Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   sfaturi pentru suflet (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4090)

radup 09.07.2008 20:13:26

Mi-am pierdut linistea sufleteasca.Imi iubesc sotia dar ea imi spune mereu ca dragoste cu forta nu se poate (si asta dupa 10 anisori de casnicie).O respect si mi-e tare dor de ea.Oare ce ar putea sa ne mai apropie?Pot eu oare sa recapat un loc in inima ei?
Ajutati-ma cu un sfat prietenesc!

achimovjan 09.07.2008 20:29:22

Citat:

În prealabil postat de radup
Mi-am pierdut linistea sufleteasca.Imi iubesc sotia dar ea imi spune mereu ca dragoste cu forta nu se poate (si asta dupa 10 anisori de casnicie).O respect si mi-e tare dor de ea.Oare ce ar putea sa ne mai apropie?Pot eu oare sa recapat un loc in inima ei?

Imi pare rau pt tine.Paote este ceva trecator,o fii in vreo pasa proasta,cine stie.Roaga-te la Mantuitorul si Maica Domnului,ingenuncheaza in fata icoanei si spune-le Lor durearea Ta,spune-le sa te ajute.Apoi inceraca si cu lucruri mai practice,invt-o la o cina in oras,la un restaurant select,cumpara-i flori,de care stii ca-i plac ei,incearca sa iesiti din rutina.Rutina distruge orice relatie;femeile vor sa se simta iubite,dupa 10 ani,la fel ca-n prima zii.Spune-i si ei cat de mult o iubesti,gateste tu in locul ei,cumpara-i o rochie faina,chiar daca mai scumpa,un inel nou,ca semn al reinoirii dragostei voastre.Si in fiecare seara,roaga-te Maicii Domnului,spune-i durearea Ta,si ea va deveni mijlocitoare intre tine si sotia suparata.Nu deznadajduii,multi patim asa,unii ca mine dupa mai putin timp.Asta este,riscul vietii in doi.

ory 10.07.2008 09:11:48

Ce neindemanatici sunt barbatii!!!Eu nu inteleg cum spun acesteia adesea ca iubesc,dar ca nu pot sa apropie persoana iubita de ei.Pai,prin aceasta iubire iti vine si inspiratia,nu poti pur si simplu sa pretinzi ca iubesti,simtirea insasi puternica si neinvinsa te indeamna sa faci tot posibilul pentru a apropia persoana iubita de tine.Sa faci multe lucruri marete si nebune,placut de nebune,trebuie sa mai existe o portita insuflata de persoana iubita,pentru a putea sa gasesti trucurile de care ai nevoie pentru a o seduce...din nou.Mai ales avand marele atu ca stii foarte bine despre cine este vorba,despre ce om este vorba,cunoscandu-l destul de bine in cei zece ani de convietuire.
Pe de alta parte,mai exista si inconvenientul pierderii misterului,tocmai pentru ca sotia ta stie cu cine are de-a face,poate sa nu se mai arate interesata indiferent de eforturile pe care le faci pentru a o castiga.Nu stiu,este intr=adevar o situatie dificila.
Cred ca,in primul rand ar trebui sa ai incredere in tine,aceasta se simte si atrage in acelasi timp.Depinde si de greselile si suferintele pricinuite in timpul casniciei persoanei iubite,caci noi aici am vazut doar o teorie,nu stim care a fost situatia ce a generat aceasta despartire.Bine-nteles ca este nevoie si de multa rugaciune,credinta si intelepciune pentru a pune inceput bun,caci reluarea unei casnicii apuse presupune si anumite schimbari,schimbari reale si sincere pentru a nu se ajunge iarasi in situatia de fata.Pe langa cadouri si alte tertipuri de seductie,este nevoie IN PRIMUL RAND de dovezi in care persoana dezamagita sa-si recapete increderea in cel care a dezamagit-o,dar si in ea insasi,fiindca in duritatea aparenta si nemiloasa pe care o afiseaza,sta salasluita si sensibilitatea si durerea de-a fi fost dezamagita si subestimata.

cristiboss56 10.07.2008 11:42:16

Or fi barbatii neandemanatici cum spune Ory, dar problema este alta de citim atent cele expuse. El o iubeste, o doreste, dar ea nu-i mai accepta dragostea. Deci, aici nu-i vorba de neandemanarea barbatului ci de smintirea femeii ce considera dintr o data, dragostea sotului ceva desert, fara importanta. Smintirea poate atinge oricand atat pe barbat cat si pe femeie, pentru ca vrajmasul nu tine cont nici de sex, nici de nationalitate. Cate cazuri au fost, sunt si vor fi de smintire in casnicie si mai ales in casniciile "fortate", intretinute artificial dintr un motiv sau altul.

achimovjan 10.07.2008 12:29:10

Citat:

În prealabil postat de ory
Ce neindemanatici sunt barbatii!!!Eu nu inteleg cum spun acesteia adesea ca iubesc,dar ca nu pot sa apropie persoana iubita de ei.Pai,prin aceasta iubire iti vine si inspiratia,nu poti pur si simplu sa pretinzi ca iubesti,simtirea insasi puternica si neinvinsa te indeamna sa faci tot posibilul pentru a apropia persoana iubita de tine.Sa faci multe lucruri marete si nebune,placut de nebune,trebuie sa mai existe o portita insuflata de persoana iubita,pentru a putea sa gasesti trucurile de care ai nevoie pentru a o seduce...din nou.Mai ales avand marele atu ca stii foarte bine despre cine este vorba,despre ce om este vorba,cunoscandu-l destul de bine in cei zece ani de convietuire.
Pe de alta parte,mai exista si inconvenientul pierderii misterului,tocmai pentru ca sotia ta stie cu cine are de-a face,poate sa nu se mai arate interesata indiferent de eforturile pe care le faci pentru a o castiga.Nu stiu,este intr=adevar o situatie dificila.
Cred ca,in primul rand ar trebui sa ai incredere in tine,aceasta se simte si atrage in acelasi timp.Depinde si de greselile si suferintele pricinuite in timpul casniciei persoanei iubite,caci noi aici am vazut doar o teorie,nu stim care a fost situatia ce a generat aceasta despartire.Bine-nteles ca este nevoie si de multa rugaciune,credinta si intelepciune pentru a pune inceput bun,caci reluarea unei casnicii apuse presupune si anumite schimbari,schimbari reale si sincere pentru a nu se ajunge iarasi in situatia de fata.Pe langa cadouri si alte tertipuri de seductie,este nevoie IN PRIMUL RAND de dovezi in care persoana dezamagita sa-si recapete increderea in cel care a dezamagit-o,dar si in ea insasi,fiindca in duritatea aparenta si nemiloasa pe care o afiseaza,sta salasluita si sensibilitatea si durerea de-a fi fost dezamagita si subestimata.

Draga ory,daca ar fii multe femei asa filosoafe ca tine(nu o zic peiorativ,ci admirativ),poate am avea si noi barbatii mai putine fire albe in cap.:D.Dar pentru ca nu este asa,noroc ca ne ajuta Dumnezeu si Maica Domnului,ca altfel nu stiu cum am scoate-o la capat.

7th_Brigade_TzHL 10.07.2008 13:03:41

Indiferent de ce as spune eu... eu sunt doar un om... dar conteaza ce a spus Domnul nostru Iisus Hristos:

Matei 5:22. Eu insa va spun voua: Ca [color=red]oricine se manie pe fratele sau[/color] vrednic va fi de osanda; si cine va zice fratelui sau: netrebnicule, vrednic va fi de judecata sinedriului; iar cine va zice: nebunule, vrednic va fi de gheena focului.

cristiboss56 10.07.2008 13:31:55

Adevart va fi, inghesuiala mare la ghena focului! ! !

ory 10.07.2008 13:47:26

Cristi,eu inteleg ca iubirea copleseste un suflet,ca acest o i-o impartaseste sotiei sale,dar poate ca doar verbal,ceea ce schimba radical situatia.Noi nu stim ce face acest barbat concret pentru a-si recastiga dragostea sotiei,in afara de simtamintele puternice pe care le etaleaza.Eu cred ca iubirea este neputincioasa doar la forma sa verbala,iar ceea ce determina aceasta in mod fizic,INSEAMNA TOTUL.

vsovi 10.07.2008 13:55:35

deci te-am iertat 70xcate7 :) draga achimovjean fiindca dai unele citate superbe din scripturi...

cristiboss56 10.07.2008 15:06:23

Citat:

Radup draga, vad ca ai intrat in umbra dupa postarea suferintei tale. Corect ar fi, pentru a nu mai naste dileme si controverse inutile, sa mai intri cu cate un raspuns la cele afirmate aici. Nu de alta, dar este durerea ta si trebui lamurita cat de cat. In primul rand sa vedem cauza racirii relatiei dintre voi, pentru ca in asta lume nimic nu este intamplator si mai ales in dragoste, in casnicie, in viata de cuplu in general.

achimovjan 10.07.2008 17:13:34

Citat:

În prealabil postat de 7th_Brigade_TzHL
Indiferent de ce as spune eu... eu sunt doar un om... dar conteaza ce a spus Domnul nostru Iisus Hristos:

Matei 5:22. Eu insa va spun voua: Ca [color=red]oricine se manie pe fratele sau[/color] vrednic va fi de osanda; si cine va zice fratelui sau: netrebnicule, vrednic va fi de judecata sinedriului; iar cine va zice: nebunule, vrednic va fi de gheena focului.

"nebuni si orbi"i-a facut Mantuitorul pe farisei,"care strecurati tantarul si inghititi camila".Mai apoi,Mantuitorul a zis sa nu facem pe fratele nostru nebun,sau prost,insa un om care spune ca sotii isi fac femeile curve,ca le sulemenesc pt diavol,pt mine este un nebun de fariseu

7th_Brigade_TzHL 10.07.2008 19:56:10

Apocalipsa 5
5. Si unul dintre batrani mi-a zis: Nu plange. Iata, a biruit leul din semintia lui Iuda, radacina lui David, ca sa deschida cartea si cele sapte peceti ale ei.
(...)
9. Si cantau o cantare noua, zicand: Vrednic esti sa iei cartea si sa deschizi pecetile ei, fiindca ai fost injunghiat si ai rascumparat lui Dumnezeu, cu sangele Tau, oameni din toata semintia si limba si poporul si neamul;

Este adevarat ca Domnul Iisus Hristos a certat fariseii, dar El avea acest drept pentru ca este Dumnezeu si a trait o viata fara pata pe pamant. El este CUVANTUL care a venit in lume. Pentru noi ceilalti care nu avem viata fara pata a Domnului Iisus Hristos, nu putem avea inaltimea Lui in a judeca.

achimovjan 10.07.2008 22:33:41

Citat:

Apocalipsa 5
5. Si unul dintre batrani mi-a zis: Nu plange. Iata, a biruit leul din semintia lui Iuda, radacina lui David, ca sa deschida cartea si cele sapte peceti ale ei.
(...)
9. Si cantau o cantare noua, zicand: Vrednic esti sa iei cartea si sa deschizi pecetile ei, fiindca ai fost injunghiat si ai rascumparat lui Dumnezeu, cu sangele Tau, oameni din toata semintia si limba si poporul si neamul;

Este adevarat ca Domnul Iisus Hristos a certat fariseii, dar El avea acest drept pentru ca este Dumnezeu si a trait o viata fara pata pe pamant. El este CUVANTUL care a venit in lume. Pentru noi ceilalti care nu avem viata fara pata a Domnului Iisus Hristos, nu putem avea inaltimea Lui in a judeca.

Pai fratele nostru le face pe mamele noastre curve,pe sotiile noastre la fel.Voi chiar nu aveti sange in vine?

7th_Brigade_TzHL 11.07.2008 17:22:02

Coloseni 3:13. Ingaduindu-va unii pe altii si iertand unii altora, daca are cineva vreo plangere impotriva cuiva; dupa cum si Hristos v-a iertat voua, asa sa iertati si voi.

mirelat 12.07.2008 05:46:47

Citat:

În prealabil postat de achimovjan
Si in fiecare seara, roaga-te Maicii Domnului, spune-i durerea Ta, si ea va deveni mijlocitoare intre tine si sotia suparata.

ce frumos...

radup 12.07.2008 08:51:31

Am citit mesajele voastre!Am inceput sa-l caut pe Dumnezeu si nadajduiesc ca El sa-mi lumineze gandurile si sa-mi aduca liniste sufleteasca!Este inutil sa spun ca am facut si am dres.Linistea sufleteasca va veni numai de la Maica Domnului iar eu nadajduiesc sa ma ajute sa-mi pastrez familia intacta si, mai ales, sa ma bucur de copilul meu (pe care ea vrea sa-l ia)!

achimovjan 12.07.2008 10:11:44

Citat:

Am citit mesajele voastre!Am inceput sa-l caut pe Dumnezeu si nadajduiesc ca El sa-mi lumineze gandurile si sa-mi aduca liniste sufleteasca!Este inutil sa spun ca am facut si am dres.Linistea sufleteasca va veni numai de la Maica Domnului iar eu nadajduiesc sa ma ajute sa-mi pastrez familia intacta si, mai ales, sa ma bucur de copilul meu (pe care ea vrea sa-l ia)!

Spune-ne cum te numesti tu,sotia si copilul.As vreasa-i rog pe toti fratii de pe acest forum sa ne rugam pentru ei.Fiecaare la ce Sfant are evlavie,si toti la Mantuitorul si Maica Domnului.de asemenea,maine este duminica,treceti-i si pe ei pe pomelnic,si rugati-va la Sfanta Liturghie pt ei.Macar ata sa putem face si noi.E mare durere cand o familie se desparte,mai ales daca au si copil.:(

costel 12.07.2008 10:40:38

Jan, e minunat sa ai dragoste fata de aproapele tau, caci a iubi e adevarata fericire, iar a uri e adevaratul chin. Insa ce trebuie sa facem? Pentru ca ne indemni sa fim cuprinsi de ura fata de majoritatea preotilor si sa ne rugam pentru aceasta persoana. Aici sunt insusiri mai mult ale omului vechi, decat ale celui nou. Ia aminte ca insusirile omului nou trebuie sa fie toate noi, nici o insusire veche nu i se potriveste.

achimovjan 12.07.2008 12:27:58

Citat:

În prealabil postat de costel
Jan, e minunat sa ai dragoste fata de aproapele tau, caci a iubi e adevarata fericire, iar a uri e adevaratul chin. Insa ce trebuie sa facem? Pentru ca ne indemni sa fim cuprinsi de ura fata de majoritatea preotilor si sa ne rugam pentru aceasta persoana. Aici sunt insusiri mai mult ale omului vechi, decat ale celui nou. Ia aminte ca insusirile omului nou trebuie sa fie toate noi, nici o insusire veche nu i se potriveste.

Nu am indemnat pe nimeni sa urasca pe nimeni.Nu am scris nicaieri sa urati preotii,ci doar sa aveti discernamant,sa nu luati un lup drept pastor,nu de alta,dar veti fii sfasiati de ei.Eu am suferit mult,foarte mult de pe urma lor,am fost la un pas de moarte,tot din cauza lor.Stiu ca poate nu ai sa ma crezi,insa eu nu mint.Daca nu mi-ar fii pasat de voi,oare v-as fii scris toate astea?Nu-mi era mai usor sa ma fac placut voua,sa-i laud si eu,sa zic ca totul este perfect,ca suntem ortodocsi desavarsiti,si altele de acest gen.Am vorbit din experienta,si provocat de niste articole primite pe mail,mai ales despre Sf Euharistie.Uite,ca sa vezi ca nu te mint,vorbeste cu duhovnicul tau,spune-i ca vrei sa te impartasesti la fiecare liturghie,si sa vezi ce-ti va spune.Sau uite,ia legatura de exemplu cu doi Ierarhi,singurii cu care au pot discuta sincer,cu IPS Iosif al Frantei si Europei Meridionale,si cu IPS Serafim Joanta,al Germaniei si Europei Centrale.vei vedea cat au ei de tras de la fratii lor,ierarhi si preoti,tocmai pe acest subiect,si nu numai.La IPS Iosif m-am spovedit odata,eram la Putna,pentru ca un ieromonah de acolo,fara nici un motiv ma orpise de la Imapartasanie.El ca ierarh,s-a suparat foarte tare,si m-a impartasit cu mana lui.Sau vorbeste cu Par Teofil de la Sambata ,si vei vedea ca nu sunt singurul atat de indignat.Eu insa sunt o fire foarte pasionala(sunt jumatate rus),si de aceea reactionez mai dur.Sa stii,ca nu in multimea preotilor si ierarhilor sta adevarul,ci in cei putini,insa care fac voia Domnului.Si Mantuitorul a zis"nu te teme,turma mica,caci voua a binevoit Tatal sa va dea Imparatia Sa".

radup 15.07.2008 23:38:42

Am fost si m-am rugat la racla parintelui Argatu; as vrea sa mai merg acolo; stiti cumva unde as mai putea sa merg sa discut cu un preot?(de fapt vorbesc saptamanal cu parintele duhovnic si destul de des cu tata socru-preot si el).Am auzit de Prislop si de mormantul parintelui Arsenie Boca!Ajutati-ma va rog!Va multumesc!

mirelat 16.07.2008 06:43:33

Draga Radu, nu stiu de ce, am impresia ca esti din Bucuresti. Daca da, nu gasesti tu acolo atatea biserici si manastiri linistitoare, si parinti cu sfat bun? Nu zic sa nu cauti si in tara, dar stii cum se spune, nu e nevoie sa mergi din biserica in biserica, la nevoie cea mai apropiata de casa ta este cea indicata. Iar inainte sau dupa, incearca sa vorbesti si cu cineva apropiat sotiei tale, poate asa din vorba in vorba ai sa intelegi ce o doare, daca ea nu poate sau nu vrea sa-ti spuna direct. Dumnezeu sa-ti ajute si tie, ca tare necajit trebuie sa fii daca sotia nici acum dupa atata timp nu-ti vorbeste (mi-am adus aminte ca ne-ai mai intebat tu despre problema asta cu ceva vreme in urma).

achimovjan 16.07.2008 08:27:25

Citat:

Am fost si m-am rugat la racla parintelui Argatu; as vrea sa mai merg acolo; stiti cumva unde as mai putea sa merg sa discut cu un preot?(de fapt vorbesc saptamanal cu parintele duhovnic si destul de des cu tata socru-preot si el).Am auzit de Prislop si de mormantul parintelui Arsenie Boca!Ajutati-ma va rog!Va multumesc!

La Par Arsenie Boca este foarte bine sa mergi.el este un Sfant.Cat despre restul,mai bine te rogi tu singur la Dumnezeu,mai bine mergi si te impartaseste,si ai sa te linistesteti.Nu astepta ajutaor de la oameni,ca la noi,cate "bordeie,atatea obiceie".Uite,la Par Teofil,de la Sambata de sus poti merge.El este un om realist,care asculta de Dumnezeu,si nu cauta la fata oamenilor.La Sambata este si izvorul Par Arsenie,si Pestera lui,sunt multe Sf Moaste.Insa daca nu te vei impartasi,nu te vei linisti.Si la urma urmei,fii barbat.Nu mai vrea,sa fie sanatoasa.Acu ca ne-ai zis ca tatal socru este preot,m-am lamurit.Daca a educat-o in spirit popesc,nu-i de mirare ca nu te mai iubeste.Tu ai nevoie mai mult de Dumnezeu,ca oamenii,majoritatea sunt fatarnici,mai ales ortodocsii romani.

Cu curaj inainte,lumea este plina de femei!:)

anita 16.07.2008 08:59:56

"Tu ai nevoie mai mult de Dumnezeu,ca oamenii,majoritatea sunt fatarnici,mai ales ortodocsii romani. "

Si tu cum esti?

vsovi 16.07.2008 09:29:47

Citat:

Citat:

Apocalipsa 5
(...)

Pai fratele nostru le face pe mamele noastre curve,pe sotiile noastre la fel.Voi chiar nu aveti sange in vine?

draga achimovjean, poi de ce nu ai citit corect ca nu eu le-am facut asha ci gLumea shi lipsa de priveghere... eu incercam sa le scot shi nu eu ci Hristos, ca el sarmanul a zis ashea, dar dumneata n-ai de unde sa shtii... deci te iert ca eshti sluga singelui shi a carnii deshi ar fi trebuit sa shtii daca ai terminat o facultate ortodoxa ca noi ortodocshii cinstim Duhul shi nu sufletul omului adica cel al sangelui shi al carnii... deci iata ca n-avem sange in vene... ci cate o picatura de vin :)

radup 17.07.2008 22:11:34

Fratilor, problema e ca are pe altcineva iar parintii ei nu sunt nici ei de acord cu asta.Oricum, raman tot parintii ei dar nadajduiesc ca si ei, ca si mine, privesc partea plina a paharului.Dumnezeu sa va ajute pe toti cei ce nadajduiti in Hristos si Prea Curata Sa Maica.

mirelat 18.07.2008 20:27:08

Citat:

problema e ca are pe altcineva

atunci e cam grav. ai idee de ce s-a ajuns la asta?

mirelat 18.07.2008 20:28:50

Citat:

nadajduiesc ca si ei, ca si mine, privesc partea plina a paharului.

si care ar fi partea plina a paharului in cazul asta? ca am inteles ca ea vrea sa se desparta si sa-ti ia si copilul.

achimovjan 18.07.2008 21:40:25

Citat:

În prealabil postat de anita
"Tu ai nevoie mai mult de Dumnezeu,ca oamenii,majoritatea sunt fatarnici,mai ales ortodocsii romani. "

Si tu cum esti?

eu sunt doar crestin,nu imi mai zic ortodox,pentru ca mi se pare mandrie.ceva de genul,eu sunt mai destept ca voi,mai catolicilor si protestntilor.oricum,in Crez se zice doar "cred intr-Una Sfanta,Sobornicesaca si Apostoleasca Biserica.Nu se zice nimic ca biserica ar fii ortodoxa,catolica,protestanta,etc.Atunci de ce sa-mi pu neu un nume in plus.Asa ,ca sa ma dau mare si tare?

radup 22.08.2008 20:56:29

Citat:

Citat:

La Par Arsenie Boca este foarte bine sa mergi.el este un Sfant.Cat despre restul,mai bine te rogi tu singur la Dumnezeu,mai bine mergi si te impartaseste,si ai sa te linistesteti.Nu astepta ajutaor de la oameni,ca la noi,cate "bordeie,atatea obiceie".Uite,la Par Teofil,de la Sambata de sus poti merge.El este un om realist,care asculta de Dumnezeu,si nu cauta la fata oamenilor.La Sambata este si izvorul Par Arsenie,si Pestera lui,sunt multe Sf Moaste.Insa daca nu te vei impartasi,nu te vei linisti.Si la urma urmei,fii barbat.Nu mai vrea,sa fie sanatoasa.Acu ca ne-ai zis ca tatal socru este preot,m-am lamurit.Daca a educat-o in spirit popesc,nu-i de mirare ca nu te mai iubeste.Tu ai nevoie mai mult de Dumnezeu,ca oamenii,majoritatea sunt fatarnici,mai ales ortodocsii romani.

E lumea plina de femei dar una este cea pe care o iubesc, asa cum si Hristos este unic;nu pot trada si nici nu pot minti;sunt cazut in mii de greseli si trebuie sa suport pe cele ale sotiei, de ce sa-mi fac pacate cautand in lumea larga un suflet pe care sa-l am aproape si sa nu-l pot iubi?Caut solutii sa ma impac cu sotia care mi-a daruit-o bunul Dumnezeu si sa suport toate incercarile pe care bunul Dumnezeu mi le da spre indreptarea mea.Ajutati-ma va rog cu o rugaciune, un sfat, un idemn, o indrumare catre un duhovnic!!!!!
Dumnezeu sa va binecuvanteze!

mirelat 25.08.2008 02:06:10

draga radu, bine faci ca nu cauti alte femei, asta e semn bun ca nu ti-ai pierdut capul in urma acestei incercari. dar de ce vrei indrumari catre un duhovnic, ca inteleg ca ai deja unul... roaga-te sa-l lumineze Dumnezeu sa-ti dea sfatul cel bun atunci cand vorbesti cu el. si spune cat mai des rugaciunea aceea, a sotilor unul pentru altul, cred ca ajuta.

radup 26.08.2008 13:37:41

Citat:

În prealabil postat de mirelat
draga radu, bine faci ca nu cauti alte femei, asta e semn bun ca nu ti-ai pierdut capul in urma acestei incercari. dar de ce vrei indrumari catre un duhovnic, ca inteleg ca ai deja unul... roaga-te sa-l lumineze Dumnezeu sa-ti dea sfatul cel bun atunci cand vorbesti cu el. si spune cat mai des rugaciunea aceea, a sotilor unul pentru altul, cred ca ajuta.

Socrul meu, preot, mi-a spus sa mai am rabdare!Ma lovesc in continuare de un munte de gheata si nu am gasit inca picatura de apa care sa incerce sa inmoaie acest iceberg!!!Spre in continuare si cred ca bunul Dumnezeu ma va calauzi si ma va sfatui.

7th_Brigade_TzHL 29.08.2008 23:55:45

Socrul cred ca te-a indrumat sa ai rabdare probabil gandindu-se la faptul ca in general relatiile dintre o femeie maritata si un alt barbat sunt privite negativ de societate, si va exista deci o presiune asupra sotiei tale sa revina la o viata de familie normala.

Parerea mea e sa nu faci nici un pas spre divort pentru ca este scris:
Pildele lui Solomon 25
21. De flamanzeste vrajmasul tau, da-i sa manance paine si daca inseteaza, adapa-l cu apa,
22. Ca numai asa ii ingramadesti carbuni aprinsi pe capul lui si [color=red]Domnul iti va rasplati tie.[/color]

mariaC 15.09.2008 14:58:53

buna ziua, am 32 de ani, la anul o sa ma marit, inca stau impreuna cu noul meu sot,parintii mei sunt despartiti de 25 de ani, am pacate grele,tata (nu este bine sa-l vorbesc de rau dar am facut-o de nenumarate ori) s-a comportat foarte urat cu mama si cu noi (mai am o sora), mama mea este foarte bolnava, azi tatal meu a venit cu actuala lui sotie la mine la servici (sa ma vada spun ei, cu un ranjet subtil), nu vreau sa-l chem la mine la nunta, mamei si in momentul de fata ii este frica de el, ce ma sfatuiti? va multumesc

radup 30.09.2008 20:58:49

Citat:

Sunt in impas!Tocmai m-a sunat sotia lui "Fat Frumos" si mi-a spus adresa cuibosorului de nebunii al celor doi amorezi (sotul ei si sotia mea); ea a plecat de acasa, a luat copilul si-l tine la sora ei;le-a spus si parintilor ca eu sunt paranoic si o acuz pe nedrept;problema cea mare este ca-l iubeste pe el si se bate cu pumnul in piept ca-si iubeste familia formata din ea si copil.
Se pare ca pe mine nu ma mai iubeste si mi-a luat si copilu de acasa.
Oare cum va deslusi Bunul Dumnezeu toate itele astea intrucat nu stiu incotro sa alerg si cui sa-i spun aceste fapte;nimeni nu ma crede si nu stiu ce atitudine sa iau; am zis sa incerc sa fiu calm si sa nu ma manifest in niciun fel;spuneti-mi va rog o rugaciune folositoare pentru descoperirea adevarului; n-as vrea sa-mi pierd familia; ii iubesc foarte mult si ma tem de mania Domnului.
Doamne Iisuse Hristoase, rogu-te ai grija de casa mea si lumineaza-ne mintile!

mirelat 30.09.2008 21:12:23

Draga Radu, roaga-te la Sf. Parascheva sa ti-o aduca inapoi acasa. E grabnica ajutatoare sfanta, dar roaga-te din suflet, sa-ti aduca linstea in familie. Poate ajungi si la Iasi, ca e mare sarbatoare pe 14 Oct. Am sa fiu si eu acolo, dar mai din vreme, ca nu am timp sa stau la cozile imense care se formeaza la Mitropolie cu ocazia asta.

Doamne ajuta!

radup 30.09.2008 21:40:01

Citat:

Draga Radu, roaga-te la Sf. Parascheva sa ti-o aduca inapoi acasa. E grabnica ajutatoare sfanta, dar roaga-te din suflet, sa-ti aduca linstea in familie. Poate ajungi si la Iasi, ca e mare sarbatoare pe 14 Oct. Am sa fiu si eu acolo, dar mai din vreme, ca nu am timp sa stau la cozile imense care se formeaza la Mitropolie cu ocazia asta.

Doamne ajuta!

Aseara am citit Paraclisul Maicii Domnului, iar astazi, trecand pe la Biserica cu hramul Adorimirii Maicii Domnului, am lasat un pomelnic si trei lumnari; iar seara am aflat vestea (nu prea grozava); e si asta un semn al Bunului Dumnezeu, mi-a descoperit adevarul;ramane ca eu sa ma port in continuare cu inima curata ("...inima curata zideste intru-mine Dumnezeule si Duh Drept innoieste in cele dinlauntru ale mele...")
Cred totusi ca Bunul Dumnezeu nu va permite desfacerea a 2 casatorii pentru o (dragoste?) falsa.E o minciuna care-l manie pe Dumnezeu.Mai sunt 2 copii care-si asteapta tatal si o sotie care-si iubeste sotul.Nu inteleg de ce a trebuit sa se intample asta!!!
Doamne Iisuse Hristoase, mantuieste-ma si ma miluieste pe mine pacatosul!!!

mirelat 01.10.2008 05:55:21

pe 1 Octombrie sarbatorim Acoperamantul Maicii Domnului, citeste acest Acatist si sa-ti fie cu folos.

Doamne ajuta!

dulcineea 01.10.2008 09:37:20

Citat:

destul de des cu tata socru-preot si el).

si ce iti zice referitor la educatia duhovniceasca data fiicei`??

dulcineea 01.10.2008 09:41:27

Citat:

curaj !,are grija Maica Domnului daca te rogi Ei si iti pui nadejdea in Ea!

arkash 02.11.2008 23:19:16

Citat:

În prealabil postat de dulcineea (Post 94698)
curaj !,are grija Maica Domnului daca te rogi Ei si iti pui nadejdea in Ea!

Nadajduiesc in continuare!
Si noaptea visez ca familia mea s-a reunit!
Dimineata constat ca a fost numai un vis!
Oare va veni si acea dimineata insorita?
Nu-mi ramane decat sa sper si sa ma rog ca Bunul Dumnezeu sa ma ierte!
Doamne-ajuta!

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:58:27.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.