Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Vreau sa va impartasesc un vis (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4094)

achimovjan 11.07.2008 11:51:11

Stiu ca nu se cade sa povestim vise,insa ma gandesc sa risc sa va spun ce am vista azi noapte.M-am culcat tarziu,dupa o zii obositoare,cu destula munca,si dupa ce am incercat din rasputeri sa-l faca pe un frate de-al nostru,de pe forum sa inteleaga ce vreau eu sa spun.Nu stiu cat a trecut din somnul meu,insa stiu ca la un moment dat,m-am gasit,in somn,bineinteles,cu pat cu tot in mijlocul unei Biserici mari.Era o biserica cu arhitectura basilicala,tipic romana,cum se gasesc cu precadere in Italia.cei care ati fost,poate stiti.Prea multe detalii nu-mi amintesc,insa forma basilicala,peretii de caramida mi-i amintesc.Stiu ca se canta Liturghia Ortodoxa,am auzit cel mai clar cantarea serafimica,de dinainte Epicleza.Dupa aceea,am ajuns la momentul impartasirii,si aici,o prezenta feminina,asa am simtit insa nu am vazut nimic,mi-a pus in palma Trupul si Sangele Domnului,asa cum il primesc preotii la Liturghia darurilor Mai inainte Sfintite,adica Trpul muiat in snagele Mantuitorului,sub forma painii muiate in vin.M-am impartasit,si apoi m-am trezit.

C-tin 11.07.2008 13:14:21

:) frumos vis! insa nu-l baga in seama prea tare! Nu te gandi ca ai fi cinea, ca ti s-ar fi dat vre-o veste mareata ci doar Bucura-te ca numele tau e scris in Ceruri:)!
Si de acum incolo indiferent ce mai experimentezi bine ar fi sa tii calea ca si cand nimic n-ai dat, nimic n-ai luat!

C-tin 11.07.2008 13:44:29

raspunsul lui emanuel2007:):):)
Iulie 10th, 2:14 PM
facutu-m-am ca un om ce nu aude si nu are in gura lui mustrari ... nu ai decat sa ma trimiti la origini cat vrei nu ma deranjeaza asta catusi de putin ... Dumnezeu sa te binecuvinteze si sa te lumineze , sa te miluiasca ... :D :D :D :D :D :D :D :)

C-tin 11.07.2008 13:46:47

vezi dece ai visat cele relatate mai sus?
~Sa-i multumesti lui Dumnezeu si sa te rogi la Maica Domnului:)!

ancah 11.07.2008 13:53:39

Daca Dumnezeu este Cuvantul, de ce nu avem respect pentru cuvant, pacatuind in mod repetat prin injuraturi? Despre pacatul injuraturilor a auzit toata lumea, nu? Sa le lasam, caci in nici un caz nu-si au locul nici pe forum, si nici in viata unui crestin. Avem suficiente cuvinte la indemana pentru a ne exprima; iar daca ne ipsesc cuvintele, mai bine sa tacem.

Iar in privinta viselor, sa fim foarte atenti, caci cele mai multe vin de la diavolul. Doar el incearca sa ne maguleasca in fel si chip, pentru ca noi vrem numai laude.

vsovi 11.07.2008 14:11:14

nicivorba, a visat ca se impartasheshte intr-o biserica catolica de rit bizantin shi a primit darurile nu de la Hristos ci furate shi date de o necunoscuta... el s-a impartashit in vis de la catolici deci a cazut in ispita... asha cum in vis unii curvesc sau cineshtie ce fac sarmanul achimovjan a fost impartashit de satana intr-o biserica greco-catolica... shi a primit impartashirea aceea... asta pentru ca credintza lui este probabil de asemenea natura incat cel rau a profitat shi l-a pacatuit... deci trebuie sa te curatzeshti shi sa te pazeshti ca asha cum faci shi cum procedezi in vis asha shi in realitate, dar dracul a vrut s-o arunce pe femeie in spurcaciune dar nu ca a primit de la o femei e problema ci ca erau savarshite la greco-catolici deci nu era femeia devina ca multe mucenitze shi fecioare duceau darurile la sfintzi shi credincioshi intemnitzatzi... dar dracul a stracurat-o pe femeie in taina ca sa-l ispiteasca shi spre curvie... curiozitate shi ingamfare de sine shi curvie... deci sarmane achimovjean... nu crede in vise shi in interpretarile din vise ca sunt de la cel rau shi alunga degraba naluciferizarile pana nu ajungi la interpretari shi pana nu te atrage in vrednicia naluciferizarilor de zi shi de noapte plina de simtziri akediene ale vredniciei inshelarii... dar te uita cu luare aminte la ce faci shi cum te comportzi in vise shi la naravurile shi sevrajele tale ca sa vezi de ce patimi eshti robit shi te indreapta... ca le potzi folosi shi visele spre mantuire daca nu le iei in seama ci itzi dai seama de naravurile ce te bantuie din pricina ispitelor spre care te indreptzi zilnic... nu e joaca fiindca razboiul nu este o joaca dragalashe ci este spre distrugere... sufleteasca shi trupeasca incepand de la duhovnicie... 86x???:(:(

C-tin 11.07.2008 14:12:30

asa e Ancah! de data asta visul nu a fost de la draci!

E foarte interesant de retinut cum la "palma" data de achimovjan, emanuel a ripostat cu o binecuvantare care s-a rasfrant inapoi ca o lectie binecuvantata (visul) si pt cel rebel. Caci uite asa, pt binecuvantarea lui emanuel l-au bagat in seama Cei din Cer si pe cel rautacios si astfel A BIRUIT HRISTOS:).

achimovjan 11.07.2008 14:14:11

Citat:

În prealabil postat de ancah
Daca Dumnezeu este Cuvantul, de ce nu avem respect pentru cuvant, pacatuind in mod repetat prin injuraturi? Despre pacatul injuraturilor a auzit toata lumea, nu? Sa le lasam, caci in nici un caz nu-si au locul nici pe forum, si nici in viata unui crestin. Avem suficiente cuvinte la indemana pentru a ne exprima; iar daca ne ipsesc cuvintele, mai bine sa tacem.

Iar in privinta viselor, sa fim foarte atenti, caci cele mai multe vin de la diavolul. Doar el incearca sa ne maguleasca in fel si chip, pentru ca noi vrem numai laude.

Eu nu l-am injurat,eu l-am trimis la origini,ca sa vda ca este om,nascut pe cale naturala,nu vreun supraom.Oricum,eu ma recunosc un om cu slabiciuni,cu multe slabiciuni,una din ele fiind aceia ca nu suport impostorii.Si crima este pacat,insa Stefan cel Mare si vitejii lui nu-i mangaiau pe turci pe crestet,ci ii lasu fara:).Eu sunt om,si cand vad cu cata nerusinare voerbeste cineva depsre lucruri despre acre nu are habar,blesteama oamnei nevinovati in numle unor canoane de care habar n-are,imi sare tandara.Poate voi sunteti desavarsiti,paote voi nu va maniati niciodata,eu insa da,si mai ales impotriva impostorilor.Iar despre posibilittea ca acest vis sa fie de la cel viclean,nu stiu,eu una stiu ca m-am trezit tare linistit si am multumit lui Dumnezeu ca macar in somn nu sunt huiduit pentru faptul ca vreau sa traiesc integral Liturghia,nu ca un spectacol.

vsovi 11.07.2008 14:16:39

nicivorba era replica la c-tin shi nu la ancah... deci nu fiindca a discutat shi mintea i-a ramas la cele discutate a visat asha ci a speculat dracul sa-l duca spre interpretari shi vrednicii .... adica pacatuiri... tu dormi el lucreaza la distrugerea ta... mult lucreaza... ani de zile... are multa rabdare... itzi gaseshte el portitze...???

C-tin 11.07.2008 14:17:09

vsovi e bine sa circumspect la vise, insa de data asta chiar nu trebuie sa ne sperieam de propria umbra!

vsovi 11.07.2008 14:24:21

cum sa nu fie de la draci ca tocmai ca impartashaniile primite in vis te fac sa itzi dai importantza ca ia uite ce mi s-a intamplat shi interpretezi shi crezi ... de la cel rau a fost visul care te-a aruncat in desfranare shi erezie... dar nu le lua in seama shi uita-te cu luare aminte la cum te-ai comportat shi pazeshte-te shi te scoate din sevrajul acelor caderi... orice ai visa, nu conteaza ce visezi, i-a aminte la tine... fatza de naravurile oricarui pacatos ca sa le spulberi din tine cu ajutorul lui Hristos...8x???:(:(

7th_Brigade_TzHL 11.07.2008 14:37:37

Ecclesiastul 5:6. Caci [color=blue]din multimea grijilor se nasc visele[/color] si desertaciunile din prea multe cuvinte. De aceea, teme-te de Dumnezeu!

Draga achimovjan, nu stiu ce sa zic despre acel vis...

Una din variante, poate ar fi cea descrisa de inteleptul Solomon... Probabil erai ingrijorat daca acea persoana de pe forum va intelege sau nu cuvintele tale.

emanuel2007 11.07.2008 15:15:02

eu ti-am spus ca te lucreaza dracul spre a ta cadere si ca ai sa cazi in pacate din ce in ce mai mari , si nu ai crezut ... iata ca de acuma iti da si filme in vise , sa te impartasesti la eretici , si tu le crezi din mandria in care ai cazut ... iti spun inca o data : smereste-te ca de acuma inainte ai sa tot cazi in pacate din ce in ce mai mari , si te va lupta si desfranarea de la visul care l-ai primit si care este de la diavolul si ai sa cazi din ce in ce mai mult in judecarea bisericii si a oamenilor ... treaba ta , dar vise din astea in care ortodocsul se impartaseste de la catolici sunt in mod categoric 100 % de la diavolul care te vaneaza ca pe o frunza uscata manata de vant caci esti plin de mandrie si iti doresti vise si sa fii luat in seama de puterile ceresti fara sa fii vrednic de aceasta ... vai de sufletul tau , caci omul mandru este lasat in parasire de Dumnezeu sa cada in pacate mari si sa aiba ispite de la oameni si de la diavoli caci numai cu lovituri grele se poate intoarce ; sufletul mandru se intoarce cel mai greu la Dumnezeu si numai cu suferinte ; eu iti spun cu lacrimi , nu te mai lasa dus de aceste vise si inselaciuni diavolesti , si de judecarea bisericii fara motiv , ci te du frate la duhovnic sporit sa te sfatuiasca de bine si de mantuire ... asculta si nu iti va parea rau ; vise din astea au mai avut si altii care s-au dus la medjigorje si au vazut cica pe Maica Domnului si au crezut in ele , dupa care au inceput sa fie ecumenisti foarte silitori si sa fie luptati de duhuri de curvie , pana s-au smerit si s-au dus la duhovnici buni care le-a spus si aceasta : ca un parinte vazator cu duhul s-a dus la medjigorje si a vazut acolo din descoperire dumnezeiasca ca vedeniile care sunt acolo nu sunt de la Dumnezeu ci de la diavolul ... frate eu sincer ma bucur de orice vedenie care este de la Dumnezeu , dar visul tau este de la vrajmasul in mod sigur si nu ma bucura deloc ...
treaba ta , eu te las in pace de acuma , ca doar nu o sa ma preocupe de acuma numai problemele tale , ci mai degraba sa imi vad de ale mele si de altele ...
in plus frate razboiul care l-a facut stefan cel mare nu este ceva sfant ci este pacat ca si orice alt razboi , caci in ortodoxie nu exista razboi sfant ... razboiul este lasat ca o iconomie de catre biserica , insa tot ca un pacat este vazut indiferent pentru ce motiv se face ... caci pentru cei care au participat la razboi biserica prevede o oprire de la impartasanie pentru trei ani , caci razboiul ucidere este indiferent de motiv ... chiar si pe cei care au ucis pe altii din autoaparare tot cu oprirea de la cele sfinte se pedepseste ... ortodoxia nu accepta uciderea in numele a nimic , caci orice ucidere ucidere ramane , indiferent de motiv ... asa ca nu iti mai scuza mania , caci mania sfant atata este : sa dai anatemei pe cei care nu se pocaiesc de pacatele lor ... ca e vorba de o anatema temporara adica de afurisanie sau de o anatema definitiva , mania sfant la asta se rezuma ; si la mestrare bineinteles , ca nu intotdeauna trebuie sa anatemizezi ; depinde si de pocainta omului ... iar trimiterea la origini eu nu te sfatuiesc sa mai faci asa ceva , caci tot ca o injuratura este ; Mantuitorul numai atat a spus : " mai bine era de acel om daca nu s-ar fi nascut " , insa a trimite inapoi la origini este tot ca o injuratura ... daca trebuie sa amintesti cuiva ca este om si nu supraom spune-i ca tot din femeie s-a nascut si tot in pacate ca si orine altcineva , si nu va fi injuratura ...

adrian010155 11.07.2008 16:12:35

Achimovjan, poate n-ar fi rau sa recitesti, cu rabdare si calm, parerea lui vsovi. Mie mi se pare cea mai potrivita cu referire la problema postata de tine. Eu mai cred ca este posibila o legatura intre faptul ca te maniezi impotriva celor care au alta opinie decat tine si visul acela.

C-tin 11.07.2008 17:09:54

:)cuvintele lui emanuel:)
"...Hristos iubeste pe oameni , dar numai pe aceia care se pocaiesc de pacatele lor , adica care isi arata ei insisi dragostea lor fata de El ... si chiar daca El isi iubeste si vrajmasii si ii iubeste chiar si pe pagani si pe eretici..."

:)achimovjan -relatarea visului:)
"...m-am gasit,in somn,bineinteles,cu pat cu tot in mijlocul unei Biserici mari.Era o biserica cu arhitectura basilicala,tipic romana,cum se gasesc cu precadere in Italia.cei care ati fost,poate stiti.Prea multe detalii nu-mi amintesc,insa forma basilicala,peretii de caramida mi-i amintesc.Stiu ca se canta Liturghia Ortodoxa,am auzit cel mai clar cantarea serafimica,de dinainte Epicleza.Dupa aceea,am ajuns la momentul impartasirii,si aici,o prezenta feminina,asa am simtit insa nu am vazut nimic,mi-a pus in palma Trupul si Sangele Domnului,asa cum il primesc preotii la Liturghia darurilor Mai inainte Sfintite,adica Trpul muiat in snagele Mantuitorului,sub forma painii muiate in vin.M-am impartasit,si apoi m-am trezit..."

DECI DUMNEZEU NE IUBESTE PE TOTI:) asteptand sa ne indreptam

Si inca un amanunt pt vsovi! mai citeste odata:
"...o prezenta feminina,asa am simtit insa nu am vazut nimic,mi-a pus in palma Trupul si Sangele Domnului,asa cum il primesc preotii la Liturghia darurilor Mai inainte Sfintite,adica Trpul muiat in snagele Mantuitorului,sub forma painii muiate in vin..."

Cine a adus pe lume "trupul si sangele" Mantuitorului?
Cine este zugravit/a pe cupola de deasupra Altarului?

NU TOATE VISELE SUNT DE LA DRACI!

vsovi 11.07.2008 18:14:47

ba da, visele sunt toate de la draci... dumneata c-tin vrei sa te iei dupa interpretarile shi explicatziile unuia ce este inca sub impresia mesajului extraordinar din visul sau... vai-vai... ca doar nu i le-a dat psf Nascatoare de Dumnezeu darurile in mana lui.... nu pricepi ca este nalucire? cu atat mai mult cu cat era intr-o biserica eretica... este de la cel rau... altceva mie nu imi pare... nu primitzi visurile ca daca le primeshti nalucirile shi visele asta il doare cel mai rau pe Hristos dupa cum spune Parintele Cleopa ca nu se supara Hristos daca alungi visul shi daca ar fi de la EL ca socoteshte ca te pazeshti de naluciferizari shi mandrii pe baza lor shi pe baza simtzirilor... caci e cea mai mare mandrie sa primeshti astfel de socoteli ca ai fi ceva vrednic shi primeshti naluci prin preajma ta, vazute shi nevazute... sunt ingerii nedreptatzii ce se arata in cea mai mare lumina...

constantin draga, nu fa legaturi absurde ca dracul speculeaza tocmai ca noi sa facem inconshtient astfel de interpretari...3x???:(:(

ancah 11.07.2008 18:21:20

Sa intelegem din acest vis, ca odata si odata va rasuna Liturghia Sf. Ioan Gura de Aur in bisericile catolice? In cazul acesta, minunat vis!

emanuel2007 11.07.2008 18:57:35

sfintii parinti au spus ca a lua o vedenie de la diavol ca fiind de la Duhul sfant este nimic altceva decat pacatul acela despre care a zis Mantuitorul ca nu se va ierta nici in veacul acesta nici in cel viitor : hula impotriva Duhului sfant ... acela care ia o vedenie diavoleasca ca fiind de la Dumnezeu si se obisnuieste sa gandeasca asa , va ajunge sa respinga din obisnuinta harul Duhului sfant adica insasi mantuirea ... sfintii parinti se temeau foarte mult de vedeniile dracesti , si daca auzeau de vedenii care intruneau toate conditiile sa fie de la Dumnezeu , chiar si asa , preferau sa pastreze tacerea decat sa spuna ca este de la Dumnezeu ... de ce ? pentru ca daca procedezi asa nu hulesti impotriva Duhului sfant , iar Dumnezeu va gasi o cale prin care sa arate ca vedenia respectiva este de la El ... insa de vedeniile sau visele care vadit sunt de la dracul , cum este si visul de mai sus , nici nu avem ce sa mai discutam ... a spune ca este de la Dumnezeu este hula impotriva Duhului sfant care nu se poate ierta in veci decat daca exista pocainta ... insa pocainta in cazul in care ai hulit pe Duhul sfant vine foarte greu , caci aceasta hula dovedeste cea mai mare mandrie , si omul mandru cel mai greu se intoarce la Dumnezeu ...
treaba voastra , eu zic ca va legati la cap fara sa va doara , mai ales ca achimovjan nu este un ortodox ci un sectar ascuns sub masca de ortodox , care propovaduieste pacatul pe fata si invata erezia si hula ca si cum ar spre mantuire : " multi prooroci mincinosi si hristosi mincinosi vor veni " spune scriptura ... aveti grija pe unde mergeti ...

achimovjan 11.07.2008 18:59:45

Citat:

Sa intelegem din acest vis, ca odata si odata va rasuna Liturghia Sf. Ioan Gura de Aur in bisericile catolice? In cazul acesta, minunat vis!

Bisericile vechi din Italia,cele cu arhitectura basilicala,multe sunt de dinaintea schismei.In astfel de Biserici au slujit ierarhi,preoti si monahi ca Sf.grigorie cel Mare,papa al Romei,Sf.Ambrozie al Milanului,Sf.Ireneu al Lionului,Sf Ioan Cassian,originar din Dobrogea,,Sf Martin din Tours,Sf .Gherman de Auxerre,Sf Ialrie de Poitier,Sf Faust de Reaiz,Sf Chesarie de Arles,ultimii mentionati ai fost canonizati in secolul nostru sub indrumarea marelui ierarh si sfant,Ioan Maximovici,de care cred ca ati auzit.

emanuel2007 11.07.2008 19:10:32

bisericile care au fost dinaintea schismei si au fost ortodoxe , datorita faptului ca au intrat in stapanairea catolicilor nu mai sunt biserici ortodoxe si deci nici biserici cu adevarat ... in aceste biserici preotii ortodocsi nu au voie sa slujeasca sf liturghie ortodoxa pe masa de la altar nici daca catolicii le-ar da voie sa faca asta ... astfel de biserici trebuie nu numai resfintite ci si retarnosite ... caci o biserica ortodoxa in care au slujit eretici trebuie apoi resfintita entru a se putea face liturghia ortodoxa pe masa din altar , caci acea biserica a fost spurcata prin rugaciunile ereticilor ; iar daca o biserica ortodoxa a intrat de-a binelea in stapanirea ereticilor , atunci trebuie retarnosita ... deci in astfel de biserici , chiar si daca au fost ortodoxa , nu mai este posibila sf liturghie ortodoxa decat dupa retarnosire ...

achimovjan 11.07.2008 19:22:52

Citat:

În prealabil postat de emanuel2007
bisericile care au fost dinaintea schismei si au fost ortodoxe , datorita faptului ca au intrat in stapanairea catolicilor nu mai sunt biserici ortodoxe si deci nici biserici cu adevarat ... in aceste biserici preotii ortodocsi nu au voie sa slujeasca sf liturghie ortodoxa pe masa de la altar nici daca catolicii le-ar da voie sa faca asta ... astfel de biserici trebuie nu numai resfintite ci si retarnosite ... caci o biserica ortodoxa in care au slujit eretici trebuie apoi resfintita entru a se putea face liturghia ortodoxa pe masa din altar , caci acea biserica a fost spurcata prin rugaciunile ereticilor ; iar daca o biserica ortodoxa a intrat de-a binelea in stapanirea ereticilor , atunci trebuie retarnosita ... deci in astfel de biserici , chiar si daca au fost ortodoxa , nu mai este posibila sf liturghie ortodoxa decat dupa retarnosire ...

Mai degraba ar trebuii retarnosita gura unor oameni care rosteste numai blesteme,sau paote inima de unde ies astfel de blesteme.

emanuel2007 11.07.2008 20:49:08

crezi ce vrei fiind sectar , dar eu sunt ortodox , adica cu gura mea slavesc pe Dumnezeu prin ceea ce spun ...

ancah 11.07.2008 21:29:07

Citat:

...si mai ales dupa Vatican II, dupa care nu a ramas nimic din Sf. Liturghie a Sf. Ioan Gura de Aur. Si daca au si cruce intoarsa...Dumnezeu cu mila!

cristiboss56 11.07.2008 21:39:48

Citat:

crezi ce vrei fiind sectar , dar eu sunt ortodox , adica cu gura mea slavesc pe Dumnezeu prin ceea ce spun ...

Inteleg mahnirea ta , dar de slavim pe Dumnezeu , nu avem dreptul, indiferent de situatie, sa acuzam , sa judecam atat de brutal, chiar de rostim un adevar. Repet, te inteleg perfect, dar iata cum si cat de usor ne putem sminti.

ancah 11.07.2008 22:02:26

Citat:

În prealabil postat de achimovjan
Citat:

Bisericile vechi din Italia,cele cu arhitectura basilicala,multe sunt de dinaintea schismei.In astfel de Biserici au slujit ierarhi,preoti si monahi ca Sf.grigorie cel Mare,papa al Romei,Sf.Ambrozie al Milanului,Sf.Ireneu al Lionului,Sf Ioan Cassian,originar din Dobrogea,,Sf Martin din Tours,Sf .Gherman de Auxerre,Sf Ialrie de Poitier,Sf Faust de Reaiz,Sf Chesarie de Arles,ultimii mentionati ai fost canonizati in secolul nostru sub indrumarea marelui ierarh si sfant,Ioan Maximovici,de care cred ca ati auzit.

Poate e o idee buna, ca cei care stiu ai multe, sa scrie pe un topic aparte despre canonizari. Cred ca ar fi interesant de stiut, in ce conditii se fac canonizarile.
Ma intreb de ce Sf. Ioan Maximovici i-a canonizat si de ce nu aú fost canonizati de catolici?

Z.Lidia 12.07.2008 13:04:06

Bunica mea zicea ca atunci cand visezi preot, visezi de fapt pe diavol.
Am avut un vis o data, eram intr-un tren, preotul venea si impartasea pe fiecare prin vagoane, iar cand a ajuns la mine, a zis: nu, pe tine nu pot sa te impartasesc, ca tu te-ai impartasit!
Mi s-a intamplat sa visez ca mi se da o matura in mana, sau mi se spune: e timpul sa-ti maturi casa, si in scurt timp, cu ajutorul lui Dumnezeu, ajungeam la spovedanie.

ARHANGHELUL 13.07.2008 23:34:20

Poate ca visul tia aratat ca nu e nici o deosebire intre cele 2 biserici,doar ca preotii au facut diferenta intre ele pentru propriul interes.

achimovjan 13.07.2008 23:47:50

Citat:

În prealabil postat de ARHANGHELUL
Poate ca visul tia aratat ca nu e nici o deosebire intre cele 2 biserici,doar ca preotii au facut diferenta intre ele pentru propriul interes.

Dupa discutiile avute pe acest forum cu anumite persoane,mi-am dat seama si eu de acest adevar.Catolicii si protestantii sunt fratii nostrii,sunt crestini ca si noi,numai ca mult mai sinceri,cu mult mai multa dragoste,mult mai necajiti pentru ca nu mai au Liturghie.In rest,multi ortodocsi sunt doar plini de ura,eretici peste cap,cu mult mai eretici decat cei mentionati mai sus,insa fara nici o scuza in fata lui Dumnzeu.Ei au Liturghie,dar nu se impartasesc,au multe exemple bune in jurul lor,oameni normali care muncesc din greu pentru a-si intretine familia,insa ei iau drept exemplu pe puturosii popi,care fac o slujba odata pe saptamana si apoi dorm toata ziua.Imi este atat de greata de astfel de oameni,ca i-as desfinta.

mirelat 13.07.2008 23:53:25

Citat:

ei iau drept exemplu pe puturosii popi,care fac o slujba odata pe saptamana si apoi dorm toata ziua.Imi este atat de greata de astfel de oameni,ca i-as desfinta.

nu mai vorbi cu pacat! multi preoti muncesc din greu si nu sunt puturosi deloc. parintele nostru lucreaza la o biblioteca ca sa se poate intretine el si familia, noi ca biserica nu ne putem permite sa le asiguram traiul, nu avem subventii de la stat ca in tara si sa stii ca nici romanii de rand nu prea sunt mana sparta, cam au arici la buzunar cand vine vorba sa dea un ban la biserica, sa aiba si ea din ce trai si plati toate. sunt cheltueli mari, numai mortgage-ul ptr cladirea bisericii este 3000$/luna!

achimovjan 14.07.2008 00:00:14

Citat:

În prealabil postat de mirelat
Citat:

ei iau drept exemplu pe puturosii popi,care fac o slujba odata pe saptamana si apoi dorm toata ziua.Imi este atat de greata de astfel de oameni,ca i-as desfinta.

nu mai vorbi cu pacat! multi preoti muncesc din greu si nu sunt puturosi deloc. parintele nostru lucreaza la o biblioteca ca sa se poate intretine el si familia, noi ca biserica nu ne putem permite sa le asiguram traiul, nu avem subventii de la stat ca in tara si sa stii ca nici romanii de rand nu prea sunt mana sparta, cam au arici la buzunar cand vine vorba sa dea un ban la biserica, sa aiba si ea din ce trai si plati toate. sunt cheltueli mari, numai mortgage-ul ptr cladirea bisericii este 3000$/luna!

Vorbeam de cei din Roamania.stiu ca in tot Occidentul,preotii muncesc din greu.La noi insa,nu este asa.

emanuel2007 14.07.2008 00:22:14

ei nu mai spune ... poate numai in imaginatia ta rautacioasa vezi numai preoti puturosi ... vai de capu tau ... eu stiu ca cei mai multi preoti muncesc ...

vsovi 14.07.2008 09:29:20

domnule nu shtiu despre ce munca vorbitzi dar uitatzi-va la Hristos cum a muncit 6 zile ca sa poata cinsti de Sabat pe Dumnezeu... shi cum a muncit toata copilaria shi tineretzea lui shi unde anume... noi am pierdut notziunea de munca shi prin munca intzelegem sa slujim la stalpul capatuirii shi iubirii de argintzi... sau cica sa ai o pita... sa-tzi cashtigi pita... poi sf Pavel spunea desprea alta paine shi despre alt vin shi ata apa... ca nici paine fara munca shi nici munca fara paine... "Painea Coborata din Cer" :)

dar topicul era despre un vis urat...

Citand ARHANGHELUL
"Poate ca visul tia aratat ca nu e nici o deosebire intre cele 2 biserici,doar ca preotii au facut diferenta intre ele pentru propriul interes. "

Citand Achimov jan ca raspuns la Arhanghelulelul
"Dupa discutiile avute pe acest forum cu anumite persoane,mi-am dat seama si eu de acest adevar.Catolicii si protestantii sunt fratii nostrii,sunt crestini ca si noi,numai ca mult mai sinceri,cu mult mai multa dragoste,mult mai necajiti pentru ca nu mai au Liturghie.In rest,multi ortodocsi sunt doar plini de ura,eretici peste cap,cu mult mai eretici decat cei mentionati mai sus,insa fara nici o scuza in fata lui Dumnzeu.Ei au Liturghie,dar nu se impartasesc,au multe exemple bune in jurul lor,oameni normali care muncesc din greu pentru a-si intretine familia,insa ei iau drept exemplu pe puturosii popi,care fac o slujba odata pe saptamana si apoi dorm toata ziua.Imi este atat de greata de astfel de oameni,ca i-as desfinta."

asta e shi mai de coshmar ca shi visul ala urat, ca e realitatea celor doi daca sunt sinceri... un fel de naivitate ce se milostiveshte shi lauda in deshert multele calitatzi shi bunatatea lui faraon care daca ii lucrezi pe tarla la o caramida itzi da de o pita sa nu mori de foame... ma mir nespus de astfel de fratzii... "fratzia inelului" 43???:(:(

dragomirna 14.07.2008 13:07:15

Nici eu nu cred ca tb sa dam multa importanta viselor, dar daca ne folosim de ele sa ne dam seama de patimile noastre, putem gasi unele idei utile, numai sa nu ne avantam prea tare... Cat despre visul lui achimovjan, nu vad decat niste semnificatii mistice, si cred ca nu gresesc daca le spun din propriul punct de vedere, pt ca s-ar putea sa fie reale... ???
Deci:
Faptul ca era intr-o biserica romana, adica mai mult catolica, dar in care se canta Sf Liturghie ortodoxa!! nu semnifica decat un singur lucru - si anume cel de care-si da seama oricine, adica BISERICA LUI HRISTOS ESTE CEA ORTODOXA, oricate rataciri si inselari ar accepta oamenii, justificate si "argumentate" la infinit...
Apoi, faptul ca a primit TRUPUL SI SANGELE MANTUITORULUI este un alt adevar, si anume ca ADEVARATELE SFINTE TAINE SI ROSTUL LOR!! SUNT TOT IN ORTODOXIE.
Si, ca o opinie personala, dar destul de logica, ar fi legata de amagirea fratelui nostru achimovjan, cum ca actul sexual inainte de casatorie nu este pacat.. :hmmm: Si anume pt faptul ca el a simtit o prezenta feminina care i-a dat Sf Impartasanie, pt asta, ar trebui sa se mai gandeasca daca nu cumva femeia, in conceptiile si "teologhiile" sale, ar merita un loc mai bun... adica intelegeti, nu doar ca obiect de satisfacere a placerilor barbatului... ??? ??? Sincer, ca femeie, simt repulsie pur si simplu fata de gandirea ta, achimovjane, cu toate "vrajelile" tale cum ca sloganul ar fi "make love, not sex"... Si nu m-am putut abtine din nefericire, sa nu simt repulsie si fata de persoanele cu o gandire ca a ta, mai mult sau mai putin teologi, care m-au abordat vreodata.. si pe care i-am indepartat rapid, uimindu-ma totodata cat de tristi erau saracii baieti ca nu gandesc ca ei... Spun din nefericire, pt ca ar trebui sa deosebim pacatul de pacatos, si sa ne rugam pt cei care sunt in pacat, sa-i ajute Maica Domnului sa-si vada patimile si neputintele, si cu ajutorul Domnului sa renunte la a iubi pacatul...

alexandra28again 14.07.2008 13:44:07

Citat:

eu una stiu

scuze acimovjan,esti fata sau baiat?

vsovi 14.07.2008 14:43:14

Citat:

În prealabil postat de alexandra28again
Citat:

eu una stiu

scuze acimovjan,esti fata sau baiat?

:)eu shtiu doua 2x???

mihailt 14.07.2008 15:10:50

Pai mai frate Achimovjan cum ti-ai dat seama ca era prezenta feminina?
Oricum vezi ca visul nu are cum sa fie bun ca femeile oricat de sfinte ar fi ele nu au voie sa dea Sfanta Impartasanie aceasta calitate (de a da Sfanta Impartasanie) fiind rezervata numai preotilor care iar nu pot sa fie femei.

dragomirna 14.07.2008 15:22:27

Citat:

În prealabil postat de mihailt
Pai mai frate Achimovjan cum ti-ai dat seama ca era prezenta feminina?
Oricum vezi ca visul nu are cum sa fie bun ca femeile oricat de sfinte ar fi ele nu au voie sa dea Sfanta Impartasanie aceasta calitate (de a da Sfanta Impartasanie) fiind rezervata numai preotilor care iar nu pot sa fie femei.

M-am gandit si ca poate Maica Domnului era prezenta feminina... Adica, un punct in minus pt conceptiile gresite si teoriile eretice, ale fratelui nostru achimovjan... ??? ??? Nu cred ca era o logica neaparat in acel vis, din moment ce Sf. Liturghie se savarsea intr-o biserica despre care spune ca i se parea mai mult catolica. Hmm, si ca sa concluzionez, eu sunt sigura ca de fapt propria consiinta incearca sa ii spuna si ea ceva lui achimovjan... Pana la urma, avem in fiinta noastra Chipul lui Dumnezeu, deci nu putem trai nici macar in subconstient decat in Adevar, dar pe care trebuie sa-L cunoastem insa nu dupa mintea noastra.... :dontgetit: ???

emanuel2007 14.07.2008 15:57:22

oricarui vis dracesc ii poti da o mie si una de interpretari mistice ... insa el tot vis dracesc ramane ...

mihailt 14.07.2008 16:28:35

Mai soro Dragomirna sa stii matale ca nici Maica Domnului care desi era cu mult mai sfanta cu viata decat Sfintii Apostoli nu a slujit vreo Sfanta Liturghie; si daca se impartasea la Sfanta Liturghie (si sunt sigur ca Dansa se impartasea in fiecare zi) tot din mana preotilor din acea vreme se impartasea.

Aceasta aratand ca nu este posibila preotia femeilor si dansele nu pot sa dea Sfanta Impartasanie.
Deci visul contine erori dogmatice.

achimovjan 14.07.2008 16:36:04

Citat:

oricarui vis dracesc ii poti da o mie si una de interpretari mistice ... insa el tot vis dracesc ramane ...

Iar tu esti sluga lui Antihrist!

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:50:40.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.