![]() |
vine postul ,fratilor-si surorilor.
trebuie sa fim mai buni la suflet,mai cumpatati in mancare,cu abtinere de la cele rele si sa facem milostenie mai multa. sa ne marturisim daca putem,si de praznicul schimbarii la Fata,sa ajungem la biserica daca ne ajuta El,sa ajungem la prohodul Maicii Domnului,cu epitaful frumos,-mie mi place in epitaful respectiv cum este Iisus Hristos cu Maica Domnului prunca in brate. si nu avem dezlegare sa stam pe calculator in post.. :)) |
Asa e fratioare! Sa ne pregatim, sa ne straduim mai mult intru bunatate!
Daca credinta ne duce pana la Dumnezeu, MILOSTENIA deschide usa! Chiar pe acest forum la Umanitare sunt destule cereri de ajutor ! |
Citat:
mie, una, nu mi-a spus... ca nici nu s-ar putea, fiindca calculatorul e parte din job-ul meu, fara el nu se poate. dar poate ca de la forum am sa iau o pauza, asa, din proprie initiativa. :) |
mai vroiam sa-ti spun, ionule, ca mi-a placut cum ai deschis topicul asta... foarte frumos, un exemplu viu ca intelepciunea nu asteapta numarul anilor.
|
Citat:
|
Dupa asprime, acest post este dupa cel al Sf Pasti. Deci nevointa timp de 2 saptamani. Acest post este randuit de Bise*rica spre aducerea aminte de virtutile alese ale Sfintei Fecioare si de postul cu care ea insasi, dupa traditie, s-a pregatit pentru trecerea la cele vesnice.
|
Ca bine ziceti. Vine cu pasi repezi. Desi este unul din cele mai scurte posturi de peste an, din experienta personala spun ca mereu l-am perceput ca pe unul dintre cele mai grele posturi!!! Poate e doar o falsa perceptie de-a mea, dar in acest post am avut mereu incercari extrem de dure si ispite pe masura!!! Sa ne ajute Maicuta Domnului sa le trecem cat mai bine si in acest an!
|
Citat:
|
Pentru ca vine postul, va anunt ca Parintele Antim de la manastirea Sihastria a fost mutat definitiv la manastirea Bistrita ( Tg Neamt). Pentru cei ce va spovediti la parintele il gasiti in chilia vrednicului de pomenire Pr Ioanichie Balan. Vechiul numar de telefon nu mai este valabil. Doamne ajuta si post binecuvantat tuturor!
|
Frumos titlu de topic. "vine vine", un titlu viu, parca si aud aceste cuvinte. Vad postul venind. Nu e undeva departe, il zaresc. E pe cale. Astept cu bucurie sa ies in intampinarea lui. Nu pot trece napasator pe langa el si el nu ma poate lasa sarac in acte. E simplu, voi avea cuvinte si pentru altii; ochii, de multe ori inchisi in fata tuturor celor care au nevoie de ajutor, nu vor mai cunoaste odihna; voi pasi mai des si in locurile in care nu ajunge decat cel ce iubeste. Iti multumesc Doamne ca ai intins mana spre mine si prin acest post.
|
da,asa este:)
ma bucur ca va place titlul:) Defapt mirela,nu mio interzis pr duhovnic asta,ci parintele la care slujesc si eu si ne a zis la mai multi tineri care suntem la catedrala;) asta. |
ioane, fugi de slava oamenilor ca vei pierde slava Lui Dumnezeu.
uof. |
petre,multumesc de sfat,si asa nu iau in seama complimentele lor care nu sunt adevarate oricum;)
|
Citat:
|
acu stiu ca poate par asa , dar nu sunt.
behold,the greatest sinner;).ME. |
Citat:
|
Acum revenind la perioada postului, asa cum spunea si fratele nostru Constantin , sunt multe nevoi si suferinte in regiunile sinistrate. Milostenia si solidaritatea in aceste momente se impun intarite, inzecite in fapte concrete, lasand vorbele si trecand efectiv la fapte prin participarea la colecte si organizare acestora acolo unde exista posibilitatea. Am inteles in acest sens, ca fiecare Biserica va organiza strangeri de fonduri in acest sens, pentru ajutorarea celor in nevoi, iar acolo unde inca nu a demarat aceasta actiune se impune impulsionarea din partea noastra a tuturor a organizarii strangerii de fonduri . In astfel de momente grele, simpl rugaciune si simplul gand la cei in nevoi , nu sunt in de ajuns. Fie ca aceasta perioada sa ne uneasca mai mult intru ajutorarea fratilor si surorilor aflati in disperare . DOAMNE AJUTA !+
|
Era bine de mentionat cand incepe si cand sfarseste postul, si daca sunt dezlegari pe parcursul perioadei de post.
|
1.) Pe 31 iulie 2008 este " Lasatul secului pentru Postul Adormirii Maicii Domnului " adica ultima zi in care se mai poate manca "de dulce".
2.) Vineri 01 august 2008 incepe POSTUL ADORMIRII MAICII DOMNULUI. Acest post e putin mai indulcit de cat Postul Mare, avand in acest timp felurite fructe si legume, dae e mai aspru decat Postul Sf-lor Apostoli si al Nasterii Domnului. Dupa tipicul si asezamintele bisericesti, piosii Crestini tin acest post astfel: - luni, miercuri si vineri ajunand, msancand o data in zi,mancare uscata, paine cu apa iar cei neputinciosi si fructe si legume - marti si joi, mancare fiarta fara ulei - sambata si duminca, mancare fiarta cu ulei si vin cu cumpatare 3.) Miercuri 06 august este sarbatoarea SCHIMBAREA LA FATA A DOMNULUI si avem dezlegare la peste 4.) Vineri 15 aug.2008 este praznicul ADORMIRII MAICII DOMNULUI cand de asemenea avem dezlegare la peste. Va doresc din suflet tuturor forumistilor, pace-n suflet, multa sanatate si ispite cat mai putine in aceasta perioada a postului. Post usor ! DOAMNE AJUTA_NE ! icamilin |
Multumesc, Icuta, pentru lamuriri.
Il rog pe Dumnezeu sa ne ajute pe totii sa trecem cu bine peste ispitele ce se vor ivi si sa iesim mai buni si mai curati din acest post. Doamne ajuta! |
Citat:
|
ce acatiste sau rugaciuni cititi voi in timpul postului?
Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatoasa! |
eu m-am gandit sa citesc alternativ asa:
paraclisele Maicii Domnului,si acatistele ei:). alternativ. asta daca ma ajuta El. |
Citat:
|
Impreuna cu voi imi doresc sa fiu , pe calea ce duce la mantuire.Dumnezeu sa ne ajute ca prin aceste zile de post, intru cinstirea Maicii Domnului,sa ne debarasam de ispitele ce ne incearca , de balastul si povara uneltirilor celui viclean si sa fim vrednici de a ne impartasi ! Post usor !
Cu noi este Dumnezeu ! |
vine vine,o venit deja...
si parca tanjesc iar dupa carne si lactate:)),glumeam. intelegeti neamuri si va plecati! |
Citat:
|
iertati indrazneala mea
nu vreau sa fiu glumet,incerc sa fiu cat mai seerios mai ales pe timpul postului mai ales. defapt,mai in gluma,sau nu pr o zis ca nu avem dezlegare pt net...dar ma spove si trece.. asa este. |
"Va spun ca pentru orice cuvant desert pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteala in ziua Judecatii. Caci din cuvintele tale vei fi gasit drept si din cuvintele tale vei fi osandit" (Matei XII, 36-37). Ce minunat ar fi daca am avea in minte aceste cuvinte macar in vremea postului. Citeam dintr-un articol al lui Alexander Schmemann, ca "De-a lungul Postului, intreaga societate primea un anumit ritm de viata, anumite randuieli, care continuau sa-i tina treji pe membrii acelei societati in perioada Postului. De exemplu, in Rusia, nu se putea uita de Post chiar si numai pentru ca la vremea acestuia clopotele bisericii bateau, teatrele erau inchise, iar in vremurile mai vechi tribunalele isi suspendau activitatea..." Sa incercam sa dam si noi nastere prin cuvintele noastre unei atmosfere care incurajeaza nasterea omului in Hristos.
|
Costele felicitari ! Minunat, super minunat"sa incurajam, nasterea omului in Hristos!"Da-i Slava Bunului Dumnezeu pentru cele ce ai spus prin ajutorul si Harul Lui. Sunt cuvinte ce El ni le sadeste-n inima si-n suflet ! Doamne ajuta si post in pace si in liniste!
|
Citat:
|
Mirela draga, in urma cu un an , am luat o hotarare similara. Am stat linistit in post si nu am intrat pe forum. Linistit intr un anumit fel, pentru ca mintea era parca mai mult la acest site, la acest forum. Asa ca, anul acesta raman prezent pe forum si in perioada postului, dar asta nu inseamna ca neglijez rugaciunea , ci din potriva. Draga Mirela, sa fim cea ce suntem, sa nu fortam nota, mai mult decat puterile noastre, pentru ca exista riscul, de a narui totul pana la urma. Autodepasirea si in cele Duhovnicesti, are "riscurile"ei ! Cum si ignorarea sau excesul in rugaciune, ne poate aduce in situatii periculoase. Chibzuinta, dragoste, intelepciune = echilibru =Ortodoxie.
|
"Si acum raman acestea trei: credinta, nadejdea, dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea."
(I Corinteni 13, 13) : multumesc, cristi. |
Citat:
post usor si doamne ajuta |
Oana am inteles ca ai priceput dar nu pricep hohotele tale de ras, adica ha! ha! ha! , acestea vin tot pe gura si deci . . . . . Post in pace si liniste, iar ghidusiile le lasam dupa 14 incolo.
|
dupa 15 poate ca e vienrea totusi....
si mnpoh deci noi nu din 15 mancam ci de ziu urmatoare... |
Citat:
|
cristi,precum e si vorba Sa: multi chemati,putini alesi..
|
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:10:13. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.