Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Banii McDonald’s ajung la homosexuali (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4105)

Iustin32 13.07.2008 20:43:37

Banii dati la McDonald’s ajung la activistii homosexuali
11/7/2008 8:03 am Altermedia Romana

Cunoscuta firmă americană subventionează în Statele Unite asociatiile de homosexuali

Asociatia Americană a Familiilor (AFA), al cărei boicot anterior instituit firmei Ford din cauza sustinerii acordată de aceasta activistilor homosexuali, a fost suspendat după ce vânzările companiei au căzut cu 8 la sută pe lună timp de doi ani, le solicită acum cetătenilor să nu mai cumpere produse de la McDonald’s.

“Acest boicot nu are legătură cu angajarea unor homosexuali sau cu homosexualii care iau masa la McDonald’s. Aici este vorba de McDonald’s, ca firmă, care a ales să se folosească de prestigiul ei pentru a promova programul socio-politic al homosexualilor, inclusiv căsătoria între homosexuali,” a declarat presedintele AFA, Donald E. Wildmon.

AFA arată că McDonald’s a donat 20.000 de dolari unei asociatii de homosexuali (Camera de Comert a Homosexualilor si Lesbienelor), în schimbul statului de membru în această asociatie care face lobby pentru legalizarea căsătoriilor între homosexuali.

AFA solicitase anterior companiei să-si retragă numele si sigla de pe situl homosexualilor, unde apărea mentionată ca “partener corporativ si organizatie aliată”. De asemenea, AFA a solicitat McDonald’s să suspende numirea lui Richard Ellis, vice presedinte pe Comunicare la McDonald’s SUA, ca membru în conducerea asociatiei de homosexuali.

“McDonald’s a refuzat ambele cereri,” se arată în anuntul AFA. De fapt, Pat Harris, responsabilă si vice presedinte cu “incluziunea si diversitatea”, a declarat că MdDonald’s va continua să aibă “aceeasi pozitie în ceea ce priveste diversitatea”.

“Ellis, care este homosexual, a primit un loc în conducerea asociatiei de homosexuali… A declarat că este ‘miscat de faptul că se poate alătura [acestei asociatii] si că este gata să înceapă lucrul. Împărtăsesc interesul pentru dezvoltarea afacerilor în rândul comunitătii homosexualilor si intentionez să joc un rol activ pentru îndeplinirea acestor obiective’,” se arată în comunicatul AFA.

Initiativa AFA survine unui schimb de mesaje între această asociatie pro-familie si corporatia McDonald’s. McDonald’s a initiat la un moment dat o campanie de emailuri prin care încerca să răspundă îngrijorării manifestate de AFA.

Corporatia le-a comunicat clientilor care si-au exprimat dezaprobarea fată de pozitia pro-homosexualitate a firmei că ea “tratează pe toti angajatii si clientii cu demnitate si respect, indiferent de etnie, credintă religioasă, orientare sexuală sau alt factor de diferentiere”.

“Nu încercăm să îi spune lui McDonald’s pe cine pot angaja si nici nu le solicităm să nu-i mai servească pe clientii homosexuali”, a răspuns AFA. “Aici este vorba de cel mai mare lant din industria alimentară, care se aliază si sustine o asociatie care face lobby pentru emiterea de legi care pot fi folosite apoi pentru restrângerea libertătii religioase si pentru subminarea institutiei căsătoriei”.

“Într-adevăr, McDonald’s este partener corporativ si organizatie aliată a Camerei de Comert a Homosexualilor si Lesbienelor. Vice presedintele nostru pe Comunicare din SUA, Richard Ellis, a fost ales recent în conducerea asociatiei”, se arată într-un scurt răspuns al corporatiei.

Având în vedere că MdDonald’s este prezentă si în România si că a reusit, după multi ani de functionare în pierdere, să treacă pe profit, recomandăm cititorilor nostri si publicului să boicoteze această firmă, dată fiind sustinerea pe care aceasta o acordă în Statele Unite actiunilor imorale ale homosexualilor.

veilur 13.07.2008 20:54:25

Sa intelegem ca nu mai trebuie sa mancam de la MC?

Iustin32 13.07.2008 21:25:55

Te pomenesti ca tu mananci de la ei!!!!!!!!

Dia20_diana 13.07.2008 21:28:15

dar totusi acest concept asigura slujba la mii de oameni

veilur 13.07.2008 21:31:38

Da frateee am mai mancat si eu cate un hamburger si-un cartof prajit, ce e o asa tragedie? Dar nu mananc in fiecare zi, ci doar asa ocazional, adica rar.

TFL 14.07.2008 18:48:19

Citat:

În prealabil postat de Iustin32
Având în vedere că MdDonald’s este prezentă si în România si că a reusit, după multi ani de functionare în pierdere, să treacă pe profit, recomandăm cititorilor nostri si publicului să boicoteze această firmă, dată fiind sustinerea pe care aceasta o acordă în Statele Unite actiunilor imorale ale homosexualilor.

amuzant.
credeti ca, companiile care scot profit din Romania (OMV, Petrom, Metro, Billa, ING....si altele) fac donatii si sustin doar lucruri pozitive (dpdv crestin)?va inselati.
si atunci ce trebuie de facut?boicotam totul?
treaba lor ce fac cu banii si ce proiecte sustin.nu?

alexandra28again 14.07.2008 18:55:40

Citat:

În prealabil postat de TFL
Citat:

În prealabil postat de Iustin32

amuzant.
credeti ca, companiile care scot profit din Romania (OMV, Petrom, Metro, Billa, ING....si altele) fac donatii si sustin doar lucruri pozitive (dpdv crestin)?va inselati.

daaaaaa ca eu nu ma despart de aripioarele de la Mc :hmmm:

TFL 14.07.2008 19:48:22

Citat:

În prealabil postat de alexandra28again

credeam ca se vrea boicot pt ca e mincarea nesanatoasa.
dar asa......pofta mare

ory 14.07.2008 21:33:49

Daca tot este un topic doar ca sa ne aflam in treaba,iti spun alexandra,ca,daca mananci aripioare cu praf japonez,facute in stil japonez...ai sa divortezi de cele de la MC.
Exact cum spunea cineva pe-aici,hai sa boicotam toate marile companii ca sa fim siguri ca profitul lor nu va sustine nici o fapta nelegiuita.Sa fim seriosi,cred ca a devenit la moda boicotarea aceasta pe toate planurile,ca nu mai au ce face oamenii dupa ce s-au inpotmolit in atata modernism,de care se bucura si profita,inclusiv indivizii boicotarilor.
Personal,am mancat MC numai in Japonia,iar la noi in tara,cred ca o singura data,dupa care m-a scarbit calitatea si "portia"specific romaneasca...putin,prost si scump!!!

alexandra28again 14.07.2008 22:09:43

ori da mancare mai multa in japonia? :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
diana imi pare rau de durerea ta de masea.pune niste tzuica.

alexandra28again 14.07.2008 22:10:06

ory

ory 15.07.2008 15:15:34

Da!,in Japonia iti da intotdeauna mancare mai multa pentru bani mai putini ca in Romania,chiar daca este o tara mult mai expensiva,reducerile sunt la tot pasul si la toate produsele,nu ca la noi,doar la cele care oricum nu valoreaza mare lucru,sau care oricum aveau pretul umflat mult prea tare.In Japonia un hamburger,sau orice alt sandwici costa in jur de 100 de yeni,dar este mult mai consistent si mai mare,adica cel de pui este aproape cat o felie de chifla de gros,insa la noi am constatat ca abia daca-l simti.100 de yeni in banii nostri inseamna in jur de 25000 lei vechi,asta in conditiile in care cel mai mic salariu acolo este de 2500 de dolari/luna.
De spus ar fi multe,dar nu schimbam cu nimic traiul la care suntem supusi,monopolul si desconsiderarea perpetua a poporului nostru,asa ca mai bine;GATIM ACASA!
Ca sa nu mai vorbim de restaurantele noastre de unde-ti dau mancare stricata,prefacuta,gatita in bucatarii insalubre...si asta,inclusiv in buricul Bucurestiului,ca sa nu mai vorbim de pret,nesimtit de mare.NO COMMENT!
Daca doriti sa ma intrebati de japonia sau de retete cu specific japonez,dozo!!(va rog!),oricum topicul nu-si are sensul...

alexandra28again 15.07.2008 18:06:32

as vrea sa stiu de religia celor de acolo,sunt religiosi?
si de mancare...sti un preparat bun din orez?poate cu orez salbatic?

Dia20_diana 15.07.2008 18:49:06

pe mine m-ar interesa mai mult bunele lor maniere :), ce gesturi sunt considerate ok, ce gesturi nu etc etc...:D

citystar 15.07.2008 18:56:20

Citat:

În prealabil postat de veilur
Da frateee am mai mancat si eu cate un hamburger si-un cartof prajit, ce e o asa tragedie? Dar nu mananc in fiecare zi, ci doar asa ocazional, adica rar.

nu trebuie sa mananci la McDonalds, ca acolo salasluieste diavolul, acolo canta muzica, diavolii se distreaza. Oamnenii trebuie sa mearga la manastiri sa se roage necontenit. Numai atunci diavolii sunt chinuiti.
parintii Cleopa, Iustin Parvu, Arsenie Papacioc, Arsenie Boca , si alti calugari cu mult har nu mananca la McDonalds; trebuie sa urmam exemplu lor;
Cartofi prajiti se pot manca si la manastire (mai ales ca is de post)

TFL 15.07.2008 19:44:40

Citat:

În prealabil postat de citystar
parintii Cleopa, Iustin Parvu, Arsenie Papacioc, Arsenie Boca , si alti calugari cu mult har nu mananca la McDonalds; trebuie sa urmam exemplu lor;

explicatie puerila.
parintii nu aveau nici calculator si nici internet.ai vreo parere despre calculatoare si internet?

alexandra28again 15.07.2008 20:21:00

Citat:

Citat:

nu trebuie sa mananci la McDonalds, ca acolo salasluieste diavolul, acolo canta muzica, diavolii se distreaza. Oamnenii trebuie sa mearga la manastiri sa se roage necontenit. Numai atunci diavolii sunt chinuiti.

citystar cred ca te inchizi prea mult de lume.doar ai ales viata in lume, nu?nu calugaria.si apropo de mancare,scrie in Biblie ca nu ce bagi in gura te spurca,ci ce scoti pe gura.parerea mea este ca daca te-ai bucura de lucrurile astea marunte ale vietii ai scapa si de problema ta veche.In cele 10 porunci nu scrie nimic despre ce sa mananci si ce nu.Important este sa nu fii lacom.

Dia20_diana 15.07.2008 22:08:38

multumesc Alexandra am fost la dentist si am rezolvat problema...cred ca nu m-am dus asa de fecirita la dentist in viata mea :D
citystar cam greu sa mergi sa manaci cartofi prajiti la manastire, pentru mine mancatul in oras isi are de mult ori rostul atunci cand nu am timp sa ajung acasa...de exemplu cand am facut practica nu mai ajungeam acasa sa mananc si apoi sa ma duc la lucru si atunci am mancat tot la Mc...ca nu este mancare sanatoasa este partea a 2-a

achimovjan 16.07.2008 08:04:03

Citat:

Citat:

Iusti nParvu,de la Petru Voda a scos o carte in care,pe operta se autointituleaza"un marturisitoe" al Ortodoxiei.Mai are putin si zice,"ultimul sfant in viata".Ca sa nu mai zic ca este jalnica cartea.daca te ei dupa ea,ajungi sa urasti pe toata lumea,si sa-i iubesti numai pe cei de la Petru-Voda,cu Iustin Parvu in frunte.Eu unul,am aruncat cartea la gunoi.

ory 16.07.2008 14:21:27

Deci,orezul japonez se poate gati in fel si chip,ai nevoie doar de imaginatie si te poti folosi de alimentele pe care le detii prin frigider.Rudele sotului meu sunt innebunite dupa orezul japonez pe care-l gatesc,si intotdeauna cand m,a viziteaza il solicita.
In primul rand se fierbe orezul intr-un robot special de fiert orez,nu stiu daca la noi se gaseste,eu l-am adus din Japonia.Orezul se spala foarte bine,asta este si secretul alegerii lui,boaba cu boaba,apoi se fierbe fara a se umbla deloc la el,bine-nteles cu o masura specifica de apa,in functie de cantitatea de orez dorita.
Cine nu are robot,se gaseste in comert orez prefiert,aflat in punga speciala,cu ceva orificii,in care se pune la fiert cu tot cu punga,dupa care se scoate perfect fiert si neprins,bine-nteles.Se pune la calit un amestec de mazare,morcov si porumb fiert(se gaseste la conserva sau la punga congelat),apoi se adauga ceva ardei si putina ceapa(cam jumatate).Se calesc toate in unt,margarina sau putin ulei.Se adauga putina apa pentru muiere,si se fierbe pana se evapora complet.Se pune sare(sau delikat pui),piper si putin ghimbir ras fin.Se face o omleta de oua separat,dupa care se bucateste cu paleta de lemn,in bucati foarte mici.Se adaoga peste compozitia de legume si oul bucatit,apoi orezul fiert,care se alege(nu iese ca pilaful nostru).Se amesteca toate acestea foarte bine si daca nu este sarat,se adauga putin soiu(sos de soia).Se amesteca foarte bine pana se omogenizeaza toate ingredientele intre ele.Se poate pune si crenwursti taiati rondele si caliti in prealabil cu legumele.Se mai poate face si orez cu ton,sau cu pastai.Uneori se poate cali orezul impreuna cu legumele pana se prajesc,pana se prinde totul de tigaie,bine-nteles tigaie teflon pentru a nu se arde sau a fi imposibil de dezlipit.Se poate face si cu usturoi si mai putine legume.Oricum,este foarte diferit de orezul traditional al nostru,adica pilaf.
Orezul fiert astfel,poate fi pastrat in recipient de plastic,sau in punga,in congelator,dupa care sa fie dezghetat la microunde si gatit.Se mananca cu betele,si nu e greu deloc!
Butano kakuni;Se pune intr-o cratita bucati de carne de porc(de-aceia cu randuri de carne si grasime),eu de regula inlocuiesc porcul cu puiul(pulpe),insa buta(inseamna porc),peste carne se pune un pahar de soiu(sos de soia),care este sarat,si 5 linguri de zahar,dupa care se pune la fiert impreuna cu apa cat le cuprinde,cu un nivel mai sus de un deget.Se fierb separat oua intregi(in jur de 10 buc,la 1kg carne de porc,sau 5 pulpe pui injumatatite),dupa care se curata si se adaoga in cratita cu carne,se mai adauga si ghimbir taiat felii(este vorba de o radacina galbena cu gust de lamaie putin iute).Se pune totul la fiert la foc mic,peste tot se pune o folie de aluminiu,dupa care capac.Se fierbe timp de 3-4 ore(pt porc),si vre-o 2 ore pt.pui,pana ce zeama scade mai bine de jumatate.Are un gust dulce sarat,specific mancarurilor japoneze,dar este bun,si in ceea ce priveste puiul,nu este gras.La aceasta mancare se mai adauga la fiert un fel de gelatina facuta cuburi sau triunghiuri(koniac),dar ea nu se gaseste la noi in comert.
Ghioza(supa pronuntie),este o mancare provenita de la chinezi,dar imprumutata cu succes si la Japonezi.Se face o compozitie de carne ticata de porc amestecata cu pui,se amesteca cu usturoi verde bine tocat,si cu ceapa in aceiasi masura,se toaca varza proaspata,la fel de bine tocata(indicat la robot),apoi sare si piper.Se face un aluat simplu din apa,sare si faina,care se intinde sa iasa foite destul de subtire.Se taie aluatul cu un pahar in forme rotunde,inainte sa fie presarat destul cu faina pentru a nu se lipi.Formele rotunde se aseaza pe un suport special de ghioza(este posibil sa se gaseasca la magazinul Daisho cu produse de 5lei buc.,sau nu mai stiu cum se cheama,din cadrul supermaketului Real,este vorba de o forma de plastic cu,cozi,dubla,cam ca o tava dubla de prajituri,mica cat o palma.Se pune aluatul(rotund)pe acea forma,dupa care se adauga in ea putina compozitie de carne,apoi se inchide bine,formandu-se ca o coltunas de aluat cu carne,fara a avea vre-o fisura.Se pun toate aceste forme de aluat cu carne intr-o tigaie(teflon),dupa care se adauga peste ele apa,pana la jumatatea lor,tigaia avand in prealabil unt in ea.Se pune un capac si se lasa la fiert pana scade toata apa,dupa care ajung sa se prajeasca in unt.Se intorc apoi ,cu atentie pe cealalta parte(deci,doar pe doua parti),sa se prajeasca si acolo.Se scot apoi,si se servesc fiind date prin sos de soia(soiu).Adica se i-a din farfurie bucata de ghioza, se trece prin sos de soia(dintr-un castronel),si se serveste.Sunt foarte bune!!!!
Cred ca v-am zapacit!!!

ory 16.07.2008 14:22:40

scuze,la ghioza,am scris in paranteza "supa",in loc de "dupa",deci este "dupa pronuntie"...si a iesit o supa,daca tot veni vorba de mancare....

ory 16.07.2008 14:38:33

Cat despre "bunele maniere",la Japonezi,acestea cam lasa de dorit.La ei,rar vezi sa deschida un barbat usa unei doamne,ca sa-i dea intaietate.Sau o batranica neajutorata sa primeasca degraba ajutor din partea celor din jur.NU!Cam fiecare pe cont propriu,fiecare isi vede de treaba lui,iar daca ai o neputinta,nu ai decat sa ti-a asumi.Mi s-a-ntamplat deseori sa fiu in oras cu doi copii mici,unul bebe in haturi,si celalalt in carut,si in fata unui magazin sa mi se inchida usa in nas,eu fiind intr-o situatie dificila de a intra cu ambii copii.Indiferent,barbat sau femeie,mi-au inchis usa chiar in nas,sau as putea spune ca mai degraba o femeie s-a sesizat in aceasta priviinta si am primit ajutor,decat un barbat.O femeie gravida,sau o femeie batrana,sau barbat,nu primeste locul in transportul in comun.Exista locuri special amenajate pentru acestia,dar daca ele sunt ocupate,rar se intampla sa i se ofere unul voluntar.
Nu stiu de ce,dar japonezii se prezinta ceva reci in priviinta ajutorului fata oameni,cam fiecare pentru el,atata timp cat fiecare munceste si traieste cinstit.Fiindca,pe langa noi,ei sunt net mai civilizati si mai cinstiti in toate priviintele.Mai constienti de datoria ce o au.
Spunea cineva la televizor ca japonezii nu arunca niciodata tigara pe strada.Eu am constatat tocmai contrariul,foarte multi japonezi fumeaza pe strada,in mers,si chiar daca nu vezi gunoi sau ambalaje aruncate pe strada,chistoace sunt o gramada,deci arunca tigarile pe strada.
Japonezii sunt cam timizi,rar vezi un japonez ca te priveste in ochi,sau ca indrazneste sa te abordeze,fara sa te cunoasca.
Oricum,din punctul meu de vedere au mult mai multe bile albe decat negre...in comparatie cu noi,CEI CREDINCIOSI!!!

ory 16.07.2008 14:42:47

Caratul bagajelor grele de catre barbat,in ajutorul femeii,NICI POMENEALA!Poate ca nu toti japonezii sunt astfel,insa cumnatul meu este tare nesimtit in aceasta priviinta,eu pot sa ma cocosez de atata greutate,el alege geanta cu rotile,daca exista,daca nu...fara!

Dia20_diana 16.07.2008 14:45:49

:( asta nu suna bine...nu stiu de ce aveam impresia ca sunt un popor foarte educat...dar sa nu te ajute nimeni cu copiii asta chiar mi se pare foarte deplasat..

mirelat 17.07.2008 07:47:13

Citat:

amuzant.

nu e chiar asa.

daca nu stii in ce baga banii si pe cine gireaza cu renumele firmei, nu stii si pace.

dar daca stii si nu e OK, trebuie sa iei atitudine (in cazul de fata sa raspunzi acestui apel la boicot), nu sa bagi capul in nisip ca strutul.

mirelat 17.07.2008 07:51:29

Inca ceva, boicotul a fost cerut de AFA, Asociatia Americanã a Familiilor. Si nu intamplator, pentru ca se stie ca printre clientii McDonalds (si care contribuie implicit ca bunastarea firmei si la renumele ei) se numara mai ales familiile tinere, cu copii, si in general tinerii. La urma urmei este un apel la rationalitate.

alexandra28again 17.07.2008 09:42:36

multumim ory pentru ca ne-ai impartasit experientele tale.dupa spusele tale,japonezii sunt exact cum mi-i imaginam,reci,distanti,timizi.chiar si eu imi puneam problema asta odata,eu chiar n-am vazut chinez sau japonez care sa se dea la o fata.am mai trecut prin cartiere pe unde stau chinezi si japonezi dar mi se par asa cum zici si tu...ii cam ignora pe cei din jur

rebellu007 17.07.2008 09:55:36

Citat:

În prealabil postat de achimovjan
Citat:

Citat:

Iusti nParvu,de la Petru Voda a scos o carte in care,pe operta se autointituleaza"un marturisitoe" al Ortodoxiei.Mai are putin si zice,"ultimul sfant in viata".Ca sa nu mai zic ca este jalnica cartea.daca te ei dupa ea,ajungi sa urasti pe toata lumea,si sa-i iubesti numai pe cei de la Petru-Voda,cu Iustin Parvu in frunte.Eu unul,am aruncat cartea la gunoi.

fratioare, cred ca ai citit cartea exact cum se uita matza in calendar... pai ce sa-ti fac daca atat poti intelege ?... tu esti ca sectarii care comenteaza biblia dupa cum le dicteaza neuronul fatal din capshor. intai afla cine e pr iustin parvu si apoi dati cu parerea. du-te sa-l cunosti personal, du-te si intra in atmosfera de la petru voda, apoi reciteste cartea. iti spun sincer ca-ti vei schimba radical parerea. iarta-ma daca te ofensez dar, crede-ma, gresesti mult cand afirmi asa ceva.

pacifistul 17.07.2008 13:37:36

eu unul va sfatuiesc sa va uitai seara la mircea badea pe antena 3. sa vedeti prostia din romania si sa luam atitudine in acest domeniu, nu la mc-uri si donatii stupide. credeti ca daca mc-ul o sa ajute homosexualii or sa se inmulteasca astia, sau daca noi facem boicot or sa dispara? homosexualii au existat dintotdeauna si vor exista mereu. dar nu ei ne duc tara de rapa, ci noi insine pt ca stam indiferenti si nu facem nimic. si va spun sincer, imi e rusine cand ma gandesc la faptul ca si eu stau degeaba si nu iau nicio masura impotriva prostiei crase ce musteste in romania.
nnu stiu ce credeti voi, insa eu consider ca trebuie sa fim putin mai practici.

C-tin 17.07.2008 16:06:24

Citat:

Citat:

În prealabil postat de alexandra28again

credeam ca se vrea boicot pt ca e mincarea nesanatoasa.
dar asa......pofta mare

Cu siguranta Alexandra se referea la faptul ca a facut de mult aripioare de la Mc...:)

C-tin 17.07.2008 16:15:42

Citat:

În prealabil postat de ory
scuze,la ghioza,am scris in paranteza "supa",in loc de "dupa",deci este "dupa pronuntie"...si a iesit o supa,daca tot veni vorba de mancare....

si in in loc de inmuiere ai scris "muiere":)

-cred ca orezul de care zici e "nasi goreng" nu?

eclat_de_lune 17.07.2008 17:56:43

Citat:

În prealabil postat de mirelat
Inca ceva, boicotul a fost cerut de AFA, Asociatia Americanã a Familiilor. Si nu intamplator, pentru ca se stie ca printre clientii McDonalds (si care contribuie implicit ca bunastarea firmei si la renumele ei) se numara mai ales familiile tinere, cu copii, si in general tinerii. La urma urmei este un apel la rationalitate.

Eu nu cunosc politica celor de la MacDonalds, dar cred ca se cuvine sa plecam de la prezumtia de nevinovati acestora, si spun acestea, pentru ca,este posibil ca oamenii sa sufere de obezitate nu neaparat pentru ca mananca preparatele lor- sa presupunem ca sunt sanatoase, cu ingrediente proaspete, asa cum ei insisi precizeaza-, ci pentru ca oamenii sunt lacomi, pentru ca stilul nostru de viata, si obiceiurile noastre culinare s-au schimbat, si facem totul in viteza, fara sa mai avem timp de ceea ce este cu adevarat esential. MacDonalds si celelalte fast-food-uri nu au aparut inainte ca sa apara joburile care sa ne tina la serviciu de la 9 dim pana la 6 seara, nu ei au distrus obiceiul de a a avea ore fixe de a lua masa in locuri special amenajate cu familia. Aparitia acestor restaurante este, cred eu, o simpla consecinta, de care, intr-adevar, e posibil sa fi profitat unii.Apelul la rationalitate ar trebui sa vina, poate, atunci cand este vorba de felul in care mancam,de cantitate, de stilul de viata pe care il adoptam.

mirelat 17.07.2008 20:46:49

cand am vorbit de rationalitate nu m-am referit sa mancam rational, n-are legatura cu asta.

vroiam sa zic sa rationam, cu capul. ceva de genul sa nu-ti tai singur creaca de sub picioare.

mirelat 18.07.2008 05:10:03

Citat:

În prealabil postat de pacifistul
nu stiu ce credeti voi, insa eu consider ca trebuie sa fim putin mai practici.

si ce propui, concret.

achimovjan 18.07.2008 07:59:35

Citat:

Citat:

În prealabil postat de pacifistul
nu stiu ce credeti voi, insa eu consider ca trebuie sa fim putin mai practici.

si ce propui, concret.

Am mancat doar de vreo 4 ori la Mc Donalds,odata in Italia.Aici insa,mi s-a facut atat de rau de la un hamburgher,ca am sta 3 zile in pat,cu dureri mari de stomac,greata .etc.Acum nu mai cand ma apropii de Mc Donalds si mi se face rau.Au ei un mod ciudat de agati,parca ar pune amidon in toate manacarurile.De exemplu,in pizzeriile italiene,chiar si in cele mai saracacioase,este o atmosfera tare placuta,si mancarea este altfel,se simte ca le place sa gateasca pizza.cei de la Mc Donalds,cred eu ca sunt atat de obsedati de profit,ca si mancarea lor miroase doar a bani,n-are pic de dragoste in ea.De fapt,sincer asta cerd ca este bola americana,in general.Sunt cam obsedati de profit,si nu fac nimic din pasiune,dezinteresat.Nu ca ceilalti n-ar fii,dar se mai simte si ceva bucurie de a crea,de a darui.Si cand eram servit la MC Donalds,parca eram o vaca pusa la furajare,sau o gaina din astea pusa sa manace ca sa se oua.Cu totul altfel stau lucrurile cu restaurantele cu specific national.Acolo se simte suflet,la Fast Foodul american doara bani.Pana si arabii,cu ,manacarurile lor traditionale,imi place tare mult sa mananc ce gatesc ei.Are un farmec anume.La americani,vid si iara vid.

mirelat 18.07.2008 08:18:00

Frate, McDonalds este un food... fast & convenient. Daca vrei sa savurezi o masa cu adevarat, evident ca te duci in restaurante de alt nivel.

philalex 18.07.2008 10:57:54

aoleu...eu iau des la Romana un cappuccino, o inghetata....naspa...dar e curat la ei....totusi nu cred ce zici....:|

achimovjan 18.07.2008 13:25:42

Citat:

Frate, McDonalds este un food... fast & convenient. Daca vrei sa savurezi o masa cu adevarat, evident ca te duci in restaurante de alt nivel.

Nu prea ma pricep la restaurante.Prefer sa mananc acasa.Insa fast-foodurile imi dau dureri de ...stomac.

mirelat 19.07.2008 06:34:04

Citat:

În prealabil postat de philalex
aoleu...eu iau des la Romana un cappuccino, o inghetata....naspa...dar e curat la ei....totusi nu cred ce zici....:|

da, in Romania e f. curat si in general arata super bine, pe langa alte tari.

cozia 19.07.2008 06:50:53

Citat:

Citat:

În prealabil postat de philalex

da, in Romania e f. curat si in general arata super bine, pe langa alte tari.

Am inteles ca sunt multi in Romania care cer sa nu mai fie serviti cei care intra in slapi si in pantaloni scurti, ca este o rusine, ...acolo este asa de frumos ca ar trebui introdus un dress code:D si luminari la masa

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:32:35.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.