Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   voi ce credeti? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4091)

alexa.oni 10.07.2008 06:37:40

Buna , nu de mult am vazut la stiri ceva de genu:ca dupa spusele lui Socrate mai e mult pana cand va veni apocalipsa .
Eu sunt de parere ca doar Dumnezeu stie .
Voi ce credeti!

7th_Brigade_TzHL 10.07.2008 11:01:54

Matei 24:44. De aceea si voi fiti gata, ca [color=red]in ceasul in care nu ganditi[/color] Fiul Omului va veni.

Apocalipsa 22:7. Si iata [color=red]vin curand[/color]. Fericit cel ce pazeste cuvintele proorociei acestei carti!

tigerAvalo9 10.07.2008 11:03:35

eu cred ca in secolul asta va fi..lumea prea s-a modernizat si s-a inrautatit la suflet

cristiboss56 10.07.2008 11:09:03

Citat:

În prealabil postat de alexa.oni
Buna , nu de mult am vazut la stiri ceva de genu:ca dupa spusele lui Socrate mai e mult pana cand va veni apocalipsa .
Voi ce credeti!

Multe zvonuri, stiri, spuse si nespuse circula privind sfarsitul lumii. Cand va sa fie ,va fi. Cert este ca va fi, dar cand si cum, numai Dumnezeu Tatal stie. Mi se pare si foarte putin important acest lucru privit din punctul de vedere, al celor lumesti, pentru ca un sfarsit cert este pentru fiecare in parte. Cum ne gaseste acest sfarsit este cu mult mai important, privit din punct de vedere crestin ortodox. Ce putem face sau cu ce ne ajuta de stim ca peste o ora va fi sfarsitul lumii? Mai putem recupera ceva din agoniseala nebuna ce am facut in asta viata? Deci gandul la sfarsit trebui sa-l avem in minte tot timpul, gandul la moarte, la nimicimea noastra in toate si in tot. De avem gandul la moarte , la sfarsitul nostru ,inevitabil, de aici, constientizam inutilitatea multor fapte, ganduri rele ale noastre, suntem mult mai bine ancorati in realitate si dam credintei noastre sensul real, intru vrednicia mantuirii sufletelor noastre. Viata de aici, o clipa in fata vesniciei, o clipa ce -o irosim in fapte si lucruri de nimic. Aici este durerea si neantelegerea multora din noi, irosirea clipei de aici, ratand viata ce va sa fie.

vsovi 10.07.2008 12:45:16

de la rasarit pana la miazazi, cer scuze shi vor fi adunatzi totzi robii lui Dumnezeu din cele patru vanturi... shi vor invia cei mortzi doi cate doi... din loc in loc... dar nu prin minuni absurde shi mishelii facute de inaintemergatorii lui antihrist ci la auzul Trambitzei Domnului shi la Cuvantul Lui Dumnezeu... shi vor fi un singur popor shi Dumnezeul Lor va fi in Mijlocul Lor... :)

emanuel2007 10.07.2008 14:24:20

dupa unii sfinti ca sf serafim de sarov si sf nil pustnicul sfarsitul va fi cam peste 480 de ani , adica ei au spus ca lumea tine 8000 de ani de la creatie , iar in 1992 am fost in anul 7500 de la creatie ...

vsovi 10.07.2008 15:10:44

pentru rugaciunile sfintzilor.

adrian010155 10.07.2008 16:47:38

Vsovi, de unde stii ca "judecata se va face in Romania"? Din profetiile lui Sundar Singh?
Desigur, asa este firea umana, curioasa.
Probabil fiecare dintre noi a incercat sa simta mesajul Apocalipsei, pentru ca de inteles, doar cu mintea, fara o deschidere divina, este mai greu de presupus ca s-ar putea realiza, cel putin in ce ma priveste.
Ziua judecatii va veni atunci cand se va implini toata dreptatea, asa cum spune insusi Dumnezeu si va fi in urma parcurgerii unui intreg sir de evenimente specifice, asa cum desigur stim cu totii.
Exista multe semne mentionate in Sfanta Scriptura prin care sa fim avertizati de apropierea implinirii timpului si, de altfel, observam derularea unora dintre ele chiar acum, in zilele noastre dar sa nu uitam ca, in fata lui Dumnezeu, o zi este ca o mie de ani, iar o mie de ani ca o zi. Asadar nu cred ca e bine sa ne dam cu presupusul asupra datei cand va fi Ziua Judecatii.
De lucrul acesta se ocupa o multime de secte.
Noi sa nu ne ratacim de la Dumnezeu si sa marturisim continuu "Astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa fie". Amin.

adrian010155 10.07.2008 19:15:22

Asa spune, dragul meu. Acum inteleg ca este vorba de unele interpretari personale. Nu este nici o problema daca iti exprimi propriile pareri dar se cuvine sa precizezi lucrul acesta si nu sa le pui ca afirmatii ale sfintilor, proorocilor sau chiar ale Domnului insusi. Eu chiar sunt interesat sa citesc acele scriei. Nu am deloc pretentia ca am citit tot ce se poate citi legat de aceasta problema, dimpotriva. Am vazut insa ca Sfanta Biserica Ortodoxa nu face astfel de precizari.

sofiaiuga 10.07.2008 20:37:21

esteo vedenie a SFINTULUI CALINIC DE LA CERNICA ,cind ,dupa rugaciune catre Dumnezeu in leg cu sfirsitul lumii i s-a aratat pe cer anul 8750[cred ,dar aproximez caci am citit mai demult]care inseamna anul 1992.

adrian010155 10.07.2008 22:09:21

Multumesc Sofiaiuga!

tigerAvalo9 10.07.2008 22:28:24

cred ca Apocalipsa din Biblie mai e pana vine dar Apocalipsa facuta cu mana oamenilor numai e mult,cu bombele astea atomice

paraschevaiasi 11.07.2008 07:49:32

nu cred ca tine de noi ce credem cand va fi apocalipsa, nimeni nu stie cand va fi ca altfel ne-am pregati pt mantuire si nu ne-am mai pierde timpul cu tot felul de tampenii si sa spunem ca mai avem timp pt cainta. Noi trebe sa ne gandim ca sfarsitul lumii poate fi chiar in secunda urmatoare, sa fim mereu pregatiti pt Judecata Domnului, sa fim gasiti curati.

tigerAvalo9 11.07.2008 12:10:30

Eu cred ca este important si cand va fi sa nu fim luati prin surprindere:D

costel333 12.07.2008 00:24:09

Citat:

În prealabil postat de adrian010155
Vsovi, de unde stii ca "judecata se va face in Romania"? Din profetiile lui Sundar Singh?
Probabil fiecare dintre noi a incercat sa simta mesajul Apocalipsei, pentru ca de inteles, doar cu mintea, fara o deschidere divina, este mai greu de presupus ca s-ar putea realiza, cel putin in ce ma priveste.
Ziua judecatii va veni atunci cand se va implini toata dreptatea, asa cum spune insusi Dumnezeu si va fi in urma parcurgerii unui intreg sir de evenimente specifice, asa cum desigur stim cu totii.
Exista multe semne mentionate in Sfanta Scriptura prin care sa fim avertizati de apropierea implinirii timpului si, de altfel, observam derularea unora dintre ele chiar acum, in zilele noastre dar sa nu uitam ca, in fata lui Dumnezeu, o zi este ca o mie de ani, iar o mie de ani ca o zi. Asadar nu cred ca e bine sa ne dam cu presupusul asupra datei cand va fi Ziua Judecatii.
Noi sa nu ne ratacim de la Dumnezeu si sa marturisim continuu "Astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa fie". Amin.

Sunt de acord cu Adrian...Sfarsitul va fi rezultatul unui sir de evenimente ,mergand pe principiul cauza si efect....in final cei vinovati de apropierea Sfarsitului suntem tot noi,oameni si cand zic sfarsit ma refer atat la cel de care are parte fiecare om in parte cat si la Judecata de apoi.

achimovjan 12.07.2008 09:49:20

Citat:

În prealabil postat de costel333
Citat:

În prealabil postat de adrian010155

Sunt de acord cu Adrian...Sfarsitul va fi rezultatul unui sir de evenimente ,mergand pe principiul cauza si efect....in final cei vinovati de apropierea Sfarsitului suntem tot noi,oameni si cand zic sfarsit ma refer atat la cel de care are parte fiecare om in parte cat si la Judecata de apoi.

Sunt multe vedenii ale unro sfinti depre sfarsitul lumii.Cartea Apocalipsei,ca si vedeniile Sf Prooroc daniel,au in vedere intreaga istorie a omenii,de la Creatie si pana in prezent,deci nu numai sfarsitul lumii actuale.Va recomand sa citit,vedenia Sf.Ioande Kronstadt,este extraordinar de clara,chiar il descrie pe Antihrist(un om inalt,impunator,cu cioc),vedenia Sf Andrei cel nebun pt Hristos,a Sf .Ierarh Nifon de Constantiana,si multe altele.In ceea ce priveste locul Judecatii de apoi,el va fii inValea Iosafat,din Israel,asta spun toti Sfintii Parinti;cat despre "timpul si ziua,Mantuitorul insusi spune ca nimeni,nici ingerii,nici char Fiul nu stie,ci numaiTatal".acum tot Mantuitorul le spune iudeilor"invatati de la smochin pilda:Cand mladita lui se face frageda si odrasleste frunze,cunoasteti ca vara este aproape.Asemenea si voi,cand veti vedea toate acestea ,sa stiti ca este aproape,langa usi."Iar despre faptul ca Judecata se va face in Romani,este o gluma buna.

emanuel2007 12.07.2008 11:30:01

da , judecata va fi in valealui Iosafat cum zic toti sfintii parinti ... insa proorociile lui sundar singh nu sunt adevarate caci el a nu a fost un ortodox curat ci a fost infuentat de credinta budista din care a venit ; si nici nu mai tin minte , dar nu stiu daca nu cumva s-a dus la sectanti ... iar despre mosul de maglavit a fost scrisa si o carte ortodoxa " minuni si falsa minuni " in care s-a aratat ca acel mos a fost diavolul , si toti cei care s-au dus la el au fost inselati de false minuni dracesti ... iar in vedenia sf calinic s-a spus ca sfarsitul incepe in 7500 adica in 1992 , insa s-a spus ca incepe perioada sfarsitului , adica perioada antihristica ; si stim cu totii ca proorocia s-a implinit intocmai , caci a cazut counismul lasand loc extinderii UE si deci venirii lui antihrist ; deasemenea prin caderea dictaturii comuniste , a patruns si in tarile ortodoxe , foste comuniste , libertatile oarbe ale occidentului , adica pacatele , despre care toti stim foarte bine ... iar sf serafim de sarov si sf nil pustnicul au spus ca lumea va tine pana in anul 8000 de la facere , cand va veni si antihristul ; iar Mantuitorul a spus numai " nu stiti ziua nici ceasul " insa anul , precum am vazut a fost aproximat de sfinti ... in vedenia sf ierarh calinic , intr-adevar spune Domnul ca va curma veacul ( mileniul ) al optulea pe la jumatate , insa aceste cuvinte probabil ca au sensul ca la anul 7500 incepe perioada sfarsitului , cum au spus si multi sfinti ...
iar proorociile par ilie cleopa care au descris niste evenimente prin anii 1980 si ceva parca , nu s-au implinit ... asta este ...

insa tot in proorocii se spune despre al treilea razboi mondial care va fi cat de curand si probabil ca noi il vom prinde ; iar dupa acest razboi mai intai va veni la putere imparatul ortodox care va domni 32 de ani peste ortodocsi ; iar apoi se vor uni popoarele lumii intr-un singur stat care va fi condus o vreme de un guvern unic ; apoi , peste ani , vor veni imparati la putere peste lume si la urma va domni antihristul 7 ani ...

veilur 12.07.2008 21:13:45

Parerea mea: sa nu ne mai gandim la Apocalipsa, ci mai cu folos ar fi sa ne gandim la ce facem acum.

aurel1211 12.07.2008 21:56:13

Citat:

În prealabil postat de veilur
Parerea mea: sa nu ne mai gandim la Apocalipsa, ci mai cu folos ar fi sa ne gandim la ce facem acum.

Ba din contra sa ne gandim la Apocalipsa si sa ne plangem cu amar pacatele.Sa ne pocaim sa sa incercam din toate rasputerile sa ne indreptam.

tigerAvalo9 13.07.2008 11:26:31

Pe zi ce trece sunt mai multe dezastre si semne de sfarsit si noi din ce in ce mai rai suntem ,eu cred ca ne meritam soarta.

eclat_de_lune 13.07.2008 13:46:23

Citat:

Voi ce credeti!

Unde a spus Socrate asa ceva? Se stie, poate ma insel, ca Socrate nu a lasat nimic scris. Ceea ce stim despre el, vine prin scrierile lui Platon in ceea mai mare parte.

ioanhodean 13.07.2008 14:43:01

o sa vina cand ne asteptam cel mai putin sa vina, cand nu ne gandim la dansa.

alexa.oni 15.07.2008 14:23:16

Citat:

În prealabil postat de eclat_de_lune
Citat:

Voi ce credeti!

Unde a spus Socrate asa ceva? Se stie, poate ma insel, ca Socrate nu a lasat nimic scris. Ceea ce stim despre el, vine prin scrierile lui Platon in ceea mai mare parte.

Pai acuma nu tiu exact unde dar ti-am zis k am auzit la televizor

7th_Brigade_TzHL 15.07.2008 14:47:33

Domnul Iisus Hristos a spus:

Matei 24:36. Iar de ziua si de ceasul acela [color=red]nimeni nu stie, nici ingerii[/color] din ceruri, nici Fiul, [color=green]ci numai Tatal.[/color]

sofiaiuga 15.07.2008 19:09:17

Dar tot Dumnezeu ne indeamna sa cunoastem semnele ,vremurile ,ba mai mult ,ne trimite si semne in legatura cu aceste eveninente ,iar un SEMN este si filmul INGERUL DIGITAL ,PE CARE VA SFATIESC CU TOATA SERIOZITATEA SA IL CPOIATI DE PE ARHIVA-ORTODOXA/INFO ,LA SECTIUNEA VIDEO SI SA-L URMARITI CU MARE ATENTIE CACI ACOLO SINT SPUSE SI ARATATE SEMNELE VREMURILOR ,care sint tocmai cele pe care le traim acum!NU VETI REGRETA CA VETI VEDEA ACEST FILM ,BA MAI MULT SFATUL DAT IN FILM ESTE SA IL PROPAGAM PT AFI CUNOSCUT DE TOTI CRESTINII ORTODOCSI.

tigerAvalo9 15.07.2008 19:51:03

Multumesc Sofia ,am sa urmaresc filmul.

veilur 15.07.2008 20:38:30

Citat:

În prealabil postat de 7th_Brigade_TzHL

Matei 24:36. Iar de ziua si de ceasul acela [color=red]nimeni nu stie, nici ingerii[/color] din ceruri, nici Fiul, [color=green]ci numai Tatal.[/color]

Eu nu inteleg ceva: de ce stie numai Tatal, daca Fiul este aceeasi cu Tatal si invers?

costel 15.07.2008 21:24:15

Stefan, in acest verset e vorba de Fiul lui Dumnezeu ca Om. El nu a primit o natura omeneasca desavarsita, ci o natura pe care o ridica treptat, pana la deplina transfigurare prin incadrarea ei in ipostasul vesnic. De aceea se spune despre El "crestea si se intarea cu Duhul". Deci, nu e vorba de o natura umana statica, ci de una care cunoaste o deplina prefacere in El.

achimovjan 15.07.2008 21:24:33

Citat:

Citat:

În prealabil postat de 7th_Brigade_TzHL

Eu nu inteleg ceva: de ce stie numai Tatal, daca Fiul este aceeasi cu Tatal si invers?

Este vorba de Fiul ca om,de firea umana a Mantuitorului.Oamenii au o cunoastere progresiva,in timp ce Dumnzeu cunoate totul,in Dumnzeu se afla totul.deci pe orice cale ar lua-o oamenii,Dumnzeu stie cum o vor sfarsi.Adica nu este neaprat necesar ca oamenii sa ajunga sa se inchine lui Antihrist,nu este voiaDomnului asta,insa oamenii pe drumul acesta o iau.dumnzeu,vaznd asta,arata dinainte prin prooroci,care este sfarsitul acestei cai.De aceea Fiul ca om nu stie timpul,pentru ca pentru umanitate,timpul inca nu s-a sfarsit.Dumnezeu este insa in afara timpului,si stie sfarsitul oricarei cai a aomului.

veilur 16.07.2008 18:53:52

Tot nu am inteles. Pai Iisus s-a inaltat la Cer si sade de-a dreapta Tatalui, adica a petrece iarasi in Sfnata Treime. Pentru mine e mai greu de inteles, dar oricum, daca in Biblie asa scrie, eu nu neg, dar nu prea pot inelege in aceste momente.
Pai dupa cum mia-ti explicat voi, inseamna ca Iisus este inca om acolo sus, iar dupa Judecata de Apoi va deveni iarasi parte comuna a Sfintei Treimi sau cum?

achimovjan 16.07.2008 19:08:22

Citat:

Tot nu am inteles. Pai Iisus s-a inaltat la Cer si sade de-a dreapta Tatalui, adica a petrece iarasi in Sfnata Treime. Pentru mine e mai greu de inteles, dar oricum, daca in Biblie asa scrie, eu nu neg, dar nu prea pot inelege in aceste momente.
Pai dupa cum mia-ti explicat voi, inseamna ca Iisus este inca om acolo sus, iar dupa Judecata de Apoi va deveni iarasi parte comuna a Sfintei Treimi sau cum?

Pai Mantuitorul Hristos este Om desavarsit si Dumnezeu desavarsit,neamestecat si nedespartit.stiu ca este greu de inteles,sinodul IV ecumenic a dezbatut toate astea.Nu stiu cum sa te fac sa intelegi.deci eu,ca om,pot sa aleg binele si raul,insa in viata aceasta pot sa ma schimb.Adica pot sa slujesc Domnului sau celui rau.Insa pana la sfarsitul vietii,eu sunt in lupta.Mai cad,ma mai ridic.Eu sunt o parte din Trupul lui Hristos,si Hristos asteapta cu mine,asteapta ca eu sa ma implinesc deplin in el.de aceea,Hristos ca om,sufera odata cu mine,daca eu sufar de la cel rau ceva.Asa se intampla cu intreaga lume,acare merge se deplaseaza spre Inviere,insa fiecare are libertaea sa mai intarzie,sa o mai ia inapoi,de aceea timpul sfarsitului numai Dumnezeu il stie,pentru ca el stie exact calea fiecarui om ,orice ar face.Am pus un topic in generale,despre cunoasterea progresiva.Acolo am dat un exemplu din matematica.Se pot da exemple si din alte stiinte,insa eu ma pricep mai bine la mate.Stiu ca este greu sa pricepi,Incearaca sa te rogi,roaga-l pe Domnul simplu,doamen,ajuta-ma sa intelg aceasta Taina.Pentru ca este o taina.

Doamne ajuta!
Jan

06dec 16.07.2008 22:13:10

Se pare ca Apocalipsa a inceput de cand a fost inspirata.Liturghia cea nevazuta se pare ca e in Apocalipsa 8:4(Si fumul tămâiei s-a suit, din mâna ingerului, înaintea lui Dumnezeu, împreună cu rugăciunile sfintilor.)Liturghia cea vazuta se petrece in acelasi timp,savarsita de preot.Se pare ca Jertfa,Liturghia, cand se va opri...(Daniel 11:31..Si osti trimise de el-Antihrist- vor sta si vor pângări locasul sfânt si cetatea, iar jertfa de fiecare zi o vor da de o parte si vor pune în loc urâciunea pustiirii.),atunci se va termina lumea asta.Mai e pana atunci,mai e.

06dec 16.07.2008 22:22:11

Da trebuie neaparat sa ne gandim la judecata imediat dupa iesirea noastra din lumea asta,ca trupul se pare ca se va odihni,da sufletelu...Ai mila de noi!!!

ancah 16.07.2008 23:17:10

Cum se poate descrie "uraciunea pustiirii", poate sa-mi spuna cineva?

achimovjan 16.07.2008 23:45:34

Citat:

În prealabil postat de ancah
Cum se poate descrie "uraciunea pustiirii", poate sa-mi spuna cineva?

adica evreii vor reconstruii Templul din Ierusalim,si acolo va fii inscaunat Antihrist.adica,in locul in care inainte era Sfanta Sfintelor,va fii inscaunat Antihrist,cel mai rau om posibil,care va lucra cu Diavolul,timp de 3 ani si ceva(scrie la Daniel).El ii va insela pe oameni sa se pecetluiasca cu semnul Fiarei,adica 666,pe mana sau pe frunte.Toate resursele de hrana,apa,alimente,energie,infromatie vor fii controlate de el si de oamenii lui.Asa ca cei care nu vor vreasa se pecetluiasac,vor fii omarati,unii direct,altii lasati sa moara de foame si sete.Am sa postez pe forum,vedenia pe acer a avut-o Sf Ioan de Kronstad,legat de aceasta problema.Mie imi palcemult,si spune multe.Maine mai sciru cate ceva,ca acum de somn am inceput sa incurc tastatura cu perna

Noapte buna!

ory 16.07.2008 23:47:36

Jan,tocmai doream sa-ti spun ca ai spus frumos si elocvent,ceva mai sus.Mi-a placut,mai ales ca stai bine si cu mate...m-a surprins.

ory 16.07.2008 23:48:26

scuzati repetitia...spun,spus...E TARZIU!

Florin-Ionut 18.07.2008 14:15:35

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9
Eu cred ca este important si cand va fi sa nu fim luati prin surprindere:D

"Și le-a spus o pildă: Vedeți smochinul și toți copacii: Când înfrunzesc aceștia, văzându-i, de la voi înșivă știți că vara este aproape. Așa și voi, când veți vedea făcându-se acestea, să știți că aproape este împărăția lui Dumnezeu. Adevărat grăiesc vouă că nu va trece neamul acesta până ce nu vor fi toate acestea. Cerul și pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece." Luca 21,29-33

Spunea cineva ca neamul reprezina o generatie, adica maxim 100 de ani. Printre primele semne importante ale sfarsitului se numara crearea statului Israel si intoarcerea evreilor acolo, insemnarea cu acele microchipuri care ascund numarul fiarei 666, unificarea Europei si moneda unica, etc. 1948 + ~100 = ~2048. Deci, probabil ca noi vom fi martori in viata ai sfarsitului.

Vom urmari evenimentele pe plan global. Exact nu stie decat Dumnezeu cand va fi, insa ne putem face o idee ca mai e foarte putin.

7th_Brigade_TzHL 18.07.2008 14:53:13

Smochinul infrunzit e un semn ca Imparatia lui Dumnezeu este aproape.
Alte semne pot spune ca Imparatia lui Dumnezeu este aproape.
Dar nimic nu ne poate face sa tragem concluzia ca acel aproape va fi sau nu va in generatia acelor semne.

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9
Eu cred ca este important si cand va fi sa nu fim luati prin surprindere

Sfanta Scriptura spune ca vom fi luati prin surprindere...
Oricum vom fi luati prin surprindere. Garantat...
Cel mai bine e sa fi pregatit tot timpul...

vsovi 18.07.2008 15:19:09

Domnul Hristos intr-un loc spune ca smochinul este creshtinul (credinciosul ortodox)

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:49:37.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.