Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Biserica Ortodoxa in general (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=506)
-   -   O cantare ortodoxa - o blasfemie de fapt! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4250)

mihailt 04.08.2008 00:02:25

Exista o cantare ortodoxa numita "
Din pacate in foarte multe biserici ortodoxe (ba si in unele manastiri din pacate :( )se canta cantarea:
" Fecioara curata

Fecioara Maica Maria
Stapana-mparateasa
Pe tine te fericim
Curata fiica din Adam
Parfum de floare aleasa
Pe tine te fericim

Aleasa fiica de-mparat
Fecioara nenuntita
Pe tine te fericim
Smerenia te-a ridicat
Si te-a facut slavita
Pe tine te fericim
Mai sus de ceruri te-ai suit
rin nasterea-ti straina
Pe tine te fericim
Pe haruvim i-ai covarsit
In cinste si-n lumina
Pe tine te fericim

Si serafimii-n zborul lor
La slava ta cu dor privesc
Pe tine te fericim
Arhanghelii si ceata lor
De frumusetea ta doresc
Pe tine te fericim

Cantare haruvimilor
Spre tine se indreapta
Pe tine te fericim
Iar ceata serafimilor
In ode se desfata
Pe tine te fericim

Arhanghelii neancetat
Cu toate ostile ceresti
Pe tine te fericim
In dorul lor nesaturat
Din lauda nu se opresc
Pe tine te fericim

Esti bucuria cetelor
De ingeri laudata
Pe tine te fericim
Esti paceasi sfintitul lor
Al sfintilor curate
Pre tine te fericim

Esti mangaierea tuturor
Ce tie se inchina
Pre tine te fericim
Esti maica ortodocsilor
Si-alor nadejde buna
Pe tine te fericim

A randuielilor ceresti
Stapana mult cantata
Pe tine te fericim
Esti si a celor pamantesti
Scapare-ntemeiata
Pe tine te fericim

Din aurile ceresti
Faclie de lumina
Pe tine te fericim
Si noua ne impartasesti
Lumina cea curate
Pe tine te fericim

Potir sfintit ce daruiesti
Izvor de nemurire
Pre tine te fericim
Adapa-ne pe noi cei reci
Cu vesnica-ti iubire
Pe tine te fericim

Si ne hraneste ne-ncetat
Cu painea de viata
Pe tine te fericim
Ce dintru tine s-a luat
Fecoiara Preacurata
Pe tine te fericim

O Maica fara de pacat
Balsam de mangaiere
Pe tine te fericim
Ne fii celor ce-am apucat
Cararea spre-nviere
Pe tine te fericim

Fecioara Maica te avem
Liman de mantuire
Pe tine te fericim
Si bucrie si indemn
Si cale de suire
Pe tine te fericim

Bucura-te roza de mai
Si floarea curatiei
Pe tine te fericim
Bucura-te sfintitul rai
Salasul fecioriei
Pe tine te fericim

Mireasa sfanta al tau dor
Ne umple de iubire
Pe tine te fericim
Si ni se face tuturor
Urscus spre-mparatie
Pe tine te fericim

Fecioara acoperamant
A lumii-ntregi Stapana
Pe tine te fericim
Pazeste al niostru sfant pamant
Si vatra si gradina
Pe tine te fericim

Si calauza te rugam
Stapana preasfintita
Pe tine te fericim
Pazeste-ne te imploram
De-a celui rau ispita
Pe tine te fericim

Ne apara si te fa zid
Si turn de aparare
Pe tine te fericim
Si calauza tuturor
Ce-n tine si au scapare
Pe tine te fericim

Si-mparatia lui Hristos
Ne-o da ca mostenire
Pe tine te fericim
Ca sa-ti aducem ca prinos
A noastra multumire
Pe tine te fericim

Si sa-ti cantam neincetat
Cantarea ta-n vecie
Pe tine te fericim
Cuvine-se cu adevarat
Sa te slavim Marie
Pe tine te fericim "

Cantecul acestei cantari este de multe ori cantat pe un ritm sectaro-ostasesc care nu are absolut nicio legatura cu Sfanta Ortodoxie .
Ba mai mult aceste text si aceasta melodie nu trebuie nimeni sa se chinuie prea mult pentru a distinge modul sectar in care suna....
(aceasta cantare de cine altcineva sa fi fost introdusa in BOR decat de sectarii deghizati in ortodcsi de la Oastea Domnului?)

Daca cei de la Oastea Domnului cred ca nu stie nimeni faptul ca sunt sponsorizati de sectarii de la AIDROM care au sponsorizat si intalnirea ecumenista de la Sibiu apoi rau se inseala.

Exista melodia originala Agni Parthene versiunea greceasca da aia chiar suna ortodox si nu versiunile sectariste de se aud in Romania (in ritm prea rapid si prea saltaret de zici ca esti la ceva petrecere la iarba verde si nu in Sfanta Biserica cand le auzi).

Iustin32 04.08.2008 11:26:35

Cu ce s-a gresit in aceasta cantare nu am inteles. Care e problema? Mie imi place foarte mult.

anita 04.08.2008 11:39:38

Nu inteleg pe cine blasfemiaza aceasta cantare ortodoxa.
Eu o am pe cd ,cantata de un monah de la shitul Lacu ,o voce curata ,feciorelnica.
Nici sectara nu mi se pare ,este un elogiu adus Nascatoarei de Dumnezeu.

vsovi 04.08.2008 11:45:46

mihailt, e un nonsens ce afirmi intrucat sectarii nu o cinstesc pa Maica Domnului, ei o considera ca o femeie obijnuita care a avut mai multzi copii, iar cantecul Oastei Domnului, deci a Domnului, ne arata o cinste mai presus de ceruri... o supravenerare conforma cu Adevarul deci nu poate apartzine decat ortodoxiei... :)

denissa 04.08.2008 12:00:38

Nu stiu ce cantare ai auzit tu, dar eu cunosc varianta in romana abordata de muzica psaltica, la fel cantata ca si Agni Parthene. Eu personal in versuri nu am semnalat nicio erezie....sau poate nu sunt eu suficient de luminata.

Fecioara Maica te avem
Liman de mantuire...

danyel 04.08.2008 12:23:33

Melodia este foarte frumoasa o cunosc si suna la fel cum suna pricesnele adresate Maicii Domnului care sa canta cu deosebire in Ardeal, mergi acum de 15 august la Manastirea Nicula sa auzi cantari precum "o Maicuta Sfanta" "Am venit Maicuta" etc, sa vezi ca nici una nu este psaltica dar toate sunt inaltatoare si ziditoare de suflet, a ne plafona si a nu trece de muzica psaltica bizantina nu mi se pare o idee tocmai buna, Muzica care aduce lauda Lui Dumnezeu nu trebuie neaparat sa fie psaltica, apropo, in cate biserici de parohie se mai canta muzica psaltica autentica? in foarte putine, n-o sa ai pretentia ca intr-un sat unde cantaretul are 4 clase si canta dupa ureche sa-ti cante muzica psaltica, deci prea rigid esti! Cat despre sectarii dehgizati in ortodocsi de la Oastea Domnului ma indoiesc, din OD fac parte o multime de preoti unii vrednici profesori univarsitari la Fac de Teologie, ori daca acestia sunt sectari sau introduc sectarismul in Biserica atunci insemna ca e ceva in neregula cu radacina cu scolile teologice locul in care se formeaza viitorii pastori care duc credinta mai departe

Marius22 04.08.2008 12:50:47

Din cate stiu, textul imnului Agni Parthene (Fecioara curata) a fost alcatuit de catre Sfantul Nectarie din Insula Eghina – Grecia. Melodia apartine parintelui Grigorie Simonopetritul, un cunoscut autor de cantari psaltice din Sfantul Munte Athos.
Asadar, eu nu pun la indoiala nici ortodoxia textului si nici linia melodica, care se inscrie in traditia bizantina (glas V). Referitor la nemultumirea lui mihailt, in legatura cu ritmul in care este interpretat imnul, de cele mai multe ori,in bisericile de la noi, precizez faptul ca acest imn este compus in ritm ternar (trei timpi,)ceea ce face ca interpretarea sa sa fie executata gresit de catre un necunoscator al muzicii bisericesti. Cum in majoritatea bisericilor de la noi se canta "dupa ureche", se explica cum s-a ajuns la o interpretare diferita.

Marius22 04.08.2008 12:59:59

Imnul este intalnit la noi in doua variante textuale.

Pe tine te laudam!

Fecioara curata

C-tin 04.08.2008 13:31:07

atentie la noi insine, caci in mintea stramba si sensul cel bun se stramba si ochiul necurat toate le vede necurate etc...

mihailt 04.08.2008 14:55:08

Ce m-a deranjat pe mine este ca am auzit-o intr-o manastire din Romania cantata intr-un fel a la Oastea Domnului , manastire peste care nu ma asteptam sa vad ca isi intind cei de la OD intunecata lor influenta..
Daca cei de la OD l-au cunoscut pe Dumnezeu ce umbla aiurea prin bisericile si manastirile din Romania ca sa sminteasca preotii si credinciosii?
Daca nu au pace in suflet este aratat foarte clar ca nu Dumnezeu ii mana la a face "misiune" ci diavolii.

Dom-le ce ma deranjeaza pe mine este traducerea in limba romana.
Nu se poate sa o numesti pe Maica Domnului "Marie" .

S-a stabilit pe la un Sfant Sinod Ecumenic ca Maica Domnului este Theotokos adica Nascatoare de Dumnezeu.
Maica Domnului este o formulare foarte foarte dogmatica si corecta.
Nici nu se poate sa se numeasca un ziar "Iisus Biruitorul" - asa cum hulitor se numeste ziarul celor de la OD.
(se zice Domnul Iisus Hristos - Iisus ii zice sectarii).

Eu nu stiu varianta pe greceasca a acestei cantari
Nu vad nicaieri in traducerea romaneasca cuvantul "Maica Domnului" sau "Nascatoare de Dumnezeu".
Tare mi-e frica ca aceasta traducere e facut de Iosif Trifa sau Traian Dorz sau altul de la OD.
Si e facuta in duh sectar.
Cantarea pe greceste e mai lina , mai putin saltareata si suna mult mai bizantin.
(interpretarea de la Schitul Lacu nu o stiu dar negresit ca e in duh ortodox ca acolo n-a patruns sectarii de la OD).
Din simplul motiv ca atunci cand merge la biserica omul merge sa isi planga pacatele si nu sa se bata cu pumnul in piept cat este el de bun.
Cantarile saltarete,cantarile prea rapide aduc o nepotrivita veselie trupeasca.

Poate sufar eu de orbire dar unde in textul pe romana este numita Maica Domnului sau Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu? ???

In legatura cu acele cantari populare - pai sa se cante dar nu in Sfanta Biserica in timpul Sfintei Liturghii.

danyel 04.08.2008 15:12:23

Defapt in timpul Sfintei Liturghii se canta dupa "Unul Sfant Unul Domn" in timpul impartasirii preotilor, Oastea Domnului nu este sectara pt ca este recunoscuta si aprobata de Sfantul Sinod al BOR, la fel si ziarul "Iisus Biruitorul" ziar in care semneaza articole nu numai membrii ai OD ci si Ierarhi ai BOR, mai cu seama Mitropolitul Ardealului Laurentiu, daca spui ca este sectara inseamna ca ori Sfantul Sinod nu stie ce aproba ori introduce singur sectari in Biserica ori asta ar insemna sa "duca singur focu in podu cu fan" ori cred ca nu-i chiar asa

mihailt 04.08.2008 15:26:04

Imi pare rau ca nu merge encodingul sa vedeti cantarea orgininala pe greceste.
Iata linkul de pe wikipedia cu textul pe greceste:
(daca stie cineva sa imi zica cum pot schimba fontul ca sa scriu si litere grecesti - va rog)
http://en.wikipedia.org/wiki/Agni_Parthene

mihailt 04.08.2008 16:17:15

Iata aici textul original de pe greaca transcris pe litere de ale noastre:

Agni parthene Despoina,ahrante [color=red]Theotoke[/color]
Here nimfi animfefte
Parthene mitir anasa,panedrase te poke
Here nimfi animfefte
ipsilotera ouranon aktinon
lamprotera
Here nimfi animfefte
hara parthenikon horon aggelon ipertera
Here nimfi animfefte
eklamprotera ouranon fotos katharotera
Here nimfi animfefte
ton ouranion stration pason
ayiotera
Here nimfi animfefte
Maria aeiparthene kosmou pantos
kiria
Here nimfi animfefte
ahrante numfi pannagne Despoina
Panagia
Here nimfi animfefte
Maria nimfi anassa haras imon
etia
Here nimfi animfefte
kori semni vasilissa mitir
iperagia
Here nimfi animfefte
timiotera herouvim iperendoxotera
Here nimfi animfefte
ton asomaton serafim ton thronon
ipertera
Here nimfi animfefte
here to asma herouvim here imnos aggelon
Here nimfi animfefte
here odi ton serafim hara ton arhaggelon
Here nimfi animfefte
here irini kai hara limin tis
sotirias
Here nimfi animfefte
pastas tou logou iera anthos tis aftharsias
Here nimfi animfefte
here paradise trofis zois te eoinias
Here nimfi animfefte
here to xilon tis zois pihi athanasias
Here nimfi animfefte
se iketevo Despina se nin epikaloume
Here nimfi animfefte
se disopo pantanassa sin harin exetoume
Here nimfi animfefte
kori semni kai aspile Despina Panagia
Here nimfi animfefte
thermos epikaloume se nae igiasmene
Here nimfi animfefte
antilavou mou,rise me apo tou polemiou
Here nimfi animfefte
ke klironomon deixon me zois tis eoniou
Here nimfi animfefte

Dom-le de ce nu s-a respectat versurile asa cum le-a scris Sfantul Nectarie la traducere?
A si daca adaugam aici si modul blasfemiator in care Maica Domnului a fost numita la adunarea ecumenista de la Sibiu "Sfanta Fecioara Maria" in loc de Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu ....tot opera alora de la AIDROM.

mihailt 04.08.2008 16:19:39

Traducerea in romana daca o sa aiba cineva curiozitatea sa o faca este foarte foarte rastalmacita....:(

aradeanu 04.08.2008 16:42:47

baiete, esti pierdut

aradeanu 04.08.2008 16:44:55

nu-ți pierde vremea cu probleme de genul ăsta, că nu-i schimba tu lumea... arată-te ortodox cu fapta și în cămara inimii tale, nu te da războinic să te vadă lumea...

toate le pot întru Hristos, cel care mă întărește

mihailt 04.08.2008 17:58:13

Dom-le la Biserica nu mergi la opera sa asculti muzica care sa iti placa si versurile Sfantului Nectarie sunt teologie curata.
Daca OD ar sta in banca lor nu as fi postat nici eu aici.
Dar se duc si vor sa bage in toate bisericile si manastirile din tzara cantarile lor neo-protestante.
In cate biserici ati auzit dvs. cantata aceasta melodie in stil bizantin?
De ce OD modifica linia melodica lasata de Sfantul Nectarie?
Traducerea in romana este foarte foarte departe de ceea ce este in greaca.

Si apropo daca se canta in adevaratul stil bizantin adica lent se pot baga mai multe silabe pe o nota sau se poate pune aceeasi silaba pe mai multe note si nu se modifica nici linia melodica nici invatatura dogmatica.

Cat despre argumentul ca nu se poate canta de 3 oameni in stil bizantin - ba se poate.
Argumentul care il foloseste OD pentru a scoate sfintele cantari bizantine este de fapt ca indeamna omul la tristete.
Foarte normal ca omul de aia vine la Sfanta Biserica sa isi planga starea de pacatosenie.
Domnul nostru Iisus Hristos a venit cum zice dansul "numai pentru cei pacatosi".
Nu a venit pentru cei drepti care nu au nevoie de pocainta cum tot Dansul zice.

mihailt 04.08.2008 18:38:36

Nu imi dau seama ce avea textul original de a fost asasinat in halul acesta de s-a juns de la o cantare ortodoxa la una sectaro-pietista.

moro.d 04.08.2008 20:25:58

Citat:

În prealabil postat de mihailt
Dom-le ce ma deranjeaza pe mine este traducerea in limba romana.
Nu se poate sa o numesti pe Maica Domnului "Marie" .

n-am inteles eu bine sau pe tine te deranjeaza aceasta adresare, "Marie"?
pai...
insusi Arhanghelul Gavriil a numit-o asa:
"28. Si intrand ingerul la ea, a zis: Bucura-te, ceea ce esti plina de har, Domnul este cu tine. Binecuvantata esti tu intre femei.
29. Iar ea, vazandu-l, s-a tulburat de cuvantul lui si cugeta in sine: Ce fel de inchinaciune poate sa fie aceasta?
30. Si ingerul i-a zis: Nu te teme, Marie, caci ai aflat har la Dumnezeu. "

in acatistul Domnului nostru Iisus Hristos, la fel ne adresam Lui: "Iisuse, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma"

moro.d 04.08.2008 20:38:32

IPS Hrisostom vorbea despre monahismul renovator care si-a facut aparitia in ortodoxie si in ce anume consta (presupun ca stiti)... apoi, facand o comparatie, spune "Ca si cum aceasta bresa nu ar fi fost suficient de serioasa, un numar de monahi ortodocsi din Apus au inceput sa reactioneze fata de monahismul renovator printr-un "monahism perfect", in care absolut fiecare element al monahismului ortodox clasic este studiat asiduu si pus in practica. O nota intonata gresit in timpul cantarii vechilor glasuri la Slujbele divine este considerata ca semn al lipsei de respect fata de Sfanta Traditie, aroganta ce aminteste de cei care si-au scris propriile slujbe. Deosebirile minore admise de Tipic intre practicile diverselor manastiri au devenit pe nepusa masa probleme de practica "buna" sau "gresita", sau nascocire si inovatie. [...] Si toate acestea sunt savarsite in numele a ceea ce un ierarh traditionalist grec, Mitropolitul Ciprian de Oropos si Fili, numea "supracorectitudine", un soi de realizare a perfectiunii exterioare in tehnicile monahismului, care se prezinta monahului indus in eroare ca smerenie nascuta din respectul hiperbolic fata de Biserica."

oana29 04.08.2008 21:14:32

Citat:

Exista o cantare ortodoxa numita "
Din pacate in foarte multe biserici ortodoxe (ba si in unele manastiri din pacate :( )se canta cantarea:
" Fecioara curata

Fecioara Maica Maria
Stapana-mparateasa
Pe tine te fericim
Curata fiica din Adam
Parfum de floare aleasa
Pe tine te fericim

Aleasa fiica de-mparat
Fecioara nenuntita
Pe tine te fericim
Smerenia te-a ridicat
Si te-a facut slavita
Pe tine te fericim
Mai sus de ceruri te-ai suit
rin nasterea-ti straina
Pe tine te fericim
Pe haruvim i-ai covarsit
In cinste si-n lumina
Pe tine te fericim

Si serafimii-n zborul lor
La slava ta cu dor privesc
Pe tine te fericim
Arhanghelii si ceata lor
De frumusetea ta doresc
Pe tine te fericim

Cantare haruvimilor
Spre tine se indreapta
Pe tine te fericim
Iar ceata serafimilor
In ode se desfata
Pe tine te fericim

Arhanghelii neancetat
Cu toate ostile ceresti
Pe tine te fericim
In dorul lor nesaturat
Din lauda nu se opresc
Pe tine te fericim

Esti bucuria cetelor
De ingeri laudata
Pe tine te fericim
Esti paceasi sfintitul lor
Al sfintilor curate
Pre tine te fericim

Esti mangaierea tuturor
Ce tie se inchina
Pre tine te fericim
Esti maica ortodocsilor
Si-alor nadejde buna
Pe tine te fericim

A randuielilor ceresti
Stapana mult cantata
Pe tine te fericim
Esti si a celor pamantesti
Scapare-ntemeiata
Pe tine te fericim

Din aurile ceresti
Faclie de lumina
Pe tine te fericim
Si noua ne impartasesti
Lumina cea curate
Pe tine te fericim

Potir sfintit ce daruiesti
Izvor de nemurire
Pre tine te fericim
Adapa-ne pe noi cei reci
Cu vesnica-ti iubire
Pe tine te fericim

Si ne hraneste ne-ncetat
Cu painea de viata
Pe tine te fericim
Ce dintru tine s-a luat
Fecoiara Preacurata
Pe tine te fericim

O Maica fara de pacat
Balsam de mangaiere
Pe tine te fericim
Ne fii celor ce-am apucat
Cararea spre-nviere
Pe tine te fericim

Fecioara Maica te avem
Liman de mantuire
Pe tine te fericim
Si bucrie si indemn
Si cale de suire
Pe tine te fericim

Bucura-te roza de mai
Si floarea curatiei
Pe tine te fericim
Bucura-te sfintitul rai
Salasul fecioriei
Pe tine te fericim

Mireasa sfanta al tau dor
Ne umple de iubire
Pe tine te fericim
Si ni se face tuturor
Urscus spre-mparatie
Pe tine te fericim

Fecioara acoperamant
A lumii-ntregi Stapana
Pe tine te fericim
Pazeste al niostru sfant pamant
Si vatra si gradina
Pe tine te fericim

Si calauza te rugam
Stapana preasfintita
Pe tine te fericim
Pazeste-ne te imploram
De-a celui rau ispita
Pe tine te fericim

Ne apara si te fa zid
Si turn de aparare
Pe tine te fericim
Si calauza tuturor
Ce-n tine si au scapare
Pe tine te fericim

Si-mparatia lui Hristos
Ne-o da ca mostenire
Pe tine te fericim
Ca sa-ti aducem ca prinos
A noastra multumire
Pe tine te fericim

Si sa-ti cantam neincetat
Cantarea ta-n vecie
Pe tine te fericim
Cuvine-se cu adevarat
Sa te slavim Marie
Pe tine te fericim "

Cantecul acestei cantari este de multe ori cantat pe un ritm sectaro-ostasesc care nu are absolut nicio legatura cu Sfanta Ortodoxie .
Ba mai mult aceste text si aceasta melodie nu trebuie nimeni sa se chinuie prea mult pentru a distinge modul sectar in care suna....
(aceasta cantare de cine altcineva sa fi fost introdusa in BOR decat de sectarii deghizati in ortodcsi de la Oastea Domnului?)

Daca cei de la Oastea Domnului cred ca nu stie nimeni faptul ca sunt sponsorizati de sectarii de la AIDROM care au sponsorizat si intalnirea ecumenista de la Sibiu apoi rau se inseala.

Exista melodia originala Agni Parthene versiunea greceasca da aia chiar suna ortodox si nu versiunile sectariste de se aud in Romania (in ritm prea rapid si prea saltaret de zici ca esti la ceva petrecere la iarba verde si nu in Sfanta Biserica cand le auzi).

nu stiu ce sa spun dar is unele versuri ca de pocaiti scuze franchetea dar important e ca e slavita maica domnului ...interesanta tema

mihailt 04.08.2008 21:27:11

Nu mai soro Ispita ma deranjeaza faptul ca a fost tradusa foarte foarte liber si a disparut adresarea originala din primul vers - Theotoke (Maica lui Dumnezeu) ...

mihailt 04.08.2008 21:28:36

Cum se poate observa niciunde in cantarea nu este numita Maica Domnului Maica Domnului sau Nascatoare de Dumnezeu.

ancah 06.08.2008 20:07:22

Textul e foarte frumos si melodia lina; de cate ori il ascult ma simt inaltata in al noualea cer. Dar, sigur, e chestie de gust...
Fecioara Maica Maria...Stapana-imparateasa...Fecioara nenuntita...Mai sus de ceruri te-ai suit...Esti bucuria cetelor...Esti mangaierea tuturor...A randuielilor ceresti Stapana...Maica fara de pacat, etc
Nu vad nimic rau in acest cantec.

sofiaiuga 06.08.2008 22:31:43

melodia este aceeasi din lb.greaca ,dar twxtul nu stiu ,dar mie imi place.
Iar ce a zis MIHAILT in leg cu OD eu cred ca are dreptate dc ascultam si predica pr.GHEORGHE ,intitulata oastea domnului ,de pe ortodoxmedia.com...deeeeehhhhhh,ce sa mai zicem!??

Gabri 07.08.2008 00:01:30

Citat:

În prealabil postat de ancah
Textul e foarte frumos si melodia lina; de cate ori il ascult ma simt inaltata in al noualea cer. Dar, sigur, e chestie de gust...
Fecioara Maica Maria...Stapana-imparateasa...Fecioara nenuntita...Mai sus de ceruri te-ai suit...Esti bucuria cetelor...Esti mangaierea tuturor...A randuielilor ceresti Stapana...Maica fara de pacat, etc
Nu vad nimic rau in acest cantec.

ma fratilor voi ati fost la Sfantul Munte? Agni partene Despina , aceasta frumoasa cantare se canta si acolo cat si in toata lumea crestina.....

ancah 07.08.2008 02:50:12

Multumim, Gabri, ca ne-ai linistit in privinta acestei minunate melodii.

mirelat 07.08.2008 04:53:27

Mihail vorbea de traducerea in lb romana, ca schioapata, si melodia are ritm sectar.

mihailt 07.08.2008 10:57:52

Dom-le melodia originala si textul sunt facute de Sfantul Nectarie.
Eu nu de acea melodie zic care este foarte frumoasa.
Zic de modul in care se canta de catre OD si mai nou in multe biserici si manastiri ortodoxe sub influenta OD.
Traducerea din greaca in romana este foarte foarte diferita.

Doamna Anca unde apare in cantarea asta informatia conform careia Maica Domnului este Nascatoare de Dumnezeu?

Ca in cantarea pe greceste apare chiar in primul rand "Theotoke".

Eu zic ca traducerea a fost facuta asa ca sa potriveasca cu ideeile ecumeniste moderne - se stie ca nu toti accepta ca Maica Domnului este Nascatoare de Dumnezeu.

De aia si la adunarea sectaro-ecumenista de la Sibiu desfasurata anul trecut de nasterea Maicii Domnului s-a aniversat "Nasterea Sfintei Fecioare Maria"...:(

Dvs. credetzi ca la ditai adunarea ecumenica s-a pus titlul asta asa intamplator?
Sau credetzi ca aceasta cantare intamplator a fost rastalmacita?

A sa nu uitam cealalta organizatie sectara care sponsorizeaza puternic OD este World Vision.Care a fost si sponsorul principal la adunarea de la Sibiu.

ancah 07.08.2008 11:14:46

mihailt, oare nu se subintelege ca e vorba de Fecioara Maria, Nascatoare de Dumnezeu, atunci cand se spune "Fecioara Maica Maria"? Ce alta fecioara si mama totodata mai cunosti, Mihaile, caci nu cred sa mai fie alta decat Fecioara Maria, Nascatoarea de Dumnezeu.

mihailt 07.08.2008 11:38:12

Nu este asa doamna Anca.
Si arienii si musulmanii accepta faptul ca Maica Domnului este Maica si Fecioara dar nu accepta ca Cel nascut dintr-Ansa este si Dumnezeu deofiinta cu Tatal si egal cu Tatal.
Si de aici si faptul ca nu se poate numi Nascatoare de Dumnezeu sau Maica Domnului.

Nu spune la crez:
"Si intr-unul Domn Iisus Hristos , Fiul lui Dumnezeu , etc"

De aia eu intreb : de ce a disparut termenul de Nascatoare de Dumnezeu?
Deci a numi pe Maica Domnului numai Fecioara si Maica nu este suficient.
Daca ii zici Maica Domnului este foarte corect.
Daca ii zici Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu si pururea Fecioara Maria ala e termenul dogmatic perfect corect.
Si daca ii zici simplu ca in popor "Maicuta Domnului" este atat de frumos si de dogmatic!

Poporul roman este popor crestin-ortodox!
Nu are nevoie sa vina toti ratacitii (AIDROM , World Vision) sa il invete dreapta-credinta!

Si BOR si Biserica ortodoxa face ecumenism activ la fiecare Sfanta Liturghie cand se roaga "pentru unirea tuturor".
E cea mai ecumenista biserica din lume!Se roaga in fiecare zi la Sfanta Liturghie pentru unirea tuturor!

mihailt 07.08.2008 11:39:38

De unde se poate intelege din versiunea romaneasca a cantecului Agni Parthene ca cel care Dansa l-a nascut este Dumnezeu?

mihailt 07.08.2008 11:41:41

Si de ma rog sa se subinteleaga si sa nu se spuna asa normal pe fata?
Da ce asta e credinta cu ascunzisuri , gnostica?
Pai la Crez nu se spune totul pe fatza?

ancah 07.08.2008 12:15:44

mihailt: cred ca tu cauti nod in papura.

Pentru ca e vorba de poezie, nu de Crez. Nu ti se pare ca e o diferenta considerabila intre poezie si Crezul?!?

Dar daca preferi textul grecesc, de ce nu il asculti in greaca; atunci ai fi si tu multumit. Lasa-ne pe noi, cei care nu vorbim greceste, sa ascultam si sa ne incalzim inima cu varianta romana.

mihailt 07.08.2008 12:43:35

Eu nu caut nod in papura.
La Sfanta Liturghie nu se poate canta orice cantare cu versuri aiurea.
Adica Sfanta Liturghie este asa de pe la anul 500 si acu s-a gasit unii mai destepti sa o modifice...sa ii modifice cantarile , stilul de cantat etc.

Gabri 07.08.2008 13:21:25

Citat:

Eu nu caut nod in papura.
La Sfanta Liturghie nu se poate canta orice cantare cu versuri aiurea.
Adica Sfanta Liturghie este asa de pe la anul 500 si acu s-a gasit unii mai destepti sa o modifice...sa ii modifice cantarile , stilul de cantat etc.

dragul meu tu cnfunzi mult ortodoxia ca si viata cu cultul sau expimarea prin rugaciune...Ex tu vorbesti de Sfanta Liturghie Bizantina a Sfantului Ioan Gura de Aur, insa nu este singura liturghie sau rit in ortodoxie, stiai asta? Mai este si liturghia Sf.Iacov prima expresie liturgica in orient.Acesta liturgie ortodoxa canonica isi are originiile in primele viacuri crestine si se celebra cu cantece si muzica .Chinvale, tobe, trambite, clopotei (vezi liturghia Sf.Iacov care dureaza 4 ore ce se celebreaza si azi in lumea ortodoxa copta, etiopia, eritreea) in Siria se face aceasi liturchie in aramaica. Apoi mai este tot in lumea ortodoxa occidentala si liturghia Sf.Gherman din anul +570 DC. cunoscuta ca si Liturghia Gallicana( deoarece se celebra in Gallia) aceasta liturchie o facea des Sfantul Ioan Maximovich. Aceasta Liturghie se face mai mult in latina si cu cantari gregoriene , nuante ale occidentului .Este o liturghie ortodoxa canonica ce si astazi se celebreaza in luma ortodoxa occidentala ce apartin marilor patriarhii.
http://www.antiochian.org.nz/write/write.html
iata si un link ce vorbeste despre aceasta Sf.Liturghie , veti observa preotii si diaconii imbracati in vesminte latine.Asta nu inseamna ca sunt catolici ci sunt ortodocsi. Ortodoxia nu inseamna un rit anume bizantin si nu se identifica cu o anumita cantare sau exprimare liturgica ci este Adevarul de Credinta...

Gabri 07.08.2008 13:34:30

iata alte link-uri :
http://www.geocities.com/Athens/Acropolis/6516/mainindex.html
http://orthodoxie.free.fr/oeuvres_mgr_jean.htm ( acest site vorbeste despre Monseigneur JEAN Kovalevsky hirotonit de Sf.Ioan Maximovich si PS Teofil Ionescu. Veti observa ca Mons. PS.Jean Kovalievsky ese imbracat in vesmite liturgice latine, asta demonstreaza ca pe langa ritul ortodox bizantin mai exista si un rit ortodox occidental . Un rit ce exista deja in occidentul ortodox inainte de schisma. Dupa schisma romano-catolici papali au eliminat din occident toate riturile ortodoxe ce nu aveau in esenta lor ereziile introduse de papi eretici. Deaccea "liturghia" romana este eretica , findca nu mai are epicleza si au introdus Filioque.
http://orthodoxchristianwest.blogspot.com/2007_03_01_archive.html
http://images.google.it/imgres?imgurl=http://www.orthodoxresurgence.com/petroc/pics/censer.jpg&imgrefurl=http://www.orthodoxresurgence.com/petroc/&h=289&w=291&sz=18&hl=it&start=3&um=1&tbnid=8birpc 5djy8abM:&tbnh=114&tbnw=115&prev=/images%3Fq%3Dwestern%2Borthodox%2Brite%26um%3D1%26 hl%3Dit%26sa%3DX

Gabri 07.08.2008 13:40:05

in acest link: http://www.orthodoxresurgence.com/petroc/( ce apartine de Biserica ortodoxa rusa din exil in comunune cu Moscova) veti vedea la imagini pe IPS Hilarion noul mitropolit primat al bisericii ortodoxe ruse din occident. Dovada a liturghiei ortodoxe occidentale raspandie in occident.
Va veti intreba ce rost are acest rit ? simplu catoliciilor si protestantantiilor nascuti in occident ce se convertesc la ortodoxie le este greu sa se adapteze la un rit bizantin, oriental , slav ...Iar aceasta liturghie ortodoxa avand nuante occidentale le este usor de inteles. Sunt multe parohii in occident ce au pastrat nuanta latina insa s-au debarasat de erezia romano- papale si s-au intors la Catlicitatea(universalitatea ) ortodoxa.

Gabri 07.08.2008 13:40:59

Citat:

În prealabil postat de Gabri
in acest link: http://www.orthodoxresurgence.com/petroc/( ce apartine de Biserica ortodoxa rusa din exil in comunune cu Moscova) veti vedea la imagini pe IPS Hilarion noul mitropolit primat al bisericii ortodoxe ruse din occident. Dovada a liturghiei ortodoxe occidentale raspandie in occident.
Va veti intreba ce rost are acest rit ? simplu catoliciilor si protestantantiilor nascuti in occident ce se convertesc la ortodoxie le este greu sa se adapteze la un rit bizantin, oriental , slav ...Iar aceasta liturghie ortodoxa avand nuante occidentale le este usor de inteles. Sunt multe parohii in occident ce au pastrat nuanta latina insa s-au debarasat de erezia romano- papale si s-au intors la Catlicitatea(universalitatea ) ortodoxa.

asta e link-ul : http://www.orthodoxresurgence.com/petroc/

mihailt 07.08.2008 14:00:01

Fugi dom-le de aici ca e canon al Sfintilor Parinti ca nu ai voie sa folosesti instrumente muzicale in biserica.
Sfanta liturghie a Sfantului Iacov, ruda Domnului (Iisus Hristos) este Sfanta Liturghie care a fost un pic scurtata "pentru neputinta omeneasca" de catre Sfantul Ioan Gura de Aur si Sfantul Vasile cel Mare si a dat cele doua Sfinte Liturghii foarte identice care se folosesc in BOR acum.

A zice ca Sfanta Liturghie a Sfantului Iacov ruda Domnului se celebra cu clopotei si flaute este o aiureala.
Ortodoxia romaneasca l-a dat pe parintele Cleopa si pe parintele Dumitru Staniloae care cand vor fi canonizati se vor incadra la ceata Sfintilor Parinti.
Acesti doi uriasi ai ortodoxie romanesti - parintele Cleopa si parintele Dumitru Staniloae- nu erau de acord cu modificarea Sfintelor Randuieli de catre toti ratacitii care se cred mai luminati decat altii si sunt sprijiniti cu bani grosi de catre sectarii neo-protestanti de peste ocean pentru distrugerea Sfintei Ortodoxii Romanesti.

Dupa ce ne-au bagat pe gat oranduirea lor masonica la 1848 si au furat averile manastirilor acum vin sa ne modifice Sfintele Randuieli de slujba .

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:59:33.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.