![]() |
Sunt intr-o stare foarte proasta am idei rele,imi vine sa sar de pe bloc chiar daca bunicul este preot ortodox!!!!nu i-am spus dar nu stiu ce sa fac!!:(este din cauza examenului de capacitate!!!as vrea sa sar de pe bloc!!!!:(((HELP MEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!S .O.S
|
omule revinoti in fire....viata este mai mult decat un examen najpa....si eu am trecut de examenul ala..e ujor....isa e mai nasol bacu ....care vine acum pt mine. ...cred ca ar fi bine sa incepi sa citesti din Sfanta Scriptura ....si viziteaza si tu pe duhovnicul tau.....presupun ca ai.. o sa te indrume el. O si neeaparat citeste cap 2 din Cartea Intelepciunii lui Isus,fiul lui Sirah (Eclesiasticul) din Sfanta Scriptura. :D
|
Citat:
|
Hei nu-i lasa pe vrajmasi sa rida de tine.Viata nu se reduce la examene ,intradevar sunt foarte importante dar daca tu nu poti la Dumnezeu totul e cu putinta. Stii doar ca nici o greutate nu e data peste care sa nu o trecem.Stii ca este cintarea aceea "Doamne al puterilor fi cu noi ca pe altul afara de tine ajutor in necazuri nu avem!" si vezi ca este un acatist care se chiama Acatistul catre Preasfintul si de viata facatorul Duh,Dumnezeul nostru-aducator de multa intelepciune si luminarea mintii pt. invatare si reusita la examen...iar inainte de examen spovada si impartasire cu Preacuratele Taine
|
Si eu ma gandesc de multe ori la chestia asta; in ultima vreme numai esecuri am; dar nu o fac; dupa un timp reusesc sa ma linistesc...
|
Hei! Capu` sus! Nimeni n-a murit dintr-un examen ratat. Revino cu picioarele pe pamant.Nimic nu-i mai rau ca iadul, dar`mite un amarat de examen... O sa reusesti tu..
|
imi place forumul asta, am gasit lucruri interesante si raspunsuri la unele probleme. de multe ori insa intru pe un topic, cum e si asta, la care nu stii ce sa faci mai intii: sa plingi sau sa rizi?
de ce spun asta: citind un astfel de topic, ma simt ca intr-un roman de kafka (in sensul ca nu pot sa cred ca asa ceva poate fi adevarat, ca se poate petrece in realitate). cum sa te sinucizi pentru ca ai picat un examen? daca pentru un obstacol atit de mic ai fi dispus sa renunti LA VIATA, atunci cind te vei lovi in viata de probleme si mai mari, ce vei face? eu nu inteleg oamenii care la primul pas gresit se gindesc sa renunte, temporar sau definitiv (definitiv, in sensul de sinucidere). din punctul meu de vedere, sinuciderea nu poate fi acceptat decit din motive de onoare (in cazul unui razboi pierdut, pentru a nu cadea in miinile dusmanului etc). |
Citat:
|
Sinuciderea este un act banal prin care itzi scurtezi zilele cate le mai ai. Un pacat tragic ca atatea altele.
|
Citat:
|
Ce bine ar fi daca in rugaciunile noastre i-am pomeni si pe acei care au ganduri negre...suntem cam egoisti...sa invatam- daca tot suntem crestini- sa acordam atentia cuvenita tuturor lucrurilor. Cel rau ne ataca pe toti, daca unul dintre noi este mai slab (si toti avem momente de slabiciune uneori!) atunci el mai castiga un suflet pentru intuneric. Sa luptam pentru LUMINA in rugaciunile noastre! Sa ii pomenim pe cei pe care nu ii cunoastem dar au nevoie de ajutor! Cerand ajutor si indrumare de SUS vom reusi! Doamne ajuta!
[size=2] Sa luptam pentru VIATA Ascultand si implinind CUVANTUL Luptand cu Mantuitorul Ura o sa dispara dintre noi Putere vom primi Tarie si Adevarata Dragoste Mantuitorul ne va calauzi ![/size] |
Citat:
|
Citat:
Cred ca e unul din cele mai patetice mesaje de pe forum. Daca tii mortis sa te sinucizi macar gaseste-ti un motiv demn de luat in considerare |
Citat:
Vreau ceva duhovnicesc..... |
Buna Brainic!Eu am 20 de ani si mai facut sa-mi amintesc de vaiata ma de pana in 15 ani.In scoala generala eram o eleva foarte bun.Nu eram chiar prima pe clasa, insa erm printre 4 elevi consideratii cei mai buni.Imi doream sa intru la un liceu un, la n liceu teoretic.Cu toate astea am luat examenul de capacitate cu media6.30.cnosc greselile pe care le-am facut, insa nu intru in amanunte.Cand m-am vazut intrata la liceul unui grup scolar si mai ales la un profil tehnic(eu care imi doream sa intru la filologie-franceza)am regretat amarnic si crede-ma o saptamna m-a durut capul.In clasa a 10 am incercat sa ma transfer la liceul si l-a profilul dorit prin sustinerea unor teste de diferenta.Am luat not mari la diferentele ed la limba romana, limba frnceza, muzica si desen, dar am picat diferenta la limba laina si nu m-am transferat.Am absolvit liceul la care am intrat, am dat un bac, un atestat si acum snt si studentala psihologie-ceea ce mi-am dorit inca din clasa a V-a.imi cer iertare daca plictisesc pe cineva.Voiam numai sa-i demonstrez lui brainic c orice gresala este reparabila in viata.Cat despre sinucidere trebuie inteles ca Dumnezeu ne-a lasat pe lume ca sa luptam pentru mantuirea noastra,iar prin sinucidere renuntam la aceasta lupt, deci ne dam atuti de buna voie in fata diavolului,ceea ce bineinteles ca nu ne dorim
|
Toti cei care ajung in iad sunt automat slujitori ai diavolului?? Si daca acestia ii resping autoritatea ce se intampla? ???
|
Citat:
Eu sper ca si-a revenit copilul si ca a trecut peste astfel de pase. Anul trecut copilul unei colege de serviciu si-a luat viata. Nu vreau sa intru in amanunte, cert e, ca el a incercat sa strige dupa ajutor, dar toata lumea il ignora, ii spunea ca nu e intreg la minte. In loc sa stea sa vorbeasca cu el sa vada de unde astfel de ganduri il trimiteau la plimbare. Acum, tardive sunt regretele. Deci hai sa nu mai tratam totul cu superioritate si mai ales superficialitate. Toti cei care ajung in iad sunt automat slujitori ai diavolului?? Si daca acestia ii resping autoritatea ce se intampla? Si la faza asta...hai ca ai mai scos una, ca altceva ce pot zice?! Vrei sa spui ca in rai putem sa-I respingem autoritatea lui Dumnezeu? E ca si cand am ales sa fiu cu tine, dar sunt impotriva ta. Nu cred ca se cam pupa, tu ce zici? Doamne ajuta! Ioana |
Ba e chiar foarte simplu Ioana draga... daca nu accepti autoritatea lui Dumnezeu sau a Diavolului, ce se intampla cu sufletul tau?? Din moment ce spui ca toate sufletele din iad sunt slujitorii diavolului, atunci inseamna ca cei ce ii resping autoritatea nu ajung in iad?(e concluzia logica)
|
de ce ar fi un pacat sinuciderea? de ce sa traiesti ca un caine cand poti sa nu mai fii!voi astia sfatosii pamantului ati trait vreodata cu frica?ati trait vreodata in mizerie?va durut vreodata sufletul ?ati ajuns la apoplexie?vorbiti ca sa nu adormiti!va spun sincer,voi face lucrul asta cat de curand si fara sa-mi fie frica ca ma va pedepsii cerul!si vreau sa va mai intreb voi cei care va credti credinciosii pamantului...de cate ori ati fost loviti din toate partile,ati rabdat de foame,nu ati avut cui sa va plangeti,plecati prin alte tari sa va gasiti rostul....plecand cu iluzii si venind rusinai inapoi fara nici un ban si toata lumea rade de tine,si acel dumnezeu atat de bun in care credem cu totii nu te-a ajutat de loc ....parca toate iti sunt impotriva!iubitilor,asta mi se intampla de 30 de ani!m-am plictisit de tot,se vor termina toate astea zilele astea.un loc imi trebuie unde sa nu fiu vazut de nimeni si totul se termina!
|
"Sunt intr-o stare foarte proasta am idei rele,imi vine sa sar de pe bloc chiar daca bunicul este preot ortodox!!!!nu i-am spus dar nu stiu ce sa fac!! este din cauza examenului de capacitate!!!as vrea sa sar de pe bloc!!!! ((HELP MEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!S .O.S "
deci pe bune acum, e doar un examen....esti sanatos?traiesti decent?ii ai pe parinti alaturi?ai prieteni?gandeste-te ca alti copii(adolescenti) nu au tot ce ai tu si trebuie sa apreciezi tot ce ti-a dat Dumnezeu, in primul rand viata...eu in clasa a 8a mergeam f des la biserica si chiar simteam ca este cineva langa mine care ma sprijina, si la examen am avut impresia asta, sa stii ca daca te rogi sincer chiar functioneaza, te simti mai linistit si mai impacat, nu mai esti asa agitat la examen pentru ca stii ca il vei trece cu bine(asta bineinteles daca si inveti, ca doar nu-ti toarna Dumnezeu informatiile cu palnia pe gaura in cap:D)...daca vrei poti sa mergi la o biserica(de ex Sf. Paraschiva din Iasi) si sa dai un acatist pentru luminarea mintii la examen.in orice caz, te rog, inceteaza cu ideile astea absurde(sinuciderea), pentru ca chiar nu e cazul si DACA VREI(sa inveti), POTI! |
Am nevoie mare de ajutor !!...la inceput a fost o simpla depresie insa nu am putut accepta depresia asta fiindca stiu ca e pacat in fata Domnului sa fii trist....am ajuns sa ma critic atat de tare din cauza asta incat acum simt ca mai am putin si inebunesc cu adevarat..am incercat chiar si un act de suicid...am numai idei urate de la un timp..nu pot concepe asta !!!...credeam k sunt o persoana credincioasa insa oamenii cu credinta nu inebunesc !! ..disper din cauza asta.si sunt tanara ,am numai 18 ani si nu ma mai pot concentra asupra bacului din cauza asta...as vrea sa vorbesc cu un preot vazatoru cu duhul si cu un psiholog bun...cunoasteti asa ceva? ASTEPT RECOMANDARI URGENT:([color=black][/color]
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Urmeaza sfaturile de mai sus ale lui cristiboss56 si oni91. Si nu uita ca nu este pacat pe care iubirea de oameni a lui Dumnezeu, sa nu-l biruiasca. |
Lumea este bolnava, societatea sufera din cauza lipsei semenului, a fratelui - omul. Cel mai de pret lucru de care omul are nevoie este o relatie de suflet, cu cineva care sa-l inteleaga, la vreme de necaz. Imi vin in minte cuvintele psalmistului: "Am asteptat pe cel ce m-ar milui si nu era si pe cei care m-ar mangaia si nu i-am aflat" (Ps. 68, 24).
|
Citat:
|
Iertare pentru o gresala gramaticala _singuratatea este straina unui ortodox_ asa trebuie citit si iertare pt.eroare.
|
Citat:
:)Nu stiu cat te gandesti la acest aspect, dar si parintii tai au tremurat de frica, la vreun examen mai important din viata lor. Si inchipuie-ti cat de frica le-o fi fost profesorilor, celor care trebuie sa te examineze la bac, vreodata in viata lor, inainte sau in timpul vreunui examen!! :D Pe mine ma bufneste rasul, inchipuindu-mi-i asa!! Prin medicul de familie te poti prezenta la un psihiatru si poti primi tratament. Ceva de calmare si sa te ajute sa dormi mai linistita. Calmantele se dau doar prin reteta speciala, mai nou.Poti cere ajutorul parintilor, sa ajungi la consultatie, e mai eficient decat sinuciderea, ca sa le atragi atentia. E normal stresul inainte de un examen important. Daca posibilitatile tale de lupta, de concentrare sunt depasite, e normal sa ceri ajutorul. Pentru scurt timp, un tratament usor de calmare ar putea fi de ajutor. Depresia nu e nebunie. Nu in sens schizofrenic. Oamenii credinciosi sunt pana la urma oameni. Pot intra in depresie. O sa vezi, o sa fie bine, dupa ce-ti dai examenele si hotarasti ce vei face mai departe. E ceva temporar. Am trecut si eu prin asta. Fa-ti rugaciunile, mergi la duhovnic. Roaga-te sa-ti dea linistea necesara sa inveti. |
Asa este Cristi, numai ca nu toti oamenii se mai privesc ca fiind creati dupa chipul lui Dumnezeu si ca numai prin El se implinesc. Stiu, eu sunt un madular, am nevoie de ceilalti sa cresc si ceilalti de mine sa se dezvolte. Dar, pentru ca de multe ori suntem singuri printre altii, observ ca si astazi sunt actuale cuvintele psalmistului.
|
Citat:
Apoi, mai e o vorba: sa ne punem nadejdea in Dumnezeu, mai bine, decat in oameni. |
Toti avem depresii la un moment dat,este important sa trecem peste ele.
Sincer,pot intelege de ce unii oameni gravi bolnavi,care stiu ca mai au cateva luni de trait in suferinta,oamenii care raman intr-un moment paralizati pe viata,oamenii orbi,vor sa moara.Si totusi,exista atat de multi care aleg sa traiasca in continuare,chiar si imobilizati intr-un scaun,pe un pat,sau incapabili de a mai vedea vreodata ceva.O despartire,probleme la scoala,probleme cu banii,se rezolva,dar acestea niciodata. M-am gandit la sinucidere,de vreo doua sau trei ori.Probabil se intampla multor adolescenti,dar eram constienta ca nu as putea sa renunt la viata pentru niste probleme care mai devreme sau mai tarziu se vor rezolva(cum s-a si intamplat) |
Si eu m-am gandit la sinucidere o singura data, tot in adolescenta. Acum imi dau seama cat de multe lucruri bune as fi pierdut si cat i-as fi amarat pe parinti. De multe ori suntem neintelesi, dar ei nu merita sa ne piarda in felul acesta. Oricum, am luat hotararea sa privesc viata ca dar de la Dumnezeu pe care nu am voie sa mi-l iau singura. Chiar daca as fi paralizata, sau mai stiu eu cum, m-as ruga sa mor, dar nu m-as sinucide. Mi se pare de altfel lasitate.
Vorbeam cu o vecina de vreo 70 ani, spunea ca daca ajunge paralizata, sa fie ingrijita de altii, se va sinucide. Doar ce i-am spus ca daca face asta, nu va avea parte de slujba la biserica, si parea ca s-a razgandit! Daca puteti sa va inchipuiti, nu se gandise la acest aspect!! |
O copilarie traumatizanta, izolarea , raceala si neantelegerea celor din jur, au dus la o imensa si mare tragedie in urma cu cateva zile, cand o tanara de 21 de ani impreuna cu copilul ei de numai 2 ani s-a sinucis aruncandu -se in gol de la etajul 5 al unui bloc. Pe mine cel putin m-a marcat foarte mult, aceasta tragedie. Repet ceea ce am mai spus, ca singuratatea si indiferenta celor din jur pot duce la astfel de tragedii. Sa nu ramanem indiferenti si daca nu avem alte posibilitati, o vorba, un sfat , o alinare, o mangaiere venite la timp pot face minuni. Sa nu ramanem indiferenti la suferinta altora ! ! !
|
in gashca shi in public, filmat shi dat pe tv, de pe turla bisericii daca se poate...:angry:
|
Citat:
|
Citat:
|
nu trebuie sa cedam in fata acestui act......trbuie sa fim abili sa depasim astfel de stari......unii sunt nebuni....care se arunca, din dragoste, picat examen....viata merge inainte....gandire pozitiva.....;)
|
Citat:
|
:)Ai nadejde in Dumnezeu Georgiana!O sa ma rog impreuna cu tine sa depasesti incercarea prin care treci.Doamne ajuta!
|
Drga Georgiana, la multe persoane depresive apare sentimentul vinovatiei. Am trait-o pe pielea mea, e groaznic, dar incearca sa nu te mai acuzi. Invata sa te iubesti.
Pentru ca si dumnezeu te iubeste. mergi, draga mea si la un psiholog bun sau chiar psihiatru, te pot ajuta. Sigur ca este bine sa te rogi, dar nu te forta cu multa rugaciune. dumnezeu stie de ce ai nevoie, cere-i cu cuvinte putine ceea ce vrei, ca sa nu te obosesti. Nu te va lasa Iisus sa patesti nimic si scoate-ti suicidul din cap, e mare pacat ( iti vorbeste o persoana care a incercat sa isi ia zilele de trei, ultima oara am zis: ce bine ca traiesc! cand eram la spalaturi). Asta a fost acum vreo 6 ani. Scumpo, viata este un dar, iar pentru tot chinul nostru vom fi rasplatiti in cer. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:36:08. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.