus pe ganduri Laurentiule, dar eu tare indaratnic sunt, in general. Multe le-am simtit intradevar pe propia piele. Am fost operat cu ceva ani in urma de colecist, cu somnul sunt deficitar, gastrita am, deci nu pot sa te combat . Of, asta este situatia, tare imi place neagra din cescuta. Da, ai dreptate cu filtrul de cafea, este mare diferenta, numai sa nu fie doar o amagire, precum filtrul la tigare. Pana la urma toxinele tot isi urmeaza calea.

Makavelli 21.06.2008 21:06:10

Vorbim despre coca-cola si despre cafea, bauturi care contin cofeina, eu nu consum niciuna din ele si va spun din propria experienta: chiar e o incercare sa stai fara energizant :p dar chiar si asa nu ma apuc de niciuna iar :P

ioanhodean 21.06.2008 21:09:12

deci...eu nu beau cola,dar in schimb lipton sau granini ca au gust mai bun:D

Z.Lidia 21.06.2008 21:24:10

Fumatul e mult mai nociv decat consumul de cafea, ingroasa cu adevarat sangele (poliglobulie, la propriu, la marii fumatori). Fumatul e adevaratul dusman care ne imbolnaveste inima, vasele de sange, ne schimba sangele, tensiunea, asta fara sa amintesc de efectele asupra plamanilor!
Cafeaua nu e buna in cantitate mare, se consuma doar dimineata,nu e buna la oboseala- ca atunci apar palpitatii si nervozitate mai usor. E de evitat in boli de stomac, in boli de tiroida, boli serioase de inima, in insomnii. Desi, unii foloseau ca si tratament al insomniei o ceasca de cafea dimineata, ca sa impiedice somnul de dupa-masa si sa doarma omul cand trebuie, noaptea (asta am citit intr-o carte veche de medicina).
Cofeina impiedica absorbtia calciului din alimente. Este stiut riscul mai mare de osteoporoza si deci de fracturi la consumatorii constanti.
Ce e mai rau, e ca exista dependenta de cofeina, iar la cei care consuma mult (cafea sau cola), daca intrerup, apar ceva simptome de sevraj.
Coca-cola: face rau in boala de stomac, dar nu e dovedit ca ar produce boala; reduce absorbtia calciului, dar sunt alti factori mai importanti in riscul de osteoporoza- fracturi (carente alimentare, fumat, sedentarism); produce descarcare de hormoni gen adrenalina, in consecinta apare tahicardia- palpitatii- aritmii, tremorul extremitatilor, insomnii, nervozitate, anxietate.
Aceasta nervozitate ne poate impinge spre pacat, ca in loc sa facem iubire de semeni, sa ne purtam ca niste crestini si sa avem rabdare, ni se cam "urca sangele la cap" din - te miri ce.
Daca tot a venit vorba despre ce e nociv organismului, dar inca nedovedit stiintific ( fumatul e dovedit ca nociv), sa amintesc si celelalte sucuri, sau mancaruri care au conservanti, sau acid. Sa scriem si de acestea.

cristiboss56 21.06.2008 21:28:07

Citat:

În prealabil postat de ioanhodean
deci...eu nu beau cola,dar in schimb lipton sau granini ca au gust mai bun:D

Domne, granini nu am baut pentru ca in nestiinta mea nu am auzit sau poate nu am remarcat aceasta racoritoare. Oricum draga Ioan, nu orice ce-i frumos e si bun , vezi ciuperca otravitoare , ce-i super de frumoasa dar pe atat de toxica. Pana la urma, limonada , simpla si banala limonada e cea mai indicata. Dar comoditatea si ispitirea sunt mult mai puternice. Oricum Coca Cola , chiar nici doi bani. De eram in epoca de aur, o foloseam cu pipeta si o tineam la loc de cinste in vitrina, asta pentru cei cu dare de mana si relatii. Vremurile s-au schimbat si cea ce ne doream oadata, acum hulim cu indarjire.

ioanhodean 21.06.2008 22:56:12

granini e ca prigat,doar k are cam 15 % continut de fructe si are gust bun si nu prea are chimicale.lipton iar e bun ca e ceai:D.
va rog nu trebe sa ziceti ioan,puteti sa ziceti ionut,ionu,ionel,cum vreti..chiar si teofil k asa mo "botezat" un preten:)

cristiboss56 21.06.2008 23:36:24

Citat:

granini e ca prigat,doar k are cam 15 % continut de fructe si are gust bun si nu prea are chimicale.lipton iar e bun ca e ceai:D.
va rog nu trebe sa ziceti ioan,puteti sa ziceti ionut,ionu,ionel,cum vreti..chiar si teofil k asa mo "botezat" un preten:)

Da, am inteles acum, oricum lipton nu este numai ceai curat, are si multe alte ingrediente "suspecte". Intamplator mi-a cazut in mana o sticla goala si am citit la ingrediente. Mi-e tare dor de celebrul si naturalul nectar bulgaresc. Tare, tare bun era si 100% real-natural.

Dia20_diana 22.06.2008 01:31:27

am vazut la televizor astfel de experimente: au pus o bucata de carne in cola, au lasat-o 48 de ore si nu a disparut, nu a patit nimic, au incercat sa curete si monede vechi de rugina si nu au reusit, au lasat si dinti umani in cola, dar nu li s-a schimbat culoarea
ca face rau cred si eu pentru ca are conservanti, dar nu cred ca este mai periculos decat alte sucuri carbogazoase

Dia20_diana 22.06.2008 01:34:21

Citat:

dar energizantele? acum in sesiune stau noaptea si invat si cam beau cam 2 pe noapte, plus inca unul a 2-a zi ca sa ma tina treaza :D

aurel1211 22.06.2008 02:05:09

Citat:

În prealabil postat de Dia20_diana
Citat:

dar energizantele? acum in sesiune stau noaptea si invat si cam beau cam 2 pe noapte, plus inca unul a 2-a zi ca sa ma tina treaza :D

Cand e bai mare si e mult de invatat beau 1 litru de energizant :| pe zii . Cred ca ma injura stomacu de numai :D .

alin.laurentiu 22.06.2008 02:44:00

Eu incerc sa beau cat mai putina cafea. Recunosc sunt student si in noptile lungi de invatat apelam la multa, multa cafea. Si abia acum imi dau seama ca nu avea rost. Oricum din cate stiu eu cafeua e bun doar dimineata sub forma de expresso scurt (italian style), cafeaua aia mica si tare. E singura care te poate pune pe miscare cu adevarat. In rest e doar ceva psihologic. Cu cola e o problema. Nu inteleg cum imi poate place un asemenea venin, dar asta, incerc sa ma las...
Mie un doctor mi-a recomandat sa mananc putina ciocolata amaruie zi de zi, pentru o memorie mai buna, si pentru o stabilizare psihica.

cristiboss56 22.06.2008 06:21:48

Citat:

În prealabil postat de alin.laurentiu
Eu incerc sa beau cat mai putina cafea. Recunosc sunt student si in noptile lungi de invatat apelam la multa, multa cafea. Si abia acum imi dau seama ca nu avea rost. Oricum din cate stiu eu cafeua e bun doar dimineata sub forma de expresso scurt (italian style), cafeaua aia mica si tare. E singura care te poate pune pe miscare cu adevarat. In rest e doar ceva psihologic. Cu cola e o problema. Nu inteleg cum imi poate place un asemenea venin, dar asta, incerc sa ma las...
Mie un doctor mi-a recomandat sa mananc putina ciocolata amaruie zi de zi, pentru o memorie mai buna, si pentru o stabilizare psihica.

Iata ca, se confirma o asa zisa dependenta ce o poate da Coca Cola si in general substantele ce "stimuleaza". Si eu am avut un coleg ce nu bea apa cat Coca Cola. Zilnic isi cumpara doza de 2,5 Litri.

Dia20_diana 22.06.2008 12:14:51

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56
Iata ca, se confirma o asa zisa dependenta ce o poate da Coca Cola si in general substantele ce "stimuleaza". Si eu am avut un coleg ce nu bea apa cat Coca Cola. Zilnic isi cumpara doza de 2,5 Litri.

:(:( aoleu viitorul se anunta sumbru, este este o dependenta, nici eu nu mi-am dat seama pana cand am observat ca din frigiderul cu sucuri nu aleg decat cola sau pepsi, am noroc cu mama care imi mai interzice si acasa nu am voie :rolleyes:

dragomirna 22.06.2008 12:45:09

:D Eu beau si coca-cola si cafea, mai ales cafea, cand am de invatat mult si trebuie sa fiu treaza. Dar nu sunt dependenta de nici una, coca-cola sau alte produse gen coca-cola beau ocazional, desi prefer altfel de racoritoare, precum sucuri naturale - sau ma rog, cu cat mai putine chimicale, ca perfect naturale este cam o utopie pe piata alimentelor romanesti... De cafea nu sunt dependenta si nu cred ca voi deveni vreodata, oricat de mult beau, numai ca nu beau nici in exces, pt ca incepe sa ma anunte si inimioara cu cate o intepatura cand exagerez... :p ??? Si la mine chiar nu are vreun efect de nervozitate sau altele, din contra. Si pot sa zic ca beau de pe la 14 ani. Dar in fine, stiu ca e bine sa ne tinem departe de a fi total nevoiti sa bem cafea, pt ca in timp se observa si efecte negative, iar unele persoane chiar trebuie sa se fereasca. Acum, ca sa nu punem cafeaua pe primul loc cand incepem ziua si sa ne tina treji cand suntem adormiti poate in timpul zilei din cauza oboselii, este nevoie si de o alimentatie sanatoasa, care sigur ne-ar asigura un randament mai bun si fara cafea.
Dar, si vad ca s-a mai zis, prima problema reala ramane inutila ocupatie, adica lipsa de ocupatie, si anume fumatul!! Si eu am fumat, pt cateva luni, si ajungeam la aproape un pachet pe zi, cand nu eram deloc sub observatia mai atenta a parintilor - iar la 16 ani ai mei aveam destule ocazii sa le scap din ochi. Parca s-a mai zis, ca nici unui fumator nu-i place fumul de tigara, dar se gaseste o anumita placere in fumat... Ca si in orice pacat... Este o placere pe care o simtim in orice pacat, pt ca e o iluzie ca suntem liberi incalcand o porunca pe care daca am respecta-o am obtine de fapt adevarata liberate a fiintei noastre... La fel si cu fumatul, stim ca e inutil, degeaba ne amagim ca ne scapa de stres si altele. Ori e un moft, ori ne amagim, dar efectul este acelasi - ne sinucidem treptat, atentam la propria viata, pt ca efectele sunt sigure - cancer, diverse probleme de sanatate, pe plan psihic inclusiv. Eu am renuntat mai mult de teama de a-mi face rau si de a ma trezi cu probleme de sanatate, mai tarziu am inteles ca este si un pacat, si de ce anume. Nu este imposibil sa te lasi, dar este cu atat mai greu cu cat amani si fiecare fumator trebuie sa se astepte sa fie cu atat mai greu cu cat are mai multi ani la activ. Dar, daca exista hotarare, exista si reusita, si o reusita care va fi incununata de multe beneficii, in primul rand dreptul la o viata sanatoasa. Eu am reusit sa o conving si pe mama mea sa renunte la viciul asta, desi nu era chiar inraita, dar am speriat-o ca va avea probleme mari de sanatate. Cei care nu fumeaza, trebui sa-i ajute si pe ceilalti in primul rand sa constientizeze gravitatea actului, si apoi sa le fie aproape din momentul in care incepe sa renunte la fumat. Problema morala ar fi mai de ajutor totusi decat cea a sanatatii, in mai multe cazuri, pt ca au fost si sunt si fumatori care mor cu tigara in mana efectiv, si nu au avut vreo problema grava de sanatate desi au fumat o viata - dar cazurile acestea sunt exceptii, nu ne putem baza ca ne va ocoli si pe noi cancerul... Este o carte scrisa de Allen Carr, care ar fi utila fumatorilor care vor sa se lase fumat si celor care ar vrea dar cred ca nu pot. Se numeste "In sfarsit nefumator", si a fost recomandata si pe un alt post aici pe forum. Dar pun si eu linkul, pt cei care ajung mai intai sa citeasca de pe acest topic:
http://www.scribd.com/doc/49762/Allen-Carr-carte-antifumat

dragomirna 22.06.2008 12:46:37

din momentul in care incep*

alexandra28again 22.06.2008 16:27:16

este valabil si pentru celelalte bauturi carbogazoase precum fanta,sprite?

veilur 22.06.2008 18:14:56

Citat:

În prealabil postat de alexandra28again
este valabil si pentru celelalte bauturi carbogazoase precum fanta,sprite?

Daca ai probleme cu stomacul atunci cand bei carbogazoase(de exemplu aciditate stomacala, balonare), este recomandat sa nu bei.

alin.laurentiu 22.06.2008 20:03:56

Odata am vazut un video pe youtube, dar acum nu l-am mai gasit, cu un os de animal pus intr-un pahar de coca cola. Peste 24 de ore, nu mai era pic de os!!!

cristiboss56 22.06.2008 20:22:35

Citat:

Odata am vazut un video pe youtube, dar acum nu l-am mai gasit, cu un os de animal pus intr-un pahar de coca cola. Peste 24 de ore, nu mai era pic de os!!!

Probabil film sponsorizat de Pepsi ! Banui, oricum facut cu aportul concurentei.

cristiboss56 22.06.2008 20:23:00

Citat:

Probabil film sponsorizat de Pepsi ! Banui, oricum facut cu aportul concurentei.

tigerAvalo9 22.06.2008 23:56:19

Cofeina este in Coca-Cola.Coca Cola face si Fanta,Sprite etc.Eu m-am lasat de cola:Dbeau fanta:D

Makavelli 23.06.2008 00:37:45

Bauturile carbogazoase in general nu sunt prea sanatoase, dar coca-cola si cu pepsi in comparatie cu celelalte sunt cu mult mai nocive.Eu zic ca e diferenta mare de la sprite sa
zicem pana la coca cola, doar se simte diferenta :D cred ca stiti si voi despre ce e vorba.

cristiboss56 23.06.2008 04:15:09

Citat:

În prealabil postat de Makavelli
Bauturile carbogazoase in general nu sunt prea sanatoase, dar coca-cola si cu pepsi in comparatie cu celelalte sunt cu mult mai nocive.Eu zic ca e diferenta mare de la sprite sa
zicem pana la coca cola, doar se simte diferenta :D cred ca stiti si voi despre ce e vorba.

In general bauturile racoritoare , incolore, sunt mai putin nocive.

philalex 23.06.2008 10:17:53

da eu nu beau cola...ataca dintii...dar e bun la stomac...cand te deranjezi...au descoperit nemtii...are insa multe efecte nocive...in occident nu prea se bea...la noi toti tinerii sunt cu cola in mana....e jalnic...sfatul meu...sa nu mai beti cola...:)

pacifistul 23.06.2008 18:05:59

n-am citit tot ce scrie aici, ce stiu este ca un farmacist a descoperit un sirop de tuse, cu un gust placut. mai tarziu unora le-a venit ideea de a face o bautura carbogazoasa pe baza acestui sirop, acea bautura dovedindu-se a fi f buna la gust. asa a aparut coca-cola pe care o stim cu totii.:)

quasar 26.06.2008 00:45:49

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56
Citat:

Da, am inteles acum, oricum lipton nu este numai ceai curat, are si multe alte ingrediente "suspecte". Intamplator mi-a cazut in mana o sticla goala si am citit la ingrediente. Mi-e tare dor de celebrul si naturalul nectar bulgaresc. Tare, tare bun era si 100% real-natural.

nu inteleg de ce tre sa cumparam lipton sau nestea cand putem face in casa un ceai de menta de tei de macese uscate...cu putina catina...sau de flori de soc(fooarte aromat)..initial si eu cumparam nestea..

quasar 26.06.2008 00:47:43

Citat:

am vazut la televizor astfel de experimente: au pus o bucata de carne in cola, au lasat-o 48 de ore si nu a disparut, nu a patit nimic, au incercat sa curete si monede vechi de rugina si nu au reusit, au lasat si dinti umani in cola, dar nu li s-a schimbat culoarea
ca face rau cred si eu pentru ca are conservanti, dar nu cred ca este mai periculos decat alte sucuri carbogazoase

cele citate de georgiana le-am citit si eu mai demult si nu e vorba de cola pe care o bem ci de un concentrat de cola pe baza caruia se face mai departe sucul...oricum..tot rea este..

quasar 26.06.2008 00:49:47

Citat:

expresso scurt?>.......:| am baut o data si am crezut ori ca imi cad dintii de tare ce era...ori ca imi sta inima in loc...nu mai zic de palpitatii ..si ce tremuraturi de maini am avut..

Z.Lidia 26.06.2008 11:14:25

Compot de casa, proaspat, pus la rece, pe vremea asta e cel mai bun.
Si socata, facuta cu zeama de lamaie.
S-ar fi descoperit o multime de efecte benefice ale ciocolatei amarui. Se gaseste si de post. Contine teobromina, ar trebui sa ne trezeasca. Problema e ca ingrasa.
Eu mai beau cafea dimineata. Efectul de trezire ar fi, teoretic 6-8 ore cel mult, insa am niste insomnii.. Dorm vreo 5 ore din 24. Ceea ce nu ma deranjeaza prea mult, de fapt imi cam place. Dar nu e bine pentru sanatate, pe termen lung.

Dia20_diana 26.06.2008 20:53:52

Citat:

În prealabil postat de quasar
Citat:

cele citate de georgiana le-am citit si eu mai demult si nu e vorba de cola pe care o bem ci de un concentrat de cola pe baza caruia se face mai departe sucul...oricum..tot rea este..

aha, am inteles, ok :)

Dia20_diana 26.06.2008 20:58:47

Citat:

În prealabil postat de Z.Lidia

ce bine ar merge unul acum pe caldura asta...:rolleyes:
cele facute in casa sunt cele mai bune, dar problema multora este timpul si atunci e mai simplu sa cumperi unul dintr-un magazin, de efecte ne vom da seama peste cativa ani cand o sa ne intrebam de ce ne doare :dontgetit:
dar aceasta discutie despre chimicale si E-uri ar trebui extinsa la intreaga alimentatie, nici fructele sau legumele nu mai sunt 100% naturale, parca ar fi de plastic :(
am un dor dupa paine facuta in casa de bunica si rosii coapte in gradina, lapte proaspat de la vacuta:rolleyes::rolleyes::rolleyes: ferice de cei care stau la sat

cristiboss56 26.06.2008 21:12:13

Citat:

Citat:

În prealabil postat de Z.Lidia

ce bine ar merge unul acum pe caldura asta...:rolleyes:
cele facute in casa sunt cele mai bune, dar problema multora este timpul si atunci e mai simplu sa cumperi unul dintr-un magazin, de efecte ne vom da seama peste cativa ani cand o sa ne intrebam de ce ne doare :dontgetit:
dar aceasta discutie despre chimicale si E-uri ar trebui extinsa la intreaga alimentatie, nici fructele sau legumele nu mai sunt 100% naturale, parca ar fi de plastic :(
am un dor dupa paine facuta in casa de bunica si rosii coapte in gradina, lapte proaspat de la vacuta:rolleyes::rolleyes::rolleyes: ferice de cei care stau la sat

Este si comoditatea la mijloc, plus ca ne-am obijnuit organismul cu aditivii alimentari , foarte daunatori si inselatori.

Kora 26.06.2008 22:05:59

Cred ca cea mai mare crima e sa le dam copiilor asa ceva. Fiica-mea are 6 ani si nu e fan CocaCola pt ca nu am invatat-o. Cand ii este sete bea apa, pt asa este normal.Educatia inseamna si a sti sa mananci si sa bei sanatos.Nu spun sa o dam toti pe vegetarian , dar macar nu junk -food!La facultate am avut un curs de igiena alimentatiei,in care , printre altele spunea ca e de preferat sa mananci ciocolata,decat sa bei, fie si un pahar de Cola.

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:24:04.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.